|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
u nas dzis 20 stopni bylo a mlody w bluzie polowej jechal ale spal wiec go nie rozbieralam
|
|
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszcze dzisiejszej pogody,bo u mnie lało od rana. Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-10-19 o 20:13 |
|
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupilam malemu 3 bluzki i jedne spodnie za 12zl w lumpeksie mark&spenser, next i kappa
|
|
|
|
|
#3004 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
![]() Super zakupy ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() Niezła z niej agentka. ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Dziękujemy Dziękujemy Cytat:
No to fakt albo mu mamuśka nie starcza Cytat:
![]() Hej Moniu Cytat:
bo mój wyje i wyje. |
|||||||
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Karinio u nas konik tez sie rewelacyjnie przydal
mlody sam sobie go wlacza jak chce
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynko jak dziecko spi to co innego-nawet bym przykryla kocykiem
ale Julcia mi marudzila poki jej sweterka nie zdjelam wiec bylo jej za cieplo... A mnie irytuje ze ktos bedac 1200km ode mnie wie lepiej czy moje dziecko zmarzlo czy nie i czy moje 22stopnie czulo sie chlodniej czy nie Karinio, no ona ewidentnie chce pokazac ze to ze nas stac na dom to pikus np ze dla niej to normalka ... A wywodzi sie z raczej biednej rodziny, jej maz tonie w dlugach a ona o tym nawet nie wie i szasta kasa na prawo i lewo, gada mi ze mieszkanie beda za 750 tys zl kupowac a jej maz mojego prosil czy by 200 zl koledze za niego nie oddal :O Mniejsza z tym sa ludzie i parapety Dziekujemy za gratulacje Nowaken Julcia ma 7,5mca wiec tez sie ociagala
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3007 |
|
Gang Iren
|
Nadal zle.Dzis planuje wczesniej sie polozyc,wypoczac.Dzieki,z e pytasz
Dziekuje Monia avatar zmienilas,ale fajne zdjecie Hani! Tez tak na poczatku myslalam.Ale on potrafi tak zrobic bawiac sie,smiejac wiec to na pewno nie to.
|
#3008 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Ostatnio na obiad króluje u nas spaghetti z różnymi sosami ![]() Cytat:
Nasz mały szogun raczej prędko nie zaśnie...Drzemki w ciągu dnia się skróciły, są 2 dziennie w sumie ok 2 h lub mniej. Wygląda na to, ze rozpiera Ją energia, szaleje, skacze i fuczy... U nas zazwyczaj pora usypiania to 20-21, a od 2 dni to okolice północy. Mam nadzieję, że winne temu są ząbki. A właśnie Matylda już po kąpieli i słyszę, że chichra się z Tatusiem w drugim pokoju ![]() Zia, faktycznie z tym brykaniem przez sen może być jak piszesz...Troszkę poszukałam, więc raczej nic grożnego to nie jest Dzięki |
||
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam nowe posty i ide nakarmić marude.
Wróce to nadrobie.
|
|
|
|
#3010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nic nie było ..więc uważam że nie dałaś dużo ale oczywiście obserwuj czy nic po mięsku się nie dzieje ![]() A najważniejsze że Hania ma apetyt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My dziś dużo czasu spędziliśmy na dworze bo pogoda piękna temp. 23Oczywiście poprztykałam się z TŻ. W skrócie wyjaśnię o co chodzi - moi rodzice palą i palą w domu , ale jak przychodzę do Nich to nie palą przy Oskarze tylko gdzieś wychodzą. Na ale jak wiecie gdy się pali to jednak przesiąka to w ciuchy i ogólnie we wszystko w domu. Ja jestem osobą nie palącą, no ale z tego powodu nie będę nie odwiedzała rodziców. Poszliśmy dziś z Oskarem do nich no i nie palili przy nim ale jak wróciliśmy do domu to ten "zapach" wsiąkł w jego ubranka i TŻ do mnie z pretensjami itp. No ale co mam tydzień wcześniej dzwonić do rodziców że zamierzam za tydzień ich odwiedzić i mają nie palić w domu i wywietrzyć mieszkanie??!! w końcu to ich dom i robią / palą gdzie chcą ja nie mogę im zabronić tym bardziej że im to nie przeszkadza. A ja przecież przez to nie będę ich nieodwiedzała lub robiła że tylko oni mają do Nas przychodzić. Chcę aby Oskar miał kontakt z dziadkami , a ważne jest że nie palą przy nim. jestem ciekawa jakie jest wasze zdanie na ten temat. |
|||
|
|
|
#3011 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorową... a w zasadzie już nocną porą...
Hania śpi od 19.15 i znów zasnęła sama w łóżeczku, bo przy piersi była zabawa w "a ku ku" Hania dziś jadła też jabłuszko ścierane na tarce i straaaaasznie Jej smakowało - mimo drobnych grudek, które wyssała dokładnie i potem po prostu wypluła ![]() A ja zjadłam frytki i mam ochotę na coś jeszcze Idę sobie kanapkę zrobić i pewnie się położę, bo jutro od 8 zaczynam zajęcia na uczelni (będę się wyżywać plastycznie, bo edukację plastyczną mamy a potem zajęcia z pedagogiki M. Montessori - strasznie fajne zajęcia) Gosia, może rzeczywiście warto się wcześniej położyć... sen uzdrawia ![]() Dziewczyny, fajnie dzieciaki śpią z tymi przytulakami... moja Hania tak nieraz obejmuje łosia, którego dostałam od mojego byłego Karinio, powodzenia w usypianiu |
|
|
|
#3012 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Miałam sobie wczoraj poćwiczyć a tu doopa nie poćwiczyłam mała mi do 23.30 nie spała. Coraz częściej mi takie akcje robi, o 23 zaczęła się napinać na kupę pobawiła się i zasnęła baaardzo szybko. Teraz też miała spać, kupa przeszkodziła i bawi się opakowaniem z chusteczek A ja czekam aż TŻ zadzwoni na skype, bo już ładnie przekroczył abonament Emigra Gratuluję pierwszego ząbeczka U nas póki co się nie zapowiada... Mam nadzieję, że nie będzie nam potem szło parę na raz ![]() Nowaken Nie ciekawie masz z tą przychodnią, ja to bym z taką chorą dziewczynką wybrała tam i poprosiła, żeby mnie wcisnęli, bo sytuacja wymaga. Moje dziecie piszczy w niebogłosy, aż się napina przy tym hehe Właśnie drze się na miśka, którego nie może dosięgnąć. Rano jak wrzasnęła to moment się obudziłam i wzięłam córę na łóżko :P Nagrabiłam się liści, podpaliłam je i co... cała śmierdzę dymem, czekam na ten telefon i się muszę porządnie wyszorować. Teściowa mi dziś niespodziankę sprawiła, tzn. dzieciaczkom :P Basi kupiła buciki na zimę, 2 pary body i bluzeczkę oraz śpiocha ( pisało 0-3m a na 80 cm pasuje ) i młodemu rajtuzki na te chłody hehe
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
A miałam się jeszcze zapytać czy Wasze dzieci też trą uszka?? Oskar robi tak baaardzo często... i nie wiem czy to normalne czy coś się dzieje
|
|
|
|
#3014 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
)Tez bylam i bede w takiej sytuacji.Moja tesciowa pali w domu (ale jak u nas byla to i tesciowa i szwagier wychodzili na dwor,bo u nas w domu sie nie pali) i mamy mnostwo znajomych palacych.Niestety jak ich odwiedzimy z dziecmi to bedzie to samo.Poprosze grzecznie czy mozna okno otworzyc,przewietrzyc,ale nie moge zabronic nikomu palic we wlasnym domu.Jednak pewnie serce bedzie mi sie krajalo,ze dzieciaki musza wdychac to.
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
emigra na temat pogody mozemy pogadac jak bedziemy w tym samym miescie mieszkac
|
|
|
|
#3016 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Eryk czasem trze uszka jak jest zmeczony,a twoj kiedy trze?
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Nas w domu też się nie pali i każdy to toleruje i wychodzi na dwór. Więc ja muszę też tolerować to że ktoś pozwala palić i pali u siebie. Oczywiście jak co to zwracam uwagę aby nie palili przy mnie lub dziecku, no ale na wsiąknięty zapach nic nie poradzę za bardzo. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Jak jest zmęczony to trze oczka a uszka bardzo często czy to przy zabawie , jak trzymam go na rękach itp. Tak się zastanawiam czy dziecko może trzeć uszka też przy ząbkach na przykład
|
|
|
|
|
#3018 |
|
Gang Iren
|
No wlasnie ktors dziewczyna pisala,ze tarcie uszek moze byc przy zabkowaniu.A Oskarek ma juz jakis zabek?Wybacz,bo nie pamietam.
|
#3019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy okazji wizyt u babci tata zawsze marudzil ze go mama okopca i truje zas babcia palaczka ale i czyscioszka i pedantka ciagle wietrzyla ze az nam zimno bylo . Jak wracalismy od babci to zawsze wsio smierdzialo ale ja dobra wnuczka bylam, babcie kochalam to i ten smrodek tez lubilam bo mi sie z nia kojarzyl Nikt nie myslal ograniczac kontaktow z powodu babci nalogu - bez przesady! Mysle ze TZ sie czepia bo jest okazja tesciow pojechac
|
|
|
|
|
#3020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3021 |
|
Zadomowienie
|
Moja Basia trze uszka jak się woda przy kąpieli dostaie tam i później trze, chociaż staram się po takim wypadku dobrze uszka osuszać.
Gosia mieszkam z teściową i co renta to coś kupi maluchom, ma 2 no już prawie 3 innych niż moje wnucząt,ale jak sama mówi: domowe to domowe. I my się nawet dobrze dogadujemy więc stroi mi dzieciaczki ![]() U mnie w domu pali teść i TŻ. TŻ odkąd urodziłam to w pokoju więcej nie zapalił, bronię palenia przy dzieciakach. Teść w swoim pokoiku kopci, nietety tego mu nie zabronię ale nie pozwalam wtedy młodemu wchodzić i każę teściowi wietrzyć. Raz zapalił przy Basi, takim go wzrokiem zmierzyłam, że nie pali przy niej. Moi rodzice też palą u siebie w domu, ale jak są moje maluchy to w domu i przy nich nie palą. Moje siostry z nimi jeszcze mieszkają także tępią ich, że nie wolno palić w domu i nie mają wyboru, słuchają ich
|
|
#3022 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#3023 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór!
Dzień nam minął nawet nie wiem kiedy ![]() Dziś Piotruś był bardzo wesoły i cały czas się chichrał a w kąpieli to najbardziej! śmieszyło go wszystko dookoła ![]() mam nadzieję że noc nie będzie taka straszna i nie będzie się co chwila wybudzał... gratulacje! Cytat:
z pozycji półleżącej bez żadnego problemu się sam podnosi do siadu także większość czasu spędza na leżąco i na brzuszku albo na rękach ![]() mam nadzieję że się ten kręgosłup wzmocni... ![]() Cytat:
i jak minął dzień miała jeszcze temperaturę i wymiotowała? nie wiem czy pisałaś...chyba niedokładnie nadrobiłam ![]() Cytat:
hihiCytat:
myślę że gdyby coś było nie tak to by dał znać że go coś boli...
|
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...
My dziś korzystaliśmy z pięknej pogody i duzo czasu na dworku spędziliśmy...to był ostatni spacerek w gondoli...spacerówka zamontowana ![]() Stwierdzam że Morficzek woli zwykłe jabłuszko niż deserki słoiczkowe...daje mu jakiś deserek to je chętnie (oprócz jabłek z jagodami, bo tych nie lubi) ale jak się kończy to ok, a dzis podczas dawania startego jabłuszko płakał między jedną łyżeczką a drugą bo myślał chyba że już nie dostanie albo za wolno mu dawałam...bidolek malutki.. Karo super, że udało się autko sprzedać...fajne było Cytrynka, Tynka szaleją wam synki z tymi zębolcami..ja naal czekam na pierwszego a tu ani widu ani słychu.. Emigra gratuluję pierwszego ząbka Julki ![]() Nowaken zdrówka dla Ani gkatarzynka ładnie Ci córa zjadła i fajnie że już z mięskiem dajesz..ja poczekam te kilka dni do pół roczku i tez zacznę.. Karinio słodko Twój syncio objął tego koniczka ![]() Roksape fajne prezenty od teściowej Nikki bez powodu Twój mąż się czepia..przecież nie będziesz rezygnować z wyjazdów do rodziców bo oni palą kiedy was tam nie ma..takiego wżartego w ściany zapachu nie da się wyplenić, ale nie sądze żeby podczas wizyty jakoś negatywnie to oddziaływało na Oskarka... Mój uszków nie trze.. |
|
|
|
#3025 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3026 |
|
Zadomowienie
|
Rybka super fotki z chrzcin...córeczka mała modelka
![]() Jolka Michałek ma taką dorosłą urodę...nie taki niemowlaczek tylko taki mały mężczyzna... Ewelajna bardzo ładna z was rodzinka! Gosia bardzo ładne zdjęcia z wycieczki...i cały czas nie mogę się napatrzeć na kolor spacerówki Eryczka Mama_d śliczna Zosia i to już na nocniczku.. Tynka Mateuszek rośnie jak na drożdżach.. Monia super Hania siada.. |
|
|
|
#3027 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Nam pediatra powiedział, żeby właśnie karmić zgodnie z apetytem dziecka i ja do tego się stosuję, zarówno w karmieniu piersią jak i obiadkami/deserkami. Nie zdażyło nam się przekarmić ![]() Cytat:
U nas w rodzinie pali mój tato oraz matka Tż. Mój tato wychodzi do kotłowni lub na podwórko, jak zdaży mu się w domu zapalić dostaje "ochrzan" od reszty domowników, bo wszyscy niepalący. Tż matka pali nałogowo od wielu, wielu lat i nie ma zamiaru rzucać. Ale też dba, by w domu nie zionęło, stosuje na litry spraye antytabacco i wietrzy, a często pali na balkonie lub w kuchni (zamyka drzwi). Przy Matyldzie nie pali, zabroniłam a ona zresztą też wiedziała już, że nie wolno. Powiedziała mi kiedyś, że jak Tż z bratem byli mali, to ona i teść (który palenei rzucił kilka lat temu) palili przy nich i palili w domu w pokoju normalnie, bo nie wiedzieli, że dym szkodzi..... ![]() Wkurzyli mnie raz sąsiedzi z parteru, którzy widząc teściową co chwila wychodzącą na fajkę, spytali czemu nie pali w domu, bo oni "jarają non stop" i nie wychodzą. A wiedzieli, że mamy małą córeczkę i sami też mieli dwoje małych wnuków. Masakra! W ogóle moja teściowa myśli sobie, że jak umyje po papierosie ręce to już po krzyku, zapach nikotyny zniknął I że tic-taci wystarczą do odświerzenia oddechu a na ubraniu dym nie osiadł.....Nie muszę dodawać, że wypala ok 2 paczek dziennie U nas jak jest z wizytą wychodzi mniej, bo nie chce jej się co chwila wychodzić hahah To wręcz jak odwyk dla niej![]() Niunka śpi...Szalała, szalała....Zasypiala z mega marudzeniem, ale szuszanie i poklepywanie pomogło. Gkatarzynka słyszałam o Montessori. Jak będziesz wiedziała coś więcej, podziel się z nami wiedzą |
||
|
|
|
#3028 | |
|
Raczkowanie
|
Popłakałam się jak bóbr! ze wzruszenia, oczywiście
oglądnijcie 1:23:40s dla Charliego Film jest o młodej matce, która decyduje na oddanie dziecka. ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
łzy zaćmiły mi widok |
|
|
|
|
#3029 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No już jestem.
Myślałam,tak jak pisałam poszłam nakarmić i mi padnie,skoro po wcześniejszej butli nie spał.a gdzie tam,podczas picia się wygłupiał,pod koniec zaczął trzeć oczy.Pomyślałam,oho dobry znak,ale po wypiciu zaczął szaleć i z ponad pół godziny temu dopiero zasnął. A jak tylko zasnął to poszłam wziąć prysznic.Uff,teraz moge się zrelaksować ciszą ![]() Nadrobie teraz ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
Choć przyznam,że byłam sceptyczna zanim go kupiliśmy.Sobie pomyślałam,że konik nie da rady,ale dał na szczęście ![]() Cytat:
Aha,no to faktycznie są powody i dlatego taka jest jak jest. ![]() Cytat:
![]() Aha,chyba że tak. ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() Ad wytłuszczonego ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() To fajnie że mieliście ładną pogode i ją wykorzystaliście.Popieram ![]() bo nie ma to jak normalne żarełko,a nie tam słoiczkowe ![]() Dziękuje ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Właśnie skończyłam oglądać ten film mama_d.Noi się poryczałam Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-10-19 o 23:00 |
||||||
|
|
|
#3030 |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek
![]() Mała wstała o 6:10, udało mi się ją zmęczyć na głodnego do 6:30 i zasnęła jeszcze raz Niestety T Ż razem z nią
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

..przepraszam ale takie odnioslam wrazenie

Ja mam foto jak młody zasnął przytulony do konika,tzn objął go mam nadzieje,że jak dziewczyne
mark&spenser, next i kappa 

Wróce to nadrobie. 

jak ja przeżyję ten dzień to będzie dobrze
hihi
I że tic-taci wystarczą do odświerzenia oddechu a na ubraniu dym nie osiadł.....Nie muszę dodawać, że wypala ok 2 paczek dziennie