|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIV
Hej hej
oj jeszcze będziesz chciała uciec z porodówki. Moja znajoma przecież gryzła parapet a potem po nim skakała, żeby go bardziej nie obgryźć porodówka to taka rzeźnia, że nie dziwię się facetom że mdleją ale z drugiej strony na porodówce dokonują się największe cuda tego świata Cytat:
![]() A ja wstałam o 6:30, ale obudziłam się pół godziny wcześniej. Pół godziny wyłam z bólu na łóżku bo byłam cała zdrętwiała a nie umiałam się obrócić ani wstać bo tak mnie bolał brzuch wczoraj wieczorem też miałam kryzys - ok. 21 położyłam się na chwilę i w płacz... Po prostu chciało mi się płakać. A potem tak mnie brzuch rozbolał z tego płaczu że płakałam z bólu a nie z humoru nie wiem czy to objaw zbliżającego się porodu czy jak, ale normalnie humory mam okropne - jeszcze NIGDY tak nie miałam...I wogóle zdenerwowana jestem strasznie - M wrócił z nocki i obiecał mi wczoraj że podrzuci mnie do NFZ-u dziś żebym mogła wreszcie wymienić moją kartę, bo czas nas goni a ja mam dalej kartę ze starym nazwiskiem. Pojechalibyśmy autem i po 1 szybciej bym to załatwiła, a po 2 nie wymagałoby to ode mnie dużego wysiłku - fotel na leżąco i potem tylko kawałeczek przejść - parking jest pod wejściem do nfz. No ale mój mężuś tylko jeśli ON czegoś potrzebuje to potrafi spać 2 godziny po nocce. Wkur*wiłam się i powiedziałam mu że pojadę autobusem. Oczywiście tego nie zrobię załatwiam sobie podwózkę na jutro - daaawny znajomy a właściwie mój były facet jest mobilny i zaoferował mi swoją pomoc trudno, ja nie mogę się przemęczać i tyle - dziecko dla mnie najważniejsze, a kartę wymienić muszę. I tak pewnie nie zdążę bo miesiąc się czeka, no ale przynajmniej wniosek będzie już złożony
|
|
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- zapomniałam, zaczynam dzisiaj 35 tydzień, aż sama w to nie wierzę
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodzę prywatnie i tylko na poczatku miałam wiecej usg w związku z torbiela, a pózniej juz tylko te co trzeba czyli II i III trymestru i wiecej mam nie miec
|
|
#2584 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry,
Nadrobiłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale grunt ze sie udało w tak "leciwym" wieku A za mną okropna noc z bólami w krzyżu i wierceniem w tą i wewtą... Musso, a jak Ty sypiasz ?
|
|
#2585 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 33 tygodniu
Mam zakupione wszystko z listy prócz laktatora ![]() Byłam wczoraj w poradni diabetologicznej, cukier jak to lekarz stwierdził bardzo dobry. Następna /ostatnia/ wizyta 6.11 i do tej pory mierzenie 4 razy dziennie zamiast 7
|
|
|
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
Wizaż szfankuje?
|
#2587 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U nas noc jako tako.Obyło sie bez skurczy - przynajmniej nie było tych bolesnych.Mąż szczęśliwy,stwierdził że jeszcze dwa tygodnie wytrzymam - heh optymista ![]() Znalazłam jeszcze jakieś dzieciowe małe rzeczy to wrzuciłam do prania (tych sporo większych jeszcze nie piorę). Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluje kolejnych tygodni ![]() |
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
z tym spaniem to różnie, nieraz nie mogę spać i przewracam się z boku na bok, a jak akurat mogę, to córka marudzi w nocy, albo wstanie wcześnie
przy dobrych wiatrach za jakieś 3 lata liczę na przespaną noc
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
Ile czytania, powariowały normalnie może uda mi się nadrobić ![]() Ja wczoraj byłam na plotkach, pojechałam też odwiedzić babcie ,a wieczorem do teściów z mężem, wróciłam obejrzałam na wspólnej, poczytałam książkę i padłam
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie spotkalo cos milego
moj mąz mi list zostawil..,ale sie wzruszylam ![]() ![]() z przeprosinami i wogole wyznaniami<3 to takie slodkie przepraszam, musialam sie pochwalic bo mnie zaskoczyl pierwszy raz mi ;list napisal
|
|
|
|
#2591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkam w "karpiowym zagłębiu" ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Musso i Advena gratki za nowy tydzien
Advena co do laktatora to ja nie kupuje dopóki nie urodze i takie miałam założenie, akurat mi sie trafiło ze chyba będę miała pożyczony od koleżanki więc jakby temat z głowy. Ale uważam ze to nie jest na juz i mus, bo moze sie przydać a nie musi a spory wydatek. Tak samo nie mam nic właśnie do karmienia oprócz jednej awaryjnej butelki samosterylizujacej Byłam po 7 w biedronce po recznik i kocyk (jeśli ktos nie wie to są od dzisiaj okrycia kapielowe oraz kocyki). Kocyk milusi i za 15 zł warto miec nawet taki awaryjny jeszcze jeden ( mój juz czwart ) . Ręczników było bardzo mało, kilka sztuk, wyglada tez porządnie.
|
|
#2593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co to usg to mnie troche pocieszylyscie..... myslalam ze wszyscy maja co wizyte usg i tylko ja tak bez wiedzy o Kubusiu ![]() A co do tych gotowosci do porodu - bez przesady, mysle ze wiekszosc z nas ma jakies watpliwosci i obawy, czujemy niby ze chcemy a potem ze moze jeszcze nie bo nie damy rady..... tak wiec i ja mam stresa, chce ale nie wiem czy dam rade, w ogole mama przyjedzie do mnie po porodzie pare dni a ja sie juz modle zebym wszystko ogarnela i zebym sie hmmm tak jakby " spisala " przed mama wiem ze glupie bo przeciez ona wlasnie przyjezdza mi pomoc a ja chce pokazac ze wszystko mi dobrze idzie
|
|
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gabi, to mówisz, że warto te kocyki kupić?
|
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
Gabi2 tak właśnie myślę, że przecież w razie potrzeby można zakupić po porodzie i chyba zostawię ten temat
|
|
|
|
#2596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dobrze, czasem foszek dziala na nich mobilizujaco do takich wlasnie czynow
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Zadomowienie
|
Ale się dziś leniwie nasz wątek rozkręca
gaduły odsypiają Gabi2 o dzięki za przypomnienie ![]() Anielka dla męża Pani_Jasiowa za mile spędzony dzień ![]() chyba zaraz simsy odpalę, wieki nie grałam
|
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2599 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Opierniczyłam go troszkę i dzisiaj ma mi zainstalowac. Kurde tyle czasu w domu siedze mogłam je nadrobić a on mi gada pod koniec ciąży. A wczoraj go też pytałam czy chce obejrzeć w necie jak wygląda poród żeby sobie na spokojnie ewentualnie zdecydował czy na pewno chce ze mną rodzić.To powiedział,że nic nie bedzie oglądał.Zdecydował już ,że chce ze mną być na porodówce i jest tego pewny i że to będzie jedyny poród jaki będzie widział.Kochany |
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam laktator po Tomusiu, ale tak tez bym nie kupowala przed porodem butelke tez mam tylko jedna ![]() bedzie trzeba to sie dokupi a ja znów mam dzis wizyte ![]() tyle ze na NFZ, ciekawe czy bedzie grzebal jak wczoraj bylo usg |
|
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Za 15 zł taaaak
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
TŻ wczoraj normalnie wrócił z pracy odpuścił siłownię, zjedliśmy obiadek i zabrał mnie na spacerek , jak wróciliśmy obejrzeliśmy "Jak urodzić i nie zwariować" nawet śmieszny.Cytat:
Zdjęcie brzuszka leci 31 t.c.
|
|
#2605 |
|
Raczkowanie
|
Jej ile nowych stron.
U nas wszystko powoli do przodu i co najważniejsze - jutro do domku !!! Przyznam , ze po tym cięciu doszłam do siebie lepiej niż po poprzednim . Odpukac Kubus je śpi i robi w pieluchy i wogole to jakieś spokojne dziecko więc korzystam ile wlezie bo pewnie długo tak nie zostanie : p |
|
|
|
#2606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i list mi napisal a tymi dziecmi to iwecie ja sie boje np. ze dziecko sie mlekiem zakrztusi i ja spanikuje, albo cos ..mialam do czynienia z dziecmi ale inaczej jak sie jest ciocia i przez 5 minut zajmuje malenstwem a co innego jak sie ma swoje jak ja pojade do beidrony to pewnie juz kocykow nie bedzie...nie wiem nawet czy mi sie chce taki kawal tramwajem znowu po wczorajszym gdzie znowu nikt mi nie ustapil meijsca..no nic pooczekam do weekendu moze mnie mąz zawiezie, moze cos jeszcze zostanie ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i: super!!!!!!
|
||
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mąż w pracy, teść w pracy, teściowa pojechała do miasta do fryzjera i na szoping, więc z Bartusiem mamy chatę wolną ![]() A za 8 godzin wizyta
|
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
ja w ciagu ciazy mialam duzpo usg, na kazdej wizycie, plus jeszcze jak w szpitalu bylam no i na poczatku mailam z 2 wiecej bo bylam u roznych lekarzy bo co jeden to idio..ta i mi gadal ze nei wiadfomo czy jest ciąża..
a ten co teraz chodze na kase chorych to tak jak mowie-co wizyte mam usg,mowi, ze lepiej sprawdzic |
|
|
|
#2609 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Super, że wszystko ok |
||
|
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy pokarzesz zdjecie Kubusia ?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

porodówka to taka rzeźnia, że nie dziwię się facetom że mdleją
wczoraj wieczorem też miałam kryzys - ok. 21 położyłam się na chwilę i w płacz... Po prostu chciało mi się płakać. A potem tak mnie brzuch rozbolał z tego płaczu że płakałam z bólu a nie z humoru
trudno, ja nie mogę się przemęczać i tyle - dziecko dla mnie najważniejsze, a kartę wymienić muszę. I tak pewnie nie zdążę bo miesiąc się czeka, no ale przynajmniej wniosek będzie już złożony 
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

?

) . Ręczników było bardzo mało, kilka sztuk, wyglada tez porządnie.

.