|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
A my z tż nie mamy auta i jakoś musimy dać radę.... dltego niby wolalabym blizej rodzić ciut mimo ze daleko nie mam jakies ja wiem 15km
#4232 |
Zakorzenienie
|
Moj panikuje, ze chce na Goduli rodzic (od nas maks 5km) i namawia mnie, zebysmy rodzili jednak w Bytomiu, szpital jest prawie obok nas
![]() ![]() Ifwka, ja wiem? Ja bym chyba taksowke wzywala ![]()
#4233 |
Zakorzenienie
|
znowu się męczę z wózkami, ale na dzisiaj się poddaję
![]() ![]() dobranoc ![]()
#4234 |
Zakorzenienie
|
Myślę że prędzej by Tż z pracy przyjechał (40km) niż jakaś taksówka by na moje zadupie trafiła
![]()
#4235 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj marudzilam, ze ruchy malego sa nieregularne i slabo odczuwalne.
Dzis za to jest ich o wiele wiecej ![]() Z tym, ze nie sa to typowe kopniaki, ale takie jakby hmm rozpychanie, pulsowanie - cos w tym stylu ![]() Poza tym chyba wywalilo mi brzuch w nocy, nawet wspollokator zauwazyl, ze sie powiekszylam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co moja Mała ostatnio wyprawia, to aż sama się dziwię ![]() ![]() Już się tak przyzwyczaiłam do myśli o Dziewczynce (Tż też) że teraz nagle mi się wydaje, że inaczej być nie mogło ![]() Jutro mam wizytę po długiej przerwie, oby było okej... Chociaż ruchy Małej trochę uspokajają. Ciekawa jestem ile moje dziecko już waży, 1.5 miesiąca temu było niecałe 400g.. Szaja - ty moja wiedzy skarbnico! Przeraziłyście mnie z Marsi tą obfitością krwawienia... Zakładając, że mam mieć cc i nie będę pewnie przez parę godzin mogła się specjalnie ruszać..to te podkłady pewnie bym musiała na łóżku zmieniać, leżąc czy coś... I ile ja mam tego kupić skoro to tak intensywnie ma lecieć? Teraz mi się 2-3 paczki bardzo mało wydaje.. a tyle planowałam. Przeczytałam też gdzieś dzisiaj, że po cc ponąć krwawi się krócej - 2/3 tygodnie ( a po sn nawet do 6 tygodni!!) - to prawda? Czemu, chodzi o to, że mnie oczyszczają mechanicznie przy zabiegu? Boooję się ![]() Ale i coraz bardziej nie mogę doczekać.. Zastanawiam się też ile wcześniej iść do swojego lekarza specjalisty po to zaświadczenie o wskazaniach do CC? Dziewczyny: śliczne kąciki dziecięce! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też się z początku nastawiałam na synka, ale teraz? Jestem przeszczęśliwa, że jednak będzie moja mała Gwiazdeczka. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To położne będą wymieniać podkłady , także spokojnie. Przynajmniej u mnie w szpitalu tak jest. Cytat:
A karetka w ogóle przyjedzie do rodzącej ??? Ifwka a gdzie planujesz rodzić ?? ------------------------------- Witam się z rana ![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-10-24 o 05:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
![]() jak wczoraj spałam do 10 i się obudzić nie umiałam, tak dzisiaj o 4 się obudziłam i oczy jak 5 złotych ![]() ![]() ![]() AAA no i zapomniałabym o najważniejszym - zgwałciłam męża z rana ![]() ![]()
![]() |
#4240 |
Rozeznanie
|
cześć brzuchare laseczki
![]() mam pytanko: czy jak się położycie na boku to wasze maleństwa się wyciągają bo mają mało miejsca jak brzuch opadnie na bok? czy jest im nie wygodnie i mamy kombinować z pozycją czy przeczekać aż się dobrze "ulokuje"?
#4241 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wczoraj padłam przed 20 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
O 10 mam wizytę i jeśli będzie mi robił USG (to zalezy w którym gabinecie będzie przyjmował) to zapytam, czy coś zmieniło. Kiedyś kiedyś jeździły, teraz podobno nie. Choć może w wyjątkowych sytuacjach przyjeżdżają. Szczerze mówiąc, to ja bym wolała jechać karetką.
![]() |
#4243 |
Zakorzenienie
|
No właśnie tak mi się wydawało, że nie przyjeżdża do porodu. Teraz tylko ponoć w momencie jak np. u mnie jest tylko 1 szpital i będzie dezynfekcja to ma obowiązek mnie zawieźć do innego miasta.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() biorę się za śniadanie dopiero, serek biały z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem i śmietaną ![]() ale mam zimno w domu, tata wczoraj palił w piecu, ale chyba tylko na wodę i na grzejniki nie puścił i teraz lodówka ![]()
#4245 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Ja mialam dzis nieprzespana noc. Nos zatkany, a z drugiej strony cieknie z niego jak z kranu :/ Wobec tego olalam pierwszy wyklad i wybiore sie chyba dopiero na nastepny. A potem znow czeka mnie dzwonienie po mieszkaniach z ogloszen :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
ja się obudziłam po 7.. poszłam zrobić sobie na śniadanie grysik na rosole
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak brzuch opada na bok to i dzieciątko, to siłą rzeczy zmienia pozycję. A ja zamówiłam od mojej mamy lego duplo dla Agatki, ale będzie zabawa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczynki.
![]() Ja dzisiaj trochę później wstałam, niż zazwyczaj, bo poszłam spać po 2:00 w nocy... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37224525]Spokojnie, grawitacja działa
![]() Jak brzuch opada na bok to i dzieciątko, to siłą rzeczy zmienia pozycję. A ja zamówiłam od mojej mamy lego duplo dla Agatki, ale będzie zabawa ![]() No wlasnie, ale przeciez jak lezymy na boku, to tez troszke mimowolnie przygniatamy brzuch do lozka. Dziecku nic nie bedzie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Konto usunięte
|
Nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() Trochę psuje, ale ponieważ sok z buraków jest podobno dobry na anemię to się poświęcę ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Witam po przerwie ![]() ![]() Polecam ten wątek, poród trochę z innej perspektywy ![]() http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...a-wesolo-7030/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | ||||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37213484]Nawijko, ale MOŻE jak najbardziej być poważnie. Miałam fuksa, bo równie dobrze, skoro okazało się, że uczulenie = mogłam zacząć puchnąć lub się dusić.
Koło 6 listopada będę wiedziała ![]() E tam, te wymagania z reguły podobne są. Do tego słowa też bym się doczepiła ![]() Olej :d wypierzesz raz jeszcze i już, to nie będzie capiło. ![]() antygen HBS a HBSaG to jedno i to samo ![]() Robiłam, normalnie z dnia na dzień miałam.[/QUOTE] To daj znać ![]() Cytat:
![]() Co do ruchów ja teraz najwięcej czuję w dole brzucha koło pęcherza a młody ma tam głowę już od 24 tygodnia. Cytat:
Cytat:
![]() Nie bój się, mąż zdąży wrócić z pracy, rzadko kiedy porody przebiegają błyskawicznie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Za moim domem na podwórku trwa walko o terytorium. Mój Baster wyczaił kota, który zresztą kręci się po czereśnią od tygodnia i chce mu pokazać kto tu rządzi. Aj, diabły rogate i mordy kochane. ![]() Muszę się dzisiaj też wziąć za chałupę, bo dywan z sierści w salonie mam. Nie wiem jak rozwiązać kwestię psa zimą. Przez całą wiosnę i lato otwieraliśmy mu garaż i śmigał cały dzień po podwórku. Teraz jest zimniej i wpuszczam go do domu, ale co po nim sprzątania mam to szkoda gadać. A co będzie zimą??? A szkoda mi żeby taki samotny ciągle w tym garażu siedział. Nie wiem co tu robić ![]()
#4255 | |
Zakorzenienie
|
Hej,
Black śniłaś mi się dzisiaj i Twoja córeczka też, porąbany sen ![]() otóz wybraliście mnie na chrzestną ![]() normalnie męczyłam się strasznie i co się przebudzałam i zasypiałam to sen powracał ![]() wiecie na co moje dziecko reaguje? na ocet ![]() otóz ostatnio zrobiłam sporo zimnych nózek, a że kocham z octem to lałam go nie żałując po każdej porcji mój maluch chyba się prostował chcąc zaprezentować jaki jest długi ![]() aż bolało teściowa stwierdziła,że pewnie strasznie się krzywi od smaku wód ciekawa jestem czy może to mieć jakiś związek ![]() Cytat:
przy pierwszym wszyscy się mnie pytali- jeju naprawdę nie boisz się porodu?? ![]() NIE!!!! położna też do mnie na porodówce- a co się pani tak cieszy ![]() nosz kurde! nie słuchajcie żadnych opowieści każdy poród jest inny a wszystko jest do przeżycia!!!!!!!!!!! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37220342] A wiecie, jak romantycznie miałam? świeczki zapalone na porodówce i muzyczka ![]() hehe ja czytałam Chłopów i słuchałam T.Love ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Rozeznanie
|
Witam mamusie. Dopiero wstałam i zajadam śniadanie sałatka jarzynowa i bułeczka z szyneczką + herbatka z sokiem i cytrynką.
Ide nadrabiać. Już się wyleczyłam tylko kaszel mi został:/
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to macie go od niedawna? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pies to członek rodziny ![]() moja psinka kocha spać w łóżku i trudno kąpie ją raz w tygodniu bo wyjścia nie mam teraz siostra TZ wprowadziła się do nas bo ma przejsciową sytuacje życiową- ona ma szczeniaka Jack Russel Teriera- więc mamy teraz dwie suczki co kochają spać na łóżeczku a do tego wyjątkowo upodobały sobie moją poduszkę ciążową ![]() wkurzam się i piorę ją bez przerwy ale jakoś odmówić im jest mi ciężko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.