|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#71971 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
Możliwe. Włosy podsychają, koszulka jeździ po nic jak się poruszasz i robi się puszek
|
|
#71972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę znaleźć lepszą koszulkę i przetestować. Cytat:
Jutro się zreanimuję. Kiedyś mi puch nie przeszkadzał, fajny nawet był bo dawał objętość a teraz patrzeć na to nie mogę. |
||
|
|
|
#71974 |
|
Raczkowanie
|
O kurka, widzę, że to nie tylko mnie swędzi ciało po OS. Myślałam, że to wina wody, ale jak widać nie. I to żeby tak normalnie swędziało, a to takie uczucie, jakby się skóra naciągała, jak pokrzywka :/ niemiłe.
Obudził się we mnie wewnętrzny chemik i w przypływie weny postanowiłam stworzyć psikadło. No ciekawa jestem, co mi z tego wyjdzie Przekonam się jutro
|
|
#71975 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, Dailymail to brytyjski odpowiednik faktu. Bardziej mnie za to zainteresowała 2 strona z domeną .gov.Cytat:
Kolejna informacja, to taka, że farby do włosów mają potwierdzoną rakotwórczość (ale znowu na biednych zwierzątkach), ale farby sprzed 40 lat! No i ci fryzjerzy... Zastanówmy się, jak często mamy styczność z farbami? Raz na miesiąc? Rzadziej? Fryzjerzy farbują nawet kilka razy dziennie - po za tym kto prowadził badania wykluczające, że to nie związki chemiczne płynu do trwałej szkodzą? Coś za dużo niewiadomych. A! Wisienka na torcie: Cytat:
EDIT: Cytat:
. Artykuł z 2004 - to 8 lat i dalej nie ma badań i nikt z eko ruchu nie krzyczy o tym? Zbyt dziwne . Zero podanego źródła.
Edytowane przez La_Lune Czas edycji: 2012-10-19 o 22:52 |
||||
|
|
|
#71976 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiedziałam, że to żel, ale nie wiedziałam, że OS będzie aż takim złem . Przegrzebuję forum odnośnie pielęgnacji zimowej i stwierdzam, że chcę już następne lato. Zimą prawdziwego CG to się chyba nie da. |
||
|
|
|
#71977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No cóż, trzeba się będzie zabalsamować po każdym prysznicu A dla mnie to nowość, bo nigdy nie potrzebowałam balsamów, no ale kiedyś musi być ten pierwszy raz
|
|
|
#71978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#71979 |
|
Wtajemniczenie
|
widzialyscie na blogach reklame tej czerwonej suszarki BaByliss E6615?Reklamuja ja w ten sposob: "Wiatr we wlosach. Susz zgodnie z natura - mocnym nadmuchem powietrza. Predkosc 130 km/h".
Ja nie wiem dla kogo to moze byc dobre, chyba nawet prostowlose spuszy i splacze...
|
#71980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kupię baniaczek wody demineralizowanej na stacji benzynowej to mogę jej bezpiecznie używać ? Czy ona jest jakaś fe, bo do samochodu ? |
|
|
|
|
#71981 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Naprawdę uważasz, że jeśli nieporównywalnie bardziej szkodliwe papierosy z antypapierosową propagandą z każdego miejsca nie straciły, to pokonasz wątpliwą szkodliwością farb kobiety z ich pędem do bycia pięknymi? Jeżeli np. w Indiach kobitki używają kosmetyków z rtęcią do wybielania skóry? Kiedy to jest potwierdzony zabójca?
|
|
#71982 |
|
Raczkowanie
|
Możesz, woda to woda, ale tak naprawdę to samo będziesz miała po dwukrotnym przegotowaniu (no, może nie do końca, ale przegotowana woda zachowuje się praktycznie identycznie z destylowaną)
Edytowane przez Heksacyjanek Czas edycji: 2012-10-19 o 23:25 |
|
|
|
#71983 | |||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Chodzi o substancje wchłaniane przez skórę głowy? Co wtedy z balejażem czy np. farbowaniem samych końcówek włosów? Cytat:
Na razie czytam to, co jest na stronach, które podałaś Inna sprawa, że ciekawi mnie o jakich dokładnie farbach tu mowa, może są farby mniej i bardziej szkodliwe? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#71984 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam Proficiency, pracowałam jako lektor i tłumacz, więc angielski znam na tyle, że nie trzeba mi tłumaczyć tych artykułów... co do informacji o farbach sprzed 40 lat pada też informacja, że nie wyklucza to efektów farb produkowanych później, ale mowa o tym, że rak działa "z opóźnionym zapłonem" i w wyniku kumulacji toksycznych czynników - dlatego zwiększone ryzyko u fryzjerek ale też na tyle długo żyję na tym świecie i miałam styczność z takimi manipulacjami osób na wysokich stołkach, że dla mnie taki sygnał (artykuł, informacja) to znak, że coś zostało wyciszone dla dobra "korpów", a naukowcy, żeby im nic nie można było zarzucić wspomnieli o tym, że są podejrzenia i nie odżegnali się od nich, że wszystko jest okej jeśli wszystko jest super to produkt powinien być w grupie 4 a nie 3 w tej klasyfikacji takie jest moje zdanie ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
wiadomo, że "głowa nie odpadnie" od używania farby (no chyba, że ktoś ma alergię na PPD to może mieć nieciekawe doznania), ale chodzi o całą sumę czynników na które się dobrowolnie wystawiamy przez całe życie, część z nich jest bardziej toksyczna od innych, nie na wszystko mamy wpływ, ale moim zdaniem warto ograniczać to na co ma się wpływ, każdy przecież zrobi jak zechce a co do żywności tak się składa, że "człowiek jest tym co je", więc gdy tylko mam możliwość to staram się spożywać kupowaną na wsi u gospodarza, a nie w hiperaku, tak więc tu nie trafiłaś na resztę sarkazmu nie będę odpowiadać wkleiłam tu coś informacyjnie zastrzegając, że każdy musi osądzić dla siebie, więc dziwi mnie takie pohukiwanie na mnie, jakbym miała 15 lat i kisiel zamiast mózgu (profilaktycznie już zastrzegam, że wiem, iż sporo 15latek wcale kisielu zamiast mózgu nie ma i to była metafora) proponuję troszkę ochłonąć ![]() pozdrawiam ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Cytat:
umówmy się, jeśli coś musi być stosowane w dobrze wentylowanym pomieszczeniu i powoduje łzawienie oczu to nie do końca taka inhalacja, którą powinno się fundować sobie a co dopiero jeszcze nienarodzonemu dziecku ![]()
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-20 o 01:05 |
|||
|
|
|
#71985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakosc nie jest zla, kalkulatorem wychodza gorsze![]() Nie denerwuj sie |
|
|
|
|
#71986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kalkulatorem nie próbowałam - to przede mną ![]() ![]() nie denerwuję się, mam za sobą bardzo miły wieczorek i właśnie idę spać ![]() ale nie przepadam jak ktoś "rozmawia" ze mną jak z półgłowkiem więc doprecyzowałam moje (wydawało mi się, że już i tak jasne) wypowiedzi...dobranoc
|
|
|
|
|
#71987 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą, mnie nigdy nie łzawiły oczy podczas farbowania włosów (blondy). A farbowałam włosy w powiedziałabym, że dość dusznych i nieprzewiewnych pomieszczeniach. Za to z rozjaśniaczem była masakra, raz wybiegłam na balkon, bo miałam wrażenie, że jak tego nie zrobię, to się uduszę
|
|
#71988 | |||
|
Raczkowanie
|
Wlazłam dziś do Rossmana z ostatnimi 10zł...
A w Naturze nie było Artiste ![]() Cytat:
i nie ma co z nim zrobić)Cytat:
Cytat:
![]() I ostatnio wbrew Twojej radzie nie umyłam już włosów po oklapie, bo bym nie zdążyła. Na szczęście włosy po południu trochę się ocknęły z odrętwienia (próbowały zrobić szopę, ale ostatecznie utrzymały się w ryzach i w tym czymś na głowie dało się wyjść z domu). Swoja drogą myślałam, że w Operze jakieś zachowanie i strój obowiązują... Ale mój oklap na głowie to było nic, w porównaniu z tym, co ludzie wyprawiali...
Magister biotechnologii. Bezrobotny, goły, wypalony magister. Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach. "Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi ₪ ø lll·o.
|
|||
|
|
|
#71989 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę w takim razie miód ograniczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#71990 | |||
|
Raczkowanie
|
No i właśnie osądziłam, jako, że przedstawiam odmienną stronę postanowiłam tu odpisać - mój kaprys - po to jest forum
. Nikogo nie obrażam, nie łamię regulaminu. Naprawdę nie wiem co mi zarzucasz.Cytat:
. Po za kilkoma pytaniami retoretycznymi odnoszę się do tekstu (ów), które uważam za głupie i sianie paniki bez powodu. Podałam kilka swoich argumentów z takiej okazji, że kilka postów temu piszesz o badaniach potwierdzających wzrost zachorowań na raka u fryzjerów bezpośrednio związany ze szkodliwością farb do włosów. Następnie podajesz jako jedno ze źródeł dailymail , stronę konkurenta bez jakichkolwiek linków/poparcia w bibliografii i artykuł ze strony rządowej, który wygląda poważnie, ale nic z niego nie wynika.Cytat:
.Cytat:
Powtórzę się, nie ma co dać się zwariować . "Nie wszystko co przeczytasz w internecie jest prawdą." ~Józef Piłsudski
|
|
#71991 |
|
Zakorzenienie
|
hej wodze ze nikt mi nie odpisał
![]() no nic, po pierwszym razie z cg efekt
|
#71992 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do tej pierwszej wypowiedzi... A zawsze śmiałam się, gdy babcia zarzucała mi, że wszelkie bóle głowy i nie tylko "to od tych głupich farb" Cytat:
|
|
#71993 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
piękny skręt jeszcze troszkę puszku ale nic to, jak skręt taki ładny ![]() Cytat:
![]() wolę nie spadać z nieba, podobno od tego boli pupa ![]() siedzę z maską głębokonawilzającą dzięki, Eloe ![]() nie wiem co włosy powiedzą ale sam skalp wypił połowę juz przy nakładaniu ![]() skład będzie w codzienniku razem z efektem ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
mieszanka olejowa kokos + awokado na mokrą skórę (oliwka + mleko kokosowe masło shea + 20% oleju na wytartą i wilgotną skórę
|
||||
|
|
|
#71994 |
|
Zadomowienie
|
Podobają mi się
To czekam Ostatnio była szamponetka, dziś pójdzie SLS (bo się boję że kolor za bardzo się wciśnie ) także pewnie będę czegoś takiego potrzebowała
|
#71995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno coś w tym jest. Przemysł farmaceutyczny to ogromne pieniądze. Czytałam kilka artykułów jak to oni robią ludzi w konia, sceptycznie do tego podchodzę, ale na pewno jakaś cześć prawdy w tym tkwi. Spałam dziś w ananasie i do du.py. Nie umiem spać z moimi włosami, za długie są. Jeszcze muszę wypróbować sposób Maliniarki ale nie mam satynowej chustki. |
|
|
|
|
#71996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Śliczne loczusie <3
|
|
|
#71997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() maseczka do nałożenia na włosy po umyciu SLS 1/4 szkl glutka lnianego niecała łyżeczka miodu -//- oleju lnianego 2 kaps 1,2g lecytyny 2 łyżeczki Bingo z zieloną glinką ---> zblendować i pod folię i ręcznik na 30-60 minut ![]() potem płukanka lniana i krem z biedronki jak zwykle ![]() schnie ładnie, oby nie okazały się tłuste bo ostatnio nie wiem co się dzieje, foch jest :/ Cytat:
czasem pamiętam spać w chustce i jeśli nie wiercę się bardzo w nocy to nawet fale przetrwają
|
||
|
|
|
#71998 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
. Skończę sprzątanie, zaliczę sklep i biorę się do roboty
|
#71999 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Czym najlepiej zastąpić: olejem ze słodkich migdałów (wolałabym jednak do twarzy zostawić), kokosowym, słonecznikowym czy oliwką BD? Innych olei nie posiadam.
|
|
#72000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kokos nie, jeśli maseczka ma porządnie nawodnić i zmiękczyć to słonecznikowy, migdał lub BD (może migdał pół na pół ze słonecznikiem? to świetny olej, bardzo mi szkoda że u mnie nie działa bo skóra reaguje na niego pięknie )Cytat:
niech służy mi podobne uratowały włosy w lecie - niech się postarają i teraz ;]
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Muszę znaleźć lepszą koszulkę i przetestować.

Wiedziałam, że to żel, ale nie wiedziałam, że OS będzie aż takim złem 

Na razie czytam to, co jest na stronach, które podałaś
Jakosc nie jest zla, kalkulatorem wychodza gorsze