Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2391 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 12:58   #71701
Karmenka
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

NIe mam go pod ręka, ale to chyba ten skład
Analiza
Jeśli nie jesteś bardzo wrażliwa i stosujesz odżywki to owszem.
Wszystkiego na zmianę i na różne sposoby. Obecnie mam:
1. Cien z kaczusią który mam rozwodniony w pojemniku z pompką. Nakładam na same włosy, a masaż robię podczas płukania
2. Timotei Organic zielony (betaina kok) albo kubeczkowo albo mocno rozrabiam w rekach i myję podobnie jak 1.
3. Fitomed z mydlnicą (rzadko) kubeczkowo lub mocno rozrabiam w rękach i myję włosy i skórę
4. Hegron fioletowy - odżywka
5. Joanna Naturia z makiem - odżywka
6. Isana olejek do ciała stosowany podobnie jak 1. i 3.
7. woda.
Ta 6. Isana olejek, to ten? Nie oblepia włosów ? Ba na skórze pozostawia taką powłoczkę jakby.

Ostatnio umyłam 2x pod rząd tym samym, a dokładniej slsem i głowa mnie swędziała makabrycznie. Spać nie mogłam.
Stary 2012-10-17, 13:04   #71702
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misiakasiulec Pokaż wiadomość

To zostaje spinacz na nos Ja to w ogóle uwiebiam zapachy odżywek i olejków z alterry
Innych jeszcze nie znam moze jakis inny mi podpasuje ale narazie musze sie przemeczyc i wykozystac to co mam :P plus jak to napisalas spinacz na nos :p
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 13:24   #71703
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Myłam 3 razy i jeden Facelle. Raz, bo myślałam, ze muszę, drugi, bo przeciążyłam włosy a trzeci - musiałam zmyć pofryzjerowe lakiery. Facelle była testowana, gdy zabrakło mi pottersa. Zrobiła mi swędzenie głowy i łupież Zresztą Joaśka też go robi
3 razy czym myłaś?

Cytat:
Ale co chcesz zrobić?
Nie no, ja nic...tylko myślę co może jeszcze "usztywnić, pogrubić" te włoski po naświetlaniu. Tak głośno się zastanawiam...

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 13:28   #71704
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
3 razy czym myłaś?
Joaśką pokrzywową.
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 13:47   #71705
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Eloe, dziękuję za odpowiedź zaczynam mieć plany na następne zakupy i mycie...
lecytyna w jajku będzie zatem dużą proteiną, bo przecież jej nie hydrolizujemy przed, no nie? jakoś po jajku nie zauważyłam niczego dobrego i trochę się bałam protein, więc chcę sprawdzić Ariste zanim bym kupiła jakieś półprodukty. Bo pewnie tego jedwabiu w Pottersie (tu była analiza, swoją drogą pisana przez Ciebie, Eloe )nie ma co bardzo brać sobie do serca/włosa ?

Cytat:
Ja miałam wdzięczne pseudo "Szopa"
Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Ja też!
moi prześladowcy polecieli bardziej kreatywnie i zostałam Szopenem a jak zaczęłam o nie dbać i robił się fale i nieśmiałe loki to przeszli na "Loczka"... nie wiem co gorsze

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.

Edytowane przez Scintilla_Felis
Czas edycji: 2012-10-17 o 13:57
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 13:58   #71706
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
W sumie, to jestem zdziwiona, że włosy się nie odbudowały, bo mąż ma masakrycznie wielkie zdolności regeneracyjne organizmu (np. założone szwy po 5 dniach są wrośnięte w ciało i nie da się ich wyciągnąć).
Myślę, że to też zależy od dawki promieniowania (mąż dostał 40 Gy).
moja młoda dostała 5511Gy
Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość
Mówisz o chemicznej czy o hennie? Bo jakby hennę ściągało, to już niefajnie
i chemiczną i hennę, dlatego po hennowaniu/farbowaniu zaleca sie tydzień -półtora unikać gliceryny, protein i olei wnikających.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:05   #71707
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Yyyyy.. no to zgłupiałam, chyba, że to jakiś inny przelicznik (dziecięcy?), bo o dawce 40Gy mówili, że jest bardzo duża.

Eloe, pisałas o desce, śniegu... narobiłaś mi apetytu... tęsknię do nart...

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość

moi prześladowcy polecieli bardziej kreatywnie i zostałam Szopenem a jak zaczęłam o nie dbać i robił się fale i nieśmiałe loki to przeszli na "Loczka"... nie wiem co gorsze
Ja w podstawówce byłam "cyganką" ze względu na długaśne włosy i ciemną cerę.
Za to pod koniec liceum zostałam "Kopernikiem" - ze względu na nos, no i włosy zaczęły odrastać w charakterystyczny kształt.
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:07   #71708
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Yyyyy.. no to zgłupiałam, chyba, że to jakiś inny przelicznik (dziecięcy?), bo o dawce 40Gy mówili, że jest bardzo duża.

tyle ma wpisane w kartę - to dawka całkowita jaką otrzymała przez 30 dni, nie dzienna

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-10-17 o 14:25 Powód: dopisek
Stary 2012-10-17, 14:19   #71709
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Ajrisz, dziękuję za wyjaśnienia ;]

Wkurzyłam się dzisiaj. Albo wczoraj przesadziłam z olejem lnianym, albo z płukanką lnianą. Włosy mam sztywne, suche i klapnięte. Ostatnio po reanimacji bardziej się kręciły. I były tak samo suche. Więc dziś z rana wmasowałam w nie trochę olejku i zmiękły. Ale mimo tukanów są kaput. Sterczą tylko u góry... Chyba im przedobrzyłam. Znaczy przeciążyłam.
A dzisiaj ważne wyjście
A ile czasu trzymalas olej lniany? Bo on lubi sie nadbudowac. trzymany za dlugo moze wyszuszyc, z tego co pamietam.
Eloe napisala, ze to moze byc wina plukanki, ale na mnie przetrzymany olej tak wlasnie dziala.

Cytat:
A mogę dzisiaj ja pomarudzić? Mogę?
Zgadzam sie z Demcia, kryzys lub potrzeba silniejszego oczyszczenia.
Bedzie dobrze

Cytat:
dziękuję
Potem i tak wszystko pójdzie do kosza

No i dobrze

Cytat:
TO odciśnij, ale w dużo mniejszym stopniu.
Pokombinuje Dzieki

Cytat:
puszy mnie ostro - sporo gliceryny. Jest lekki, ale nie znalazłam nań jeszcze patentu.
Hmm, puszy mowisz Szczerze mowiac nie wiem jaki mam stosunek do gliceryny Poki co sam zel wydaje sie sympatyczny. Juz mam go w koszyku, czeka na klikniecie

Cytat:
Ojej Nikt mnie leieje nie zrozumie, niz Wy

Cytat:
Nie kłóćmy się, bo i tak nas to za daleko nie zaprowadzi
Ma'am yes ma'am

Cytat:
nie. W maseczce natwarzowej.
Na twarzowo tez bardzo lubie

Cytat:
Nie mam pojęcia czy jest dostępna w Polsce, ja swoją kupiłam w Anglii w BM - kosztowała mnie całe 99 pensów i fakt, ta którą mam nie ma amedithicone
W B&M znaczy sie? Hmm tam nigdy Garnierow nie szukalam
A jak sie Joico sprawuje?

Cytat:

Szopen gorszy, zdecydowanie

Misia

Edytowane przez tiniaczek
Czas edycji: 2012-10-17 o 14:22
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:40   #71710
201604210939
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
W B&M znaczy sie? Hmm tam nigdy Garnierow nie szukalam
A jak sie Joico sprawuje?
Tak, właśnie w B&M w moim mieli dwa rodzaje - ten i jeszcze jeden do włosów farbowanych, w czerwonym opakowaniu a joico do końca jeszcze nie rozgryzłam, włosy po nim mi się puszą ale są miękkie niesamowicie, mieszane mam uczucia co do tej odżywki
201604210939 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:42   #71711
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Naprawdę cię podziwiam, prawie o każdej porze doradzasz Wizażankom Powinnaś mieć pomnik tutaj
O tak! Napiszmy do administracji
Cytat:
Mogłabym prosić o odpowiedź na to pytanie?
Wrzuciłam wyżej - dodaj. Nie ręczę za efekt, ale zawsze to antystatyk, a dajesz więcej emolientów.
Cytat:
Myślę, że dużo też zależy od sposobu myślenia po prostu
A pewnie!
Cytat:
Może powinnam Wam zrobić wizytówki i rozdawać na ulic?
Dawaj!
Cytat:
No właśnie wolałam zapytać, bo wyobrażałam sobie, że wejdą w te otwarte łuski, przepakują i potem nie dadzą się zamknąć jak przepełniona torebka
Wielkocząsteczkowe tak. Dlatego nawet jeśli nei stosuje się silikonów, parafiny i innych oblepiaczy, to konieczne jest mycie szamponem z siarczanem.
Cytat:
Dodam, że w końcówki po myciu wcieram krem z biedronki albo Serum wygładzająco-regenerujące z apteczki babuni.
Nie znam składu serum, ale zdecydowanie mogło posklejać. Tak samo jak shea czy wazelina z kremu biedronkowego. Jeśli jednak były rozwojone, to lepiej je obciąć. Sklejenie jest tymczasowe.
Późniejsza pielęgnacja doprowadzi jednak do tego, ze nie będą się raczej rozdwajać (chyba że coś zaniedbasz albo pozwolisz źle obciać )

Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
tak sie zastanawiam czy moge poradzic taka pielegnacje mniej wiecej zgodna z cg mojej mamie ktora ma lekko falowane wlosy meczone latami farbowaniem,trwala,strasz nie sztywne..pytanie czy tak lekkie kosmetyki bez silikonow nadaja sie do farbowanych dojrzalych wlosow?
Owszem, możesz. Wybierz tylko delikatny szampon jak Hipp czy BD i emolientowe odzywki, które działają dość szybko.
Sprawdź na własnych produktach, bo nie jest powiedziane, że posłuży Wam to samo.
Dokładnie tak jest ze mną i moją mamą

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Ten, edycja limitowana
Z kaczusią szamponik? Jeszcze niedawno go widziałam w moim Lidlu

Cytat:
ELOE jak czesto powinnam uzywac artiste?
zależy od stanu włosów i tego, co stosujesz. Teraz proteiny - ze względu na niewielką ilość słońca i ogrzewanie - nie są tak potrzebne. Raz w tygodniu to zatem max.
Cytat:
i czy jak uzywam artiste w tygodniu to moge nakladac jeszcze w tym samym tygodniu ale w nastepnym myciu inne proteiny jak miód jajko?
To też zależy, bo mamy zupełnie inne działanie. Jeśli włosom nie przeszkadza, możesz, ale bym nie przesadzała. Może lepiej Artiste, potem 2 mycia bez protein, potem jajo, mleko czy inne, potem 2 mycia bez protein i znowu Artiste.
Jeśli włosy będą bez wigoru, to zwięszysz częstotliwość Artiste. Jednak moim zdaniem na teraz nie jest to potrzebne.
Cytat:
co myslisz o isana kuracja plynny jedwab?
Nie stosowałam, ale uważam, ze należy ją traktowac podobnie jak Artiste. Nie wolno przetrzymywać na włosie pod czepkiem. I jej skuteczność będzie od Artiste mniejsza.

Mala Dressiaro co widzę:
- szampon masz mocny i najprawdopodobniej - jeśli to nie cecha osobnicza, bo to tez się zdarza - sama sprowokowałaś przetłuszczanie skóry. Warto to sprawdzić, stosując delikatniejsze myjadła
- nakręcanie włosów może się im nie podobać i będą wracać do własnej formy. To dlatego mogły sie nie trzymać. Zresztą nie napisałaś, czy nakładałaś cokolwiek do utrwalenia
- jak długo trzymały się te "odgniecenia po plunkingu"?
- bardzo uboga dotychczasowa pielęgnacja (Gliss Kury), a nawet jeśli to miałyby być proste, to warto zadbać
- dlaczego żel mrożący nałożyłaś po plunkingu? Wiesz, ze mogłaś zniszczyć efekt?
- widzę obciążenie i coś tam, ale najpewniej sama sobie zburzyłaś efekty, ruszając jeszcze włosy po plunkingu. To jest element suszenia i nie powinno się już włosów po nim traktować stylizatorami. mało które włosy to zniosą.
Dlatego tez nie wypowiem się o falach czy też niefalach. Spróbuj to zrobić tak, ajk napisałam - przed plunkingiem wszystkei kosmetyki, potem dopiero plunking, odwinięcie i dosuszenie. Odgniecenie. Zdjęcia.

Cytat:
Kupiłam hydrolizowaną keratynę i jedwab, będę uzdatniać odżywki i maski
I dobrze. Może już być czas.
I co, nie doradzałam Ci nigdy protein? Jesteś pewna?
Na początek nigdy nie doradzam protein, ale walkę o wilgoć i jej zatrzymanie. Póki włosy są pełne wigoru, nie ciągną się, jest dobrze. Ale powoli czas o nich myśleć. Nie w nadmiarze. Nie teraz.
Cytat:
Witaj Eloe, dziękuję za odzew jestem na Wyspach, jak już zauważyłaś - curl creme z bootsa zrobił swoje
a no właśnie... Mnie obciążał.
Cytat:
Z tego co sprawdzałam tresemme naturals nie ma silikonów: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2031
Ten akurat nie, ale ten, ten i ten już tak Wiedziałam, ze coś dzwoni
Cytat:
Hmm, odnośnie przeciążania to czego mogę dawać za dużo?
Ech, nie ma sensu rezygnować z wszystkiego naraz, bo może się okazać, ze po prostu wystarcza mniejsze ilości, zmiana szamponu czy stylizatora wystarczą.
Trzeba by było każdy zestaw przebadać, przetrzepać, by stwierdzić, co tam mogło obciążyć.
Cytat:
Za często olej czy odżywki zbyt ciężkie?
Nie mam teraz jak się skupić na składach, które podałaś, ale wygląda na to, ze tylko trzy są tak naprawdę cięższe: nature's gate pomegranate sunflower conditioner, być może jonathan green rootine oraz Biowax (amodimethicone).
Rozważ ilości. Rozważ, czym myjesz, jaki olej nakładasz wcześniej. Po małownikającym powinien być szampon delikatny i lżejsza odzywka lub z siarczanem i nieco cięższa odzywka.

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
A mozesz polecic cos innego moze szampon albo odzywke czy jedno i drugie bo odzywke wcieram ale po 3 miesiacach stosowania nie widze roznicy w wypadaniu wlosow...
Jak pisałam: szampon jest do mycia, a nie do powstrzymywania wypadania czy wzrostu nowych włosów.
Polecić mogę tylko wcierkę. U mnie wyłącznie Jantar, bo nie mogę nakładać alkoholu na skórę. Pisałam wczoraj Miśce z czego można przyrządzić własną wcierkę.
Masuj skórę delikatnie, wcieraj Jantar regularnie. Po 2 tygodniach nie będzie specjalnych efektów. Przyda się też suplementacja - pokrzywy, skrzypy, drożdże, kwasy omega .

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2012-10-17 o 14:49
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 14:57   #71712
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
A jaką odżywką myjesz?
Bingo z masłem shea, Bingo z zieloną glinką, Bingo z glinką ghassoul
Gloria była nieporozumieniem, Isana babassu też, oblepiła i strasznie podrażniła mi skalp, Chwilę myłam Hegronem z różową zakrętką ale zaczęła podrażniać mnie też sól Potters i Joasiek nawet nie próbuję bo mają IPA
po nocach śni mi się odżywka myjąca produkcji własnej - ale budzę się zanim przeczytam skład

Cytat:
a odnośnie tego że jedna strona kręci mi się bardziej niż druga i to normalne to trochę mnie uspokoiłaś, myślałam że może sama zrobiłam swoim włosiętom jakieś kuku i dlatego teraz tak to wygląda
Zawsze ta sama się mniej kręci? może przedziałek masz z boku albo śpisz na jednej stronie?

Cytat:
Ja "żetoniara" od szpary od aparatu (najpierw dostałam taki na rozepchnięcie szczęki ) włosów nie komentowali ;P

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 15:07   #71713
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:

Jak pisałam: szampon jest do mycia, a nie do powstrzymywania wypadania czy wzrostu nowych włosów.
Polecić mogę tylko wcierkę. U mnie wyłącznie Jantar, bo nie mogę nakładać alkoholu na skórę. Pisałam wczoraj Miśce z czego można przyrządzić własną wcierkę.
Masuj skórę delikatnie, wcieraj Jantar regularnie. Po 2 tygodniach nie będzie specjalnych efektów. Przyda się też suplementacja - pokrzywy, skrzypy, drożdże, kwasy omega .
Pokrzywe pije codzniennie i zaczelam tez kuracje drozdzowa moze wreszcie to cos da Jantara jak juz pisalam tez wcieram (wiec mam nadzieje ze wreszcie sie cos poprawi ) bardzo dziekuje za rady

Mam jeszcze takie pytanko myslalam jeszcze o wlaczeniu do tego wszystkiego olejku lopianowego z papryka czy to w ogole moze dac jakis efek, czy warto czy lepiej narazie sobie odpuscic a moze jednak sprobowac ?
Stary 2012-10-17, 15:08   #71714
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Ale wrocławska woda nie jest beznadziejna. Nadaje się do picia i jest smaczna
Jesteś pierwszą osobą, która mi to mówi za to słyszałam strasznie dużo narzekań, szczególnie na początku studiów jak się masa ludzi tutaj przeprowadziła. wszyscy tęsknili za wodą z domu tylko nie ja
Cytat:
Jechałam tramwajem. Dwójką z Jaworowej do Dominikańskiego A Ty?
Tylko nie sądzę, bym miała idealne locze
No właśnie, my się poruszamy po innych częściach miasta
to akurat jedynka z Biskupina była. no i jak pisałam wcześniej komuś, inny skręt, inny kolor... dlatego mnie zaciekawiło to, że ktoś w tym mieście poza Tobą może mieć takie piękne= zadbane? loki

ja dzisiaj po raz pierwszy od wakacji poszłam na uczelnię z rozpuszczonymi, jako-jako tako zreanimowanymi krzywulcami i paru osobom się podobało ;]
mi podobało się mniej, znowu sobie uświadamiam jak bardzo długie mi przeszkadzają i że nie powinnam więcej próbować zapuszczać

Edytowane przez yarrowia
Czas edycji: 2012-10-17 o 15:14
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 15:15   #71715
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Próbowałam wam odpisać na wykładzie z biochemii - strasznie prowadzony przedmiot, umieram z nudów. Ale tel nie chciał wysłać odpowiedzi.
Biochemia jest nudna? Zamienię się chętnie z Tobą.
Cytat:
Eloe moge prosic zebyc odpowiedziala rowniez na moje posty
Jest nieco wyżej odpowiedź na Twój post.
Swoją droga jestem ciekawa, co dobierzesz.
Moja mama z poleconych przeze mnie lubiła Alterrę morelkową, ta z granatem podchodziła średnio. Do tego ma Biowax Latte, ale to kupiła sobie sama. Dałam jej Glorię, pasowała jej (dla mnie za lekka). Lubi też Joannę Naturię żółtą jako b/s. Ma Garniera do farbowanych.
Myje silnymi szamponami (ostatnio Fitti rumiankowy) bo nie ma zaufania do innych.

Cytat:
Ta 6. Isana olejek, to ten? Nie oblepia włosów ? Ba na skórze pozostawia taką powłoczkę jakby.
Podstawą jest olej sojowy, więc powłoczka musi być Mnie własnie o to chodzi, by nieco na włosach oleju zostało. Jednak siarczan w składzie dobrze wiąże brudki i tłuszcze.
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Nie no, ja nic...tylko myślę co może jeszcze "usztywnić, pogrubić" te włoski po naświetlaniu. Tak głośno się zastanawiam...
Ach, no tak
Keratyna w tym wypadku to może być strzał w 10!
Cytat:
lecytyna w jajku będzie zatem dużą proteiną, bo przecież jej nie hydrolizujemy przed, no nie?
Nie Proteina sobie, a lecytyna sobie. To jest fosfolipid, ale proteina działa jak antystatyk, a lecytyna jak emulgator i antystatyk.
Cytat:
jakoś po jajku nie zauważyłam niczego dobrego i trochę się bałam protein, więc chcę sprawdzić Ariste zanim bym kupiła jakieś półprodukty.
To są zdecydowanie dwa różne typy protein i małocząsteczkowe są zdecydowanie bezpieczniejsze niż wielkoczasteczkowe. Ale to nie oznacza, że całkowicie bezpieczne.
Cytat:
Bo pewnie tego jedwabiu w Pottersie (tu była analiza, swoją drogą pisana przez Ciebie, Eloe )nie ma co bardzo brać sobie do serca/włosa ?
Nie za bardzo Ale pamiętać o nim trzeba, jeśli się nakłada jako d/s.
Cytat:

Cytat:

Cytat:
Eloe, pisałas o desce, śniegu... narobiłaś mi apetytu... tęsknię do nart...
Jestem głodna cały rok Jak jeżdżę też Mogłabym cały czas
Cytat:
Za to pod koniec liceum zostałam "Kopernikiem" - ze względu na nos, no i włosy zaczęły odrastać w charakterystyczny kształt.

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Hmm, puszy mowisz Szczerze mowiac nie wiem jaki mam stosunek do gliceryny Poki co sam zel wydaje sie sympatyczny. Juz mam go w koszyku, czeka na klikniecie
Jest dość wodnisty - to znaczy na taki wychodzi przy porównaniu z KCCC - a moje włosy nie przepadają za takimi konsystencjami.

Się zwijam powoli
Czeka mnie wizyta w Rossmanie - koleżanka coś siostrze na włosy kupuje. Się ponatrząsamy
do miłego! możliwe, ze wieczorkiem znów, bo reprezentacja gra o 17

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2012-10-17 o 15:18
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 15:42   #71716
madziaart
Raczkowanie

cześć, w ramach mojej miłości do mrożącego, pokazuję dlaczego go kocham
Pierwsza fota to użyta do stylizacji pianka Isana i druga- mrożący.
Żeby była jasność- zdjęcia robione w trzydniowym odstępie czasowym, po takim samym zestawie do mycia i odżywiania, tylko stylizacja czymś innym Tak w ramach eksperymentu, też widzicie różnicę?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (183,1 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (202,9 KB, 68 załadowań)

Keep Calm and Draw
madziaart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 15:45   #71717
AjriszMarta
Zakorzenienie

Widziałyście?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-aloesowy.html

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 15:50   #71718
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziaart Pokaż wiadomość
Żeby była jasność- zdjęcia robione w trzydniowym odstępie czasowym, po takim samym zestawie do mycia i odżywiania, tylko stylizacja czymś innym Tak w ramach eksperymentu, też widzicie różnicę?
Oj widac roznice piekne wlosy
Stary 2012-10-17, 16:00   #71719
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Ojeżu, ile postów! Weź to człeku przeczytaj teraz
Chyba robię błąd, myjąc i maskując głowę pod prysznicem, bo mega uczulenie mi wychodzi od kilku ostatnich myć. Niby do wieczora znika, ale jednak :/

Czy mogę i ja podać skład balsamu do włosów, którego używam? No dobra, podam Byłabym wdzięczna, gdybyście powiedziały mi, czy toto nadaje się do czegoś jeszcze, poza pierwszym O. Sama w sumie co nieco ogarnęłam ten skład już wcześniej, ale prosiłabym jednak profesjonalistki o radę, a więc: Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Cetrimonium Chloride, Parfum, Panthenol, Citric Acid, Amodimethicone, C11-15 Pareth-7, C12-16 Pareth-9, Trideceth-12, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol

No, człowieku... Gdyby nie technikum chemiczne, to chyba bym nie podołała :P

Moje recenzje
Heksacyjanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 16:07   #71720
Mala Dressiara
Przyczajenie

Eloe77 dzięki wielkie za odpowiedź

Cytat:
Mala Dressiaro co widzę:
- szampon masz mocny i najprawdopodobniej - jeśli to nie cecha osobnicza, bo to tez się zdarza - sama sprowokowałaś przetłuszczanie skóry. Warto to sprawdzić, stosując delikatniejsze myjadła
Teraz to wiem, tak samo spaprałam sprawę z cerą, im bardziej się tłuściły (włosy i cera) tym silniejsze kosmetyki wysuszające im fundowałam więc one tłuściły się jeszcze bardziej, a ja szukałam jeszcze silniejszych kosmetyków ...
Wiem też że to może być problem np hormonalny, ale kiedyś brałam Diane35 bez jakichkolwiek efektów, a do endokrynologa wciąż mi nie po drodze, więc na razie próbuję zmienić pielęgnację na nawilżającą a nie wysuszającą. Zobaczymy.
Po Gliss Kurach miałam jeszcze szampon dziegciowy, potem pokrzywowy Polleny Savony, ale bez jakichkolwiek zmian.
Teraz mam dziecięce BD, Hipp, mam też Facelle Sensitive oraz Joanny Rzepy czerwoną i zieloną. Myję nimi zamiennie. Może być?

Cytat:
- nakręcanie włosów może się im nie podobać i będą wracać do własnej formy. To dlatego mogły sie nie trzymać. Zresztą nie napisałaś, czy nakładałaś cokolwiek do utrwalenia
Jeśli chodzi o kiedyś to nie, nie nakładałam niczego do utrwalenia, czasem spryskałam lakierem do włosów, o ile miałam w domu.

Cytat:
- jak długo trzymały się te "odgniecenia po plunkingu"?
Zdjęcia były robione jakieś 2,5-3 godziny po, po 4 włosy były już praktycznie proste, ale to mogło być po moim grzebaniu, nie mogłam znieść tego gniazda z tyłu.

Cytat:
- bardzo uboga dotychczasowa pielęgnacja (Gliss Kury), a nawet jeśli to miałyby być proste, to warto zadbać
Wiem wiem, a ja myślałam że taka dobra dla włosów jestem z tymi Gliss Kurami , teraz staram się 2-3 razy w tygodniu na noc nałożyć to masło albo olej (mam sezamowy i z orzecha włoskiego). Ciągle czytam i analizuję to co tu napisane, ale na razie im więcej czytam tym mniej wiem, muszę do tego jeszcze raz podejść na spokojnie bo pomieszało mi się już wszystko.

Cytat:
- dlaczego żel mrożący nałożyłaś po plunkingu? Wiesz, ze mogłaś zniszczyć efekt?
Teraz już wiem, myślałam że tak ma być, po prostu nadmiar informacji spowodował dezinformację

Cytat:
- widzę obciążenie i coś tam, ale najpewniej sama sobie zburzyłaś efekty, ruszając jeszcze włosy po plunkingu. To jest element suszenia i nie powinno się już włosów po nim traktować stylizatorami. mało które włosy to zniosą.
Ok, już będę pamiętać.

Cytat:
Dlatego tez nie wypowiem się o falach czy też niefalach. Spróbuj to zrobić tak, ajk napisałam - przed plunkingiem wszystkei kosmetyki, potem dopiero plunking, odwinięcie i dosuszenie. Odgniecenie. Zdjęcia.
Tak jest. Jutro jeszcze siedzę w domu więc tak też zrobię, bo będzie czas na spokojne dosychanie bez suszarki. A plunking w ręcznik z mikrofibry jest ok czy lepiej bawełnianą koszulkę/tetrową pieluchę?

Raz jeszcze wielkie dzięki. Mogę jeszcze dodać że włosy mam raczej niskoporowe, dość długo "namakają" i masakrycznie długo schną.
Mala Dressiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 16:18   #71721
Martek_
Zadomowienie

Pokazuję swoją "wiśnię"

W słońcu są podobne jak na zdjęciu, tyle że czerwone refleksy są bardziej widoczne. To zdjęcie przodem chyba najlepiej ukazuje kolor
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szaMPON.jpg (155,7 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolor.jpg (87,4 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szam cień.jpg (125,9 KB, 49 załadowań)
Stary 2012-10-17, 16:24   #71722
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie to się od deszczu właśnie skręcają w takie śliczne loczki. A jak wcześniej nałożyłam żel lniany, to już w ogóle miód malina. Jak byłam mała, to latem mama specjalnie mnie na deszcz wyganiała, żeby mi się loczki porobiły
noo moje też kochają deszcze
szkoda, że w kranie woda twarda...
Stary 2012-10-17, 16:24   #71723
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Pokazuję swoją "wiśnię"

W słońcu są podobne jak na zdjęciu, tyle że czerwone refleksy są bardziej widoczne. To zdjęcie przodem chyba najlepiej ukazuje kolor
Ostatnia focia

Moje recenzje
Stary 2012-10-17, 16:31   #71724
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Tak konkretniej to między którymi.
No tak, prawda
Cytat:
NIe mam go pod ręka, ale to chyba ten skład
Analiza

Jeśli nie jesteś bardzo wrażliwa i stosujesz odżywki to owszem.
no właśnie wydaje mi się, że jestem bardzo, ale dopiero dochodzę do ładu z tym, co rzeczywiście robi kuku. W tej chwili jestem pewna betainy kok, sls/sles, alkoholu z Isany babassu.
Cytat:
Wszystkiego na zmianę i na różne sposoby. Obecnie mam:
1. Cien z kaczusią który mam rozwodniony w pojemniku z pompką. Nakładam na same włosy, a masaż robię podczas płukania
2. Timotei Organic zielony (betaina kok) albo kubeczkowo albo mocno rozrabiam w rekach i myję podobnie jak 1.
3. Fitomed z mydlnicą (rzadko) kubeczkowo lub mocno rozrabiam w rękach i myję włosy i skórę
4. Hegron fioletowy - odżywka
5. Joanna Naturia z makiem - odżywka
6. Isana olejek do ciała stosowany podobnie jak 1. i 3.
7. woda.
Nigdy nie myję 2 razy z rzędu tym samym.
Dwójka odpada, reszta do przemyślenia, dziękuję .
Cytat:
Te z Artiste czy wielkocząsteczkowe?
Żelatyna metodą z odżywką i pod ręcznik. Artiste też. Zastanawiam się jak długo mogę stosować ją jako b/s żeby nie zrobić sobie krzywdy
Cytat:
Nie nawilżaczy, ale humektantów. To dwie różne sprawy.
A ja myślałam, że to to samo... Chodzi o to, że humektant wiąże wodę i zatrzymuje?

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Bingo z masłem shea, Bingo z zieloną glinką, Bingo z glinką ghassoul
Gloria była nieporozumieniem, Isana babassu też, oblepiła i strasznie podrażniła mi skalp, Chwilę myłam Hegronem z różową zakrętką ale zaczęła podrażniać mnie też sól Potters i Joasiek nawet nie próbuję bo mają IPA
po nocach śni mi się odżywka myjąca produkcji własnej - ale budzę się zanim przeczytam skład
dziękuję, poczytam składy, żeby wytypować to co najlepsze.

Cytat:
Napisane przez madziaart Pokaż wiadomość
3 dni? WOW!
Stary 2012-10-17, 16:35   #71725
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Czy mogę i ja podać skład balsamu do włosów, którego używam? No dobra, podam Byłabym wdzięczna, gdybyście powiedziały mi, czy toto nadaje się do czegoś jeszcze, poza pierwszym O. Sama w sumie co nieco ogarnęłam ten skład już wcześniej, ale prosiłabym jednak profesjonalistki o radę, a więc: Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Cetrimonium Chloride, Parfum, Panthenol, Citric Acid, Amodimethicone, C11-15 Pareth-7, C12-16 Pareth-9, Trideceth-12, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol
a gdzie nazwa
Dopiero Eloe o tym pisała, jeśli już wrzucacie tu, czy na analizowy wrzucajcie całość wszyscy na tym skorzystamy

własnie umyłam włosy bingo z glinką ghassoul
pięknie pachnie

Stary 2012-10-17, 16:47   #71726
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
Cytat:
a gdzie nazwa
Dopiero Eloe o tym pisała, jeśli już wrzucacie tu, czy na analizowy wrzucajcie całość wszyscy na tym skorzystamy
Się poprawiam

First Price, Balsam (normalt hår) KLIK

Moje recenzje
Stary 2012-10-17, 16:49   #71727
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Się poprawiam

First Price, Balsam (normalt hår) KLIK
dziękować

Stary 2012-10-17, 16:50   #71728
iksigrekzetfau
Raczkowanie

a tutaj moje pierwsze podejście do żelu mrożącego, podoba mi się, mogłam dać więcej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN9728maaaaaleeee.jpg (112,8 KB, 84 załadowań)
iksigrekzetfau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 16:52   #71729
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, właśnie w B&M w moim mieli dwa rodzaje - ten i jeszcze jeden do włosów farbowanych, w czerwonym opakowaniu a joico do końca jeszcze nie rozgryzłam, włosy po nim mi się puszą ale są miękkie niesamowicie, mieszane mam uczucia co do tej odżywki
Koniecznie musze sie wybrac, dzieki
Ja bym ta Joico wymieszala z czyms emolientowym, moze troche oleju. Kupilas ja w UK?

Cytat:
Jest dość wodnisty - to znaczy na taki wychodzi przy porównaniu z KCCC - a moje włosy nie przepadają za takimi konsystencjami.

Się zwijam powoli
Czeka mnie wizyta w Rossmanie - koleżanka coś siostrze na włosy kupuje. Się ponatrząsamy
do miłego! możliwe, ze wieczorkiem znów, bo reprezentacja gra o 17
A mi konstystencja pasuje Co wlos to opinia

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Pokazuję swoją "wiśnię"

Lande bardzo Sporo juz odrosly

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
noo moje też kochają deszcze
Moje tez
Jak weekend?
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 16:55   #71730
Miskaa78
Kazar Lady

http://ofsajd.onet.pl/fotogalerie/po...eria-maly.html

sorki za OT ale rżę od ładnych kilkunastu minut

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości