Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-19, 13:35   #2071
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

kurde nic mi dziś nie idzie;( przecielam palca niby malo a krew sie leje delikatnie ale ciągle pół h.... spliłam mamie garnek, śmierdzi w całym domu.... kurde
Stary 2012-10-19, 13:39   #2072
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
nie upiekę włożyłam do innego garnka jabłka na gazie i sieprzyfajcył jabłka poszły się paść

oj tam garnek- kobiecie w ciąży się wszystko wybacza

NoBoTak moja teściowa wie a dalej mi proponuje likierki "bo przecież jeden kieliszek nie zaszkodzi"

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myślicie o pieluszkach wielorazowych? Wolałabym je od pampersów ale trochę się obawiam, ze ciężko to będzie ogarnąć na początku... no i jest to spory koszt na początek...
też o tym myślałam ale jednak zdecydujemy się na pampersy

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
kurde nic mi dziś nie idzie;( przecielam palca niby malo a krew sie leje delikatnie ale ciągle pół h.... spliłam mamie garnek, śmierdzi w całym domu.... kurde
może masz dzisiaj taki dzień
Stary 2012-10-19, 13:41   #2073
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Może masz dzisiaj po prostu zły dzień

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 13:42   #2074
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Zdarza się każdemu, a kobiecie w ciąży tym bardziej Jaki z tego wniosek? Najlepiej zrób sobie ulubioną herbatkę, usiądź w fotelu i nie rób dzisiaj nic! Takie dni też są potrzebne Ja mam dzisiaj właśnie taki dzień
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:00   #2075
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Zdarza się każdemu, a kobiecie w ciąży tym bardziej Jaki z tego wniosek? Najlepiej zrób sobie ulubioną herbatkę, usiądź w fotelu i nie rób dzisiaj nic! Takie dni też są potrzebne Ja mam dzisiaj właśnie taki dzień
Ja mam taki dzień od dawna... Muszę się za siebie wziąć
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:01   #2076
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
vil pozwolę sobie skomentować troszkę
zamiast sudocremu polecam bepanthen- nadaje się i do pupy i do smarowania buzi w ziemie i na bolące sutki. A sudorem masz tylko do pupy.
Co do smoczków to radzę kupić jeden, znam kilka osób które nakupowały na dzień na noc, na kolkę + mnóstwo kolorowych przypinek to smoczka po czym się okazało że dzieciaczki nawet nie chciały tknąć smoczka.
O fotelu marzę od dawno, no ale pewnie na marzenaich się skończy
Co do rozmiarów ciuszków to w 56 dzidzia może Ci już od urodzenia nie wejść
Pieluch tetrowych najlepiej z 20, jak Ci zostaną to świetnie się myje nimi okna a nie są drogie. Możesz też kupić flanelowe- są ładne kolorowe, idealne zamiast pościeli do wózka i można przykryć dziecko w lecie zamiast grubym kocem. Ale to taka moja mała opinia
Masz duży dom? dziecko będzie mieć oddzielny pokój? pytam bo napisałaś o elektrycznej niani.
komentuj, komentuj, każdy komentarz bardzo mile widziany ja jak pisałam już nie znam się zupełnie, trochę pogrzebałam w necie, ale każda uwaga cenna jest dla mnie.
hmm a 62 nie będą za duże jak się urodzi takie 55 cm? może lepiej mieć kilka ciuszków w rezerwie, jakby malutkie było?
smoczek właśnie planuje jakiś jeden, maks dwa, ale jest tego tyle, że się gubię
flanelowe pieluchy będą też, z 2-3, zapomniałam tam dopisać
mieszkanie mamy ok. 60 m, ale jest przy samym dużym skrzyżowaniu, największym w dzielnicy, i przy otwartych oknach jest bardzo głośno (za cholerę nie umiem się przyzwyczaić do tego :/). pokój Maluszka będzie po drugiej stronie, od podwórka, i jak będziemy mieć otwarte okna w salonie z kuchnią (mamy 2w1) a Maluch będzie spał u siebie to nie będzie słychać w ogóle popłakiwania czy jakby coś się działo, dlatego niania. a tak będę miała w miarę komfort psychiczny i nie będę latać co 5 min sprawdzać co się dzieje. no i jeszcze jedno - na tym samym piętrze ma mieszkanie moja babcia, a pod nami mój tata - jakbym chciała szybko do nich wyskoczyć to niania się też przyda
a fotel chcę kupić używany, patrzyłam m.in na tablica.pl i gumtree, za 100 zł można kupić ładny, prawie jak nowy

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-10-19 o 14:05
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:02   #2077
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
Do tej pory przeglądając Wasze posty teraz oficjalnie dołączam do Waszego grona Bardzo wczesna ciąża, dziś zaczęłam 6 tydzień. U lekarza już byłam, jednak póki co to nie założył karty ciąży tylko kazał przyjść po Wszystkich Świętych. Termin mam na 20 czerwca.
Już teraz wiem, że dowiem się od Was dużo przydatnych rzeczy. Bo mimo że mam prawie 30lat to z racji tego że to moje pierwsze dziecko, moja wiedza jest bardzo ograniczona

A więc witam Was Przyszłe Mamusie Gorąco
Witaj i gratuluję serdecznie!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:04   #2078
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
to nasze będzie 50/50. bo mi już przeszła faza na jabłka parę dni temu

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
z najśmieszniejszych reakcji do tej pory to usłyszałam, iż powinnam poczekać BO JESZCZE BIUSTU NAWET NIE MAM I NIE WYKARMIĘ
a to,że małym biustem wykarmię jak innym to już nie wszystkim wiadomo.

Cytat:
jaaaaa chceeee cheeeeesssaaaaaa
ja też

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chodzi któraś z Was na nfz? Albo jest już na zwolnieniu?
Od zawsze chodzę do ginów prywatnie, jakoś do nfz nie mam zaufania

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
A na obiad naleśniki
U mnie też wczoraj były

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ach dziewczyny, zapomniałam Wam powiedzieć, ale wczoraj przyszła do mnie paczka z all z ubraniami ciążowymi. Najbardziej jestem zadowolona z 2. par spodni ciążowych oraz kilku tunik i sweterków. Będzie jak znalazł na zimę. Dostałam też dwie kurtki, nie typowo ciążowe, ale mam w nich sporo jeszcze miejsca na brzuszek, więc tak do lutego myślę,że mi wystarczą, najwyżej na wiosnę kupię sobie płaszczyk ciążowy, zobaczymy. Podsumowując, z ciążowych zakupów planuję jedynie ze dwie pary leginsów i może kilka bluzek z marszczonym brzuszkiem, które rosną wraz z nim.
za zakupy

A podzielisz się linkiem co to za spodnie ?

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Śmiał się ze mnie,bo pali papierosy a ja mu zawsze wyrzucałam te z napisem, że zmniejszają płodność i kazałam palić te z rakiem

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
o to moja kruszynka)

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wiecie co? ... niedawno wróciłam ze szpitala ... nie, nie robię sobie żartów p

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
pochwale sie : załatwiłam sobie staż psychologa!!! niestety aż na pół roku do 21 kwietnia ale jak pójdę na L4 w razie co to dostane 100% płatne z urzędu pracy także jakoś wytrzymam..praca bliziutko, na piechotę 10 minut. Kokosów nie będzie bo 816 zł na rękę ale lepsze to niż wolontariat. Jestem przerażona jak wytrzymam w ciąży 8 h dziennie w robocie..
ciesze sie bo jak odchowamy dzidzie to już zawsze jakieś doświadczenie będzie bo w zawodzie nie pracowałam
no i kupiłam sobie rurki ciążowe i 2 śliczne tuniczki kolor koralowy i 2 miętowy, jeszcze tylko sweterka rozpinanego mi brakuje
za staż i zakupy

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez acha131321 Pokaż wiadomość
Kochane Mamusie czy przyjmiecie mnie do siebie? W końcu i u nas pojawiła się 2 kreseczka Jestem w siódmym niebie, tak długo czekaliśmy na naszą fasolkę, a ona pojawiła się w najmniej spodziewanym momencie...
Witaj

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-10-19 o 14:04
Stary 2012-10-19, 14:06   #2079
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Nuna nie martw sie,ja mam dzis taki humor ze nic tylko sie powiesic
Caly dzien dzis placze Oby malenstwo nie bylo takie placzliwe jak mamusia bo bedzie masakra :/
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:10   #2080
sharpnowaja
Zakorzenienie

vil:
w rezerwie możesz mieć bo to też w sumie zależy jakiej masz firmy bo czasami z jednej formy 56 jest większe niż z innej 62
Tak na marginesie w naszym pięknym kraju możesz być ukarana za wyjście i zostawienie dziecka w domu (nawet jak wychodzisz na klatkę itd).
a z tym fotelem kusisz
Stary 2012-10-19, 14:11   #2081
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

JennyAniolek widzę, że zlewka totalna, mogłabyś normalne jak dorosły człowiek napisać cokolwiek a nie olewać

Vil a nie planujesz na początek mieć łóżeczka w sypialni?
Też by mi się marzył fotel bujany ale nie mamy miejsca niestety...

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-10-19 o 14:12
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:13   #2082
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Dziewczyny proponuje wrzucic liste rzeczy potrzebnych na pierwsza strone,zeby nie trzebabylo tego szukac,co Wy na to?
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-10-19, 14:14   #2083
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Vil a nie planujesz na początek mieć łóżeczka w sypialni?
Też by mi się marzył fotel bujany ale nie mamy miejsca niestety...
właśnie

ja jeszcze mam zamiar kupić lamkę nocną na ścianę z ikeii w kształcie księżyca. Chociaż u nas od latarni z ulicy jest bardzo widno więc pewnie nie będę jej używać w nocy
Stary 2012-10-19, 14:16   #2084
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie

ja jeszcze mam zamiar kupić lamkę nocną na ścianę z ikeii w kształcie księżyca. Chociaż u nas od latarni z ulicy jest bardzo widno więc pewnie nie będę jej używać w nocy
Ja mam zrobioną przez męża półkę z karton-gipsu i tam podświetlenie ale to świeci na nasze łóżko, dlatego też chcę kupić taką lampkę o której mówisz

Stary 2012-10-19, 14:16   #2085
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Dziewczyny proponuje wrzucic liste rzeczy potrzebnych na pierwsza strone,zeby nie trzebabylo tego szukac,co Wy na to?
Dobry pomysł
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:17   #2086
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Ja napewno lozeczko chce takie :
http://allegro.pl/klups-lozko-radek-...694774206.html
bardzo mi zalezy zeby bylo bujane
Chce jeszcze cos takiego,bo napewno sypialnia bedzie na pietrze,wiedz zeby maluszek mogl byc caly czas blisko mnie i bylo mu wygodnie :
http://allegro.pl/kosz-mojzesz-stoja...721001218.html tylko na bujanych plozach
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2012-10-19 o 14:20
Stary 2012-10-19, 14:17   #2087
sharpnowaja
Zakorzenienie

ja zmykam, za 15 min wróci TŻ i muszę dokończyć obiadek.
Mam dla niego listę zadań, na pewno się ucieszy- zwłaszcza z mycia prysznica
Stary 2012-10-19, 14:18   #2088
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
uspokoiłam się dzwoniłam do ginekologa, kttóry będzie prowadził moją ciążę. Nie odbierał ale oddzwonił. Spytałam się go czy iść na wizytę czy też czekać. On dopytał kiedy ostatnia miesiączka była i powiedział, żebym przyszła za tydzień w czwartek wtedy powinno juz być widac co nie co, omówimy witaminki i zadam sobie interesujące mnie pytania
Mam nadzieję, że teraz jesteś już spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Uff, zaparłam sie w sobie i od wczoraj przeczytałam cały wątek Ale jesteście szybkie w pisaniu

Chcialam do Was dołaczyć, o ile oczywiście można
Mam na imie Eliza, jestem z Lublina, i obecnie jestem w 7tc. Zapłodnienie wg moich wyliczeń nastapilo około polowy września. Z zajściem w ciąże łatwo nie było i chyba tylko ja wiem, jak długą drogę przeszliśmy z TŻ, aby zaleźć się w tym miejscu, w którym jesteśmy obecnie.
Dodam, ze jestem troszkę po 30tce, pierwszą ciążę straciłam. W obecnej biorę mnóstwo dupków, lutein, i innych clexan.. No i codziennie modlę się, aby wszystko było dobrze

Zrobiłam juz praktycznie większość badan, beta ładnie przyrastała ( w ciągu 2 tygodni ze 135 do >10 000), 10.10 bylam na USG i widziałam pęcherzyk wraz z ciałkiem zółtym i echem dzieciaczka. Lekarz powiedział mi jednak, ze na zobaczenie serduszka jeszcze jest za wczesnie. Lekarz nie potrafil dokładnie stwierdzic wieku ciązy. Kazal czekac do nastepnej wizyty, 24.10. Mam nadzieje uslyszec wtedy bicie serduszka
Aaa i jako ze pracuje w szkole, ktora jest z załozenia, podobnie jak i szpital, srodowiskiem zagrozonym wszelakimi wirusami i innym syfem, lekarz prowadzący od razu skierowal mnie na L4

Pozdrawiam Was wszystkie i obiecuje, ze będę się systematycznie udzielala
Witaj
Na kiedy masz termin porodu ??

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Jestem w końcu po dłuuugo wyczekiwanym USG i na szczęście wszystko jest OK. Dzidziuś jest duży i zdrowy. Wszystkie parametry w normie. Według USG jestem teraz w 12t4d. Termin porodu przesunął się z 4 maja
Cudowne wiadomości

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny watek czytam od początku ale dopiero po ostatnim USG (siódmym ) na którym kiedy okazało się, że wszystko ok odważyłam się napisać, ja tez siedzę na chorobowym od 7 tygodnia, miałam plamienia i tydzień leżałam w szpitalu ale od tygodnia wszystko ok . Wczoraj widziałam jak maluch skacze i szaleje po tym stresie to naprawdę super uczucie.
Słyszałyście, że od 1 października badanie na HIV, żółtaczkę i różyczkę dla ciężarnych jest obowiązkowe ? wczoraj miałam pobierane.

Vil wiem co przeżywasz z tymi plamieniami, mam nadzieje że też za niedługo ci przejdzie , ja plamiłam przez 5 tygodni, brałam dupka, luteine ale ona mnie podrażniała, a teraz jestem na utrogestanie który jest dostępny tylko za granicą

Aaa termin mam na 2 maja, chociaż na 2 USG w 7 i 8 tyg. wyszedł 26 kwiecień, ale mały przystopował i wyrównał do OM
Witaj

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Ale ładna pogoda się zapowiada na weekend trzeba korzystać i spacerować w niedzielę mam u mamy kubiel na obiad już mi śłinka leci na samą myśl
Co to jest ??

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A to CRP wszyscy robią? Bo ja nie mam takiego badaia
Postaram się
Nie wiem
Ja się o to badanie zapytam na kolejnej wizycie

Cytat:
Zmykam.. Mam ochotę na kfc kalafiora, bigos i zupę pomidorową z łazankami
Niedługo pojadę do mamy, bo tutaj niedługo oszaleję... Muszę jej zrobić listę moich "chciejstw" żeby wiedziała co ugotować
A i jeszcze wątróbkę bym zjadła mmmmm

Idę. Do jutra! Paaaa
Łooo ale lista zachcianek

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-10-19 o 17:08
Stary 2012-10-19, 14:20   #2089
cynamon_owa
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny

Wpadłam powiedzieć tylko, że umówiłam się na wizytę do lekarza w Polsce żeby sprawdzić czy wszystko jest ok- lecę w przyszłym tygodniu. W tutejszej służbie zdrowia stwierdzili, że łatwo przyszło łatwo poszło i nic nie trzeba sprawdzać Plusem jest tylko to, że za około 2 miesiące powinni mi ustalić termin w jakiejś klinice "płodności" żeby kontrolować wszystko. Psychicznie było kiepsko ale jakoś z TŻ udało nam się z tym wszystkim uporać- tak musiało najwidoczniej być... Teraz staramy się patrzeć pozytywnie w przyszłość i mamy nadzieję, że w przyszłym roku zostaniemy rodzicami
cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:22   #2090
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
JennyAniolek widzę, że zlewka totalna, mogłabyś normalne jak dorosły człowiek napisać cokolwiek a nie olewać
Nadrabiam se spokojnie i widocznie jeszcze nie doszłam do Twojego pytania, a Ty już od razu nie wiadomo co wymyślasz Gdybym Cię olewała to bym w ogóle nie odpisywała na żadne Twoje posty odkąd pojawiłaś się na wątku

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Wpadłam powiedzieć tylko, że umówiłam się na wizytę do lekarza w Polsce żeby sprawdzić czy wszystko jest ok- lecę w przyszłym tygodniu. W tutejszej służbie zdrowia stwierdzili, że łatwo przyszło łatwo poszło i nic nie trzeba sprawdzać Plusem jest tylko to, że za około 2 miesiące powinni mi ustalić termin w jakiejś klinice "płodności" żeby kontrolować wszystko. Psychicznie było kiepsko ale jakoś z TŻ udało nam się z tym wszystkim uporać- tak musiało najwidoczniej być... Teraz staramy się patrzeć pozytywnie w przyszłość i mamy nadzieję, że w przyszłym roku zostaniemy rodzicami
Cześć Cynamon_owa
Super, że się do nas odezwałaś i trzymam bardzo mocno za wizytę w PL

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-19, 14:23   #2091
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie

Czytałam na innym wątku, że te lampki z ikei dają za mocne światło i dziewczyny je muszą zakrywać tetrą jak karmią w nocy żeby nie rozbudzać dzieciaczków zbytnio
Stary 2012-10-19, 14:25   #2092
vil84
Wtajemniczenie

Sharp - no pomyśl sobie, wstajesz w nocy, nieprzytomna, zapalasz małą lampkę, karmisz dzieciaczka, bujasz się, i oboje wprowadzacie się znów w sen, a potem tylko odkładasz maleństwo i idziesz kimać - czy to nie piękna wizja? wiadomo, rzeczywistość okaże się pewnie inna, ale tego się trzymam na razie

Justi - no właśnie nie da rady, mamy maleńką sypialenkę, w której jest tylko podest na wymiar pod materac i materac, i moja toaletka. jak się tam wprowadzaliśmy, to w ogóle układ pomieszczeń był inny, nie było łazienki, a były dwa pokoje i ogromna kuchnia. poburzyliśmy trochę ścian, powstawialiśmy nowe, i zrobiliśmy salon z kuchnią, małą sypialnię, łazienkę, garderobę dużą we wnęce i pokój dziecięcy. ale do pokoju dziecięcego kupiliśmy już duży narożnik, i na początku będę tam spać z dzieckiem (Mąż jako że wstaje o 4.30 do pracy będzie miał święty spokój w sypialni ). a w ciągu dnia bejbik jak nie będzie spał będzie z nami w salonie, a na spanko wraca do siebie

my już wybraliśmy mebelki:

http://allegro.pl/4b-zestaw-mebli-kl...695122808.html

oglądaliśmy to już kiedyś i najbardziej nam się podoba. tanio nie jest, ale mamy troszeczkę oszczędności, które pójdą na mebelki i wózek, a jakbyśmy chcieli potem dokupować coś do łóżeczka i komody, to wyszłoby drożej, niż cały komplet od razu.

Cynamonowa - super, że dajesz znać co słychać trzymam kciuki, aby wszystko się Wam ułożyło

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-10-19 o 14:28
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:26   #2093
nuna2
Zakorzenienie

Jennyaniołek no uspokoiłam się odkąd wiem o tej wizycie. Właśnie siadłam i mam gdzieś co pomyślą w domu, że nic nie zrobiłam....

Faktycznie dzisiejszy dzień zalicze do kiepskich... O zaczya mnie boleć głowa i coś muuli....
tylko mnie zawsze muli po południu jak już
Stary 2012-10-19, 14:29   #2094
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cynamon_owa
Super, że się do nas odezwałaś i trzymam bardzo mocno za wizytę w PL
Dzięki Jenny Musi być dobrze- inne opcji nie widzę
A potem spróbuję Was dogonić- może uda mi się dołączyć do wątku wrześniowo- październikowego

vil- za Ciebie też trzymam kciuki

Dzięki justi

Edytowane przez cynamon_owa
Czas edycji: 2012-10-19 o 14:32
cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 14:29   #2095
nuna2
Zakorzenienie

U nas póki co dzidzia będzie spała z nami. a do dyspozycji mamy:
2 średniej wielkości pokoje kuchnie i malutka łazienke i tam się dzidzi nie będzie dało kąpać... z początku bo wanienka się tam nie zmieci. najwyżej u rodziców w łazience albo coś wymyślimy>
Stary 2012-10-19, 14:30   #2096
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
eee... u nas jest 2 lata po ślubie i (chyba) nikt nie gadał u znajomych 5 lat po ślubie PRZESTALI gadać a po 10 latach jak już zaszli to się wszyscy dziwili bo myśleli że są bezpłodni
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
I ogólnie to się lekko poddenerwowałam, bo wszyscy myślą, że nasza dzidzia z wpadki, bo ślub mamy zaplanowany na wrzesień 2014. I stwierdziłam, że nie będę każdemu tłumaczyć i mówię teraz, nooo wpadka, bo Gac (pseudo mojego) nie umie zakładać gumek
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Miałam na myśli, że w moim przypadku pewnie niektórzy pomyślą, że zaszłam jeszcze przed ślubem... tym bardziej, że to "tylko" ślub cywilny
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
może ja też sie wypowiem... bo normalnie sie zbulwersowałam z tymi "wpadkami". Po pierwsze jak można wpaść będąc po ślubie?????? chyba logiczne i naturalne jest to, że 2 m-ce po ślubie kobieta może już zajść w ciążę... my nie decydowaliśmy się od razu po ślubie, bo miałam jeszcze studia na głowie i chyba nie byłam psychicznie gotowa na dziecko, tż nie miał pracy itd... a później staraliśmy sie ponad rok.. i też sporo ludzi sie już pytało co i jak.. strasznie frustrujące. Czyli jak by to nie wyszło dla ludzi i tak będzie źle i temat do plotek, za szybko to wpadka a 2 lata po ślubie że pewnie nie mogą mieć dzieci
Cytat:
Ja też pochodze ze świętkorzyskiego ale od lat mieszkam w Wawie....
Widzę, że mantalność sąsiadek jak i u mnie w mieście Ja już się przyzwyczaiłam i nie robi to na mnie wrażenie. One z nudów plotkują bo co można robić siedząc całymi dniami na ławkach...? Najgorsze jest to, że młode dziewczyny zamiast poszukać sobie pracy też siedzą na ławkach i plotkują.. Tym sposobem ja np. dowiedziałam się w jakiś rok po slubie, że już jestem po rozwodzie... Askąd się to wzięło? Bo przyjechałam do mamy bez obrączki a ja jej po protu nie noszę bo mi przeszkadza...Oczywiście nie ma tego sensu tłumaczyć...
Jak mnie wkur... takie plotkary
Co im do tego czy dziecko planowane czy wpadka

U nas na osiedlu plotkują i kobiety i mężczyźni, a monitoring osiedlowy to taki jeden koleś, który dziennie z pieskiem wychodzi i tylko zagląda po ludziach co kto robi, jakim autem podjeżdża itd

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-19, 14:30   #2097
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Ja napewno lozeczko chce takie :
http://allegro.pl/klups-lozko-radek-...694774206.html
bardzo mi zalezy zeby bylo bujane
Chce jeszcze cos takiego,bo napewno sypialnia bedzie na pietrze,wiedz zeby maluszek mogl byc caly czas blisko mnie i bylo mu wygodnie :
http://allegro.pl/kosz-mojzesz-stoja...721001218.html tylko na bujanych plozach
Fajne Tylko ja akurat nie chcę przyzwyczajać maluszka do bujania
Cytat:
Cześć Dziewczyny

Trzymam za Was

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Nadrabiam se spokojnie i widocznie jeszcze nie doszłam do Twojego pytania, a Ty już od razu nie wiadomo co wymyślasz Gdybym Cię olewała to bym w ogóle nie odpisywała na żadne Twoje posty odkąd pojawiłaś się na wątku
Po prostu widziałam gdzie zakończyłaś nadrabianie i moje pytanie było wcześniej, ale ok, przepraszam

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Justi - no właśnie nie da rady, mamy maleńką sypialenkę, w której jest tylko podest na wymiar pod materac i materac, i moja toaletka. jak się tam wprowadzaliśmy, to w ogóle układ pomieszczeń był inny, nie było łazienki, a były dwa pokoje i ogromna kuchnia. poburzyliśmy trochę ścian, powstawialiśmy nowe, i zrobiliśmy salon z kuchnią, małą sypialnię, łazienkę, garderobę dużą we wnęce i pokój dziecięcy. ale do pokoju dziecięcego kupiliśmy już duży narożnik, i na początku będę tam spać z dzieckiem (Mąż jako że wstaje o 4.30 do pracy będzie miał święty spokój w sypialni ). a w ciągu dnia bejbik jak nie będzie spał będzie z nami w salonie, a na spanko wraca do siebie

my już wybraliśmy mebelki:

http://allegro.pl/4b-zestaw-mebli-kl...695122808.html

oglądaliśmy to już kiedyś i najbardziej nam się podoba. tanio nie jest, ale mamy troszeczkę oszczędności, które pójdą na mebelki i wózek, a jakbyśmy chcieli potem dokupować coś do łóżeczka i komody, to wyszłoby drożej, niż cały komplet od razu.
No my akurat mamy tylko dwa pokoje i będziemy spać z dzieckiem w sypialni, na szczęście jest sporo miejsca A jak podrośnie to będziemy musieli wrócić do salonu No ale cóż... może kiedyś pójdziemy na większe

Ładne mebelki

Stary 2012-10-19, 14:31   #2098
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Jenny Musi być dobrze- inne opcji nie widzę
A potem spróbuję Was dogonić- może uda mi się dołączyć do wątku wrześniowo- październikowego
Oczywiście, że będzie dobrze i trzymam za Wasze kolejne staranka

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-19, 14:33   #2099
Margosia__
Zakorzenienie

vil84 bardzo ładny i delikatny wzorek... nadaje się później dla starszaka więc posłuży Wam kilka dobrych lat
Stary 2012-10-19, 14:36   #2100
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
czesć dziewczyny piątkowo
a do tego dzisiaj 1 usg
za wizytę

Cytat:
Witam was w ten piękny piątkowy poranek
Z radością oświadczam że zaczynam dziś 13 tc
i zaczynam odliczanie do kolejnej wizyty (10 dni)

Cytat:
Aaś - może być coś takiego?
http://www.pregnology.com/faralong.php
Też z tego korzystam

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Wiecie coś może o szkodliwości jedzenia grzybów w ciąży(kolejne pytanie dopisane na listę pytań to gina). Jak zwykle zdania są podzielone:jedne,że jak najbardziej, drugie-że jeść absolutnie nie wolno.
I bądź tu człowieku mądry :/
Nie wiem jak to w końcu jest , ale myślę że można wszystko tylko z umiarem ? Mój mąż robił ostatnio grzybową to nie zjadłam, bo nie miałam akurat ochoty, ale poprzednim razem wsunęłam 1 czy 2 talerzyki

Cytat:
u mnie na wigilię jest i barszczyk grzybowy i czerwony z uszkami. Kapusty gotowanej nie lubię więc na wigilię bardzo wybredna jestem. Kapusty z grochem zjem łyżeczkę, może jednego pierożka z kapustą nie pamiętam co tam jeszcze mamy
za to nadrabiam barszczykami i rybką.
U nas od zawsze na Wigilię jest barszcz z uszkami , a znów u męża zupa grzybowa; więc w zeszłym roku były obie zupki W tym roku zobaczymy jak będzie, póki co musimy się umówić do których rodziców idziemy na Wigilię

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
pogoda jest taka śliczna.. jutro zrywam się z pracy i jedziemy z Tż na spacerek w góry albo do Karpacza, albo do Szklarskiej
Już Wam życzę udanej wycieczki , mi mąż obiecał jutro Kraków

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Pisalyscie o dodatkowych kg w ciazy. Moja kolezanka przytyla 42kg, wygladala jak calkiem inna kobieta, mnie udalo sie poznac ja jedynie po glosie. A potem w miare szybko wrocila do swojej wagi i teraz wazy 52
Wow!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości