Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2393 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 20:20   #71761
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Chciałabym prosić Eloe albo Ajrisz Martę albo każdą miłą, chętną i znającą się osobę o pomoc

Ponieważ wciąż nie mogę dojechać do jedynego hipermarketu gdzie jest szansa dostać Bingo to ratuję się czym się da.
Ta odżywka mi podpasowała: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ie.html&next=1, teraz jest w promocji w R. i stąd moje pytanie, czy ona jest fajna czy średnio, czy wcale?
Jest w KWC jeszcze jedna z tej serii: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ng.html&next=1, ale jej nie używałam, chociaż też jest w promocji.
Daj se spokój, jeżeli citric acid jest w tym miejscu składu, to te odzywki są bardzo ubogie, wszelkie dobroci są w ilościach składowych (stawiam, ze poniżej 0,5% każdy). Kwas cytrynowy jest stosowany jako regulator ph lub ewentualnie konserwant i już jego nie ma zbyt wiele (może 1%? nie jestem pewna). Tzn one mogą dać efekt nawilżenia, bo maja alko tłuszczowy i antystatyk, ale nic poza tym. Aha, gliceryna tez jest.
Niezgodne z CG.

Edytowane przez eiri
Czas edycji: 2012-10-17 o 20:22
eiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:23   #71762
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Daj se spokój, jeżeli citric acid jest w tym miejscu składu, to te odzywki są bardzo ubogie, wszelkie dobroci są w ilościach składowych (stawiam, ze poniżej 0,5% każdy). Kwas cytrynowy jest stosowany jako regulator ph lub ewentualnie konserwant i już jego nie ma zbyt wiele (może 1%? nie jestem pewna). Tzn one mogą dać efekt nawilżenia, bo maja alko tłuszczowy i antystatyk, ale nic poza tym.
Niezgodne z CG.
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez taka taka Pokaż wiadomość
Witajcie
ostatnio mam kłopot ze swoimi włosami,
czytam tu jakiejś polecanej piance Isany
i żelu Bielendy
możecie napisać co to za pianka i kali żel ?
Pianka pomarańczowa do loków Isana, teraz jest w promocji w R.

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:27   #71763
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
:To już jutro zmieszam znów artiste z naturvitalem, co? Jak radzisz? Czy może lepiej z Garnierem AiK (bo dawno nie kładłam)?
Z Garnierem.
Cytat:
Tam, gdzie stan porfela pozwoli. Na górkę szczęśliwicką najbliżej. Na jeden dzień to na Kamieńsk.
Nie jeździłam. Co chciałąm do Kamieńska, to śniegu brakło
Cytat:
A najlepiej to w Sudety
Mam blisko Ale jeżdżę głownie w Czechach.
Cytat:
- Wisła, Ustroń, Istebna
To Beskidy Nie jeździłam, ale w Szczyrku stok wygląda sympatycznie.
Cytat:
a ostatnio się zakochałam w Zieleńcu i chciałabym na ferie znów tam pojechać.
Mam blisko, ale nie jeździłam. trochę stoki za krótkie

Cytat:
Ta odżywka mi podpasowała: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ie.html&next=1, teraz jest w promocji w R. i stąd moje pytanie, czy ona jest fajna czy średnio, czy wcale?
Jest w KWC jeszcze jedna z tej serii: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ng.html&next=1, ale jej nie używałam, chociaż też jest w promocji.
Tutaj analiza jednej i drugiej. Wiem, ze są osoby, którym podobały się obie, choć nie są specjalnie zachwycające. Ale do wzbogacania jak znalazł!
Do łamliwych i rozdwajających się wygląda na dużo ciekawszą składowo.
Myslę, że spisze się też dodanie do nich miodu.

Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość
d/s nie, tylko Alterra, bo jak na razie na lepszą nie trafiłam. b/s Ziajka, ale też tylko na końce. Ale teraz znów nie wiem, jakiej maski używać na skalp, bo inaczej nie ma szans, żebym włosy rozczesała, takie splątane są po myciu :/
Ale w jakim celu nakładasz ją na skórę? Nakładaj na same włosy, omijaj skórę głowy.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:29   #71764
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

Jak coś to wstawiłam foty do codziennika, ale nie ma na co paCZeć
ładnie, taki romantyczny look

Jak walczysz z przedziałkiem? Bo sama chciałabym zakończyć z nim współpracę ale uparty jest

PS. śliczny kolorek lakieru !! Fuksja ?
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:36   #71765
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość
d/s nie, tylko Alterra, bo jak na razie na lepszą nie trafiłam. b/s Ziajka, ale też tylko na końce. Ale teraz znów nie wiem, jakiej maski używać na skalp, bo inaczej nie ma szans, żebym włosy rozczesała, takie splątane są po myciu :/

wybaczcie OT, ale muszę padłam ze śmiechu KLIK
Z Baywatcha sie splakalam
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:37   #71766
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
to jest to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...coco-mask.html

Wrocławska woda jest zła Jak dla mnie leci chlorem (ostatnio nawet coraz bardziej) i wysusza....
Górnośląska jet jeszcze gorsza.. kompletnie mi nie służy ;/ a sama pochodzę z południowe cześci Śląska i w górach jest całkiem inna.. bardzo nad tym ubolewam :c

Cytat:

Teraz po dwóch sesjach nawilżania myslę, że mają dość... chyba. Bo i natur vital i duuuzo glutka lnianego jako maska i alterka granatowa... w dotyku sa lekko zimne.
To już jutro zmieszam znów artiste z naturvitalem, co? Jak radzisz? Czy może lepiej z Garnierem AiK (bo dawno nie kładłam)?

Tam, gdzie stan porfela pozwoli. Na górkę szczęśliwicką najbliżej. Na jeden dzień to na Kamieńsk.

A najlepiej to w Sudety - Wisła, Ustroń, Istebna a ostatnio się zakochałam w Zieleńcu i chciałabym na ferie znów tam pojechać.
A jak jadę do rodziców do Kielc, to tam też parę górek jest
Hah, polecam, polecam mieszkam w jednej z tych miejscowości tzn teraz akurat jestem na Górnym Śląsku ale wracam na weekendy zawsze i jest cudownie
Aha i jeśli już to to są Karpaty, a nie Sudety a tak dokładniej to Beskidy
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:44   #71767
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
A czy Kallos Latte nadaje się do mycia? Albo Joaśka z zieloną herbatą? Bo mi się Scandic skończył i nie bardzo mam czas chwilowo żeby go szukać teraz A wiecie może czy i gdzie dostanę Scandica kokosowego we Wrocławiu stacjonarnie?
Kallos Latte to moje ulubione myjadło, ale moje włosy naprawdę trudno obciążyć. Jeśli Twoje są podatne na obciążenia to nie polecam. Ale Scandic kokosowy taki lekki też nie jest (lubię go), więc może Kallos Ci się spodobać...
Stary 2012-10-17, 20:44   #71768
Eloe77

DMko a mnie się podoba. Nie widzę kłopotliwego przedziałka Do tego mięsiste loki. Nie wiem czemu zrobił się lakki bałagan, pewnie z walki o przedziałek No i objętość!
Ja nie wiem, czy mogę Cię zwac dalej włosową siostrą małej ilości włosów

OK, to zatem teraz ja idę sie zmywać. Siedzę z lnianym na GP do wypadających wzbogaconym kolagenem i elastyną. Chyba nałoże Garniera AiK na moment, ale zmywanie... Cien z kaczusią?
Zaraz wracam

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-10-17, 20:52   #71769
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Czy jest tu któraś z wrażliwą skórą głowy, która myje odżywką?
ja wszelkie szampony drogeryjne robią mi łupież kosmetyczny, swędzenie i podrażnienia
szampony typu "sam SLS" mniej, ale też drażnią
łagodne szampony mniej
a mycie odżywką jest dla mnie idealnym rozwiązaniem

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
A mogę dzisiaj ja pomarudzić? Mogę?

Dopieszczam je na bogato:
Przed każdym myciem olej (lniany, orzech laskowy, BD dla mam, alterra migdał, ostatnio arganowy)
Mycie odżywką (Potters balsam z aloesem i jedwabiem)
Potem zawsze maska/odzywka (alterki granat i aloes, natur vital z aloesem, artiste różowa, garnier AiK, Isana babassu, często żel lniany jako maska)
Spłukanie chłodna i zimną wodą
b/s zawsze joaska zielona
Na końcówki olejki lub krem biedronkowy.
a... spróbuj może nie dawać oleju przed każdym myciem? wiem, że olej większości pomaga, ale ja nie przepadam za nim zbyt często, bo właśnie włosy po nim mi matowieją trochę i dopiero po kolejnym myciu widzę jego efekt, że odżywają i są fajniejsze niż przed nim
Stary 2012-10-17, 20:53   #71770
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
DMko a mnie się podoba. Nie widzę kłopotliwego przedziałka Do tego mięsiste loki. Nie wiem czemu zrobił się lakki bałagan, pewnie z walki o przedziałek No i objętość!
Myślałam, że chodzi o przedziałek z przodu
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:55   #71771
deszczowypies
Zakorzenienie

Aaa, poluję na Bingacze, ktoś widział w Warszawie? najlepiej jakoś w okolicach centrum...

swoją drogą, dzisiaj koleżanka z pracy zapytała, czy ja się czeszę skoro nie tylko moja mama, ale i obcy ludzie zaczynają zadawać mi to pytanie, to chyba jednak powrócę do rozczesywania mokrych włosów po myciu bo filc na czubku głowy to mam taki, że zaczyna mnie to przerażać.

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:02   #71772
Eloe77

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Nie widziałam zdjęć przpdu, więc nie widze przedziałka

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
swoją drogą, dzisiaj koleżanka z pracy zapytała, czy ja się czeszę skoro nie tylko moja mama, ale i obcy ludzie zaczynają zadawać mi to pytanie, to chyba jednak powrócę do rozczesywania mokrych włosów po myciu bo filc na czubku głowy to mam taki, że zaczyna mnie to przerażać.
Jak wolisz. Chcesz, rozczesz. Nie chcesz, nie rozczesuj.
Dla mnie zdanie koleżanek z pracy jest jakimś tam punktem wyjścia do rozmyslań, ale na pewno nie czynnikiem decydującym. Liczy się to, jak się czuję.

A czuję się źle. Znowu wyjęłam mnóstwo włosów z sitka w brodziku Przeliczę je po spłukaniu odżywki.
Nie wiem, czy nie będe musiała się obciachać na krótko jak tak dalej pójdzie Nie jestem dobrej myśli
Idę się dołować.

Dobranoc

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-10-17, 21:03   #71773
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
Ale w jakim celu nakładasz ją na skórę? Nakładaj na same włosy, omijaj skórę głowy.
Nakładam ją po to, żeby włosy przy skórze głowy dały się rozczesać. Bo myję babydreamem i on okrutnie plącze, a że szamponem myję tylko skalp, to i tam właśnie kładę maskę. Głównie w tym rzecz jest. A odżywką myć nie mogę, bo nie dość, że mam przyklap, to sypie mi się z głowy jak na Boże Narodzenie :/

Moje recenzje
Heksacyjanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:06   #71774
Niuusia
Przyczajenie

Halo, halooo,Witam się jak widać jestem tu nową komentującą, ale stałą czytelniczką
Chciałabym zaczerpnąć od Was jakiejś porady, wskazówki... bo się zagubiłam. Włosy pięlęgnuję od stycznia tego roku ( moje postanowienie noworoczne) przez pierwsze dwa miesiące było to takie od niechcenia, dopiero później naprawdę wzięłam się do roboty. I co zauważyłam ,na pewno wlosy sa mocniejsze, są mięciutkie ( az czasami wydaje mi sie ze za bardzo? )nie wypadaja, wyroslo duzo baby hair, zdrowe koncowki , duzo mi urosly, ale pozniej duzo obcielam zebym zeszla z resztek farby, nie prostuje, nie farbuje , staram sie byc bardzo delikatna i przestrzegac tych wszystkich zasad. Doszlam do wniosku ze mam wysoko porowate wlosy chyba nawet bardzo, sa one falowane i cienkie,jestem pewna ze sa zdrowe, po takim dlugim czasie powinny byc w swietnej formie, jednak wciaz cos robie nie tak, dlaczego?
Kompletnie się nie słuchają, nie chca się ukladac, strasznie opadają, za nic nie chca sie odbic od nasady,odbic od siebie, chocby sie do niej przykleily, sa matowe czesto sprawiaja wrazenie chocby byly nie uczesane takie pomącone, czesto tez wygladaja chocby byly nie swierze chociaz sa i to bardzo dobrze umyte i wszystko splukane. Nie błyszczą, niestety nie zachwycają... Nie wiem co mam z tym zrobic,jak myslicie czego to moze byc przyczyna?
Niuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:14   #71775
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
ładnie, taki romantyczny look

Jak walczysz z przedziałkiem? Bo sama chciałabym zakończyć z nim współpracę ale uparty jest

PS. śliczny kolorek lakieru !! Fuksja ?
Kolor jakiś wypłowiały...ehh. Dziękuję!

Staram się włosy podpinać, ale to średnio działa jak widać...jeszcze grzywka mi odrasta, strasznie wolno!

Color Club - Mrs. Robinson

Cytat:
Ja nie wiem, czy mogę Cię zwac dalej włosową siostrą małej ilości włosów

OK, to zatem teraz ja idę sie zmywać. Siedzę z lnianym na GP do wypadających wzbogaconym kolagenem i elastyną. Chyba nałoże Garniera AiK na moment, ale zmywanie... Cien z kaczusią?
Zaraz wracam
Bałagan po nocy, może też szalik "pomógł" :/ najdłuższa warstwa nie chcę się kręcić, trzeba znowu podciąć niebawem.
Nie ma AŻ takiej objętości, niestety

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:15   #71776
Martek_
Zadomowienie

Cytat:

Martek - co za blask! Piękne włosy)))

Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość
No i zatęskniłam za moimi długasami Chcę je z powrotem
Nawet się nie zdążysz obejrzeć a już bedą takie jak były

Cytat:
Marion, powiadasz? WSPANIAŁY kolor
Zapragłam aż
Szczęśliwam ja Mrionowa szamponeta . Ciekawe ile będzie się trzymać.

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
slicznie blyszcza i piekny skret

co jest dobre do wygladzenia luski wlosa, silikony troche mi pomagaja, ale poza tym? moze ja powinnam pisac na watku dla prostowlosych?

Chodzi ci o efekt gładkich włosów czyt. domknięcie łusek? Bo jeżeli dobrze zrozumiałam, to ostatnie płukanie zimną wodą, kwaśnie płukanki (albo lniana chłodna, ta to fajnie wygładza ), porządne b/s z silikonem/parafiną (o ile lubisz). Hmm, co tam jeszcze..

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

Jak coś to wstawiłam foty do codziennika, ale nie ma na co paCZeć
Tak dawno Twoich nie widziałam, że zapomniałam o tym fajniuchnym skręcie
Stary 2012-10-17, 21:24   #71777
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wolisz. Chcesz, rozczesz. Nie chcesz, nie rozczesuj.
Dla mnie zdanie koleżanek z pracy jest jakimś tam punktem wyjścia do rozmyslań, ale na pewno nie czynnikiem decydującym. Liczy się to, jak się czuję.
No właśnie czuję się z tym filcem źle, ale miałam nadzieję, że jednak nie jest tak widoczny dla otoczenia... a tu suprajs

Cytat:
A czuję się źle. Znowu wyjęłam mnóstwo włosów z sitka w brodziku Przeliczę je po spłukaniu odżywki.
Nie wiem, czy nie będe musiała się obciachać na krótko jak tak dalej pójdzie Nie jestem dobrej myśli
Idę się dołować.
nie mogę sobie Ciebie wyobrazić zdołowanej własnymi włosami! może to jesień? ja też zawsze wydłubuję mnóstwo, ale sobie tłumaczę, że kiedyś muszą wypaść. Może nie jest tak źle?

ja zaraz uruchomię zakupy z apteki, gliceryna pójdzie w ruch jako dodatek do maski, ma być gładko

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:34   #71778
hahihehy
Rozeznanie

Tak jak Bingacz z shea robił puch i piórka, tak ta kolagenowo-kaszmirowa maska chyba zostanie jedną z ulubionych odżywek (mamusia sprawiła mi miły prezent w postaci tej odżywki po wizycie w Tesco). Moje włosy zdecydowanie potrzebowały protein! Są fale, jest miękko, jest gładko, nie ma puchu I pachnie 100 razy lepiej od swojej algowej siostry.
Ostatnio mam good hair days. I stylizacje na fale i na prosto wyglądają świetnie
A dzisiaj koleżanka skomplementowała mój kolor. Zabawną miała minę, jak jej powiedziałam, że farbowane henną

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:45   #71779
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
Kallos Latte to moje ulubione myjadło, ale moje włosy naprawdę trudno obciążyć. Jeśli Twoje są podatne na obciążenia to nie polecam. Ale Scandic kokosowy taki lekki też nie jest (lubię go), więc może Kallos Ci się spodobać...
No to wypróbuję, moje włosy raczej nie są podatne na obciążenia, ale mam ten problem że nie za bardzo się z proteinami lubią Ale jak to tylko do mycia to może jakoś przeżyją, a jak nie to będę w piątek szukać scandica mojego ukochanego

Poluję na bingo we Wrocku, byłam już realu i carefourach dwóch, nie wiecie gdzie mogę je znaleźć? żeby nie latać jak głupia po całym mieście....

Edytowane przez justyna_ju
Czas edycji: 2012-10-17 o 21:47
justyna_ju jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:48   #71780
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Tak dawno Twoich nie widziałam, że zapomniałam o tym fajniuchnym skręcie
Dziękuję

Cytat:
Cytat:
Nie widziałam zdjęć przpdu, więc nie widze przedziałka
Przedziałek mam z boku, na tych zdjęciach go nie widać
Widoczna jest tylko zaczesana do tyłu odrastająca grzywka robi się z niej najkrótsza warstwa jakby

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:00   #71781
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Moje tez
Jak weekend?
weekendziasto za chwilę następny
a u Cię?
Stary 2012-10-17, 22:00   #71782
cyferki
Raczkowanie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37121517]

Hah, polecam, polecam mieszkam w jednej z tych miejscowości tzn teraz akurat jestem na Górnym Śląsku ale wracam na weekendy zawsze i jest cudownie
Aha i jeśli już to to są Karpaty, a nie Sudety a tak dokładniej to Beskidy [/QUOTE]

Kocham tamte rejony, na Czantorii uczyłam się jeździć na nartach
Dobra, dobra, nie bijcie, rypłam się, geografia była w liceum i tylko rok... :p
Teraz się doedukuję z dzieciem, właśnie przerabiamy kierunki geograficzne.

Tylko właśnie... boję się, co będzie z włosami pod czapką i kaskiem
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:00   #71783
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Chodzi ci o efekt gładkich włosów czyt. domknięcie łusek? Bo jeżeli dobrze zrozumiałam, to ostatnie płukanie zimną wodą, kwaśnie płukanki (albo lniana chłodna, ta to fajnie wygładza ), porządne b/s z silikonem/parafiną (o ile lubisz). Hmm, co tam jeszcze..
tak, o domkniecie lusek mi chodzi wlasnie...do plukanek jestem tak leniwa, od roku sie przemoc probuje...codziennie myje wlosy i jak mysle o przygotowywaniu tego to boze
Stary 2012-10-17, 22:00   #71784
cyferki
Raczkowanie

Cytat:

a... spróbuj może nie dawać oleju przed każdym myciem? wiem, że olej większości pomaga, ale ja nie przepadam za nim zbyt często, bo właśnie włosy po nim mi matowieją trochę i dopiero po kolejnym myciu widzę jego efekt, że odżywają i są fajniejsze niż przed nim
Ale moje nie matowieją, olej dał im blask. Nie myję włosów codziennie, tylko co 2, 3 dzień.... Dam przerwę w olejowaniu, jak zobaczę przeciążenie... na razie piją jak gąbka, zresztą idą mrozy (jutro rano na bank będzie ujemnie), więc trzeba olejować.
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:07   #71785
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:

Pianka pomarańczowa do loków Isana, teraz jest w promocji w R.
bardzo dziękuję

ponowię jeszcze pytanie o żel Bielendy
proszę bardzo
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:07   #71786
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale moje nie matowieją, olej dał im blask. Nie myję włosów codziennie, tylko co 2, 3 dzień.... Dam przerwę w olejowaniu, jak zobaczę przeciążenie... na razie piją jak gąbka, zresztą idą mrozy (jutro rano na bank będzie ujemnie), więc trzeba olejować.
ja myję co 3-5 dni... ale z olejami to sprawa indywidualna, mi służą ale w ograniczonym zakresie (plus nie lubię się z nimi babrać )
Stary 2012-10-17, 22:09   #71787
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
tak, o domkniecie lusek mi chodzi wlasnie...do plukanek jestem tak leniwa, od roku sie przemoc probuje...codziennie myje wlosy i jak mysle o przygotowywaniu tego to boze
No coś ty Bierzesz litrową butelkę, dajesz trochę octu, albo kilka kropel cytryny, dolewasz przegotowanej wody (tak żeby troszkę kwaśne wyszło), zakręcasz, potrząsasz a na końcu mycia polewasz łebek i z głowy. 2 minuty roboty .
Ja uwielbiam lnianą Czas przygotowania ten sam, tylko zamiast octu dajesz trochę żelu lnianego
Stary 2012-10-17, 22:14   #71788
iksigrekzetfau
Raczkowanie

Cytat:

I co? Nie namówię Cię na cieniowanie?
boję się fryzjerów nie wiem co by z tego wyszło, trochę się obawiam.. nie wiem czy dałabym radę nad nimi zapanować + wizja tego, że miałabym jeszcze mniej włosów niż teraz mnie przeraża.. gdybym choć była pewna efektów
iksigrekzetfau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:24   #71789
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Idę się dołować.

Dobranoc
Przesilenie pewnie jakies Nic nie ciachaj, przejdzie.

Cytat:
weekendziasto za chwilę następny
a u Cię?
Chorobsko jakies mnie bierze A tak sie dzielnie opieralam A ten weekend szykuje sie dosc intensywny: pierwsze urodziny dziecia przyjaciol, dzien pozniej impreza z okazji urodzin kolegi TZ-ta. Z cieknacym nosem byloby srednio

Demcia, wspaniale
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:33   #71790
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Chorobsko jakies mnie bierze A tak sie dzielnie opieralam A ten weekend szykuje sie dosc intensywny: pierwsze urodziny dziecia przyjaciol, dzien pozniej impreza z okazji urodzin kolegi TZ-ta. Z cieknacym nosem byloby srednio
Bieeeedna Gripeksy, witaminy, herbatka i co tam jeszcze jest i pod kołdrę ale już!

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości