|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#71821 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
Cytat:
|
|
#71822 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pobawię się w domu jeśli będę miała weekend ;]Cytat:
Sensualitka olejkiem hydrofilnym z tym emulgatorem myła włosy (czy tam pranie wstępne olejowi robiła) Cytat:
glutek lniany i lecytyna! ![]() Cytat:
omega-9 robią mi kuku winogronowy jest omega-6 ale potrafię go domyć ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#71823 |
|
Przyczajenie
|
Ojjj dziewczyny, tak dużo piszecie, że nie nadążam za czytaniem, a szkoda mi uronić jakąkolwiek informację
.Mam pytanie do dziewczyn, które farbują włosy henną... Czy farbowanie włosów w jakiś sposób nie pogorszyły skrętu Waszych loków? Chciałabym je pofarbować, dopiero od niedawna dba, o nie pod kątem CG i nie wiem, czy nie wpłynie to na nie jakoś negatywnie...
|
#71824 |
|
Raczkowanie
|
dzięki ELOE za porady..jestes niezastąpiona
|
|
|
|
#71825 | |||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Może tez być winny albo balsamiczny, ale mnie ten pierwszy średnio podchodził (poza tym jest podwójna fermentacja, a przy jabłkowym jedna), a drugi wolę do sałatek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio piłam dwa... dzbanki półtoralitrowe tej herbaty wieczorami ![]() Cytat:
Cytat:
Ten w porównaniu z tamtym to pikuś Dlatego piszę, że raczej mi smutno i przykro.Cytat:
Cytat:
Kształt bym zmodyfikowała tylko lekko - obcinając końce najdłuższej warstwy (chyba że wyciągnięta przez jakiś element garderoby ) i zapuściła te warstwy, które Ci przeszkadzają. Mnie moja najkrótsza w oczy włazi Ale różnica w skręcie drastyczna! Cytat:
Jak nie widać twarzy to zawsze świetnie wyglądam ![]() Cytat:
Zawsze jakoś żal mi czasu na naukę, choć bym bardzo chciała.Chustkę polecam. Jak widać sprawdza się nie tylko zimą. Jutro będę w niej chodzić, bo idę na basen, a potem zakupy. Po basenie nie wiem, co mi z włosów zostanie... Zwykle wychodzę w czapce, ale jutro ma być ciepło, a przy tej długości nie ma nawet co spinać.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-10-18 o 14:59 |
|||||||||||
|
|
|
#71826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#71827 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
? Ja ostatnim razem farbowałam w styczniu, ale to było nawet jeszcze przed odpowiednią pielęgnacją włosów, na dodatek kiepskimi farbami... Obiecałam sobie, że już nigdy więcej ich nie pofarbuję, no ale kobieta zmienną jest ... Ponadto ciekawi mnie, jak mi wyjdzie z tą henną, ale boję się, że już w ogóle mi oklapną i nie będą się falować .W takim razie, zabieram się do czytania zaległości
|
|
#71828 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#71829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I od razu odpowiedź na późniejszy post, farbowałam Khadi z Amlą i Jantrophą wymieszaną z Cassią w stosunku 2:1 (zdjęcia w codzienniku)
|
|
#71830 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71831 |
|
Raczkowanie
|
W sumie mogłabyś, ale po co płacić za coś, co praktycznie możesz mieć w domu. Jak chodziłam do chemika, to kiedy zepsuła nam się destylarka, przegotowywałyśmy wodę 2-3 razy i działała tak jak destylowana. Może najpierw spróbuj w ten sposób, zamiast od razu kupować wodę destylowaną (poza tym cały baniak (5l) starczy Ci raptem na jedno mycie albo nawet i nie)
|
|
#71832 |
|
Raczkowanie
|
O nie! Kallos Latte jako odżywka myjąca jest nie dla mnie
28.08.2012: zaczynam z CG ![]() ujarzmiam fale, dbam o włosy....zapuszczam? Edytowane przez justyna_ju Czas edycji: 2012-10-18 o 16:31 |
|
|
|
#71833 | ||||
|
Zadomowienie
|
Słaby prowadzący może zepsuć najciekawszy przedmiot
u nas było to samo, nuda, trauma ![]() Cytat:
![]() Taaak, ja też chcę! tymczasem kombinuję w temacie kremu do loków. aaale znowu dżemixu nie kupilam, kwa! Cytat:
W filtrowanie też się nie bawię, nie mam nerwów (współlokatorka na nas to wymuszała dopóki wodę gotowałyśmy w jej czajniku Może słyszałam tyle narzekań bo dużo ludzi przyjeżdża na studia tutaj ze wsi, albo z górskich okolic, więc dla nich to może być faktycznie różnica ![]() Cytat:
a za przemierzanie całego miasta codziennie - szacun ![]() Cytat:
chyyyba widziałam też w sklepiku z chemią na Reja 8(?) w budynku szkoły natknęłam się też na fajną drogerię na Biskupinie - Olszewskiego 77. czy Bingo tam mają nie pamiętam, ale dużo 'naszych' perełek. jak masz blisko albo tam bywasz możesz sprawdzić
Edytowane przez yarrowia Czas edycji: 2012-10-18 o 16:31 |
||||
|
|
|
#71834 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
życie czasem potrafi dac w kość.. Ja teraz też obrywam z każdej strony od losu![]() Cytat:
Cytat:
Jestem niedawno po cięciu, na razie nie ruszam. Dolna warstwa zawsze wyciąga się od czegoś. Zapuszczam po całości, gdyby całe urosły z 15 cm, byłabym wniebowzięta.Cytat:
Cytat:
Ja za to z nartami na nogach czuję się dopiero w pełni sobą. Mogłabym ich nie zdejmować![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję
|
|||||||||
|
|
|
#71835 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Moge sie dolączyc?? juz keidys pisałam ale jakos rok temu. Bo jak zaczełam pisac to niedlugo po tym zaszłam w ciąze i nie mialam weny "dbac o skret " tzn z brzuchem wielkim ciagle myc wlosy klasc odzywki itp. 3miesiace temu urodzilam córeczke i teraz mam zas problem bo wlosy mi wypadaja Przez ten czas rzadko wlosy prostowałam ale wiecznie w kite wiazałam. Wiec niedawąłam im sie krecic. bynajmniej nietak jak powinny a skret mam mocny. Jak sa odzywione . Mam nadzieje ze znajde tutaj wsparcie i juz mam zamiar regularnie o nie dbac bo dosc ze mam ich polow emniej przez te wypadanie to nie chce juz ich katowac ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- tylko wlasnie rozpuszczone to ja rzadko nosze bo moje dziecie mnie zawsze wytarga , jednak nie wiarze gumką juz tylko klamrą spinam.
|
#71836 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() No i oczywiście GRATULACJE! Przypomnij nam się
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-10-18 o 16:57 |
|
|
|
|
#71837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niewiem czy zaluje koloru czy nie..... ale jazda farba mi schodizła z łba. A czarny sie trzyma dlatego na taki zafarbowąłam juz jakis czas temu. I teraz moge rzadziej farbowac.Wloski wstawie aktualne jutro. Dzis umyje glowe i wetre zel lniany, moze cos sie tam skręcą..... Masakra dluga droga przede mną..... Wlosy sa w gorszym stanie niz wtedy ![]() a tutaj zdjecie jaki mam skret miejwiecej teraz bo zdj jest z przed 2 tygodni jakos ale dokladniejsze zdj cykne jutro
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-10-18 o 17:11 |
|
|
|
|
#71838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Także gratuluję serdecznie córci! ![]() W kwestii pielęgnacji po ciąży pewnie Myszka coś by poradziła... (swoją drogą ciekawe co u niej? ) ona też pisała, że włosy przeważnie spina bo Kubuś jej włosy tarmosi
|
|
|
#71839 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. Już szukam Twojego wpisu w codzienniku! Cytat:
|
|
#71840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no moja na poczatku nieraz swoje złapała jak poczula ze boli to tak sie darła jak by Ja ze skóry obdzierali I mimo ze bolało to zawzięcie trzymała piescią zacisnietą i nie chciala puscic takze teraz sie tego oduczyła, ale za to nauczyła sie moje tarmosic![]() a tutaj moja niunia skoro mnie pamietacie to Wam przedstawie Rozalie
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-10-19 o 20:45 |
|
|
|
|
#71841 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czterech liter co prawda nie urywa, ale nie narzekam
|
|
|
#71842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego było rano i pół-śpiąc na siedząco miałam prawie narkotyczne wizje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#71843 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
, ale zobaczymy, jakie z czasem przyniesie efekty nowa pielęgnacja.
|
|
#71844 | |||||
|
Zadomowienie
|
cytowania cz.1
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
myślałam, że Wy cały czas o lnianym.
|
|||||
|
|
|
#71845 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!
Wracam do Was w ciężkich chwilach
|
|
|
|
#71846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#71847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
samodzielne cięcie raczej odpada bo mam dwie lewe ręce a fryzjera naprawdę boję się jak diabli. póki co całkiem dobrze czuję się z takimi, sama nie wiem.. a np. przy moich włosach ile warstw trzeba byłoby zrobić? swoją drogą zastanawia mnie jedna rzecz. możliwe żeby po ponad tygodniu picia pokrzywy wypadanie włosów ograniczyło się? bardzo mnie to cieszy, że tak nie wypadają, podczas ostatniego mycia włosów było ich zaledwie 30 kilka (to chyba mało biorąc pod uwagę, że nie myłam ich od 2 dni, czy nawet 3, nie czesałam) i myślę czy pokrzywa może być temu ''winna''
|
|
|
|
|
#71848 |
|
Rozeznanie
|
Wysłałam swojego TŻ do sklepu po Barwę do oczyszczenia włosów, wrócił po godzinie z kolegą, obaj zadowoleni prezentują mi swój zakup: szampon PIWNY - tutaj była największa radość - z Barwy. Kolega też kupił, stwierdził, że nie mógł przegapić takiej okazji.
|
|
|
|
#71849 | |||||
|
Zadomowienie
|
cytowanie 2 z nutką retrospekcji
Cytat:
Gratuluję maluszka, śliczna jest, czapeczka też śliczna Wiedziałam, że byłoby za łatwo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czyli wynika z tego co napisałaś + z informacji od Eloe, że powinnam spróbować Hegrona i Bingo. Cytat:
![]() Cytat:
Jak ja nie lubię czwartków . Trzeba się zrelaksować - olej i płukanka na dziś.
|
|||||
|
|
|
#71850 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy jak naloze olej rycynowy na całe wlosy przed myciem to dobrze czy lepiej ejdynie na skalp?
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

Ja różne kombinacje robię
Myję włosy, suszę, a gdy są już odgniecione, sprawdzam ponownie, czy czegoś nie poprawić.

Ostatnio piłam dwa... dzbanki półtoralitrowe tej herbaty wieczorami 

Zamienię się chętnie z Tobą.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Przypomnij nam się
takze teraz sie tego oduczyła, ale za to nauczyła sie moje tarmosic
Nie ma w Hegronie.
. Trzeba się zrelaksować - olej i płukanka na dziś.