|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
W nocy ze 3 razy go karmię, ale on się wtedy nie budzi tylko zaczyna się ruszać, ale oczy ma nadal zamkniete, ja go wtedy biorę z łóżeczka, karmię, je tak z 10 min, gdzie muszę go po brodzie łaskotać, bo przysypia inaczej i śpi dalej. W ogóle dzisiaj mało co na zawał nie padłam, 2 razy włączył mi sie w nocy czujnik oddechu. Za pierwszym razem podniosłam się, patrzę, że mały oddycha no i zaczęliśmy z M patrzeć czy płytka jest dobrze położona, baterie akurat wczoraj popołudniu wymienił, bo padły, no i ja patrzyłam na małego a M poszedł do toalety a tu znów się włączył czujnik. Czyli chyba coś ze sprzętem. Zobaczymy jeszcze dzisiaj i jak znów coś będzie się działo to wysyłam na gwarancji, bo na zawał nie mam zamiaru paść. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny... nadrabiam Was, ale ciężko idzie, bo Dawid śpi po pół godziny tylko i wtedy muszę dom ogarnąć. Jestem sama z małym prawie cały dzień, a jak P. jest, to i tak musi się do pracy przygotowywać, więc czasu dla siebie niewiele.
Z nowości: jestem butelkową mamą. Trochę mi żal karmienia piersią, ale mały jak już się nauczył pić mm, to piersi nie chciał, a w nocy po cycusiu spał tylko 1,5 h i fizycznie nie wytrzymałam. Teraz hamuję laktację. Niedługo mamy się przeprowadzić i nie chcieliśmy, by mały miał wiele stresów na raz, więc podjęliśmy decyzję, że go przestawiamy na butelkę. Na razie je 7 razy dziennie po 120 ml, czasem mniej. Jutro szczepienie, to będę rozmawiać o glutenie i rozszerzaniu diety. Jak Was doczytam, to dam znać. Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Wtajemniczenie
|
Halooo!
Co porabiacie? Ja dziś dla odmiany mam jakiś bardziej rozgarnięty dzień. Dom w stanie całkiem dobrym, obiad zjedzony, chłopaki leżą sobie razem i się bawią, więc ja zaglądam do Was, ale za wiele to tu nie ma ![]() Wczoraj nawet ładnie popisałyście, chyba ze dwa razy więcej postów niż zwykle ![]() Ale że jak? ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kism gdybym mieszkała bliżej to z miłą chęcią wybrałabym się na spacerek z wami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi teraz ogólnie pod względem towarzyskim łatwiej jest niż przy Maksie. Cóż, jak się jest już przed 30tką, to ma się więcej dzieciatych koleżanek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Rozeznanie
|
Dla Hani to kolejny dzień walki z butlą. Nie chce i już! Normalnego smoka zassie a takiego od butelki nie potrafi.
![]()
#4691 | |||
Zadomowienie
|
czy są jakieś herbatki dla dzieci bez cukru?
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też bym z kimś pospacerowałą, a nie ma z kim. I jeszcza na wsi mieszkam więc mam codzień jedną trasę, do spożywczego po bułki. Też się pożaliłam przy okazji ![]() Dziś schowałam gondole i wpięłam spacerówkę, jutro pierwszy spacer, zobaczymy jak się Maksiowi spodoba ![]()
![]() |
#4693 | ||||
Zadomowienie
|
Witajcie,
Mamy drugiego zęba!!!! Chwaliłam się już ? ![]() ![]() Echh... ale mojemu dziecku znów się coś pomieszało i nie za bardzo chce chodzić wieczorem spać. Jest 21wsza a on jeszcze sobie gugaaaaaa..... w łóżeczku... grrrrrrrr.... No nic, czekam na rozwój akcji ![]() hehehehe ja też to czytałam jednym tchem ![]() ![]() ![]() rinco fajne robótki! ja nie mam czasu już na szydełko, a szkoda. ![]() Cytat:
![]() Nie inwestowałam w dobre buty, przyznaję sie ![]() Ja kupuję skarpetki w H&M i w Mothercare - znalazłam tam skarpetki , które są z miękkiej bawełny, bardzo delikatne i nie mają mocnego ściągacza, a zatem nie ściskają synkowi nogi. Borys ma goloneczki więc z innymi skarpetkami też był problem właśnie. takie kupuję tylko bez kolorowych piętek : http://www.ejoejo.pl/pl/p/Mothercare...niebieskie/270 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gdyby w sumie nie on, można by było pomyśleć, że znów zaciążyliśmy, mam mega gastrofazę, zjadam wszystko co napotkam i zaczęłam tyć ![]() ![]() jeśli chodzi o piersi, to są duże, ogromne wręcz. Nie wiem czy dlatego , że przytyłam, czy po prostu są pełne mleka wciąż i nadal. Laktacja mi podupadła, ale nie mam już siły o nią znów zawalczyć więc się poddaje i zobacze co się będzie działo dalej. Borys już prawie skończył 5 miesięcy. Myślę , że z dnia na dzień się nie skończy moje mleko, ale nie przewiduję tutaj niewiadomo jakiej rewolucji już. Miałam ostatnio trochę stresu i przykrych chwil , do tego przestałam się normalnie i zdrowo a przede wszystkim regularnie odżywiać i stąd chyba te problemy. Natomiast libido jest u mnie na wartośći -200 chyba. Po prostu leży i kwiczy gdzieś w kącie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- My dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy spacer w spacerówce, ale jeszcze jednak przerzucamy sie do gondoli, ponieważ mnie jest wygodniej ją prowadzić (spacerówkę prowadziłam przodem do siebie). Jakoś dziwnie się ciężar w niej rozkłada , szczególnie jak jest w pozycji leżącej i na prawdę było mi ciężko manewrować. Borys jeszcze mieści się w gondoli, jak chce leżeć wyżej podnoszę mu "zagłówek" , a jak chce widzieć świat, otwieram troszkę otwór w budzie. Na razie Borys nie narzekał jakoś bardzo, więc póki się da, to będziemy okupować gondole. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | ||
Wtajemniczenie
|
No, dzisiaj zdecydowanie macie cichszy dzień
![]() Mój tż wybył dziś, a ja pozszywałam dzieciom różne dziurki, dziureczki i zatrzaski w ubraniach, a tu dalej nie ma za wiele co czytać. Idę w takim razie jeszcze poszukać sobie zajęcia ![]() Cytat:
![]() A jakieś inne sprzęty wypróbowaliście? Łyżeczka, kubek? Może po prostu normalny zaparzany rumianek? ![]() A dlaczego chcesz podawać akurat herbatkę? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Byliśmy wczoraj z Maćkiem u fizjoterapeuty, bo nie podoba mi się asymetria główki, która się utrzymuje mimo starań.
No mam straszny dylemat. Asymetrię Maciek ma niewielką, objawia się u niego spłaszczeniem główki z jednej strony, woli obracać na lewy bok. Na prawy teraz też już obraca, ale nie kładzie główki więc się nie spłaszcza tak samo jak z lewej. On tak właściwie od urodzenia miał, zauważyłam to i już od początku mu obracałam, zabawiałam go z drugiej strony, zabawki też z drugiej, w łóżeczku go kładłam tak żeby patrzył na tę stronę. Jak byliśmy u Pani starszej to zamiast na to zwrócić uwagę, to wymyśliła mu inne choroby których oczywiście nie ma. Poza tą lekką asymetrią nic innego u Maćka nie ma... i nie wiem czy ćwiczyć i męczyć jego (i siebie) czy odpuścić... Dzisiaj ćwiczyłam z nim 2 razy, płakał. Nie jakoś strasznie ale płakał. A ja nie znoszę płaczu dziecka ![]() Tym bardziej jak ma się dziecko, które właściwie nie płacze. A tu sama mam powodować, że płacze. No i do tego dość absorbujące te ćwiczenia są. Muszę go rozebrać do golaska (uprzednio muszę sobie ogrzać dłonie bo zimnymi dzieciaka nie będę dotykać, mało to przyjemne), położyć na stole (mogę to robić na przewijaku, ale nie chcę żeby mu się źle kojarzył ), no i ćwiczyć... 4 serie na każdą stronę... I chociaż Maciek nie jest absorbującym dzieckiem, to wychodzi na to, że nasz dzień to stałe ćwiczenia. Bo rozebrać, ćwiczyć, uspokoić. przewinąć bo oczywiście podczas ćwiczeń się zleje albo usra, ubrać, uspokoić... ehh... A do tego przewijanie, karmienie (teraz zaczynamy już więcej jeść stałych pokarmów), jakiś obiad zrobić. A gdzie czas na spacer... Dobra, już nie marudzę. Aha... tak jak minęło to co pani starsza mu wymyśliła, tak myślę sobie, że i ta asymetria może minie, no nie mam serca go męczyć. On silny duży chłopak jest... Mam jeszcze z nim robić takie ćwiczenia stymulujące, polegają na uciskaniu dużych stawów, to on lubi, śmieje się. No i to muszę minimum 4 razy dziennie. Ale to przeżyję bo podczas przewijania mogę i całkiem przyjemne. Nazbierałam sobie cytowania i mi wcięło ![]() No to jeszcze raz ![]() kapukat, tortu czekoladowego nie robiłam, tylko ciasto czekoladowe. Dać przepis? Pyszne jest ![]() Cytat:
![]() Razyboskie! Jakie to piękne zrobiłaś!!! Już chyba ze sto razy sobie oglądałam, tak mi się podoba. ![]() ![]() Cytat:
Dzieciak cały opakowany i ubranie czyste ![]() W foteliku jak najbardziej karmić możesz, tylko tak ustaw żeby Antoś nie leżał za bardzo, coś podłóż z tyłu żeby bardziej siedzący był. Ja. ![]() ![]() Cytat:
![]() Maćkowi też odciski od skarpetek zostają, jak ma takie trochę ciaśniejsze, a na dwór muszę mu założyć. Ale jak ma luźniejsze, to mu zjeżdżają ![]() Mnie też zostają, a jakoś specjalnie pulchna nie jestem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Maciek mniej waży, też drobny nie jest, ale gdybym go w nocy karmiła to pewnie zaraz by dobił do 10 kilogramów. Nie myślałaś o tym, żeby odpuścić nocne karmienie? Cytat:
![]() ![]() Na ciasto bym się wprosiła. ![]() Cytat:
Jak nie chce z butli to nie ma co na siłę. Próbuj co jakiś czas, ale jak nie załapie to nie jest powód do niepokoju. Dzieciaki ładnie z kubeczka piją. Zobacz np. kubeczek Medela http://allegro.pl/listing.php/search...edela+kubeczek Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nie przeszedl ani avent ani tt, a ta z mam od razu zalapala polecam naprawde ! ja uzywam tych ale sa tez normalnie nieantykolkowe, smoczek jest rewelacyjny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Maks ma uczulenie na gondole, nie pomaga nawet podnoszenie zagłówka więc od jakiegoś czasu woziłam go w foteliku wpiętym w stelaż. Ale chyba to nie jest dla niego zbyt wygodne, zresztą jak jest w kurtce to wydaje mi się że jest mu za ciasno. Zobaczymy jak to jutro będzie.. Cytat:
Też najbardziej lubię body + półśpiochy, tylko szkoda mi, bo kupiłam tyyyle ładnych dresików, sztruksów i jeansów i to wszysytko leży bo wydaje mi się że to Maksia ciśnie, uwiera i poprostu mu niewygodnie w takich spodniach i do tego w tych obciskających skarpetkach. No ale w sumie do 5 lat nie będę go w półśpiochy ubierać ![]()
![]() |
#4698 |
Zakorzenienie
|
Maciek jeszcze w gondoli jeździ, póki się mieści to do spacerówki nie będziemy się przesiadać. A mieści się i zapas ma, chociaż najmniejszy nie jest. Wiedziałam co robię wybierając wózek ze sporą gondolą
![]() A jak mu się nie podoba leżenie, to staram się mieć ze sobą chustę, szybko się motamy i problem z głowy. Przynajmniej na rękach nie muszę go nieść, chociaż zdarzało się ![]() benka, mnie się już ta asymetria przestała podobać, i chociaż Maciek silny chłopak, to jednak postanowiłam pójść do specjalisty, a teraz mam twardy orzech do zgryzienia, bo rehabilitacja metodą Vojty do przyjemnych nie należy. NIc go nie boli, ale to unieruchomienie mu się nie podoba ![]()
![]() |
#4699 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ja w ogóle sobie nie wyobrażam żeby Hania piła z kubeczka. Oczywiście jeśli nie będzie innego wyjścia to spróbuję. Teraz zaczęłam ją uczyć pić z butki bo idziemy na wesele i Hania zostaje z moimi rodzicami. Mamy taki plan: Hania jedzie z nami, ok.19 przywiozę ją, wykąpię i położę spać. Zwykle śpi do 4,5. My już do tego czasu wrócimy a jakby się obudziła i płakała to wrócę (10 min podróży samochodem). Zależało mi na tej butelce bo wiem że jak się obudzi w nocy to jest strasznie głodna i mocno woła o cycusia. A jeśli chodzi o pracę (tylko 2 dni póki co) to trudno- będę wychodzić na karmienie. I tak idę grzecznościowo (meega kontrola) i nikt mnie tam siłą nie zatrzyma. A o karmienie z butli będę się martwić w styczniu. I tak kończąc. Czy ja przypadkiem jakoś nie schizuję? ![]() niunia, całkowicie nas opuściłaś? Jak tam Malwinka? Szmaragdowy Kotku a Ty gdzie się podziewasz? Wojtuś daje Ci w kość? I się jeszcze pochwalę. Dziś zostałam "ciocią". ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My ćwiczymy na podłodze, poproś terapeutę żeby pokazał / pokazała Ci jak to się robi, wówczas nie zginamy nóżki tylko uciskamy kość biodrową + miejsce pod sutkiem . Pewnie macie to samo ćwiczenie co my, dzieci płaczą ponieważ nie lubią usztywnienia główki ( i blokady), a to bardzo ważne, bo tylko wtedy napięcie rozkłada się symetrycznie na lewą i prawą stronę, co jest znaczące w leczeniu asymetrii. Na pocieszenie powiem Ci, że z dnia na dzień Borys płacze coraz mniej , a poprawa jest ZNACZĄCA jeśli chodzi o jego napięcie i zachowanie. Asymetrii już prawie nie ma. Co mogę poradzić.... hmmm... my zabawiamy gościa piosenkami, grającymi zabawkami, rozmawiam z nim, wygłupiam się, robię z siebie debila - pomaga, na prawdę. A jak mi mąż jeszcze towarzyszy to już w ogóle jest pełen relaks. Ja bym tego nie lekceważyła mimo wszystko. Ale zrobisz jak będziesz chciała. ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Aha, i my mamy ćwiczyć 4 x dziennie po 4 razy każdą stronę po 1 minucie (uciskanie) do tego mamy masaże rączek i nóżek, dłoni i stóp, a do tego jeszcze 4 x 4 obroty na bok z odkręcaniem barku do ryłu i pchaniem pośladka i nóżki do przodu.... więc chyba mamy szerszy zestaw a radzimy sobie z tym znakomicie, chociaż pierwsze dni to był kompletny brak organizacji. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I miałam coś napisać. Wchodzę wczoraj do pokoju (Hania leżała na macie), patrzę a Hania coś je. Normalnie żuje i mlaska, jakby miała buźkę czymś wypełnioną. Gorąco mi się zrobiło (czyżby coś znalazła, czego ja nie zauważyłam), podbiegam do niej, sprawdzam ale nic nie ma. No i ją obserwuję. A ona znowu to samo. Okazało się że ona tak żuje swój język, "przygryza" i znowu żuje. no mówię Wam to wyglądało jakby na 100 % miała ciało obce w buzi. ![]()
![]() |
#4702 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam.
Byłam u tej dziewczyny, która ma niedosłyszącego syna. Nosi aparaciki. Powiedziała mi że ona podeszła do tego tak; jedne dzieci noszą okulary a inne aparaty, i już. Trzeba się pogodzić i nie załamywać się, tylko pomagać dziecku. Powiedziała, że mam zrobić te same badania w różnych poradniach, żeby było bardziej wiarygodnie. Ale zanim tam poszłam, miałam załamanie nerwowe. Nerwy mi puściły na maksa. Szłam z wózkiem i płakalam, czemu to akurat moje dziecko niedosłyszy. Potem ta dziewczyna mnie pocieszyła, że będzie dobrze. Bardzo ją polubiłam, jak czegoś nie będę wiedziała, to mam do kogo zadzwonić ![]() Paulina po jabłuszku dobrze się czuje, za to po marchewce boli ją brzuszek, a daje jej malutko jak na razie, potem puszcza bąki i płacze przy tym. Czy to nietolerancja? czy jelita muszą się przyzwyczaić?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do powrotu do pracy to ja co chwilę zmieniam zdanie, chyba oszaleję Z tych które zdążyłam "przejrzeć" to chyba tylko koperkowa z Hippa. Dziś zrobiłam Paulinie herbatkę jabłkową z Hippa, miałam saszetkę, fuuj, jak jakaś oranżada smakowała. Cytat:
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
i podziwiam że tyle książek już przeczytałaś przy dziecku. chyba jesteś mega zorganizowana ![]() jaki? pochwal się ![]() Cytat:
![]() ![]() Marcia dała po buziaku i już było weselej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
i dzięki za życzenia ![]() my po szczepieniu. Marcia waży 8130 ![]() skarpetek też nie lubię jej nakładać bo prawie wszystkie uwierają ją w jej tłuste nóżki ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=kism;37239944]No, dzisiaj zdecydowanie macie cichszy dzień
![]() Mój tż wybył dziś, a ja pozszywałam dzieciom różne dziurki, dziureczki i zatrzaski w ubraniach, a tu dalej nie ma za wiele co czytać. Idę w takim razie jeszcze poszukać sobie zajęcia ![]() Próbujcie dalej dzielnie ![]() A jakieś inne sprzęty wypróbowaliście? Łyżeczka, kubek? Może po prostu normalny zaparzany rumianek? ![]() A dlaczego chcesz podawać akurat herbatkę? ![]()
NASZ ŚLUB UJĘTY NA ZDJECIACH http://fotoarkadiusz.blogspot.com/20...snia-2010.html Edytowane przez rozowa1987 Czas edycji: 2012-10-25 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() podczytywałam z tel ale ciężko mi się z niego pisze a poza tym mamy ciężkie dni z tż i jakoś nie mam nastroju... ehh a właściwie mamy ciężkie dni już od dawna... powiem Wam dziewczyny że teraz rozumiem / nie rozumiem ( w każdym razie w pewnym stopniu wiem co czują) kobiety które myślą o odejściu od faceta ale ich na to nie stać- przykra prawda ale tak jest.... chodzę codziennie do dentysty i zakłada mi lekarstwo do dziurki po zębie i juz w ogóle nie boli ![]() Moja Agata kończy za tydz 5 miesiąc i chyba ma jakiś skok bo od 2 dni nie daje mi od siebie odejśc a do tej pory nie miałyśmy z tym problemu- mogłam sie normalnie umyć, zjeść śniadanie czy ogarnąć mieszkanie... a ona w tym czasie leżała czy to w łóżeczku i gapiła się na karuzelę , w leżaczku czy na macie... mam nadzieję że to minie ![]() widziałam że pisałyście o gondolach dostosowanych do samochodu- widziałam kiedyś też jakąś gondolę z chicco ale nie pamiętam modelu, do której można było dołączyć pasy i można wozić dzidziusia w samochodzie. Zgadzam sie że to pewnie nie jest najbezpieczniejsza metoda ale tak jak któraś z dziewczyn pisała , jak ktoś jedzie 400 czy 600km to wydaje mi się ze nawet część drogi w takiej gondoli jest dla dziecka odpoczynkiem. co do koleżanek to u mnie krucho z dzieciatymi... właściwie moja najlepsza kumpela stara się z mężem o dziecko od 2 lat no i ostatnio nasze stosunki się strasznie rozluźniły- widzę że jej przykro, ciężko jej o tym mówić i wiem że myśli że jej nie rozumiem - właściwie tak jest- oni nie mogą a nam zaskoczyło właściwie w 2 cyklu więc tak na prawdę mogę się tylko domyślać jak to jest. a więc nie naciskam na kontakty- zapraszam czasem ale jak widzę że się wykreca albo woli wyjśc na miasto jak już mała śpi to staram się czasem dostosować. dzis idziemy na szczepienie- zobaczymy ile moje małe waży - pewnie z 8kg już ![]() a reszta to bezdzietne koleżanki , poza tym studiowałam w łodzi a mieszkam teraz w rodzinnych kielcach- no i nie mam tych znajomych tu za wiele. szkoda bo tez brakuje mi spacerków w miłym towarzystwie... ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
moze zakryj właśnie butlę pieluchą i wysmaruj smoka własnym mlekiem żeby poczuła co jest w środku zanim zacznie ssać... nie wiem, może wystaw butlę spod bluzki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szymon skarpetki stara się nosić, co zazwyczaj kończy się tym, że co chwilę mu ubieram albo zostawiam bez. Łączę się w bólu, ale nie martw się, jak dzieciaki przestaną być tak absorbujące to libido wróci ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Timii i 8ewus8 ja póki co w zakładkach mam takie spacerówki, ale dokładnie im sie jeszcze nie przyglądałam http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...ina,trip.html# http://www.tosia.pl/sklep/product/p/1888/nuna-pepp.html http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...spacerowy.html Czy po mannie może dzieć mieć problemy brzuszkowe? Szymon od 2 dni nie robi kupy, napina się i pierdzi mega śmierdziuchami, a do tego mam za sobą 3 prawie nie przespaną noc, bo budzi się z wrzaskiem. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chodzilo mi o te wozki z gondolo-fotelikiem, bo nie wiedzialam jakich firm, a wystarczylo przeciez zapytac wujka google ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Wchodzę na chwilkę, bo małą śpi. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cudne zdjęcie ![]() PS. mam takie same spodnie ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- A popróbowałaś z różnego rodzajami smoczków?
![]() |
#4710 | |||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
A sagę Zmierzch też zaliczyłam i to bardzo szybko ![]() Cytat:
Jak tam było na aerobiku? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziecko mi się obudziło, więc znikam. Miłego dnia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.