|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#71731 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#71732 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
kolor super
|
|
|
|
|
#71733 |
|
Konto usunięte
|
Ja dzisiaj od rana z Olejekiem BD na rozstępy, umyłam włoski około 1,5 godziny temu i nałożyłam sporą ilość Bingo z shea. Trzymałam jakiś czas w cieple, pod reklamówką, niedawno zdjęłam i co? Włosy praktycznie suche i nie tylko mam na myśli to że wyschły, ale tak jakby przez długi czas nie były nawilżone
jeszcze nigdy mi się tak nie zdarzyło, że włosy wchonęły maskę! I to w takim stopniu, że teoretycznie nie musiałabym już jej spłukiwać |
|
|
|
#71734 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczęta
![]() Po ponad roku od rozpoczęcia CG nawet na 3 dzień od mycia włosy zachowują lekki skręt. Tyle roboty było z nimi, ale teraz bajka, mogę leżeć i pachnieć a one ułożą się bez zbytnich ingerencji same Za najlepszych czasów w młodości tak nie miałam.Mmmmm... aaaach ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gram w grę komputerową z serii Elder Scrolls ![]() Cytat:
Pewnie reguluje ph.---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
A w tv najbardziej mi się podobali kibice, którzy wbiegli na płytę i próbowali pływać i ochroniarze za nimi
|
|
#71735 |
|
Konto usunięte
|
Zdaję relacje z wczorajszej maski (2 zóltka, 3 łyżki olejku rycynowego, poł łyżeczki gliceryny, 2 łyżeczki bingo shea).
Nie wzdawałam sobie sprawy, że kilka kropel kupionej za 1,50 gliceryny tak zmieni właściwości maski, po dodaniu jej do miseczki momentalnie spowodowała rozrzedzenie (nie było to związane z ilością płynu, dodałam pół łyżeczki) i umożliwiła szybsze połączenie składników. Mimo sporych ilości rycynowego maska nie była "tępa" w ten charakterystyczny dla rycyny sposób, bardzo łatwo ją nałożyłam; myślę że to też dzięki glicerynie. Włosy bardzo błyszczące, ułożone w całkiem fajne fale (rozporostowały się na deszczu :/) i niesamowicie nawilżone, w dotyku aż się to czuje. Ocena kształty fryzury nie będzie obiektywna bo deszcz popsuł mi fale, ale gliceryna na stałę zagości w mojej pielęgnacji. Mam pytanie dotyczące stosowania pianek do włosów. Kupiłam osławioną piankę do loków Isana. Jak powinnam ją stosować? po prostu ugniatać nią włosy (błyskawicznie wysycha, wręcz znika z włosów)? Jest inna od pianek które stosowałam (wella itp.), bo nałożyłam jej na próbę bardzo dużo i nie skleiła włosów. Mam wrażenie, że zwyczajnie "wyparowała", bo w żadnym stopniu nie zmieniła struktury włosów. Mogę ją nakładać na suche i ugniatać? Czy może używanie pianki wymaga jakiś specjalnych procederów? (tak jak np. w żel wymaga odniecenia po wychnięciu). Będę wdzięczna za wskazówki. |
|
|
|
#71736 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
|
|
#71737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#71738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę spróbować nim umyć
|
|
|
|
|
#71739 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mam takie wrażenie ![]() Dziękować. Mnie też się podoba i do twarzy pasuje, chociaż trochę lepiej wyglądam w swoich. W każdym razie miła odmiana ![]() Cytat:
. Dodatkowo mogę spinać włosy w domu a po rozpuszczeniu dalej są falami a nie powyginanym czymś ![]() Cytat:
![]()
|
|
#71740 |
|
Konto usunięte
|
U mnie też najlepiej sprawdzają się żele bielendy, ale ja zawsze chce żeby było lepiej
, więc co jakiś czas kupuję inne środki do stylizacji.Podobno bardzo utrwala i rzeczywiście momentalnie zlikwidowała puch na mojej głowie, zobaczymy jak sprawdzi się jutro na deszczu . Nie ukrywam, iż mam nadzieję, że filtr obecny w tej piance w jakiś sposób ochroni moje włosy przed tym potwornym blaknięciem, w końcu nakłada się ją dośc obficie na całe włosy. Mam wrażenie że troche słabo formuje fale, dlatego jutro najpierw wystylizuję żelem, a po odciśnięciu wgniotę piankę. |
|
|
|
#71741 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na mnie rodzina narzeka, że jak dopadnę stok, to nie można mnie zgonić nawet na posiłki.... Już niedługo ))Martek - co za blask! Piękne włosy )))
|
|
|
|
|
#71742 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71743 | |||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Ale wiesz co... kombinowałabym na wodzie, antystatyku i glince. Plus olej penetrujący czy jakiś orzech albo pantenol. Co Ty na to? Cytat:
Cytat:
by się poprawiło. Cytat:
I oczywiście, ponieważ to olej, obserwuj potem uwaznie zachowanie skóry. Cytat:
Jakoś sie przyjęło, by narzekać na wrocławską wodę, a ona od lat jest coraz lepsza. Kiedy zaczynałam studia (a było to daaaawno temu ) to rzeczywiście nie dało się tym myć ani tego pić. Teraz jest inaczej. Fakt, jest twarda, ale jeśli filtrujesz - a wystarczy zwykły filtr do wody - to nawet w czajniku nie ma kamienia. Tak robiłam prawie 4 ostatnie lata. I piłam ją po przefiltrowaniu.Nie tak dawno zresztą Gazeta Wrocławska pisała o jakości naszej wody Cytat:
I codziennie przez Grunwaldzki.Cytat:
I mamy bramę Obstawiłam 1:1
|
|
#71744 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie oglądam, ale usłyszałam sąsiadów (zwykle w ogóle ich nie słyszę
) i wiedziałam, ze COŚ się dzieje na boisku
|
#71745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i zatęskniłam za moimi długasami Chcę je z powrotem ![]() Wczoraj i dziś eksperymentowałam ze szczotką. Efekt? Sianooo. Włosy protestują i już nigdy ich nie będę dziadostwem męczyć
|
|
#71746 | |||||||||||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Oczywiście, ze zdarzają się osoby z przetłuszczającą sie skórą i po prostu potrzebują szamponu z siarczanem. Ale póki nie sprawdzimy, póty nie się nie dowiemy. Cytat:
![]() Diane - z tego co pamiętam ją na koleżankach - świetnie radziła sobie z trądzikiem. Aż dziwne... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Umyj ponownie, ale nieco lżej. Nałóż żel, zrób plunking. Zdejmij ostrożnie, niech doschną. Dopiero potem wkładaj ręce ![]() Czekam na zdjęcia ![]() Cytat:
będąc gotową na Kerastase Cytat:
Cytat:
materiał musi być gładki, materiał musi w miarę szybko wysychać, materiał musi być na tyle duży, by włosy się zmieściły i dało się związać. Cytat:
![]() Ale przy tym mikrofibra czy ręcznik szybkoschnący to będzie idealne rozwiązanie. Marion, powiadasz? WSPANIAŁY kolor Zapragłam aż ![]() To istotne, bo włos ma inna budowę niż skóra. Cytat:
Nie ma w Hegronie.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Owszem, są humektanty wiążące wodę jak gliceryna, ale żaden z nich jej nie zatrzymuje. Od tego są emolienty w tym parafinowce i silikony, polimery.
|
|
#71747 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najlepiej wychodzi jak dam wlosom podeschnac w bawelnianej koszulce i gdy sa juz tylko lekko wilgotne naloze garnier karite i awokado jako b/s i troche stylizatora w kremie np. Nivea, albo troche slabego zelu jak bielenda. mam wrazenie, ze moje wlosy sie zaczepiaja o siebie i jak naloze cokolwiek choc troche klejacego na mokre wlosy to jeszcze bardziej poteguje ten efekt. Tak samo jest gorzej po mocnych zelach np. mrozacym. Sa takie splatane, spuszone i wygladam jakbym je natapirowala. To chyba jest objaw wysokiej porowatosci? co jest dobre do wygladzenia luski wlosa, silikony troche mi pomagaja, ale poza tym? moze ja powinnam pisac na watku dla prostowlosych?
Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2012-10-17 o 18:49 |
||
|
|
|
#71748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do Wroclawskiej wody to mnie akurat bardzo pasowala az tak twarda nie byla jak Slaska... Wroclawska nigdy mnie nie wysuszala a Slaska mnie tak wysusza ze masakra...
|
|
|
|
|
#71749 | |
|
Raczkowanie
|
to jest to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...coco-mask.html
Cytat:
Jak dla mnie leci chlorem (ostatnio nawet coraz bardziej) i wysusza....
|
|
#71750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kładzenie maski, kiedy jestem pod prysznicem. Wyskakują mi potem czerwone plamy. I to mi robi moja ukochana Alterka granatowa ![]() Zaraz wstawię skład do analizowego. Właśnie o wzbogacanie mi chodzi, w sumie po to ją kupiłam, a że kosztowała grosze, to nawet, jakby nic nie dało się z nią zrobić, to nie szkoda by mi było to wyrzucić.
|
|
|
#71751 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Dokładnie.
Cytat:
![]() Cytat:
Wobec tego stawiam nie na parafinę, ale zbytnie kombinowanie ![]() W ciągu dnia dużo dotykam włosów, przewracam, kręcę z tyłu w koka (takiego bez wiązania, żeby na chwilę się trzymały), robię cuda, ale i tak są ok. Do tego jedno z dzieci zakłada mi włosy za uszy i poprawia (przy nachylaniu się nad ławką łaskoczę go w główkę). Nie lubię ich upinać, wolę wolność ![]() Cytat:
Cudne włosy znów się pojawiły |
|||
|
|
|
#71752 | |||||||||||||||||
|
|
Cytat:
![]() I co? Nie namówię Cię na cieniowanie? Prawda. To nie jest pierwszy produkt tego typu, który włosm nie podchodzi ![]() Cytat:
Fakt sporo dziś było na FB. [1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37117075]jeszcze nigdy mi się tak nie zdarzyło, że włosy wchonęły maskę! I to w takim stopniu, że teoretycznie nie musiałabym już jej spłukiwać Mnnie się to przytrafiało, ale po kokosie. I po odżywkach, których nie nakładam pod czepek ![]() Cytat:
I ja się podpisuję. Chyba że zrobię to, co wczoraj: nałożę GP w spreju do wypadających (dodałam kolagen i elastynę oraz nieco oleju z pachnotki) i nieco Garniera AiK. I mam... oklaptuska Ewidentnie GP mi nie służy Świetnie! Pamiętaj tylko, że gliceryna może obciążać, a że przyciąga wodę, to i ona może być przyczyną, która sprawiła, że fale sie rozprostowały. Cytat:
Pamiętaj, że są najsłabsze spośród stylizatorów - to głównie woda i kapka polimerów. Cytat:
Cytat:
Pamiętaj, ze jeśli boisz się po nim obciążenia, nie nakładaj za ciężkiej odżywki. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
Często jakiś stylizator trzeba nakładać inaczej i w innym momencie. Sama ostatnio nakładam na ociekające włosy i nie stosuję żadnych polimerów. Odżywkę b/s nakłdam na wieczór, jeśli nie myję i do odgniatania. I co? To dziwne? Nie. To jakiś tam sposób na włosy i stylizator. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lubie dygresje o włosach ![]() Cytat:
Akcja denko trwa. Kupuje tylko to, co naprawdę niezbędne.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-10-17 o 19:30 |
|||||||||||||||||
|
|
|
#71753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo ja jestem tu już 5ty rok i mam wrażenie że z każdym jest coraz gorzej z tą wodą, zwłaszcza jesienią i wczesną wiosną, ale no cóż jak mówił pan prof na wykładzie z technologii wody w dużych miastach chlorowanie jest nieuniknione zwłaszcza na jesień i na wiosnę, więc trzeba się do tego przyzwyczaić i żyć z tym
|
|
#71754 |
|
Raczkowanie
|
Zawsze, kiedy Alterra ma kontakt ze skórą (czy to może być przyczyna wypadania włosów? Bo skoro na skórze robią się plamy, to bardzo możliwe, że i skalp będzie źle reagował... dobrze myślę?) wyskakują mi te plamy, a że jak dotąd używałam jej tylko pod prysznicem, to nie mogę powiedzieć, jak wypada stosowana poza nim. Pamiętam, że przy moim pierwszym opakowaniu Alterry nie było czegoś takiego, natomiast przy drugim od razu przy pierwszym użyciu coś mi wyskoczyło.
|
|
#71755 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz po dwóch sesjach nawilżania myslę, że mają dość... chyba. Bo i natur vital i duuuzo glutka lnianego jako maska i alterka granatowa... w dotyku sa lekko zimne. To już jutro zmieszam znów artiste z naturvitalem, co? Jak radzisz? Czy może lepiej z Garnierem AiK (bo dawno nie kładłam)? Cytat:
A najlepiej to w Sudety - Wisła, Ustroń, Istebna a ostatnio się zakochałam w Zieleńcu i chciałabym na ferie znów tam pojechać. A jak jadę do rodziców do Kielc, to tam też parę górek jest
|
||
|
|
|
#71756 | |
|
|
Owszem. Było fatalnie. Teraz to jest bajka w porównaniu z tym, co zastałam te naście lat temu.
Cytat:
Reakcja alergiczna czy podraznienie nie musi ujawnic się od razu. Najwidoczniej teraz nadszedł ten czas. A nie używasz poza tym innej odzywki?
|
|
#71757 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym prosić Eloe albo Ajrisz Martę albo każdą miłą, chętną i znającą się osobę o pomoc
Ponieważ wciąż nie mogę dojechać do jedynego hipermarketu gdzie jest szansa dostać Bingo to ratuję się czym się da. Ta odżywka mi podpasowała: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ie.html&next=1, teraz jest w promocji w R. i stąd moje pytanie, czy ona jest fajna czy średnio, czy wcale? ![]() Jest w KWC jeszcze jedna z tej serii: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ng.html&next=1, ale jej nie używałam, chociaż też jest w promocji. Niestety żółta Artiste sprawia, że moje włosy są jakby oblepione i matowe. Nie lubię ich po niej a różowej wciąż nie ma w Naturze w Łodzi Bardzo dziękuję za pomoc
|
#71758 |
|
Strażnik Wizażu
|
![]() Jak coś to wstawiłam foty do codziennika, ale nie ma na co paCZeć |
|
|
|
#71759 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wybaczcie OT, ale muszę padłam ze śmiechu KLIK
Edytowane przez Heksacyjanek Czas edycji: 2012-10-17 o 20:08 |
|
|
|
|
#71760 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ostatnio mam kłopot ze swoimi włosami, czytam tu jakiejś polecanej piance Isany i żelu Bielendy możecie napisać co to za pianka i kali żel ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

jeszcze nigdy mi się tak nie zdarzyło, że włosy wchonęły maskę! I to w takim stopniu, że teoretycznie nie musiałabym już jej spłukiwać 

Zamienię się chętnie z Tobą.
, więc co jakiś czas kupuję inne środki do stylizacji.
by się poprawiło.
Chcę je z powrotem 

Nie ma w Hegronie.