Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-19, 14:37   #2101
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

a jest tu ktoś z maopolskiego??

Mój TŻ musiał zostać dłużej na szkoleniu i nie wiadomo o której przyjedzie... Jutro też do robotki jedzie...
Stary 2012-10-19, 14:37   #2102
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
Do tej pory przeglądając Wasze posty teraz oficjalnie dołączam do Waszego grona Bardzo wczesna ciąża, dziś zaczęłam 6 tydzień. U lekarza już byłam, jednak póki co to nie założył karty ciąży tylko kazał przyjść po Wszystkich Świętych. Termin mam na 20 czerwca.
Już teraz wiem, że dowiem się od Was dużo przydatnych rzeczy. Bo mimo że mam prawie 30lat to z racji tego że to moje pierwsze dziecko, moja wiedza jest bardzo ograniczona

A więc witam Was Przyszłe Mamusie Gorąco
Witamy

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Kurde zrobiłam cały garnek pomidorówki i nie mogę jej zjeść bo wydaje mi się za słodka. Wcześniej zrobiłam rosół i to samo.. Myślicie ze można mrozić zupę? Może zamroże i poczeka na lepsze czasy
Można. Ja mroziłam w plastikach, bo tak było mi wygodniej

Wróciłam z zakupów. Kupiłam sobie spodnio-legginsy (chyba legginsy, ale na tyłku wyglądają jak jeansy) z gumką w pasie, więc jak brzunio urośnie to będę mogła je nosić i dwie zwykłe bawełniane bluzki z długim rękawem. Zawsze mi takich brakowało. I wszystko -30% (akurat miałam z Avanti kupon do Moodo). A gdyby któraś lubiła ciuchy z tego sklepu, to polecam kupić Bravo Girl, bo jest kupon -30% właśnie do Moodo na kolejny tydzień (od 25 do 28 października)

A teraz siedzę i wcinam kaszę z brokułami i słucham jak mój Mężu chrapie przebrzydle. Ale nie mam serca Go budzić, bo biedny wstaje 6 dni w tygodniu o 4, więc niech sobie trochę pochrapie.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:41   #2103
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Hej, przypominam się, że żyję, ale nie mam czasu i sił na forum.
Gratuluję nowym mamusiom
Byłam dzisiaj u gina, wszystko ok. maluch ma już 3 cm. Ale mnie mój gin zdenerwował, bo powiedział, że muszę skończyć karmić piersią, bo mogę poronić. No dobrze, jakby ciąża była zagrożona, albo bym była słaba i chuda, a tak to nie ma uzasadnienia w ogóle. Chyba tylko dla ochrony własnego sumienia tak powiedział. A jak powiedziałam, że oglądałam program gdzie gin-poł. się wypowiadał, że nie trzeba kończyć karmienia, to stwierdził, że to jakiś pseudo specjalista, albo jakiś z Anglii....
Jutro zaczynam 11 tc

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co ile macie wyznaczane wizyty u ginekologa? Pytam z ciekawości bo nie wiem czy moja tak rzadko chce mnie widzieć czy co miesiąc to standard. To jest na NFZ, po nowym roku planuję coś prywatnie, ale jeszcze nie wiem gdzie i kto ...
Na 1 wizycie byłam na początku 6t, na kolejną mam iść równo miesiąc po poprzedniej, ale może przesunę na przyszły tydzień albo za 2 tyg.

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
A wlasnie, jak to jest na watku z tymi tygodniami? Mnie zawsze uczono, ze np 7t4d to nadal 7 tydzien, tak tez traktuje sie tygodnie w szpitalu, a widze ze spora ilosc z Was traktowalaby to jak juz 8tc. Wasi lekarze tak licza, bo nie lapie? Dzieki z gory za odpowiedz.
Gin chyba liczy skończone tygodnie, bo w karcie ciąży wpisał mi 5t, a na wizycie byłam na początku 6t; a ja sobie liczę rozpoczęte tygodnie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja nie przepadam za karpiem, więc to odpada na święta u mnie
Nie lubię karpia , ale jak mamy Wigilię w domu albo u dziadków to jest, bo inne osoby jedzą. U teściów w zeszłym roku z tego co kojarzę to nie było, ale była inna rybka, tylko już nie pamiętam jaka

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a grzyby to faktycznie nic w sobie nie mają więc chyba raczej nie powinny być zabronione... ale ja to i tak jem tylko grzyby które sprawdziła moja babcia. pół wsi do niej przychodzi od zawsze żeby zobaczyła czy grzyb jest dobry czy nie normalnie guru grzybowe

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Yyyy... Pasztecik powiadacie... On taki pyszny jest...
Oj tak pasztet bardzo lubię, ale od powrotu z urlopu jakoś jeszcze nie miałam okazji jeść

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Czesc Kochane, ale pędzicie z postami
Ja od rana zdycham, mdłosci mnie dopadly , chociaz nie bylo
Trzymaj się

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:44   #2104
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Ja napewno lozeczko chce takie :
http://allegro.pl/klups-lozko-radek-...694774206.html
bardzo mi zalezy zeby bylo bujane
Chce jeszcze cos takiego,bo napewno sypialnia bedzie na pietrze,wiedz zeby maluszek mogl byc caly czas blisko mnie i bylo mu wygodnie :
http://allegro.pl/kosz-mojzesz-stoja...721001218.html tylko na bujanych plozach
Cytat:
Fajne Tylko ja akurat nie chcę przyzwyczajać maluszka do bujania
No właśnie znajoma mi kiedyś mówiła, że miała taki kosz ale Młode nie chciało w nim spać i w ogóle leżeć- stwierdziła, że pewnie mu zapach nie odpowiadał bo taki kosz zrobiony jest z jakiś traw/wikliny (w każdym razie z czegoś naturalnego). Dlatego warto też pomyśleć o tym, i tak jak justi napisała takie bujanie może być poźniej zabójcze dla rodzica bo Maluch może nie chcieć spać w nocy bez bujania
cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:46   #2105
nuna2
Zakorzenienie

a jeszcze odnośnie ginekologów... z poczatku chciałam na NFZ... ale jak się nasłuchałam, jak traktują pacjentki u nas to wole iśc prywatnie i odmówić sobie 10-tej rzeczy...
Stary 2012-10-19, 14:48   #2106
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

Mój TŻ musiał zostać dłużej na szkoleniu i nie wiadomo o której przyjedzie... Jutro też do robotki jedzie...
Ja jestem z Krakowa, a Ty?

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Nie lubię karpia , ale jak mamy Wigilię w domu albo u dziadków to jest, bo inne osoby jedzą. U teściów w zeszłym roku z tego co kojarzę to nie było, ale była inna rybka, tylko już nie pamiętam jaka
Ja byłam w zeszłym roku pierwszy raz na Wigilii u teściowej i wszyscy jedliśmy sobie filety a Siostra Tż zjadła całego karpia jaki był
a było całkiem sporo... ale ona podobno karpia uwielbia
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:49   #2107
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Wróciłam z zakupów. Kupiłam sobie spodnio-legginsy (chyba legginsy, ale na tyłku wyglądają jak jeansy) z gumką w pasie, więc jak brzunio urośnie to będę mogła je nosić i dwie zwykłe bawełniane bluzki z długim rękawem. Zawsze mi takich brakowało. I wszystko -30% (akurat miałam z Avanti kupon do Moodo). A gdyby któraś lubiła ciuchy z tego sklepu, to polecam kupić Bravo Girl, bo jest kupon -30% właśnie do Moodo na kolejny tydzień (od 25 do 28 października)
Super u mnie nie chyba nie ma takiego sklepu..

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
No właśnie znajoma mi kiedyś mówiła, że miała taki kosz ale Młode nie chciało w nim spać i w ogóle leżeć- stwierdziła, że pewnie mu zapach nie odpowiadał bo taki kosz zrobiony jest z jakiś traw/wikliny (w każdym razie z czegoś naturalnego). Dlatego warto też pomyśleć o tym, i tak jak justi napisała takie bujanie może być poźniej zabójcze dla rodzica bo Maluch może nie chcieć spać w nocy bez bujania
Wczoraj byłam u koleżanki i ta właśnie swojej małej nie bujała i mała pięknie zasypia przytulona do mamy

Cytat:
a jeszcze odnośnie ginekologów... z poczatku chciałam na NFZ... ale jak się nasłuchałam, jak traktują pacjentki u nas to wole iśc prywatnie i odmówić sobie 10-tej rzeczy...
dokładnie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:50   #2108
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:

Haha, termin podobny i okolice też Może na porodówce się spotkamy hahahha
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:54   #2109
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Wpadłam powiedzieć tylko, że umówiłam się na wizytę do lekarza w Polsce żeby sprawdzić czy wszystko jest ok- lecę w przyszłym tygodniu. W tutejszej służbie zdrowia stwierdzili, że łatwo przyszło łatwo poszło i nic nie trzeba sprawdzać Plusem jest tylko to, że za około 2 miesiące powinni mi ustalić termin w jakiejś klinice "płodności" żeby kontrolować wszystko. Psychicznie było kiepsko ale jakoś z TŻ udało nam się z tym wszystkim uporać- tak musiało najwidoczniej być... Teraz staramy się patrzeć pozytywnie w przyszłość i mamy nadzieję, że w przyszłym roku zostaniemy rodzicami
Super, że do nas zajrzałaś i jeszcze lepiej, że jedziesz do lekarza - warto wszystko sprawdzić Trzymam kciuki za przyszły rok!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:58   #2110
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, termin podobny i okolice też Może na porodówce się spotkamy hahahha
fajnie by było mieć,,bratnią duszę":P
Stary 2012-10-19, 15:00   #2111
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj byłam u koleżanki i ta właśnie swojej małej nie bujała i mała pięknie zasypia przytulona do mamy
Bo kwestia do czego dziecko sie przyzwyczai Inni znajomi usłyszeli od kogoś, że dźwięk suszarki uspokaja dziecko (bo niby suszarka imituje dźwięki jakie słyszało przez brzuch mamy i Maleństwo czuje się bezpiecznie). No i faktycznie- cud, podziałało Tyle, że Młody już nie potrafił usnąć bez tej włączonej suszarki- dlatego znajomi nagrali dźwięk suszarki na mp3 (bo kto będzie suszył o 2 w nocy cokolwiek suszarką) i tak wszysycy spali przy tym szumie później

Ale ile osób tyle poglądów i każdy wychowuje swoje dziecko jak mu odpowiada

Ashyshqa
- dzięki

Edytowane przez cynamon_owa
Czas edycji: 2012-10-19 o 15:02
Stary 2012-10-19, 15:01   #2112
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Miłej wycieczki My dzisiaj z Krakowa wyjeżdżamy
Mam nadzieję, że będzie

Cytat:
Jedziemy na weekend do "dziadków", choć jeszcze i tak nic im nie powiemy
Mam nadzieję, ze nie zaczną spekulować dlaczego nie napiję się winka... do tej pory zawsze sobie z mamusią do obiadku piłyśmy
Cytat:
"Mamo, jestem na antybiotykach"
Dobra wymówka

Cytat:
Byłam u fryzjera... ale coś dziwnego w ogóle miałam farbę nałożoną na odrosty ponad godzinę(!!!!) a i tak do końca nie złapała... niby z daleka czarne ale pod słońcem mienią się na rudo i mnie to denerwuje chyba pora wrócić do rudego bo nie chce mi się teraz co miesiąc do fryzjera odrostów farbować
Może przez ciążę nie załapały

Cytat:
Licytowałam "W oczekiwaniu na dziecko" ale ktoś mnie przebił
Też chciałam na początku licytować, ale w końcu kupiłam nową, a jeszcze był znajomy męża w Empiku to dostaliśmy rabat

Cytat:
Dalej nic mi nie ma oprócz bólu piersii
To się ciesz

U mnie były już bóle podbrzusza , bóle piersi, mdłości ale bez , zaczęły się zachcianki ...

Cytat:
Ja się w końcu idę ubrać i muszę pójść do sklepu ... obiecałam mężulowi pizzę na obiad
Ja mojemu obiecałam na kolację , chociaż najpierw mieliśmy pojechać gdzieś wieczorem, ale wolę zrobić domową, bo pewnie jutro pójdziemy do naszych ulubionych knajpek i trochę $$$ pójdzie...

Cytat:
Dziewczyny proponuje wrzucic liste rzeczy potrzebnych na pierwsza strone,zeby nie trzebabylo tego szukac,co Wy na to?
Dobry pomysł

Cytat:
Jennyaniołek no uspokoiłam się odkąd wiem o tej wizycie.
To dobrze

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
my już wybraliśmy mebelki:

http://allegro.pl/4b-zestaw-mebli-kl...695122808.html

oglądaliśmy to już kiedyś i najbardziej nam się podoba. tanio nie jest, ale mamy troszeczkę oszczędności, które pójdą na mebelki i wózek, a jakbyśmy chcieli potem dokupować coś do łóżeczka i komody, to wyszłoby drożej, niż cały komplet od razu.
Ładne

A co do badań męża to robił: morfologię i glukozę (kontrolnie), hiv (bo jak ja to i on też ) i grupę krwi (bo nie znamy)

---
Idę coś zjeść, może wpadnę później

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 15:23   #2113
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:

Nie wiem,zawsze marzylo mi sie takie bujane lozeczko,ale poki co nie wiem jakie bede miala mieszkanko,jak bedzie wygladala moja sypialnia
aaa wogole wszystko mnie dzis doluje
Pol dnia sprzatalam chate,z TŻ sie poklucilam przez sms-y,i jestem wykonczona
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 15:25   #2114
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem,zawsze marzylo mi sie takie bujane lozeczko,ale poki co nie wiem jakie bede miala mieszkanko,jak bedzie wygladala moja sypialnia
o co poszło?? spodziewasz się dzidzi spokojnie mysza;*
Stary 2012-10-19, 15:26   #2115
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:

Ja mam tesciowa z Chrzanowa,a mieszkalam niedaleko bo w Jaworznie Jesli kojarzysz
A Krakow kooooooooocham
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-10-19, 15:27   #2116
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Bo kwestia do czego dziecko sie przyzwyczai Inni znajomi usłyszeli od kogoś, że dźwięk suszarki uspokaja dziecko (bo niby suszarka imituje dźwięki jakie słyszało przez brzuch mamy i Maleństwo czuje się bezpiecznie). No i faktycznie- cud, podziałało Tyle, że Młody już nie potrafił usnąć bez tej włączonej suszarki- dlatego znajomi nagrali dźwięk suszarki na mp3 (bo kto będzie suszył o 2 w nocy cokolwiek suszarką) i tak wszysycy spali przy tym szumie później

Ale ile osób tyle poglądów i każdy wychowuje swoje dziecko jak mu odpowiada
dokładnie

Cytat:
A co do badań męża to robił: morfologię i glukozę (kontrolnie), hiv (bo jak ja to i on też ) i grupę krwi (bo nie znamy)

---
Idę coś zjeść, może wpadnę później
W sumie jak Tobie by wyszło, że masz hiv to i on by miał
No i jednak nie napisałaś mi nic na temat, który mnie zainteresował ostatnio

Pizza wyszła pyszna Coś w ciąży wszystko mi wychodzi lepsze niż normalnie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 15:29   #2117
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tesciowa z Chrzanowa,a mieszkalam niedaleko bo w Jaworznie Jesli kojarzysz
A Krakow kooooooooocham
kojarze kojarze ja do krk mam godz ale dawno nie byłam
Stary 2012-10-19, 15:31   #2118
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
o co poszło?? spodziewasz się dzidzi spokojnie mysza;*
Ah Kochana,bo jemu sie chce wiadomo co...a dla mnie odkad jestem w ciazy moglo by TO wogole nie istniec...i zaczelo sie ze juz mi nie zalezy,juz Go nie kocham,i pewnie mysli ze tak jak Jego poprzednia kobieta tak i ja chcialam tylko dziecko a teraz mam Go gdzies
Ale to nie prawda,mi sie poprostu nie chce,bo czuje ze mam wszystko w srodku spuchniete,i boli mnie w trakcie

Sorry za takie zwierzenia,ale musialam sie wygadac
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-10-19, 15:33   #2119
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też się od zawsze marzyło taki kosz dla Maleństwa dlatego kiedyś podczas rozmowy ze znajomą ona powiedziała, że jej też się marzyło a teraz kosz stoi zakurzony bo Młody się drze jak w nim go chociaż na sekundę zostawią

Nie stresuj się

Ja uciekam- trzymajcie się Dziewczyny, wszystkie
Stary 2012-10-19, 15:41   #2120
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Ah Kochana,bo jemu sie chce wiadomo co...a dla mnie odkad jestem w ciazy moglo by TO wogole nie istniec...i zaczelo sie ze juz mi nie zalezy,juz Go nie kocham,i pewnie mysli ze tak jak Jego poprzednia kobieta tak i ja chcialam tylko dziecko a teraz mam Go gdzies
Ale to nie prawda,mi sie poprostu nie chce,bo czuje ze mam wszystko w srodku spuchniete,i boli mnie w trakcie

od tego tu jesteśmy , żebys się wyżaliła. Wiesz, twój facet dalej potrzebuje bliskości, jakoś faceci ogółem mają popęd większy. Podobasz mu się , kocha Cię, to wiążę to też z bliskością. Może postaraj sie z nim pogadać?? wytłumaczyć, że w twoim organizmie zachodzą zmiany i spadla Ci chwilowo ochota, co nie oznacza, że go nie kochasz. Gdybyś go nie kochała nie chciałabyś mieć z nim dzieciDla niego też jest to nowa sytuacja, ogółem może się boi, że teraz już nie będziesz nim zaintresoana tylko dzieckiem. Może jakiś wspólny spacerek kolacyjka?? Jakieś przytulanka nie koniecznie kończące się na tym??
Stary 2012-10-19, 15:42   #2121
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Dziwie się Twojemu TŻ, bo przecież, to była Wasza wspólna decyzja, a nikt nie przewidzi jak to będzie.
A widzisz my mimo, że współżyjemy, co prawda nie tak jak przed, to nie mamy czasu na rozmowy, bo on dużo pracuje, a jak przychodzi, pół godziny mija a ja śpię. Brakuje mi tego cholernie i jemu też. A co do seksu to powiedział mi, że "liczy się z tym, że może nadejść taki czas, że będzie musiał walić konia przez rok"

I ogólnie jak zwykle jest mi niedobrze tak jak było. Jedynie ranek był znośny. Dobre i to

vil mebelki super Cenowo trochę drogo, a my natomiast z TŻ do każdego pokoju, kuchni (no z pomocą taty, który nauczył się robić meble od swojego szwagra, choć żaden się tym nie zajmuje, ale wychodzi im super) robiliśmy sami i tak teraz będzie, ale dopiero na wiosnę

Byłam na ciuchach, buehahaha kupiłam piękny kombinezon na jesień/zimę, niby na 6 msc, no ale nie wiem czy nie będzie za mały i dwie sztuki bodziaków. Za całe 11 zł.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 15:44   #2122
nuna2
Zakorzenienie

a jak ogółem jestz tym sexem??? bo my odkąd wiemy to tylko 2 razy i trochę sie obawiamy....
Stary 2012-10-19, 15:45   #2123
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Z radością oświadczam że zaczynam dziś 13 tc

Cytat:
Tylko ja nie czuję się grubo, brzydko i nieatrakcyjnie?
Dziewczyny, co z Wami będzie za kilka miesięcy

paczka jednak przyszła lecę na zakupy
Ja też czuję się ok

Cytat:
Cześć Dziewczyny,
Do tej pory przeglądając Wasze posty teraz oficjalnie dołączam do Waszego grona Bardzo wczesna ciąża, dziś zaczęłam 6 tydzień. U lekarza już byłam, jednak póki co to nie założył karty ciąży tylko kazał przyjść po Wszystkich Świętych. Termin mam na 20 czerwca.
Już teraz wiem, że dowiem się od Was dużo przydatnych rzeczy. Bo mimo że mam prawie 30lat to z racji tego że to moje pierwsze dziecko, moja wiedza jest bardzo ograniczona

Witaj
Cytat:
Cześć Dziewczyny

Wpadłam powiedzieć tylko, że umówiłam się na wizytę do lekarza w Polsce żeby sprawdzić czy wszystko jest ok- lecę w przyszłym tygodniu. W tutejszej służbie zdrowia stwierdzili, że łatwo przyszło łatwo poszło i nic nie trzeba sprawdzać Plusem jest tylko to, że za około 2 miesiące powinni mi ustalić termin w jakiejś klinice "płodności" żeby kontrolować wszystko. Psychicznie było kiepsko ale jakoś z TŻ udało nam się z tym wszystkim uporać- tak musiało najwidoczniej być... Teraz staramy się patrzeć pozytywnie w przyszłość i mamy nadzieję, że w przyszłym roku zostaniemy rodzicami
trzymam i życzę wszystkiego dobrego

co do łóżeczek to ja na chwilę obecną jestem zakochana w tym http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik...694880649.html

co do to ja z racji plamienia potem luteiny i globulek na zapalenie na razie mówię nie
zobaczymy co teraz ginka powie na wizycie.. jeśli wszystko będzie ok i będe miała ochotę to czemu nie
TŻ tylko raz zapytał jak to teraz będzie..

Edytowane przez potterka
Czas edycji: 2012-10-19 o 15:49
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 15:48   #2124
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie

W sumie jak Tobie by wyszło, że masz hiv to i on by miał
No i jednak nie napisałaś mi nic na temat, który mnie zainteresował ostatnio
Też powiedziałam Tż, jak mi wyszło HIV negatywne, że on raczej też nie ma
Cytat:

Ja mam odwrotnie
Ale Tż powinien zrozumieć i też troszkę odpuścić
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 15:52   #2125
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

nuna2, MoTyleKsw

Mysle ze On troche sie boi,bo z poprzednia partnerka byl kilka lat i jak jak urodzila wrecz przeniosla sie z dzieckiem do innego pokoju,a z Nim nie chciala miec nic wspolnego,az wkoncu sie rozstali...
I mysle ze teraz tez sie boi ze bedzie tak samo,bo wie jak bardzo pragnelam,i nadal pragne dziecka,decyzje o starankach podjelismy wspolnie,i staram sie Mu uswiadomic ze moje uczucia sie nie zmienily,ze nadal baaardzo Go kocham itd,no ale ehh,juz nie wiem co robic

Potterka piekne lozeczko
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2012-10-19 o 15:53
Stary 2012-10-19, 15:53   #2126
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:

Bo dziewczyny prawda jest taka, że to my jesteśmy w ciąży, ale ten fakt tak obojętnie nie przechodzi obok naszych partnerów. My mamy humory, złe dni bo nam wolno, bo jesteśmy w ciąży, bo hormony, ale faceci też to przeżywają, tylko na swój - często dla nas niezrozumiały - męski sposób. Musimy z nimi rozmawiać (często jak z dziećmi), bo nie ma się co dziwić, że czegoś nie mogą zrozumieć.

A tak w ogóle to trzymaj się dzielnie Wszystko zrozumie, tylko mu wytłumacz, tak jak nam tutaj
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 15:54   #2127
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
nuna2, MoTyleKsw

Mysle ze On troche sie boi,bo z poprzednia partnerka byl kilka lat i jak jak urodzila wrecz przeniosla sie z dzieckiem do innego pokoju,a z Nim nie chciala miec nic wspolnego,az wkoncu sie rozstali...
I mysle ze teraz tez sie boi ze bedzie tak samo,bo wie jak bardzo pragnelam,i nadal pragne dziecka,decyzje o starankach podjelismy wspolnie,i staram sie Mu uswiadomic ze moje uczucia sie nie zmienily,ze nadal baaardzo Go kocham itd,no ale ehh,juz nie wiem co robic
Przyblokował się .... Trzeba z nim niunia rozmawiać. Tłuc do łepetynki aż zrozumie. Pokazać mu to z medycznej strony, że coś tam spada i mniejsza ochota, ale jest dla ciebie bardzo wazny i zawsze bedzie. A nie traktujesz go jak reproduktora Faceta trzeba troszkę niańczyć ale zrozumie w końcu
Stary 2012-10-19, 16:05   #2128
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Cześć Dziewczyny,

Witaj

Cytat:

Dziewczyny a co myślicie o pieluszkach wielorazowych? Wolałabym je od pampersów ale trochę się obawiam, ze ciężko to będzie ogarnąć na początku... no i jest to spory koszt na początek...
Ja zamierzam tetry uzywac po domu, a pamperów na wyjscie i na noc. Zawsze to bardziej naturalnie i dupinka tak sie nie odparza

Cytat:
a jak ogółem jestz tym sexem??? bo my odkąd wiemy to tylko 2 razy i trochę sie obawiamy....
Ja sie troche boje na razie i moj TZ to rozumie. Poczekam jeszcze troszke i jak Malenstwo bedzie bezpieczniejsze to i sexik bedzie

Wrocilam wlasnie ze spacerku, zjadlam swoj makaronik z łososiem i swieżą pietruszką
Poszlismy z TZ do sklepu z wózkami, w ktorym wczoraj byla moja Mamusia i obejrzelismy wózki
Moimi faworytami jest TUTEK
Mnie podoba sie ten: http://www.tutek.pl/produkty/ambero
A mojej Mamie ten: http://www.tutek.pl/produkty/grander-alu
Ogolnie są to fajne wózki i za pol roku pomysle o kupnie
Myslalam jeszcze o TAKO Mohican, http://strefadzieciaka.pl/pl/tako-wo...hican-2w1.html , ale on jest wiekszy i bardziej toporny od TUTKA

W ogole myslalalm ze wózek to conajmniej 2 tys, a tu taka mila niespodzianka

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 16:28   #2129
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz staramy się patrzeć pozytywnie w przyszłość i mamy nadzieję, że w przyszłym roku zostaniemy rodzicami
trzymam mocno kciuki

Cytat:
Czytałam na innym wątku, że te lampki z ikei dają za mocne światło i dziewczyny je muszą zakrywać tetrą jak karmią w nocy żeby nie rozbudzać dzieciaczków zbytnio
pierwsze słyszę siostra ma niebieską gwiazdkę a bratowa żuczka (czy co to jest) i były zadowolone.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Sharp - no pomyśl sobie, wstajesz w nocy, nieprzytomna, zapalasz małą lampkę, karmisz dzieciaczka, bujasz się, i oboje wprowadzacie się znów w sen, a potem tylko odkładasz maleństwo i idziesz kimać - czy to nie piękna wizja? wiadomo, rzeczywistość okaże się pewnie inna, ale tego się trzymam na razie
rozmarzyłam się

Co do mebelków moja siostra ma takie łóżeczko i przewijak. Miała kupować wszytsko ale komoda jest niska i mało pojemna (no chyba że zależy Ci na przewijaku na komodzie) i w końcu kupiła tylko 2 rzeczy a resztę z ikeii.

nuna dużo osób kąpie dzieci w kuchni (bo mają tam najcieplej).
Też mam dwa pokoje i dzidzia będzie z nami. Ale mam zamiar mieć tylko łóżeczko i komodę.

Cytat:
a monitoring osiedlowy to taki jeden koleś, który dziennie z pieskiem wychodzi i tylko zagląda po ludziach co kto robi, jakim autem podjeżdża itd

nuna ja też bez TŻta ciotka zadzwoniła czy im nie pomoże poprawiać pomnik na cmentarzu i pojechał. Niby miałam jechać z nim ale co ja bym tam robiła przez jakieś 2-3 godz? pomóc nie pomogę tylko musiałabym STAĆ i patrzeć.

nuna możesz sprawdzić jak jest u Ciebie z lekarzami na NFZ, może trafisz na fajnego.

Cytat:
A Krakow kooooooooocham
Ja też

Inna ja też tak mam z sexem, niby mam ochotę ale jak przyjdzie co do czego to szkoda gadać. Dlatego trochę się zniechęciłam. Jak na razie TŻ jest wyrozumiały. Z tym że my bardzo dużo rozmawiamy na ten temat.

nuna mi lekarz powiedział że można. Z tym że po seksie można plamić-i to jest normalne. Ja na początku się bałam(odkąd plamiłam). Dopiero jak przestałam brać dupka to znów zaczęliśmy.

potterka fajne to łóżeczko. Mi bardzo podobały się takie http://allegro.pl/lozeczko-lozeczka-...695293222.html - szczególnie te z miesiem, no ale kupiliśmy od mojego brata łóżeczko + wózek. Łóżeczko zwykłe, klasyczne, jasne, bez szuflady. A wózek taki http://allegro.pl/wozek-tako-jumper-...700665703.html kolor jak na głównym zdjęciu zilono-czarny. Byli z niego zadowolenie więc mam nadzieje że my też będziemy.

Eliza bardziej podoba mi się wózek który wybrała Twoja mama
Stary 2012-10-19, 16:33   #2130
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

NoBoTak , Nuna ja wiem ze On tez przezywa ta ciaze,i ciezko Mu sie przestawic ;(
Nie pozwalam mu piescic piersi bo boje sie ze spowoduje to poronienie,wlasnie przez to ze wytwarza sie oksytocyna,i moze faktycznie troche Go od siebie odsunelam i jest tak jak jest
Sharp ja juz czasem nie mam sily na te rozmowy,bo ilez mozna tlumaczyc ze aktualnie nie mam ochoty,ale to minie,ze bola mnie piersi,ze czuje ze wszystko w srodku mam spuchniete i boli w trakcie :/
Swego czasu to ja bylam wiecznie napalona i nie dawalam mu spokoju i teraz chyba za tym teskni :/
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2012-10-19 o 16:38
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości