Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2394 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 22:37   #71791
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

mnie kiedyś przed imprezą fervex na nogi postawił także polecam
Stary 2012-10-17, 23:44   #71792
Agnesx32
Raczkowanie

chciałam spytac czy wiążecie włosy na noc? ja jak wstaje moje krecone włosy sa poplatane, pozniej je mocze ugniatam i po kazdej nocy wychodzi mi garsc włosow zanim ułoze.pozdrawiam
Agnesx32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 23:53   #71793
La_Lune
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
No coś ty Bierzesz litrową butelkę, dajesz trochę octu, albo kilka kropel cytryny, dolewasz przegotowanej wody (tak żeby troszkę kwaśne wyszło), zakręcasz, potrząsasz a na końcu mycia polewasz łebek i z głowy. 2 minuty roboty .
Też polecam, nie pracochłonne wcale! Dziś rano przekonałam się do mieszanki rumianek-ocet jabłkowy. Tyle roboty było że wieczorkiem rumianek wrzątkiem zalałam i rano odkryłam i dodałam coś w okolicach 2 łyżek octu, też mi napracowanie się. A wyszły cudne włoski: mięciutkie, lejące się i sypkie, coś jak nakładanie rajstopy na świeżo wydepilowane nogi a na takie z 2 dniowymi kujkami. Co za poetyckie porównanie, ale nie umiem tego inaczej opisać... Innymi słowy śliczne, lśniące, ale proste. Czy proteinki by nie pomogły na skręt? Bo moja dieta włosowa ma wszystko oprócz nich, a jutro w końcu wybiorę się za artiste. Coś coraz częściej i mocniej mam tak, że po umyciu są takie mięciutkie i prostsze, a w miarę "brudzenia" i stawania się takimi sztywniejszymi się kręcą - tak jak wy reanimujecie na następny dzień, tak ja jestem nawet bardziej z 2 dniowego włosa zadowolona. Widać to nawet na moim wczorajszym zdjęciu

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

A! Jeszcze zapomniałabym. Poleciłyście DOZ jako miejsce z żelem aloesowym. I niestety nie każda apteka ich go ma, o czym niestety się dziś przekonałam Może jakaś miła rzeszowianka mi podpowie gdzie go szukać?
A żel mrożący to pewnie ten? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...stremalny.html
Stary 2012-10-18, 00:15   #71794
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Bieeeedna Gripeksy, witaminy, herbatka i co tam jeszcze jest i pod kołdrę ale już!
Tak tez zrobie, dzieki

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
mnie kiedyś przed imprezą fervex na nogi postawił także polecam
Nie mam fervexu, moze w PL skepie bedzie, dzieki

Cytat:
Napisane przez Agnesx32 Pokaż wiadomość
chciałam spytac czy wiążecie włosy na noc? ja jak wstaje moje krecone włosy sa poplatane, pozniej je mocze ugniatam i po kazdej nocy wychodzi mi garsc włosow zanim ułoze.pozdrawiam
Dwoma klamerkami na czubku glowy

Cytat:
Napisane przez La_Lune Pokaż wiadomość
A! Jeszcze zapomniałabym. Poleciłyście DOZ jako miejsce z żelem aloesowym. I niestety nie każda apteka ich go ma, o czym niestety się dziś przekonałam Może jakaś miła rzeszowianka mi podpowie gdzie go szukać?
A żel mrożący to pewnie ten? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...stremalny.html
Zamow na stronie i wybierz w wybranej aptece
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 00:38   #71795
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Tutaj analiza jednej i drugiej. Wiem, ze są osoby, którym podobały się obie, choć nie są specjalnie zachwycające. Ale do wzbogacania jak znalazł!
Do łamliwych i rozdwajających się wygląda na dużo ciekawszą składowo.
Myslę, że spisze się też dodanie do nich miodu.
Eloe dziękuję super rozpisane

Mam tę z olejem arganowym. Chcę ją stosować jako odżywka do spłukiwania, czy mogę zmieszać wtedy z tym miodem, czy Ty miałaś na myśli zastosowanie jako maskę? Jeśli mogę z miodem do spłukiwania to wystarczy łyżka miodu? I czy mogę tę odżywkę mieszać z Garnierem AiK, która robi mi przyklap?

A czy ta by się nadała jako maska (wzbogacona rzecz jasna) albo do spłukiwania?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-ciemnych.html, mam czarne włosy i wcześniej moje włosy lubiły Biovaxa, ale tego nie znam i wolę się Was dopytać

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
swoją drogą, dzisiaj koleżanka z pracy zapytała, czy ja się czeszę skoro nie tylko moja mama, ale i obcy ludzie zaczynają zadawać mi to pytanie, to chyba jednak powrócę do rozczesywania mokrych włosów po myciu bo filc na czubku głowy to mam taki, że zaczyna mnie to przerażać.

Cytat:
A czuję się źle. Znowu wyjęłam mnóstwo włosów z sitka w brodziku Przeliczę je po spłukaniu odżywki.
Nie wiem, czy nie będe musiała się obciachać na krótko jak tak dalej pójdzie Nie jestem dobrej myśli
Idę się dołować.

Dobranoc
może cynk? może tauryna?

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
Poluję na bingo we Wrocku, byłam już realu i carefourach dwóch, nie wiecie gdzie mogę je znaleźć? żeby nie latać jak głupia po całym mieście....
W Łodzi są podobno w jednym Tesco. Może spróbuj w Tesco?

Cytat:
Napisane przez taka taka Pokaż wiadomość
ponowię jeszcze pytanie o żel Bielendy
Hmm graffiti chyba:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...e-rodzaje.html
albo o żel z czarną rzepą Bielendy:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...dzo-mocny.html

Cytat:
No coś ty Bierzesz litrową butelkę, dajesz trochę octu, albo kilka kropel cytryny, dolewasz przegotowanej wody (tak żeby troszkę kwaśne wyszło), zakręcasz, potrząsasz a na końcu mycia polewasz łebek i z głowy. 2 minuty roboty .
Ja uwielbiam lnianą Czas przygotowania ten sam, tylko zamiast octu dajesz trochę żelu lnianego
Oj dziękuję za sposób! też nie znoszę płukanek, myśląc sobie, że tyyyle to czasu zabiera
A trochę octu na taka butelkę to ile?

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!

Edytowane przez Iwonalodz
Czas edycji: 2012-10-18 o 00:39
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 06:19   #71796
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
tyle żeby nie śmierdziało

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 08:50   #71797
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiam lnianą Czas przygotowania ten sam, tylko zamiast octu dajesz trochę żelu lnianego
Ja sobie zrobiłam psikacz z octem jabłkowym i dla zabicia tego smrodu dodałam Joannę Z Apteczki Babuni - miód i mleko (i tak mi do niczego nie służy). Teraz to już w ogóle taki smród, że ja nie mogę Nie wiem tylko czy taki ocet należałoby spłukać jednak czy polać włosy i już zostawić?

Mnie się ostatnio dzieją dwie ciekawe rzeczy z włosami:
1) zaczęły podejrzanie błyszczeć, co przy moim jasnym kolorze sprawia, że mam wrażenie, że wyglądają jak sztuczne
2) myślałam, że nie rosną cały wrzesień, a okazuje się, że rosną i mam już widoczne odrosty, ale takie jasne jak praktycznie reszta włosów (Po latach farbowania to szok). Co jeszcze lepsze -> kolor odrostów jest szarawy i dużo bardziej mi się podoba niż lekko zrudziała farba na czubku głowy Nie wiem co się stało - czy włosy mi pojaśniały czy co Dodam może, że w lipcu przeszłam z bardzo jasnego blondu na naturalny jasny blond, ale nawet wtedy odrost wyglądał w kontraście na ciemny.
Stary 2012-10-18, 09:15   #71798
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
Eloe, dziękuję za odpowiedź zaczynam mieć plany na następne zakupy i mycie...
lecytyna w jajku będzie zatem dużą proteiną, bo przecież jej nie hydrolizujemy przed, no nie? jakoś po jajku nie zauważyłam niczego dobrego i trochę się bałam protein, więc chcę sprawdzić Ariste zanim bym kupiła jakieś półprodukty. Bo pewnie tego jedwabiu w Pottersie (tu była analiza, swoją drogą pisana przez Ciebie, Eloe )nie ma co bardzo brać sobie do serca/włosa ?

moi prześladowcy polecieli bardziej kreatywnie i zostałam Szopenem a jak zaczęłam o nie dbać i robił się fale i nieśmiałe loki to przeszli na "Loczka"... nie wiem co gorsze
Ja od zawsze byłam loczek i juz się przyzwyczaiłam do tego

Cytat:
Napisane przez madziaart Pokaż wiadomość
cześć, w ramach mojej miłości do mrożącego, pokazuję dlaczego go kocham
Pierwsza fota to użyta do stylizacji pianka Isana i druga- mrożący.
Żeby była jasność- zdjęcia robione w trzydniowym odstępie czasowym, po takim samym zestawie do mycia i odżywiania, tylko stylizacja czymś innym Tak w ramach eksperymentu, też widzicie różnicę?
Różnice widać

Cytat:
Pokazuję swoją "wiśnię"

W słońcu są podobne jak na zdjęciu, tyle że czerwone refleksy są bardziej widoczne. To zdjęcie przodem chyba najlepiej ukazuje kolor
Boski kolor

A ja ostatnio marudziłam na moje włosy, że nie mogę sobie poradzić, że mam siano, zresztą wczoraj to już wogóle puch na całej głowie, włosy twarde, zero kręciołków tylko takie dziwne wywijasy no i na pocieszenie poszłam sobie na zakupy, byłam w 3 sklepach i w każdym usłyszałam, że co ja robię z włosami że mam taką objętość, błyszczące i takie loczki śliczne i czy codziennie rano chce mi się je kręcić na lokówce a może trwałą sobie zrobiłam jedna to nawet powiedziała, że już dawno mnie nie widziała w takich ślicznych loczkach (a one wczoraj naprawdę były okropne) ale jak panie tak ładnie mówiły to od razu humor mi się poprawił i po powrocie do domu dałam moim włosom "jeść" aby się im odwdzięczyć
Stary 2012-10-18, 10:14   #71799
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
TCzy proteinki by nie pomogły na skręt? Bo moja dieta włosowa ma wszystko oprócz nich, a jutro w końcu wybiorę się za artiste.

Jak najbardziej Artiste to odżywka której trzeba nauczyć się stosować (wiedzieć kiedy nakładać i z czym), ale pootrafi dawać świetne efekty I wiem, że nie tylko u mnie.

Taak, to ten

Cytat:
Oj dziękuję za sposób! też nie znoszę płukanek, myśląc sobie, że tyyyle to czasu zabiera
Proste rozwiązania zawsze najlepsze
Hm.. Z łyżeczkę? Ciężko określić. Spróbuj - powinno być lekko kwaśne.
Pamietaj tylko żeby to był ocet jabłkowy, nie spirytusowy

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Nie wiem tylko czy taki ocet należałoby spłukać jednak czy polać włosy i już zostawić?

Mnie się ostatnio dzieją dwie ciekawe rzeczy z włosami:
1) zaczęły podejrzanie błyszczeć, co przy moim jasnym kolorze sprawia, że mam wrażenie, że wyglądają jak sztuczne
2) myślałam, że nie rosną cały wrzesień, a okazuje się, że rosną i mam już widoczne odrosty, ale takie jasne jak praktycznie reszta włosów (Po latach farbowania to szok). Co jeszcze lepsze -> kolor odrostów jest szarawy i dużo bardziej mi się podoba niż lekko zrudziała farba na czubku głowy Nie wiem co się stało - czy włosy mi pojaśniały czy co Dodam może, że w lipcu przeszłam z bardzo jasnego blondu na naturalny jasny blond, ale nawet wtedy odrost wyglądał w kontraście na ciemny.
Zostawić, octowa jest do ostatniego płukania

Faaajnie że błyszczą.
A to z tym odrostem to ciekawe zjawisko! Ciekawam czemu tak, nie orientuje się któraś?

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Boski kolor
Stary 2012-10-18, 11:22   #71800
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Bałagan po nocy, może też szalik "pomógł" :/ najdłuższa warstwa nie chcę się kręcić, trzeba znowu podciąć niebawem.
Nie ma AŻ takiej objętości, niestety
A widzisz! Nie napisałaś, że szalik wyciągnął najdłuższą warstwę!
U mnie też nie ma
Cytat:
Szczęśliwam ja Mrionowa szamponeta . Ciekawe ile będzie się trzymać.
aż mnie się zachciało. Ale póki nie uspokoi się wypadanie, nie będę nic ruszać.

Cytat:
No właśnie czuję się z tym filcem źle, ale miałam nadzieję, że jednak nie jest tak widoczny dla otoczenia... a tu suprajs
No to go rozczesz chociaż palcami, skoro Ci przeszkadza.
Cytat:
nie mogę sobie Ciebie wyobrazić zdołowanej własnymi włosami! może to jesień? ja też zawsze wydłubuję mnóstwo, ale sobie tłumaczę, że kiedyś muszą wypaść. Może nie jest tak źle?
może... Miałam mocno stresujący przełom sierpnia i września więc jestem pewna, że teraz jest reakcja.
Dołuje mnie to, bo wiem, że swoje wypaść musi, że kuracja też trwa, ale naprawdę mam tak mało włosów... Każdy z nich znaleziony na podłodze czy w sitku podczas mycia mnie zasmuca

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
Ostatnio mam good hair days. I stylizacje na fale i na prosto wyglądają świetnie
A dzisiaj koleżanka skomplementowała mój kolor. Zabawną miała minę, jak jej powiedziałam, że farbowane henną
ciesze się z Tobą

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Tylko właśnie... boję się, co będzie z włosami pod czapką i kaskiem
A co ma być? Przyklap Ja swoje myję po jeździe. Kiedy jechałam na tydzień, myłam każdego dnia.
Pod kask zakładam zwykle chustko-opaskę. Włosy nie wyłażą spod kasku, a kiedy go w przerwie ściągam (bo przerwa jest na siusiu albo czekoladę czy stok), to nie ma bólu, że wyglądam nietęgo
Gorzej, gdy musi być kominiarka Ale w takie dni każdy wygląda kretyńsko

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:37   #71801
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Miałam mocno stresujący przełom sierpnia i września więc jestem pewna, że teraz jest reakcja.
Dołuje mnie to, bo wiem, że swoje wypaść musi, że kuracja też trwa, ale naprawdę mam tak mało włosów... Każdy z nich znaleziony na podłodze czy w sitku podczas mycia mnie zasmuca
No to już sie nie stresuj, skoro to tak wypadanie wzmaga, nie smutaj... krotkie masz to szybko odrosną. I dbasz i walczysz, więc będzie dobrze.

Ja powinnam sie już załamać, bo w dniu mycia, gdy nakładam olej, potem myje itp, to wypada mi masakrycznie dużo włosów. Zwłaszcza ostatnio po prostownicy, końce bardziej zaczepiają o siebie. Za to w pozostałe dni, to jest dosłownie kilka, tak do 10... i bejbiki są. Więc się pocieszam, że nie jest tak źle, staram sie nie liczyć ile wypadło - bo chyba...

Cytat:
A co ma być? Przyklap Ja swoje myję po jeździe. Kiedy jechałam na tydzień, myłam każdego dnia.
Pod kask zakładam zwykle chustko-opaskę. Włosy nie wyłażą spod kasku, a kiedy go w przerwie ściągam (bo przerwa jest na siusiu albo czekoladę czy stok), to nie ma bólu, że wyglądam nietęgo
No tego nie lubię, że pod kask nie ma jak schowac włosów, zawsze sie z nimi umęczę - nie lubię, jak mi wieje zimno, więc jestem dośc mocno okutana i kominiarka jest najlepszym wyjściem... ale wtedy wyglądam tak: KLIK
Trzeba trochę niżej zjechać... jeszcze widać na końcach czarny kolor z farbowania... teraz już nie ma
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 11:48   #71802
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Czytam was regularnie od tygodnia i znów się wkręciłam Miałam twarde postanowienie pozużywać mazidła zalegające w szafce a tymczasem wczoraj przypadkiem wpadł do koszyka szampon Alterry z kofeiną Miałam wcześniej wersję dla wrażliwców z jojobą, ale był do bani. Zobaczymy, jak się ten sprawdzi, na razie umyłam włosy i nie jest źle.

Cytat:
może... Miałam mocno stresujący przełom sierpnia i września więc jestem pewna, że teraz jest reakcja.
Tak sobie pomyślałam... skoro wypadanie na tle stresowym, to może pomogłoby łykanie łagodnych ziółek na sen (np. valerin w tabletkach)? Albo picie melisy lub szyszek chmielu? Może nie czujesz już stresu, ale w środku nadal "coś" się dzieje...
Mnie dermatolog swego czasu kazała iść z włosami do psychologa Nie poszłam, ale valerin łykam od czasu do czasu. W dzisiejszych czasach naprawdę ciężko podołać wszystkiemu, co przynosi życie. Niestety.

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Ja powinnam sie już załamać, bo w dniu mycia, gdy nakładam olej, potem myje itp, to wypada mi masakrycznie dużo włosów. Zwłaszcza ostatnio po prostownicy, końce bardziej zaczepiają o siebie. Za to w pozostałe dni, to jest dosłownie kilka, tak do 10... i bejbiki są. Więc się pocieszam, że nie jest tak źle, staram sie nie liczyć ile wypadło - bo chyba...
Kochana, dla mnie takie wypadanie to sygnał, że trzeba się zastanowić nad olejem. Może Ci nie służy?
Stary 2012-10-18, 11:56   #71803
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość

Kochana, dla mnie takie wypadanie to sygnał, że trzeba się zastanowić nad olejem. Może Ci nie służy?
Nie nakładam oleju na skalp ani blisko, tylko na włosy, olejuję różnymi olejami, włosy zaczęły się błyszczeć, więc to nie to...
Po prostu podejrzewam, że podczas olejowania przeczesuję (rozczesuje palcami włosy, więc te, co miały wypaść - wypadają. Albo jak juz sa wypadnięte i zawieszone między innymi włosami, to sie wyplątują wtedy... Podobnie podczas masażu skalpu przy myciu... raz policzyłam, jest kilkadziesiąt, a że są długie, to kołtun duży w odpływie. Jakby podzielić to na 2 dni między myciami, to ilość już nie jest rażąca.
Tak się pocieszam.
Stary 2012-10-18, 12:07   #71804
AjriszMarta
Zakorzenienie

st 38...
Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość
Czy mogę i ja podać skład balsamu do włosów, którego używam? No dobra, podam Byłabym wdzięczna, gdybyście powiedziały mi, czy toto nadaje się do czegoś jeszcze, poza pierwszym O. Sama w sumie co nieco ogarnęłam ten skład już wcześniej, ale prosiłabym jednak profesjonalistki o radę, a więc: Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Cetrimonium Chloride, Parfum, Panthenol, Citric Acid, Amodimethicone, C11-15 Pareth-7, C12-16 Pareth-9, Trideceth-12, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol

No, człowieku... Gdyby nie technikum chemiczne, to chyba bym nie podołała :P
Na krótszą metę mogłaby być i do mycia, bo silikon jest dopiero po zapachu

Cytat:
Pokazuję swoją "wiśnię"

W słońcu są podobne jak na zdjęciu, tyle że czerwone refleksy są bardziej widoczne. To zdjęcie przodem chyba najlepiej ukazuje kolor
Bardzo apetyczny kolorek

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:08   #71805
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Niuusia Pokaż wiadomość
po takim dlugim czasie powinny byc w swietnej formie, jednak wciaz cos robie nie tak, dlaczego?
Nie mam pojęcia. Nie napisałaś, czego używasz, a to jest najważniejsze.
Cytat:
Kompletnie się nie słuchają, nie chca się ukladac, strasznie opadają, za nic nie chca sie odbic od nasady,odbic od siebie, chocby sie do niej przykleily
To wskazuje na nadmiar choćby emolientów albo polimerów.
Cytat:
sa matowe
To z kolei na ogromną ilość rzeczy wskazuje.
Cytat:
czesto sprawiaja wrazenie chocby byly nie uczesane takie pomącone
To moze byc wina całego procesu mycia i stylizacji oraz suszenia. O produktach nie wspomnę.
Cytat:
czesto tez wygladaja chocby byly nie swierze chociaz sa i to bardzo dobrze umyte i wszystko splukane
Owszem, ale mogłaś zastosować coś, co im w ogóle nie służy albo działa oblepiająco.
Cytat:
Nie błyszczą, niestety nie zachwycają... Nie wiem co mam z tym zrobic,jak myslicie czego to moze byc przyczyna?
Pielęgnacji albo tego, co się dzieje w organizmie, ale ty tak naprawdę poza tym, ze masz problemy z włosami nic nie napisałaś.
Poza tym dlaczego sądzisz, ze masz wysoka porowatość?

Cytat:
Napisane przez iksigrekzetfau Pokaż wiadomość
boję się fryzjerów nie wiem co by z tego wyszło, trochę się obawiam..
Nie dziwię się, że się boisz. Tez się boję, dlatego tnę sama. Może spróbujesz?
A do Wrocławia się nie wybierasz?
Cytat:
nie wiem czy dałabym radę nad nimi zapanować
Na początku pewnie tak, bo włos zawsze lekko szaleje, zanim się przyzwyczai do nowej długości.
Cytat:
wizja tego, że miałabym jeszcze mniej włosów niż teraz mnie przeraża..
Dlaczego mniej?
One są długie i ciągną. Przez to skręt, który zaczyna się blisko nasady się rozciągnął. Przycięcie wierzchniej warstwy do ramion, tej pod nią do stanika i zostawienie reszty długiej jak jest (można by ewentualnie przyciąć końcówki) już by sprawiło, że skręt by się pojawił wyżej niż jest.
Cytat:
gdybym choć była pewna efektów
Tej gwarancji nie ma. Poza tym namawiam cię do dość radykalnej zmiany - teraz masz je w zasadzie ścięte prosto, a to sprawi, że układają się tak, jak widzisz.
Przemyśl sprawę, bo przecież nie ma pośpiechu. Spróbuj je popodpinać warstwami, by móc zobaczyć, ile jesteś w stanie ich uzyskać (im więcej, tym efekt jest lepszy, bo te 3, które proponuję to jest minimum, ale nie będzie naprawdę dobrego efektu). J an swoich krótkich do ramion uzyskiwałam 5 warstw. Dzięki temu nie miałam efektu mniejszej ilości włosów.
Pomyśl, pokombinuj przed myciem z podpinaniem.

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Przesilenie pewnie jakies Nic nie ciachaj, przejdzie.
dziękuję
Przydałoby się podciąć tył, bo sterczy bulwa i niszczy mi image
Cytat:
Chorobsko jakies mnie bierze A tak sie dzielnie opieralam A ten weekend szykuje sie dosc intensywny: pierwsze urodziny dziecia przyjaciol, dzien pozniej impreza z okazji urodzin kolegi TZ-ta. Z cieknacym nosem byloby srednio
nie choruj
Cytat:
Napisane przez Agnesx32 Pokaż wiadomość
Nie, nie mam co wiązać Zawsze rano wyciągam nieco włosów - nie czeszę ich, więc siłą rzeczy przyklejają się te, które wypadły, ale się zaplątały do żelu czy odżywki. Nawet do wodą zmoczonych rąk. I tak jest zawsze, pomijam moje obecne wypadanie.

Cytat:
Też polecam, nie pracochłonne wcale! Dziś rano przekonałam się do mieszanki rumianek-ocet jabłkowy. Tyle roboty było że wieczorkiem rumianek wrzątkiem zalałam i rano odkryłam i dodałam coś w okolicach 2 łyżek octu
Na jaką ilość naparu?
Cytat:
Innymi słowy śliczne, lśniące, ale proste
Ale nie zrozumiałam Twojego porównania - w końcu wydepilowane te nogi były czy nie?
Cytat:
Czy proteinki by nie pomogły na skręt? Bo moja dieta włosowa ma wszystko oprócz nich, a jutro w końcu wybiorę się za artiste
Pomagają, Jest prawdopodobne, że zachwiałaś równowagę wodno-proteinową w stronę wody.
Winę za to, ze są za miękkie może też ponosić stylizator, przetrzymywanie odżywek itd.

Cytat:
Eloe dziękuję super rozpisane

Ale pamiętaj też o tym, co napisała Eiri. To ważne!
Cytat:
Mam tę z olejem arganowym. Chcę ją stosować jako odżywka do spłukiwania, czy mogę zmieszać wtedy z tym miodem, czy Ty miałaś na myśli zastosowanie jako maskę?
A jaką widzisz różnicę? Bo dla mnie to jest to samo, więc potrzebuję uszczegółowienia.
Cytat:
Jeśli mogę z miodem do spłukiwania to wystarczy łyżka miodu?
Powinno być nie więcej niż 50% odzywki. Nawet mniej lepiej, bo miód może usztywniać.
Cytat:
I czy mogę tę odżywkę mieszać z Garnierem AiK, która robi mi przyklap?
Jeśli Garnier AiK robi przyklap, to lepiej nie mieszać z odżywką, ale półproduktami, które rozrzedzą, ale nie obciążą: pantenolem, aloesem, keratyną, ekstraktami. Albo nawet nakładać Garniera przed myciem szamponem.
Cytat:
A czy ta by się nadała jako maska (wzbogacona rzecz jasna) albo do spłukiwania?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-ciemnych.html, mam czarne włosy i wcześniej moje włosy lubiły Biovaxa, ale tego nie znam i wolę się Was dopytać
oczywiście! Tylko nie trzymaj za długo, bo jedwab w składzie rozmiękcza włosy.
Cytat:
może cynk? może tauryna?
Nigdy się nie suplementowałam tymi składnikami. Ale myśląłam wczoraj nad aminokwasami właśnie.

Cytat:
Mnie się ostatnio dzieją dwie ciekawe rzeczy z włosami
Ciekawostka z tym odrostem. Ale czy włosy jako całość nie ściemniały?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-10-18, 12:20   #71806
martysek
Zadomowienie

Miska, delikatny kaczy puszek po radioterapii zamieni się w normalne włosy. Moja mama po chemii i radioterapii miała tylko małą część włosów soich normalnych - reszta to był krótki puszek (wołałysmy na nią kaczuszk ). Teraz ma normalne włosy tak jak przed leczeniem.

Eiri, cieszę się, że olej Ci smakuje. Też uważam, że jest pyszny i nie typowo tłusto-oleisty a jakby śliskawy jak żel lniany.

Edytowane przez martysek
Czas edycji: 2012-10-18 o 12:37
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:20   #71807
AjriszMarta
Zakorzenienie

str 39...
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37117075]Włosy praktycznie suche i nie tylko mam na myśli to że wyschły, ale tak jakby przez długi czas nie były nawilżone jeszcze nigdy mi się tak nie zdarzyło, że włosy wchonęły maskę! I to w takim stopniu, że teoretycznie nie musiałabym już jej spłukiwać nie wiem naprawdę jak to możliwe.. przytrafiło się Wam też coś takiego? [/QUOTE]
Ptrzytrafiło mi się jak pierwszy raz nałożyłam Bingo shea pod folię właśnie teraz pod folię dodaję zawsze jakiegoś oleju
Znaczy że głodne i że się przyjęło

Cytat:
Weź tabletki na sen - chcemy poznać skład myjadła
Ale wiesz co... kombinowałabym na wodzie, antystatyku i glince. Plus olej penetrujący czy jakiś orzech albo pantenol. Co Ty na to?
O ten antystatyk najtrudniej w stanach mogą chyba kupić - zazdraszczam.
emulgator do olejku hydrofilnego kupiłam, ale nie dokopałam się do niego jeszcze

Cytat:
Zawsze, kiedy Alterra ma kontakt ze skórą (czy to może być przyczyna wypadania włosów? Bo skoro na skórze robią się plamy, to bardzo możliwe, że i skalp będzie źle reagował... dobrze myślę?)
No niestety

Stary 2012-10-18, 12:20   #71808
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Bardzo apetyczny kolorek
. Teraz już wiem, że będę częściej kombinować z szamponetami

Cytat:
Nie dziwię się, że się boisz. Tez się boję, dlatego tnę sama. Może spróbujesz?
Pisałaś gdzieś może jak je tniesz? Wszystkie samotnące wypytuje, bo u fryzjera to się długo nie pokażę
Stary 2012-10-18, 12:26   #71809
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Cytat:
No niestety

Przynajmniej znam już przyczynę. Teraz tylko będę musiała pomyśleć o czymś na skalp, bo bez żadnej maski czy odżywki chociaż, nie rozczeszę włosów przy głowie.

Cytat:
Pisałaś gdzieś może jak je tniesz? Wszystkie samotnące wypytuje, bo u fryzjera to się długo nie pokażę
Poczytaj o samodzielnym podcinaniu kręciołków tutaj

Moje recenzje

Edytowane przez Heksacyjanek
Czas edycji: 2012-10-18 o 12:28
Heksacyjanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 12:27   #71810
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawostka z tym odrostem. Ale czy włosy jako całość nie ściemniały?
Ogólnie resztę włosów mam farbowaną i właśnie w lipcu zmieniłam kolor na trochę ciemniejszy. I ten kolor się trzyma chociaż go nie poprawiam. Natomiast wtedy, w momencie gdy pojawił się odrost to się odznaczał. A teraz jest słabo widoczny. Postaram się wkleić zdjęcia wieczorem. A może ja już siwieję
Stary 2012-10-18, 12:40   #71811
AjriszMarta
Zakorzenienie

str 40
Cytat:
Chciałabym prosić Eloe albo Ajrisz Martę albo każdą miłą, chętną i znającą się osobę o pomoc
Dziewczyny już odpowiedziały... Od siebie dodam, że nie powinny zaszkodzić skórze, pod tym względem są ok. Może nawet sobie kiedyś taką kupię jak przebrnę przez te tony zapasów (które ciągle rosną w nieznanych okolicznościach - krasnoludki? )

Cytat:
Napisane przez Niuusia Pokaż wiadomość
Halo, halooo,Witam się jak widać jestem tu nową komentującą, ale stałą czytelniczką
Chciałabym zaczerpnąć od Was jakiejś porady, wskazówki... bo się zagubiłam. Włosy pięlęgnuję od stycznia tego roku ( moje postanowienie noworoczne) przez pierwsze dwa miesiące było to takie od niechcenia, dopiero później naprawdę wzięłam się do roboty. I co zauważyłam ,na pewno wlosy sa mocniejsze, są mięciutkie ( az czasami wydaje mi sie ze za bardzo? )nie wypadaja, wyroslo duzo baby hair, zdrowe koncowki , duzo mi urosly, ale pozniej duzo obcielam zebym zeszla z resztek farby, nie prostuje, nie farbuje , staram sie byc bardzo delikatna i przestrzegac tych wszystkich zasad. Doszlam do wniosku ze mam wysoko porowate wlosy chyba nawet bardzo, sa one falowane i cienkie,jestem pewna ze sa zdrowe, po takim dlugim czasie powinny byc w swietnej formie, jednak wciaz cos robie nie tak, dlaczego?
Kompletnie się nie słuchają, nie chca się ukladac, strasznie opadają, za nic nie chca sie odbic od nasady,odbic od siebie, chocby sie do niej przykleily, sa matowe czesto sprawiaja wrazenie chocby byly nie uczesane takie pomącone, czesto tez wygladaja chocby byly nie swierze chociaz sa i to bardzo dobrze umyte i wszystko splukane. Nie błyszczą, niestety nie zachwycają... Nie wiem co mam z tym zrobic,jak myslicie czego to moze byc przyczyna?
Opisz, czego używasz i w jaki sposób?
2gi akapit -> czy odpowiednio często oczyszczasz szamponem z SLS?

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Zamawiam przez stronę apteki www. doz. pl i za kilka dni odbieram paczuszkę w wyznaczonym przeze mnie miejscu, tylko trzeba zrobić zamówienie na min. 20zł ale to nie problem - wit A+E, B complex i jest kwota
stacjonarnie widziałam żel Gorvity w Mediq (?) na Chmaja, w sklepie ze sprzętem ortopedycznym w Renie na Rejtana, koło poczty na Solarza, w Zielarni Lawenda na Kościuszki ("Kanałowej")
nie bywam na mieście to więcej nie powiem

Proszę Was o pomoc
- od kiedy kaloryfery grzeją nie potrafię dojść z włosami do ładu - albo są bardzo suche jeśli nie dodam niczego do Bingo shea albo bardzo obciążone jeśli dodam cokolwiek
Odstawiłam cece z algami (parafina i pq), spróbuję pounikać szamponu z SLS czyli też protein. Co jeszcze mogę zrobić?

Stary 2012-10-18, 12:46   #71812
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Poczytaj o samodzielnym podcinaniu kręciołków tutaj
Tak, tak - czytałam. Pytam z ciekawości, może ktoś tnie jeszcze inaczej. Ale dziękuję

Cytat:
Może nawet sobie kiedyś taką kupię jak przebrnę przez te tony zapasów (które ciągle rosną w nieznanych okolicznościach - krasnoludki? )
Tak Ajrisz, tak.. Krasnoludki U mnie też czasem bywają
Stary 2012-10-18, 12:52   #71813
Eloe77

Cytat:
No to już sie nie stresuj, skoro to tak wypadanie wzmaga, nie smutaj... krotkie masz to szybko odrosną. I dbasz i walczysz, więc będzie dobrze.
dziękuję
Stresu już nie ma. Wiedziałam, że to się skończy wypadaniem, ale mi smutno z tego powodu.
Cytat:
Moim zdaniem to nie jest nic alarmującego.
Zawsze patrzę na swoją "średnią wypadową", a ta jest i tak spora. Jeśli się zwiększa, to wiem, ze jest coś nie tak.
Skoro nie czeszemy na sucho, to włosy wypadają głównie podczas mycia albo reanimacji. Wiele z nich znalazłybyśmy wcześniej na szczotce czy grzebieniu.
Cytat:
No tego nie lubię, że pod kask nie ma jak schowac włosów, zawsze sie z nimi umęczę - nie lubię, jak mi wieje zimno, więc jestem dośc mocno okutana i kominiarka jest najlepszym wyjściem... ale wtedy wyglądam tak: KLIK
Trzeba trochę niżej zjechać... jeszcze widać na końcach czarny kolor z farbowania... teraz już nie ma
Alez masz długasne włosy! rzeczywiście jesteś okutana
Kiedyś też jeździłam w szaliku (zdjęcie 1 w starym stroju i ze stara deską u nóg), ale teraz mam pod kurtką właśnie kominiarkę zwiniętą (zdjęcie 2 - Under Armour robi genialne kominiarki, które własnie możesz zwinąć i nie ma jakiegos wielkiego guza na karku. Stosuję ją własnie jako golfik czy szalik albo wciągam na nos), a na głowie, pod kaskiem chustkę (zdjęcie 3 - jednak z trzech )

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Tak sobie pomyślałam... skoro wypadanie na tle stresowym, to może pomogłoby łykanie łagodnych ziółek na sen (np. valerin w tabletkach)? Albo picie melisy lub szyszek chmielu? Może nie czujesz już stresu, ale w środku nadal "coś" się dzieje...
Meliskę popijam regularnie. Ale nigdy nie brałam żadnych tabletek o działaniu uspokajającym. Nawet ziołowych.
Valerin, powiadasz?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kask 1.jpg (69,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kask.jpg (29,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chustka.jpg (41,1 KB, 35 załadowań)

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-10-18, 13:01   #71814
Miskaa78
Kazar Lady

Cyferki zakochałam sie w chuście
zazdroszcze talentu

Eloe wypadanie minie juz niedługo, niech tylko zima przyjdzie, teraz dużo osób sie skarży na to.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 13:23   #71815
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
tyle żeby nie śmierdziało

Cytat:
Proste rozwiązania zawsze najlepsze
Hm.. Z łyżeczkę? Ciężko określić. Spróbuj - powinno być lekko kwaśne.
Pamietaj tylko żeby to był ocet jabłkowy, nie spirytusowy
O jaaaa dobrze, że to dodałaś, bo myślałam o zwykłym

Cytat:
Ale pamiętaj też o tym, co napisała Eiri. To ważne!
A jaką widzisz różnicę? Bo dla mnie to jest to samo, więc potrzebuję uszczegółowienia.
Powinno być nie więcej niż 50% odzywki. Nawet mniej lepiej, bo miód może usztywniać.
Jeśli Garnier AiK robi przyklap, to lepiej nie mieszać z odżywką, ale półproduktami, które rozrzedzą, ale nie obciążą: pantenolem, aloesem, keratyną, ekstraktami. Albo nawet nakładać Garniera przed myciem szamponem.
Pamiętam

Różnicę, nie pomiędzy tymi dwiema odżywkami, bo mam tylko jedną Isanę P. z olejem arganowym, a różnicę w moich włosach po niej w porównaniu do żółtej Artiste, która okazała się niewypałem raczej
Wciąż szukam zamiennika do morelki Alerrowej Nie mam czasu pojechać na drugi koniec miasta po Bingo, a w Naturze nie mogę spotkać różowej Artiste, stąd moje poszukiwania.
Dziś nałożę Isanę z granatem, zobaczymy

Dziękuję

Cytat:
oczywiście! Tylko nie trzymaj za długo, bo jedwab w składzie rozmiękcza włosy.
A nie za długo to ile? Bo maski to lubię ze dwie godziny potrzymać

Cytat:
Nigdy się nie suplementowałam tymi składnikami. Ale myśląłam wczoraj nad aminokwasami właśnie.
Polecam cynk w opakowaniu z żółtym koreczkiem, po 30 dniach widać efekty i nowe włoski, na grzywce szczególnie i raz dziennie zieloną herbatę.
Wiem też, że więcej niż 2 czerwone herbaty dziennie wypłukują chyba potas?? z organizmu. W każdym razie coś wypłukują i za dużo nie można jej pić.
Jak cynk nie da rady to polecam taurynę. Mi takie kuracje pomagają, a zasadniczo mało włosów mi wypada, chyba własnie przez te kuracje

Cytat:
Ja mam takie do łopatek i albo tnę metoda kucykową albo głowa w dół czeszę włosy, żeby ślimaków nie było i robię jedną kitkę na grzywce, u nasady (wciąż głowa w dół) i ciacham na prosto. Wtedy wychodzi V, więc rozczesuję już na prosto, dzielę włosy na dwie kitki za uszami przy szyi po bokach i obcinam końce na równo i mam U. Albo nie robię kitki u nasady tylko bliżej ciemiączka Ja różne kombinacje robię

Cytat:
str 40
Dziewczyny już odpowiedziały... Od siebie dodam, że nie powinny zaszkodzić skórze, pod tym względem są ok. Może nawet sobie kiedyś taką kupię jak przebrnę przez te tony zapasów (które ciągle rosną w nieznanych okolicznościach - krasnoludki? )
Dziękuję Marta!

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!

Edytowane przez Iwonalodz
Czas edycji: 2012-10-18 o 13:55
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 13:27   #71816
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję
Stresu już nie ma. Wiedziałam, że to się skończy wypadaniem, ale mi smutno z tego powodu.
Zawsze patrzę na swoją "średnią wypadową", a ta jest i tak spora. Jeśli się zwiększa, to wiem, ze jest coś nie tak.
Skoro nie czeszemy na sucho, to włosy wypadają głównie podczas mycia albo reanimacji. Wiele z nich znalazłybyśmy wcześniej na szczotce czy grzebieniu.
Alez masz długasne włosy! rzeczywiście jesteś okutana
Kiedyś też jeździłam w szaliku (zdjęcie 1 w starym stroju i ze stara deską u nóg), ale teraz mam pod kurtką właśnie kominiarkę zwiniętą (zdjęcie 2 - Under Armour robi genialne kominiarki, które własnie możesz zwinąć i nie ma jakiegos wielkiego guza na karku. Stosuję ją własnie jako golfik czy szalik albo wciągam na nos), a na głowie, pod kaskiem chustkę (zdjęcie 3 - jednak z trzech )

Meliskę popijam regularnie. Ale nigdy nie brałam żadnych tabletek o działaniu uspokajającym. Nawet ziołowych.
Valerin, powiadasz?
Deska.... chce już zimę.... Musze sobie sprawić taką chustkę pod kask bo w tamtym roku to była porażka co wtedy się działo z moimi włosami
Stary 2012-10-18, 13:35   #71817
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też po stoku zawsze myłam odżywką. Bo takie zaparowane spłaszczone włosy wyglądają tragicznie.

Myślę co dziś na włosy nałożyć, żeby szczęśliwe były.
Stary 2012-10-18, 13:35   #71818
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję
Miałam na myśli stres z powodu wypadających włosów.
A CP i picie pokrzywy nie zatrzymałoby cebulek na głowie?

Cytat:
No właśnie Cieszę się, że utwierdzasz mnie w moim rozumowaniu

Cytat:
Alez masz długaśne włosy! rzeczywiście jesteś okutana
Teraz mam krótsze chyba, co widać w galerii.

Wiesz, właśnie dzięki Tobie zauważyłam, co mi się we włosach nie podoba. Kształt. Wtedy byłam zadowolona z tego, jak się układały, obecne cieniowanie zupełnie mi jakoś nie leży, najkrótsze włosy (do brody) są strasznie męczące.
Dziękuję!
Postanowiłam właśnie, że zapuszczam górną warstwę, chcę wyglądać znów tak, jak na załączonej poniżej fotce (z 2012 r - jeszcze bardziej brązowo-czarne włosy).

Cytat:

Kiedyś też jeździłam w szaliku (zdjęcie 1 w starym stroju i ze stara deską u nóg), ale teraz mam pod kurtką właśnie kominiarkę zwiniętą (zdjęcie 2 - Under Armour robi genialne kominiarki, które właśnie możesz zwinąć i nie ma jakiegoś wielkiego guza na karku. Stosuję ją właśnie jako golfik czy szalik albo wciągam na nos), a na głowie, pod kaskiem chustkę (zdjęcie 3 - jednak z trzech )
Fajnie wyglądasz O chustce nie pomyślałam, muszę wypróbować. I dzięki za namiary na kominiarkę, moja jest taka sobie niestety.... szalik jest mi niezbędny - jestem bardzo ciepłolubna, aż dziw, że pokochałam sporty zimowe (narty, łyżwy).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050776.jpg (41,6 KB, 51 załadowań)
Stary 2012-10-18, 13:37   #71819
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Cyferki zakochałam się w chuście
zazdroszcze talentu
Dzięki
Stary 2012-10-18, 13:39   #71820
Eloe77

Cytat:
O ten antystatyk najtrudniej w stanach mogą chyba kupić - zazdraszczam.
Mam chyba z behawe, ale nic z niego nie zrobiłam
Jednak można do takiego myjadła kupić: alkohol tłuszczowy, lecytynę i polysorbat, gdyby nie chciało myć. Co Ty na to?
Cytat:
emulgator do olejku hydrofilnego kupiłam, ale nie dokopałam się do niego jeszcze
Jaki, jaki? Do ocm?
Cytat:
Zacznij od FAQ. Podlinkowałam tam sporo ciekawostek łącznie z wątkiem, w którym niejednokrotnie opisywałam, jak ciąć.
Mam krótkie, więc zachodu jest więcej, ale da się to zrobić
Kiedyś podpinałam warstwy i cięłam od dołu. Rozpuszczałam, cięłam itd. Teraz zwykle spryskuję Jantarem, ugniatam i czekam, aż wyschną. Oglądam, gdzie przyciąć i ciacham Myję włosy, suszę, a gdy są już odgniecione, sprawdzam ponownie, czy czegoś nie poprawić.

Cytat:
Postaram się wkleić zdjęcia wieczorem.
Koniecznie!

Cytat:

Proszę Was o pomoc
- od kiedy kaloryfery grzeją nie potrafię dojść z włosami do ładu - albo są bardzo suche jeśli nie dodam niczego do Bingo shea albo bardzo obciążone jeśli dodam cokolwiek
A żel lniany próbowałaś dodać do Bingo? Albo ukręcić coś na samym lnianym? Z olejem. Z odzywką myjącą.
Cytat:
Odstawiłam cece z algami (parafina i pq), spróbuję pounikać szamponu z SLS czyli też protein. Co jeszcze mogę zrobić?
nakładać olej typu średniego (czyli nie lniany czy słonecznik, ale jakąś oliwę czy winogron).
Wiesz, że możesz mieć ten sam problem, co ja latem?

MÓJ IDEAŁ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości