|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#71701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
Ostatnio umyłam 2x pod rząd tym samym, a dokładniej slsem i głowa mnie swędziała makabrycznie. Spać nie mogłam. |
|
|
|
|
#71702 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#71703 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Nie no, ja nic...tylko myślę co może jeszcze "usztywnić, pogrubić" te włoski po naświetlaniu. Tak głośno się zastanawiam... |
|
|
|
|
#71704 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#71705 |
|
Raczkowanie
|
Eloe, dziękuję za odpowiedź
![]() lecytyna w jajku będzie zatem dużą proteiną, bo przecież jej nie hydrolizujemy przed, no nie? jakoś po jajku nie zauważyłam niczego dobrego i trochę się bałam protein, więc chcę sprawdzić Ariste zanim bym kupiła jakieś półprodukty. Bo pewnie tego jedwabiu w Pottersie (tu była analiza, swoją drogą pisana przez Ciebie, Eloe )nie ma co bardzo brać sobie do serca/włosa ? moi prześladowcy polecieli bardziej kreatywnie i zostałam Szopenem a jak zaczęłam o nie dbać i robił się fale i nieśmiałe loki to przeszli na "Loczka"... nie wiem co gorsze
Magister biotechnologii. Bezrobotny, goły, wypalony magister. Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach. "Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi ₪ ø lll·o.
Edytowane przez Scintilla_Felis Czas edycji: 2012-10-17 o 13:57 |
|
|
|
#71706 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() i chemiczną i hennę, dlatego po hennowaniu/farbowaniu zaleca sie tydzień -półtora unikać gliceryny, protein i olei wnikających. |
|
|
|
|
#71707 | |
|
Raczkowanie
|
Yyyyy.. no to zgłupiałam, chyba, że to jakiś inny przelicznik (dziecięcy?), bo o dawce 40Gy mówili, że jest bardzo duża.
Eloe, pisałas o desce, śniegu... narobiłaś mi apetytu... tęsknię do nart... ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
Za to pod koniec liceum zostałam "Kopernikiem" - ze względu na nos, no i włosy zaczęły odrastać w charakterystyczny kształt. |
|
|
|
|
#71708 |
|
Kazar Lady
|
tyle ma wpisane w kartę - to dawka całkowita jaką otrzymała przez 30 dni, nie dzienna
Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-10-17 o 14:25 Powód: dopisek |
|
|
|
#71709 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eloe napisala, ze to moze byc wina plukanki, ale na mnie przetrzymany olej tak wlasnie dziala. Zgadzam sie z Demcia, kryzys lub potrzeba silniejszego oczyszczenia. Bedzie dobrze ![]() No i dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
Szczerze mowiac nie wiem jaki mam stosunek do gliceryny Poki co sam zel wydaje sie sympatyczny. Juz mam go w koszyku, czeka na klikniecie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jak sie Joico sprawuje? Cytat:
![]() Misia Edytowane przez tiniaczek Czas edycji: 2012-10-17 o 14:22 |
||||||||
|
|
|
#71710 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w moim mieli dwa rodzaje - ten i jeszcze jeden do włosów farbowanych, w czerwonym opakowaniu a joico do końca jeszcze nie rozgryzłam, włosy po nim mi się puszą ale są miękkie niesamowicie, mieszane mam uczucia co do tej odżywki
|
|
|
|
|
#71711 | |||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() Cytat:
A pewnie! Dawaj! ![]() Cytat:
Cytat:
Późniejsza pielęgnacja doprowadzi jednak do tego, ze nie będą się raczej rozdwajać (chyba że coś zaniedbasz albo pozwolisz źle obciać )Cytat:
Sprawdź na własnych produktach, bo nie jest powiedziane, że posłuży Wam to samo. Dokładnie tak jest ze mną i moją mamą ![]() Z kaczusią szamponik? Jeszcze niedawno go widziałam w moim Lidlu ![]() zależy od stanu włosów i tego, co stosujesz. Teraz proteiny - ze względu na niewielką ilość słońca i ogrzewanie - nie są tak potrzebne. Raz w tygodniu to zatem max. Cytat:
Jeśli włosy będą bez wigoru, to zwięszysz częstotliwość Artiste. Jednak moim zdaniem na teraz nie jest to potrzebne. Cytat:
Mala Dressiaro co widzę: - szampon masz mocny i najprawdopodobniej - jeśli to nie cecha osobnicza, bo to tez się zdarza - sama sprowokowałaś przetłuszczanie skóry. Warto to sprawdzić, stosując delikatniejsze myjadła - nakręcanie włosów może się im nie podobać i będą wracać do własnej formy. To dlatego mogły sie nie trzymać. Zresztą nie napisałaś, czy nakładałaś cokolwiek do utrwalenia - jak długo trzymały się te "odgniecenia po plunkingu"? - bardzo uboga dotychczasowa pielęgnacja (Gliss Kury), a nawet jeśli to miałyby być proste, to warto zadbać - dlaczego żel mrożący nałożyłaś po plunkingu? Wiesz, ze mogłaś zniszczyć efekt? - widzę obciążenie i coś tam, ale najpewniej sama sobie zburzyłaś efekty, ruszając jeszcze włosy po plunkingu. To jest element suszenia i nie powinno się już włosów po nim traktować stylizatorami. mało które włosy to zniosą. Dlatego tez nie wypowiem się o falach czy też niefalach. Spróbuj to zrobić tak, ajk napisałam - przed plunkingiem wszystkei kosmetyki, potem dopiero plunking, odwinięcie i dosuszenie. Odgniecenie. Zdjęcia. Cytat:
I co, nie doradzałam Ci nigdy protein? Jesteś pewna? Na początek nigdy nie doradzam protein, ale walkę o wilgoć i jej zatrzymanie. Póki włosy są pełne wigoru, nie ciągną się, jest dobrze. Ale powoli czas o nich myśleć. Nie w nadmiarze. Nie teraz. Cytat:
a no właśnie... Mnie obciążał. Cytat:
Wiedziałam, ze coś dzwoni ![]() Cytat:
Trzeba by było każdy zestaw przebadać, przetrzepać, by stwierdzić, co tam mogło obciążyć. Cytat:
Rozważ ilości. Rozważ, czym myjesz, jaki olej nakładasz wcześniej. Po małownikającym powinien być szampon delikatny i lżejsza odzywka lub z siarczanem i nieco cięższa odzywka. Cytat:
Polecić mogę tylko wcierkę. U mnie wyłącznie Jantar, bo nie mogę nakładać alkoholu na skórę. Pisałam wczoraj Miśce z czego można przyrządzić własną wcierkę. Masuj skórę delikatnie, wcieraj Jantar regularnie. Po 2 tygodniach nie będzie specjalnych efektów. Przyda się też suplementacja - pokrzywy, skrzypy, drożdże, kwasy omega .
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-10-17 o 14:49 |
|||||||||||||
|
|
|
#71712 | |
|
Zakorzenienie
|
Bingo z masłem shea, Bingo z zieloną glinką, Bingo z glinką ghassoul
![]() Gloria była nieporozumieniem, Isana babassu też, oblepiła i strasznie podrażniła mi skalp, Chwilę myłam Hegronem z różową zakrętką ale zaczęła podrażniać mnie też sól Potters i Joasiek nawet nie próbuję bo mają IPApo nocach śni mi się odżywka myjąca produkcji własnej - ale budzę się zanim przeczytam skład ![]() Cytat:
![]() Ja "żetoniara" od szpary od aparatu (najpierw dostałam taki na rozepchnięcie szczęki ) włosów nie komentowali ;P
|
|
|
|
|
#71713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jantara jak juz pisalam tez wcieram (wiec mam nadzieje ze wreszcie sie cos poprawi ) bardzo dziekuje za rady Mam jeszcze takie pytanko myslalam jeszcze o wlaczeniu do tego wszystkiego olejku lopianowego z papryka czy to w ogole moze dac jakis efek, czy warto czy lepiej narazie sobie odpuscic a moze jednak sprobowac ? |
|
|
|
|
#71714 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to akurat jedynka z Biskupina była. no i jak pisałam wcześniej komuś, inny skręt, inny kolor... dlatego mnie zaciekawiło to, że ktoś w tym mieście poza Tobą może mieć takie piękne= zadbane? loki ![]() ja dzisiaj po raz pierwszy od wakacji poszłam na uczelnię z rozpuszczonymi, jako-jako tako zreanimowanymi krzywulcami i paru osobom się podobało ;] mi podobało się mniej, znowu sobie uświadamiam jak bardzo długie mi przeszkadzają i że nie powinnam więcej próbować zapuszczać
Edytowane przez yarrowia Czas edycji: 2012-10-17 o 15:14 |
||
|
|
|
#71715 | ||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Zamienię się chętnie z Tobą. Jest nieco wyżej odpowiedź na Twój post. Swoją droga jestem ciekawa, co dobierzesz. Moja mama z poleconych przeze mnie lubiła Alterrę morelkową, ta z granatem podchodziła średnio. Do tego ma Biowax Latte, ale to kupiła sobie sama. Dałam jej Glorię, pasowała jej (dla mnie za lekka). Lubi też Joannę Naturię żółtą jako b/s. Ma Garniera do farbowanych. Myje silnymi szamponami (ostatnio Fitti rumiankowy) bo nie ma zaufania do innych. Cytat:
Mnie własnie o to chodzi, by nieco na włosach oleju zostało. Jednak siarczan w składzie dobrze wiąże brudki i tłuszcze. Cytat:
Keratyna w tym wypadku to może być strzał w 10! Cytat:
Proteina sobie, a lecytyna sobie. To jest fosfolipid, ale proteina działa jak antystatyk, a lecytyna jak emulgator i antystatyk. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak jeżdżę też Mogłabym cały czas Cytat:
Cytat:
Się zwijam powoli ![]() Czeka mnie wizyta w Rossmanie - koleżanka coś siostrze na włosy kupuje. Się ponatrząsamy ![]()
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-10-17 o 15:18 |
||||||||||
|
|
|
#71716 |
|
Raczkowanie
|
cześć, w ramach mojej miłości do mrożącego, pokazuję dlaczego go kocham
![]() Pierwsza fota to użyta do stylizacji pianka Isana i druga- mrożący. Żeby była jasność- zdjęcia robione w trzydniowym odstępie czasowym, po takim samym zestawie do mycia i odżywiania, tylko stylizacja czymś innym Tak w ramach eksperymentu, też widzicie różnicę?
|
#71717 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-aloesowy.html |
|
|
|
#71718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
piekne wlosy
|
|
|
|
|
#71719 |
|
Raczkowanie
|
Ojeżu, ile postów! Weź to człeku przeczytaj teraz
Chyba robię błąd, myjąc i maskując głowę pod prysznicem, bo mega uczulenie mi wychodzi od kilku ostatnich myć. Niby do wieczora znika, ale jednak :/ Czy mogę i ja podać skład balsamu do włosów, którego używam? No dobra, podam Byłabym wdzięczna, gdybyście powiedziały mi, czy toto nadaje się do czegoś jeszcze, poza pierwszym O. Sama w sumie co nieco ogarnęłam ten skład już wcześniej, ale prosiłabym jednak profesjonalistki o radę, a więc: Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Cetrimonium Chloride, Parfum, Panthenol, Citric Acid, Amodimethicone, C11-15 Pareth-7, C12-16 Pareth-9, Trideceth-12, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-DiolNo, człowieku... Gdyby nie technikum chemiczne, to chyba bym nie podołała :P
|
|
#71720 | ||||||
|
Przyczajenie
|
Eloe77 dzięki wielkie za odpowiedź
Cytat:
Wiem też że to może być problem np hormonalny, ale kiedyś brałam Diane35 bez jakichkolwiek efektów, a do endokrynologa wciąż mi nie po drodze, więc na razie próbuję zmienić pielęgnację na nawilżającą a nie wysuszającą. Zobaczymy. Po Gliss Kurach miałam jeszcze szampon dziegciowy, potem pokrzywowy Polleny Savony, ale bez jakichkolwiek zmian. Teraz mam dziecięce BD, Hipp, mam też Facelle Sensitive oraz Joanny Rzepy czerwoną i zieloną. Myję nimi zamiennie. Może być? Cytat:
Zdjęcia były robione jakieś 2,5-3 godziny po, po 4 włosy były już praktycznie proste, ale to mogło być po moim grzebaniu, nie mogłam znieść tego gniazda z tyłu. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Raz jeszcze wielkie dzięki. Mogę jeszcze dodać że włosy mam raczej niskoporowe, dość długo "namakają" i masakrycznie długo schną. |
||||||
|
|
|
#71721 |
|
Zadomowienie
|
Pokazuję swoją "wiśnię"
![]() W słońcu są podobne jak na zdjęciu, tyle że czerwone refleksy są bardziej widoczne. To zdjęcie przodem chyba najlepiej ukazuje kolor
|
#71722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda, że w kranie woda twarda...
|
|
|
|
|
#71723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#71724 | ||||||
|
Zadomowienie
|
No tak, prawda
Cytat:
Cytat:
. Cytat:
![]() Cytat:
Chodzi o to, że humektant wiąże wodę i zatrzymuje?Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#71725 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Dopiero Eloe o tym pisała, jeśli już wrzucacie tu, czy na analizowy wrzucajcie całość wszyscy na tym skorzystamy własnie umyłam włosy bingo z glinką ghassoul pięknie pachnie |
|
|
|
|
#71726 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() First Price, Balsam (normalt hår) KLIK
|
|
|
#71727 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71728 |
|
Raczkowanie
|
a tutaj moje pierwsze podejście do żelu mrożącego, podoba mi się, mogłam dać więcej
|
|
|
|
#71729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym ta Joico wymieszala z czyms emolientowym, moze troche oleju. Kupilas ja w UK? Cytat:
Co wlos to opinia![]() Cytat:
Moje tez ![]() Jak weekend?
|
|||
|
|
|
#71730 |
|
Kazar Lady
|
http://ofsajd.onet.pl/fotogalerie/po...eria-maly.html
sorki za OT ale rżę od ładnych kilkunastu minut |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

Zresztą Joaśka też go robi

Ja miałam wdzięczne pseudo "Szopa"
a jak zaczęłam o nie dbać i robił się fale i nieśmiałe loki to przeszli na "Loczka"... nie wiem co gorsze 

Poki co sam zel wydaje sie sympatyczny. Juz mam go w koszyku, czeka na klikniecie
Powinnaś mieć pomnik tutaj

Zamienię się chętnie z Tobą.
bo nie ma zaufania do innych.
Chodzi o to, że humektant wiąże wodę i zatrzymuje?