Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-28, 15:49   #3601
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Czesc Dziewczyny
I w Lublinie piekna zima
Wlasnie wrocilam z zastrzyku i zakupów w Tesco - kurcze, dawno takich tlumow nie widzialam. Wojna bedzie czy co
Obkupilam sie w owoce, jogurty, serki i inne pysznosci typu parowki delikatesowe i paluszki rybne frosty mniamm
Zrobilam sobie obiadek i oczywiscie na tym sie nie zakonczylo - oprocz obiadowych paluszkow rybnych z frytami z piekarnika, poszla w ruch paczka galaretek
Zazdroszcze Wam, ze nic nie mozecie jesc, ja wszystko wciagam jak odkurzacz kurde
Wszystkie objawy ciazowe mi sie jakos skonczyly, nawet juz mnie nie mdli Tylko ten głod ciagle

Wygonilam TZ do mamusi, wroci we wtorek Jest chory, wiec wolalam zeby zarażal ich a nie mnie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
oj, no co za ...... mój małż całe szczęście bardzo wyrozumiały. ufa mi, bo widział, jak mnie bierze na rzyganie nawet jak tylko wspomni o czymś, czego akurat nie lubię. był na początku w szoku, ale teraz po prostu dzielnie chce ze mną przeczekać może zbyt mało wymownie mu powiedziałaś o tym, co cię męczy, drażni? może walnij hafta w środku mszy, to zapamięta... wiesz, faceci to jednak wzrokowcy
a tak w ogóle, to dobrze, że bliżej drzwi i źródła świeżego powietrza siedzisz. te świece, kaszlący ludzie - podobno godzina w kościele to większe obciążenie CO2 niż godzina siedzenia na autostradzie...
Świete slowa, zawsze w kosciele czuje sie zmeczona i oslabiona, Teraz zrezygnowalam w ogole z chodzenia na msze - boje sie ze ktos moglby na mnie nakasłac czy cos, a ja nie chce dziecka narażac na choroby. W ogole staram sie unikac skupisk ludzi i jak najwiecej przebywam w domu. Jak mozna, to lepiej dmuchac na zimne

Po mojej ostatniej wizycie, 24go, moj gin kazal mi przyjsc dopiero na poczatku grudnia Zaraz po tym jak zrobie badania prenatalne (robie je w Luxmedzie). Zastanawiam sie czy to nie za pozno.
Szczerze mowiąc wolalabym miec usg co 2 tygodnie, zeby wiedziec czy z malenstwem wszystko ok. Tym bardziej ze moja ciaza jest wysokiego ryzyka. Jak Wam sie wydaje, powinnam sie zapisac do mojego ginia wczesniej, mimo ze kazal przyjsc dopiero na pocz grudnia??

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:50   #3602
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
brzmi dobrze! a na zatkany nos to może jeszcze jakieś inhalacje solą? płukanie solą może udrożnić nos, ja mam co i rusz zatkany, ale to trzeba trochę wprawy... no i się przemóc, żeby wciągnąć coś nosem
Do takiego płukania polecam sól fizjologiczną w takich 5ml-owych plastikowych buteleczkach. Łatwo nimi wlać to świństwo do nosa i taka jedna akurat mi starcza na 1. aplilakcję więc są też higieniczne. Nieprzyjemne to ale pomaga, zwłaszcza jeśli nos jest zatkany, nawet jak nic z niego nie leci.

Ja właśnie zajęłam się lista pytań do ginki na kolejną wizytę. Tyle miałam w planach ją wypytać, a teraz ledwo sobie 3 rzeczy przypomniałam
No nic, może jeszcze coś mi wróci do głowy.

Elizabarbara ja Cię rozumiem - też wcinam, jak odkurzacz.... Już przytyłam 3kg, a co będzie dalej??
Co do lekarza, ja bym się umówiła wcześniej, przecież Cię nie wygoni, a będziesz spokojniejsza A kiedy masz prenatalne?

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2012-10-28 o 15:59
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 15:56   #3603
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ach jakoś będę musiała się przemęczyć. Moja mama miała tak samo, więc może to rodzinne, a my się urodziliśmy zdrowi jak byki.

Czego zdj? z USG?
Mam fb, ale hmm nie ogłaszam światu co u mnie, bo uważam, że kto chce ten wie. FB miałam założone po to by komunikować się z resztą ze studiów, a później z pracy. Pierwsze zdj jakie wstawię prawdopodobnie to będzie maluszek z rodzicami
Ale jak ktoś wstawia USG to uśmiecha mi się buzia, że ktoś chce się pochwalić przed całym światem, albo nie daj Bóg pisze, że własnie rodzi
no właśnie mysle,patrząc na te brzuszki z fb, na fotki z usg.. czy to nie jest zbyt pretensjonalne?
z drugiej strony.. fajnie byłoby dzielić się szczęściem

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 16:00   #3604
MoTyleKsw
Zakorzenienie

axella Wydaje mi się, że to zależy od człowieka. Nie należę do osób wylewnych i nie umiem się "chwalić" ciężko mi było informację w lutym o zaręczynach przekazać przyjaciołom i rodzinie, jak również teraz o ciąży. Dużo łatwiej przyjmuję chwalenie się innych

elizabarbara Myślę, że lekarz tak późno kazał Ci przyjść, ze względu na tą wizytę z badaniami prenatalnymi. Wziął pod uwagę to, że to też będzie wizyta kontrolona i nie ma sensu robić częściej.
Wogóle to TY jesteś kosmetykoholiczką

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-10-28 o 16:05
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 16:11   #3605
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość

Po mojej ostatniej wizycie, 24go, moj gin kazal mi przyjsc dopiero na poczatku grudnia Zaraz po tym jak zrobie badania prenatalne (robie je w Luxmedzie). Zastanawiam sie czy to nie za pozno.
Szczerze mowiąc wolalabym miec usg co 2 tygodnie, zeby wiedziec czy z malenstwem wszystko ok. Tym bardziej ze moja ciaza jest wysokiego ryzyka. Jak Wam sie wydaje, powinnam sie zapisac do mojego ginia wczesniej, mimo ze kazal przyjsc dopiero na pocz grudnia??
Eliza z tego co wiem, to generalnie zazwyczaj lekarze ustalają wizyty co miesiąc, pod koniec ciąży częściej. Moja ciąża też nie jest książkowa, chodzę co 3 tygodnie, a w razie jak coś się dzieje to dzwonię i się umawiam na szybko. Myślę, że miesiąc to nie jest tak długo, ale jak się niepokoisz to zapisz się wcześniej Rozumię Cię swietnie, bo też po pierwszej ciąży, którą straciłam to bardzo panikowałam, ale urodziłam zdrowego chłopa i teraz już tak nie panikuję
A co do USG,to np mój gin uważa, że najlepiej tylko te 3 zalecane zrobić. Wiadomo, jak są komplikacje to robi częściej, ale tak naprawdę do końca nikt nie wie, jak badanie USG jest odbierane przez dziecko i jaki ma wpływ więc lepiej nie przesadzać jak nie ma potrzeby.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 16:15   #3606
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:

elizabarbara Myślę, że lekarz tak późno kazał Ci przyjść, ze względu na tą wizytę z badaniami prenatalnymi. Wziął pod uwagę to, że to też będzie wizyta kontrolona i nie ma sensu robić częściej.
Wogóle to TY jesteś kosmetykoholiczką
no moze troche

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Eliza z tego co wiem, to generalnie zazwyczaj lekarze ustalają wizyty co miesiąc, pod koniec ciąży częściej. Moja ciąża też nie jest książkowa, chodzę co 3 tygodnie, a w razie jak coś się dzieje to dzwonię i się umawiam na szybko. Myślę, że miesiąc to nie jest tak długo, ale jak się niepokoisz to zapisz się wcześniej Rozumię Cię swietnie, bo też po pierwszej ciąży, którą straciłam to bardzo panikowałam, ale urodziłam zdrowego chłopa i teraz już tak nie panikuję
A co do USG,to np mój gin uważa, że najlepiej tylko te 3 zalecane zrobić. Wiadomo, jak są komplikacje to robi częściej, ale tak naprawdę do końca nikt nie wie, jak badanie USG jest odbierane przez dziecko i jaki ma wpływ więc lepiej nie przesadzać jak nie ma potrzeby.

Dzieki Kochane, mysle ze nie bede ginia zamęczac Poprosze polożna w mojej przychodni zeby mi posluchala raz na tydzien jak serduszko bije To powinno wystarczyc..

Boje sie jednak, bo czasami nic zlego sie nie dzieje, a mozna stracic maluszka..
Jednak chyba na pewne rzeczy nie mamy wplywu i pozostaje mocno wierzyc ze bedzie ok i o siebie dbac

WYMIANKA
Stary 2012-10-28, 16:16   #3607
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
teraz zmienię na chwilę temat..
Korzystacie z portali społecznościowych?
Fejs, nk, twitter, cokolwiek?
Informowałyście o ciąży?
Bo ja nie poruszyłam tej sprawy wcale,większość wie i chciałam dodać zdjęcie.. Nie wiem czy nie za wcześnie.
Poza tym,wygodniej byłoby mieć wszystkie stronki pod ręką..
Sama nie wiem...
Korzystam ale nie mam zamiaru wstawiać zdjęć z USG aby się pochwalić ciążą
A pogrubionego nie rozumiem
Cytat:
Czego zdj? z USG?
Mam fb, ale hmm nie ogłaszam światu co u mnie, bo uważam, że kto chce ten wie. FB miałam założone po to by komunikować się z resztą ze studiów, a później z pracy. Pierwsze zdj jakie wstawię prawdopodobnie to będzie maluszek z rodzicami
Ale jak ktoś wstawia USG to uśmiecha mi się buzia, że ktoś chce się pochwalić przed całym światem, albo nie daj Bóg pisze, że własnie rodzi
Dokładnie ja też nie piszę co akurat robię, co u mnie bo kto ma wiedzieć, ten wie
I mnie akurat buzia się nie uśmiecha, wkurzają mnie foty z USG
Może dodam jakieś z brzuchem ale to później a dziecko zobaczą dopiero po drugiej stronie brzucha

Cytat:
Czyli trochę ponad miesiąc po wizycie, pewnie właśnie dlatego abyś przyszła po prenatalnych Pewnie nie chciał Cię naciągać na kasę dwa razy Ale jeśli chcesz to idź

My już wróciliśmy z obiadu, jadłam pysznego łososia a teraz lenię się z kubkiem zielonej herbaty

A jeszcze co do dodawania tych zdjęć z usg jak już ktoś planuje to wg mnie to za szybko

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-10-28 o 16:21
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 16:20   #3608
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Czyli trochę ponad miesiąc po wizycie, pewnie właśnie dlatego abyś przyszła po prenatalnych Pewnie nie chciał Cię naciągać na kasę dwa razy Ale jeśli chcesz to idź

My już wróciliśmy z obiadu, jadłam pysznego łososia a teraz lenię się z kubkiem zielonej herbaty
Prenatalne bede miala cos kolo 26-27 listopada.
Moj gin kazal mi przyjsc z wynikami po badaniach :/
A ja bym wolala isc raczej do niego w polowie listopada, a po prenatalnych nie isc od razu bez sensu - to jest naciaganie na kase
Zobacze jakie bede miala samopoczucie i jak bede sie niepokoic to pojde do niego za jakies 2 tyg

WYMIANKA
Stary 2012-10-28, 16:22   #3609
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Korzystam ale nie mam zamiaru wstawiać zdjęć z USG aby się pochwalić ciążą
A pogrubionego nie rozumiem
no jest wieele fajnych funpage'y na fb.. i żeby mieć je pod ręką, musiałabym je polubić-a to jest widoczne niestety dla wszystkich.
No i głupim trzebaby bylo być żeby nie zorientowac się, że tak o nagle polubilam "zapytaj polozna" "klubmam" itd

Chyba zrobie lewe konto

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-28, 16:25   #3610
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,

tak się martwiłam tym usg genetycznym, a zupełnie niepotrzebnie, wszystko jest ok. NT wyszła 1,84, wszystko jest na miejscu tak jak trzeba, ma już ponad 6cm No i oczywiście foteczka
Cudne maleństwo!!! super,że wszzystko ok

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hej, dawno nie pisałam i na długo zniknęłam, ale nie nadązam za wami

poza tym, przez tydzień leżałam na ginekologii, miałam duże krwawienie, bałam się, ze stało się najgorsze.... ale kryzys minął. Był to wg lekarzy na oddziale krwiak, a wg mojego nowego lekarza prowadzącego wina łożyska, które niestety mam umiejscowione bardzo niekorzystnie, na przedniej ścianie macicy i schodzące w dół. Dotyka prawie szyjki dlatego powinnam leżeć. Ale to niestety niemożliwe. Boję się o kruszynkę ale staram się być dobrej myśli. Ciągle jednak coś mnie boli. Jutro mam usg prenatalne i już się nie mogę doczekać

pozdrawiam wam wszytkie ciężarówki i postaram się częściej zaglądać.
Jejjj jak dobrze,że wszystko już ok! Uważaj tam na siebie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
mnie dzisiaj też wszystko pociąga nie wiem czy to przez ciąże czy tak o (bo wcześniej przed ciążą miewałam takie dni). Okropne uczucie! Mam nadzieje że zaraz minie. A zaczęło się od śmierdzącej kaszy którą jadł TŻ

Atena każdy ma czasami taki okres że forum jest be. I w ogóle nic się nie chce. Wracaj szybko do nas
też byłam tydzień u mamusi, nie ma to jak w rodzinnym domku

colorblue ja też rano zgłupiałam bo właśnie myśleliśmy że tel się przestawią a się nie przestawiły A TŻ myślał że ja przestawiłam ten na ścianie a ja myślałam że on. Dopiero jak włączył kompa to się wyjaśniło

pawie oczko
a duży budujecie domek? strasznie bym chciała mieszkać w domu. Ale to jest raczej niemożliwe. Chyba że znów się wprowadzimy to ciotki TŻta

banka co do cukru zależy jakie są normy u Ciebie w lab. U mnie cukier jest ok w przedziale 70-100.

Kinga aż mi się łezka zakręciła jak zobaczyłam Twoje USG

Boję się iść dziś do gina. Mam złe przeczucie TŻ mówi że sobie wkręcam i mam nadzieję że to tylko moje fanaberie.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Mertropolitan dlaczego to jest niemożliwe żebyś leżała?
Dobrze że wszystko ok się skończyło.
Widze że też miałaś przeboje z zegarkiemCo do przeczuć i obaw to też tak mam:/

Cytat:
super! jaki wielkolud

snieg super!u nas nic sięnie ostało

wszystkie psy wcinają śnieg smacznego babcienego obiadku

wstałam chora,dziś dzień spędzę w wyrku,wczoraj jednak się załatwiłam musi mi do jutra przyjść...
Wracaj szybciutko do zdrówka!

Cytat:
bo miałam te dziwne bóle brzucha i skurcze a teraz znów nic nie czuję.
Ale strasznie bym chciała żeby było dobrze. Trzymajcie za mnie wieczorem kciuki.

pawie oczko dla mnie taki domek też byłby w sam raz. W sumie bardzo dużo zależy od rozmieszczenia pomieszczeń.

vil mój TŻcik też rano mył podłogę i sprzątał łazienkę (od piątku się do tego zabierał). Też mnie obudził ale stwierdziłam że jak sprząta to nic nie będę gadać no i herbatkę z miodzikiem dostałam do łóżka
Ale wiem co to znaczy jak ktoś Cię obudzi rano a chcesz sobie pospać, ja mam wtedy ochotę pozabijać.
No ja na takie hałasowanie też się nie bocze heheh. Dzisiaj ta wizyta? trzymam mocno kciuki!

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale klapa u mnie, nie bedziemy razem. Rozmawialismy szczerze i mowil ze by mnie skrzywdzil, ze zna siebie i predzej czy pozniej byloby zle ze mam nie robic sobie nadzieji..
Nie rozumiem czemu z gory zaklada ze bedzie zle. Wsciekla jestem na to wszystko. On patrzy na malucha a nie patrzy ze mi zycie z☠☠☠ciał
Oczywiscie na dzidzie bedzie dawal pieniadze, twierdzi ze bedzie super tata... na odleglosc ;/ jak ja bym chciala cofnac czas przerazona jestem tym wszystkim. przerazona ze bede SAMA
Przykro mi kochana,że jednak nie poszło tak jak tego pragnęłaś
Ja jednak mam inne zdanie niż dziewczyny. Uważam,że gdyby on był taki zupełnie nie odpowiedzialny i wogóle to delikatnie mówiąc miałby gdzieś wszystko:/ Taka brutalna prawda. Jednak chłopak czuje się odpowiedzialny za to dziecko, chce być jego ojcem i ponosić koszty utrzymania. 1500zł alimentów to też w sumie wcale nie mało. A,że nie chce Cię oszukiwać i nie chce byś marnowała życie z kimś kto Cię nie kocha to wporządku podejście. Więc aż takim dupkiem to nie jest.
Główka do góry,znajdziesz jeszcze naprawdę fajnego faceta,który pokocha równie mocno i Ciebie i Twoje dziecko

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A ja też się dzisiaj poprztykałam z TZtem. Byliśmy w kościele i on sobie poszedł na sam przód a ja stwierdzilam, że zostane przy wejściu bo mi się nie dobrze często robi. W zasadzie od kiedy jestem w ciąży to za każdym razem w kościele źle się czuje i co raz na dwór wychodzę bo albo niedobrze albo w głowie mi się kręci... I potem jak wychodziliśmy z kościoła to się ze mnie zbijał, że ja w ciąży jestem a nie jakas chora i że przesadzam ze bym sobie mogla siedzieć przy ołtarzu to by mi się wcale niedobrze nie robilo. I mnie tak tym zdenerwował. Przecież lepiej wiem czy mi się słabo robi czy nie. I jak siedze w środku w kościele i wdycham te wszystkie perfumy i różne zapachy które teraz czuje ze zdwojoną siła to od razu mnie wzdryga..
Niestety faceci już tak mają. Oni nie są w ciąży i nie mają okazji zobaczyć jak to się trzeba namęczyć:/ Chyba faktycznie trzeba zwymiotować im na kolana ,żeby zobaczyli,że nie ściemniamy

Cytat:
Czesc Dziewczyny
I w Lublinie piekna zima
Wlasnie wrocilam z zastrzyku i zakupów w Tesco - kurcze, dawno takich tlumow nie widzialam. Wojna bedzie czy co
Obkupilam sie w owoce, jogurty, serki i inne pysznosci typu parowki delikatesowe i paluszki rybne frosty mniamm
Zrobilam sobie obiadek i oczywiscie na tym sie nie zakonczylo - oprocz obiadowych paluszkow rybnych z frytami z piekarnika, poszla w ruch paczka galaretek
Zazdroszcze Wam, ze nic nie mozecie jesc, ja wszystko wciagam jak odkurzacz kurde
Wszystkie objawy ciazowe mi sie jakos skonczyly, nawet juz mnie nie mdli Tylko ten głod ciagle

Wygonilam TZ do mamusi, wroci we wtorek Jest chory, wiec wolalam zeby zarażal ich a nie mnie

Świete slowa, zawsze w kosciele czuje sie zmeczona i oslabiona, Teraz zrezygnowalam w ogole z chodzenia na msze - boje sie ze ktos moglby na mnie nakasłac czy cos, a ja nie chce dziecka narażac na choroby. W ogole staram sie unikac skupisk ludzi i jak najwiecej przebywam w domu. Jak mozna, to lepiej dmuchac na zimne

Jeśli przed wizytą u swojego gina masz te badania prenatalne to uważam że nie ma potrzeby. Na tych badaniach też będzie usg

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 16:28   #3611
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Prenatalne bede miala cos kolo 26-27 listopada.
Moj gin kazal mi przyjsc z wynikami po badaniach :/
A ja bym wolala isc raczej do niego w polowie listopada, a po prenatalnych nie isc od razu bez sensu - to jest naciaganie na kase
Zobacze jakie bede miala samopoczucie i jak bede sie niepokoic to pojde do niego za jakies 2 tyg
No bo pewnie jest ciekawy co wyjdzie... Nie wiem, rób jak uważasz

Cytat:
no jest wieele fajnych funpage'y na fb.. i żeby mieć je pod ręką, musiałabym je polubić-a to jest widoczne niestety dla wszystkich.
No i głupim trzebaby bylo być żeby nie zorientowac się, że tak o nagle polubilam "zapytaj polozna" "klubmam" itd

Chyba zrobie lewe konto
Aaa o to Ci chodzi Ja sobie polubiłam "zapytaj położną" i nawet nie pomyślałam o tym, że ktoś będzie szpiegował co tam lubię a jeśli nawet to iii tam
Ale chwalić się nie zamierzam specjalnie

Stary 2012-10-28, 16:33   #3612
lonely_lady
Zakorzenienie

cześć Kobitki stwierdzam, że weekendy są bardziej męczące niż cały tydzień.. dobrze, że już jutro poniedziałek. Jestem dziś po kolejnej imprezie rodzinnej i padam ze zmęczenia.A co tu słychać? dużo mnie ominęło? zaraz spróbuje badrobić o czym ciekawym dyskutowałyście

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 16:39   #3613
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
jak ja bym chciala cofnac czas przerazona jestem tym wszystkim. przerazona ze bede SAMA
czasu nie cofniesz ale masz wpływ co będzie teraz!
jesteś silną kobietką więc dasz sobie radę! Niech serce które trzymasz pod Twoim sercem będzie dla Ciebie największą motywacją!
I też uważam że lepiej że powiedział Ci to teraz i nie dawał zbędnych nadziei bo później cierpiałabyś jeszcze bardziej. A skoro chcę być ojcem to odpowiedzialny jednak jest. A bycie ze sobą na siłę- bo dziecko, nie ma najmniejszego sensu. Z tego raczej nic dobrego nie wynika.
Ale boli na pewno to że on nawet nie chce spróbować.
Czas pokaże co będzie.
A powiedz Ty już powiedziałaś swojej rodzince o dziecku? Gdzie Ty teraz mieszkasz? z rodzicami?

Cytat:
Zaden inny facet nie pokocha tak mojego dziecka jak prawdziwy ojciec.
z tym się w zupełności nie zgadzam!!!!

marchewka ja na normalną mszę gdzie jest dużo ludzi nie byłabym w stanie iść. Miałam iść z TŻtem dzś do kościoła żeby się pomodlić ale w końcu nie poszliśmy. I jestem trochę zła na siebie (TŻ zaczął narzekać że już za zimno że daleko a byliśmy na nogach), no ale cóż pomodlę się w domu.

Cytat:
może walnij hafta w środku mszy, to zapamięta... wiesz, faceci to jednak wzrokowcy

metoda drastyczna ale na pewno będzie skuteczna

axella ja na portalach o dziecku ogłoszę jak już będę po porodzie. No może z dwa miesiące przed jak wstawię jakieś zdjęcie z brzuszkiem- ale to może. Wiedzą nieliczni- najbliżsi znajomi. I parę dalszych ze studiów bo jakoś ostatnio dużo ludzi się odzywa co słychać I w zasadzie jak ktoś pyta kiedy dziecko to mówię że w drodze a tak sama z siebie to jeszcze nie

Eliza w przeciągu 3 dni słyszałam chyba od 10 osób że jedzą/będą jadły rybkę z frytkami epidemia jakaś

Ja chodzę do gina co 30 dni.

Za godz zmykam pod prysznic i na 19 do gina. Ależ się denerwuje

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-10-28 o 16:41
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 16:50   #3614
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Boje sie jednak, bo czasami nic zlego sie nie dzieje, a mozna stracic maluszka..
Jednak chyba na pewne rzeczy nie mamy wplywu i pozostaje mocno wierzyc ze bedzie ok i o siebie dbac
wiesz, jak coś strasznego się stanie tak z niczego, w sensie że nie upadniesz, nie będzie jakiegoś silnego bodźca zewnętrznego, to chyba trzeba wierzyć, że to natura sama zakończyła, bo coś nie wyszło jak trzeba.
raz na jakiś czas trafia jednak nie ten "najlepszy" plemnik, albo jajeczko było nie-ten-tego, albo połączenie średnio korzystne. i podobno tylko jednen procent takich ciąż jest donoszonych i rodzą się wtedy dzieci z wadami... wiem, takie trochę tłumaczenie, ale wydaje mi się, że ma sens. w pełni zdrowy zarodek w zdrowej, gotowej macicy na pewno wysiedzi sobie spokojnie do porodu
Cytat:

Chyba zrobie lewe konto
axella, lewe konto będzie dobrym rozwiązaniem wiesz, najgłupsze w tym fejsie jest, że nawet, jak zaprezentujesz coś tylko znajomym, to oni polubią czy skomentują, i już widzą to przynajmniej ich znajomi...
ja w sumie też się chciałam chwalić, jestem dość otwartą osobą, ale tak sobie pomyślałam, że wystarczy mi, jak wiedzą bliscy mi ludzie. bo jak by co, to wiem, że będę mogła też z nimi rozmawiać. a przed innymi nie chcę się tłumaczyć. i dam sobie jeszcze parę tygodni spokoju. tak intymnie, spokojnie... nikt niczego nie komentuje... mam czas

Edytowane przez cloche
Czas edycji: 2012-10-28 o 16:55
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 16:51   #3615
Paulina 87
Wtajemniczenie

hej wszystkim
o matko ile naskrobałyście... musze chyba zacząć nadrabiać a z czasem ostatnio krucho bo od tygodnia jestem na stażu i robie do 16..a teraz wlasnie wracam ze stolicy ze studiow podyplomowych także jestem zapracowaną ciężarną heh
dzisiaj zaczynamy 10 tydzień strasznie szybko to zleciało. 1/4 ciąży za mną
a 5.11 USG kolejne, idziemy znowu z tżtem nie mogę sie doczekać

całuje mocno trzymajcie sie ciepło!!!!!!!!!!!
Stary 2012-10-28, 16:53   #3616
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
gratuluję 10 tc
Stary 2012-10-28, 17:00   #3617
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
axella, lewe konto będzie dobrym rozwiązaniem wiesz, najgłupsze w tym fejsie jest, że nawet, jak zaprezentujesz coś tylko znajomym, to oni polubią czy skomentują, i już widzą to przynajmniej ich znajomi...
ja w sumie też się chciałam chwalić, jestem dość otwartą osobą, ale tak sobie pomyślałam, że wystarczy mi, jak wiedzą bliscy mi ludzie. bo jak by co, to wiem, że będę mogła też z nimi rozmawiać. a przed innymi nie chcę się tłumaczyć. i dam sobie jeszcze parę tygodni spokoju. tak intymnie, spokojnie... nikt niczego nie komentuje... mam czas
da się to zmienić ale każdy z Twoich znajomych musiałby coś tam pozaznaczać ... a to mało realne

Stary 2012-10-28, 17:03   #3618
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
da się to zmienić ale każdy z Twoich znajomych musiałby coś tam pozaznaczać ... a to mało realne
wiem, ja mam to zaznaczone, właśnie żeby moi znajomi przynajmniej z mojej strony nie musieli się tym martwić ale że moi wszyscy by się pofatygowali, to wątpię... dlatego po prostu na fejsie się wielce nie uzewnętrzniam
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 17:09   #3619
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:

Chyba zrobie lewe konto
Ja juz dawno dużo roznych takich funpage'ow polubilam i moi znajomi sie w sumie nie zorientowali
Wiele moich kolezanek w tamtym roku rodzilo i prawie wszystkie wstawialy skan z usg. Ja raczej nie zamierzam Co najwyzej wstawie zdjecie z brzuszkiem (ale to blizej wiosny) no i zdjecie malenstwa po porodzie ))))

Cytat:
No bo pewnie jest ciekawy co wyjdzie... Nie wiem, rób jak uważasz
Za jakies 2 tygodnie pomysle w sumie co zrobie. We'll see

Cytat:

Eliza w przeciągu 3 dni słyszałam chyba od 10 osób że jedzą/będą jadły rybkę z frytkami epidemia jakaś

Ja chodzę do gina co 30 dni.

Za godz zmykam pod prysznic i na 19 do gina. Ależ się denerwuje
Frytki+rybka = . Nie mam mocnych wyrzutow, bo upieklam w piekarniku I nie bylo do konca niezdrowo. Ale jakie bylo smaczne

Trzymam kciukasy za wizyte pochwal sie jak wrocisz )

Cytat:
wiesz, jak coś strasznego się stanie tak z niczego, w sensie że nie upadniesz, nie będzie jakiegoś silnego bodźca zewnętrznego, to chyba trzeba wierzyć, że to natura sama zakończyła, bo coś nie wyszło jak trzeba.
raz na jakiś czas trafia jednak nie ten "najlepszy" plemnik, albo jajeczko było nie-ten-tego, albo połączenie średnio korzystne. i podobno tylko jednen procent takich ciąż jest donoszonych i rodzą się wtedy dzieci z wadami... wiem, takie trochę tłumaczenie, ale wydaje mi się, że ma sens. w pełni zdrowy zarodek w zdrowej, gotowej macicy na pewno wysiedzi sobie spokojnie do porodu \
I dokladnie takiego czegos bylo mi trzeba Ja wierze ze moje malenstwo jest silne i da sobie rade
Dziekuje
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
a 5.11 USG kolejne, idziemy znowu z tżtem nie mogę sie doczekać

całuje mocno trzymajcie sie ciepło!!!!!!!!!!!
Gratulacje 10tc

WYMIANKA
Stary 2012-10-28, 17:28   #3620
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny ale klapa u mnie, nie bedziemy razem. Rozmawialismy szczerze i mowil ze by mnie skrzywdzil, ze zna siebie i predzej czy pozniej byloby zle ze mam nie robic sobie nadzieji..
Nie rozumiem czemu z gory zaklada ze bedzie zle. Wsciekla jestem na to wszystko. On patrzy na malucha a nie patrzy ze mi zycie z☠☠☠ciał
Oczywiscie na dzidzie bedzie dawal pieniadze, twierdzi ze bedzie super tata... na odleglosc ;/ jak ja bym chciala cofnac czas przerazona jestem tym wszystkim. przerazona ze bede SAMA
przytulam Cię mocno wiem, że teraz to mała pociecha dla Ciebie, ale wierzę, tak jak już tu dziewczyny pisały, że sobie ułożysz życie z kimś wartościowym. wśród moich znajomych jest kilka osób, które były np. same z dziećmi i są teraz bardzo szczęśliwe w nowych związkach. musisz sobie dać teraz czas, i nie zamartwiać się, Maleństwo jest teraz najważniejsze !!!

Cytat:
teraz zmienię na chwilę temat..
Korzystacie z portali społecznościowych?
Fejs, nk, twitter, cokolwiek?
Informowałyście o ciąży?
Bo ja nie poruszyłam tej sprawy wcale,większość wie i chciałam dodać zdjęcie.. Nie wiem czy nie za wcześnie.
Poza tym,wygodniej byłoby mieć wszystkie stronki pod ręką..
Sama nie wiem...
ja jestem maniaczką fb, ale nie zamierzam na razie pisać o ciąży. blizsi znajomi wiedzą, jak ktoś czasem zagada i próbuje wyciągnąć na jakaś imprezę to wtedy też z reguły informuje, ale nie przed całym światem. ale też pewnie koło wiosny jakieś zdjęcie z brzuszkiem wrzucę

mama mi kupiła cudne kolczyki z kotkami
a babcia (ta co koło nas mieszka) zaś się obraziła. dzwoniła do mnie zaraz po tym jak przyjechała mama z moją przyjaciółką, i zapytała czy może potem wpaść w odwiedziny. zaznaczam, że nie jestem osobą niegościnną, ale ona lubi się wtrącać w nasze życie i wiedzieć wszystko, co się dzieje. ostatnio byli u nas znajomi i potem były pytania, kto był, i dlaczego do niej z gośćmi nie przyszliśmy dziś musiała usłyszeć domofon, który jest bardzo głośny, i zaraz potem telefon i pytanie czy może przyjść (a normalnie nie zdarzyło się żeby o to zapytała, przez 1,5 roku). powiedziałam że może, ale że są znajomi (aha, moja mama jej bardzo nie lubi, bo babcia zniszczyła małżeństwo moich rodziców, i nie chciałam żeby musiała z nią siedzieć i nie mogłam powiedzieć że jest mama, bo tym bardziej by się wpraszała) no i od razu pytanie, czy w takim razie ona jest trędowata, że do znajomych przyjść nie może ... ja jej grzecznie, że może, ale że może potem, wieczorem, bo jest teraz zamieszanie u nas (delikatnie chciałam to załatwić) a babcia się obraziła i rzuciła słuchawką ... no qrcze... nie wiem, może jestem niedobra, ale babcia ma ciężki charakter i nie chcę narażać gości na słuchanie trzy godziny na tematy bolących nóg, mojej ciąży itp ... ciągle myślę teraz o tym.

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-10-28 o 17:38
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 17:38   #3621
sharpnowaja
Zakorzenienie

dobra dziewczyny zmykam pod prysznic i jadę do gina.
Trzymajcie MOCNO kciuki żeby było dobrze!!!!! (bo przecież wizażowe kciuki są bezcenne).
Pa!
Stary 2012-10-28, 17:40   #3622
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymajcie MOCNO kciuki żeby było dobrze!!!!! (bo przecież wizażowe kciuki są bezcenne).
Pa!

Stary 2012-10-28, 17:43   #3623
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,

tak się martwiłam tym usg genetycznym, a zupełnie niepotrzebnie, wszystko jest ok. NT wyszła 1,84, wszystko jest na miejscu tak jak trzeba, ma już ponad 6cm No i oczywiście foteczka
teraz już możesz być spokojna zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Witam się niedzielnie
I zabieram się do nauki - we wtorek już obrona, a jeszcze nic nie zrobiłam, mam nadzieję, że dziś to ogarnę
U nas wczoraj CAŁY dzień LAŁO, całusieńki, okropna pogoda. Za to dziś przyprószyło śniegiem i od razu jakoś pogodniej się zrobiło. Wczoraj po pracy byliśmy na budowie zobaczyć skończone tynki, i na razie zamykamy budowę w tym roku. Domek wygląda już pięknie , a z dalszą pracą ruszymy dopiero od wiosny, jeśli uda nam się zgromadzić wyznaczone fundusze... chyba, że szybko sprzedamy działkę, którą dostaliśmy od rodziców

Miłej i spokojnej niedzieli Wam życzę
ucz sie, ucz i wracaj do nas z 5 we wtorek Trzymamy
za budowę domku- zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hej, dawno nie pisałam i na długo zniknęłam, ale nie nadązam za wami

poza tym, przez tydzień leżałam na ginekologii, miałam duże krwawienie, bałam się, ze stało się najgorsze.... ale kryzys minął. Był to wg lekarzy na oddziale krwiak, a wg mojego nowego lekarza prowadzącego wina łożyska, które niestety mam umiejscowione bardzo niekorzystnie, na przedniej ścianie macicy i schodzące w dół. Dotyka prawie szyjki dlatego powinnam leżeć. Ale to niestety niemożliwe. Boję się o kruszynkę ale staram się być dobrej myśli. Ciągle jednak coś mnie boli. Jutro mam usg prenatalne i już się nie mogę doczekać

pozdrawiam wam wszytkie ciężarówki i postaram się częściej zaglądać.
Witaj, dobrze że do nas wróciłaś Uważaj na siebie i nie przemęczaj, musisz jeszcze parę miesięcy się przemęczyć. Na pewno szybko minie a maluszek Ci to wynagrodzi

Cytat:
Napisane przez Al_ajka Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zrobiłam sobie małe spa, wypielęgnowałam całe ciało a mój Ukochany wrócił pijany i zrobił awanturę Tak go kocham a on mnie czasem traktuje okropnie
idę do moich rodziców dziś, zostawię go samego
Cytat:
Napisane przez Al_ajka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny
Przyszedł, odgrzewał sobie jedzenie i strasznie hałasował no to wstałam i poprosiłam go, żeby był ciszej bo dopiero kiepsko się czuję i chciałabym się wyspać. No to mi powiedział (a raczej wykrzyczał), że nie będę mu mówiła co ma robić w swoim mieszkaniu i jak mi się nie podoba to mogę się wyprowadzić ale żebym nie myślała, że będzie na dziecko płacił
No bo to jest jego mieszkanie i on je utrzymuje, ja niedawno się wprowadziłam...
No ale czy to znaczy, że nie mam prawa się odezwać? Noszę jego dziecko przecież...

A teraz śpi.... wychodzę za pół godziny....
co za burak... ajj tak mi przykro dobrze, że pojechałaś do rodziców, nich zostanie sam i zje go moralniak.. Nie daj się tak traktować... nawet po pijaku nie ma prawa tak mówić ! Musisz z nim szczerze porozmawiać i nie oszczędzaj go w tej rozmowie !

Stary 2012-10-28, 17:51   #3624
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli z Jego strony tak sprawa wygląda, to wielkie szczęście że tak się stało, że miał chociaż odwagę powiedzieć Ci jak jest. Kochana głowa do góry ! Facet nie jest Was wart.. Lepiej, że postawił sprawę jasno niż miałby Ci spierniczyć całe życie. Jesteś młodziutka i z pewnością sobie poradzisz. Jestem pewna, że znajdziesz swoją prawdziwą miłość, a o dziecko sie nie martw bo z pewnością znajdzie się Ktoś wartościowy, kto straci głowę zarówno dla Ciebie jak i dla maleństwa. Na pewno wszystko się ułoży

Cytat:
Dzieki Kochane, mysle ze nie bede ginia zamęczac Poprosze polożna w mojej przychodni zeby mi posluchala raz na tydzien jak serduszko bije To powinno wystarczyc..

jeśli masz taką możliwość w przychodni to super. Na pewno będziesz spokojniejsza Ja też często obawiam się o maleństwo.. ale robię wszystko żeby miało dobrze a na pewne rzeczy tak jak piszesz - my już wpływu nie mamy.. Trzeba być dobrej myśli

Uffff... nadrobiłam Was... ale strasznie się przy tym zmęczyłam

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Co do pobytu w Kościele, to ja też ostatnio jakoś źle to znoszę... Duszno mi zawsze i słabo i z trudem wytrzymuję. Jednak postawa mojego Tż jest budująca, bo całą msze trzyma mnie pod ramię, patrzy na mnie i pyta co chwilkę czy wyjść ze mną na zewnątrz

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Sharp trzymam za wizytę

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Pa!
wracaj szybko bo czekamy na dobre nowinki

Stary 2012-10-28, 17:53   #3625
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Wlasnie sie pożarlam z TZ przez telefon
Dzien jak codzien. Czasami mysle zeby sie z nim po prostu rozstac. Wtedy wszystkim bedzie łatwiej i lepiej. Po dzisiejszej kłotni doszlam do wniosku, ze wole byc sama niz z nim i ze sama pewnie maluszka lepiej wychowam.
W ogole to czasami uwazam, ze zwiazek z TZ to byl jeden wielki blad

WYMIANKA
Stary 2012-10-28, 18:04   #3626
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien jak codzien. Czasami mysle zeby sie z nim po prostu rozstac. Wtedy wszystkim bedzie łatwiej i lepiej. Po dzisiejszej kłotni doszlam do wniosku, ze wole byc sama niz z nim i ze sama pewnie maluszka lepiej wychowam.
czasem musi być gorzej żeby było lepiej, albo inaczej- czasem musi popadać deszcz, żebyśmy docenili jak wyjdzie słońce.

Ja też często reaguję impulsywnie, w nerwach ciężko jest powstrzymać emocje. w każdym związku, nawet najlepszym są kłótnie. A rozwiązaniem nie zawsze jest rozstanie. A jak długo jesteście razem? o co poszło ? Ochłoń troszkę i przemyśl wszystko najlepiej wspólnie z nim, kiedy emocje już opadną

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2012-10-28 o 18:07
Stary 2012-10-28, 18:09   #3627
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Pa!
dawaj znaki po

Cytat:
rób co czujesz,co będzie najlepsze dla Ciebie i dziecka..
Jeśli będziesz szczęśliwa bez tż... działaj..
Zawsze twierdzę, że lepiej byś szczęśliwą singielką(a tu plus-będziesz z bejbikiem) niż nieszczęśliwą w parze..
Trzymam kciuki-za to by było jak chcesz

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-28, 18:15   #3628
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
rób co czujesz,co będzie najlepsze dla Ciebie i dziecka..
Jeśli będziesz szczęśliwa bez tż... działaj..
Zawsze twierdzę, że lepiej byś szczęśliwą singielką(a tu plus-będziesz z bejbikiem) niż nieszczęśliwą w parze..
Trzymam kciuki-za to by było jak chcesz
popieram tę teorię. Ale czasem nie warto działać impulsywnie.. a nerwy i emocje to zły doradca

Stary 2012-10-28, 18:16   #3629
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
popieram tę teorię. Ale czasem nie warto działać impulsywnie.. a nerwy i emocje to zły doradca
jasne! gdyby kierować się w życiu impulsem... wszyscy byli by nieszczęśliwi

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-10-28, 18:18   #3630
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
czasem musi być gorzej żeby było lepiej, albo inaczej- czasem musi popadać deszcz, żebyśmy docenili jak wyjdzie słońce.

Ja też często reaguję impulsywnie, w nerwach ciężko jest powstrzymać emocje. w każdym związku, nawet najlepszym są kłótnie. A rozwiązaniem nie zawsze jest rozstanie. A jak długo jesteście razem? o co poszło ? Ochłoń troszkę i przemyśl wszystko najlepiej wspólnie z nim, kiedy emocje już opadną
U nas troche tak dziwnie jest. Oboje sie rozwiedlismy z poprzednimi partnerami i od 2 lat jestesmy razem. Ja nie mialam dzieci a tz ma 8 letnie dziecko z ex zona. Ta ex zona to taki wredny upierdliwy typ, co ciagle dzwoni, ma jakies pretensje, wyzywa mnie od k... i ogolnie zyc nie daje. A tz.. hm pozwala sobie wlazic na glowe i nie umie sie odciac od tamtej baby. Nie w sensie ze cos do niej ma, nie nie, po prostu jest za slaby zeby sie jej postawic i kazac odwalic.
Ja mam ciagle poczucie ze nie jestem najwazniejsza.
Poza tym ex ciagle buntuje dziecko tz przeciwko mnie i ten maly tez mnie wyzywa jak mamusia i mnie nie szanuje. TZ niby cos tam sie burzy, ale mnie ogolnie meczy ta cala sytuacja.
Klotnie w naszym zwiazku sa ciagle i tylko o to, ze TZ nie chce sie odciac od przeszlosci i zaczac nowego zycia.
Nawet jak zaszlam w ciaze, to raz powiedzial ze juz ma 1 dziecko i zaluje ze jestem w ciazy,, Oczywiscie mocno potem przepraszal, ale zadra zostala. Wiem ze pierwsze dziecko bedzie zawsze na pierwszym miejscu i ze ani ja ani nasze dziecko nie bedziemy tam, gdzie powinnismy byc,
Jest tez w tym troche mojej winy, bo niby widzialy gały co braly.. ale niesmak pozostal.
Nie wiem co bedzie. Teraz najwazniejsze jest dla mnie dziecko i mam juz to w kokosie, czy sama je wychowam czy z nim

WYMIANKA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości