Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2392 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 17:05   #71731
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez iksigrekzetfau Pokaż wiadomość
a tutaj moje pierwsze podejście do żelu mrożącego, podoba mi się, mogłam dać więcej
Ale śliczności takie włoski ma moja sis, podobna długość i skręt, tylko jaśniejsze... Muszę zacząć o nie dbać, bo w maju komunia i fajnie, żeby miała ładne kudełki do tego czasu, bo mama jakoś nie przywiązuje wagi :<<<

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
http://ofsajd.onet.pl/fotogalerie/po...eria-maly.html

sorki za OT ale rżę od ładnych kilkunastu minut
Paulo i jego życiowe rady zawsze wymiatają

Moje recenzje
Heksacyjanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 17:17   #71732
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Pokazuję swoją "wiśnię"

W słońcu są podobne jak na zdjęciu, tyle że czerwone refleksy są bardziej widoczne. To zdjęcie przodem chyba najlepiej ukazuje kolor

kolor super

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 17:22   #71733
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Ja dzisiaj od rana z Olejekiem BD na rozstępy, umyłam włoski około 1,5 godziny temu i nałożyłam sporą ilość Bingo z shea. Trzymałam jakiś czas w cieple, pod reklamówką, niedawno zdjęłam i co? Włosy praktycznie suche i nie tylko mam na myśli to że wyschły, ale tak jakby przez długi czas nie były nawilżone jeszcze nigdy mi się tak nie zdarzyło, że włosy wchonęły maskę! I to w takim stopniu, że teoretycznie nie musiałabym już jej spłukiwać nie wiem naprawdę jak to możliwe.. przytrafiło się Wam też coś takiego?
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 17:34   #71734
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cześć dziewczęta
Po ponad roku od rozpoczęcia CG nawet na 3 dzień od mycia włosy zachowują lekki skręt. Tyle roboty było z nimi, ale teraz bajka, mogę leżeć i pachnieć a one ułożą się bez zbytnich ingerencji same Za najlepszych czasów w młodości tak nie miałam.

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
i jak było?
Mmmmm... aaaach
Cytat:
oj no po kropelce to nie problem, ja piłam po łyżce (łyżeczce?) nie pamiętam już, chyba płaską łyżkę
To dzielna jesteś! mnie nawet myśli się o tym ciężko
Cytat:
kogo ratować?
Skyrim, górską krainę Nordów Gram w grę komputerową z serii Elder Scrolls
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Wodorotlenek sodu w składzie Pewnie reguluje ph.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:

Ahahahahaha, widziałam wczoraj kilka z nich na facebooku A w tv najbardziej mi się podobali kibice, którzy wbiegli na płytę i próbowali pływać i ochroniarze za nimi Uśmiałam się jak na najlepszej komedii.
Stary 2012-10-17, 17:35   #71735
201801220933
Konto usunięte

Zdaję relacje z wczorajszej maski (2 zóltka, 3 łyżki olejku rycynowego, poł łyżeczki gliceryny, 2 łyżeczki bingo shea).
Nie wzdawałam sobie sprawy, że kilka kropel kupionej za 1,50 gliceryny tak zmieni właściwości maski, po dodaniu jej do miseczki momentalnie spowodowała rozrzedzenie (nie było to związane z ilością płynu, dodałam pół łyżeczki) i umożliwiła szybsze połączenie składników. Mimo sporych ilości rycynowego maska nie była "tępa" w ten charakterystyczny dla rycyny sposób, bardzo łatwo ją nałożyłam; myślę że to też dzięki glicerynie.
Włosy bardzo błyszczące, ułożone w całkiem fajne fale (rozporostowały się na deszczu :/) i niesamowicie nawilżone, w dotyku aż się to czuje. Ocena kształty fryzury nie będzie obiektywna bo deszcz popsuł mi fale, ale gliceryna na stałę zagości w mojej pielęgnacji.

Mam pytanie dotyczące stosowania pianek do włosów. Kupiłam osławioną piankę do loków Isana. Jak powinnam ją stosować? po prostu ugniatać nią włosy (błyskawicznie wysycha, wręcz znika z włosów)? Jest inna od pianek które stosowałam (wella itp.), bo nałożyłam jej na próbę bardzo dużo i nie skleiła włosów. Mam wrażenie, że zwyczajnie "wyparowała", bo w żadnym stopniu nie zmieniła struktury włosów. Mogę ją nakładać na suche i ugniatać? Czy może używanie pianki wymaga jakiś specjalnych procederów? (tak jak np. w żel wymaga odniecenia po wychnięciu). Będę wdzięczna za wskazówki.
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 17:40   #71736
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Pokazuję swoją "wiśnię"

W słońcu są podobne jak na zdjęciu, tyle że czerwone refleksy są bardziej widoczne. To zdjęcie przodem chyba najlepiej ukazuje kolor
Śliczne loczki

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Mam pytanie dotyczące stosowania pianek do włosów. Kupiłam osławioną piankę do loków Isana. Jak powinnam ją stosować? po prostu ugniatać nią włosy (błyskawicznie wysycha, wręcz znika z włosów)? Jest inna od pianek które stosowałam (wella itp.), bo nałożyłam jej na próbę bardzo dużo i nie skleiła włosów. Mam wrażenie, że zwyczajnie "wyparowała", bo w żadnym stopniu nie zmieniła struktury włosów. Mogę ją nakładać na suche i ugniatać? Czy może używanie pianki wymaga jakiś specjalnych procederów? (tak jak np. w żel wymaga odniecenia po wychnięciu). Będę wdzięczna za wskazówki.
Najlepiej popróbować na kilka sposobów, rożne włosy lubią różne traktowanie...
Stary 2012-10-17, 17:52   #71737
madziaart
Raczkowanie

Cytat:

ja Isanę dawałam na mokre włosy w dużej ilości i ugniatałam, ale nie miałam później szczególnie dużo sucharów, nie było czego odgniatać i jakoś nie czułam szczególnie żeby mi trzymała włosy w ryzach, dlatego wolę żel... pianka jest dobra wg mnie do reanimacji

Keep Calm and Draw
madziaart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 17:59   #71738
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Biochemia jest nudna? Zamienię się chętnie z Tobą.

Podstawą jest olej sojowy, więc powłoczka musi być Mnie własnie o to chodzi, by nieco na włosach oleju zostało. Jednak siarczan w składzie dobrze wiąże brudki i tłuszcze.
Biochemia nie Ale sposób, w jaki prowadzony jest wykład sprawia, że zasypiam. Wiem tylko, że był o białkach. Na szczęście prof wysyła nam wykłady, więc mogę poczytać bez zasypiania.

Muszę spróbować nim umyć
Stary 2012-10-17, 18:03   #71739
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość
Ostatnia focia

Cytat:
a tutaj moje pierwsze podejście do żelu mrożącego, podoba mi się, mogłam dać więcej
W sumie nie wiedziałam, że z kręconych może robić się taka tafla

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Lande bardzo Sporo juz odrosly
Też mam takie wrażenie Kocham Jantar

Cytat:

kolor super
Dziękować. Mnie też się podoba i do twarzy pasuje, chociaż trochę lepiej wyglądam w swoich. W każdym razie miła odmiana

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta
Po ponad roku od rozpoczęcia CG nawet na 3 dzień od mycia włosy zachowują lekki skręt. Tyle roboty było z nimi, ale teraz bajka, mogę leżeć i pachnieć a one ułożą się bez zbytnich ingerencji same Za najlepszych czasów w młodości tak nie miałam.
Ja jestem już na 9 miesiącu pielęgnacji i też nie muszę się męczyć ze skrętem - sam się robi . Dodatkowo mogę spinać włosy w domu a po rozpuszczeniu dalej są falami a nie powyginanym czymś

Cytat:
Mam pytanie dotyczące stosowania pianek do włosów. Kupiłam osławioną piankę do loków Isana.
Ja w wakacje przez miesiąc używałam jej codziennie - nie potrzebne mi było jakieś większe utrwalenie. Ugniatałam włosy bez stylizatora podczas schnięcia, a w prawie suche wciskałam piankę. Utrwalenie subtelne i delikatne, włoski mięciutkie

Cytat:
Śliczne loczki
Stary 2012-10-17, 18:03   #71740
201801220933
Konto usunięte

U mnie też najlepiej sprawdzają się żele bielendy, ale ja zawsze chce żeby było lepiej , więc co jakiś czas kupuję inne środki do stylizacji.
Podobno bardzo utrwala i rzeczywiście momentalnie zlikwidowała puch na mojej głowie, zobaczymy jak sprawdzi się jutro na deszczu .
Nie ukrywam, iż mam nadzieję, że filtr obecny w tej piance w jakiś sposób ochroni moje włosy przed tym potwornym blaknięciem, w końcu nakłada się ją dośc obficie na całe włosy. Mam wrażenie że troche słabo formuje fale, dlatego jutro najpierw wystylizuję żelem, a po odciśnięciu wgniotę piankę.
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:09   #71741
cyferki
Raczkowanie

Cytat:

I co, nie doradzałam Ci nigdy protein? Jesteś pewna?
Na początek nigdy nie doradzam protein, ale walkę o wilgoć i jej zatrzymanie. Póki włosy są pełne wigoru, nie ciągną się, jest dobrze. Ale powoli czas o nich myśleć. Nie w nadmiarze. Nie teraz.
Głównie o nawilżeniu mówiłaś, zalecałaś od czasu do czasu artiste, żeby nie przesadzić. Odradzałaś odżywkę Isany z pszenicą. Ostatnio powiedziałaś, że mi niepotrzebne proteiny - po prostownicy i lakierze. Bo dałam mix artiste, naturvitala i oleju. Więc teraz tez zrezygnowałam z protein, dam następną razą - niech włoski mają urozmaicenie.

Cytat:
Jestem głodna cały rok Jak jeżdżę też Mogłabym cały czas
Na mnie rodzina narzeka, że jak dopadnę stok, to nie można mnie zgonić nawet na posiłki.... Już niedługo))

Martek - co za blask! Piękne włosy)))
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:22   #71742
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:

Umarłam

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:25   #71743
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
po nocach śni mi się odżywka myjąca produkcji własnej - ale budzę się zanim przeczytam skład
Weź tabletki na sen - chcemy poznać skład myjadła
Ale wiesz co... kombinowałabym na wodzie, antystatyku i glince. Plus olej penetrujący czy jakiś orzech albo pantenol. Co Ty na to?
Cytat:
Ja "żetoniara" od szpary od aparatu (najpierw dostałam taki na rozepchnięcie szczęki ) włosów nie komentowali ;P

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Pokrzywe pije codzniennie i zaczelam tez kuracje drozdzowa moze wreszcie to cos da Jantara jak juz pisalam tez wcieram (wiec mam nadzieje ze wreszcie sie cos poprawi )
by się poprawiło.
Cytat:
Mam jeszcze takie pytanko myslalam jeszcze o wlaczeniu do tego wszystkiego olejku lopianowego z papryka czy to w ogole moze dac jakis efek, czy warto czy lepiej narazie sobie odpuscic a moze jednak sprobowac ?
Możesz go włączyć w tydzień po 3-tygodniowej kuracji Jantarem. Nie mieszaj lepiej wcierek.
I oczywiście, ponieważ to olej, obserwuj potem uwaznie zachowanie skóry.

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Jesteś pierwszą osobą, która mi to mówi za to słyszałam strasznie dużo narzekań, szczególnie na początku studiów jak się masa ludzi tutaj przeprowadziła. wszyscy tęsknili za wodą z domu tylko nie ja
Jakoś sie przyjęło, by narzekać na wrocławską wodę, a ona od lat jest coraz lepsza. Kiedy zaczynałam studia (a było to daaaawno temu ) to rzeczywiście nie dało się tym myć ani tego pić. Teraz jest inaczej. Fakt, jest twarda, ale jeśli filtrujesz - a wystarczy zwykły filtr do wody - to nawet w czajniku nie ma kamienia. Tak robiłam prawie 4 ostatnie lata. I piłam ją po przefiltrowaniu.
Nie tak dawno zresztą Gazeta Wrocławska pisała o jakości naszej wody
Cytat:
No właśnie, my się poruszamy po innych częściach miasta
Fakt. Jeżdżę północ<=>południe. W zasadzie przejeżdżam całe miasto I codziennie przez Grunwaldzki.
Cytat:
to akurat jedynka z Biskupina była. no i jak pisałam wcześniej komuś, inny skręt, inny kolor... dlatego mnie zaciekawiło to, że ktoś w tym mieście poza Tobą może mieć takie piękne= zadbane? loki
było

I mamy bramę Obstawiłam 1:1

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:33   #71744
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Ja nie oglądam, ale usłyszałam sąsiadów (zwykle w ogóle ich nie słyszę ) i wiedziałam, ze COŚ się dzieje na boisku
Stary 2012-10-17, 18:42   #71745
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Cytat:
Piękne, piękne, pięęęęęęęękne!

No i zatęskniłam za moimi długasami Chcę je z powrotem

Wczoraj i dziś eksperymentowałam ze szczotką. Efekt? Sianooo. Włosy protestują i już nigdy ich nie będę dziadostwem męczyć
Stary 2012-10-17, 18:43   #71746
Eloe77

Cytat:
Napisane przez madziaart Pokaż wiadomość
cześć, w ramach mojej miłości do mrożącego, pokazuję dlaczego go kocham
Wspaniale podkreślony skręt!
Cytat:
używałyście nawet. Bez zachwytów. Jakieś podrażnienie nawet mi wlazło. Nie byłam zachwycona

Cytat:
Chyba robię błąd, myjąc i maskując głowę pod prysznicem, bo mega uczulenie mi wychodzi od kilku ostatnich myć. Niby do wieczora znika, ale jednak :/
Ale czym to robisz? Rozumiem, ze chodzi o masowanie, a nie o maskowanie.
Cytat:
Czy mogę i ja podać skład balsamu do włosów, którego używam?
Analizy nie zrobię, bo od tego jest analizowy. Wklej tam. Tu powiem tylko, że niezgodny z cg, bardzo ubogi. Raczej do wzbogacania, można próbować myć.
Cytat:
Napisane przez Mala Dressiara Pokaż wiadomość
Eloe77 dzięki wielkie za odpowiedź

Cytat:
Teraz to wiem, tak samo spaprałam sprawę z cerą, im bardziej się tłuściły (włosy i cera) tym silniejsze kosmetyki wysuszające im fundowałam więc one tłuściły się jeszcze bardziej, a ja szukałam jeszcze silniejszych kosmetyków ...
Na tym samym polega większośc kuracji dermatologicznych
Oczywiście, ze zdarzają się osoby z przetłuszczającą sie skórą i po prostu potrzebują szamponu z siarczanem. Ale póki nie sprawdzimy, póty nie się nie dowiemy.
Cytat:
Wiem też że to może być problem np hormonalny, ale kiedyś brałam Diane35 bez jakichkolwiek efektów, a do endokrynologa wciąż mi nie po drodze, więc na razie próbuję zmienić pielęgnację na nawilżającą a nie wysuszającą. Zobaczymy.

Diane - z tego co pamiętam ją na koleżankach - świetnie radziła sobie z trądzikiem. Aż dziwne...
Cytat:
Po Gliss Kurach miałam jeszcze szampon dziegciowy, potem pokrzywowy Polleny Savony, ale bez jakichkolwiek zmian.
Teraz mam dziecięce BD, Hipp, mam też Facelle Sensitive oraz Joanny Rzepy czerwoną i zieloną. Myję nimi zamiennie. Może być?
Owszem. Pamiętaj tylko, że Joanny są silne. Skup się na tym, co delikatne, a Joanny zostaw sobie na oczyszczanie od czasu do czasu.
Cytat:
Jeśli chodzi o kiedyś to nie, nie nakładałam niczego do utrwalenia, czasem spryskałam lakierem do włosów, o ile miałam w domu.
To nie dziw się, że nie chciały się trzymać. Zawsze warto utrwalić włosy na mokro. Lakier tylko do wykończenia.
Cytat:
Zdjęcia były robione jakieś 2,5-3 godziny po, po 4 włosy były już praktycznie proste, ale to mogło być po moim grzebaniu, nie mogłam znieść tego gniazda z tyłu.
Mogło tak być.
Umyj ponownie, ale nieco lżej. Nałóż żel, zrób plunking. Zdejmij ostrożnie, niech doschną. Dopiero potem wkładaj ręce
Czekam na zdjęcia
Cytat:
Wiem wiem, a ja myślałam że taka dobra dla włosów jestem z tymi Gliss Kurami
Każda z nas tak sądziła. Zaczynałam cg z całą butlą szamponu i odżywki Pantene będąc gotową na Kerastase
Cytat:
teraz staram się 2-3 razy w tygodniu na noc nałożyć to masło albo olej (mam sezamowy i z orzecha włoskiego). Ciągle czytam i analizuję to co tu napisane, ale na razie im więcej czytam tym mniej wiem, muszę do tego jeszcze raz podejść na spokojnie bo pomieszało mi się już wszystko.
Dokładnie, poukładaj to wszystko sobie na spokojnie. Wszystko powoli.
Cytat:
Tak jest. Jutro jeszcze siedzę w domu więc tak też zrobię, bo będzie czas na spokojne dosychanie bez suszarki. A plunking w ręcznik z mikrofibry jest ok czy lepiej bawełnianą koszulkę/tetrową pieluchę?
Co wolisz. Są trzy warunki:
materiał musi być gładki,
materiał musi w miarę szybko wysychać,
materiał musi być na tyle duży, by włosy się zmieściły i dało się związać.
Cytat:
Raz jeszcze wielkie dzięki. Mogę jeszcze dodać że włosy mam raczej niskoporowe, dość długo "namakają" i masakrycznie długo schną.
No to zakumplujesz się z Ajrisz
Ale przy tym mikrofibra czy ręcznik szybkoschnący to będzie idealne rozwiązanie.
Cytat:
Pokazuję swoją "wiśnię"
Marion, powiadasz? WSPANIAŁY kolor
Zapragłam aż

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
No tak, prawda
To istotne, bo włos ma inna budowę niż skóra.
Cytat:
no właśnie wydaje mi się, że jestem bardzo, ale dopiero dochodzę do ładu z tym, co rzeczywiście robi kuku. W tej chwili jestem pewna betainy kok, sls/sles, alkoholu z Isany babassu.
Ten sam alkohol jest w Pottersach i naturiach Nie ma w Hegronie.
Cytat:
Dwójka odpada, reszta do przemyślenia, dziękuję .
dwójki też nie lubię, ale to TŻowy szampon. Czasem się spotykamy
Cytat:
Żelatyna metodą z odżywką i pod ręcznik. Artiste też. Zastanawiam się jak długo mogę stosować ją jako b/s żeby nie zrobić sobie krzywdy
Zdarzają się przypadki niezmieniania pielęgnacji letniej na zimową i odwrotnie. Zdarzają się włosy, na których humektant nie robi różnicy. Póki Cię nie spusza w nadmiarze, póki włos nie jest szorstki, próbuj.
Cytat:
A ja myślałam, że to to samo... Chodzi o to, że humektant wiąże wodę i zatrzymuje?
Nie. Głównym jego zadaniem jest regulowanie poziomu wilgotności. To oznacza, że łapie wodę z miejsca, gdzie jest jej więcej i przesuwa w miejsce, gdzie jej jest mniej.
Owszem, są humektanty wiążące wodę jak gliceryna, ale żaden z nich jej nie zatrzymuje. Od tego są emolienty w tym parafinowce i silikony, polimery.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-10-17, 18:44   #71747
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Pokazuję swoją "wiśnię"

slicznie blyszcza i piekny skret

Cytat:
- dlaczego żel mrożący nałożyłaś po plunkingu? Wiesz, ze mogłaś zniszczyć efekt?
moje wlosy sa chyba dziwne ale u mnie np. cos takiego sie kompletnie nie sprawdza

Najlepiej wychodzi jak dam wlosom podeschnac w bawelnianej koszulce i gdy sa juz tylko lekko wilgotne naloze garnier karite i awokado jako b/s i troche stylizatora w kremie np. Nivea, albo troche slabego zelu jak bielenda.

mam wrazenie, ze moje wlosy sie zaczepiaja o siebie i jak naloze cokolwiek choc troche klejacego na mokre wlosy to jeszcze bardziej poteguje ten efekt. Tak samo jest gorzej po mocnych zelach np. mrozacym. Sa takie splatane, spuszone i wygladam jakbym je natapirowala. To chyba jest objaw wysokiej porowatosci?

co jest dobre do wygladzenia luski wlosa, silikony troche mi pomagaja, ale poza tym? moze ja powinnam pisac na watku dla prostowlosych?

Edytowane przez stasiek
Czas edycji: 2012-10-17 o 18:49
stasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:49   #71748
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
W
by się poprawiło.
Możesz go włączyć w tydzień po 3-tygodniowej kuracji Jantarem. Nie mieszaj lepiej wcierek.

I oczywiście, ponieważ to olej, obserwuj potem uwaznie zachowanie skóry.

Jakoś sie przyjęło, by narzekać na wrocławską wodę, a ona od lat jest coraz lepsza. Kiedy zaczynałam studia (a było to daaaawno temu )
bardzo Ci dziekuje

A co do Wroclawskiej wody to mnie akurat bardzo pasowala az tak twarda nie byla jak Slaska... Wroclawska nigdy mnie nie wysuszala a Slaska mnie tak wysusza ze masakra...
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:54   #71749
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Co to ten Scandic? Muszę nadrobić, bo pierwsze słyszę .
to jest to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...coco-mask.html
Cytat:

Ale wrocławska woda nie jest beznadziejna. Nadaje się do picia i jest smaczna
Wrocławska woda jest zła Jak dla mnie leci chlorem (ostatnio nawet coraz bardziej) i wysusza....
Stary 2012-10-17, 18:58   #71750
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:

Ale czym to robisz? Rozumiem, ze chodzi o masowanie, a nie o maskowanie.

Analizy nie zrobię, bo od tego jest analizowy. Wklej tam. Tu powiem tylko, że niezgodny z cg, bardzo ubogi. Raczej do wzbogacania, można próbować myć.
No właśnie o maskowanie chodzi Kładzenie maski, kiedy jestem pod prysznicem. Wyskakują mi potem czerwone plamy. I to mi robi moja ukochana Alterka granatowa

Zaraz wstawię skład do analizowego. Właśnie o wzbogacanie mi chodzi, w sumie po to ją kupiłam, a że kosztowała grosze, to nawet, jakby nic nie dało się z nią zrobić, to nie szkoda by mi było to wyrzucić.

Moje recenzje
Stary 2012-10-17, 18:59   #71751
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
czyli standartowa sinusoida zachowań
Dokładnie.
Cytat:
Możliwe, ze tez zmiana pór roku daje się we znaki.
Całkiem możliwe, choć stawiam na przeciążenie, za dużo dobroci
Cytat:
A to niedomycie jest całkiem prawdopodobne...
No i nie wiem czy to przeciążenie z niedomycia parafiny, bo dziś już jest fajnie (mycie żel bd, odżywka z karczocha, bs tigi, żel elastyczny+john frieda pod koniec). Nie użyłam wczoraj nic, co by mogło mnie obciążyć.
Wobec tego stawiam nie na parafinę, ale zbytnie kombinowanie

W ciągu dnia dużo dotykam włosów, przewracam, kręcę z tyłu w koka (takiego bez wiązania, żeby na chwilę się trzymały), robię cuda, ale i tak są ok. Do tego jedno z dzieci zakłada mi włosy za uszy i poprawia (przy nachylaniu się nad ławką łaskoczę go w główkę).
Nie lubię ich upinać, wolę wolność. To taka mała dygresja o moich włosach

Cytat:
N
Wszystkiego na zmianę i na różne sposoby. Obecnie mam:
1. Cien z kaczusią który mam rozwodniony w pojemniku z pompką. Nakładam na same włosy, a masaż robię podczas płukania
2. Timotei Organic zielony (betaina kok) albo kubeczkowo albo mocno rozrabiam w rekach i myję podobnie jak 1.
3. Fitomed z mydlnicą (rzadko) kubeczkowo lub mocno rozrabiam w rękach i myję włosy i skórę
4. Hegron fioletowy - odżywka
5. Joanna Naturia z makiem - odżywka
6. Isana olejek do ciała stosowany podobnie jak 1. i 3.
7. woda.
Nie widzę balsamu Pottersa. To czasowy brak, czy rezygnacja?

Cudne włosy znów się pojawiły. Nie komentuje z osobna, przepraszam, ale brak czasu nie pozwala.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 19:27   #71752
Eloe77

Cytat:

I co? Nie namówię Cię na cieniowanie?

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
A mi konstystencja pasuje Co wlos to opinia
Prawda. To nie jest pierwszy produkt tego typu, który włosm nie podchodzi

Cytat:

Boskie!
Fakt sporo dziś było na FB.

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37117075]jeszcze nigdy mi się tak nie zdarzyło, że włosy wchonęły maskę! I to w takim stopniu, że teoretycznie nie musiałabym już jej spłukiwać nie wiem naprawdę jak to możliwe.. przytrafiło się Wam też coś takiego? [/QUOTE] Czym umyłaś włosy po olejku?
Mnnie się to przytrafiało, ale po kokosie. I po odżywkach, których nie nakładam pod czepek

Cytat:

I ja się podpisuję. Chyba że zrobię to, co wczoraj: nałożę GP w spreju do wypadających (dodałam kolagen i elastynę oraz nieco oleju z pachnotki) i nieco Garniera AiK. I mam... oklaptuska plus puszak.
Ewidentnie GP mi nie służy

Cytat:
Napisane przez niusia Pokaż wiadomość
Zdaję relacje z wczorajszej maski
Świetnie! Pamiętaj tylko, że gliceryna może obciążać, a że przyciąga wodę, to i ona może być przyczyną, która sprawiła, że fale sie rozprostowały.
Cytat:
Mam pytanie dotyczące stosowania pianek do włosów.
Nie stotuję pianek. Moje włosy one kleją i drobią skręt.
Pamiętaj, że są najsłabsze spośród stylizatorów - to głównie woda i kapka polimerów.

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Biochemia nie Ale sposób, w jaki prowadzony jest wykład sprawia, że zasypiam. Wiem tylko, że był o białkach. Na szczęście prof wysyła nam wykłady, więc mogę poczytać bez zasypiania.
Rozumiem
Cytat:
Muszę spróbować nim umyć
Czekam na raport.
Pamiętaj, ze jeśli boisz się po nim obciążenia, nie nakładaj za ciężkiej odżywki.

Cytat:
Napisane przez niusia Pokaż wiadomość
Nie ukrywam, iż mam nadzieję, że filtr obecny w tej piance w jakiś sposób ochroni moje włosy przed tym potwornym blaknięciem, w końcu nakłada się ją dośc obficie na całe włosy.
Nigdy nie wiemy jakiej siły jest filtr w produkcie. Nadto nie może go być za dużo ze względu na pH. Dlatego też nie liczyłabym na działanie pianki jako jedynej ochrony przed płowieniem.

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Głównie o nawilżeniu mówiłaś, zalecałaś od czasu do czasu artiste, żeby nie przesadzić.
O właśnie!
Cytat:
Odradzałaś odżywkę Isany z pszenicą. Ostatnio powiedziałaś, że mi niepotrzebne proteiny - po prostownicy i lakierze. Bo dałam mix artiste, naturvitala i oleju. Więc teraz tez zrezygnowałam z protein, dam następną razą - niech włoski mają urozmaicenie.
Dokładnie. Prostownica odebrała Ci sporo wilgoci, więc trzeba ją uzupełnić, a nie proteiny. Te mogłyby wysuszyć włosy, sprawic, że będą kruche i nieelastyczne.
Cytat:
Na mnie rodzina narzeka, że jak dopadnę stok, to nie można mnie zgonić nawet na posiłki.... Już niedługo))
A gdzie jeździsz? Bo z Wawy to wszędzie daleko

Cytat:
Ja nie oglądam, ale usłyszałam sąsiadów (zwykle w ogóle ich nie słyszę ) i wiedziałam, ze COŚ się dzieje na boisku
Hah! Wygrałam termos z kawą

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
moje wlosy sa chyba dziwne ale u mnie np. cos takiego sie kompletnie nie sprawdza
Nie, dlaczego? Trzeba sprawdzić, co pasuje, a co nie.
Często jakiś stylizator trzeba nakładać inaczej i w innym momencie.
Sama ostatnio nakładam na ociekające włosy i nie stosuję żadnych polimerów. Odżywkę b/s nakłdam na wieczór, jeśli nie myję i do odgniatania. I co? To dziwne? Nie. To jakiś tam sposób na włosy i stylizator.
Cytat:
mam wrazenie, ze moje wlosy sie zaczepiaja o siebie i jak naloze cokolwiek choc troche klejacego na mokre wlosy to jeszcze bardziej poteguje ten efekt. Tak samo jest gorzej po mocnych zelach np. mrozacym. Sa takie splatane, spuszone i wygladam jakbym je natapirowala. To chyba jest objaw wysokiej porowatosci?
Niekoniecznie. To jest najprawdopodobniej reakcja na polimery. O porowatości raczej mówi niewiele.
Cytat:
co jest dobre do wygladzenia luski wlosa, silikony troche mi pomagaja, ale poza tym? moze ja powinnam pisac na watku dla prostowlosych?
A Ty chcesz wygładzić łuskę czy wyprostowacwłosy, bo to są dwie różne sprawy.

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
Wrocławska woda jest zła Jak dla mnie leci chlorem (ostatnio nawet coraz bardziej) i wysusza....
Pewnie w porównaniu z ujęciami w innych miastach nie wypada najlepiej, ale wierz mi, wtedy gdy zaczełam tu regularnie mieszkać, była fatalna.

Cytat:
No właśnie o maskowanie chodzi Kładzenie maski, kiedy jestem pod prysznicem. Wyskakują mi potem czerwone plamy. I to mi robi moja ukochana Alterka granatowa
Ale tylko wtedy? Czy od Alterry? Pamiętaj, że jest z alkoholem...

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
To taka mała dygresja o moich włosach
Lubie dygresje o włosach
Cytat:
Nie widzę balsamu Pottersa. To czasowy brak, czy rezygnacja?
Tymczasowy brak miejsca w szafce Akcja denko trwa. Kupuje tylko to, co naprawdę niezbędne.

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2012-10-17 o 19:30
Stary 2012-10-17, 19:38   #71753
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:

Pewnie w porównaniu z ujęciami w innych miastach nie wypada najlepiej, ale wierz mi, wtedy gdy zaczełam tu regularnie mieszkać, była fatalna.
To było gorzej? Bo ja jestem tu już 5ty rok i mam wrażenie że z każdym jest coraz gorzej z tą wodą, zwłaszcza jesienią i wczesną wiosną, ale no cóż jak mówił pan prof na wykładzie z technologii wody w dużych miastach chlorowanie jest nieuniknione zwłaszcza na jesień i na wiosnę, więc trzeba się do tego przyzwyczaić i żyć z tym
Stary 2012-10-17, 19:43   #71754
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
Ale tylko wtedy? Czy od Alterry? Pamiętaj, że jest z alkoholem...
Zawsze, kiedy Alterra ma kontakt ze skórą (czy to może być przyczyna wypadania włosów? Bo skoro na skórze robią się plamy, to bardzo możliwe, że i skalp będzie źle reagował... dobrze myślę?) wyskakują mi te plamy, a że jak dotąd używałam jej tylko pod prysznicem, to nie mogę powiedzieć, jak wypada stosowana poza nim. Pamiętam, że przy moim pierwszym opakowaniu Alterry nie było czegoś takiego, natomiast przy drugim od razu przy pierwszym użyciu coś mi wyskoczyło.

Moje recenzje
Stary 2012-10-17, 19:47   #71755
cyferki
Raczkowanie

Cytat:

Dokładnie. Prostownica odebrała Ci sporo wilgoci, więc trzeba ją uzupełnić, a nie proteiny. Te mogłyby wysuszyć włosy, sprawic, że będą kruche i nieelastyczne.

Teraz po dwóch sesjach nawilżania myslę, że mają dość... chyba. Bo i natur vital i duuuzo glutka lnianego jako maska i alterka granatowa... w dotyku sa lekko zimne.
To już jutro zmieszam znów artiste z naturvitalem, co? Jak radzisz? Czy może lepiej z Garnierem AiK (bo dawno nie kładłam)?
Cytat:
A gdzie jeździsz? Bo z Wawy to wszędzie daleko
Tam, gdzie stan porfela pozwoli. Na górkę szczęśliwicką najbliżej. Na jeden dzień to na Kamieńsk.

A najlepiej to w Sudety - Wisła, Ustroń, Istebna a ostatnio się zakochałam w Zieleńcu i chciałabym na ferie znów tam pojechać.
A jak jadę do rodziców do Kielc, to tam też parę górek jest
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 19:50   #71756
Eloe77

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
To było gorzej?
Owszem. Było fatalnie. Teraz to jest bajka w porównaniu z tym, co zastałam te naście lat temu.
Cytat:
Zawsze, kiedy Alterra ma kontakt ze skórą (czy to może być przyczyna wypadania włosów? Bo skoro na skórze robią się plamy, to bardzo możliwe, że i skalp będzie źle reagował... dobrze myślę?) wyskakują mi te plamy, a że jak dotąd używałam jej tylko pod prysznicem, to nie mogę powiedzieć, jak wypada stosowana poza nim. Pamiętam, że przy moim pierwszym opakowaniu Alterry nie było czegoś takiego, natomiast przy drugim od razu przy pierwszym użyciu coś mi wyskoczyło.
No to najpewniej mamy przyczynę wypadania. Nie Biowax na końcówkach, ale właśnie Alterra.
Reakcja alergiczna czy podraznienie nie musi ujawnic się od razu. Najwidoczniej teraz nadszedł ten czas. A nie używasz poza tym innej odzywki?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-10-17, 19:54   #71757
Iwonalodz
Zakorzenienie

Chciałabym prosić Eloe albo Ajrisz Martę albo każdą miłą, chętną i znającą się osobę o pomoc

Ponieważ wciąż nie mogę dojechać do jedynego hipermarketu gdzie jest szansa dostać Bingo to ratuję się czym się da.
Ta odżywka mi podpasowała: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ie.html&next=1, teraz jest w promocji w R. i stąd moje pytanie, czy ona jest fajna czy średnio, czy wcale?
Jest w KWC jeszcze jedna z tej serii: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ng.html&next=1, ale jej nie używałam, chociaż też jest w promocji.

Niestety żółta Artiste sprawia, że moje włosy są jakby oblepione i matowe. Nie lubię ich po niej a różowej wciąż nie ma w Naturze w Łodzi

Bardzo dziękuję za pomoc

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 19:58   #71758
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:

Jak coś to wstawiłam foty do codziennika, ale nie ma na co paCZeć

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:02   #71759
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
No to najpewniej mamy przyczynę wypadania. Nie Biowax na końcówkach, ale właśnie Alterra.
Reakcja alergiczna czy podraznienie nie musi ujawnic się od razu. Najwidoczniej teraz nadszedł ten czas. A nie używasz poza tym innej odzywki?
d/s nie, tylko Alterra, bo jak na razie na lepszą nie trafiłam. b/s Ziajka, ale też tylko na końce. Ale teraz znów nie wiem, jakiej maski używać na skalp, bo inaczej nie ma szans, żebym włosy rozczesała, takie splątane są po myciu :/

wybaczcie OT, ale muszę padłam ze śmiechu KLIK

Moje recenzje

Edytowane przez Heksacyjanek
Czas edycji: 2012-10-17 o 20:08
Stary 2012-10-17, 20:13   #71760
taka taka
Zakorzenienie

Witajcie
ostatnio mam kłopot ze swoimi włosami,
czytam tu jakiejś polecanej piance Isany
i żelu Bielendy
możecie napisać co to za pianka i kali żel ?
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości