|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Czesc Dziewczyny
I w Lublinie piekna zima ![]() Wlasnie wrocilam z zastrzyku i zakupów w Tesco - kurcze, dawno takich tlumow nie widzialam. Wojna bedzie czy co ![]() ![]() Obkupilam sie w owoce, jogurty, serki i inne pysznosci typu parowki delikatesowe i paluszki rybne frosty mniamm ![]() Zrobilam sobie obiadek i oczywiscie na tym sie nie zakonczylo - oprocz obiadowych paluszkow rybnych z frytami z piekarnika, poszla w ruch paczka galaretek ![]() ![]() Zazdroszcze Wam, ze nic nie mozecie jesc, ja wszystko wciagam jak odkurzacz kurde ![]() Wszystkie objawy ciazowe mi sie jakos skonczyly, nawet juz mnie nie mdli Tylko ten głod ciagle ![]() Wygonilam TZ do mamusi, wroci we wtorek Jest chory, wiec wolalam zeby zarażal ich a nie mnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Po mojej ostatniej wizycie, 24go, moj gin kazal mi przyjsc dopiero na poczatku grudnia Zaraz po tym jak zrobie badania prenatalne (robie je w Luxmedzie). Zastanawiam sie czy to nie za pozno. Szczerze mowiąc wolalabym miec usg co 2 tygodnie, zeby wiedziec czy z malenstwem wszystko ok. Tym bardziej ze moja ciaza jest wysokiego ryzyka. Jak Wam sie wydaje, powinnam sie zapisac do mojego ginia wczesniej, mimo ze kazal przyjsc dopiero na pocz grudnia?? |
|
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie zajęłam się lista pytań do ginki na kolejną wizytę. Tyle miałam w planach ją wypytać, a teraz ledwo sobie 3 rzeczy przypomniałam No nic, może jeszcze coś mi wróci do głowy. Elizabarbara ja Cię rozumiem - też wcinam, jak odkurzacz.... Już przytyłam 3kg, a co będzie dalej?? Co do lekarza, ja bym się umówiła wcześniej, przecież Cię nie wygoni, a będziesz spokojniejsza A kiedy masz prenatalne?
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2012-10-28 o 15:59 |
|
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z drugiej strony.. fajnie byłoby dzielić się szczęściem
|
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
axella Wydaje mi się, że to zależy od człowieka. Nie należę do osób wylewnych i nie umiem się "chwalić" ciężko mi było informację w lutym o zaręczynach przekazać przyjaciołom i rodzinie, jak również teraz o ciąży. Dużo łatwiej przyjmuję chwalenie się innych
![]() elizabarbara Myślę, że lekarz tak późno kazał Ci przyjść, ze względu na tą wizytę z badaniami prenatalnymi. Wziął pod uwagę to, że to też będzie wizyta kontrolona i nie ma sensu robić częściej. Wogóle to TY jesteś kosmetykoholiczką
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-10-28 o 16:05 |
|
|
|
#3605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozumię Cię swietnie, bo też po pierwszej ciąży, którą straciłam to bardzo panikowałam, ale urodziłam zdrowego chłopa i teraz już tak nie panikuję![]() A co do USG,to np mój gin uważa, że najlepiej tylko te 3 zalecane zrobić. Wiadomo, jak są komplikacje to robi częściej, ale tak naprawdę do końca nikt nie wie, jak badanie USG jest odbierane przez dziecko i jaki ma wpływ więc lepiej nie przesadzać jak nie ma potrzeby. |
|
|
|
|
#3606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no moze troche Cytat:
Dzieki Kochane, mysle ze nie bede ginia zamęczac Poprosze polożna w mojej przychodni zeby mi posluchala raz na tydzien jak serduszko bije To powinno wystarczyc..Boje sie jednak, bo czasami nic zlego sie nie dzieje, a mozna stracic maluszka.. Jednak chyba na pewne rzeczy nie mamy wplywu i pozostaje mocno wierzyc ze bedzie ok i o siebie dbac
|
||
|
|
|
#3607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pogrubionego nie rozumiem Cytat:
![]() I mnie akurat buzia się nie uśmiecha, wkurzają mnie foty z USG ![]() Może dodam jakieś z brzuchem ale to później a dziecko zobaczą dopiero po drugiej stronie brzucha Cytat:
Ale jeśli chcesz to idź ![]() My już wróciliśmy z obiadu, jadłam pysznego łososia a teraz lenię się z kubkiem zielonej herbaty A jeszcze co do dodawania tych zdjęć z usg jak już ktoś planuje to wg mnie to za szybko Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-10-28 o 16:21 |
|||
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj gin kazal mi przyjsc z wynikami po badaniach :/ A ja bym wolala isc raczej do niego w polowie listopada, a po prenatalnych nie isc od razu bez sensu - to jest naciaganie na kase ![]() Zobacze jakie bede miala samopoczucie i jak bede sie niepokoic to pojde do niego za jakies 2 tyg
|
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i głupim trzebaby bylo być żeby nie zorientowac się, że tak o nagle polubilam "zapytaj polozna" "klubmam" itd ![]() Chyba zrobie lewe konto
|
|
|
|
|
#3610 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do przeczuć i obaw to też tak mam:/Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja jednak mam inne zdanie niż dziewczyny. Uważam,że gdyby on był taki zupełnie nie odpowiedzialny i wogóle to delikatnie mówiąc miałby gdzieś wszystko:/ Taka brutalna prawda. Jednak chłopak czuje się odpowiedzialny za to dziecko, chce być jego ojcem i ponosić koszty utrzymania. 1500zł alimentów to też w sumie wcale nie mało. A,że nie chce Cię oszukiwać i nie chce byś marnowała życie z kimś kto Cię nie kocha to wporządku podejście. Więc aż takim dupkiem to nie jest. Główka do góry,znajdziesz jeszcze naprawdę fajnego faceta,który pokocha równie mocno i Ciebie i Twoje dziecko Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja sobie polubiłam "zapytaj położną" i nawet nie pomyślałam o tym, że ktoś będzie szpiegował co tam lubię a jeśli nawet to iii tam Ale chwalić się nie zamierzam specjalnie
|
||
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
stwierdzam, że weekendy są bardziej męczące niż cały tydzień.. dobrze, że już jutro poniedziałek. Jestem dziś po kolejnej imprezie rodzinnej i padam ze zmęczenia.A co tu słychać? dużo mnie ominęło? zaraz spróbuje badrobić o czym ciekawym dyskutowałyście
|
|
|
|
#3613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś silną kobietką więc dasz sobie radę! Niech serce które trzymasz pod Twoim sercem będzie dla Ciebie największą motywacją! I też uważam że lepiej że powiedział Ci to teraz i nie dawał zbędnych nadziei bo później cierpiałabyś jeszcze bardziej. A skoro chcę być ojcem to odpowiedzialny jednak jest. A bycie ze sobą na siłę- bo dziecko, nie ma najmniejszego sensu. Z tego raczej nic dobrego nie wynika. Ale boli na pewno to że on nawet nie chce spróbować. Czas pokaże co będzie. A powiedz Ty już powiedziałaś swojej rodzince o dziecku? Gdzie Ty teraz mieszkasz? z rodzicami? Cytat:
marchewka ja na normalną mszę gdzie jest dużo ludzi nie byłabym w stanie iść. Miałam iść z TŻtem dzś do kościoła żeby się pomodlić ale w końcu nie poszliśmy. I jestem trochę zła na siebie (TŻ zaczął narzekać że już za zimno że daleko a byliśmy na nogach), no ale cóż pomodlę się w domu. Cytat:
metoda drastyczna ale na pewno będzie skuteczna axella ja na portalach o dziecku ogłoszę jak już będę po porodzie. No może z dwa miesiące przed jak wstawię jakieś zdjęcie z brzuszkiem- ale to może. Wiedzą nieliczni- najbliżsi znajomi. I parę dalszych ze studiów bo jakoś ostatnio dużo ludzi się odzywa co słychać I w zasadzie jak ktoś pyta kiedy dziecko to mówię że w drodze a tak sama z siebie to jeszcze nie![]() Eliza w przeciągu 3 dni słyszałam chyba od 10 osób że jedzą/będą jadły rybkę z frytkami epidemia jakaś ![]() Ja chodzę do gina co 30 dni. Za godz zmykam pod prysznic i na 19 do gina. Ależ się denerwuje
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2012-10-28 o 16:41 |
|||
|
|
|
#3614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz na jakiś czas trafia jednak nie ten "najlepszy" plemnik, albo jajeczko było nie-ten-tego, albo połączenie średnio korzystne. i podobno tylko jednen procent takich ciąż jest donoszonych i rodzą się wtedy dzieci z wadami... wiem, takie trochę tłumaczenie, ale wydaje mi się, że ma sens. w pełni zdrowy zarodek w zdrowej, gotowej macicy na pewno wysiedzi sobie spokojnie do porodu Cytat:
wiesz, najgłupsze w tym fejsie jest, że nawet, jak zaprezentujesz coś tylko znajomym, to oni polubią czy skomentują, i już widzą to przynajmniej ich znajomi...ja w sumie też się chciałam chwalić, jestem dość otwartą osobą, ale tak sobie pomyślałam, że wystarczy mi, jak wiedzą bliscy mi ludzie. bo jak by co, to wiem, że będę mogła też z nimi rozmawiać. a przed innymi nie chcę się tłumaczyć. i dam sobie jeszcze parę tygodni spokoju. tak intymnie, spokojnie... nikt niczego nie komentuje... mam czas
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2012-10-28 o 16:55 |
||
|
|
|
#3615 |
|
Wtajemniczenie
|
hej wszystkim
o matko ile naskrobałyście... musze chyba zacząć nadrabiać a z czasem ostatnio krucho bo od tygodnia jestem na stażu i robie do 16..a teraz wlasnie wracam ze stolicy ze studiow podyplomowych także jestem zapracowaną ciężarną heh dzisiaj zaczynamy 10 tydzień strasznie szybko to zleciało. 1/4 ciąży za mnąa 5.11 USG kolejne, idziemy znowu z tżtem nie mogę sie doczekaćcałuje mocno trzymajcie sie ciepło!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale że moi wszyscy by się pofatygowali, to wątpię... dlatego po prostu na fejsie się wielce nie uzewnętrzniam
|
|
#3619 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiele moich kolezanek w tamtym roku rodzilo i prawie wszystkie wstawialy skan z usg. Ja raczej nie zamierzam Co najwyzej wstawie zdjecie z brzuszkiem (ale to blizej wiosny) no i zdjecie malenstwa po porodzie ))))Za jakies 2 tygodnie pomysle w sumie co zrobie. We'll see ![]() Cytat:
I nie bylo do konca niezdrowo. Ale jakie bylo smaczne ![]() Trzymam kciukasy za wizyte pochwal sie jak wrocisz )Cytat:
![]() ![]() Dziekuje ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3620 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mama mi kupiła cudne kolczyki z kotkami a babcia (ta co koło nas mieszka) zaś się obraziła. dzwoniła do mnie zaraz po tym jak przyjechała mama z moją przyjaciółką, i zapytała czy może potem wpaść w odwiedziny. zaznaczam, że nie jestem osobą niegościnną, ale ona lubi się wtrącać w nasze życie i wiedzieć wszystko, co się dzieje. ostatnio byli u nas znajomi i potem były pytania, kto był, i dlaczego do niej z gośćmi nie przyszliśmy dziś musiała usłyszeć domofon, który jest bardzo głośny, i zaraz potem telefon i pytanie czy może przyjść (a normalnie nie zdarzyło się żeby o to zapytała, przez 1,5 roku). powiedziałam że może, ale że są znajomi (aha, moja mama jej bardzo nie lubi, bo babcia zniszczyła małżeństwo moich rodziców, i nie chciałam żeby musiała z nią siedzieć i nie mogłam powiedzieć że jest mama, bo tym bardziej by się wpraszała) no i od razu pytanie, czy w takim razie ona jest trędowata, że do znajomych przyjść nie może ... ja jej grzecznie, że może, ale że może potem, wieczorem, bo jest teraz zamieszanie u nas (delikatnie chciałam to załatwić) a babcia się obraziła i rzuciła słuchawką ... no qrcze... nie wiem, może jestem niedobra, ale babcia ma ciężki charakter i nie chcę narażać gości na słuchanie trzy godziny na tematy bolących nóg, mojej ciąży itp ... ciągle myślę teraz o tym.
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-10-28 o 17:38 |
||
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
dobra dziewczyny zmykam pod prysznic i jadę do gina.
Trzymajcie MOCNO kciuki żeby było dobrze!!!!! (bo przecież wizażowe kciuki są bezcenne ).Pa! |
|
|
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3623 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz już możesz być spokojna zazdroszczę ![]() Cytat:
Trzymamy ![]() za budowę domku- zazdroszczę ![]() Cytat:
Uważaj na siebie i nie przemęczaj, musisz jeszcze parę miesięcy się przemęczyć. Na pewno szybko minie a maluszek Ci to wynagrodzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() co za burak... ajj tak mi przykro dobrze, że pojechałaś do rodziców, nich zostanie sam i zje go moralniak.. Nie daj się tak traktować... nawet po pijaku nie ma prawa tak mówić ! Musisz z nim szczerze porozmawiać i nie oszczędzaj go w tej rozmowie !
|
|||||
|
|
|
#3624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli z Jego strony tak sprawa wygląda, to wielkie szczęście że tak się stało, że miał chociaż odwagę powiedzieć Ci jak jest. Kochana głowa do góry ! Facet nie jest Was wart.. Lepiej, że postawił sprawę jasno niż miałby Ci spierniczyć całe życie. Jesteś młodziutka i z pewnością sobie poradzisz. Jestem pewna, że znajdziesz swoją prawdziwą miłość, a o dziecko sie nie martw bo z pewnością znajdzie się Ktoś wartościowy, kto straci głowę zarówno dla Ciebie jak i dla maleństwa. Na pewno wszystko się ułoży Cytat:
Ja też często obawiam się o maleństwo.. ale robię wszystko żeby miało dobrze a na pewne rzeczy tak jak piszesz - my już wpływu nie mamy.. Trzeba być dobrej myśli ![]() Uffff... nadrobiłam Was... ale strasznie się przy tym zmęczyłam ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Co do pobytu w Kościele, to ja też ostatnio jakoś źle to znoszę... Duszno mi zawsze i słabo i z trudem wytrzymuję. Jednak postawa mojego Tż jest budująca, bo całą msze trzyma mnie pod ramię, patrzy na mnie i pyta co chwilkę czy wyjść ze mną na zewnątrz ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Sharp trzymam za wizytę---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
wracaj szybko bo czekamy na dobre nowinki
|
|||
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie sie pożarlam z TZ przez telefon
Dzien jak codzien. Czasami mysle zeby sie z nim po prostu rozstac. Wtedy wszystkim bedzie łatwiej i lepiej. Po dzisiejszej kłotni doszlam do wniosku, ze wole byc sama niz z nim i ze sama pewnie maluszka lepiej wychowam. W ogole to czasami uwazam, ze zwiazek z TZ to byl jeden wielki blad
|
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też często reaguję impulsywnie, w nerwach ciężko jest powstrzymać emocje. w każdym związku, nawet najlepszym są kłótnie. A rozwiązaniem nie zawsze jest rozstanie. A jak długo jesteście razem? o co poszło ? Ochłoń troszkę i przemyśl wszystko najlepiej wspólnie z nim, kiedy emocje już opadną Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2012-10-28 o 18:07 |
|
|
|
|
#3627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawaj znaki po Cytat:
![]() Jeśli będziesz szczęśliwa bez tż... działaj.. Zawsze twierdzę, że lepiej byś szczęśliwą singielką(a tu plus-będziesz z bejbikiem) niż nieszczęśliwą w parze.. Trzymam kciuki-za to by było jak chcesz |
||
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
popieram tę teorię. Ale czasem nie warto działać impulsywnie.. a nerwy i emocje to zły doradca
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ciagle poczucie ze nie jestem najwazniejsza. Poza tym ex ciagle buntuje dziecko tz przeciwko mnie i ten maly tez mnie wyzywa jak mamusia i mnie nie szanuje. TZ niby cos tam sie burzy, ale mnie ogolnie meczy ta cala sytuacja. Klotnie w naszym zwiazku sa ciagle i tylko o to, ze TZ nie chce sie odciac od przeszlosci i zaczac nowego zycia. Nawet jak zaszlam w ciaze, to raz powiedzial ze juz ma 1 dziecko i zaluje ze jestem w ciazy,, Oczywiscie mocno potem przepraszal, ale zadra zostala. Wiem ze pierwsze dziecko bedzie zawsze na pierwszym miejscu i ze ani ja ani nasze dziecko nie bedziemy tam, gdzie powinnismy byc, Jest tez w tym troche mojej winy, bo niby widzialy gały co braly.. ale niesmak pozostal. Nie wiem co bedzie. Teraz najwazniejsze jest dla mnie dziecko i mam juz to w kokosie, czy sama je wychowam czy z nim |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.

mój małż całe szczęście bardzo wyrozumiały. ufa mi, bo widział, jak mnie bierze na rzyganie nawet jak tylko wspomni o czymś, czego akurat nie lubię. był na początku w szoku, ale teraz po prostu dzielnie chce ze mną przeczekać 

A kiedy masz prenatalne?

dlatego powinnam leżeć. Ale to niestety niemożliwe. Boję się o kruszynkę ale staram się być dobrej myśli. Ciągle jednak coś mnie boli. Jutro mam usg prenatalne i już się nie mogę doczekać
nie wiem czy to przez ciąże czy tak o (bo wcześniej przed ciążą miewałam takie dni). Okropne uczucie! Mam nadzieje że zaraz minie. A zaczęło się od śmierdzącej kaszy którą jadł TŻ 
TŻ mówi że sobie wkręcam i mam nadzieję że to tylko moje fanaberie.

teraz już możesz być spokojna 

dobrze, że pojechałaś do rodziców, nich zostanie sam i zje go moralniak.. Nie daj się tak traktować... nawet po pijaku nie ma prawa tak mówić ! Musisz z nim szczerze porozmawiać i nie oszczędzaj go w tej rozmowie !