|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
melduje że wyjełam kolczyk z pępka eh
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz baaardzo długą szyjkę, moja 4 cm. |
|
|
|
|
#4654 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Super że dostałaś, do mnie też ostatnio dziewczyna napisała na facebooku że może mi ciuszki oddać, więc się cieszę ![]() A cioteczka w czwartek z Polski przyjedzie i też ma przywieść po wnuczce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzisiaj urwałam się wcześniej z pracy, potem skoczę na zakupy i muszę miejsce zrobić bo jutro jadę po mebelki, trafiły mi się, więc wziełam, trzeba korzystać z okazji
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w razie cesarki jak nie mogą zdjąć to przecinają więc szkoda a mi przy Julce jakoś szybko palce spuchły chociaż okiem tego nie widziałam ale jak kiedyś poczułam ze nie mogę zdjąć obrączki to sie przestraszyłam z 20 min albo i dłużej z nią walczyłam,teraz sprawdzam codziennie czy schodzi
|
|
#4656 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz musze zadzwonic sie zapisac, zebym tylko znow nie zapomniala ![]() i tez mam nadzieje że bedzie u nas dobrze a to USG to tak tylko dla pewności.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=nati_85;37260769]Hej dziewczyny! Dziękuje wszystkim za kciuki Najważniejsze ze wszystko wporządku! infekcja to normalna rzecz, ja miałam wcześniej nystatyne a teraz mam clotrimazolumCytat:
Cytat:
kiedyś sie prawie popłakałam jak zobaczyłam taką malizne zamarzniętą na chodniku ja bym mogła mieć takiego słodziaka za łóżkiem byle nie pająki |
|||||||
|
|
|
#4657 |
|
Raczkowanie
|
niestety, koleżanka w pracy próbowała mi zeskanować, ale nic za bardzo nie widać
|
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Luna0 może to i ślicze stworzonko i gdybym nie była w ciąży to by mi pewnie nie przeszkadzało w ogóle tym bardziej, że siostra miała kiedyś białe myszki a brat szczura. Ale w tym stanie jak zobaczyłam koło poduszki mysie odchody to troche mnie cofnęło bo jakby nie było zarazków pełno takie gryzonie roznoszą a to zadrapanie to już mnie z równowagi wyprowadziło gdyby mi nie wchodziły na łóżko, meble na których jem i nie drapało to by sobie mogła być a tak nie ma zmiłuj dla dobra dzidziusia. Już nawet wpadłam na pomysł że może jeża z klatki wypuszczę na noc może złapie tą mysz
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4660 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze mam coś dostać od siostry tż-ta, w sumie dużo moich, bo ja dałam dla brata tż, on przekazał dla siostry i teraz wraca do mnie Cytat:
Co do wzruszania to powiem Ci, że mnie reklama czasami wzrusza ![]() ryczę z byle powodu, a jak zobaczyłam to malenstwo to łzy jak grochy mi leciały Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to prawda ![]() Więcej was zacytowałam, a mi się nie wyświetliło o co chodzi??
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie schodzi |
|
|
|
|
#4662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio Julka sie mnie pyta "mamusiu a kupimy sobie wiewiórkę, tylko nie taką obcą tylko taka oswojoną i bedę ja karmic orzeszkami" no jeszcze mi wiewiórki brakowało ![]() Cytat:
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo to też się pochwalisz co dostałaś ![]() Co do dziewczyn co więcej przytyły, to jak mają teraz nie tyć?? Nie jeść czy jak?? Dziwne to dla mnie trochę, bo jeśli nie mają nadwagi to nie powinni tak gadać lekarze. Znam kilka koleżanek - chudzinek, co w ciąży przytyły po 30kg, a nawet jedna koło 40kg. Żadna nie miała cukrzycy ciążowej, a teraz są jeszcze chudsze niż przed ciążą. Gorzej jeśli osoba, ma nadwagę i tyle tyje, wtedy jest zagrożenie, ale u szczupłych dziewczyn to się często zdarza. Najlepiej wtedy kontrolować cukier i tyle. Bo te teksty o nie przytyciu przez 3 tyg to dla mnie jakaś abstrakcja. Wychodzi na to, że nie wolno nic jej jeść, bo jak wiadomo teraz po 20tyg szybciej się tyje, więc tylko niejedzenie da pewność nie przytycia, a nie wiem czy to dobre dla dziecka. Ważne by jeść owoce, warzywa, chude mięso, ryby, nabiał i jak jest możliwość to chodzić na spacery bądź na basen. Jest też aerobik dla przyszłych mam.
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-10-26 o 12:59 |
|
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
co do obravzki to schodzi bo nie spie w nie. Poki co paluchy mi nie puchna. Co do myszy to miala kiedys hodowle mnozy sie na potege ale te domowe a nie dzikie .dzikiej bym sie tych zarachow bala. Dzis mam wizyte o 18.20 ale bez usg i ciekawe czy ta ginka mi przepisze ta glukoze juz teraz. I licze na sluchanie serducha. No jestem juz w pociagu i jade do meza
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-10-26 o 13:02 |
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie własnie maluszek kopie w brzuszek
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- mi glukoze tez juz ginka przypisała pewnie pójde na nią 2.11 bo mamy przymusowe wolne żeby póxniej nie brac urlopu bo to ponad 3 h się schodzi
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też idę na glukozę, ale dopiero w grudniu
|
|
#4667 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Obcasy w ciąży nie są surowo zakazane... ale wskazane nie są bo takie drgania jakie przechodzą do brzucha przy stawianiu kroków nie są przyjemne dla malucha. A po drugie - kręgosłup Ci szybciej wysiądzie... nawet jesli w trakcie noszenia obcasów nie będzie Cię bolał, to po miesiacu to wyjdzie niestety Ja całe zycie na obcasach... ale teraz w ciąży miałam ze 3 razy n krótkie wyjściaKurteczkę w zeszlym roku na szczęście kupiłam niezbyt dopasowaną i wczoraj ją mierzyłam to jeszcze jest zapas na jakiś miesiąc Koleżanka mi obiecała, że razem z ciuszkami dla malucha da mi troche ciuchów ciążowych, m.in. kurteczkę, więc na to liczęA Tż niedobry, taką małą dzidzię kazał sprać? ![]() Cytat:
Cytat:
A globulki napewno Ci pomogą![]() uhmm.. to prawda Cytat:
![]() Cytat:
http://parenting.pl/portal/przyrosty...w-ciazy-wykres Cytat:
Mam taką cichą nadzieję, że mój brzuch po porodzie dojdzie do w miarę niezłej formy i nie będzie cały posiekany rozstępami - wiec wtedy planuję czasem go jeszcze pokazać![]() Cytat:
A poza tym nie mam mocno dopasowanej, wiec liczę że nie będe musiała rezygnować z jej noszenia![]() Tak Tam chyba tylko szczęśliwe zakończenia pokazują---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
W poprzednim poście wrzuciłam wykres pokazujacy normy przybierania na wadze... I w sumie ja ledwo co się łapię w "średnim przedziale" i wcale mi nie jest z tym dobrze Nie zgadzam się, że trzeba się głodzić żeby nie przytyć Poza tym - skoro normą (dla kobiet o prawidlowej wadze) jest przytycie w ciąży 12-17kg, co zapewni dziecku zdrowy rozwój - to po co tyc więcej?No i najważniejsze - to ile mama utyje w ciąży i jak będzie dbać o dietę w czasie ciąży odbija sie potem na całym zyciu dziecka - ponieważ w czasie zycia płodowego dziecku namnazaja sie komórki tłuszczowe - i jesli kobieta je za duzo i utyje za dużo - dziecku nie będzie to obojetne, bo również zostanie zaopatrzone w wiekszą (niż trzeba) ilośc komórek tłuszczowych... I takie dziecko juz w życiu po porodzie będzie miało prawdopodobnie problemy z nadwagą i będzie już cale życie borykać się z tym problemem A ilości komórek tłuszczowych nie da się juz potem w żaden sposób zmniejszyć... będzie tylko można mieć wpływ na zmniejszenie lub zwiekszenie ich objętosci (dietą lub objadaniem się).Tak więc reasumujac - warto dbać o siebie w ciąży - bo mama będzie szczęśliwa, że pięknie wygląda a dziecko potem nie będzie miało problemów z nadwagą ja tez
|
|
#4668 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny... choroba moja własna głupota mnie doprowadziła do rozpaczy...
Bo w sumie od poniedziałku jadłam sobie chleb z filetem americanem i dzisiaj mi się zamajaczyło że chyba jednak tego jeść się w ciąży nie powinno... Cholerka nie skojarzyłam tego z surowym mięsem (no bo jak tarat to nie jest) i teraz chyba osiwieję bo naczytałam sobie o listeriozie..
|
#4669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) jest dobrze !---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- A tabelka z przyrostem wagi w ciąży wkurzająca, o
|
|
#4670 | ||
|
Kniaginia
|
Hej! Ja tak z zaskoczenia, bo zwolniłam się z pracy. Znów mnie choroba rozkłada, katar leci ciurkiem, więc kazali mi iść do domu.
Cytat:
Cytat:
![]() Jak miałam kiedyś, kiedyś myszy, ale takie hodowlane, to żarły andruty. O takie coś, w tym stylu http://www.facebook.com/pages/Andrut...00380760034249 Uwielbiały je, dziwne jakieś były. A miałam też szczury. Wczoraj szczura na ulicy w Wawie widziałam, takiego młodego kanałowego, wcale się nie bał :/ Trzymamy kciuki! |
||
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ja nie jem wcale duzo i co i dupa blada nie mieszcze się w tym wykresie no bo rano nie jem bo nie mam czasu dopiero w pracy zjem ok 9 czy 10 kanapke potem koło 14 kanapke w międzyczasie jabłko lub jogurt póżniej obiad ok 17 w domu i czasem płatki z mlekiem koło 20 jak mnie glód łapie a jak nie to nie no i co czy to dużo fakt na początku musiałam przegryzać paluszki albo inne badziewia bo mnie mdliło w pracy okropnie ale teraz tego nie robie a jak juz to żadko a i tak waga leci w góre
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
kolczyk wyjelam na dobre bo raz nie jest zalecany dwa dziura sie rozciagnie a trzy juz go czulam. Postaram sie co jakis czas wsadzic na chwile zeby dziurke przetkac i yyle. Pozdro z wrocka.czekam na tramwaj.oczywiscie pierwszy mi uciekl
|
#4673 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale jednak mnie trochę przestraszyły te dziwne przypadki ze szpitala.. i ja też.. ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ze nie specjalnie mamy na to wplyw... choc dzis stwierdzilam ze nie jem nic slodkiego. caly czas mysle, ze jak dam lakocie dziecieciu to mnie skopie ale jak nie, to nie ![]()
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja pochwalę się brzucholem w 15 tyg.
![]() 2012-10-26-130.jpg |
|
|
|
#4676 |
|
Raczkowanie
|
Wg mnie ważne jak się tyje, też uważam że 7 kg to dużo, ale czasami nie idzie inaczej, zwłaszcza jak zmienia sie tryb życia, przed ciążą bywałam na zajeciach 4 razy w tygodniu (przy problemach z cukrem trzeba ćwiczyć żeby nie przytyć, a co dopiero schudnąć), nawet męża na siłownie ciągłam. Po teście ciążowym zrezygnowałam. A od 7 tygodnia mając plamienia i biorąc luteinę przez to raczej ani basen ani inne ćwiczenia to nie bardzo, trzeba było zrezygnować, pozostały długie spacery.
Do tego jeszcze "cycki" które urosły 3 rozmiary to chyba tam też coś poszło, z powietrza nie są , Szczerze, to biorąc to wszystko pod uwage, ja byłam zadowolona, jak mi waga pokazała tylko 1,5 kg więcej z ostatniego miesiąca. W każdym bądź razie wyparowałam jeszcze wczoraj wieczorem na zakupy, lodówka zrobiła się zielono-biała w środku , mąż przerażony w sklepie "a ja to królik czy co"
|
|
|
|
#4677 |
|
Zadomowienie
|
Jejuu mysz
okropieństwo ! Sory ale ja sie brzydze. Moja siostra ciagle walczy z nimi, za zmywarka ma dziure i tylko w ta jesień już 10 sztuk złapała na łapke a ma dwoje małych dzieci i jest przerażona bo ciagle jej wchodzą. Co do obrączki ja nigdy nie ściągłam i nie ściągne, śpie, kąpie się wszystko w niej robie. Co do kolczyka ja tez miałam w pępku ale juz przed ciążą ściągłam i szybko mi zarosła bo w ogóle nie wkładałam, szkoda mi było, ale ja wole żeby mi sie zarosło i zagoiło niż rozciągnie sie tak ze będzie dziura lub nie daj boze pęknie bo juz i takie historie słyszałam. |
|
|
|
#4678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niestety, moja koleżanka to jak my to mówimy "mistrzyni fitness i zdrowego odżywiania" w ciąży zdrowo jadła, ruszała się, a przytyła ponad 30kg. Od czego tyła?? Wszystkie wyniki w normie!! Też jej lekarz powiedział, że ma nie tyć, tylko jak zapanować nad tym?? Przecież organizm nie przestanie tyć jak mu się powie "nie tyjemy". I wcale się nie zapuszczała, a takie określenie w stosunku do niej to normalnie grzech. Ja w sumie pozwalam sobie raz na jakiś czas na jakieś ciastko (właśnie męża wysłałam po ciastka owsiane i pizze ristorante na wieczór), a przytyłam tylko 0,5 kg, gdzie maluch waży 400g. Jutro zaczynam 6 miesiąc i co najgorsze do tej pory nie mogłam się ruszać i było mi skazane leżenie. Także to cud, że leżąc i jedząc nic nie przytyłam. Teraz mam możliwość chodzić na spacery to myślę, by od poniedziałku robić sobie spacery kilku km, ale na spokojnie. Aha i zgodzę się z Tobą i też potępiam osoby, które siedzą i się objadają całą ciążę i nic więcej nie robią i od tego głównie tyją!! Ale też nie wsypujmy wszystkich do jednego worka, bo naprawdę niektóre się starają, ruszają się i zdrowo odżywiają, a tyją. Czynników na to może być wiele, od np zmiana trybu życia. Wcześniej np pracowała dana osoba - ciągle w biegu. Teraz na L4 i organizm automatycznie zwolnił. Tak samo jak z osobami które całą ciążę muszą leżeć, no różnie to bywa. A jeszcze jak jestem ciągle głodna to już całkiem masakra. hehe ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
cudny brzuszek Cytat:
i nam wszystkim też!!
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-10-26 o 14:33 |
|||
|
|
|
#4679 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe urocze ja jak byłam mała to przyniosłam wielką ropuchę do domu która wskoczyła na firanę. Pamiętam jak wszyscy uciekali z domu heheCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4680 | |
|
Rozeznanie
|
śliczny
![]() Cytat:
moim zdaniem jeśli dziecko rozwija się prawidłowo i mama również jest zdrowa, to czemu problem stanowi kilka kg więcej.. ![]() moja szwagierka (50 kg) do drugiego porodu szła z wagą 77kg.. wcale się nie objadała, poza tym miała już dziecko w domu to nie mogła pozwolić sobie na leniuchowanie.. w pierwszej ciąży też podobnie przytyła, wszystko zrzuciła, a dzieci zdrowe, to o co chodzi?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

bo w razie cesarki jak nie mogą zdjąć to przecinają więc szkoda a mi przy Julce jakoś szybko palce spuchły chociaż okiem tego nie widziałam ale jak kiedyś poczułam ze nie mogę zdjąć obrączki to sie przestraszyłam
z 20 min albo i dłużej z nią walczyłam,teraz sprawdzam codziennie czy schodzi
05.07.2008 

ja bym mogła mieć takiego słodziaka za łóżkiem

okropieństwo ! Sory ale ja sie brzydze. Moja siostra ciagle walczy z nimi, za zmywarka ma dziure i tylko w ta jesień już 10 sztuk złapała na łapke a ma dwoje małych dzieci i jest przerażona bo ciagle jej wchodzą. Co do obrączki ja nigdy nie ściągłam i nie ściągne, śpie, kąpie się wszystko w niej robie.