Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2399 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-19, 17:59   #71941
aga92929222
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

czy będziesz robić metodę intensywną? tzn szampon -> artiste -> wsuszenie artiste we włosy -> mycie czymś łagodnym -> emolientowa odżywka
nie raczej myślałam po spłukaniu artiste nad odżywką garnier aik b/s a później żel mrożący? mądre to będzie? dopiero próbuję ze swoimi włosami więc trochę się nie znam

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość

- Są To właśnie w Lublinie w końcu udało mi się kupić różową Artiste i maski bingo... z jantarem nigdy problemów nie miałam, teraz już tylko żel aloesowy No i fajnie by było, gdyby w Tesco było więcej niż 2 rodzaje bingaczy....
fajnie wiedzieć jakby co będzie można się podpytywać gdzie co można spotkać
Stary 2012-10-19, 18:15   #71942
jula85
Raczkowanie

właśnie kupiłam pierwszy raz artiste..widze że watek zostal poruszony,w takim razie dobrym bedzie rozwiazanie nalozenie artiste jako d/s i dolozenie troche do niej garniera aik i potem splukac i nalozyc b/s?
czy mozna przed myciem nalozyc na wilgotne wlosy artiste w towarzystwie oleju i potem juz normlanie mycie garnier d/s itd?
czy mozna rowniez zastosowac artiste jako d/s plus troche oleju i potem to splukac i nalozyc b/s?czy to za ciezkie bedzie?
ktora opcja najlepsza?
jula85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 18:46   #71943
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
A będzie fotka?
si, w załączeniu moje włosy przez ten odrost wyglądają, jakbym miała ombre - henna pokryła to co zostało po blondzie tylko na chwilę, a teraz został poblask - kolor jest taki pomiędzy tymi dwoma zdjęciami, jakość cudna, jak to komórką
włala
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012.10.19(1).jpg (54,8 KB, 83 załadowań)
Stary 2012-10-19, 18:46   #71944
prince_polo
Zakorzenienie

azakupiłam dzis to

odzywka bs joanna naturia zz lnrm i rumiankiem
i z miodem i cytryna

maska altera granat i aloes

isana rozowa polysk jedwabiu odzywka (niewiem czy mozna ją)

balsam do wlosow z apt babuni miod i proteiny mleczne

powiedzcie czy dobrze ? i co jeszcze kupic???

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 18:49   #71945
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Eiri - to może wymianka? spróbujesz nowej odżywki bez kupowania nowej odżywki
Ja nie wiem, czy chodzi o próbowanie, czy bardziej o "manie" Mam w tej chwili 3 sztuki, których jeszcze nie zdążyłam ani razu użyć. Wśród nich maska Bingo z elastyną, leży od lutego
Ale wymianki dobra rzecz. Swego czasu wymieniałam się próbkami perfum, dzięki temu poznałam różne cuda niedostępne w zwykłych perfumeriach.

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
si, w załączeniu moje włosy przez ten odrost wyglądają, jakbym miała ombre - henna pokryła to co zostało po blondzie tylko na chwilę, a teraz został poblask - kolor jest taki pomiędzy tymi dwoma zdjęciami, jakość cudna, jak to komórką
włala
ooooooch, znów umieram na zazdrość................. ......................... .

Swoją drogą, też miałam jeszcze niedawno takie ombre po hennie ale pozbyłam się (do następnego kaprysu pt. "zrobię sobie rudy")

Edytowane przez eiri
Czas edycji: 2012-10-19 o 18:51
eiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 18:52   #71946
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
nie

Cytat:
Napisane przez aga92929222 Pokaż wiadomość
nie raczej myślałam po spłukaniu artiste nad odżywką garnier aik b/s a później żel mrożący? mądre to będzie? dopiero próbuję ze swoimi włosami więc trochę się nie znam
Dobre

Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
właśnie kupiłam pierwszy raz artiste..widze że watek zostal poruszony,w takim razie dobrym bedzie rozwiazanie nalozenie artiste jako d/s i dolozenie troche do niej garniera aik i potem splukac i nalozyc b/s?
czy mozna przed myciem nalozyc na wilgotne wlosy artiste w towarzystwie oleju i potem juz normlanie mycie garnier d/s itd?
czy mozna rowniez zastosowac artiste jako d/s plus troche oleju i potem to splukac i nalozyc b/s?czy to za ciezkie bedzie?
ktora opcja najlepsza?
Wszystkiego możesz spróbować. Nie wiadomo którą wersje polubią Twoje włosy, musisz testować
Stary 2012-10-19, 18:58   #71947
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
ooooooch, znów umieram na zazdrość................. ......................... .

Swoją drogą, też miałam jeszcze niedawno takie ombre po hennie ale pozbyłam się (do następnego kaprysu pt. "zrobię sobie rudy")
nie umieraj! zakaz masz przecież bardziej zdefiniowane fale

wieeesz... tylko, że u mnie to był kaprys pod tytułem "zrobię sobie brąz" to jest efekt miesiąc od farbowania mieszanką khadi jasny brąz+orzechowy brąz pół na pół
aktualnie dumam nad hennowaniem dwuetapowym
Stary 2012-10-19, 19:11   #71948
madziaart
Raczkowanie

Cytat:
Możesz domieszać trochę oleju do Artiste owszem, albo potem dołożyć jakiejś emolientowej odżywki, ale to raczej ze względu na równowagę olejowo-proteinową

czy będziesz robić metodę intensywną? tzn szampon -> artiste -> wsuszenie artiste we włosy -> mycie czymś łagodnym -> emolientowa odżywka
ogólnie wyczytałam tu, że można tak intensywnie z artiste sobie poczynać i ostatnio podziałałam- wpadłam w zachwyt- włos tak błyszczał i się ładnie skręcił, że oszalałam był szał generalnie

Keep Calm and Draw
madziaart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 19:15   #71949
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
nie umieraj! zakaz masz przecież bardziej zdefiniowane fale

wieeesz... tylko, że u mnie to był kaprys pod tytułem "zrobię sobie brąz" to jest efekt miesiąc od farbowania mieszanką khadi jasny brąz+orzechowy brąz pół na pół
aktualnie dumam nad hennowaniem dwuetapowym
Fale mam, ale nie takie grube, chlip.

Próbowałam farbować henną zmieszaną z indygo i też zaczęło rudzieć, znudziło mi się kombinować naturalnie i zafarbowałam zwykłą farbą (na 24 mycia). Mam wrażenie, że henna zawsze przebije przez ciemniejsze pigmenty. U mnie w pewnym świetle też, choć normalnie mam chłodny brąz. Taki urok włosa.
Stary 2012-10-19, 19:15   #71950
Qaviera
Przyczajenie

Cytat:
włala
włosy - cudo! Super to wygląda
U mnie to wygląda w wersji brąz - czerwień. Letnie kaprysy i głupota w postaci nieodpowiednich farb... Nic mi nie pokryło czerwonych kudełków, każdy brąz się spłukiwał i zostawały rudzielce... Ach te okropne, sklepowe farby!
Stary 2012-10-19, 19:22   #71951
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

inwentaryzacja się zaczęła u mnie w pracy i tak tylko czytam ile się da, ale na pisanie nie ma już czasu.. ;P

trochę się już gubię w nowych włosach i nowych nickach, ale się podszkolę

wypróbowałam sese przed wczoraj i byłam mile zaskoczona.włosy miałam tak piękne, że ach och a jestem dość wymagająca.. oczywiście mogło być lepiej, ale było całkiem dobrze jak na ostatnie ciężkie czasy bez lnianego

zrobiłam też w wpis do dziennika regeneracji jak któraś nowicjuszka chce zobaczyć jak się zmieniły włosy po pół roku.. jak jakaś stara bywalczyni chce spojrzeć to też nie zabraniam oczywiście ogólnie to już nic nie mówię na moje włosy, bo w końcu dostrzegłam różnicę

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm

Edytowane przez dziuwlenka
Czas edycji: 2012-10-19 o 19:26
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 19:48   #71952
Rybka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Heksacyjanek Pokaż wiadomość

Rybka1, z tego, co widzę, to tragedii z wynikami nie ma, bo mieścisz się w normach. Ja mam niedoczynność tarczycy, ale nie leczę się, na własne życzenie zresztą, bo lekarz stwierdził, że poza Euthyroxem innych leków mi nie dobierze, bo nie ma, a ja po Euthuroxie potrafię zjeść tyle, ile starczyłoby małej rodzinie co najmniej na tydzień Tym bardziej, że osoby z niedoczynnością i tak borykają się z reguły ze sporą nadwagą. Pamiętam, że jak rok temu zaczynałam leczenie, to TSH miałam ponad 9, gdzie norma jest ciut powyżej 4, więc to już bardzo wysoko, ale Ty ze wszystkim mieścisz się w normach, więc hormony nie powinny stanowić tu problemu.

A czemu nikt nie wspomina o rozjaśniających właściwościach miodu? Wiadomo, że nie działa jak rozjaśniacz, ale przy regularnym stosowaniu rozjaśni, Dla blondynek super sprawa, ale dla mnie jako brunetki, jest to co najmniej zastanawiające
Jeśli chodzi o wagę to u mnie raczej w drugą stronę, przy 170 cm wzrostu ważę 50 kg, jak się uda to 51 . Zdarzyło się, że ważyłam 63 kg, ale to było w 9 m-cu ciąży . Nigdy się nie odchudzałam-mój typ juz tak ma, nigdy też nie ważyłam więcej niż 52 kg (w 8 klasie podstawówki to było-czyli lata świetlne temu )

Jeśli chodzi o farbowanie włosów to wiem, że raczej im to nie służy, ale mam sporo siwych. Młoda jeszcze jestem, ale siwizną świecić nie będę, bo mi się nie podoba, poza tym mój naturalny kolor to szaromysi.

Siedzę teraz z masłem Tucuma na włosach. Rozpuszczałam je w dłoniach i wgniatałam jakbym nakładała żel. Super się ułożyły, ładniej skręciły, nawet objętości nabrały (w porównaniu do tego jak wyglądały po całym dniu)-tylko,że są tłuste . Za godzinkę zmyję, a potem nałożę Bobassu lub Garnier avokado+miód+niacynamid (?) na 40 minut? Hmmm, nie wiem czy taka mieszanka nie będzie zbyt wybuchowa. Potem Joanna b.s. mleko+miód (tylko ta mi została b.s.)
Mój cel-mieć dłuższe i bardziej skręcone loki.
Rybka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 20:12   #71953
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Fale mam, ale nie takie grube, chlip.

Próbowałam farbować henną zmieszaną z indygo i też zaczęło rudzieć, znudziło mi się kombinować naturalnie i zafarbowałam zwykłą farbą (na 24 mycia). Mam wrażenie, że henna zawsze przebije przez ciemniejsze pigmenty. U mnie w pewnym świetle też, choć normalnie mam chłodny brąz. Taki urok włosa.
zaraz dam Ci klapsy, nie narzekać mi proszę na swoje ładne włosięta!

no ja do chemii nie jestem przekonana widząc co zrobiła z moimi włosami i jak ogromna jest różnica między farbowanymi włosami, a tymi które zaznały tylko ze 3 razy w ciągu roku szamponetki no i teraz henny...
poza tym interesowałam się tym ostatnio i dotarłam na zagranicznych stronach do artykułów, które podają, że po farbowaniu farbą chemiczną (trwałą, nie wiem, jak jest z tymi na mniej myć, ale słyszałam kiedyś, że potrafią mieć gorszy syf w sobie niż te "stałe" i w sumie jedno farbowanie kiedyś tymczasowym L'orealem by to potwierdzało...) że po tym farbowaniu 40minut później można w moczu kobiety znaleźć toksyczne składniki, które przeszły od skóry głowy przez krwiobieg i nerki po farbowaniu... i największy odsetek raka pęcherza moczowego jest wśród fryzjerek... także ja tam chemii nie mam zamiaru tykać zbyt szybko, mam nadzieję, że już wcale...

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Qaviera Pokaż wiadomość
włosy - cudo! Super to wygląda
U mnie to wygląda w wersji brąz - czerwień. Letnie kaprysy i głupota w postaci nieodpowiednich farb... Nic mi nie pokryło czerwonych kudełków, każdy brąz się spłukiwał i zostawały rudzielce... Ach te okropne, sklepowe farby!
dziękuję
a poka te czerwone końce-masz fotę? to Twoje zdjęcie po hennie było parę stron wstecz (teraz nie wiem czy tu czy na hennowym)?

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-10-19 o 20:16
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 20:17   #71954
Chatul
ma zielone pojęcie

Ile Wy piszecie Nie nadążam…
Ale za to wpadam z krótkim pytaniem: czy szampony Alpecin można stosować, mimo że się nie ma wypadających włosów? I czy warto je stosować, by przeciwdziałać łysieniu typu androgenowego (tu już chodzi o TŻ-a, a nie o mnie)?
Stary 2012-10-19, 20:18   #71955
La_Lune
Raczkowanie

Cytat:
Przepraszam Świetny sklep, prawda?

0-5, 5-10 i >10
Ja mam około 10 i mam bardzo gęste włosy, 5-10 to jest przyzwoita średnia społeczna
Z pewnością mają najlepszy wybór naturalnych mazideł ze wszystkich znanych mi sklepów w RZ. Ale mam teraz nadzieję trafić na kogoś kto mi pomoże z wyborem. Wybrałam się tam bez przygotowanej karteczki "co kupić" i oczywiście przed ladą spędziłam ze 40 min i 4 klientów. Do tego nie było właścicielki/właściciela tylko jakaś młoda dziewczyna, która znała się jeszcze mniej niż ja, bo byli na wakacjach. Ale warto było, wszystko oprócz jednej odżywki było strzałem w 10.
5-10 norma społeczna? To mam nowy włosowy cel, przekroczyć 10 w kucyku Ale tak szczerze mówiąc zastanawiam się czy jest to realne. Mam i tak sporo, bo 8,5cm, a mam cienkie włosy i już teraz mało wolnej skórki na ewentualne nowe włosy - szczególnie po pierwszym wysypie bejbików. Chociaż to się naturze udało.

Cytat:
Na razie nie, zioła hinduskie w maseczce zrobiły mi straszny przesusz, poza tym nie mogę się zdecydować co z kolorem więc poczekam jeszcze. Szkoda że cassia nie jest wcale taka bezbarwna :P
Ciepłe/chłodne refleksy? Ton/dwa czy mniej? Przyciemnia czy rozja... ok, nie wierzę, że rozjaśnić może, ale co z pozostałymi? Bo planowałam pogrubić i zabezpieczyć włoski na zimę, a tu dobrze, że doczytałam...

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Po raz kolejny muszę stwierdzić, że nienawidzę oleju rycynowego. Nigdy nie miałam niczego o tak okropnej konsystencji. Jeśli istnieje jakiś inne tak kleisty olej to mnie uprzedźcie, nigdy nie kupie.
A rycynowy dobrze robi moim rzęsom i to go ratuje.
Błąd, błąd, błąd! Rycynowy jest cudowny! Nie ma nic piękniejszego niż OCM.

Cytat:
Napisane przez Qaviera Pokaż wiadomość
I chyba tak zrobię...! Jeśli dziś go nie znajdę, to nie widzę innej opcji jak allegro . Tyle się o nim naczytałam i "nawidziałam" tych pięknych włosisk, że aż żal nie wypróbować .

W poniedziałek zrobiłam żel lniany i wczoraj poszedł cały... Mój tata uznał, że skoro jakaś magiczna "maź" stoi sobie w miseczce w łazience, to jest to zło konieczne i trzeba to wyeliminować, ale spokojnie! Tak łatwo się nie dam, dziś robię znów, bo jest po prostu GENIALNY. Nie rozumiem, jak mogłam wcześniej go nie mieć.
Dzisiaj nałożę go na całą noc, zobaczymy, jakie efekty da (oleje nie sprawdziły mi się na całą noc lub dłużej - trzymam godzinę, max dwie, bo potem mam odwrotny efekt, niż zamierzony ).
Kallosy są do dorwania w Wispolach.
U mnie już się wszyscy przyzwyczaili do misek, miseczek, nawet wydzielili mi półeczkę w lodówce. U mnie glutek średnio sprawdził się jako maska na noc. Był ok, ale brakowało czegoś spektakularnego, żebym go do tego celu gotowała.

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
zrobiłam też w wpis do dziennika regeneracji jak któraś nowicjuszka chce zobaczyć jak się zmieniły włosy po pół roku.. jak jakaś stara bywalczyni chce spojrzeć to też nie zabraniam oczywiście ogólnie to już nic nie mówię na moje włosy, bo w końcu dostrzegłam różnicę
Nie masz prawa narzekać! A powaliła mnie zmiana po laminowaniu , a czytałam, że ono rozprostowuje skręt i dlatego porzuciłam pomysł - to jak w końcu jest?
Stary 2012-10-19, 20:36   #71956
Chatul
ma zielone pojęcie

Uwaga, nadrabiam wątek

Cytat:
Napisane przez bazzy Pokaż wiadomość
tak było ostatnio, po piance Isany, żelu mrożącym i całodziennym noszeniu warkocza.
Świetnie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Ja również nie wiem jak na innych wątkach, ale tutaj raczej nikt ślepo nie stosuje się do jakiś zasad. Tak jak powiedzała Scintilla_Felis mało jest tutaj takich typowych CG na 100% bo każda coś zmienia, dopasowuje pod siebie. I nikt nikogo nie zmusza i nie narzuca nic na siłę rzeczy typu "broń boże nie stosuj silikonów", a niektórzy nawet zachęcają do testów.
To prawda Ja bym powiedziała nawet, że u nas jest sporo osób postępujących niekonwencjonalnie

Cytat:
Napisane przez iksigrekzetfau Pokaż wiadomość
a u mnie dzisiaj tak. pierwszy raz zaryzykowałam i dałam całkiem dużo żelu, a nawet 2, efekt bardzo mi się podoba. moje bad hair days w końcu minęły.. a jeszcze jakiś tydzień temu było wg mnie naprawde paskudnie efekt mi się podoba, co myślicie?
Jeeeej, jakie cudo

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
znowu przegrałam postanowienie o powrocie do natury

no i czerwonaczek jestem
Cudnie

Cytat:
kupiłam znowu Joaśkę mrożącą
normalnie nie ma porównania
nic mi już nie daje takiego utrwalenia
Ja już za nic mojego Mrożącego nie oddam
Stary 2012-10-19, 20:38   #71957
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
głównie Kallosa Latte Serical, czasem Joanna Naturia Mak lub Scandic Line Cocomask [COLOR="Silver"]
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ile Wy piszecie Nie nadążam…
Ale za to wpadam z krótkim pytaniem: czy szampony Alpecin można stosować, mimo że się nie ma wypadających włosów? I czy warto je stosować, by przeciwdziałać łysieniu typu androgenowego (tu już chodzi o TŻ-a, a nie o mnie)?
Myślałam ostatnio o Tobie, że przepadłaś nam Z szamponem niestety nie pomogę, ale pewnie zaraz mądrzejsze odpowiedzą

Trafiłam dziś w Tesco na balsamy Alberto. ANALIZA. Czy będzie to odpowiedni produkt do pielęgnacji jesienno zimowej? Sugeruję się obecnością emolientu na początku składu oraz silikonów. Próbować czy odpuścić i grzebać dalej?

I tak pół offtopowo - nie włosowo, ale wciąż kosmetycznie - macie jakiś sprawdzony BARDZO MOCNO nawilżający balsam/masło? Po prysznicu myślałam, że się zadrapię na amen nie pomógł mi balsam z AA ani nałożony na niego kokos. Zaczyna się sezon wczesnej jaszczurki...
Stary 2012-10-19, 20:48   #71958
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga92929222 Pokaż wiadomość
chyba ok

Cytat:
Napisane przez La_Lune Pokaż wiadomość
Z pewnością mają najlepszy wybór naturalnych mazideł ze wszystkich znanych mi sklepów w RZ. Ale mam teraz nadzieję trafić na kogoś kto mi pomoże z wyborem. Wybrałam się tam bez przygotowanej karteczki "co kupić" i oczywiście przed ladą spędziłam ze 40 min i 4 klientów. Do tego nie było właścicielki/właściciela tylko jakaś młoda dziewczyna, która znała się jeszcze mniej niż ja, bo byli na wakacjach. Ale warto było, wszystko oprócz jednej odżywki było strzałem w 10.
Właściciele wiedzą duużo i czytają Wiedźmiego bloga
Cytat:
To mam nowy włosowy cel, przekroczyć 10 w kucyku Ale tak szczerze mówiąc zastanawiam się czy jest to realne. Mam i tak sporo, bo 8,5cm, a mam cienkie włosy i już teraz mało wolnej skórki na ewentualne nowe włosy - szczególnie po pierwszym wysypie bejbików. Chociaż to się naturze udało.
8,5 to nieźle wzmocnić włosy samo się zagęści
mi przybyło, nie wiem ile bo nie mierzyłam ale widzę

Cytat:
Ciepłe/chłodne refleksy? Ton/dwa czy mniej? Przyciemnia czy rozja... ok, nie wierzę, że rozjaśnić może, ale co z pozostałymi? Bo planowałam pogrubić i zabezpieczyć włoski na zimę, a tu dobrze, że doczytałam...
no to patrz
moje naturalsy:
http://3.bp.blogspot.com/-hhJSpd-EGE...0/IMG_0443.JPG

sama cassia:
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...onkursowo.html

jeśli przyciemnia to niewiele i u mnie wyszła rudo na końcach (ja jestem naturalnie popielata, końcówki mi żółkną)

Cytat:
a czytałam, że ono rozprostowuje skręt i dlatego porzuciłam pomysł - to jak w końcu jest?
nie ma reguły - jednym prostuje, innym kręci, jednym wysusza, innym przetłuszcza

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-10-19 o 20:49
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 21:06   #71959
Doe
Rozeznanie

Czy jest gdzieś może spis odżywek/masek z podziałem na emolientowe i proteinowe?
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 21:21   #71960
AjriszMarta
Zakorzenienie

masek czy moga byc odżywki?
proteinowe
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...roteinami.html
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...nokwasami.html
emolientowe
http://kascysko.blogspot.com/2012/08...ientowych.html

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 21:24   #71961
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Co do reszty - myślę podobnie. Fryzura powinna pasować do twarzy. Jest jeszcze kwestia tego, że może jakaś tam osoba lepiej czuje się w loczkach które zdaniem innych jej nie pasują, ale to już przecież jej wybór.
Ano właśnie. To przede wszystkim my sami mamy się dobrze czuć w swoim ciele, w swoich włosach…

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
boskie

ręcznikowanie

bad hair day

coś mi nie wyszło z żelem

wymarzona długość Kręconowłosych

koniec OT
Dobre

Cytat:
Napisane przez madziaart Pokaż wiadomość
doszłam dziś do wniosku, że kocham całym serduchem żel mrożący (gluta lnianego w sumie też) i już go nie porzucę dla żadnej pianki ani niczego innego. Próbowałam isany(pianki i żelu) i to zdecydowanie nie to samo- za lekkie to dla mnie było i nie mogło włosia ogarnąć
Ja też uwielbiam mrożący

Cytat:
Ale! Dziś od rana miałam wolne i rozpuściłam włosy z podomowego koczka dopiero o 15 i oczom nie mogłam uwierzyć. Włosy te same, co na zdjęciu wcześniej, bo jestem na etapie przestawiania się na co 2 dzień mycie. Zawinęłam je tylko w rulony 2 i tak spałam i krążyłam po domu. Po przeczesaniu palcami i po delikatnym pozbijaniu:
Jaki efekt! Ciekawa jestem, jak zrobiłaś tego domowego koczka, mnie by po moim coś takiego nie wyszło…

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Myślałam ostatnio o Tobie, że przepadłaś nam
Jakie to miłe

Cytat:
I tak pół offtopowo - nie włosowo, ale wciąż kosmetycznie - macie jakiś sprawdzony BARDZO MOCNO nawilżający balsam/masło? Po prysznicu myślałam, że się zadrapię na amen nie pomógł mi balsam z AA ani nałożony na niego kokos. Zaczyna się sezon wczesnej jaszczurki...
Masło shea? Albo oliwa z oliwek?
Stary 2012-10-19, 21:41   #71962
La_Lune
Raczkowanie

Cytat:
Właściciele wiedzą duużo i czytają Wiedźmiego bloga
8,5 to nieźle wzmocnić włosy samo się zagęści
mi przybyło, nie wiem ile bo nie mierzyłam ale widzę
No to nie wiem czy się cieszyć, bo wyjdę ze wszystkim, czego mi potrzeba, czy płakać bo mnie z domu wyrzucą - mam ultimatum na nieznoszenie żadnych nowych mazi, a ja kupuję największe opakowania! Jak tu wykończyć cokolwiek?

Cytat:
no to patrz
moje naturalsy:
http://3.bp.blogspot.com/-hhJSpd-EGE...0/IMG_0443.JPG

sama cassia:
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...onkursowo.html

jeśli przyciemnia to niewiele i u mnie wyszła rudo na końcach (ja jestem naturalnie popielata, końcówki mi żółkną)
No to niestety cassia odpada Mam nieśmiałe plany zimowego powrotu do chłodnego blondu, więc całkowicie nie ten efekt.

Cytat:
nie ma reguły - jednym prostuje, innym kręci, jednym wysusza, innym przetłuszcza
To brzmi prawie jak wyzwanie. Chyba się skuszę, ale zacznę od najmniej intensywnej metody - wolę, żeby nie podziałało w ogóle, niż miało zaszkodzić chuchanemu skrętowi.

Cytat:
Jaki efekt! Ciekawa jestem, jak zrobiłaś tego domowego koczka, mnie by po moim coś takiego nie wyszło…
Szczerze mówiąc na każdym zdjęciu w moim albumie jestem po koczku. Od gimnazjum mam długie włosy, które zaraz po przyjściu do domu spinam, bo przeszkadzają potwornie - mam swój koszyczek przy drzwiach wejściowych ze spinkami, rytuał wejścia za kolejnością: ściągam buty, kurtkę, odkładam torebkę na miejsce i spinam włosy. Bez tego jestem chora. Różnica na zdjęciach to tylko pielęgnacja, na pierwszym widać, że wcześniej to na koczka (i prawie wszystko) pozostawały niewzruszone.
"Koczek" to rulon skręcony przy karku i wywinięty w pętelkę w górę, na dół i spięty dużą spinką żabką. Nic nadzwyczajnego, kilka dziewczyn tutaj chyba wspominało o takim upinaniu podomnym.
Stary 2012-10-19, 21:47   #71963
Doe
Rozeznanie

AjriszMarta, dzięki wielkie Zaraz sobie zrobię ściągę
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 21:54   #71964
La_Lune
Raczkowanie

Cytat:
Na mocny przesusz ciała najlepiej działają na mnie mocno tłuste kosmetyki do stóp/rąk z dużą zawartością mocznika. Pozostaje klejąca warstewka, więc do wchłonięcia na noc się tylko nadają. I nie wiem czy w dobrą stronę idę, ale jak na jakiś balsam nawilżający nałożę tanią oliwkę (żeby miała parafinę na samej górze) to jakby zabezpiecza całość i zatrzymuje to nawilżenie. Ale sama taka oliwka jest słaba.
Stary 2012-10-19, 21:56   #71965
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
a skoro tak regionalnie to dzisiaj przede mną w tramwaju siedziały taaaaaakie idealne locze deszcz okrutny, a one ani trochę spuszone! ani też widocznie obciążone! bosz bosz ciekawe kim była ta dziewczyna i jak to zrobiła?
Trzeba było ją zagadać

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
JESTĘ KOPERNIKIĘ

Cytat:
Napisane przez iksigrekzetfau Pokaż wiadomość
a tutaj moje pierwsze podejście do żelu mrożącego, podoba mi się, mogłam dać więcej
Efekt powala

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Dla mnie zdanie koleżanek z pracy jest jakimś tam punktem wyjścia do rozmyslań, ale na pewno nie czynnikiem decydującym. Liczy się to, jak się czuję.
Słusznie Zdanie innych jest ważne, ale nasze zdanie i nasze samopoczucie jest najważniejsze

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
2) myślałam, że nie rosną cały wrzesień, a okazuje się, że rosną i mam już widoczne odrosty, ale takie jasne jak praktycznie reszta włosów (Po latach farbowania to szok). Co jeszcze lepsze -> kolor odrostów jest szarawy i dużo bardziej mi się podoba niż lekko zrudziała farba na czubku głowy Nie wiem co się stało - czy włosy mi pojaśniały czy co Dodam może, że w lipcu przeszłam z bardzo jasnego blondu na naturalny jasny blond, ale nawet wtedy odrost wyglądał w kontraście na ciemny.
Faktycznie ciekawe… Może włosy są tego samego koloru, co dawniej, ale z racji tego, że masz farbę inną, to odrost mniej się rzuca w oczy?
Jak ja zaczynałam mieć odrosty po rozjaśniaczu, to moje naturalki wyglądały na tak ciemne, że się załamywałam, że mi mój cudny jasny blond uciekł. A teraz jak już mam długi odrost, to widzę, że naturalki wyglądały na ciemne, bo taki się tworzył kontrast przy włosach porozjaśniaczowych.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej Moge sie dolączyc?? juz keidys pisałam ale jakos rok temu. Bo jak zaczełam pisac to niedlugo po tym zaszłam w ciąze i nie mialam weny "dbac o skret " tzn z brzuchem wielkim ciagle myc wlosy klasc odzywki itp. 3miesiace temu urodzilam córeczke i teraz mam zas problem bo wlosy mi wypadaja
Przez ten czas rzadko wlosy prostowałam ale wiecznie w kite wiazałam. Wiec niedawąłam im sie krecic. bynajmniej nietak jak powinny a skret mam mocny. Jak sa odzywione .

Mam nadzieje ze znajde tutaj wsparcie i juz mam zamiar regularnie o nie dbac bo dosc ze mam ich polow emniej przez te wypadanie to nie chce juz ich katowac
Część Ja Cię pamiętam

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Niestety to naturalna kolej rzeczy, bo w czasie ciąży włosy nie wypadały prawie wcale, więc w pewnym momencie musiało wypaść wszystko to, co tak dzielnie trzymało się głowy przez ponad 9 miesięcy.
Nie da się choć trochę tego procesu zatrzymać? Choćby dzięki fitoestrogenom?

Cytat:
poza tym interesowałam się tym ostatnio i dotarłam na zagranicznych stronach do artykułów, które podają, że po farbowaniu farbą chemiczną (trwałą, nie wiem, jak jest z tymi na mniej myć, ale słyszałam kiedyś, że potrafią mieć gorszy syf w sobie niż te "stałe" i w sumie jedno farbowanie kiedyś tymczasowym L'orealem by to potwierdzało...) że po tym farbowaniu 40minut później można w moczu kobiety znaleźć toksyczne składniki, które przeszły od skóry głowy przez krwiobieg i nerki po farbowaniu... i największy odsetek raka pęcherza moczowego jest wśród fryzjerek... także ja tam chemii nie mam zamiaru tykać zbyt szybko, mam nadzieję, że już wcale...
Dałabyś linka do tego artykułu?

Cytat:
"Koczek" to rulon skręcony przy karku i wywinięty w pętelkę w górę, na dół i spięty dużą spinką żabką. Nic nadzwyczajnego, kilka dziewczyn tutaj chyba wspominało o takim upinaniu podomnym.
Aaa, wszystko jasne Ja takiego nie robię
Stary 2012-10-19, 21:58   #71966
Heksacyjanek
Raczkowanie

GG do Heksacyjanek

Ja też dziękuję Szukam teraz czegoś emolientowego. Mój włosowy folder w pasku zakładek rozrasta się i rozrasta... Niedługo i jego będę musiała podzielić na jakieś podfoldery, bo się pogubię w tym wszystkim w końcu

Moje recenzje
Heksacyjanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 22:00   #71967
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Masło shea? Albo oliwa z oliwek?
Ooooo widzisz, zapomniałam, że mam końcówkę shea

Cytat:
Na mocny przesusz ciała najlepiej działają na mnie mocno tłuste kosmetyki do stóp/rąk z dużą zawartością mocznika. Pozostaje klejąca warstewka, więc do wchłonięcia na noc się tylko nadają. I nie wiem czy w dobrą stronę idę, ale jak na jakiś balsam nawilżający nałożę tanią oliwkę (żeby miała parafinę na samej górze) to jakby zabezpiecza całość i zatrzymuje to nawilżenie. Ale sama taka oliwka jest słaba.
Mam mocznika trochę z ZSK, chyba wreszcie się przyda Myślisz, że dodany do zwykłego balsamu zda egzamin? Z tego co widzę to polecają stężenie do 10%. Jutro pomyślę o jakimś pojemniku i spróbuję zamieszać. Dziękuję
Stary 2012-10-19, 22:15   #71968
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Dałabyś linka do tego artykułu?
to nie jest ten konkretny artykuł (spróbuję go wyszperać), ale podobny w treści i wydźwięku:
http://www.dailymail.co.uk/health/ar...ater-risk.html
http://www.cancer.gov/cancertopics/f...Risk/hair-dyes

generalnie moim prywatnym zdaniem coś w tym jest, mój Tata jest chemikiem, pracował w zakładach produkujących m.in. farby do włosów i na moje pytanie, czy w ciąży lepiej farb nie używać odpowiedział, że zdecydowanie lepiej nie używać
a jak tak czytam te artykuły, to wiadomo, że to zostaje dla każdego do indywidualnego osądu, ale wedle mojej logiki farby nas po prostu podtruwają stopniowo i regularnie, im więcej farbowań, zwłaszcza ciemniejszymi odcieniami tym większe ryzyko odbicia się na zdrowiu... a wiadomo, że branża kosmetyczna i farby to ogromny biznes i "wielkim tego świata" nie zależy na tym, by szczególnie dokładnie prowadzić i nagłaśniać tego typu badania, które mogłyby zakłócić funkcjonowanie ich wielomiliardowych biznesów...

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-10-19 o 22:28
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 22:24   #71969
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
no ja do chemii nie jestem przekonana widząc co zrobiła z moimi włosami i jak ogromna jest różnica między farbowanymi włosami, a tymi które zaznały tylko ze 3 razy w ciągu roku szamponetki no i teraz henny...
Szkoda mi tych fryzjerek, nie ich wina, że kobiety przychodzą się farbować. Chociaż fryzjerki też sie często farbują.

Cytat:
Mam to samo, wszystko mnie swędzi. Ale to chyba też żel Orginal Source, zapach ma na samej górze

Za długi plopping puszy włosy ? Bo zdjęłam koszulkę z głowy po godzinie i mam fajny skręt ale na wierzchu puszek. A nawaliłam Garniera AiK na b/s, powinien puch dociążyć.
Stary 2012-10-19, 22:26   #71970
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Za długi plopping puszy włosy ? Bo zdjęłam koszulkę z głowy po godzinie i mam fajny skręt ale na wierzchu puszek. A nawaliłam Garniera AiK na b/s, powinien puch dociążyć.
trochę może puszyć, ale ja zawsze tyle trzymam, bo inaczej włosy wieki mi schną
z własnych obserwacji to im gładsza koszulka (czasem trafi mi się taka "satynowa" bawełna) tym mniejszy puch

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości