|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#71881 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
. Narazie jestem na etapie prób i błędów, nie znalazłam jeszcze swojego KWC w maskach , więc chyba jeśli ostatecznie zdecyduję się na hennę, to bez eksperymentów . Jak tylko polecę po ten wynalazek, spiszę swoje wnioski tu, może komuś początkującemu jak ja, się przydadzą !
|
|
#71882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() (po hennie, znaczy po 2-3 dniach od farbowania )
Edytowane przez Heksacyjanek Czas edycji: 2012-10-18 o 20:40 |
|
|
|
|
#71883 | |||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Seria ekologiczna jest sympatyczna.W SP dawno nie byłam, a i we Wro różnią się asortymentem. I cenami Ale możesz kupić Seboradin. Nie z rzepą, ale do wypadających czy słabych. Z żeń-szeniem. Lubiłam dawno temu Musiałabym wrócić.Cytat:
Cytat:
Nie kupuję jednak teraz żadnej nmowej włóczki... Mam tego tyle, że wymyslam, co by tu zrobić. Ale takiej chusty jak Twoja nie robiłam Cytat:
Bezpośrednio. Teoretycznie tak, choć Alterka z granatem jest sama w sobie dośc lekka.
|
|
#71884 |
|
Rozeznanie
|
- Ja olej z nasion brokułu kupowałam tutaj: http://www.ecospa.pl/olej-nasion-brokulu-p-326.html
|
|
|
|
#71885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to takiego?![]() dobra córa spi zabieram sie za czytanie ![]() watpie ze skumam to wszystko
|
|
#71886 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
! Mogłabyś kiedyś zrobić zdjęcie przy świetle dziennym, jak kolor wygląda ?Cytat:
.
|
|
#71887 |
|
Raczkowanie
|
Zrobię, zrobię, ale póki co moje kłaki mają mega kryzys :/ Jak zrobię, to na pewno dam znać :P
|
|
#71888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trochę poniżej połowy długości to 7 cm
|
|
|
|
|
#71889 |
|
Przyczajenie
|
Dziś było tak:
- na noc nic, zasnęłam wcześniej niż się spodziewałam, - mycie włosów balsam Potters z arniką, skóry głowy Facelle Sensitive, - d/s Garnier AiK (zostawiony na 5-10 minut pod turbanem z ręcznika) - b/s Joanna z apteczki babuni miód i mleko - Joanna mrożąca (miała być z lnianym ale nie schowałam do lodówki a nowego nie miałam czasu gotować) - plunking w ręcznik z mikorfibry, niestety był chyba za długi bo ok 50 minut, od tarcia włosy z tyłu pracie całkowicie wyschły i zrobił się potężny kołtun Na zdjęciach włosy na górze są jeszcze lekko mokre, ale musiałam zaraz wyjść a nie mogłam z takim kołtunem, musiałam go rozczesać. No i po namiastce fal nie zostało już kompletnie nic. I jak myślicie, jest sens chodzić przez jakiś czas z takim nie wiadomo czym na głowie żeby skręt wydobyć czy skrętu z tego nie będzie i mam przestać się wygłupiać
|
|
|
|
#71890 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co to zaboost i krem do twarzy... bo tez mi potrzebny, więc się może skusze ![]() Cytat:
Cytat:
Z chustą moge pomóc jak coś Dzięki za miłe słowa
|
|||||
|
|
|
#71891 | |||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
BD jest raczej powlekający niż wnikający, więc tej wilgoci też niewiele. Znowu zaproponuję miód. Może być tez gliceryna. Ja tez nie, a testuję już czwarty rok na pewno nie zdecydowałabym się na jedną jedyną odżywkę. Tak sie nie da. Bardzo dobry pomysł o spisaniu wniosków dotyczących hennowania! Cytat:
Kiedy zaczynałam o nim myślec, był tylko na mazidłach. I tylko w ich archiwum Składniki, które regulują poziom wilgotności we włosie oraz między nim a otoczeniem, wiążą wodę, przekazują ją... Nalezy do nich m.in. miód, gliceryna, glikol propylenowy, pantenol, jedwab, keratyna, kwas mlekowy, sorbitol, mocznik... Cytat:
7 cm Czy ja kiedykolwiek miałam 7 cm?
|
|
#71892 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bajer, fizykę mało kto rozumie, dobry wykładowca to skarb...Cytat:
trochę mnie to wkurza, po cholerę się tak kręcą, żeby zaraz się rozkręcić? ![]() Twoje pięknie błyszczące no i najważniejsze, takie gęste! Cytat:
nie trzeba gotować nowej porcji
|
|
|
#71893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bed epamietac![]() Cytat:
![]() A mam takie pytanie bo czytam i czesto nakladacie jakies maski czy co albo na noc oleje czy tez maski a rano myjecie wlosy i jak Wam schną? bo moje wlosy sa takie z epotrafia schnac cala noc a itak rano sa jeszcze wilgotne..... wiec ja niewyobrazam sobie rnao umyc glowy bo musze je wtedy wysuszyc a pewnie w moim przypdaku by bardzo pomogło cos na noc.... np teraz nawte bym nalozyla cos(mam olej lnioany, olej ryc ynowy niesttey niemam odzywki) ale jak to potem zrobic z wysuszeniem
|
|
#71894 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#71895 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Byłabym Ci wdzięczna, gdybyś mogła polecić mi jakiś olej do wysokoporowatych, co by wniknął i był w miarę łatwo dostępny (bo zamawiać na razie nie mam jak)Poza tym dziękuję Ci bardzo za pomoc wszelkie rady, jesteś wielka
|
|
|
#71896 |
|
Zakorzenienie
|
aa znalazłam swoj wpis tutaj jest https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=373086&page=6
ja chce miec znowu takki skret i tyle wlosow dobra czytam dalej
|
#71897 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dobrze mi dzwoni w któryms kościele, że jajko to duże proteiny?
Jak to się ma do porowatości? Aha! Jeszcze jedno: Wiele z Was same cieniujecie i podcinacie włosy. Gdzie kupiłyście nożyczki? I jakie posiadacie? Może durne pytanie, ale po prostu wolę się zapytać, niż kupić i potem sobie krzywdę wyrządzić, bo np. bedą za mało ostre. Na co zwracać uwagę przy zakupie?
PLL Pamiętniki Wampirów <3 Delena The Lying Game ![]() Lindsey Stirling Edytowane przez daria_z Czas edycji: 2012-10-18 o 21:59 |
|
|
|
#71898 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Środkowe zdjęcie: one były mokre tutaj czy miałaś olej, że się tak świecą?
|
|
|
#71899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(dczytałam z epodsuszone blyly suszarka z dyfuzorem ale dalej mokre)teraz wcale sie nie swiecą zreszta jutro cykne zdjecieIde juz spac. Zmeczona jestem, jutor dalej bede czytac. dobrej nocy
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-10-18 o 21:51 |
|
|
|
|
#71900 |
|
Zadomowienie
|
Prince_Polo, jakieś 3-4 miesiące po urodzeniu dziecka włosy wychodziły mi całymi pasmami i miałam zakola... Coś strasznego.
Niestety to naturalna kolej rzeczy, bo w czasie ciąży włosy nie wypadały prawie wcale, więc w pewnym momencie musiało wypaść wszystko to, co tak dzielnie trzymało się głowy przez ponad 9 miesięcy. Dla pocieszenia dodam tylko, że moja pociecha ma skończone dwa lata, a ja nie jestem łysa Włosy na zakolach odrosły.
|
|
|
|
#71901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że może spuszyć przy dużej porowatości. Ale nie jestem pewna. Cytat:
![]() Po raz kolejny muszę stwierdzić, że nienawidzę oleju rycynowego. Nigdy nie miałam niczego o tak okropnej konsystencji. Jeśli istnieje jakiś inne tak kleisty olej to mnie uprzedźcie, nigdy nie kupie. A rycynowy dobrze robi moim rzęsom i to go ratuje. Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2012-10-18 o 21:59 |
||
|
|
|
#71902 | |||||||||||||
|
|
Nie, nie! Bananowa bezdyskusyjnie!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
aż tak doskonałych nie mam Cytat:
![]() Cytat:
Przepraszam, ze nie zrobiłam tego wcześniej Bo cudeńko, naprawdę.Cytat:
Mam wysoką porowatośc, więc dzieje się to dośc szybko. Ale na noc zwykle nie nakładam. Raczej na jakiś czas w ciągu dnia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uciekam, moje kochane kręciołki ![]() Może TŻ kupi mi Kindle!
|
|
#71903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#71904 |
|
Zadomowienie
|
Nic, przeczekałam. Nie wiedziałam wtedy jeszcze o naturalnej pielęgnacji. Przyjmowałam kwasy omega, bo i tak zaleca się je ciężarnym i karmiącym.
Myślę, że obcięcie włosów i tak nie zmniejszy wypadania. Nie w tym przypadku. |
|
|
|
#71905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja mam Kindelka już niespełna rok i uważam, że to był najlepszy zakup w moim życiu <3
|
|
|
#71906 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym prosić was o pomoc. Prawie 2 lata temu zaczęłam olejować włosy olejem kokosowym. Po 3 miesiącach zaczęły się kręcić, choć dotychczas byłam od urodzenia właścicielką prostych włosów. Skoro już zaczęły się krecić no to super. Czytałam forum, coraz bardziej dbałam, a im bardziej dbałam tym więcej wypadały. Od 1,5 roku gubię włosy w zastraszających ilościach. Zawsze miałam cienkie włosy, a teraz to juz jakieś resztki zostały.
Byłam u dermatologa, ale ta wizyta to porazka i właściwie wyszłam z radą "nie stresować się." Włosów praktycznie nie czeszę. W zeszłym tygodniu po myciu (myję co 2-3 dni) musiałam obciąć kołtun, który się zrobił na włosach (już po odżywkach b.s. i d.s.). Chciałam lekko to rozczesać, ale się nie dało Włosy lecą razem z wodą. Co ciekawe zauważyłam, że czasem po spłukaniu szamponu wypada ich mniej, ale gdy spłukuję odżywką d.s. to masakra!! Sitko (musze kłaść na odpływ takie plastikowe) jest całe zapchane. Obojętnie jakiej bym odżywki d.s. nie użyła włosy leca jak szalone. Włosy, a właściwie smętne strąki jakie pozostały wyglądają okropnie. Nie wiem już co robić. Do mycia używam szamponu BD, odżywki Bobassu i Garnier Karite, czasem krem zielony z Biedronki ,d.s Joanna Naturia. Dodaję czasem niacynamid, keretynę hydrolizowaną jedwab hydrolizowany, wit B5 (zamiennie te dodatkowe witaminki), AloeVera z Gorvity. Oleje kładę sporadycznie. Zauważyłam, że po kokosowym są sianowate i też wypadają mocniej. Generalnie ciągle są napuszone nie trzymają fasonu (choć to błędy pewnie w stylizacji). Jak tylko trochę za dużo nałożę to przyklap. Wodę w kranie mam miękką. Używam też Boots Curl Creme https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...url-creme.html , ale szału nie ma. Żeby były skręcone to nieźle muszę się nagimnastykować, a po kilku godzinach są prawie proste, na dugi dzień to tylko pozostaje je spiąć. Nie chcę myć codziennie włosów ze względu na to wypadanie, poza tym mimo że są cienkie i jest ich mało dość długo schną (długość do ramion). Trochę pokręcone to co piszę, ale za dużo informacji chciałabym przekazać ![]() Co zrobić, żeby włosy przestały wypadać? Macie złota radę?
|
#71907 | ||
|
Zakorzenienie
|
przeczesuję, i wciąż bywa różnie
postanowiłam kombinować z grzebieniem i rozczesywaniem w różnych fazach mycia. ![]() Cytat:
a ja zrobiłam milowy krok w swoim włosowym myśleniu i kupiłam Pottersa do mycia, jutro pierwszy raz mycie odżywką i zobaczymy, co z tego wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
a od siebie co mogę dodać: pij pokrzywę, drożdże, rób wcierki z brzozowej wody, łykaj CP. to przychodzi mi do głowy na szybko w ramach porostu włosów, ale dziewczyny pewnie coś jeszcze podrzucą
Edytowane przez deszczowypies Czas edycji: 2012-10-18 o 23:11 |
||
|
|
|
#71908 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiem. No to wyjaśniam. Ja do odżywki do spłukiwania nigdy nie dodawałam dotąd miodu, tylko do maski i to dopiero raz, bo wcześniej wydawało mi się, że moje włosy tego nie lubią I dlatego wolałam dopytać ![]() Cytat:
![]() Czerwonej herbaty nie można pić dziennie więcej niż 2 kubki, szczególnie jeśli się ją pija systematycznie. Moja przyjaciółka z tego powodu była w szpitalu i od razu dostała kroplówki uzupełniające, wydaje mi się, że z potasem, ale nie pamiętam. Zieloną ponoć można jeden kubek dziennie, bo w nadmiarze wysusza. Cytat:
super czapeczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak masz je ścięte? i czy przez fryzjera? ![]() Cytat:
|
|
#71909 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ---------- Cytat:
ależ śliczna myszka z Twojej córci ![]() ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ---------- głównie Kallosa Latte Serical, czasem Joanna Naturia Mak lub Scandic Line Cocomask ---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:36 ---------- Cytat:
jeśli jest ktoś chętny - dajcie znać, po co ma stać w szafce ![]() ---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ---------- ale masz za to cudną kruszynkę a o włoski zadbasz wizażowymi metodami i się poprawią ---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ---------- Cytat:
zmotywowałaś mnie do ułożenia jutro włosów w falelubię to w Twoich włosach, że patrzę na nie, myślę "ooo jak moje" i dostaję motywacji do działania ![]() ---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ---------- Cytat:
a ja właśnie ostatnio przywiozłam od rodziców 3 siaty mojej włóczki ![]() jestem bardziej szydełkowa (na drutach też umiem, ale nie przepadam) i od dziecięcia w wieku lat 5ciu działam zrywami, raz na kilka lat tworzę i obdzielam wszystkich tworami swymi ![]() ...i chyba padło na ten rok na kolejny zryw ---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:52 ---------- Cytat:
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-19 o 02:12 |
|||||||||
|
|
|
#71910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
TSH - wynik 1,36 (norma 0,270-4,20) FSH-wynik 5,41 mlU/ml(norma faza folikularna 2,5-10,2 środek cyklu 3,4-33,4 faza lutealna 1,5-9,1) LH wynik 6,99 mlU/ml(norma faza folikularna 1,9-12,5 środek cyklu 8,7-76,3 faza lutealna 0,5-16,9) PROLAKTYNA wynik 10,97 ng/ml (norma 3,34-26,72) TESTOSTERON wynik 33,03 ng/dl (norma 10-75) Piłąm pokrzywę i skrzyp, ale rozregulował mi się po tym cykl. Wcierałam wodę pokrzywową mieszaną z olejkami, ale włosy robiły się bardzo suchce choć uwazałam żeby smarowac tylko skórę. Mam też Jantar i po nim właśnie widzę, że po umyciu mniej wypadają, ale wystarczy odżywka b.s i znów lecą.
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

. Narazie jestem na etapie prób i błędów, nie znalazłam jeszcze swojego KWC w maskach
, więc chyba jeśli ostatecznie zdecyduję się na hennę, to bez eksperymentów 

)
co to takiego?
.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Środkowe zdjęcie: one były mokre tutaj czy miałaś olej, że się tak świecą?

Bo cudeńko, naprawdę.
może... Miałam mocno stresujący przełom sierpnia i września więc jestem pewna, że teraz jest reakcja.
I dlatego wolałam dopytać 
teraz ,mam połowe mniej