|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
no to w Polsce posypało a u nas 3 stopnie i przepiękne słońce, takiego nawet latem nie widziałam
co do sprzątania, ja sprzątam raz na jakiś czas, podrzucam dziecko R i idę w tany z moim bałaganem ![]() co do Sagi o Ludziach Lodu, przeczytałam - nie ja pochłonęłam, kończyłam jeden tom zaczynałam drugi! _Agata jak Adaś miał spłaszczoną główkę, to jedna mądra osoba powiedziała mi, ze wszystko się naprawi jak zacznie się turlać, żadne pieluszki ani odwracanie głowy nie pomagało on i tak wracał do tej samej pozycji - i stało się zaczął się przewracać to i głowa poszła w drugą stronę - teraz nie mogę uwierzyć jak patrzę na dużo wcześniejsze zdięcia. Więc może pediatra ma rację <przepraszam nie powinnam zaczynąć zdania od więcc> dziękuję za przepisy |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
doris, ja po bliżej centrum
![]() ![]() kapukat, póki co będziemy ćwiczyć, jakoś damy radę ![]() ![]()
![]() |
#4834 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam!
Dziewczyny, podejrzewam u mojej Hani AZS ![]() Ma obsypane policzka, czoło, brodę i nóżki oraz plecki ![]() Biedulka, pewnie ją to wszystko mega swędzi i dlatego jest taka rozdrażniona. Od kilka dni czytam książkę "Encyklopedia zdrowia dziecka" i dziś natknęłam się na opis tej choroby i ... zdjęcia. Hania idealnie wpasowuje się w objawy tej choroby. W pon rejestrujemy sie do lekarza. ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
Ale by było, gdyby się okazało, że ma tego zakichanego AZS i jeszcze dodatkowo napięcie ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
Włąsnie sobie wyobrażam, jak to cudownie gnac na koniu na plaży i w lesie , aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! !!!!!!!!!!!!! A konie rzeczywiscie piękne!!! ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
![]() |
#4835 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Wtajemniczenie
|
Witam. zepsul nam sie komputer, a wczesniej telewizor. odkurzacz smierdzi, cos mu dolega, lokowko suszarka nie ma styku na kablu. u nas jak zwykle pelen zestaw. teraz nici z cytowania. w ogole z komorki pisac to u mnie masakra. KAROZKA, po porodzie stwierdzili wade sluchu w jedym uszku? byliscie u audiologa?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ten fioletowy ![]() to ja będę Grander'a wypatrywać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Raczkowanie
|
Witam z rana!
U nas śniegu troche napadało i zimno brrr..............a do tego coś nam szwankuje podłogówka, chyba się zapowietrzyła bo chłodno w naszym pokoju ![]() ![]() Jak wasze pociechy zareagowały na zmianę czasu? bo ja dziś miałam wcześnie pobudkę, ale na szczęście już mały śpi a ja po śniadanku ściągam mleko i siedzę na wizażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
my chrzciliśmy w czerwcu. byliśmy na chrzcie bratanka 4tyg.
Malwinka była bardzo grzeczna w kościele, rozglądała się,byłaa z nami w ławce. ![]() potem zjadła kolację i poszła spać. śmialiśmy się, że zostaje u kuzyna na noc ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zadomowienie
|
moniczka1308 Szymon od 2 miesiąca ma AZS. Ciekawa jestem co Ci pediatra powie, bo nam nikt nie pomógł- ani pediatrzy, ani dermatolog, ani alergolog.
W nocy troszkę napadało i nie wiem co ze sobą zrobić ![]() ![]() Jak organizujecie sobie dzień 1 listopada? My mamy 3 miejsca, które musimy odwiedzić i zastanawiam się czy ma sens wożenie ze sobą małego, bo w aucie się zagrzeje, później wyciągać go na 20-30 minut i znów do auta i znów wyciągać. Przecież dla niego to ani nic przyjemnego, a i dla nas żadna przyjemność. Więc chyba najpierw pojedzie mąż, a później ja. |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja do Was z pytaniem, w związku z tą pogodą za oknem jakie kremy polecacie na zimę??
![]() |
#4842 | ||
Wtajemniczenie
|
Wojtuś waży już ponad 8,5 kg
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz tylko temu, że codziennie jeżdżę zawdzięczam brak bólów kręgosłupa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
To prawda, to najcudowniejsza rzecz na świecie! ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za Was! a może to jakieś podrażnienie albo reakcja na proszek czy rozszerzanie diety? Wojtek wcina np. marchewkę z ziemniakiem i wszytsko jest ok, ale od zupki Hippa, gdzie jest por i coś tam jeszcze dostaje czerwonych placków na polikach. W każdym razie Dziewczyny, jak będziecie latem w moich okolicach i jak do tego czasu będę miała już swoje szczęście - pod koniec zimy zacznę się intensywnie rozglądać - teraz nie kupuję, bo jednak przy koniu raczej wskazane jest bycie codziennie przy nim, a ja jestem w stajni od poniedziałku do piątku i bez Świąt, ferii itd. bo Michałka nie wiozę do szkoły, więc nie ma mnie w tych okolicach, no i zimą to różnie bywa, muszę się liczyć, że mi maluchy zachorują, więc kupno najlepiej odłożyć do wiosny. Mam nadzieję, że znajdę takiego, który podbije od razu moje serce ![]() ![]() Więc jak będziecie w moich okolicach i będziecie chciały sobie pojeździć konno po plaży albo chociaż zapoznać się z koniem jako takim, to serdecznie zapraszam! ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-10-28 o 10:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko wypatruj Grandera na czarnej ramie z czarnymi kołami, bo jeździ też na srebrnej ![]() Cytat:
![]() Obudził się o 6... nawet nie wiem czy to był już zimowy czas czy letni ![]() ![]() A wczoraj Maciek pobił rekord spania. Jak zasnął o 20, tak obudził się o 8.10! ![]() ![]() Cytat:
Nic się nie stanie jak teściowie sami pojadą, a my jak Maciej będzie już starszy ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Raczkowanie
|
nie wiem co zrobić bo właśnie wyjęłam kombinezon Antosia na zime i on nie ma bucików, tzn. tych papuci w zestawie. Czy wy wszystke macie w zestawie?czy kupujecie jakieś?możecie coś polecić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a powiem Ci że jakoś mało faktycznie łazimy po osiedlu, albo w stronę skoczni/ kadzielni/ parku/ koło stadionu budowlanych albo ewentualnie jeździmy też często do mamy bo rodzice w domku to mała śpi na dworze a ja jej zawsze coś tam pomogę . Teraz lato już za nami to pewnie nie będzie mi się chciało na takie dalsze spacery wybierać. ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do kosmetyków z baby dream, to ja mam żel do kąpieli i bedę go używać, wczesniej tez miałam i był ok. Tak samo z chusteczkami do pupy. Co polecacie na zabki? Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2012-10-28 o 14:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Wtajemniczenie
|
na ząbki Dentinox
![]()
#4851 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moniczka, koniecznie musicie sprawdzić tą wysypkę u Hani i to domniemane napięcie ![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() _agata, dzięki za podpowiedź z kremem. Już wiem, jakiego kremu będziemy używały z Hanią w zimie ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-10-28 o 20:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś próbowałam zawinąć Maksa w rożek ale odrazu wyciągnął łapska ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas dziś zimno i śnieg, Maks nie mógł się napatrzeć przez okno ![]() ![]() Co do bodziaków z Tesco to polecam, fajne są i cena bardzo przystępna ![]() I muszę się czymś pochwalić, niedawno dość się pokłóciliśmy z mężem, potem się pogodziliśmy ale wczoraj jeszcze w ramach przeprosin dostałam prześliczne kolczyki i bransoletkę z kryształkami Swarovskiego ![]()
![]() |
#4854 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko teraz "śmierdzi" i gdyby tak zacząć analizować, to niczego byśmy nie używały. Wczoraj chciałam kupić Maćkowi jakieś śliwki i morele czy brzoskwinie HIPP w słoiczku, bo na świeże ekologiczne już nie ma szans (generalnie gotuję mu wszystko sama), patrzę na skład, a tam CUKIER!!!! W produkcie dla 4-miesięcznego niemowlęcia cukier. Wszystko mi opadło. Czytajcie dziewczyny opakowania. O! Tutaj w składzie niektórych słoiczków napisali, że bez dodatku cukru, a przy morelach i śliwkach ani słowem ![]() Cytat:
![]() Zakładam ciepłe skarpety i przykrywam kocykiem ![]() Cytat:
![]() My też tam chodzimy, wszędzie się kręcimy ![]() On jest dla mnie dobry nawet pod makijaż, chociaż wiem, że nie każdemu odpowiada.
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Rozeznanie
|
Hej!
My po weselichu. Hania była z nami, o godz. 20 odwieźliśmy ją do domu. Spała do 7. ![]() ![]() Dobrej nocy!
#4856 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Babydream i Bobovita ok bez cukrów, brzoskwinie z Hippa też ale za to z kleikiem ryżowym i chyba z mączką a w śliwkach rzeczywiście jest cukier z gwiazdką, że z rolnictwa ekologicznego. Ale nie czaje o co chodzi ![]()
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Cukier jest cukier, nieważne czy ekologiczny czy nie. Dosładzają po prostu.
Ponadto owoców tam max. 50%, a reszta to woda i kleik ryżowy czy jakieś inne wypełniacze. Ostatnie czego Maćkowi potrzeba teraz to cukier i tuczący kleik.
![]() |
#4858 | ||||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 'Nostalgię Anioła' obejrzałam w kinie. Bardzo podobał mi się ten film i podejrzewam, że (jak zwykle) książka jest jeszcze lepsza. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą ciężko mi powiedzieć, bo byliśmy wczoraj na grobach ok. 100 km od naszej miejscowości i po całym dniu córka padła ze zmęczenia jak już u jej prababci byliśmy ![]() ![]() Moje dziecię skończyło przed/wczoraj 4 miesiące ![]() Chciałam ostatnio podzielić się moją radością odnośnie karmienia, bo po długiej batalii w końcu rozstałam się z laktatorem. Mleka już zaczęło starczać, a ja już narobiłam takich zapasów w zamrażarce przez to ciągłe ściąganie, że doszłam do wniosku, że wystarczy. Niestety, tylko na dwa dni odstawiłam laktator i nastąpiła TRAGEDIA!!! Jest jeszcze gorzej niż było przedtem ![]() Inna sprawa - mamy karmiące - czy Wasze dzieci w trakcie jedzenia ciągną Was za stanik? ![]() ![]() Pogoda się popsuła, więc już chyba nie poczytam tyle książek, co wcześniej ![]() Dołączam filmik sprzed kilku dni z moim maleństwem. Wybaczcie jakość, ale to było nagrywane w nocy. http://www.youtube.com/watch?v=rI4_f...ature=youtu.be Dobranoc ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Ja w pt miałam wybitny "niedzień"... Wszystko mi się sypało, a przede wszystkim Kaj był nieprawdopodobnie marudny, nie mam pojęcia od czego ![]() ![]() ![]() A sb i nd jakoś mi miło za to zleciały i nie zaglądałam do kompa. Wczoraj spacer w deszczu, ale daliśmy radę, a dziś... Ale jajo z tą zimą ![]() ![]() ![]() ![]() A, i najważniejsze - jesteśmy po pierwszej kaszce mannie (podanej z odciągniętym mlekiem na łyżeczce)! O dziwo, znacznie więcej zostawało w buzi niż wylatywało ![]() W pt byliśmy jeszcze u lekarza. Kaj osłuchowo czysto (chociaż tyle ![]() ![]() ![]() To tyle na dziś, rozpisałam się, żeby nadrobić 3 dni nieobecności ![]() Zmykam! Cytowanie zostawiam sobie już na jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Zadomowienie
|
ee tam. moim zdaniem to przereklamowany specyfik
![]() ![]() ![]() ![]() U nas sprawdził się gryzak z Aventu : http://p.alejka.pl/i2/p_new/19/39/av...890-01_0_b.jpg i jak Borys nie mógł zasnąć to podawałam przeciwbólowo Nurofen w zawiesinie. Do tego masowałam dziąsła czymś takim : http://nokautimg4.pl/p-7e-fe-7efe3d6...l-baby-ono.jpg przerzuciłam się na Nivea i jestem z nich zadowolona, więc chyba pozostanę przy nich. Widzę, że mleczko do ciała jest duuuuużo fajniejsze niż BD. Płyn do kąpieli - tu w zasadzie nie widzę różnicy. zaś kremie do codziennej pielęgnacji też widzę różnicę, m.in. w rozprowadzaniu. Zresztą jak kupowałam w Rossmanie ostatnio kosmetyki, to półki z BD były puste... :/ ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Cytat:
joss dzieki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.