|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Zakorzenienie
|
Czesc kochane. Pstryczku- straszne to co piszesz. Wlasnie dlatego boje sie naszej je...nej służby zdrowia,bo potrafią tylko krzywdę czlowiekowi wyrządzić a nie pomagac kiedy trzeba. Witam nowa mamusie,z nami napewno bedzie ci dobrze.
Moj maz wziął dzis nadgodziny i siedze jak ten cymbał w tych 4 ścianach! Maluchna- twoje teksty o kozach i innych zwierzątkach po prostu kładą mnie za kazdym razem na łopaty ![]() Moj maly tak ściska mi żołądek ze coraz bardziej mi to doskwiera. Nie wygodnie mi sie siedzi... Jak zwykle musze isc was nadrobić,plotkary jedne :d
#4174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Zakorzenienie
|
pstryczku, to jest właśnie jedna z sytuacji których panicznie się boję... że przez to że ktoś na coś bedzie za długo czekał coś złego się stanie.
Ogólnie tak sobie uświadomiłąm że już do konca życia będę się bac o moje dziecko.... Szaja, przypomnij mi jaka była Twoja sytuacja? odeszły CI wody bez rozwarcia i skurczy? czy miałaś skurcze bez rozwarcia??? i jak szybko zdecydowali się na cesarke?
#4176 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Chciałabym coś robić w domu, tylko no właśnie CO? Jakoś ciężko mi się zmobilizować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Zakorzenienie
|
Pstryczek, cos okropnego.... dlatego tez sie boje porodu nie ze wzgledu na mnie, a ze wzgledu na Malenstwo..... mam nadzieje, ze szybko wszystko pojdzie i bedzie ok....
Dziewczyny, tak sie wnerwilam z ta paczka a wlasnie do mnie ojciec dzwonil i powiedzial, ze mi ja przywiezie ![]() A z tym formularzem dostawy juz nie pierwszy raz takie akcje, kupuje z konta siostry zawsze i jej sie zdarzylo pare razy i mi, ze na zly adres wyslali. Marsi, mialam tak silny kaprys na fioletowe dodatki do sypialni ze olalam to, ze nic nie pasuje do siebie ![]()
#4178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam ambitny plan, że po porodzie i połogu wrócę do ćwiczeń, które kiedyś robiłam - rower stacjonarny, stepper i ćwiczenia z obciążeniami. Tylko nie wiem czy znajdę na to czas, a przede wszystkim chęci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję za życzenia ![]() mąż mi kupił...sokowirówkę w prezencie ![]() ![]() Kurdę dziupla mnie boli...ostatnio to w ogóle od pasa w dół wszystko mi szwankuje ![]() A jak piszecie o tych porodach i podkładach,krwi i w ogóle to jeszcze gorzej wszystko bolii. Ile to te baby się muszą nacierpieć ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi mąż robi soczki, bo mi się nie chce. Jeden sok robi z 5 marchewek, 2 jabłek i od soboty dodaje 1 buraka. Po takiej porcji czuję się tak napchana jakbym zjadła obiad ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam zamiar powrócić do moich 45kg, dzisiaj to mam doła ogólnie z tego powodu, czuje się taka gruba dzis... wszystko nogi i w ogole ręce takie wielkie....
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
BAN stały
|
Ja też bym chciała szybko wrócić do formy. Ciekawe czy się uda. Przed ciążą ważyłam 49 kg i chciałabym znowu tyle samo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No więc dziękuję za kciuki. Odebrałam wyniki moje i TŻta i jesteśmy wolni od lamblii, nie mamy pasożytów co mnie niezmiernie cieszy. Z tegoż to oto powodu pojechaliśmy sobie na obiadokolacje do Sfinksa. ![]() I jeszcze jedna fajna wiadomość. Umówiłam się z przemiłą panią położna na pierwszą wizytę w szkole rodzenia i jadę tam 6 listopada na 13.00. Pani powiedziała, że pierwszą godzinę ćwiczymy, następną rozmawiamy o sprawach ciążowo-porodowo-noworodkowych. Czekam mnie cykl spotkań, a także wizyta na porodówce i to całość za free. Na koniec dostanę certyfikat, który upoważnia mnie do bezpłatnego porodu rodzinnego. Ach, już nie mogę się doczekać. ![]()
![]() |
#4185 |
Zakorzenienie
|
Mi sie wydaje, ze moj brzuch w ogole nie rosnie, ale jak patrze na zdjecia chocby ze slubu z kweitnia... to jaka ja tam chuda bylam!!!
No i tez chce wrocic do biegania..... co do wagi to przed ciaza 65, chcialabym zejsc jak najszybciej do tej wagi, kolejny krok to 55, a nastepny 48kg...... bedzie mega ciezko, tym bardziej ze maz mnie poznal jak wazylam 53kg i ciagle mi powtarza, ze bylam duzo za chuda, no ale ja sie uparlam ![]() Generalnie umowilam sie juz z M.ze on wraca z pracy je obiad, pakujemy Piotrusia do wozka a ja w dres i adidasy i bede smigac ![]()
#4186 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Super, że nie macie tego pasożyta ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Zadomowienie
|
ooo złociutkie, padam!
Wróciłam jakieś 2h temu, poodkurzałam, zjadłam, nadrobiłam, wykąpałam sie, umyłam podłogi. Ległam teraz pod ciepłą kołderką przy otwartym oknie i nie mam siły ruszyć się, a zjadłabym jakiegoś owoca ![]() Z TŻem u mnie nadal nieciekawie, paranoja. Chcę już maluszka przy sobie, potem chcę wrócić do biegania tak jak Wy ![]() I chcę być taką łądną młodą mamą, kochającą oczywiście :P Do tej pory nie balam się porodu, wychodziłam z założenia, że od wieków kobiety przez to przechodzą, więc czemu miałabym nie dać rady. Ale kurde... nastraszyłście mnie, a co jeśli nie daj Boże, z dzieciaczkiem coś będzie nie tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
Maluchna dobrze, ze psiak was nie zarazil
![]() A tak w ogole to ile po porodzie mozna zaczac cwiczyc? Kurcze, tyle kobiet sportowcow tak szybko wraca na stadiony na hale po porodach, kwestia 2-3tygodnii z powrotem na pelnych obrotach na treningach, jak one to robia? Pamietam jak swego czasu Paula Radcliffe biegala do 6miesiaca w maratonach, miala zaplanowany na 8miesiac ciazy jeszcze jeden ale wtedy juz jej nie pozwolili ![]()
#4189 |
Konto usunięte
|
[QUOTE=bokeh;37216749
Szaja, przypomnij mi jaka była Twoja sytuacja? odeszły CI wody bez rozwarcia i skurczy? czy miałaś skurcze bez rozwarcia??? i jak szybko zdecydowali się na cesarke?[/QUOTE] W niedzielę o 7:30 przewracam się na boczek drugi a tu chlup ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tam mnie zbadali, skurczy brak, rozwarcie oszałamiające ![]() ![]() ![]() Potem 3 oxy dostałam bo dalej skurcze do niczego i rozwarcie też (a, w międzyczasie antybioty bo wody w większości odeszły i przed zakażeniem malutkiej dali), mogłam robić wszystko: chodziłam (tyle, że pierońsko niewygodnie z kroplówką), byłam w wannie, skakałam na piłce, siedziałam na krześle porodowym i nawet w toalecie ![]() ![]() Czyli traktując porodówkę jako poród to w sumie ok 7-8h była cc, wg mnie nie za długo, bo jednak do pełnego rozwarcia poród szedł, potem trzeba sprawdzić czy się da coś jeszcze. Ogólnie, mimo, że bolało, miałam sporo śmiesznych momentów ![]() ![]() A, jeszcze ważne - jak traficie na praktykantki to zgadzajcie się, one naprawdę są wielce przydatne ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4190 | |
Zakorzenienie
|
Ja tak sobie zaplanowałam, że w 35. tygodniu sobie spakuję.
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Zakorzenienie
|
właśnie się dowiedziałam, że znajoma, która też ma termin na styczeń, dostała skierowanie do szpitala na badania - głównie chodzi o serce, bo ona problemy ma; no i okazało się, że malutka ma za słabe tętno i lekarz jej powiedział, że jak na wagę dziecka (1,2kg), to ma za mały brzuch
![]()
#4192 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() nie mialam dzis czasu na komputer i tyle nadrobic musialam ![]() Lenova - wszystkiego Najlepszego ![]() Karusia witaj ![]() co do kg po porodzie to dosc szybko mi wszystko zeszlo, tyle ze przed ciaza mialam 52 kg przytylam 13 kg i pozniej juz caly czas mialam 53 kg i zejsc nie chcialo ![]() ![]() teraz bardziej sie boje o tą wagę :/ kurde juz nawet pilnuje to co jem a kg dalej leca ![]()
#4193 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja wcale nie myślę o powrocie do formy. Tzn nie planuję nic szczególnego. Myślę, że dziecko, karmienie i te silne emocje same zrobią swoje ![]() A co do tych przerażających przypadków w trakcie porodów to ja wolę za dużo nie słuchać, nie wiedzieć. Każdy poród jest inny i nie chcę się nastawiać, że u mnie akurat będzie tak i tak i mieć później pretensje do ekipy z porodówki. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Zakorzenienie
|
co do kg po porodzie to dosc szybko mi wszystko zeszlo, tyle ze przed ciaza mialam 52 kg przytylam 13 kg i pozniej juz caly czas mialam 53 kg i zejsc nie chcialo
![]() ![]() teraz bardziej sie boje o tą wagę :/ kurde juz nawet pilnuje to co jem a kg dalej leca ![]() u mnie tez leca, uważam na to co jem.. slodyczy nie wcinam itd... ale cóż ja, nic na to nie poradze. Czuje ze dojde do 30 ![]() kurna juz tyle godzin robie prace na jutro a jestem w czarnej d. pie tak mi sie nie chce ![]()
![]() |
#4195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zasadzie to jak się zacznie 9 miesiąc to już w każdej chwili może dziecko chcieć wyjść. Choć myślę, że bardziej miarodajne jest obserwować siebie - kilka dni przed porodem twarz staje się lekko opuchnięta, wargi (te ustne ![]() ![]() Ja chyba będę wolała, żeby odwiózł nas mój tata - będzie w mniejszych nerwach niż TŻ, a i ja będę spokojniejsza, bo TŻ będzie mógł się mną zająć, pouspakajać. Zobaczymy jak to wyjdzie. Mi TŻ robi od razu na kilka dni - sporo marchewek wchodzi, zwłaszcza, że mamy takie malutkie prosto z działki moich rodziców albo TŻ. Też dodaje jabłka.
![]() |
#4196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2012-10-23 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
jak zaczelam rodzic to maz mial takiego stresa ze nie byl w stanie mnie wiesc do szpitala nawet bez piwa wiec odwiozla nas tesciowa
![]() a pakowac sie bede chyba zaraz na poczatku stycznia, w pierwszej ciazy tez miesiac wczesniej torbe spakowalam..
#4200 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.