|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
A my z tż nie mamy auta i jakoś musimy dać radę.... dltego niby wolalabym blizej rodzić ciut mimo ze daleko nie mam jakies ja wiem 15km
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Moj panikuje, ze chce na Goduli rodzic (od nas maks 5km) i namawia mnie, zebysmy rodzili jednak w Bytomiu, szpital jest prawie obok nas
ale widzial, jak wyglada izba przyjec, ze do wc trzeba zejsc do piwnicy, a jak przekazalam mu reakcje mojego ginekologa na to, jak sie mna tam zajeli to zaczal troszke mniej panikowac ![]() Ifwka, ja wiem? Ja bym chyba taksowke wzywala
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
znowu się męczę z wózkami, ale na dzisiaj się poddaję
bez sensu to jest, jak już sie na jakiś nastawię i szukam opinii, to jest tyle samo za i przeciwdobranoc
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę że prędzej by Tż z pracy przyjechał (40km) niż jakaś taksówka by na moje zadupie trafiła
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj marudzilam, ze ruchy malego sa nieregularne i slabo odczuwalne.
Dzis za to jest ich o wiele wiecej ![]() Z tym, ze nie sa to typowe kopniaki, ale takie jakby hmm rozpychanie, pulsowanie - cos w tym stylu ![]() Poza tym chyba wywalilo mi brzuch w nocy, nawet wspollokator zauwazyl, ze sie powiekszylam
|
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co moja Mała ostatnio wyprawia, to aż sama się dziwię Przekręca się, chyba wypina, rusza mi się brzuch w dwóch miejscach na raz i widziałam już - przez skórę - można to też poczuć ręką - takie przesuwające się coś - ciekawe, które to części ciała![]() Już się tak przyzwyczaiłam do myśli o Dziewczynce (Tż też) że teraz nagle mi się wydaje, że inaczej być nie mogło ![]() Jutro mam wizytę po długiej przerwie, oby było okej... Chociaż ruchy Małej trochę uspokajają. Ciekawa jestem ile moje dziecko już waży, 1.5 miesiąca temu było niecałe 400g.. Szaja - ty moja wiedzy skarbnico! Przeraziłyście mnie z Marsi tą obfitością krwawienia... Zakładając, że mam mieć cc i nie będę pewnie przez parę godzin mogła się specjalnie ruszać..to te podkłady pewnie bym musiała na łóżku zmieniać, leżąc czy coś... I ile ja mam tego kupić skoro to tak intensywnie ma lecieć? Teraz mi się 2-3 paczki bardzo mało wydaje.. a tyle planowałam. Przeczytałam też gdzieś dzisiaj, że po cc ponąć krwawi się krócej - 2/3 tygodnie ( a po sn nawet do 6 tygodni!!) - to prawda? Czemu, chodzi o to, że mnie oczyszczają mechanicznie przy zabiegu? Boooję się Ale i coraz bardziej nie mogę doczekać.. Zastanawiam się też ile wcześniej iść do swojego lekarza specjalisty po to zaświadczenie o wskazaniach do CC? Dziewczyny: śliczne kąciki dziecięce! ![]()
|
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jest już na tyle duża, że jak położę rękę, to czuć każdy najmniejszy jej ruch. Ja też się z początku nastawiałam na synka, ale teraz? Jestem przeszczęśliwa, że jednak będzie moja mała Gwiazdeczka.
|
|
|
|
|
#4238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To położne będą wymieniać podkłady , także spokojnie. Przynajmniej u mnie w szpitalu tak jest. Cytat:
A karetka w ogóle przyjedzie do rodzącej ??? Ifwka a gdzie planujesz rodzić ?? ------------------------------- Witam się z rana Obudziłam się jak mąż do pracy wstawał i już mi się nie chce spać :P
Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-10-24 o 06:58 |
||
|
|
|
#4239 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
![]() jak wczoraj spałam do 10 i się obudzić nie umiałam, tak dzisiaj o 4 się obudziłam i oczy jak 5 złotych ale przysnęłam jeszcze do 6, w chwili obecnej wstawiam 3 pranie, zaraz wstawiam ciasto do piekarnika, jem śniadanie i się maluję no i męzowi zrobiłam śniadanko do pracy, już wyszedł także dziś jakiś dobry dzień się zaczyna - mam nadzieję, że dla Was też.AAA no i zapomniałabym o najważniejszym - zgwałciłam męża z rana
|
|
#4240 |
|
Rozeznanie
|
cześć brzuchare laseczki
![]() mam pytanko: czy jak się położycie na boku to wasze maleństwa się wyciągają bo mają mało miejsca jak brzuch opadnie na bok? czy jest im nie wygodnie i mamy kombinować z pozycją czy przeczekać aż się dobrze "ulokuje"?
|
#4241 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też bardzo bym chciała wrócic do swojej wagi i figury, według obiegowych opinii karmienie piersią pomaga- się okaze ![]() Cytat:
my się obudziliśmy przed 7, mąż sam sie zgwałcił potem porozmawialiśmy, ja wstałam i własnie skonczyłam sniadanie a M. jeszcze poszedł w kimono wczoraj padłam przed 20 widocznie mój organizm zaczyna wysypiac sie na zapas ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
a tak niech sie młodziez przystosowuje do niewygód |
|||
|
|
|
#4242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
O 10 mam wizytę i jeśli będzie mi robił USG (to zalezy w którym gabinecie będzie przyjmował) to zapytam, czy coś zmieniło. Kiedyś kiedyś jeździły, teraz podobno nie. Choć może w wyjątkowych sytuacjach przyjeżdżają. Szczerze mówiąc, to ja bym wolała jechać karetką.
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie tak mi się wydawało, że nie przyjeżdża do porodu. Teraz tylko ponoć w momencie jak np. u mnie jest tylko 1 szpital i będzie dezynfekcja to ma obowiązek mnie zawieźć do innego miasta.
|
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() biorę się za śniadanie dopiero, serek biały z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem i śmietaną ![]() ale mam zimno w domu, tata wczoraj palił w piecu, ale chyba tylko na wodę i na grzejniki nie puścił i teraz lodówka
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Ja mialam dzis nieprzespana noc. Nos zatkany, a z drugiej strony cieknie z niego jak z kranu :/ Wobec tego olalam pierwszy wyklad i wybiore sie chyba dopiero na nastepny. A potem znow czeka mnie dzwonienie po mieszkaniach z ogloszen :/ |
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
ja się obudziłam po 7.. poszłam zrobić sobie na śniadanie grysik na rosole
oglądnęłam "Nad życie", pobeczałam sobie, a teraz muszę ambitnie zaplanować dzień. Tż dziś wraca, więc jadę na mieszkanie. Muszę posprzątać, zrobić zakupy i oporządzić ładnie, bo miał urodziny więc coś mu się z gwałtu należy
|
|
|
|
#4247 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Jak brzuch opada na bok to i dzieciątko, to siłą rzeczy zmienia pozycję. A ja zamówiłam od mojej mamy lego duplo dla Agatki, ale będzie zabawa
|
||
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczynki.
Ja dzisiaj trochę później wstałam, niż zazwyczaj, bo poszłam spać po 2:00 w nocy... No ale, spadam zaraz na jedzonko, bo mnie ssie od środka.
|
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37224525]Spokojnie, grawitacja działa
Jak brzuch opada na bok to i dzieciątko, to siłą rzeczy zmienia pozycję. A ja zamówiłam od mojej mamy lego duplo dla Agatki, ale będzie zabawa [/QUOTE]No wlasnie, ale przeciez jak lezymy na boku, to tez troszke mimowolnie przygniatamy brzuch do lozka. Dziecku nic nie bedzie?
|
|
|
|
#4250 |
|
Konto usunięte
|
Nic
|
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() Trochę psuje, ale ponieważ sok z buraków jest podobno dobry na anemię to się poświęcę Jednego buraka da się przeżyć ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Witam po przerwie Tyle piszecie, że non stop trzeba po kilka stron nadrabiać Polecam ten wątek, poród trochę z innej perspektywy Miłego czytania:http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...a-wesolo-7030/ |
|
|
|
#4253 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37213484]Nawijko, ale MOŻE jak najbardziej być poważnie. Miałam fuksa, bo równie dobrze, skoro okazało się, że uczulenie = mogłam zacząć puchnąć lub się dusić.
Koło 6 listopada będę wiedziała jak koleżanka urodzi.E tam, te wymagania z reguły podobne są. Do tego słowa też bym się doczepiła Olej :d wypierzesz raz jeszcze i już, to nie będzie capiło. antygen HBS a HBSaG to jedno i to samo ![]() Robiłam, normalnie z dnia na dzień miałam.[/QUOTE] To daj znać ![]() Cytat:
![]() Co do ruchów ja teraz najwięcej czuję w dole brzucha koło pęcherza a młody ma tam głowę już od 24 tygodnia. Cytat:
Cytat:
![]() Nie bój się, mąż zdąży wrócić z pracy, rzadko kiedy porody przebiegają błyskawicznie Najlepiej jak najdłużej ze skurczami w domu posiedzieć.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4254 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Za moim domem na podwórku trwa walko o terytorium. Mój Baster wyczaił kota, który zresztą kręci się po czereśnią od tygodnia i chce mu pokazać kto tu rządzi. Aj, diabły rogate i mordy kochane. Muszę się dzisiaj też wziąć za chałupę, bo dywan z sierści w salonie mam. Nie wiem jak rozwiązać kwestię psa zimą. Przez całą wiosnę i lato otwieraliśmy mu garaż i śmigał cały dzień po podwórku. Teraz jest zimniej i wpuszczam go do domu, ale co po nim sprzątania mam to szkoda gadać. A co będzie zimą??? A szkoda mi żeby taki samotny ciągle w tym garażu siedział. Nie wiem co tu robić
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Black śniłaś mi się dzisiaj i Twoja córeczka też, porąbany sen ![]() otóz wybraliście mnie na chrzestną normalnie męczyłam się strasznie i co się przebudzałam i zasypiałam to sen powracał wiecie na co moje dziecko reaguje? na ocet ![]() otóz ostatnio zrobiłam sporo zimnych nózek, a że kocham z octem to lałam go nie żałując po każdej porcji mój maluch chyba się prostował chcąc zaprezentować jaki jest długi ![]() aż bolało teściowa stwierdziła,że pewnie strasznie się krzywi od smaku wód ciekawa jestem czy może to mieć jakiś związek ![]() Cytat:
przy pierwszym wszyscy się mnie pytali- jeju naprawdę nie boisz się porodu?? ![]() NIE!!!! położna też do mnie na porodówce- a co się pani tak cieszy ![]() nosz kurde! nie słuchajcie żadnych opowieści każdy poród jest inny a wszystko jest do przeżycia!!!!!!!!!!! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37220342] A wiecie, jak romantycznie miałam? świeczki zapalone na porodówce i muzyczka [/QUOTE]hehe ja czytałam Chłopów i słuchałam T.Love
|
|
|
|
|
#4256 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie. Dopiero wstałam i zajadam śniadanie sałatka jarzynowa i bułeczka z szyneczką + herbatka z sokiem i cytrynką.
Ide nadrabiać. Już się wyleczyłam tylko kaszel mi został:/
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to macie go od niedawna? |
|
|
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pies to członek rodziny spi z nami i wogole wszyscy mamy bzika na jej punkciemoja psinka kocha spać w łóżku i trudno kąpie ją raz w tygodniu bo wyjścia nie mam teraz siostra TZ wprowadziła się do nas bo ma przejsciową sytuacje życiową- ona ma szczeniaka Jack Russel Teriera- więc mamy teraz dwie suczki co kochają spać na łóżeczku a do tego wyjątkowo upodobały sobie moją poduszkę ciążową ![]() wkurzam się i piorę ją bez przerwy ale jakoś odmówić im jest mi ciężko |
|
|
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jej zimno to nie wejdzie na łóżko dopóki nie podniosę jej kołdry jest nauczona tak, że ok 23 puszczana jest na dwór, prześpi całą noc (chyba że kawę dopija jak zwykle za wszystkich to budzi w nocy na siku ) i jak mój tato wstaje po 6 do pracy, otwiera delikatnie pokój, sunia na pole i później czeka pod moimi drzwiami aż ją ktoś znowu wpuści a dziś to już chyba wie że wracam do siebie,bo skamlała strasznie no i mnie teraz na krok nie odstępuje
|
|
|
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w dzień lata po podwórku trochę, trochę w domu (ma swój pokój z którego nikt nie korzysta i tam ma legowisko do tej pory dzielił go z papugami, ale teraz już sam );
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

ale widzial, jak wyglada izba przyjec, ze do wc trzeba zejsc do piwnicy, a jak przekazalam mu reakcje mojego ginekologa na to, jak sie mna tam zajeli to zaczal troszke mniej panikowac 
bez sensu to jest, jak już sie na jakiś nastawię i szukam opinii, to jest tyle samo za i przeciw
22.05.2008
14.08.2011

widocznie mój organizm zaczyna wysypiac sie na zapas 

mam nadzieje, ze juz nic sie nie przestawi