|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cytat:
Czekamy na fotki, też bym chciała coś znaleźć używanego ale ja to nie mam szczęścia żeby sobie coś kupić w lumpeksach. |
|
|
|
|
#4352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z tymi kurtkami to super Ci sie udało
|
|
#4353 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Dziś mamy skonczony 18 tc wiec zaczynamy 5 miesiac Mamusie mam do was pytanie tylko nie osądzajcie mnie ![]() Zawsze uważałam że trzeba dziecko karmić bo to najwazniejsze, zdrowe itd. nigdy nie umiałam sobie tego wyobrazic i nadal nie umiem i tak normalnie to nie chce karmic nie czuje do tego pociągu ale po 1-trzeba a po 2-po urodzeniu jest inne myslenie ![]() nie wiem czy to hormony czy jak ale zaczelam sie zastanawiac nad wygladem i teraz tak sobie mysle ze jesli z biustu zrobi mi się chudy i obwisły to ja się załamie.. ale tak psychicznie załamie. Wiem że nie zaakceptuje siebie takiej, i bede się wstydzić nawet przez bluzkę. I pamiętajcie, ja wiem że to głupie! ale pisze co czuje... TŻ mowi że popiera każdą moją decyzje, bo mnie zna i nie chce żebym byla nieszczęśliwa, ale tak szczerze nie wyobrazam sobie nie karmić dziecka bo kojarzy mi sie to z "wyrodną matką".. Powiedzcie mi jak to jest? I jaki jest wasz biust po karmieniu lub po niekarmieniu ![]() Cytat:
![]() Ja sobie zapomnialam wczoraj a dziś się zastanawiam czy się nie zapisac w chełmcu.. nie za bardzo mi się chce jechać do Krynicy, ale przynajmniej wiem ile tam zapłace, że dostane filmik. itp. i tak sobie rozmyślam ![]() Na długosza jeszcze nie byłam, ale tam jest mały sklep i zawsze było tak ze w nim tylko pare wózków a reszte wystawiali w mrekurym ![]() No nic zobacze, może akurat ![]() Cytat:
Ostatnio bardzo mało i lekko kopał, ale czytałam że to dlatego bo większości ruchów jeszcze nie czujemy i jak dziecko się odwróci to możemy nie czuć wogole. Ja czuje jak mój się odwraca, i przed chwilą przeszedł na lewy bok więc przez rękę czułam a dawno tak mocno nie kopał bo był po prawej ![]() Cytat:
Dobrze ze postanowiłaś stopniowaćCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak wogole to przytyłam 4 kg czyli 55 kg ![]() I brzuch wczoraj myslalam ze mi peknie, tez tak macie? Czułam taką napiętą skóre i jakby miał pęknąc, ledwo się dotoczyłam do domu.. to chyba dlatego ze przez 2 tyg sie nie smarowałam a on rósł i nagle wstałam to całe obciążenie mi na skóre idzie.. tak mi się wydaje.. na twardnienia moge sobie nospe brac |
||||||
|
|
|
#4354 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4355 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=nati_85;37226759]Śliczne
Brawa za kolejny tydzień ![]() Mała koparka i duża koparka a ostatniego nie wiem ![]() pierwsze tak mała żółta koparka. drugie cień małej żółtej koparki. a moje ulubione: też nie wiem ale fajnie zmienia kolory ![]() (duzą koparkę skopałam ja przepraszam miało być duże czarne i kopie)
|
|
|
|
#4356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja np. bardziej obawiam się rozstępów - to mi spędza sen z powiek![]() Co do karmienia, to planuję dopóki nie wrócę do końca macierzyńskiego i urlopów... a potem się zobaczy. Ale wiadomo - planowanie planowaniem, a z pokarmem rówżnie może być Wiesz - ja patrze też pod tym kątem, że po 1. mleko matki to naturalne lakarstwo a po 2. przynajmniej przez kilka miesięcy nie musisz wydawać kasy na jedzenie dla maluchaCo do brzucha to faktycznie bardziej napięty jest - ale rzeczywiście przez ostatnie 3 tyg bardzo przyspieszył ze wzrostem, więc to pewnie z tego powodu. Więc smaruję rano i wieczorem i już nawet więcej tej oliwki nakładam ![]() Co do wagi, to chyba ważymy podobnie Ja zaczęłam od 50,5 kg w 6 tygodniu. A miesiac temu na wizycie było 53,5... Ciekawe ile dziś będzie...
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-10-24 o 12:06 |
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Luna0
ale jak by inaczej jak się ciągle je i je i je a to dopiero 15 tydzień się zaczął
|
|
|
|
#4358 | ||
|
Zakorzenienie
|
za połowęCytat:
za wizytę, mnie też w 14 jeszcze gin nie chciał powiedzieć o płci także cierpliwości ![]() Cytat:
![]() żart oczywiście
|
||
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
LunaO - ja miałam fatalny biust po 18miesiącach karmienia. A właściwie zanik biustu z tendencją do obwisłej skóry zamiast. Reszta ciała ok. No może na brzuchu trochę tej skóry też zostało, ale była ona widoczna, jak się pochyliłam, a jak stałam to już nie.
Teraz naprawdę planuję sobie po wykarmieniu drugiego malucha zrobić chirurgicznie biust. Może zmienię plany, ale póki co, tak czuję. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- I samo karmienie - jakoś mnie w ciąży nie pociągało, ale czułam, że tak powinnam i nawet nie brałam innej opcji pod uwagę. Jak już był maluch, to ciężko mi było przestać. Uwielbiałam karmić. Więc w tym temacie wydaje mi się, że wszystko po porodzie samo się skrystalizuje.
|
#4360 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam do tego wyluzowane podejście, wiadomo przecież że z wiekiem i tak nasze ciało się zmienia i czego by człowiek nie robił, to za 20 lat ten biust i tak już nie będzie taki sam, a jednak plusy z karmienia dziecka piersią są naukowo stwierdzone i warto to chyba robić.
Ciało się zmienia z wiekiem, z porodami, to jest nie do uniknięcia, ale chyba też trzeba pracować nad sobą, nad swoim postrzeganiem siebie nie tylko przez ten pryzmat, bo jak w takim razie będzie człowiek potem przeżywał swoje starzenie się czy inne naturalne zmiany. Nie mniej jednak nie uznaję terroru laktacyjnego i jak masz się katować, to nie karm, tak czy owak popracowałabym jednak nad samooceną, bo kiedyś z tematem naturalnych zmian w ciele będziesz musiała się zmierzyć i tak. ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- w ciąży się tyje i po prostu tak jest i nie należy wd mnie dramatyzować, po prostu decyzja o dziecku niestety to oznacza, nie można mieć ciastka i zjeść ciastka, oczywiście jak komuś bardzo zależy może przytyć 8 kg, odchudzać się etc. Kwestia priorytetów.
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4362 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim skończonych tygodni
![]() Cytat:
![]() jak to fajnie brzmi królowa zakupów - ale powiem Ci, że zawsze miałam na tym punkcie fioła, wystarczy spojrzeć na moje 3oparę czapraków dla konia w różnych kolorach Cytat:
Cytat:
A czarne są super, ale schodzenie z nich już nie, dlatego na razie do nich nie wracam, bo 2 lata mi zajęło schodzenie z koloru. Cytat:
![]() teraz tylko dokupuję wyjściowe ciuszki typowo chłopczykowe ![]() no oglądałam zdjęcia z tamtego roku i mam Julkę w kwietniu na krótkie spodenki i krótki rękawek Cytat:
za wizytę Cytat:
Cytat:
to mój koński blog ![]() Cytat:
|
|
|
#4363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..tak oglądałam dyktatora.... no cóż jak ma się dystans to w sumie może ten tekst śmieszyć ale to głupawe żarty....wiedząc,że w niektórych częściach świata tak na serio myślą. Cytat:
za 5 mies. a co do obaw ..to są one normalne.i całkowicie cię rozumiem-choć ja takich obaw nie mam.... ja też zawsze figurka idealna , w sumie nie spędzało mi to snu z powiek ale ... wiem ,że najlepiej się czuję w rozmiarze tak xs-s . I jestem z tych co w ciąży duużo tyją ale potem wracają(ćwiczenia,ćwiczen ia,ćwiczenia) i wiem,że teraz też tak MUSI być ,nie ma opcji !!! a co do biustu to -sprawa indywidualna- nigdy nie roztrząsałam tego ,karmiłam i koniec ,ale prawdą jest ,że biust nie jest tak jędrny jak przed -bo w sumie mam prawie 3 lat karmienia za sobą + teraz obecne dziecko w brzuchu).Myślę,że z biegiem czasu nawet i bez karmienia traci kształt więc zawsze byłam nastawiona tak ,że jakby co... to poprawię ... i tak też będzie po 3 dziecku odkarmię i robię operację (mi chodzi przede wszystkim o powiększenie ) wolę tą opcję niż rezygnacja z karmienia i potem wyrzty sumienia.
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
hej ja juz jade w przedziale z jakbu to powiedziec lekko zaniedbana rodzina z dzieckiem i starym dziadem. Eh
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jem tyle, że chyba będę jak smok. Normalnie mogę wciągać wszystko w każdej ilości - koszmar.
|
#4366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4367 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4369 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę będziemy czekały na relacjęCytat:
ja jeszcze z sieci nie ściągałam, zazwyczaj znajdywałam coś fajnego w mamy gazetach z haftami, kupowałam kanwe, muline i jazda z liczeniem krzyżyków a potem szlag rafia bo się okazuję, że gdzieś się pomyliłam i nie wiem gdzie lubię wyzwania ![]() kiedyś znalazłam program, który przerabiał zdjęcia na schemat krzyżykowy, nawet podawał nazwy i nr kolorów muliny. Fajna sprawa Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale jak wytłumaczyć, że któregoś dnia w uchu szumiało mi w rytmie serca ![]() Cytat:
|
|
#4370 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
za wszystkie nowe tygodnieCytat:
dziękiCytat:
![]() Cytat:
za wizyteCytat:
więc nie wiem czemu piszesz ze 6 no i u nas po żadnym szczepieniu nie było ani gorączki ani żadnych innych dolegliwości. Ja wychodze z założenia ze jak kogoś stac to może zapłacić iukłuć raz zamiast 3 razy ale mp dla mnie 1000zł to dużo zeby wydac na jedno szczepienie a przeciez mnie tez kłuli 3 razy a nawet tego nie pamiętam zresztą Julka tez już nie pamiętaJak ze wszystkim każdy robi jak uważa za słuszne ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie pożarłam hamburgera w ramach obiadu
Ale pyszny był już dawno nie jadłam mamy taką budkę gdzie pan sam robi takie domowe pełno surówki, sam robi i smaży mięsko jedyne w swoim rodzaju bo ja takich z macka to nie tknę bo są dla mnie ohydne i później pół dnia mi źle a te to są takie bardziej jak kanapka ze świeżą surówka
|
|
|
|
#4372 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
You must have known that I was lonely Because you came to my rescue And though I know that this is heaven How could so much love be inside of you Edytowane przez booziaczek Czas edycji: 2012-10-24 o 13:28 |
||||
|
|
|
#4373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj niestety skusiłam się na te z maca i bardzo szybko tego pożałowałam, już po 15 minutach tak mnie żółądek rozbolał, że myślałam, że zejdę
|
|
#4374 |
|
Raczkowanie
|
ale mam jazdę na makaron dziś zupa pomidorowa z kokardkami, a na drugie brokuł z kurczakiem i kokardkami
))co do piersi i karmienia ja karmiłam nie całe 2 miesiące, Mikołaj miał ostrą skazę białkową ja też miałam a piersi mimo krótkiego karmienia i tak nie są jędrne, trudno zmieniamy się pojawiają się zmarszczki, siwe włosy, rozstępy i trudno trzeba tylko o siebie dbać
|
|
|
|
#4375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :slin a:A jeśli o karmienie chodzi. To ja jakoś przed urodzeniem Julki się nie zastanawiałam jak będą wyglądać moje piersi po karmieniu. Jak karmiłam to piersi były super jak odstawiłam to już trochę gorzej. Teraz znowu są super i fajnie by było jak by takie zostały ale wiem, że to nie możliwe więc cieszę się chwilą
|
|
#4376 |
|
Raczkowanie
|
tu jest fajnie o szczepionkach koszt 5 w 1 to 300-450zł za 3 dawki..mówi się trudno i się kupuje...http://www.ochoroba.pl/artykuly/1301...darz-szczepien
co do tycia u mnie między 3-4 kg według mojej wag łazienkowej i tydzień 15 i 4 dni. sprawdzam sobie czy nie za dużo przytyłam według kalkulatora z noworodka nie chcę powtórzyć 25kg z Miśkiem.
|
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę ze jak przytulisz takiego maluszka to całkiem możliwe że zmianią ci się myslia co do brzucha to ja zwykle na wieczór mam takie uczucie że mi peknie bo ciągle na nogach, a wczoraj to już wogóle miałam trochę stresów i jeszcze w biegu dzień że wieczoram myslałam że padnę ![]() Cytat:
|
|
#4379 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No to troche się dowiedziałam
![]() Powiem wam tak, mnie nie przeraza brzydszy biust, rozstepy, otyłość-NIC, ale piersi to jakiś paraliż normalnie... nie ma to nic wspolnego z samooceną moim zdaniem, bo to dla mnie ważna część ciała i tyle. Jesli chodzi o starzenie to całkiem co innego bo to przychodzi po troche i z wiekiem a nie w pare miesięcy Ja mam poprostu fobie na punkcie "jak uszy jamnika".. tego sobie nie wyobrazam a własnie moja siostra takie ma i też najchętniej by zrobiła operacje ![]() także to nie samoocena bo dużo z was wspomina o operacji, poprostu zeby się lepiej czuć i tyle i myśle że będe karmić i poprostu w razie W po porodzie zbierac na operacje ![]() Wiedziałam że to kontrowersyjny temat ale ciesze sie ze go wywołałam tylko pisząc o samoocenie, psychiatrze itd to już zaszło za daleko ![]() I może przy moim TŻ który jest wzorowy zaakceptuje swoje piersi po porodzie zobaczymy, bo tak jak mowie rozstepy czy mniejsza jedrnosc to dla mnie naturalne, ale wiszącą skóre bez piersi to chyba mało kto akceptuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a juz jakies odchudzanie itp. to całkiem co innegoCytat:
zobaczymy z czasemCytat:
dlatego tylko biust mnie martwi bo tu jest jedno wyjscie-operacja, a tyłek czy brzuch zawsze mozna wycwiczyć, rozstępy zmniejszyć itd. Chyba nie grzech że każda z nas chce być piękna przede wszystkim sama dla siebie, a ja z tych co wolą być większe i miec więcej niż mniejsze i mieć mniej ![]() Dzięki dziewczyny
|
||||
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle a te ćwiczenia to masz jakiś wypraktykowany zestaw
z ksiażki czy z neta czy z głowy![]() a ja wam powiem ze wy tak mało przytyłyście że czuję się przy was jak słon pewnie przez to że dlugo miałam mdłości i musiałam ciągle coś przegryzać żeby mnie nie męczyło eh no nic trzeba będzie się póxniej porządnie wziąć za siebie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

jestem z podlasia więc jakby to powiedzieć... biednie tu jest z torami
jeszcze za czasów studiów w Białymstoku obiecywałam sobie, że przejedziemy się gdzieś z TŻ tak dla samej przejażdżki ale jakoś przez 5 lat się nie złożyło 
Jedna za 18zł druga za 22zł -interes zycia

ale jak by inaczej jak się ciągle je i je i je a to dopiero 15 tydzień się zaczął

Niestety nie udało się zapisać na wcześniej, bo dopiero od 14.20 ginka dziś przyjmuje
za wizytę
dzięki
05.07.2008
wczoraj niestety skusiłam się na te z maca i bardzo szybko tego pożałowałam, już po 15 minutach tak mnie żółądek rozbolał, że myślałam, że zejdę