|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXIV
Cytat:
Ale jak do tego doszło? Tak po prostu ci powiedział? Miał jakieś podstawy ku temu...?
|
|
|
#3242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie pierwsza wojna o poglądy życia zawodowego. Po X czasie było OK i ciągle, że ja to taka bajerantka. Niechcący raz coś palnęłam (może się czepnęłam) i przeprosiłam, jednak od tamtej pory kazał mi się odczepić od Niego. W sobotę wymiana zdań i randka. A dziś to co widziałyście. ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Po części to mój paskudny charakterek daje się we znaki i niektórzy co mają zasady nie są w stanie tego zaakceptować ![]() Uwaga, uwaga!! Ja swoim EKS teściów widziałam w ciągu 2.5 roku raz w przelocie. Rodzinę EKSa poznałam jakoś pół roku, a może i później (nie ważne), a ta NOWA już po miesiącu wszystkich zna!! WTF?! Edytowane przez Kornelciaczek Czas edycji: 2012-10-15 o 23:34 |
|
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Gdybyś naprawdę mu się podobała i coś więcej by za tym szło, to gwarantuję Ci, że miałby więcej klasy... Na pierwszych randkach można powybrzydzać bez zbytniego zaangażowania emocjonalnego, więc olej dziada, nikt nie ucierpi ;-)
|
#3244 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3245 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3248 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3249 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Mam wrażenie że Ty nie czekasz, tylko szukasz nieco na siłę. W dodatku nie przetrawiwszy jeszcze poprzedniego związku.
|
|
#3250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nigdy nie umawiałam się przez neta, ale chyba czas zacząć, bo to już patrzę coś normalnego w dobie internetu - tylko ja zacofana
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Niestety, ale ja tak mam
|
|
|
|
|
#3251 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nas możesz okłamywać, ale po co siebie?
|
|
#3253 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak, coś w tym jest, że chodzę na tzw "randki" by zabić czas, nie myśleć o EKS i dobrze się bawić. Skoro On może to dlaczego ja nie? Naprawdę, od rozstania flirtowałam sierpień/wrzesień z jednym kolesiem, ale daliśmy sobie na spokój z wielu powodów Od połowy września spotkałam się z 4 facetami, z czego jeden to mój dobry kolega, a więc żadna miłość z tego nie będzie - mimo że On by chciał. Tych dwóch co było w weekend było I jeden nawiedzony psychopata męczył mnie i pisał non stop na facebooku, aż zablokowałam Go. To nie wiem jakim cudem skołował mój nr (teraz już wiem - kilka lat wstecz jakaś impreza i ktoś ze znajomych mu dał mój nr). Spotkałam się z Nim po to by Mu powiedzieć, że mam kogoś, że ma nie pisać, nie dzwonić i odwalić się ode mnie raz na zawsze, bo w innym wypadku pożałuje - i połowę sukcesu osiągnęłam już Nie liczę kolesi, których spławiałam na imprezie, bo tam to jakaś porażka, a nie faceci ![]() Zaś jeśli chodzi o tego kolesia z soboty to nie wiem dlaczego On ma takie o mnie zdanie Niestety, on wie z kim byłam i na samym początku postawił mi sytuację jasno, że jeśli coś z Nim chcę to 0 kontaktów z eksTŻtem i naprawdę tego się trzymam A że myślę o EKSie i tutaj piszę o tym to inna bajka ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Tyle że ja naprawdę muszę się na nowo w kimś zakochać, by odkochać się tak w 100% z tego co było, bo znam to z autopsji - tyle że ja mam za bardzo duże wymagania i nie wiadomo czego oczekuję i co chcę i pewnie to wszystko stąd wynika. Powinnam dobrego kopa w ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tą różnicą, że ja po roku spotykania, gdy "lubię Cię" i "jesteś dla mnie ważna" przestało wystarczać usłyszałam "Czym właściwie jest miłość?"...Pfffff...filoz of od siedmiu boleści. W przeciwieństwie do autorki cytatu nie miałam odwagi zerwać. Sugerowałam mu, że może to nie jest to, że ja chcę więcej...wreszcie chyba przestraszyl się, że po roku wymagam zaangażowania (no bo to taaaakie zaskakujące) i skończył to.To był mój pierwszy związek i od razu długi. Mam 23 lata, nigdy nie interesowało mnie spotykanie się dla samego spotykania, teraz żałuję, bo może miałabym więcej wprawy w radzeniu sobie w takich sytuacjach. Śmieszy mnie, że czułam się samotna w tej relacji, a mimo wszystko ostatni miesiąc (bo jakoś tak się rozstaliśmy) był koszmarny. Zdawałam sobie, że coś nie grało, a i tak jeszcze tydzień temu pisaliśmy i w końcu napisałam, że tęsknię i chciałabym sprawdzić, czy coś tam jeszcze jest. Samego jej wysłanie nie żałuję, inaczej plułabym sobie w brodę, że może coś zaprzepaściłam. Problemem jest to, że nie odpisał. Zero szacunku...nawet jeśli nie dla mnie to dla łączącego nas roku. Pora to przyjąć do wiadomości - to koniec, wyjdzie mi to na dobre i zdecydowanie zasługuję na faceta, który nie będzie bać się miłośći.
Julian Tuwim Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego w słowa. Edytowane przez Splinter Czas edycji: 2012-10-16 o 13:29 |
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Było to w sporej części zmarnowane 9 miesięcy, podczas których też zastanawiał się, co to jest miłość Na szczęście odchorowałam to dość szybko, chociaż miesiąc porządnie mnie trzymało. Wyciągnęłam wnioski. Minęło od rozstania półtora miesiąca, poznałam kogoś ciekawego i moooże coś z tego wyjdzie - kto wie?
|
|
#3256 |
|
Raczkowanie
|
Potem, gdy powiedział mi, że nie wie czy kiedykolwiek będzie w stanie się we mnie zakochać, zapytałam po co w ogóle był ten rok? Jego odp mnie dobiła - "A co, źle było?". No comment
No cóż...co nas nie zabije, to nas wzmocni
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żartuję, wiem doskonale, o czym piszesz. Niektóre wybrakowane emocjonalnie elementy po prostu nie potrafią być ani same, ani z drugą osobą.
|
|
#3258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po tej całej akcji napisał,że ja to spieprzyłam i ja to powinnam naprawić. Kocham Go, ale gdyby mu zależało raczej by tak nie robił
|
|
|
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie, nie kochasz go, bo jakbyś kochała, to byś na niego ręki nie podniosła. To, co opisujesz, to jakaś patologia - nie dostrzegasz swojego błędu? Nie dostrzegasz tego prostego faktu, że przemoc fizyczna jest niedozwolona, nie ma na nią usprawiedliwienia? Nie jesteś żadnym Punisherem, żeby prowadzić jakąś krwawą wendetę. Jak przyjaciółka też cię zdradzi, okłamie, to ją pobijesz? Panuj nad agresją!!! Oczywiście nikt nie mówi, że twój były postąpił ok. Postąpił bardzo nie w porządku, zranił cię boleśnie, generalnie świnia a nie chłopak - niemniej jednak to nie usprawiedliwia przemocy. Jak sobie wyobrażasz świat, w którym każdy za osobistą urazę podnosi rękę na drugiego człowieka, bo "należało mu się"?
|
|
|
#3260 |
|
Raczkowanie
|
Ja pier*%$#^ ale Ci faceci są beznadziejni :/ Nie wytrzymałam i napisałam do eks tylko co u niego słychać nic innego, a on mi tak chamsko odpisał. Nawet nie chcę przytaczać tej wiadomości. Widać, że nie chciał pisać i ja też ucięłam rozmowę :/ Nie warto szarpać nerwów. Ale dobrze, że napisałam chociaż widać jaki z niego mężczyzna jest. A niby mieliśmy utrzymywać koleżeńskie relacje. Dupa, dupa, dupa
|
#3261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Faceci są...eh....szkoda słow
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
no dobrze, spełniam marzenia i w czwartek jadę na praktyki do pewnego ośrodka
![]() a tak poza tym to odświeżam wszystkie znajomości, spotykam się z osobami, z którymi zawsze miałam ochotę się spotykać, ale dla dobra ( Najbardziej boję się tego, że zdarzy się coś przez co będę ryczeć jak bóbr przez dłuższy czas. Bo jest mi dobrze, wszystko dzieje się tak jak ja chcę, nie płaczę (w sumie przestałam tydzień po rozstaniu), nie rozmyślam o tym co się zdarzyło, po prostu żyję najlepiej jak umiem. Ale tak cholernie się boję, że coś zaburzy mój spokój...
|
#3263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj tam, nie bój się na zapas Ruszyłaś do przodu
|
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego jak już będę miała kieeeedyś tam się z kimś związać to pod punktem pierwszym kryć się będzie swoboda i własna przestrzeń, jak nie pasuje to tam są drzwi. Grunt to chyba wyciągnąć wnioski z popełnianych świadomie bądź nie błędów i nie powtarzać ich. Bo co ja z tego miałam, że taka byłam? Nic. Dałam sobie wejść na głowę i po niej skakać. Uzależniłam swoje życie od widzimisię kogoś innego, zatracają się przy tym maksymalnie. Nawet nie wiecie ile razy prosiłam kolegę spotkanego przypadkiem na ulicy żeby nic przez chwilę nie mówił, bo rozmawiam z nim przez telefon, nawet odpowiedzenie głupiego cześć było problemem. Zawsze każdy się dziwił dlaczego tak robię. Tłumaczyłam się tym, że jest zazdrosny, a ja chcę mieć święty spokój. I na co to mi było? Powinnam odgórnie ustalić pewne zasady, a ja jak ta ślepa ci*a. Najgorsze jest to, że w codziennym życiu i w stosunku do innych ludzi jestem twarda, nieuległa, mam swoje zdanie i jego się trzymam, a o wejściu na głowę nie ma mowy. A tu co? Ktoś odebrał mi mój mózg. To się wygadałam.
|
|
#3265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najważniejsze to nie powtarzac błędów
|
|
|
|
|
#3266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
kubeł zimnej wody niczym na stadionie narodowym dzisiaj w warszawie
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3269 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3270 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Nie skomentuję tego! Zamiast 12 h w pracy spędzę 36 h
![]() ![]() ![]() : pala:---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
No ANOSKA poświęciłaś się bardzo dla związku. Ty nie będziesz płakała, bo jesteś silna psychicznie
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

)
D