Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2395 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-18, 14:12   #71821
Martek_
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Ja mam takie do łopatek i albo tnę metoda kucykową albo głowa w dół czeszę włosy, żeby ślimaków nie było i robię jedną kitkę na grzywce, u nasady (wciąż głowa w dół) i ciacham na prosto. Wtedy wychodzi V, więc rozczesuję już na prosto, dzielę włosy na dwie kitki za uszami przy szyi po bokach i obcinam końce na równo i mam U. Albo nie robię kitki u nasady tylko bliżej ciemiączka Ja różne kombinacje robię
Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Zacznij od FAQ. Podlinkowałam tam sporo ciekawostek łącznie z wątkiem, w którym niejednokrotnie opisywałam, jak ciąć.
Mam krótkie, więc zachodu jest więcej, ale da się to zrobić
Kiedyś podpinałam warstwy i cięłam od dołu. Rozpuszczałam, cięłam itd. Teraz zwykle spryskuję Jantarem, ugniatam i czekam, aż wyschną. Oglądam, gdzie przyciąć i ciacham Myję włosy, suszę, a gdy są już odgniecione, sprawdzam ponownie, czy czegoś nie poprawić.
Dzięki dziewczyny
Stary 2012-10-18, 14:20   #71822
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak można do takiego myjadła kupić: alkohol tłuszczowy, lecytynę i polysorbat, gdyby nie chciało myć. Co Ty na to?
zapisane pobawię się w domu jeśli będę miała weekend ;]
Cytat:
Jaki, jaki? Do ocm?
glyceryl cocoate KLIK
Sensualitka olejkiem hydrofilnym z tym emulgatorem myła włosy (czy tam pranie wstępne olejowi robiła)

Cytat:
A żel lniany próbowałaś dodać do Bingo? Albo ukręcić coś na samym lnianym? Z olejem. Z odzywką myjącą.
ta jest! spróbuję
glutek lniany i lecytyna!
Cytat:
nakładać olej typu średniego (czyli nie lniany czy słonecznik, ale jakąś oliwę czy winogron).
i tu jest problem...
omega-9 robią mi kuku
winogronowy jest omega-6 ale potrafię go domyć

Cytat:
Wiesz, że możesz mieć ten sam problem, co ja latem?
Na czym dokładniej polegał? jak go opanowałaś?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 14:54   #71823
Qaviera
Przyczajenie

Ojjj dziewczyny, tak dużo piszecie, że nie nadążam za czytaniem, a szkoda mi uronić jakąkolwiek informację .
Mam pytanie do dziewczyn, które farbują włosy henną... Czy farbowanie włosów w jakiś sposób nie pogorszyły skrętu Waszych loków? Chciałabym je pofarbować, dopiero od niedawna dba, o nie pod kątem CG i nie wiem, czy nie wpłynie to na nie jakoś negatywnie...
Stary 2012-10-18, 14:57   #71824
jula85
Raczkowanie

dzięki ELOE za porady..jestes niezastąpiona
jula85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 14:57   #71825
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Eloe wypadanie minie juz niedługo, niech tylko zima przyjdzie, teraz dużo osób sie skarży na to.
dziękuję
Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
O jaaaa dobrze, że to dodałaś, bo myślałam o zwykłym
Może tez być winny albo balsamiczny, ale mnie ten pierwszy średnio podchodził (poza tym jest podwójna fermentacja, a przy jabłkowym jedna), a drugi wolę do sałatek
Cytat:
Różnicę
Mnie chodziło o różnice między maską a odżywką, bo pytałaś o zastosowanie jako odżywkę do spłukiwania albo maskę (z miodem). Dla mnie nie ma różnicy, więc muszę wiedzieć, co masz na myśli.
Cytat:
A nie za długo to ile? Bo maski to lubię ze dwie godziny potrzymać
Jak dla mnie do godziny, nie dłużej. Miałam po tym tak rozmiękczone włosy, że oddałam komuś.
Cytat:
Polecam cynk w opakowaniu z żółtym koreczkiem, po 30 dniach widać efekty i nowe włoski, na grzywce szczególnie i raz dziennie zieloną herbatę.
dziękuję. Zaraz zerknę na doz.
Cytat:
Wiem też, że więcej niż 2 czerwone herbaty dziennie wypłukują chyba potas?? z organizmu. W każdym razie coś wypłukują i za dużo nie można jej pić.
Naprawdę? Kocham czerwoną herbatę Ostatnio piłam dwa... dzbanki półtoralitrowe tej herbaty wieczorami
Cytat:
Jak cynk nie da rady to polecam taurynę. Mi takie kuracje pomagają, a zasadniczo mało włosów mi wypada, chyba własnie przez te kuracje
Myślę o aminokwasach Dzięki jeszcze raz!
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Deska.... chce już zimę.... Musze sobie sprawić taką chustkę pod kask bo w tamtym roku to była porażka co wtedy się działo z moimi włosami
Polecam. Naprawdę dobra sprawa, bo włosy nie wyłażą spod kasku i nie trzeba ich spinać.
Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Miałam na myśli stres z powodu wypadających włosów.
Ten w porównaniu z tamtym to pikuś Dlatego piszę, że raczej mi smutno i przykro.
Cytat:
A CP i picie pokrzywy nie zatrzymałoby cebulek na głowie?
CP nie biorę, bo mi rozregulowało cykl. Pokrzywę popijam regularnie. Biorę wit. B, czasem drożdże. Biorę Bodymax i kwasy omega 3, 6 i 9. I
Cytat:
Teraz mam krótsze chyba, co widać w galerii.
Świetne!
Kształt bym zmodyfikowała tylko lekko - obcinając końce najdłuższej warstwy (chyba że wyciągnięta przez jakiś element garderoby ) i zapuściła te warstwy, które Ci przeszkadzają. Mnie moja najkrótsza w oczy włazi
Ale różnica w skręcie drastyczna!
Cytat:
Fajnie wyglądasz
Dziękuję Jak nie widać twarzy to zawsze świetnie wyglądam W ogóle w ciuchach snołbordowych czuje się jak w drugiej skórze
Cytat:
O chustce nie pomyślałam, muszę wypróbować. I dzięki za namiary na kominiarkę, moja jest taka sobie niestety.... szalik jest mi niezbędny - jestem bardzo ciepłolubna, aż dziw, że pokochałam sporty zimowe (narty, łyżwy).
Z wymienionych nie kocham tylko nart. Bo nie umiem na nich jeździć Zawsze jakoś żal mi czasu na naukę, choć bym bardzo chciała.
Chustkę polecam. Jak widać sprawdza się nie tylko zimą. Jutro będę w niej chodzić, bo idę na basen, a potem zakupy. Po basenie nie wiem, co mi z włosów zostanie... Zwykle wychodzę w czapce, ale jutro ma być ciepło, a przy tej długości nie ma nawet co spinać.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2012-10-18 o 14:59
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:01   #71826
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
Napisane przez Qaviera Pokaż wiadomość
Ojjj dziewczyny, tak dużo piszecie, że nie nadążam za czytaniem, a szkoda mi uronić jakąkolwiek informację .
Mam pytanie do dziewczyn, które farbują włosy henną... Czy farbowanie włosów w jakiś sposób nie pogorszyły skrętu Waszych loków? Chciałabym je pofarbować, dopiero od niedawna dba, o nie pod kątem CG i nie wiem, czy nie wpłynie to na nie jakoś negatywnie...
Z henną podobno jest tak, że rozluźnia skręt, dlatego dobrze raz pofarbować całość, a potem już tylko odrosty i przykładowo raz na pół roku odświeżać kolor na całej długości. Ja sobie tego nie wyobrażam i zawsze farbuję całość. Przy dobrej pielęgnacji i stylizacji włosy bardzo ładnie mi falują i nie narzekam

Moje recenzje
Heksacyjanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 15:06   #71827
Qaviera
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość
Z henną podobno jest tak, że rozluźnia skręt, dlatego dobrze raz pofarbować całość, a potem już tylko odrosty i przykładowo raz na pół roku odświeżać kolor na całej długości. Ja sobie tego nie wyobrażam i zawsze farbuję całość. Przy dobrej pielęgnacji i stylizacji włosy bardzo ładnie mi falują i nie narzekam
A na jaki kolor farbujesz ? Ja ostatnim razem farbowałam w styczniu, ale to było nawet jeszcze przed odpowiednią pielęgnacją włosów, na dodatek kiepskimi farbami... Obiecałam sobie, że już nigdy więcej ich nie pofarbuję, no ale kobieta zmienną jest ... Ponadto ciekawi mnie, jak mi wyjdzie z tą henną, ale boję się, że już w ogóle mi oklapną i nie będą się falować .

W takim razie, zabieram się do czytania zaległości
Stary 2012-10-18, 15:08   #71828
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
A na jaki kolor farbujesz ? Ja ostatnim razem farbowałam w styczniu, ale to było nawet jeszcze przed odpowiednią pielęgnacją włosów, na dodatek kiepskimi farbami... Obiecałam sobie, że już nigdy więcej ich nie pofarbuję, no ale kobieta zmienną jest ... Ponadto ciekawi mnie, jak mi wyjdzie z tą henną, ale boję się, że już w ogóle mi oklapną i nie będą się falować .

W takim razie, zabieram się do czytania zaległości
Farbuję henną Khadi "ciemny brąz", chłodny, bardzo ładny odcień. Zawsze mieszałam ją z wodą, ale ostatnim razem zamiast z wodą, zmieszałam z czarną kawą i kolor trzyma się jak głupi, nic się nie wypłukuje, mimo że miałam ostry przesusz, ale dałam radę

Moje recenzje
Stary 2012-10-18, 15:25   #71829
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Mi henna nie zrobiła nic, przeciwnie miałam wrażenie że po pierwszym myciu po hennie jakoś tak lepiej się pofalowały. Każdy włos jest inny, wiem, że dziewczyny pisały że im henna rozluźniała skręt, więc może być różnie I od razu odpowiedź na późniejszy post, farbowałam Khadi z Amlą i Jantrophą wymieszaną z Cassią w stosunku 2:1 (zdjęcia w codzienniku)
Stary 2012-10-18, 15:48   #71830
vargant
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez vargant Pokaż wiadomość
Witam

Mam pytanie, czy mogę myć włosy wodą destylowaną? a jeśli tak, to gdzie ją mogę nabyć?

Pytam ponieważ u mnie w mieście mamy bardzo twardą wodę, kiedy byłam parę dni w Warszawie to bez zmieniania pielęgnacji (od paru miesiecy CG) zrobily mi sie cudowne rulony czy też, jak to moja babcia mówi, anglesy (anglezy?) takie, jakie się robi dzieciom na komunię bardzo chciałabym ten efekt powtórzyć

Pozdrawiam
Bardzo proszę o odpowiedź
vargant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 16:01   #71831
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
Napisane przez vargant Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o odpowiedź
W sumie mogłabyś, ale po co płacić za coś, co praktycznie możesz mieć w domu. Jak chodziłam do chemika, to kiedy zepsuła nam się destylarka, przegotowywałyśmy wodę 2-3 razy i działała tak jak destylowana. Może najpierw spróbuj w ten sposób, zamiast od razu kupować wodę destylowaną (poza tym cały baniak (5l) starczy Ci raptem na jedno mycie albo nawet i nie)

Moje recenzje
Stary 2012-10-18, 16:05   #71832
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

O nie! Kallos Latte jako odżywka myjąca jest nie dla mnie Po wysuszeniu i odgnieceniu włosy były całkiem ok, ale po wyjściu na dwór rozwiały się zupełnie i zrobił mi się puszek i ogólnie wyglądają tak nijak i nie wiem co się stało z żelem bo mam wrażenie jakby znikł z moich włosów a nałożyłam go tyle co zwykle... chyba muszę się wybrać na poszukiwania Scandica dla nich

Edytowane przez justyna_ju
Czas edycji: 2012-10-18 o 16:31
justyna_ju jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 16:30   #71833
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Biochemia jest nudna? Zamienię się chętnie z Tobą.
Słaby prowadzący może zepsuć najciekawszy przedmiot u nas było to samo, nuda, trauma

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta
Po ponad roku od rozpoczęcia CG nawet na 3 dzień od mycia włosy zachowują lekki skręt. Tyle roboty było z nimi, ale teraz bajka, mogę leżeć i pachnieć a one ułożą się bez zbytnich ingerencji same Za najlepszych czasów w młodości tak nie miałam.
Zazdroszczę! u mnie dalej tylko po myciu skręt jest ok

Cytat:
Weź tabletki na sen - chcemy poznać skład myjadła
Taaak, ja też chcę!
tymczasem kombinuję w temacie kremu do loków. aaale znowu dżemixu nie kupilam, kwa!

Cytat:
Jakoś sie przyjęło, by narzekać na wrocławską wodę, a ona od lat jest coraz lepsza. Kiedy zaczynałam studia (a było to daaaawno temu ) to rzeczywiście nie dało się tym myć ani tego pić. Teraz jest inaczej. Fakt, jest twarda, ale jeśli filtrujesz - a wystarczy zwykły filtr do wody - to nawet w czajniku nie ma kamienia. Tak robiłam prawie 4 ostatnie lata. I piłam ją po przefiltrowaniu.
Nie tak dawno zresztą Gazeta Wrocławska pisała o jakości naszej wody
Ja nie narzekam, bo uważam ją za lepszą niż (górno)śląską. no ale wiadomo,przecie u nas z kranu sam węgiel leci W filtrowanie też się nie bawię, nie mam nerwów (współlokatorka na nas to wymuszała dopóki wodę gotowałyśmy w jej czajniku osobiście różnicy nie czułam)
Może słyszałam tyle narzekań bo dużo ludzi przyjeżdża na studia tutaj ze wsi, albo z górskich okolic, więc dla nich to może być faktycznie różnica
Cytat:
Fakt. Jeżdżę północ<=>południe. W zasadzie przejeżdżam całe miasto I codziennie przez Grunwaldzki.
oo to jednak trochę nam się pokrywają trasy a za przemierzanie całego miasta codziennie - szacun

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
Poluję na bingo we Wrocku, byłam już realu i carefourach dwóch, nie wiecie gdzie mogę je znaleźć? żeby nie latać jak głupia po całym mieście....
Tesco w Magnolii - zawsze stoi shea i jeszcze jakaś
chyyyba widziałam też w sklepiku z chemią na Reja 8(?) w budynku szkoły
natknęłam się też na fajną drogerię na Biskupinie - Olszewskiego 77. czy Bingo tam mają nie pamiętam, ale dużo 'naszych' perełek. jak masz blisko albo tam bywasz możesz sprawdzić

Edytowane przez yarrowia
Czas edycji: 2012-10-18 o 16:31
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 16:39   #71834
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Naprawdę? Kocham czerwoną herbatę Ostatnio piłam dwa... dzbanki półtoralitrowe tej herbaty wieczorami
Też to słyszałam. Zielonej tez litrami pić nie można, bo cośtam wypłukuje...

Cytat:
Polecam. Naprawdę dobra sprawa, bo włosy nie wyłażą spod kasku i nie trzeba ich spinać.
Więc jak dla mnie - rewelacja. Nie cierpię spinać włosów. I patrzę na tamte fotki, jakie włosy puszyste były a jaki teraz mam po wszystkim przyklap.
Cytat:

Ten w porównaniu z tamtym to pikuś Dlatego piszę, że raczej mi smutno i przykro.
życie czasem potrafi dac w kość.. Ja teraz też obrywam z każdej strony od losu
Cytat:
CP nie biorę, bo mi rozregulowało cykl.
To on tak może działac?
Cytat:
Świetne!
Kształt bym zmodyfikowała tylko lekko - obcinając końce najdłuższej warstwy (chyba że wyciągnięta przez jakiś element garderoby ) i zapuściła te warstwy, które Ci przeszkadzają.
Dzięki Jestem niedawno po cięciu, na razie nie ruszam. Dolna warstwa zawsze wyciąga się od czegoś. Zapuszczam po całości, gdyby całe urosły z 15 cm, byłabym wniebowzięta.
Cytat:
Ale różnica w skręcie drastyczna!
U Ciebie po skróceniu najkrótszej warstwy, czy u mnie pomiędzy starymi fotkami a nowymi?
Cytat:
Dziękuję Jak nie widać twarzy to zawsze świetnie wyglądam W ogóle w ciuchach snołbordowych czuje się jak w drugiej skórze
No weź nie przesadzaj, założe sie, że jesteś śliczna!
Ja za to z nartami na nogach czuję się dopiero w pełni sobą. Mogłabym ich nie zdejmować
Cytat:
Z wymienionych nie kocham tylko nart. Bo nie umiem na nich jeździć Zawsze jakoś żal mi czasu na naukę, choć bym bardzo chciała.
Ja za to nie umiem na desce. Zaczęło sie od nart i się zakochałam, zresztą ze względu na poważną chorobe kręgosłupa deska jest mi bardziej niewskazana niz narty (choć w zasadzie obu mi nie wolno...)

Cytat:
Chustkę polecam. Jak widać sprawdza się nie tylko zimą. Jutro będę w niej chodzić, bo idę na basen, a potem zakupy. Po basenie nie wiem, co mi z włosów zostanie... Zwykle wychodzę w czapce, ale jutro ma być ciepło, a przy tej długości nie ma nawet co spinać.
Ja chyba w chustce wyglądam jak idź stąd... ale pod kask na bank spróbuję w cieplejsze dni
Dziękuję
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 16:51   #71835
prince_polo
Zakorzenienie

hej Moge sie dolączyc?? juz keidys pisałam ale jakos rok temu. Bo jak zaczełam pisac to niedlugo po tym zaszłam w ciąze i nie mialam weny "dbac o skret " tzn z brzuchem wielkim ciagle myc wlosy klasc odzywki itp. 3miesiace temu urodzilam córeczke i teraz mam zas problem bo wlosy mi wypadaja
Przez ten czas rzadko wlosy prostowałam ale wiecznie w kite wiazałam. Wiec niedawąłam im sie krecic. bynajmniej nietak jak powinny a skret mam mocny. Jak sa odzywione .

Mam nadzieje ze znajde tutaj wsparcie i juz mam zamiar regularnie o nie dbac bo dosc ze mam ich polow emniej przez te wypadanie to nie chce juz ich katowac

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

tylko wlasnie rozpuszczone to ja rzadko nosze bo moje dziecie mnie zawsze wytarga , jednak nie wiarze gumką juz tylko klamrą spinam.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 16:56   #71836
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej Moge sie dolączyc?? juz keidys pisałam ale jakos rok temu. Bo jak zaczełam pisac to niedlugo po tym zaszłam w ciąze i nie mialam weny "dbac o skret " tzn z brzuchem wielkim ciagle myc wlosy klasc odzywki itp. 3miesiace temu urodzilam córeczke i teraz mam zas problem bo wlosy mi wypadaja
Przez ten czas rzadko wlosy prostowałam ale wiecznie w kite wiazałam. Wiec niedawąłam im sie krecic. bynajmniej nietak jak powinny a skret mam mocny. Jak sa odzywione .

Mam nadzieje ze znajde tutaj wsparcie i juz mam zamiar regularnie o nie dbac bo dosc ze mam ich polow emniej przez te wypadanie to nie chce juz ich katowac
Aaa, pamiętam Cię! pięknie się włoski zapowiadały EDIT: Ciemny brąz, długość mniej więcej do ramion, dobrze kojarzę?
No i oczywiście GRATULACJE! Przypomnij nam się

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-10-18 o 16:57
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 17:08   #71837
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Aaa, pamiętam Cię! pięknie się włoski zapowiadały EDIT: Ciemny brąz, długość mniej więcej do ramion, dobrze kojarzę?
No i oczywiście GRATULACJE! Przypomnij nam się
o super z emnie pamietasz nooom, teraz mam czarne wlosy niewiem czy zaluje koloru czy nie..... ale jazda farba mi schodizła z łba. A czarny sie trzyma dlatego na taki zafarbowąłam juz jakis czas temu. I teraz moge rzadziej farbowac.

Wloski wstawie aktualne jutro. Dzis umyje glowe i wetre zel lniany, moze cos sie tam skręcą..... Masakra dluga droga przede mną..... Wlosy sa w gorszym stanie niz wtedy

a tutaj zdjecie jaki mam skret miejwiecej teraz bo zdj jest z przed 2 tygodni jakos
ale dokladniejsze zdj cykne jutro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03167.jpg (22,0 KB, 58 załadowań)

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-10-18 o 17:11
Stary 2012-10-18, 17:22   #71838
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:

Też Cię pamiętam i nawet czasami zastanawiałam się jak tam maluch
Także gratuluję serdecznie córci!

W kwestii pielęgnacji po ciąży pewnie Myszka coś by poradziła... (swoją drogą ciekawe co u niej? ) ona też pisała, że włosy przeważnie spina bo Kubuś jej włosy tarmosi
Stary 2012-10-18, 17:30   #71839
Qaviera
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość
Farbuję henną Khadi "ciemny brąz", chłodny, bardzo ładny odcień. Zawsze mieszałam ją z wodą, ale ostatnim razem zamiast z wodą, zmieszałam z czarną kawą i kolor trzyma się jak głupi, nic się nie wypłukuje, mimo że miałam ostry przesusz, ale dałam radę
Też mam chrapkę na taki odcień . Już szukam Twojego wpisu w codzienniku!

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
O nie! Kallos Latte jako odżywka myjąca jest nie dla mnie Po wysuszeniu i odgnieceniu włosy były całkiem ok, ale po wyjściu na dwór rozwiały się zupełnie i zrobił mi się puszek i ogólnie wyglądają tak nijak i nie wiem co się stało z żelem bo mam wrażenie jakby znikł z moich włosów a nałożyłam go tyle co zwykle... chyba muszę się wybrać na poszukiwania Scandica dla nich
Mam zamiar go kupić, ale zastanawiam się, bo zauważyłam, że moje włosy nie lubią niektórych rzeczy, które są polecane kręciołkom... Jak na razie karmię je tym żelem lnianym i sprawdza się w każdej postaci
Stary 2012-10-18, 17:36   #71840
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Też Cię pamiętam i nawet czasami zastanawiałam się jak tam maluch
Także gratuluję serdecznie córci!

W kwestii pielęgnacji po ciąży pewnie Myszka coś by poradziła... (swoją drogą ciekawe co u niej? ) ona też pisała, że włosy przeważnie spina bo Kubuś jej włosy tarmosi
miło mi ze tez mnie pamietasz no moja na poczatku nieraz swoje złapała jak poczula ze boli to tak sie darła jak by Ja ze skóry obdzierali I mimo ze bolało to zawzięcie trzymała piescią zacisnietą i nie chciala puscic takze teraz sie tego oduczyła, ale za to nauczyła sie moje tarmosic

a tutaj moja niunia skoro mnie pamietacie to Wam przedstawie Rozalie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-10-19 o 20:45
Stary 2012-10-18, 17:43   #71841
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
Też mam chrapkę na taki odcień . Już szukam Twojego wpisu w codzienniku!
Proszę KLIK Czterech liter co prawda nie urywa, ale nie narzekam

Moje recenzje
Stary 2012-10-18, 17:51   #71842
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Słaby prowadzący może zepsuć najciekawszy przedmiot u nas było to samo, nuda, trauma
Nam też do tego było rano i pół-śpiąc na siedząco miałam prawie narkotyczne wizje

Cytat:
Ja nie narzekam, bo uważam ją za lepszą niż (górno)śląską. no ale wiadomo,przecie u nas z kranu sam węgiel leci W filtrowanie też się nie bawię, nie mam nerwów (współlokatorka na nas to wymuszała dopóki wodę gotowałyśmy w jej czajniku osobiście różnicy nie czułam)
u nas czajnik po miesiącu mimo filtra ma kamień :/ bez kamienia ma od razu ;] herbata z kożuszkiem ;]

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 18:22   #71843
Qaviera
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Nam też do tego było rano i pół-śpiąc na siedząco miałam prawie narkotyczne wizje

u nas czajnik po miesiącu mimo filtra ma kamień :/ bez kamienia ma od razu ;] herbata z kożuszkiem ;]
U mnie na śląsku jest to samo... Gotuję "przefiltrowaną" a i tak kamień mi się w czajniku zbiera... Mam problemy ze skórą, która jest b. wrażliwa i do mycia jej stosuję zazwyczaj przegotowaną wodę, bo to co leci z kranu, czasami mnie przeraża (ostatnio poleciała mi pomarańczowa "woda", choć to na szczęście nie zdarza się często). Zastanawiam się, czy i włosy jakoś łagodniej potraktować , ale zobaczymy, jakie z czasem przyniesie efekty nowa pielęgnacja.
Stary 2012-10-18, 18:24   #71844
Riddim
Zadomowienie

cytowania cz.1
Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
ja wszelkie szampony drogeryjne robią mi łupież kosmetyczny, swędzenie i podrażnienia
szampony typu "sam SLS" mniej, ale też drażnią
łagodne szampony mniej
a mycie odżywką jest dla mnie idealnym rozwiązaniem
a czego konkretnie używasz?

Cytat:
Napisane przez Niuusia Pokaż wiadomość
Halo, halooo,Witam się jak widać jestem tu nową komentującą, ale stałą czytelniczką
Chciałabym zaczerpnąć od Was jakiejś porady, wskazówki... bo się zagubiłam. Włosy pięlęgnuję od stycznia tego roku ( moje postanowienie noworoczne) przez pierwsze dwa miesiące było to takie od niechcenia, dopiero później naprawdę wzięłam się do roboty. I co zauważyłam ,na pewno wlosy sa mocniejsze, są mięciutkie ( az czasami wydaje mi sie ze za bardzo? )nie wypadaja, wyroslo duzo baby hair, zdrowe koncowki , duzo mi urosly, ale pozniej duzo obcielam zebym zeszla z resztek farby, nie prostuje, nie farbuje , staram sie byc bardzo delikatna i przestrzegac tych wszystkich zasad. Doszlam do wniosku ze mam wysoko porowate wlosy chyba nawet bardzo, sa one falowane i cienkie,jestem pewna ze sa zdrowe, po takim dlugim czasie powinny byc w swietnej formie, jednak wciaz cos robie nie tak, dlaczego?
Kompletnie się nie słuchają, nie chca się ukladac, strasznie opadają, za nic nie chca sie odbic od nasady,odbic od siebie, chocby sie do niej przykleily, sa matowe czesto sprawiaja wrazenie chocby byly nie uczesane takie pomącone, czesto tez wygladaja chocby byly nie swierze chociaz sa i to bardzo dobrze umyte i wszystko splukane. Nie błyszczą, niestety nie zachwycają... Nie wiem co mam z tym zrobic,jak myslicie czego to moze byc przyczyna?
Przenawilżenie? Czym pielęgnujesz? Może brak protein?

Cytat:
Napisane przez Agnesx32 Pokaż wiadomość
chciałam spytac czy wiążecie włosy na noc? ja jak wstaje moje krecone włosy sa poplatane, pozniej je mocze ugniatam i po kazdej nocy wychodzi mi garsc włosow zanim ułoze.pozdrawiam
Staram się, ale rano i tak włosy żyją swoim życiem. Ja nie wiem jak dziewczyny możecie spać z włosami przerzuconymi za łóżko.

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Jak najbardziej Artiste to odżywka której trzeba nauczyć się stosować (wiedzieć kiedy nakładać i z czym), ale pootrafi dawać świetne efekty I wiem, że nie tylko u mnie.
Wczoraj odkryłam, że w duecie z Garnierem karite się u mnie nie sprawdza

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
[B]
Eiri, cieszę się, że olej Ci smakuje. Też uważam, że jest pyszny i nie typowo tłusto-oleisty a jakby śliskawy jak żel lniany.
Chyba coś przegapiłam i nie mogę dokopać się początku tematu... co to za olej? myślałam, że Wy cały czas o lnianym.
Stary 2012-10-18, 18:24   #71845
Edkaaaa
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny!
Wracam do Was w ciężkich chwilach Zacznę może od tego, że po zastosowaniu kosmetyków polecanych przez was (a przynajmniej ich małej części:P) po pierwszym myciu na głowie zrobiły mi się dosłownie cuda! Użyłam wtedy oleju macadamia, pottersa do mycia, jako ds garnier aik i jako bs joanna naturia. Jednak po kolejnych myciach (tymi samymi lub w konsekwencji innymi produktami) robiło się coraz gorzej - puch i mega suchość. Wczoraj zastosowałam na długość bs krem z biedry i jest dużo lepiej. Mam wrażenie, że włosy potrzebują obciążenia. W tym miejscu moja prośba może macie jakieś wypróbowane kosmetyki właśnie do obciążenia?
Edkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 18:36   #71846
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie na śląsku jest to samo... Gotuję "przefiltrowaną" a i tak kamień mi się w czajniku zbiera... Mam problemy ze skórą, która jest b. wrażliwa i do mycia jej stosuję zazwyczaj przegotowaną wodę, bo to co leci z kranu, czasami mnie przeraża (ostatnio poleciała mi pomarańczowa "woda", choć to na szczęście nie zdarza się często). Zastanawiam się, czy i włosy jakoś łagodniej potraktować , ale zobaczymy, jakie z czasem przyniesie efekty nowa pielęgnacja.
A w Trójmieście jest całkiem dobra woda, twarda jest na pewno, ale smakowo bardzo dobra. Wiadomo, kran i czajnik w kamieniu są, ale mi to nie przeszkadza. Zdrowa jest taka kranówa.
Cytat:
Napisane przez Edkaaaa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Wracam do Was w ciężkich chwilach Zacznę może od tego, że po zastosowaniu kosmetyków polecanych przez was (a przynajmniej ich małej części:P) po pierwszym myciu na głowie zrobiły mi się dosłownie cuda! Użyłam wtedy oleju macadamia, pottersa do mycia, jako ds garnier aik i jako bs joanna naturia. Jednak po kolejnych myciach (tymi samymi lub w konsekwencji innymi produktami) robiło się coraz gorzej - puch i mega suchość. Wczoraj zastosowałam na długość bs krem z biedry i jest dużo lepiej. Mam wrażenie, że włosy potrzebują obciążenia. W tym miejscu moja prośba może macie jakieś wypróbowane kosmetyki właśnie do obciążenia?
Podejrzewam, że takie z masłem shea by obciążały. Nie mam pomysłu co do konkretnego produktu, bo moje włosy ciężko obciążyć (jeszcze).
Stary 2012-10-18, 18:38   #71847
iksigrekzetfau
Raczkowanie

Cytat:

Nie dziwię się, że się boisz. Tez się boję, dlatego tnę sama. Może spróbujesz?
A do Wrocławia się nie wybierasz?
niestety nie samodzielne cięcie raczej odpada bo mam dwie lewe ręce a fryzjera naprawdę boję się jak diabli. póki co całkiem dobrze czuję się z takimi, sama nie wiem.. a np. przy moich włosach ile warstw trzeba byłoby zrobić? swoją drogą zastanawia mnie jedna rzecz. możliwe żeby po ponad tygodniu picia pokrzywy wypadanie włosów ograniczyło się? bardzo mnie to cieszy, że tak nie wypadają, podczas ostatniego mycia włosów było ich zaledwie 30 kilka (to chyba mało biorąc pod uwagę, że nie myłam ich od 2 dni, czy nawet 3, nie czesałam) i myślę czy pokrzywa może być temu ''winna''
iksigrekzetfau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 18:42   #71848
Doe
Rozeznanie

Wysłałam swojego TŻ do sklepu po Barwę do oczyszczenia włosów, wrócił po godzinie z kolegą, obaj zadowoleni prezentują mi swój zakup: szampon PIWNY - tutaj była największa radość - z Barwy. Kolega też kupił, stwierdził, że nie mógł przegapić takiej okazji.
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 18:44   #71849
Riddim
Zadomowienie

cytowanie 2 z nutką retrospekcji
Cytat:

Witaj Gratuluję maluszka, śliczna jest, czapeczka też śliczna

Cytat:
Ten sam alkohol jest w Pottersach i naturiach Nie ma w Hegronie.
Wiedziałam, że byłoby za łatwo

Cytat:
Czasem się spotykamy
Zdarzają się przypadki niezmieniania pielęgnacji letniej na zimową i odwrotnie. Zdarzają się włosy, na których humektant nie robi różnicy. Póki Cię nie spusza w nadmiarze, póki włos nie jest szorstki, próbuj.
No własnie Artiste mi ten puch ogarnia póki co. Próbuję różnych kombinacji aktualnie, mam nadzieję, że szybko nie będę musiała odstawiać.

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Bingo z masłem shea, Bingo z zieloną glinką, Bingo z glinką ghassoul
Gloria była nieporozumieniem, Isana babassu też, oblepiła i strasznie podrażniła mi skalp, Chwilę myłam Hegronem z różową zakrętką ale zaczęła podrażniać mnie też sól Potters i Joasiek nawet nie próbuję bo mają IPA
po nocach śni mi się odżywka myjąca produkcji własnej - ale budzę się zanim przeczytam skład
Błagam, dośnij do końca, opracuj i stwórz z tego biznes
Czyli wynika z tego co napisałaś + z informacji od Eloe, że powinnam spróbować Hegrona i Bingo.

Cytat:
Napisane przez madziaart Pokaż wiadomość
cześć, w ramach mojej miłości do mrożącego, pokazuję dlaczego go kocham
WOW, u mnie nie raz włosy nocy nie mogą przetrwać a co dopiero 3 dni

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Pokazuję swoją "wiśnię"

W słońcu są podobne jak na zdjęciu, tyle że czerwone refleksy są bardziej widoczne. To zdjęcie przodem chyba najlepiej ukazuje kolor
kocham takie kolory na włosach!

Jak ja nie lubię czwartków . Trzeba się zrelaksować - olej i płukanka na dziś.
Stary 2012-10-18, 18:45   #71850
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczyny czy jak naloze olej rycynowy na całe wlosy przed myciem to dobrze czy lepiej ejdynie na skalp?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości