Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-27, 19:12   #4471
tapetka22
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Uważaj, bo gdy się raz zacznie, bardzo trudno uwolnić się od cyferek. Są pierwszym krokiem do obsesyjnego myślenia o jedzeniu, a co za tym idzie- zaburzeń.
dokladnie , dlatego jak czytam że psycholog każe dziewczynie z anoreksją liczyć kcale to sie zastanawiam gdzie ona tę psychologię kończyła..
Stary 2012-10-27, 19:14   #4472
kasia905
Przyczajenie

Cytat:
Uważaj, bo gdy się raz zacznie, bardzo trudno uwolnić się od cyferek. Są pierwszym krokiem do obsesyjnego myślenia o jedzeniu, a co za tym idzie- zaburzeń.

czy mogłabys zerknąc na mój jadłospis? bo widze że sie orientujesz w tym temacie, a jadłospis jest na poprzedniej stronie, będę bardzo wdzięczna
kasia905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 19:19   #4473
bingiel
Raczkowanie

Cytat:
chcę zrzucić parę kilo po prostu, a w anoreksję na pewno nie wpadnę, bo 1. głodna chodzić nie umiem 2. za bardzo lubię jeść smaczne potrawy 3. moim ideałem nie są kości, a krągłości : )
bingiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 19:22   #4474
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bingiel Pokaż wiadomość
chcę zrzucić parę kilo po prostu, a w anoreksję na pewno nie wpadnę, bo 1. głodna chodzić nie umiem 2. za bardzo lubię jeść smaczne potrawy 3. moim ideałem nie są kości, a krągłości : )
eh...
niestety wtedy jak wpadasz to juz nie masz kontroli..
Stary 2012-10-27, 19:31   #4475
blax5
Zadomowienie

Cytat:
Już widzę ile dziewczyn tak mówiło, a potem.. o! Nie mówię, że z tobą też tak będzie, ale chyba nie jest ci potrzeba taka dokładna wiedza(jeśli w ogóle jest) i ogólny ogląd wystarczy, nie sądzisz?

I moje:

I. pieczona owsianka kakaowa z gruszką i orzechami nerkowca

II. grzanki z domowego chleba z (rozpuszczającym się) masłem orzechowym + mała 'piętka'; kawałki kalarepy

III. serek wiejski (taa.. wiem ) z gruszką i krakersami rozmarynowymi

IV. kasza jaglana z wątróbką smażoną z cebulą i buraczkami

IV. omlet biszkoptowy z kiwi, suszoną żurawiną i masłem orzechowym

Może być?
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 19:41   #4476
whiness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blax5 Pokaż wiadomość
Już widzę ile dziewczyn tak mówiło, a potem.. o! Nie mówię, że z tobą też tak będzie, ale chyba nie jest ci potrzeba taka dokładna wiedza(jeśli w ogóle jest) i ogólny ogląd wystarczy, nie sądzisz?

I moje:

I. pieczona owsianka kakaowa z gruszką i orzechami nerkowca

II. grzanki z domowego chleba z (rozpuszczającym się) masłem orzechowym + mała 'piętka'; kawałki kalarepy

III. serek wiejski (taa.. wiem ) z gruszką i krakersami rozmarynowymi

IV. kasza jaglana z wątróbką smażoną z cebulą i buraczkami

IV. omlet biszkoptowy z kiwi, suszoną żurawiną i masłem orzechowym

Może być?
No się nawet nie pytaj, jakie pyszności! Śniadanie i kolacja - ślinka cieknie. Zdrowo i smakowicie.
whiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 20:17   #4477
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
eh...
niestety wtedy jak wpadasz to juz nie masz kontroli..
No właśnie- znam dziewczynę, która też była "na pewno", a skończyło się bulimią, teoretycznie jest wyleczona i je już zupełnie normalnie, ale wciąż z pamięci wymienia kaloryczność większości produktów spożywczych i gdzieś w głowie, gdy je np. kanapkę z serem, nadal ma: "100 kcal + 40 kcal, w sumie 140..."

Cytat:
Napisane przez kasia905 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny. pisze ponieważ mam problem i chciałabym prosić was o pomoc. Zależy mi na utrzymywaniu wagi i do tej pory tomi sie udawało jednak tydzień temu dostałam okres waga podskoczyła o 1,5kg (wiem że w trakcie okresu to jest normalne) wymiary tez się zwiekszyły, jednak obecnie jestem juz 3 dni po okresie a waga i wymiary nadal utrzymuja się na wyższym poziomie.
dodam że mój ruch to 4 razy w tyg fitness po godz plus ruch związany ze studiami)
a o to co jem;

I bułka razowa z serkiem kremowym/ricottą/ serkiem i miodem/dżemem/ sałatą i szynka drobiową/ jajkiem do każdego zestawu warzywa plus serek wiejski 150g ze starta marchewką

II przeważnie kilka marchewek,jabłko, serek wiejski/twaróg

III gdy jestem na uczelni to jakas sałatka własnej roboty- pomidor,ogórek, miks sałat, ser feta i łyzeczka oliwy/ zas gdy jestem w domu to zupa dyniowa z gotowanym indykiem/ pieczony filet z kurczaka plus duza porcja warzy gotowanych/ 2 jajka gotowane plus warzywa/ zupa jarzynowa z gotowanym indykiem

IV kefir mały/ jogurt naturalny

V opakowanie serka kremowego z twarogiem, szczypiorkiem i rzodkiewką plus porcja warzyw/ tuńczyk wsw plus warzywa/kostka chudego twarogu plus warzywa/ serek wiejski plus warzywa

plus 1,5l wody, herbaty zielone i pokrzywa

serdecznie proszę was o jakies rady
Jesz bardzo zdrowo, ale zupełnie redukcyjne- węgle tylko w śniadaniu, Twoje posiłki opierają się na białku i warzywach (btw dorzuciłabym gdzieś orzechy). Przy takim jadłospisie i takiej ilości ruchu powinnaś chudnąć, i to dość intensywnie. Nie podjadasz między posiłkami? Nie jesz słodyczy? Od jak dawna utrzymujesz wagę, odchudzałaś się wcześniej?
To naprawdę nienaturalne, żeby jedząc tak, przytyła
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata

Edytowane przez dance makabre
Czas edycji: 2012-10-27 o 20:18
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 20:44   #4478
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Hej dziewczyny ! Dawno mnie tu nie było, ale dziś zajrzałam i wstawię swoje U

I . Owsianka mocno kakaowa ( 3 łyżki płatków, łyżka otrąb pszennych i zarodków pszennych) z serkiem wiejskim, garstką migdałów, cynamonem suszoną żurawiną i niebotyczną ilością wiórek kokosowych ( 6-7 łyżek ), ;
- Dwa jabłka;
II. Opieczona kromka chleba żytniego chleba z almette jogurtowym, opieczona kromka orkiszowego z serem żółtym, sałatka z sałaty, pomidora, pietruszki z oliwą z oliwek, jajko sadzone, łyżka podprażonego słonecznika;
III. Pół woreczka ryżu naturalnego w lekkim sosie koperkowym, rolada z mięsem mielonym w domu , z szynki, roboty babuni , domowe buraczki, sałata z oliwą i ziołami,
IV. Jogurt naturalny z kakao i całą miseczką wiórek kokosowych + wkrojony banan;
V. Sałatka z brokułów, kalafiora, dwóch jajek, płatków migdałów i podprażonego słonecznika z oliwą z oliwek, różnokolorowe słupki papryki do pochrupania.

Ruch : spacer, SKALPEL Chodakowskiej .

Do ocenki
delightful_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 21:19   #4479
kasia905
Przyczajenie

Cytat:
No właśnie- znam dziewczynę, która też była "na pewno", a skończyło się bulimią, teoretycznie jest wyleczona i je już zupełnie normalnie, ale wciąż z pamięci wymienia kaloryczność większości produktów spożywczych i gdzieś w głowie, gdy je np. kanapkę z serem, nadal ma: "100 kcal + 40 kcal, w sumie 140..."

Jesz bardzo zdrowo, ale zupełnie redukcyjne- węgle tylko w śniadaniu, Twoje posiłki opierają się na białku i warzywach (btw dorzuciłabym gdzieś orzechy). Przy takim jadłospisie i takiej ilości ruchu powinnaś chudnąć, i to dość intensywnie. Nie podjadasz między posiłkami? Nie jesz słodyczy? Od jak dawna utrzymujesz wagę, odchudzałaś się wcześniej?
To naprawdę nienaturalne, żeby jedząc tak, przytyła

nie podjadam między posiłkimi a słodyczy w ogóle nie jadam. co do odchudzania to tak odchudzałam sie rok temu, schudlam troche za bardzo ale przytyłam dla własnego zdrowia gdyż zaniknęła mi miesiączka i mimo przytycia do prawidłowej wagi nie wróciła, zaczęłam brać hormony w formie htz i miesiaczka wróciła a wraz z nią wyższa waga...
jem tak juz od około 2 miesięcy i wagę na tym utrzymywałam...zaczynam się właśnie martwić bo wszyscy nie wierzą że ja tak jem i nie chudnę,dlatego to mnie zaniepokoiło i w sumie gdzies wyczytałam że przez nadmiar białka może dojść do zakwaszenia organizmu a co za tym idzie wzrosty wagi;/
kasia905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 21:37   #4480
bingiel
Raczkowanie

Cytat:
musiałam się ogarnąć co ile ma mniej więcej kalorii, bo inaczej pochłaniałam 2x większe ilości , a to niespecjalnie sprzyja zrzuceniu paru kilo. w ciągu dnia jakoś specjalnie teraz nie liczę, po prostu wieczorem spisując co zjadłam, podliczam i tyle : )
Stary 2012-10-27, 21:44   #4481
Iwoka
Zakorzenienie

Wstawiam swój dzisiejszy jadłospis. Wszystkie posiłki poza śniadaniem zjedzone na uczelni...
I: kasza manna (2 czubate łyżki kaszy, łyżka otrębów) z cynamonem, domowym musem jabłkowym, słonecznikiem i wiórkami kokosowymi + pół grejpfruta + kawa zbożowa z dodatkiem rozpuszczalnej;
II: 2 jabłka (małe i średnie) + jogurt naturalny (150 g);
III: miska warzyw przygotowanych na parze (ziemniaki, brokuły, marchew, fasolka, kukurydza, cebula);
IV: kanapka z 3 kromek razowca z plastrem szynki (z indyka z warzywami), ogórkiem kiszonym, pomidorem i rzodkiewką;
V: 1/4 papryki + 4 rzodkiewki + serek wiejski lekki (200 g).
Do picia: woda, kawa, herbata jabłko z cynamonem.

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 22:02   #4482
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia905 Pokaż wiadomość

nie podjadam między posiłkimi a słodyczy w ogóle nie jadam. co do odchudzania to tak odchudzałam sie rok temu, schudlam troche za bardzo ale przytyłam dla własnego zdrowia gdyż zaniknęła mi miesiączka i mimo przytycia do prawidłowej wagi nie wróciła, zaczęłam brać hormony w formie htz i miesiaczka wróciła a wraz z nią wyższa waga...
jem tak juz od około 2 miesięcy i wagę na tym utrzymywałam...zaczynam się właśnie martwić bo wszyscy nie wierzą że ja tak jem i nie chudnę,dlatego to mnie zaniepokoiło i w sumie gdzies wyczytałam że przez nadmiar białka może dojść do zakwaszenia organizmu a co za tym idzie wzrosty wagi;/
Nie sądzę, żeby to chodziło o białko, na diecie redukcyjnej je się je praktycznie w każdym posiłku i mimo wszystko waga spada.
Nadal bierzesz hormony? Jeśli tak, to może być przyczyna. Jeśli nie, radzę zrobić badania na hormony tarczycy, bo to może być niedobór tyroksyny (częsta przyczyna tycia bez powodu), inne objawy to: osłabienie, problemy z koncentracją, marznięcie, suchość skóry, stany depresyjne, łamliwość włosów, nieregularna miesiączka...

Chociaż prawdpodobnie to naprawdę ma związek z cyklem miesiączkowym i niedługo wszystko wróci do normy Na Twoim miejscu jadłabym tak jak normalnie i obserwowała zmiany, jeśli wciąż będziesz tyć, warto się przebadać.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Stary 2012-10-28, 10:57   #4483
Wiolapoprostu
Raczkowanie

hej

Moje U do oceny :
I. szkl. płatków kukrydzianych +4śliwki suzone,starta gruszka, 2 orzechy włoskie na mleku 1,5% z cynaonem i gałką muszkatałową { mam straszną ochote na te przyprawy ostatnio,poza tym znakoicie rozgrzewają i pięknie pachną} + tost graham z wędliną drob. i cebulą,zielona herbata.
II:2 grzanki graham z jabłkiem + pół jabłka, marchewka + kakao z przyprawami
III: ięso w dużej ilości marchwi i selera bez mąki{dobry i wyszedł },2 ziemniaki { zmiana jednak } , sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka z sosem czosnkowym { z jogurtu nat.}
IV:szkl. kisielu truskawkowego
V: omlet z 2 jaj z pomidore, kromka chl.żytniego, herbata ze świeżej mięty.

i jak? Ujdzie? ;>

Edytowane przez Wiolapoprostu
Czas edycji: 2012-10-28 o 14:01
Wiolapoprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 11:53   #4484
Irish lady 28
Zadomowienie

r

1. jajko na miękko, 2 kromki razowca z serem żółtym, pomidorem
  2. jabłko + sok pomarańczowy
  3. sałatka: tuńczyk, kukurydza, majonezu trochę, ryż, szczypiorek
  4. pierś kurczaka pieczona w zupie cebulowej Knorr, puree z ziemniaków, 1/2 kalafiora, lampka czerwonego wina

i jak?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:29   #4485
nikol12
Rozeznanie

Bardzo zależy mi na tym , żeby nie schudnąć . Ocenicie ?

I : kaszka manna waniliowa ( 4 łyżeczki , szklanka mleka), kromka żytniego z masłem , wędliną , pomidorem, sałatą, rzodkiewką , papryką , jabłko, kostka gorzkiej czeko
II ( rozłożone w czasie ) : kubas ciepłego mleka z cynamonem , jabłko , jogurt ale owoc brz-wan., 2 kostki gorzkiej czeko, 2 herbatniki
cappuccino
III : ziemniaki, kotlet , surówka z marchwii , brokuła ( dużo warzyw )
pewnie wpadnie duże jabłko ( z sadu) podczas ,,Na dobre i na złe"i parę orzechów
IV : 2 kromki razowca z masłem / 1 z wieśniakiem, pomidorem/ 2 z pasztetem , pomidorem /

Ruch : już nie ćwiczę obsesyjnie , mój dzisiejszy ruch to spacer z psiakiem - ok. 50 min.

Do ocenki

proszę o ewentualne poprawki
Stary 2012-10-28, 16:20   #4486
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość

I : kaszka manna waniliowa ( 4 łyżeczki , szklanka mleka), kromka żytniego z masłem , wędliną , pomidorem, sałatą, rzodkiewką , papryką , jabłko, kostka gorzkiej czeko
4 łyżeczki kaszy to bardzo mało, sporządziłabym kaszkę z kilku łyżek i dodała płatki migdałów\ suszone owoce\ orzechy i bakalie wg uznania, jeśli zjadasz taką ilość kaszy dorzuciłabym II kromkę chleba z obkładem . Jeśli kasza 'gotowiec' , słodki i sztuczny, lepszym wyborem będzie kasza manna razowa i dodanie do niej wanilii i innych dodatków we własnym zakresie
II ( rozłożone w czasie ) : kubas ciepłego mleka z cynamonem , jabłko , jogurt ale owoc brz-wan., 2 kostki gorzkiej czeko, 2 herbatniki
cappuccino
Taki misz-masz, w sumie nie najgorzej,ale zjadłabym coś konkretnego, jeśli lubisz takie jogurty to ok,ale wiadomo, że lepsze będą naturalne, czekolady spokojnie mógł być rządek, a owoc zamieniłabym na inny, może bardziej kaloryczny.
Wrzuciłabym coś z dodatkiem oliwy i może coś do polania ziemniaków ?
pewnie wpadnie duże jabłko ( z sadu) podczas ,,Na dobre i na złe"i parę orzechów
Zrobiłabym z tego posiłek i zamieniłabym owoc na inny- już trzecie jabłko, orzechów nie parę tylko porządną garść + jakiś serek\jogurt\sałatka owocowa
IV : 2 kromki razowca z masłem / 1 z wieśniakiem, pomidorem/ 2 z pasztetem , pomidorem /
Tu w miarę ładnie

Ruch : już nie ćwiczę obsesyjnie , mój dzisiejszy ruch to spacer z psiakiem - ok. 50 min.

Do ocenki

Dobrze, że nie ćwiczysz obsesyjnie ; ) Nie jesz dużo . Uwagi jw, jest masełko- to dobrze + nie widzę tu np. oliwy i kilka orzechów to stanowczo za mało, postaraj się to zmienić

Edytowane przez delightful_
Czas edycji: 2012-10-28 o 16:21
Stary 2012-10-28, 18:17   #4487
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez delightful_ Pokaż wiadomość
Dobrze, że nie ćwiczysz obsesyjnie ; ) Nie jesz dużo . Uwagi jw, jest masełko- to dobrze + nie widzę tu np. oliwy i kilka orzechów to stanowczo za mało, postaraj się to zmienić

postaram się a u mnie wpadł jeszcze kawałek drożdżowego ciasta bo ciocia przywiozła . Mam nadzieję, że z waszą pomocą wrócę do normalnego jedzenia ( tzn. wiadomo , że w szpitalu co dają to zjesz , przekąsisz coś swojego , no i zero ruchu. a teraz to normalne życie : imprezy- bez przesady oczywiście, no i szkooooła i naaauuuuka )
Stary 2012-10-28, 20:20   #4488
blax5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez whiness Pokaż wiadomość
No się nawet nie pytaj, jakie pyszności! Śniadanie i kolacja - ślinka cieknie. Zdrowo i smakowicie.
Ojej, dziękuję .

Cytat:

I . Owsianka mocno kakaowa ( 3 łyżki płatków, łyżka otrąb pszennych i zarodków pszennych) z serkiem wiejskim, garstką migdałów, cynamonem suszoną żurawiną i niebotyczną ilością wiórek kokosowych ( 6-7 łyżek ), ;
- Dwa jabłka;
II. Opieczona kromka chleba żytniego chleba z almette jogurtowym, opieczona kromka orkiszowego z serem żółtym, sałatka z sałaty, pomidora, pietruszki z oliwą z oliwek, jajko sadzone, łyżka podprażonego słonecznika;
III. Pół woreczka ryżu naturalnego w lekkim sosie koperkowym, rolada z mięsem mielonym w domu , z szynki, roboty babuni , domowe buraczki, sałata z oliwą i ziołami,
IV. Jogurt naturalny z kakao i całą miseczką wiórek kokosowych + wkrojony banan;
V. Sałatka z brokułów, kalafiora, dwóch jajek, płatków migdałów i podprażonego słonecznika z oliwą z oliwek, różnokolorowe słupki papryki do pochrupania.

Do ocenki
Dzisiaj widzę kokosowa faza . Ogólnie podoba mi się luz w twoich jadłospisach .

Cytat:
musiałam się ogarnąć co ile ma mniej więcej kalorii, bo inaczej pochłaniałam 2x większe ilości , a to niespecjalnie sprzyja zrzuceniu paru kilo. w ciągu dnia jakoś specjalnie teraz nie liczę, po prostu wieczorem spisując co zjadłam, podliczam i tyle : )
No ok. Ale czemu twoje mniej-więcej oznacza liczenie z dokładkością co do cyfry jedności? Może skoro już parę razy podliczałaś i masz jako-taką orientację co i w jakich ilościach jeść to spróbuj kierować się intuicją i najwyżej od czasu do czasu skontrolować kcal, jeśli nie potrafisz w inny sposób tego ocenić?

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość

cappuccino

Do ocenki

Przede wszystkim dobrze, że nie ma obsesyjnego ruchu! Ocenę do jadłospisu masz już wyżej, ale my nie wiemy jak jadłaś w szpitalu i cie nie widzimy, więc przede wszystkim obserwuj organizm(wszystko z umiarem oczywiście) .

No to jak już piszę to wstawię też swoje:

I. migdałowa kasza manna z migdałami i duszonymi w miodzie z cynamonem jabłkami

II. świeżo wyciskany sok buraczkowo-marchewkowo-jabłkowy; jabłko

III. 2 kawałki chleba dyniowego z masłem orzechowym

IV. ryba zapiekana w pomidorowym pesto z kaszą jęczmienną i ogórkami z zalewy z pietruszką

V. twarożek z masłem orzechowym i kaki

Edytowane przez blax5
Czas edycji: 2012-10-29 o 19:07
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 21:11   #4489
bingiel
Raczkowanie

Cytat:

No ok. Ale czemu twoje mniej-więcej oznacza liczenie z dokładkością co do cyfry jedności? Może skoro już parę razy podliczałaś i masz jako-taką orientację co i w jakich ilościach jeść to spróbuj kierować się intuicją i najwyżej od czasu do czasu skontrolować kcal, jeśli nie potrafisz w inny sposób tego ocenić?

chyba z przyzwyczajenia. skoro twierdzicie, że to nie jest prawidłowe, to za waszą radą przestanę liczyć, skoro to nie prowadzi do niczego dobrego : )

moje dziś:
I: jajecznica z cebulą (1jajko, na oliwie); 2 kanapki z ogórkiem świeżym, pół pomidora, jogurt naturalny z: łyżeczka otrębów pszennych, 3 orzechy laskowe, kawałek mango; pół gruszki; szklanka wody z cytryną
II marchewka, 2M&M's, herbata czerwona
III: drobiowy kotlet mielony, biała kapusta gotowana z koncentratem pomidorowym
IV wafel ryżowy, herbata Slim Plus
V: placuszki smażone na oliwie: pół tuńczyka z puszki, jajko, otręby, łyżeczka musztardy, pół cebuli
2,75l wody z cytryną

Edytowane przez bingiel
Czas edycji: 2012-10-28 o 21:13
Stary 2012-10-29, 08:14   #4490
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba z przyzwyczajenia. skoro twierdzicie, że to nie jest prawidłowe, to za waszą radą przestanę liczyć, skoro to nie prowadzi do niczego dobrego : )

moje dziś:
I: jajecznica z cebulą (1jajko, na oliwie); 2 kanapki z ogórkiem świeżym, pół pomidora, jogurt naturalny z: łyżeczka otrębów pszennych, 3 orzechy laskowe, kawałek mango; pół gruszki; szklanka wody z cytryną bardzo rozdrobnione to śniadanie ale ogólnie jest w porządku
II marchewka, 2M&M's, herbata czerwona za mało, marchewka to nie jest posiłek, już lepiej zjeść mniej na śniadanie, a tutaj dołożyć
III: drobiowy kotlet mielony, biała kapusta gotowana z koncentratem pomidorowym ok, ale mogłyby wpaść jakieś węgle
IV wafel ryżowy, herbata Slim Plus ponownie, to nie posiłek, tylko zagryzanie głodu
V: placuszki smażone na oliwie: pół tuńczyka z puszki, jajko, otręby, łyżeczka musztardy, pół cebuli ok, ale dorzuciłabym warzywa
2,75l wody z cytryną
Nie podoba mi się. Śniadanie bardzo spore, za to brak II śniadania i podwieczorku (to co Ty zjadasz ledwo podchodzi pod miano przekąski). Ilościowo za mało i węgle tylko w śniadaniu.
Stary 2012-10-29, 09:54   #4491
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

- Dwa jabłka;

Do ocenki
Bardzo mi się podoba i gratuluje wejścia na U

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:18   #4492
mpati86
Zadomowienie

R:

2 h orbitreka
Ś: 1 bułka grahamka: pół z masłem orzechowym sante, serkiem włoskim capri i dżemem figowym naturalnie słodzonym sokiem z winogron; pół z serkiem włoskim capri i serkiem homo waniliowym maćkowy; kawa parzona z mlekiem
basen
IIŚ: 1 twarożek lekki z dwoma garstkami mieszanki studenckiej; kawa parzona z mlekiem
30 min rowerek stacjonarny
30 min masażer
O: zupa krupnik gęsta z piersią z kurczaka
30 min rozciąganie
K: 1 kawał chleba owalnego dużego razowego z wędliną drobiową i ogórkiem kiszonym; jajecznica z 2 jaj smażona na 1 cukini; 5 pomidorków koktajlowych

R:

Ś: 1 bułka grahamka: pół z masłem orzechowym sante, serkiem włoskim capri i dżemem malinowo- granatowym naturalnie słodzonym sokiem z winogron; pół z serkiem włoskim capri i serkiem homo waniliowym maćkowy; pół czerwonego grejfruta; kawa parzona z mlekiem
2, 30 h orbitrek
O: makaron pełnoziarnisty kokardki mini; gulasz z wołowiny z pieczarkami smażony na oliwce; buraczki gotowane
1, 30 h po: 1 twarożek domowy z łychą serka homo maćkowy waniliowego; kawa parzona z mlekiem
K: 1 kawał chleba razowego jw. z sałatą lodową, wędliną drobiową i ogórkiem kiszonym; pół pomidorka; surówka z całej marchwi, całego jabłka i soku z cytryny

R:

Ś: bułka grahamka: pół z serkiem campresi puszystym waniliowym; pół z krakowską suchą i serem gouda light; 5 pomidorków koktajlowych, pyszna gigant mandarynka; kawa parzona z mlekiem
IIŚ: 1 twarożek lekki z garstką orzechów włoskich i 1 małym zielonym jabłuszkiem; kawa parzona z mlekiem
O: makaron jw. z natką pietruchy; gulasz drobiowy smażony na oliwce; surówka z marchwi; jabłka i soku z cytryny
2 h orbitrek
K: kawał chleba razowego jw. z mozzarellą i wędliną drobiową; jajko gotowane; pomidor duży; ogorek kiszony; rzodkiewki; surowa marchew
30 min. ćw. na macie
zajęcia cyklingu

i jak?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:50   #4493
bingiel
Raczkowanie

Cytat:
Nie podoba mi się. Śniadanie bardzo spore, za to brak II śniadania i podwieczorku (to co Ty zjadasz ledwo podchodzi pod miano przekąski). Ilościowo za mało i węgle tylko w śniadaniu.
okej, postaram się to zmienić. dzięki
Stary 2012-10-29, 11:07   #4494
suzana1618
Rozeznanie

R:

I: grahamka(90g) z twarożkiem domowym, kiełkami, sałatą, pomidorem i papryką; kawa

trening siłowy 55min + aeroby 45min, rozciąganie

II: tofu naturalne, makaron żytni(35g), kilka różyczek brokuła, papryka

kawa

III: omlet z 2 jaj z suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem; kalarepka

zielona herbata

IV:pstrąg wędzony + sałatka(sałata lodowa, papryka, ogórek zielony, kiszony, pomidor, kiełki, bazylia)

suzana1618 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:14   #4495
Annie1441
Wtajemniczenie

mpati- przepraszam za atak ale czy Ty oszalałaś?! 4h ćwiczeń dzień w dzień?! codziennie jest coraz więcej zaczęło się od 2h a teraz już 4h. rozwalisz sobie metabolizm taką ilością aerobów.
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:34   #4496
mpati86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
mpati- przepraszam za atak ale czy Ty oszalałaś?! 4h ćwiczeń dzień w dzień?! codziennie jest coraz więcej zaczęło się od 2h a teraz już 4h. rozwalisz sobie metabolizm taką ilością aerobów.
dzięki. ja ogólnie ostatnio nie wiem co mi się stało, ale jakoś tak zwariowałam na punkcie ćwiczeń- endorfinowo. jest mi wyjątkowo dobrze. sprawia mi to dużo przyjemności, jem poza tym spore porcje, głodna nie chodzę, jem to na co mam ochotę z pewnymi ograniczeniami. nie zamierzam tak ćwiczyć cały czas, bo wiem, że u mnie nie da rady tak długo ciągnąc, nie długo mam remonty, więc też czasu mało. także myślę, że zostanę przy tych 2 godzinach dziennie. a basen 2 x w tyg, bo mam problemy z kręgosłupem i lędźwiówką.
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 15:41   #4497
Annie1441
Wtajemniczenie

dobre i to.. naprawdę przepraszam ale ja się zmartwiłam czytając o tych 4h ćwiczeń...
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 15:55   #4498
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez suzana1618 Pokaż wiadomość
R:

I: grahamka(90g) z twarożkiem domowym, kiełkami, sałatą, pomidorem i papryką; kawa

trening siłowy 55min + aeroby 45min, rozciąganie

II: tofu naturalne, makaron żytni(35g), kilka różyczek brokuła, papryka

kawa

III: omlet z 2 jaj z suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem; kalarepka

zielona herbata

IV:pstrąg wędzony + sałatka(sałata lodowa, papryka, ogórek zielony, kiszony, pomidor, kiełki, bazylia)

Baaaardzo ładnie Do sałatki koniecznie oliwa!
Stary 2012-10-29, 16:31   #4499
Bibiannaa
Rozeznanie

Sniadanie
2 kromki razowca
salatka jarzynowa z majonem

2sn
cukierek bounty,twix,ja i Ty

obiad
schabowy bez panierki na lyzce oleju
lyzeczka salatki jarzynowej

kolacja
2 kromki razowego
golabek
Bibiannaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 17:36   #4500
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Pokaż wiadomość
Sniadanie
2 kromki razowca
salatka jarzynowa z majonem

2sn
cukierek bounty,twix,ja i Ty

obiad
schabowy bez panierki na lyzce oleju
lyzeczka salatki jarzynowej

kolacja
2 kromki razowego
golabek
:O Odchudzasz się ?

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podoba i gratuluje wejścia na U
Dziękuję, dziękuję Ja też się cieszę, że w końcu stabilizuję wagę w granicach normy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości