Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-29, 09:20   #4951
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ekstra ze mieliscie mozliwosc nacieszenia sie soba!!!!
gratuluje udanej rocznicy!
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
gratuluję udanej rocznicy..
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Super, że tak dbacie o swoją miłość, po 12 latach
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
nestelle- zazdroszczę Ci Ja ostatnio widze swojego tż-ta pół godziny przed zasnięciem i 20 minut przed wstaniem, a na weekend pojechałdo swoich rodziców, bo musiał koła oczyścic i opony zmienic, a ja miałam szkołę...rozumiem, ze remont praca itp i, że chce jak najszybciej skonczyc, by przeprowadzić sie do nowego domu, ale czuje sie troche zaniedbana
dzięki dziewczyny , no klementyna współczuje ale i rozumiem.... ja z moim tż staramy się co jakiś czas coś tylko razem ale to też nie jest łatwe , 3 dziecko w drodze ,obowiązki ,praca, do tego budowa a każdy jakieś hobby, no i dzieci nie ma z kim zostawić więc jak tylko się uda to korzystamy... a przecież jak maleństwo się urodzi to nikt już w ogóle nam dzieci nie weżmie (nikt mam na myśli moich rodz.bo tylko u nich co jakiś czas śpią maluchy)....
Stary 2012-10-29, 09:24   #4952
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Tylko nie biały, ale taki żółty - najbardziej wartościowy, pełen mikroelementów i przeciwciał.
ciekawe jak to to smakuje
Stary 2012-10-29, 09:26   #4953
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
24 kwietnia
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Ooo to bedziemy tu najdłużej
no i moze w tym samym czasie sie rozpakujemy
to ja z Wami dziewczyny!
u lekarza 21, na kalendarzu 23.. jak z tydzień poczekam to będzie dzidzia na urodziny

witam dziewczyny!
ale zimnooo.. juz wyciągam dzisiaj czapkę bo zamarzam.. u nas śniegu nie widać, ale jest juz mroźno..
wczoraj wyruszyłam z Tż na niedzielę handlową widziałam tyle pięknych ciuszków dla bobasów niestety musiałam się pocieszyć ciuchami dla mnie i nowymi płytami
niestety z tego chodzenia rozbolał mnie brzuch;/ pierwszy raz tak mocno jakby ktoś zasadził mi kopniaka ;/ ale na szczęście przeszło!

z tego wszystkiego jestem znowu przeziębiona katar mam właściwie od początku 2 trym jest to tak uciążliwe.. budzę się o 4 rano jak Tż wstaje i dmucham do 5 domowe sposoby pomagają tylko do wieczora.. w środę zapytam lekarza czy mogę coś wziąć, choć rodzinny powiedział, że na katar nic nie poradzi bo takie uroki ciąży;/

dziś początek 16 tygodnia czuję się jakbym była tysiąc lat za Wami.. tzn. dużo z Was jest już w 20 tyg i dalej.. zna płeć dziecka, kupuje ciuszki i mebelki a ja tu taki 16 tygodnik

przestawienie czasu było fajne- mój Tż pojechał do pracy godzine wcześniej miałam ubaw tym bardziej, że ja miałam przestawiony a on zapomniał ja! ta która do pracy nie wstaje..
ale wrócił i przytulał nas pół godziny w zapasie
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 09:38   #4954
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry Szanownym Paniom...
ale się rozszalałyście z tym pisaniem! Jak tu Was nadrabiać?

Zmiana czasu miła, ale już mam kryzys i mogę iść spać.
Od wczoraj leci nam 20ty tydzień.

A sprawdzałyście czy już zaczyna się produkować mleko?

Jak nacisnę leci trochę siary
No coś Ty!!już???? u mnie nic nie leci

A powiedzcie mamuśki od kiedy się pojawia kresa czarna???
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 09:45   #4955
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

czarny flamaste
r gratuluję aktywności maluszka i już nie mogę doczekać się kiedy poczuję swoje maleństwo

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

ja też się nie mogę doczekać pierwszych ruchów i nie wiem czy będe je umiała rozpoznać
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:16   #4956
booziaczek
Zadomowienie

dziewczyny zamawiajace próbki dzis dostałm paczke z bebilonu ale samego misia bez tego poradnika dla rodziców wy tak samo czy zapomnieli mi wsadzic do paczki???
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:16   #4957
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dragusia88 my pierwsze jeżyki pigmejskie kupiliśmy właśnie na targach poznańskich w 2008 albo 2009 roku wtedy było to mało popularne zwierzątko w Polsce natomiast w 2012 roku to był hit wśród prezentów komunijnych wśród dzieci
to boje się myśleć co będą dawać jak nasze maluchy pójdą do komunii a ile taki jeż kosztuje? a tak poza tym to wygląda tak samo jak ten od kuzyna tż tylko tamten niby afrykanski

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ale super

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
A mnie właśnie rozbawiło to zdjęcie

Cytat:
Dziewczyny jestem panikara po tych bólach głowy poszłam przed chwilką do wc i pierwszy raz pojawił mi się brązowy śluz taki delikatny na papierze niby lekarz mówił, że takie ok ale dziś się naczytałam o podwyższonym ciśnieniu i skutkach że jestem cała wystraszona
i co już lepiej z ciśnieniem?

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

Dziewczynki jutro zaczynam 18 tydz czy to już 5 miesiąc czy jeszcze, bo sie pogubiłam
tak 5 miesiąc wg twojego liczenia

Cytat:
okazji pochwalę się jakie używane ciuszki udało mi się kiedys kupić- gruby ciepły sweterek i 2 pary sztruksów-jedne ocieplane, drugie nie
fajne najbardziej to mi się sweterek podoba

Cytat:
Ale miałam sen śniło mi się że urodziłam synka i to był jakiś sen w śnie że spałam i się obudziłam bo tż przywiózł małego do domku a ja patrzę że brzucha nie mam tz musiałam urodzić ale przecież to za wcześnie bo ja w połowie dopiero ciąży i tak myślałam czy ja coś przespałam czy co ale maluch zdrowy duży piękny a ja nie wiedziałam nawet kiedy go urodziłam w którym tygodniu ile miał w domu nie miałam nic poza torbą przywiezioną przez tż w której było raptem kilka pieluszek, (bo jeszcze miałam czas do porodu przecież) to ja zaczęłam wydzwaniać po znajomych czy mają ciuszki do oddania bo nie mam w co malucha ubrać a na zakupy już nie zdążę pojechać jak na złość mi nikt nie odbierał telefonów jakiś kompletny misz masz
to znak że masz sie za zakupy zabrac

co do kremów to mogę wam jeszcze polecić http://mamamil.pl/produkty/krem_rozstepy ale nie wiem ile kosztuje bo ja używałam próbek bardzo fajny. mam jeszcze olejek ale jeszcze nie testowany.

widziałyście są już mamusie lipcowo-sierpniowe

dobra jeszcze dwie strony do nadrobienia

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-29, 10:17   #4958
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ciekawe jak to to smakuje
Jak będziesz miała, spróbuj.

Ja spróbowałam takiego normalnego i szału nie ma - mało mleczne, coś jak rozrzedzone mleko z wodą i cukrem. Słodsze od krowiego, ale takie mocno rozrzedzone.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:29   #4959
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Agnjeska - świetne te meble też się coraz cześciej zastanawiam nad białymi...
ja już postanowiłam, ze białe
Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Wg ksiazki "W oczekiwaniu na dziecko", ktora sie posilkuje (niby najlepsza na rynku) to juz 5 miesiac. 4 miesiac to od 14 do 17 tygodnia. 5 miesiac 18-22 tc. Ja juz jestem w trakcie 18 i uwazam, ze jestem w 5
Mi6ka - ja tylko powtarzam to co usłyszałam od dziewczyn gdy ja o to pytałam 1,5 tyg temu W końcu stwierdziłam, że skoro jest tyle opcji liczenia - to ja po prostu liczę zgodnie z kalendarzem - czyli jak u mnie OM była 14 czerwca, to przyjęłam że 5 miesiąć rozpoczął mi się 14 października U mnie był to 17t3d
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

melduje się w poniedziałek rano 8 dzień kataru - wow biję swój własny rekord ) a poza tym dziś chyba skończymy ten wątek
Obserwuję Cię - a to jest taki "poważny" katar? Bo ja od kilku dni mam trochę nos zatkany, ale nic mi z niego nie leci Niby katar może pojawiać sie od 16tyg ciąży
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Będąc w Auchanie na dziale dziecięcym znalazłam body 100% bawełny za 5 zł/szt. Gdybym znała płeć, to już bym kupiła kilka, ale wstrzymałam się. Mamy jeszcze czas Za to będąc w Carefour widziałam na dziale książek Pamiętnik Dziecka. Naprawdę był uroczy! Były osobne działy takie jak - Moi rodzice poznali się..., Zaręczyli się..., Gdy dowiedzieli się, że pojawię się na świecie to.... Może poproszę Mikołaja o tą książeczkę

W piątek zaś na ostro ruszamy z kuchnią i może w przyszłym tygodniu już wszystko będzie w porządku. Ach, śmigam dziś do pracy. Zimno na dworze więc pora ciepło się ubrać. Czapki na głowy moje Panie! )
no my w czwartek w Auchanie właśnie nabylismy coś takiego jak oglądałaś - to się nazywa "Pamiętnik naszego synka". Też sie tam wpisuje takie rżne informacje, wkleja zdjęcie z pierwszego usg i z róznych ważnych etapów w chyba pierwszym roku życia Jest też miejsce na wpisanie jakie typy imion miała mama i jakie miał tata, itp
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Siedzę przed lapkiem i nagle tak mi się słabo zrobiło i czarno przed oczami, szybko wstałam chciałam się położyć myślałam że nie zdążę do łóżka ale na szczęście... kurde trochę się przestraszyłam bo sama siedzę w domu jak bym tak zemdlała to masakra
monicca - rozumiem, że przy lapku siedziałaś na krześle a nei na kanapie (i nie mogłaś od razu się połozyć?) Bo akurat takie wstawanie gdy robi się słabo jest najbardziej niebezpieczne. Ja przy lapku siedzę na kanapie, więc u mnie nie ma problemu, bo w razie czego tylko się mogę gibnąć na boczek i już leżę A Ty jak siedzisz na krzesełku, to lepiej w takiej sytuacji usiądź po protu na podłodze obok krzesła - ale nigdzie nie chodź wtedy
Cytat:
gratuluję zakupów..
a ta baba co Ci śpiworek gwizdnęła.. brak słów..
jak ja ostatnio byłam, to oglądałam po kolei dziecięce ubranka, a taka jedna podeszła i pcha się, żeby pierwsza być.. szok..
kurcze... niedawno podobna ciuchlandowa akcja była w "Na wspólnej" i powiem szczerze, że myślałam że zostalo to wszystko tam strasznie przerysowane Ale z tego co piszecie, to jednak nie
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
witam po moim romantycznym weekendzie ....
rocznica baaardzo się udała , byliśmy w kinie na "dwoje do poprawki " z meryl streep -niby niepozorny ale jednak bardzo fajny ,życiowy film -ku przestrodze ... polecam !
potem zjadłam sushi -porcję dla 2 osób -z łakomstawa... a potem ,no dzieci spały u babci więc cały dom dla nas na calutką noc i poranek -już zapomniałam jak to jest .... fajnie ,czasem jest to potrzebne....
mój tż w rocznicę postanowił(no... namawiałam-zmuszałam go ..)poznać płeć ,jestem w 22 tyg i ja (wszyscy dookoła )wiedzą od 14 tyg. ale on się uparł,że chce mieć niespodziankę.... no ale w końcu wie ,że jest synek więc się pobeczał...
więc fajnie to wszystko wyszło -ta cała rocznica... bo w sumie 12 rocznica("chodzenia"),pos zliśmy na film o kryzysie małżeńskim ,potem tż otworzył sobie całkowicie przypadkowo akurat 12 wihisky i jeszcze dowiedział się o synu ....
na dodatek mój maluszek tak kopie i szaleje,że czasami trudno spać ... w ogóle to uaktywnia się jak tylko usiądę albo położę się ...jak chodzę to chyba śpi .
nestelle... no to super Wam ta rocznica wyszła Aż miło się czyta takie rzeczy
Cytat:

Jak nacisnę leci trochę siary
Cytat:
gratuluję udanej rocznicy..

co do siary właśnie parę dni temu sprawdzałam i było parę kropelek..
ooo... a to się brodawke uciska po prostu? Pamiętajcie, że my niedoświadczone w tym temacie U mnie chyba jeszcze nic nie leci
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dziś początek 16 tygodnia czuję się jakbym była tysiąc lat za Wami.. tzn. dużo z Was jest już w 20 tyg i dalej.. zna płeć dziecka, kupuje ciuszki i mebelki a ja tu taki 16 tygodnik

przestawienie czasu było fajne- mój Tż pojechał do pracy godzine wcześniej miałam ubaw tym bardziej, że ja miałam przestawiony a on zapomniał ja! ta która do pracy nie wstaje..
ale wrócił i przytulał nas pół godziny w zapasie
jolanT, to ja też sie czuję 100lat za murzynaki jak laski piszą, że są w 23-24 tyg a u mnie dopiero 20 A - dodam, że dla dzidziusia też jeszcze nic nie mamy Nabyliśmy tylko ten abum o którym pisałam wyżej i Tż sobie książke "Tato, to ja"
Stary 2012-10-29, 10:29   #4960
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Oficjalnie- moje maleństwo kopie. Wcześniejsze, rzadkie, bąbelki stały się bardziej aktywne i to kilka razy dziennie. Czasami jest to wręcz upierdliwe za przeproszeniem Oczywiście, kiedy ja go zaczepiam aby mąż mógł malucha poczuć, to ten nie daje znaku życia. Mąż cofnie dłoń, to ten atakuje. Podejrzewam, że to po mamusi ma Ale w końcu się udało i małżonek poczuł maluszka.

Cytat:
Bo Jurek zapłodnił Maję wynika między 1 a 3 dniem pobytu u nas a my chcieliśmy z tż żeby oni się zapoznali a ona tak mu przypadła że od razu ją zbałamucił i po miesiącu mieliśmy maluchy.
szybko mu poszło

Cytat:
Wow nawet nie zauważyłam a ja dziś juz zaczęłam 15 tydzień według OM
Jeeezu jak to szybko leci

Cytat:
a w załączniku ubranka jakie ostatnio upolowałam dla małego..
dresik jednoczęściowy i bluzeczka..
super a ten tygrysek

Cytat:
rocznica baaardzo się udała , byliśmy w kinie na "dwoje do poprawki " z meryl streep -niby niepozorny ale jednak bardzo fajny ,życiowy film -ku przestrodze ... polecam !
potem zjadłam sushi -porcję dla 2 osób -z łakomstawa... a potem ,no dzieci spały u babci więc cały dom dla nas na calutką noc i poranek -już zapomniałam jak to jest .... fajnie ,czasem jest to potrzebne....

mój tż w rocznicę postanowił(no... namawiałam-zmuszałam go ..)poznać płeć ,jestem w 22 tyg i ja (wszyscy dookoła )wiedzą od 14 tyg. ale on się uparł,że chce mieć niespodziankę.... no ale w końcu wie ,że jest synek więc się pobeczał...
więc fajnie to wszystko wyszło -ta cała rocznica... bo w sumie 12 rocznica("chodzenia"),pos zliśmy na film o kryzysie małżeńskim ,potem tż otworzył sobie całkowicie przypadkowo akurat 12 wihisky i jeszcze dowiedział się o synu ....
na dodatek mój maluszek tak kopie i szaleje,że czasami trudno spać ... w ogóle to uaktywnia się jak tylko usiądę albo położę się ...jak chodzę to chyba śpi .
super że rocznica sie udała i że tż już wie o drugim synku

Cytat:
Od wczoraj leci nam 20ty tydzień.

u mnie nie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
dziewczyny zamawiajace próbki dzis dostałm paczke z bebilonu ale samego misia bez tego poradnika dla rodziców wy tak samo czy zapomnieli mi wsadzic do paczki???
do mnie jeszcze nie przyszły ;/ ale może wkońcu trafią.

ok nadrobiłam was. no już zostało pare postów i nowy wątek, co na to strippi ? gotowa do 3 cześci?

Stary 2012-10-29, 10:34   #4961
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
co do kremów to mogę wam jeszcze polecić http://mamamil.pl/produkty/krem_rozstepy ale nie wiem ile kosztuje bo ja używałam próbek bardzo fajny. mam jeszcze olejek ale jeszcze nie testowany.

widziałyście są już mamusie lipcowo-sierpniowe

dobra jeszcze dwie strony do nadrobienia
no i też ten krem przypasował - ale tez tylko próbli miałam. I myślalam, że to 4 próbki kremu... A jak otworzyłam trzecią to i bryznęło na płytki i lustro w łazience Bo to olejek był Olejek mi nie pasi - jest zbyt wodnisty,wię niewygodnie się nakłada, bo z dłoni spływa zanim się do brzucha zdąrzy dotknąć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-29, 10:50   #4962
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dziewczyny co na ból zęba?????? dopiero w środę mam wizytę a coraz bardziej mnie boli a do innej iść nie pójdę bo ta co jestem umówiona ma stare zdjęcia tego ząbka co go leczyła 1,5 roku temu załamka

Która z Was farbuje włosy na blodn?? farbujecie same czy i fryzjerki ja mam takie odrosty niby jutro mam iść ale nie wiem sama czy ryzkować moja mówi mi że te co ona mi robi to są bardzo delikatne farby ale mam mętlik teraz.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 10:53   #4963
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
strippi dziękuję ciśnienie już mam w porządku w południe miałam dość wysokie a teraz już norma 104/61.
to całe szczęście

Cytat:

Dziś już prawie nie ma śniegu, jeszcze w niektórych miejscach leży ale widać, że jest ciężki i mokry. Pokażę Wam jak wczoraj z rana było ładnie
Przy okazji pochwalę się jakie używane ciuszki udało mi się kiedys kupić- gruby ciepły sweterek i 2 pary sztruksów-jedne ocieplane, drugie nie

aha bo już myślałam, że ból w tym miejscu oznacza, że coś niedobrego dzieje się z ciążą....no ale na szczęście nie, najważniejsze że już wszystko dobrze
ja też tak w nocy myślałam, ale potem jakoś doszło do mnie że to od kręgosłupa

Super zakupy, te czarne spodnie boskie!!
No i piękna zima

Cytat:
Witam i ja U nas dziś mroźno... dołączam foty tego wozu, co robiłam go na zajęciach na studiach Jaram sie, bo ja byłam zawsze antyatlencie plastyczne, a tu mi nawet cos wyszło;p Bardzo łatwo zrobic jesli chciałbyście ze swoimi pociechami Co prawda, do dzisiejszej aury bardziej pasowałyby sanie;p
wow!! świetne

Cytat:
strippi ja wczoraj znalazłam puszkę z sałatką owocową lepsze to niż nic i zjedliśmy z tż z bitą śmietaną i płatkami
Mam nadzieję, że z kręgosłupem już lepiej
o wiele lepiej!! ufff cała noc przespana, no nie cała bo budziłam się co chwilę, bo głupie sny miałam haha
mniamm z bitą śmietaną, ale smaka teraz mi narobiłaś!

Cytat:
Wow nawet nie zauważyłam a ja dziś juz zaczęłam 15 tydzień według OM
Jeeezu jak to szybko leci
leci leci

Cytat:
Siedzę przed lapkiem i nagle tak mi się słabo zrobiło i czarno przed oczami, szybko wstałam chciałam się położyć myślałam że nie zdążę do łóżka ale na szczęście... kurde trochę się przestraszyłam bo sama siedzę w domu jak bym tak zemdlała to masakra
noo, musimy uważać na siebie, bo omdlenia są dość częste w ciąży
dobrze, że nie zemdlałaś

Laski ale zimno, u nas rano -5'
Julka w końcu do przedszkola, potem poszłam do marketu po jogurt na śniadanie i z koleżanką pogadałam pod klatką. Spotkałam mojego tatę i powiedział, bym poszła do nich na śniadanie. Także poszłam do rodziców, tam zjadłam i wypiłam herbatę potem oglądaliśmy DDTV i poszłam do domu. Tż w pracy, Julka w przedszkolu, ale ciszaaaa.
Obiad mam zrobiony, posprzątane :d także superrr!! czas wolny dla siebie do 14:30 mam
W ogóle zjadłam pół paczki ciastek!! a co najlepsze to te ciastka wczoraj mi bardzo nie smakowały... a dzisiaj nie mogłam się powstrzymać
Stary 2012-10-29, 11:07   #4964
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
joanna- prześliczne ubranka!
dzięki..

Cytat:
No coś Ty!!już???? u mnie nic nie leci

nie wiem, ja w pierwszej ciąży nie miałam..

Cytat:

super a ten tygrysek
dzięki..

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Laski ale zimno, u nas rano -5'
Julka w końcu do przedszkola, potem poszłam do marketu po jogurt na śniadanie i z koleżanką pogadałam pod klatką. Spotkałam mojego tatę i powiedział, bym poszła do nich na śniadanie. Także poszłam do rodziców, tam zjadłam i wypiłam herbatę potem oglądaliśmy DDTV i poszłam do domu. Tż w pracy, Julka w przedszkolu, ale ciszaaaa.
Obiad mam zrobiony, posprzątane :d także superrr!! czas wolny dla siebie do 14:30 mam
W ogóle zjadłam pół paczki ciastek!! a co najlepsze to te ciastka wczoraj mi bardzo nie smakowały... a dzisiaj nie mogłam się powstrzymać
u mnie +2 ale tak sypie jakby był środek grudnia, nic nie widać..
uuu tyle rzeczy od rana już zrobiłaś, a ja się właśnie za obiad i sprzątanie zabieram..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:08   #4965
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Która z Was farbuje włosy na blodn?? farbujecie same czy i fryzjerki ja mam takie odrosty niby jutro mam iść ale nie wiem sama czy ryzkować moja mówi mi że te co ona mi robi to są bardzo delikatne farby ale mam mętlik teraz.
ja farbuje. u fryzjerki pasemkami. robiłam narazie raz po 12 tygodniu, następny raz w grudniu przed świętami będę robić.
z tego co ja wiem to farba nie przenika przez skórę jeszcze jak robisz pasemkami to już w ogóle nie masz sie czego bać. no może tylko tego że przez hormony ci kolor nie wyjdzie

Stary 2012-10-29, 11:11   #4966
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
g

a w załączniku ubranka jakie ostatnio upolowałam dla małego..
dresik jednoczęściowy i bluzeczka..
ale super, u nas nie pada niestety, trochę śniegu zostało, za to mgła i mróz

ciuszki boskie!! ja mam z tej kolekcji co bluzka, body, bluzę i dres uwielbiam tą serię

Cytat:

bardzo się cieszę z waszej cudownej rocznicy!
świetnie wam się udała

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
witam w poniedzialkowy ranek jeszcze na watku nr 2 - mam nadzieje ze jak wroce do domi ok 21.20 bd juz watek nr 3

w skrocie weekend pracujacy, i zauwazylamz e znowu schudlam 2 kg !!!! no masakra a juz tak sie cieszyslam ze na wadze przybieram, no ale w srode ide na usg to zachacze o przychodnie i sie dopytam co i jak, bo od wczoraj mam same zle mysli !!

no wiec zycze udanego poniedzialku
i milego calego tygodnia
Kasiu nic się nie przejmuj, bo tak to z nami (trochę większymi laskami) jest, jednym waga stoi (np mi) inne chudną

Cytat:

za 16tydzień
niedługo Ty będziesz miała 20-ty zobaczysz jak zleci

Cytat:

różnie to bywa, bo to zależy od poziomu hormonu
z Julią miałam, ale nie pamiętam od kiedy, teraz na samym dole widzę, że mi się robi ale w 2 ciąży podobno szybciej wychodzi.
Są też mamuśki, które w ogóle jej nie miały.
No i znika nawet do roku po porodzie.

Cytat:

ok nadrobiłam was. no już zostało pare postów i nowy wątek, co na to strippi ? gotowa do 3 cześci?
gotowa

Cytat:
Dziewczyny co na ból zęba?????? dopiero w środę mam wizytę a coraz bardziej mnie boli a do innej iść nie pójdę bo ta co jestem umówiona ma stare zdjęcia tego ząbka co go leczyła 1,5 roku temu załamka
tak, jak masz amol to weź na patyczek do uszu, zamocz i przykładaj na zęba i dziąsło
apap nie wiele pomoże, więc weź ten max jak ból będzie silny
przemywaj zęba rumiankiem i szałwią, pomaga
i chyba tyle domowych sposobów
no i jeszcze zimne okłady.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:

u mnie +2 ale tak sypie jakby był środek grudnia, nic nie widać..
uuu tyle rzeczy od rana już zrobiłaś, a ja się właśnie za obiad i sprzątanie zabieram..
a ja postanowiłam łazienkę posprzątać, mimo że sprzątałam kilka dni temu
chyba syndrom wicia gniazda mi się włączył, albo ta cisza i samotność tak na mnie działa
Stary 2012-10-29, 11:11   #4967
maria28
Kniaginia

Nestelle, fajna rocznica Wam wyszła

Ja byłam rano w pracy na chwilę, oddać 2 pisma i u lekarza zakładowego. Znów dostałam zwolnienie, na tydzień, bo cały weekend przeleżałam z temperaturą. Strasznie te przeziębienia w ciąży się ślimaczą...
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:12   #4968
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

DZIEWCZYNY JAKI CHCECIE TYTUŁ 3 CZĘŚCI?
Może jakieś pomysły?
Stary 2012-10-29, 11:12   #4969
Dragusia88
Zakorzenienie

co do tej kreski pod pepkiem to ja czytałam że właśnie okolice 22 tyg wychodzi.
ale może nas ominie ;pp
dobra idę pozmywać ;p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-29, 11:15   #4970
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie dostałam nic. Przychodzi mi pytanie na poczte czy już urodziłam wpisałyście tam że już urodziłyście czy jak że już przyszło?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:20   #4971
booziaczek
Zadomowienie

ok zmykam ciekawe czy jak wroce bedzie nowa czesc co do bebilonu ponad mmiesiac sie zbierali myslałm juz ze nie wysla ablo ze ktos mi paczke z furtki gwizdnął bo zostawiaja lub rzucaja prZed lub za nawet nie chce im sie przyniesc jak nalezy dobrze ze sa dobrze zapakowane

Stary 2012-10-29, 11:21   #4972
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY JAKI CHCECIE TYTUŁ 3 CZĘŚCI?
Może jakieś pomysły?
hmmm... tak sobie sprawdziłam, że z tym wątkiem rozprawiłyśmy się w neicałe 1,5 m-ca Więc pewnie kolejną cześć założymy jeszcze przed świętami Więc proponuje teraz jeszcze może zostawic taki jak jest - a w grudniu gdy juz wszystkie będziemy mieć przed soba piłeczki - cos zabawnego i opisujacego nasz stan? No chyba, że któras z Was ma dziś jakąś wenę twórczą
Cytat:
co do tej kreski pod pepkiem to ja czytałam że właśnie okolice 22 tyg wychodzi.
ale może nas ominie ;pp
dobra idę pozmywać ;p
kurcze... tak szybko? Myślałam, że dopiero pod koniec ciąży się pokazuje Mi się ona nie podoba
Stary 2012-10-29, 11:22   #4973
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie dostałam nic. Przychodzi mi pytanie na poczte czy już urodziłam wpisałyście tam że już urodziłyście czy jak że już przyszło?
jak pisał długo szło ponad miesiac co do rejestracji podałam tydzień ciazy i chyba po pordzie ten poradnik dostane do 6 miesiecy po maja czas ech....

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
hmmm... tak sobie sprawdziłam, że z tym wątkiem rozprawiłyśmy się w neicałe 1,5 m-ca Więc pewnie kolejną cześć założymy jeszcze przed świętami Więc proponuje teraz jeszcze może zostawic taki jak jest - a w grudniu gdy juz wszystkie będziemy mieć przed soba piłeczki - cos zabawnego i opisujacego nasz stan? No chyba, że któras z Was ma dziś jakąś wenę twórczą

kurcze... tak szybko? Myślałam, że dopiero pod koniec ciąży się pokazuje Mi się ona nie podoba
ale po podobniez znika

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-29, 11:24   #4974
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
ale po podobniez znika
ale zdjęcia dużego brzuszka już mi się za bardzo nie podobają z ta kreską
Stary 2012-10-29, 11:32   #4975
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
melduje że wyjełam kolczyk z pępka eh głupio to wygląda, a jak zarośnie to
Też wyjęłam, ale tak sobie myślę, że już chyba nie będę go nosić i zrezygnuję z niego na amen.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
ja bym mogła mieć takiego słodziaka za łóżkiem
Jakby Ci kable poprzegryzała to byś inaczej myślała

Nie wiem czy dam radę Was nadrobić

Dziś byłam na badaniach krwi i moczu, wy też musicie przed każdą wizytą robić? A jutro wizyta Strasznie się cieszę, ale też boję czy wszystko jest w porządku...

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:37   #4976
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
ale zdjęcia dużego brzuszka już mi się za bardzo nie podobają z ta kreską
No takie bardzo duże są już takie mutanckie i osobiście też nie przepadam, ale... jest w nich też coś takiego magicznego, że ach i ech... pewnie zawartość
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:42   #4977
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dziś byłam na badaniach krwi i moczu, wy też musicie przed każdą wizytą robić? A jutro wizyta Strasznie się cieszę, ale też boję czy wszystko jest w porządku...
ja też zawsze robie te wyniki Choć ostatnio kazała mi tylko mocz Za to na kolejną wizytę mam mieć mocz, krew i tę okropną glukozę po obciążeniu

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
No takie bardzo duże są już takie mutanckie i osobiście też nie przepadam, ale... jest w nich też coś takiego magicznego, że ach i ech... pewnie zawartość
nie nie... ja do nawet największych brzuszków nic nie mam To byl taki skrót myślowy - ale dokładnie to chodziło mi o to, ze raczej każda mama chyba sobie robi fotkę brzucholka tuż przed rozwiązaniem Tylko jesli ma sie taką krechę to fotka już mniej sympatyczna... Tak wiec chciałam skrytykowac sama kreskę - ale brzuszka absolutnie nie
Stary 2012-10-29, 11:44   #4978
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Też wyjęłam, ale tak sobie myślę, że już chyba nie będę go nosić i zrezygnuję z niego na amen.

no ja napewno włożę, jeszcze nie dokońca sie oswoilam że go nie mam bo się łapię i chcę dotkąć kolczyka a nie ma
ja jutro idę na badania krwi i moczu. a za ok 1,5 tyg glukoza.
no ja musze przed kazdą wizyta mocz i krew. choć teraz mi ta jedna ginka z wrocka morfologii nie zleciła ale idę spróbowac na karte ciązy jak mi położna mówiła.
trzymam kciuki za wizytę. a dziś ktoś ma?

Stary 2012-10-29, 11:44   #4979
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
oki :d to zostawimy taki jak jest
Stary 2012-10-29, 11:50   #4980
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
ja też zawsze robie te wyniki Choć ostatnio kazała mi tylko mocz Za to na kolejną wizytę mam mieć mocz, krew i tę okropną glukozę po obciążeniu
Cytat:
no ja napewno włożę, jeszcze nie dokońca sie oswoilam że go nie mam bo się łapię i chcę dotkąć kolczyka a nie ma
ja jutro idę na badania krwi i moczu. a za ok 1,5 tyg glukoza.
no ja musze przed kazdą wizyta mocz i krew. choć teraz mi ta jedna ginka z wrocka morfologii nie zleciła ale idę spróbowac na karte ciązy jak mi położna mówiła.
trzymam kciuki za wizytę. a dziś ktoś ma?
Ja na razie nic o tej glukozie nie wiem, ale pewnie to w późniejszych tygodniach się robi?

Jeśli chodzi o kolczyk to też mi łyso bez niego, w końcu jakieś 5 lat non stop go nosiłam, ale stwierdziłam, że rezygnuję. Chociaż pewnie zobaczę jak będzie wyglądał mój brzuch po ciąży

A co do tej kreski to ja mam brzuch malutki, a krecha już się robi Tak w ogóle jak oglądam Wasze brzuszki i inne na necie to się zaczynam martwić, że czemu on taki mały jest.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości