Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-23, 12:55   #4111
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Hosenko, takie coś???
http://allegro.pl/lampa-plafon-31-cm...711436319.html

myśleliśmy nad tą
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80230766/
ale jakbyśmy wytarabanili tyle kasy a to by świeciło średnio to bym się wnerwiła okropnie

Wrzucam zdjęcia mojego śpiocha synusia, widzicie, jak na drugim zdjęciu sobie ziewa? chwilę później wsadził sobie całą piąstkę do buzi i ciumkał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Piotrunio 27tc.jpg (58,7 KB, 93 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:57   #4112
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Laurka ja też najprawdopodobniej idę do Bonifratrów także się może spotkamy A swoją drogą ponoć ciężko u nich ostatnio doprosić się o znieczulenie bo nigdy anestezjologa nie ma. Czytałam, że wszystko przez to, że mają bardzo duże obłożenie i lecą z porodami taśmowo. Ale to wiadomo, okaże się w praktyce No i fajne u nich to, że tata może być dłużej, nie tylko w godzinach odwiedzin
W wielu szpitalach taka jest praktyka

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
U mnie w szkole rodzenia położna, która niedawno sama rodziła powiedziała że te Belli są beznadziejne i że poleca Tena albo Hartmanna (które bokeh pokazywała). Pokazywała zresztą i wydziałam na własne oczy i na pewno nie kupię Belli. To zwykła wata upchnięta w jakąś fizelinę o kształcie prostokąta. Natomiast tamte dwie były ładnie wyprifilowane i jakościowo bez porównania, ten wkład taki gładki i widac że się nie rozwali po wykonaniu 5 kroków. I takie oddychające mi się wydały w przeciwieństwie do tej Belli.

U mnie w SR jak najbardziej pokazywały pozycje wertykalne i zachęcały żeby z nich korzystać bo wtedy maluch łądnie wpasowuje się w kanał rodny. No ale uprzedzaly też że w szpitalach to wszyscy by chcieli żeby położyć się na plecach i przeć bo wtedy wszystko widzą dokładniej i jak któras chce inaczej to nie są zbyt chętni
To ja już nie wiem jakie kupię

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37209945]Tzn dziewczyny pozycja leżąca ma duży plus - w takiej najlepiej krocze chronić, bo najdokładniej położna widzi co się dzieje.[/QUOTE]

Ale to nie jest tak, że tkanki się rozciągają nierównomiernie i wtedy łatwiej o pęknięcie niekontrolowane w stronę odbytu? Dlatego położna widzi, że trzeba naciąć. Przy wertykalnej tkanki równomiernie naciągnięte, i nic nie trzeba robić, tylko położna powinna pilnować powolnego, nie gwałtownego wyłaniania się główki.
Ach te dylematy porodowe
Nie wie ktoś, co jest potrzebne do porodu dla mamy i dziecka u Bonifratrów?
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 12:57   #4113
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Hope: żona kolegi, która rodziła w Roztoce rodziła "uwieszona" na nim - tzn na początku, potem poszła na fotel.
no wlasnie o to mi chodzilo... juz na samo wychodzenie dziecka lezy sie na łóżku

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37209945]Tzn dziewczyny pozycja leżąca ma duży plus - w takiej najlepiej krocze chronić, bo najdokładniej położna widzi co się dzieje.[/QUOTE]
no no, mówila nam jeszcze ze w trakcie porodu polozne kreca/lawirują główką dziecka tak aby latwiej im bylo sie przecisnac barkami...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:02   #4114
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Mój też nie chce się bzykać, bo boi się, że Olę po główce będzie pukał. Ot to ojcowska miłość. Ale że mi w pipce niedługo ptaszniki się zalęgną to o tym nie pomyślał.
Padlam

Opchalam sie nalesnikami z kurczakiem, pieczarkami, papryka, cebula i kukurydza polanymi sosem czosnkowym. Nie mam sil, zeby sie ruszyc

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:08   #4115
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a właśnie jak to jest z tym znieczuleniem, chodzi mi o zewnatrzoponowe. jest płatne, tak?
W sumie to nie wiem. Ale znalazłam takie coś http://kobieta.dziennik.pl/dziecko/a...-porodzie.html
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:11   #4116
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hosenko, takie coś???

myśleliśmy nad tą
ale jakbyśmy wytarabanili tyle kasy a to by świeciło średnio to bym się wnerwiła okropnie

Wrzucam zdjęcia mojego śpiocha synusia, widzicie, jak na drugim zdjęciu sobie ziewa? chwilę później wsadził sobie całą piąstkę do buzi i ciumkał
Tak, coś w tym stylu - są też takie bez odcięcia od sufitu.

Co do tej listwy - nie polecam. To prawdopodobnie LEDy - popłyniecie na rachunkach za prąd. Jako oświetlenie wspomagające - ok, ale jako główne Mój kuzyn w salonie miał 2 takie listwy to przeklinał strasznie. Do tego nagrzewają pomieszczenie.

Słodki synek

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
a właśnie jak to jest z tym znieczuleniem, chodzi mi o zewnatrzoponowe. jest płatne, tak?
Zależy gdzie. W moim upatrzonym jest za darmo.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:20   #4117
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Mowili o tym właśnie tydzien temu w SR. teraz od jakiegos czasu jest takie zarzadzenie że kazda ciezarna powinna zglosic sie do szpitala mi.in z wynikami GBS. jesli nie robila takiego badania, bo np nie zdazyla a jest czas zeby to zrobic w szpitalu to zrobia przez porodem. Jesli wynik jest ujemny to jest ok ale jesli wynik jest dodatni lub brak takiego badania/wyniku to podaje sie profilaktycznie albo penicyline a jak ktos ma uczulenie to coś tam innego ale nie pamietam nazwy...

a tak a propo, jak poznac że jest się uczulonym na penicylinę?

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

jak ja robiłam ten wymaz z broszki to tam piszę ze nie zaleca sie u mnie penicyliny i musialam brac erytromecyne czy cos takiego.

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny, przyjmiecie mnie już do klubu??
skoro jestes na liscie mamus na 1 stronie to jak najbardziej tylko zglos się do Black

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość

Maluchna kapustę zawsze zakisić można hehe, a ja ciągle się zastanawiałam skąd w styczniu bocian się weźmie i mi tą kruszynkę przyniesie jak on w ciepłych krajach wtedy

Szklanka hehe niezła historia widać ma tupet kobita. Bo przecież ona w ciąży to że inne też to nie istotne

Wy też tak macie że ciężej wam się oddycha???
Na jakiej zasadzie przyjmujecie do klubu??????
sa takie dni ze nie moge oddychać, bardzo ciezko jest wtedy.
co do klubu i listy na 1 stronie, musi byc conajmniej 100postów napisanych na wątku

LUBCIA- podaj dane to Cię wpisze;p
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Padlam

Opchalam sie nalesnikami z kurczakiem, pieczarkami, papryka, cebula i kukurydza polanymi sosem czosnkowym. Nie mam sil, zeby sie ruszyc
wez !! ja tez bym zjadla... :pro si: ale ... jutro bede miec pierozki albo jeszcze dzis z grzybkami mniam mniam mniam

Kurna wróciłam z uczelni, kolega mi powiedzial ze przytyłam na buzi:/
wrrr.....

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 13:25   #4118
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

To zdjecie na dole jest mega!!!
Ziewa? moim zdaniem on się chichra

To i ja cos wrzucę - pokoik dla maleństwa, przed i po oraz łóżeczko, wstawilam tez do lubu bebzolek w 30 tyg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p1.jpg (29,7 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p2.jpg (31,8 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p3.jpg (26,4 KB, 59 załadowań)

Stary 2012-10-23, 13:27   #4119
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, nie mam kompletnie na nic weny dzisiaj. Pogoda taka paskudna, nic mi się nie chcę. Zjadłam wczorajszą ogórkową, poprawiłam naleśnikami z białym serem. W chwili obecnej czuję się jak dynia

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
No właśnie szukałam na allegro to nigdzie nie mogę znaleźć laktatora lovi, ale myślę że laktator to chyba bez różnicy jakiej firmy najwyżej się przeleje do buteleczki lovi.
Ale też w sumie nie wiem jakiej formy laktator kupić

A co do aktywnego ssania to dokładnie nie wiem, ale na opakowaniu napisane że smoczki są do "aktywnego ssania" czyli że maluch nie idzie na łatwizne i mleko samo mu nie leci do brzuszka tylko musi się naćlamkać jak z cycka. Przynajmniej ja tak to rozumiem

Ogólnie się dziś cały dzień zastanawiam nad butelkami i kosmetykami i szukam na allegro i w sklepach. Zastanawiam się nad kosmetykami BAMBINO , chusteczki nawilżające są dosyć tanie, kremy i oliwki też i do tego ładnie pachną i myślę że na poczatek wystarczy. Tylko nie wiem czy z tej firmy są jakieś żele do kąpieli bo nigdzie nic nie widzę

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Daj link
Co do laktatora też się zastanawiam. Na pewno chcę kupić ręczny, ale nie wiem jaki. W ogóle to się zastanawiam czy będę tego używać? Ale raczej chcę kupić. Co do kosmetyków ja mam bambino krem, do mycia mydełka bambino. Nie spotkałam się z płynem do kąpieli bambino, ale wydaje mi się, że mydełka na początek ok. Oprócz tego do włosków mam szampon Hipp i mleczko pielęgnacyjne też z Hipp.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Wiesz i tak potem sie to wyjaśni czego będziemy używać, na co dziedzię nie będzie uczulone a biały jeleń ma też taką serie dla bobasa? te kosmetyki są ponoć fajne
Ja z jelenia zamierzam dla siebie do szpitala kupić.

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Dzięki za przyjęcie do grona

Hmm co by tu o sobie napisać..........
Mam na imię Karolina, mam 24 latka (w sumie już prawie 25). Jestem juz mamą 4 latki i właśnie spodziewam się kolejnego maleństwa. Termin mam na 5.01 więc 30tc już leci.

Od jakiegoś czasu juz Was podczytuję ale teraz mam więcej czasu, więc postanowiłam się ujawnić.
Witam Karolina Jeśli masz prawie 25 lat to tak jak ja. Rocznikowo jestem 87 ale urodziny mam w listopadzie, więc jeszcze czekam na 25. Ja też w 30 tyg a termin mam na 6 stycznia, więc też podobnie.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Uciekam do gina po skierowanie do szkoly rodzenia (w wiekszosci szkol nie chca, a w tej "mojej" wymyslili sobie takie cos :/)
Milego dnia

Jak widać wymagania różne, ja nie musiałam mieć żadnego skierowania do SR.
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Lenowa- najlepsiejszego

a ja mam pytanie odnosnie ubezpieczenia- jako zarejestrowana w Urzedzie Pracy mam tam ubezpieczenie zdrowotne. W wykazie dokumentów na stronie szpitala mam obowiązkową legitymacje ubezpieczniową. Co w takim razie robic? pobrac z UP jakies zaswiadczenie i kiedy???? Może któras z Was sie orientuje?????
Ja też jestem zarejestrowania w UP i też mam z UP ubezbieczenie zdrowotne. W domu mam takie zaświadczenie, że podlegam do ubezpieczenia zdrowotnego i tyle. To jest mój dowód ubezpieczenia tyle, że wezmę sobie nowe zaświadczenie, żeby było aktualne.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
a bo widzisz- mnie się wydaje, że jestem meeeeeeeeega wielka.... całe życie nie przekraczałam 50 kilo.... zawsze rozmiar 36, plasciutki brzuszek, w miarę szczupłe uda. A teraz???? dla mnie tragedia..... dlatego nie bardzo ludziom wierzę jak mówią jak to pięknie wyglądam....

ale bardzo dziękuje
To masz podobnie jak ja. Ja też nigdy nie przekroczyłam wagi 50 kg, dlatego teraz mając 54 na wskaźniku czuję, że jest mnie dużo więcej,

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pewnie już było poruszane, jakie kupujecie podkłady poporodowe? Bella tanie, ale czy dobre? Jestem zielona w temacie
Ja zakupiłam wkłady poporodowe firmy Hartmann rozmiar midi. Podkłady na łóżko do szpitala takie 90/60 też z tej firmy, bo u nas w szitalu wymagają, żeby mieć swoje.

Cytat:

Wy też tak macie że ciężej wam się oddycha???
Na jakiej zasadzie przyjmujecie do klubu??????
Mnie się zdecydowanie ciężej oddycha.
Stary 2012-10-23, 13:29   #4120
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

Zależy gdzie. W moim upatrzonym jest za darmo.
też tak mówię, że upatrziny to i tamto, a coś myślę że tam nie dotrę

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Kurna wróciłam z uczelni, kolega mi powiedzial ze przytyłam na buzi:/
wrrr.....
nie przejmuj się mi też non stop mówią, że na buzi księżyc w pełni

napoleonka na mnie czeka

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:33   #4121
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

To i ja cos wrzucę - pokoik dla maleństwa, przed i po oraz łóżeczko, wstawilam tez do lubu bebzolek w 30 tyg
Ślicznie Całkiem spory pokoik

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
też tak mówię, że upatrziny to i tamto, a coś myślę że tam nie dotrę

nie przejmuj się mi też non stop mówią, że na buzi księżyc w pełni

napoleonka na mnie czeka
Wiadomo, że różnie to bywa, zwłaszcza jeśli chodzi o pogodę.

Nerwów TŻ nie biorę pod uwagę, bo jak będzie z tym źle, to nas mój tata odwiezie - dla niego emocje ciut mneijsze.

Tylko tak sobie pomyślałam, ze ok wszystko pięknie ładnie, będę miała przygotowane tylko rzeczy dla siebie, a tu się okaże, że wyląduję w naszym szpitalu, "pod nosem" a wymagania mogą mieć inne

Instagram

Stary 2012-10-23, 13:36   #4122
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Ślicznie Całkiem spory pokoik

dziekuje
fakt pokój jest duzy i tak sie na poczatku zastanawialismy czy może nie zamowic 2 komód albo 2 słupków bo bedzie pusto ale jak teraz stoi samo lozeczko na srodku i wyobrazilam sobie cala reszte + do tego kanape i ławę to wydaje mi się ze bedzie ciasno

Stary 2012-10-23, 13:37   #4123
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:

Identyczny kolor jest u mojej Oli, tylko będą do tego purpurowo-malinowe dodatki.
Stary 2012-10-23, 13:42   #4124
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

pięknie to wygląda

Cytat:
Hosenko, takie coś???

myśleliśmy nad tą

Cudny!
Stary 2012-10-23, 13:46   #4125
adusia1554
Rozeznanie

Lady śliczny bobas.

Mój TŻ też nie chce sie bzykać i też mówi że boi sie że krzywde zrobi. Ach te chłopy.

Pstryczek super pokoik.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 13:49   #4126
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje
fakt pokój jest duzy i tak sie na poczatku zastanawialismy czy może nie zamowic 2 komód albo 2 słupków bo bedzie pusto ale jak teraz stoi samo lozeczko na srodku i wyobrazilam sobie cala reszte + do tego kanape i ławę to wydaje mi się ze bedzie ciasno
Dziecko od początku będzie w tym pokoju czy najpierw z Wami?

Bo my na razie meblowanie pokoju dla dziecka odpuszczamy, będziemy meblować później, tak bardziej "docelowo" na parę lat.

Lepiej nie zagracać, bo co potem z tymi meblami zrobicie?

Instagram

Stary 2012-10-23, 14:06   #4127
laurka23
Zakorzenienie

Mój też się bzykać nie chce! Od miesiąca nic Dziś go zmolestuję bo nie wytrzymuję już.
Stary 2012-10-23, 14:09   #4128
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Identyczny kolor jest u mojej Oli, tylko będą do tego purpurowo-malinowe dodatki.
He he, u nas beda prawdopodobnie niebieskie dodatki

Cytat:
pięknie to wygląda
Cytat:

Pstryczek super pokoik.
Dziekuje narazie jest troche pustawo, tylko łóżeczko na srodku i koniec, nawet firanek nie ma. ale łóżeczko juz samo w sobie duzo daje

Cytat:
Dziecko od początku będzie w tym pokoju czy najpierw z Wami?

Bo my na razie meblowanie pokoju dla dziecka odpuszczamy, będziemy meblować później, tak bardziej "docelowo" na parę lat.

Lepiej nie zagracać, bo co potem z tymi meblami zrobicie?
Od poczatku bedzie w swoim, u nas za grosz nie ma miejsca na łóżeczko w sypialni. ale ten pokoik sasiaduje bezposrednio z naszym wiec daleko nie bedzie
takie mebelki spokojnie moga posłuzyc kilka lat, jak podrosnie to mozna kanapę z ławą zamienic na jakis mini stoliczek z krzesełkami lub inne cuda, potem białe biurko i finito. takie mebelki spokojnie do jakiejs 3 klasy sp wystarczą , o ile się wczesniej nie rozwalą
jest tez 2 opcja, synusia jak podrośnie przerzuci sie do innego pokoju a ten bedzie dla nastepnego bejbiątka
U nas nie ma mowy o zagraceniu, mamy duuuzy dom i zawsze się znajdzie miejsce zeby coś gdzies postawic, dostawic, ew. wymienic na nowszy model

Kupimy też jakąs kołyskę
pewnie cos w ten deseń
http://allegro.pl/kolyska-drewniana-...707008548.html
bedzie mozna małego trzymac w salonie czy tez na początku u nas w sypialni, o ile sie zmieści juz widzę to przefruwanie do łóżka

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2012-10-23 o 14:18
Stary 2012-10-23, 14:22   #4129
marsi11
Zakorzenienie

Lenova wszystkiego dobrego kochana
Lady śliczny, ja myślę,że on będzie tak samo wyglądać jak będzie krzyczeć cyyyyyyyca
Cytat:
Tylko mi nie mów że pokazała jedyną słuszną pozycję do parcia - na plecach bo się załamię Przecież wszędzie trąbią o pozycjach wertykalnych. Ciekawe co u mnie na SR będą mówić
ja rodziłam w wielu pozycjach i nic
dopiero lekarz kazał mnie na fotel przyprowadzić i niestety- położył się na na mój brzuch i w ten sposób moj mały wydostał się na świat

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
apropo wkładów tu są takie http://allegro.pl/14szt-podklady-pop...725093125.html, mnie bella nie przekonują, to co jest w srodku to czysta wata zarz sie zbryluje...

Mogłam nie czytać opini o żadnym szpitalu... matko jeszcze bardziej sie boje, wiaodmo co kobieta to inny poród i inne odczucia jedne strasza inne zachwalaja ja już nie wiem
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37209246]Słońce, jak by ci tu napisać delikatnie...

Nie zdąży się zbrylić :d jeśli musisz tych podkładów używać, to leci z ciebie jak z zarzynanego wieprza i wymieniasz co chwilę [/QUOTE]

no Szaja z ust mi to wyjęłaś
uważam,że im tańsze tym lepsze, bo to nie ma żadnej różnicy przy tej częstotliwości wymiany
to nie okres,że chodzimy przez jakiś czas z podpaską
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 14:23   #4130
e_vel
Wtajemniczenie

Pstryczku, śliczny kolor, co to za farba? i łóżeczko też śliczne
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 14:25   #4131
marsi11
Zakorzenienie

acha a co do seksu, to u nas ok choć czasu brakuje
w pierwszej ciąży TZ nie chciał- narządy rozrywkowe odwiesiliśmy na haczyk od 6 miesiąca
teraz jest inaczej bo mój gin mu wszystko wytłumaczył

wiecie jaka pyszna chałwa jest w Lidlu? od wczoraj pożarłam całą

a u mnie na obiad dziś grzybowa a na drugie penne ze szpinakiem
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 14:34   #4132
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mój TŻ na szczęście nie stroni od seksu - on wychodzi z założenia, że dopóki lekarz nie widzi przeciwwskazań, to nie ma co się powstrzymywać.

A co do klubu, to przyjmujemy do niego po wpisaniu na listę na 1. stronie każdego wątku - a na listę wpisujemy nowe mamy dopiero wtedy, jak napiszą przynajmniej 100 postów z nami. Także cierpliwości, jak już będziecie na liście, to zgłoście się do mnie, a dostaniecie zaproszenie do klubu.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 14:35   #4133
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a u mnie na obiad dziś grzybowa a na drugie penne ze szpinakiem
heh, ja jutro zrobię pewnie farfalle ze szpinakiem i gorgonzolą, bo mi gorgonzola zalega w lodówce i muszę z nią nareszcie coś zrobić a dziś powtórka z wczoraj: żurek ze swojską kiełbaską i ziemniakami a na drugie pyzy z mięsem z tym, że pyzy już pochłonęłam, żurek potem

dziewczyny, znów mnie tak strasznie napier..... w lewym boku już nie wiem co mam ze sobą zrobić!miałam sprzątać, ale stwierdzam, że nie będę przeginać więc będę miała jutro brudno jak goście przyjdą

edit. i cholera jak na złość jeszcze pralka mi się popsuła! mąż na prezentacji z pracy, nie odbiera telefonu, a mi pranie zalega w wodzie, przecież zaraz to mi się zaśmierdnie!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Edytowane przez ewulkaaa
Czas edycji: 2012-10-23 o 14:41
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 14:46   #4134
elllmi
Zakorzenienie

hej
wróciłam z badań i tak mnie kość łonowa napierdziela, że szok trochę pochodziłam i wymiękam; jeszcze mnie cały nadgarstek boli, bo chyba mi coś źle igłę wbiła i nic tą ręką nie podniosę ale udało mi się wycyganić wyniki na piątek, bo bałam się, że jednak tydzień będę czekać;
no i wstąpiłam do biedronki po małe zakupy i czekał na mnie ostatni zestaw kąpielowy, beżowy, no to musiałam go wziąć

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Dzięki za przyjęcie do grona

Hmm co by tu o sobie napisać..........
Mam na imię Karolina, mam 24 latka (w sumie już prawie 25). Jestem juz mamą 4 latki i właśnie spodziewam się kolejnego maleństwa. Termin mam na 5.01 więc 30tc już leci.
dokładnie jak ja

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Obiecałam, że wstawię zdjęcie naszego klupsiowego łóżeczka, jak TŻ je złoży - a że zrobił to wczoraj wieczorem, to wstawiam.
za 90 złwygląda jak nówka

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
A ja pewnie nie pisalam, ale plci nadal nie znamy wstydliwa nasza dzidzia
ale jaja ciekawe, czy się jeszcze zdąży ujawnić

Cytat:
pocieszajace jest to ze w rejestracji nie obowiązuje nas kolejka, niech se siedzi i 100 bab (na ginekologie, patologie) to jednak rodząca ma pierwszeństwo
no wiesz, jak się trafi taka jak mi dzisiaj w banku, to chyba jednak trzeba będzie nogi zacisnąć i zaczekać

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37209246]Słońce, jak by ci tu napisać delikatnie...

Nie zdąży się zbrylić :d jeśli musisz tych podkładów używać, to leci z ciebie jak z zarzynanego wieprza i wymieniasz co chwilę [/QUOTE]

szaja - uosobienie delikatności

Cytat:
Mój też nie chce się bzykać, bo boi się, że Olę po główce będzie pukał. Ot to ojcowska miłość. Ale że mi w pipce niedługo ptaszniki się zalęgną to o tym nie pomyślał.
mi koleżanka z pracy powiedziałą, że dopóki dzidziak nie zacznie małego obgryzać, to można

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 14:54   #4135
LadyWhisper
Zakorzenienie

Pstryczku śliczny pokoik super kolor. U mnie była przyjaciółka więc na szybko teraz lecę poskładać wszystko do komody i wam pokażę nasz.

Piotrunio dziękuje za komplementy

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

hahaha Elllmi dobry tekst, dobry

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 14:59   #4136
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Pstryczku, śliczny kolor, co to za farba? i łóżeczko też śliczne
kurcze, nie wiem tzn nie pamietam firmy a juz nazwy koloru to zupełnie, teraz powymyslali takie cudaczne te nazwy ze szok. w każdym razie kupiona o OBI.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

no wiesz, jak się trafi taka jak mi dzisiaj w banku, to chyba jednak trzeba będzie nogi zacisnąć i zaczekać
He he, weź nie strasz. jescze tego by brakowało żebym się biła o pierszeństwo na porodówce
A tak na serio to wszystko zależy od położnych. nam wczoraj powiedziala że pierwszeństwo ma rodząca, reszta musi zaczekać no ale jak to bedzie w rzeczywistości to się dopiero okaże
Cytat:

mi koleżanka z pracy powiedziałą, że dopóki dzidziak nie zacznie małego obgryzać, to można

Dziewczyny, robiłyście badania na HBS, HCV i HIV? jak długo się czeka na wynik?

Stary 2012-10-23, 15:03   #4137
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
: hahaha:

miSZCZ :P

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 15:23   #4138
pstryczek84
Zakorzenienie

i jeszcze jedno pytanie jesli chodzi o HBs: na skierowaniu piguła zaznaczyła mi HBsAG ale jest jeszcze też ANTY HBs? które powinnam tak naprawdę zrobić? a może oba?

pomine fakt że ta sirota nie wiedziała jaka jest różnica i zaznaczyła to HBsAG bo było wyzej
o awidności toxo kiedys wam pisałam... ("awidnośc"? -a co to bo pierwsze słyszę...)
Ich "wiedza" mnie poprostu przeraża

Stary 2012-10-23, 15:29   #4139
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

i jeszcze jedno pytanie jesli chodzi o HBs: na skierowaniu piguła zaznaczyła mi HBsAG ale jest jeszcze też ANTY HBs? które powinnam tak naprawdę zrobić? a może oba?

pomine fakt że ta sirota nie wiedziała jaka jest różnica i zaznaczyła to HBsAG bo było wyzej
o awidności toxo kiedys wam pisałam... ("awidnośc"? -a co to bo pierwsze słyszę...)
Ich "wiedza" mnie poprostu przeraża
ja robilam na początku na HIV czekalam ok 2 dni.
a co do ich wiedzy to ...;] heh...
jak chcialam zrobić na początku beta hcg to tez wielkie oczy zrobily ;]
musze zrobic na jutro scenariusz z edukacji polonistycznej i przyrodniczej aaaabu o swiecie roslin abuuuuuuuu

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 15:31   #4140
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze, nie wiem tzn nie pamietam firmy a juz nazwy koloru to zupełnie, teraz powymyslali takie cudaczne te nazwy ze szok. w każdym razie kupiona o OBI.
ja mam taki kolor w salonie (albo ciut bledszy) i wiem, że to jakaś łąka była ale firmy nie pamiętam

Cytat:
ja robiłam, ale już dawno i nie pamiętam za bardzo; na pewno nie dłużej niż tydzień

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości