![]() |
#4951 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Witam
![]() Cytat:
Ale już kończę z tym tematem, bo sama stwierdzam, że zaczynam przynudzać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A mała fajna. Raczej widać, że lubi jeść, hehe ![]() A u nas... Celinka również się rozchorowała ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zadomowienie
|
she, skąd jesteś jeśli można wiedzieć, bo ja też z łódzkiego ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba sobie kupię te ampułki ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
![]() Nom Ninka bardzo lubi zjeść ![]() ![]() Nom ja też staram się nie martwić tymi włosami, ale nie zaszkodzi o nie zadbać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zadomowienie
|
moniczka1302 a powiedzieli ci jak pielęgnować teraz skórę?
Przyjmę każdy przepis na dania obiadowe, bo na ciasta już mam full ![]() Szymon dziś sam siedział ![]() Dziewczyny macie może kupon 30% rabatu z CCC? Odkupię ![]() Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-10-30 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Bodziak z długim rękawem na to bluzeczka też z długim Nie za gruba,rajtuzki I na to pòłśpiochy I kombinezon plus czapka rękawiczki I szalik,do tego przykrywam kocem
![]() |
#4956 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
My dzisiaj też spacerowaliśmy, potem pobieżyłam na pilates, a teraz zjadłam ostatni kawałek ciasta i ide kończyć czapkę na szydełku ( tym razem dla siebie). Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
hej - wpadam na chwilę, u nas pięknie - zimno, ale bezdeszczowo co powoduje, że jesteśmy ciągle na jakimś spacerze i też podpinam się do osób, których nerwica w domu zalewa, ja MUSZĘ wyjść, dlatego zazwczyaj dwa razy to minimum
![]() A teraz tak, pamiętacie moją walkę o spanie Adama w łóżeczku... <tfu tfu> UDAŁO SIĘ, teraz nawet nie bijemy się przy zasypianiu, kładę go czasem do łóżeczka i wystarczy pogłaskać on coś pomiałczy i śpi! no czasami trzeba go ze trzy razy podnieść i przytulić, ale to zdarza się coraz rzadziej. Co prawda nadal budzi się jak noworodek co 2-3 h, ale to mu już wybaczam - widocznie taki jego urok. Druga sprawa, walczyliśmy też o wózek, bo chociaż posiadam nosidełko, to wychodząc z nim dwa razy dziennie na minimum 2h - to jest obciążenie dla kręgosłupa, więc starałam się jak mogłam usadzić go w wózku....i wpadliśmy ostatnio na pomysł, że skoro wieczorem umie już sam zasypiać i śpi w swoim łóżeczku, to dlaczego tego samego nie zrobić w trakcie jego pierwszej porannej drzemki, siup do wózka i na spacer, oczywiście nosidełko pod wózkiem na wszelki wypadek - najpierw 15 minut, potem 30 minut, a dzisiaj byliśmy na 2h spacerze, a potem na przytomnie popołudniu na godzinnym!!! ![]() no to się uzewnętrzniłam ze swoją radością wielką a teraz chcę mojego synka pochwalić - co prawda jeszcze nie siada sam bez podparcia, za to ma już pierwszego zęba i - kupiłam mu wczoraj talerz na gwiazkdę z Mikołajem, położyłam na środku pokoju - i moje zdumienie było tak wielkie że usiadłam - nie siedzi, za to jak ruszył do przodu to teraz go zatrzymać nie można - Mój Synek RAczkuje! ![]() Kism jak tam w domu? jak dzieci? polepszyło się coś? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4958 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za odpowiedź w sprawie huli kuli.
Chciałam trochę pocytować i popisać, ale nie działa mi internet i pisze komórki i nie bardzo umie to zrobić. A może wy wiecie w sprawie mojego internetu. Wczoraj wymieniliśmy z mężem wifi do liveboxa (mamy neostrade) i wogóle nie działa internet. Odinastalowałam wszystko, zainstalowałam na nowo, wpisałam hasło, zresetowałam livebox a internet nie dziła. Jak klikam wyszukiwanie problemów to mi wyskakuje "Nie można zidentyfikować prolemu w ramach rozwiązania problemów" jak ktoś miał taki problem to proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() Pani doktor jakies 20 razy powtorzyła OILATUM, OILATUM, OILATUM. ![]() Moja mam stwierdziała, ze chyba te oilatum jej wakacje zasponsorowało ![]() Co do obiadku, to ja mam ochotę na zupę cebulową ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-10-30 o 20:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Pewnie mnie nie pamiętacie ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | ||||||||
Rozeznanie
|
Niestety nie. Podkładamy mu te rączki, ale on chwilkę się podeprze i zaraz rozkłada je na boki i robi samolot. Mieliśmy jeździć na rehabilitację do tego Ośrodka Wczesnej Interwencji ale oni mówią, że mają nawał dzieci z dużo większymi problemami i musimy czekać. Jutro przy okazji szczepienia poproszę o skierowanie na rehabilitację w poradni przyszpitalnej.
Martwi mnie to, bo jakby się podparł to mógłby dłużej poleżeć na brzuchu, pobawić się a tak to szybko się męczy i płacze, bo na plecy też się nie może przewrócić ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki, chociaż i tak pewnie będzie ryk na pół wsi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziś też był marudą, jak dałam mu zabawkę i mu wypadła to odrazu strasznie się denerwował i płakał. Cytat:
![]() Cytat:
Mój Tż jak nie ma nic upieczonego to wtedy ma ochotę a jak coś upiekę to wtedy ma inne smaki ![]() My też dziś ponad godz spacerowaliśmy. Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy dziś trochę nie przemroziłam Maksia... ubrany był tak jak wyżej napisałam. Ale czapke miał taką jesienną nie jakąś bardzo grubą i kurtkę też jeszcze nie typowo zimową. Koc też wzięłam zwykły a nie gruby. Myślałam że wyjdziemy tylko na chwilę ale zasnął i chciałam żeby pospał. Kark miał letni ale nóżki zimne jak go rozebrałam.
![]() |
#4962 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dawaj posypki do ciasta bo to sam cukier, za słodkie będzie ![]() ![]() Ja też jestem za tym żeby jednak odciągać, bo zalegające w nosie gile to łatwa droga żeby rozwinęły się bakterie. Cytat:
Oby tak dalej ze spaniem ![]() Może w końcu spacery będą dla Was przyjemnością ![]() ![]() Cytat:
![]() Pani starsza też OILATUM, OILATUM... ![]() [/QUOTE] benka99, szkoda, że tak kiepsko z terminami. A nie możecie się po prostu zapisać i czekać na swoją kolej. Prędzej czy później się dostaniecie. A może wizyta prywatna? Jednak w tym wieku dziecko już powinno lubić leżenie na brzuchu (wiem, wiem, dziecko nic nie powinno, ale jednak większość dzieciaków spędza większość czasu na brzuchu), bo inaczej faktycznie trudno czas zorganizować.
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Też miałam ochotę zrobić czapę dla siebie, już sobie nawet wymyśliłam wzór, ale z braku czasu raczej zrezygnuję. Nawet nie mam kiedy jechać po włóczki ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Zakorzenienie
|
_Agata - oczywistą sprawą było przez pierwsze 5 miesięcy, potem mój syn tak znienawidził wózek, że nie było można go do niego wsadzić, ani na "żywca" ani półspiącego bo od razu się budził i w ryk taki że syrena strażacka by się nie powstydziła, dlatego spróbowaliśmy ponownie po 2 miesiącach - i powolutku powolutku <tfu tfu> żeby nie zapeszyć, chodzimy, a ja uwielbiam pchać wózek, bo mogę być stanowczo dłużej na dworzu i dalej dojść niż jak go mam na sobie, chociaż dlatego że jak nie wisi mi na cyckach to mogę wejść do toalety, a tak nie mam sposobności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
benka99, szkoda, że tak kiepsko z terminami. A nie możecie się po prostu zapisać i czekać na swoją kolej. Prędzej czy później się dostaniecie. A może wizyta prywatna? Jednak w tym wieku dziecko już powinno lubić leżenie na brzuchu (wiem, wiem, dziecko nic nie powinno, ale jednak większość dzieciaków spędza większość czasu na brzuchu), bo inaczej faktycznie trudno czas zorganizować.[/QUOTE] proszę bardzo , np. http://allegro.pl/farmona-jantar-odz...727098935.html
![]() |
#4966 | |||
Rozeznanie
|
Odpoczywam od krzyku.
![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy pamiętacie ale pisałam kiedyś że za niemowlęcia miałam dysplazję. Wtedy USG nie było standardem (o ile w ogóle było). Wtedy lekarka zauważyła że coś jest nie tak właśnie po nierównych fałdkach na nogach. Cytat:
Cytat:
![]() I wielkie ![]() ![]() ![]() Pewnie że pamiętamy! Jak się czuje Zosia?
![]() |
#4967 |
Zakorzenienie
|
Przebudziłam się, słyszę z łóżeczka jakieś gadanie... ale jakieś takie inne. Nie stęka, nie jęczy, tylko radośnie gada sobie... Podnoszę głowę, przyświecam, a mój syn leży na brzuchu i uśmiecha się do mogę od ucha do ucha
![]() Dla mnie masakra, jest środek nocy a ja jestem nieprzytomna ![]()
![]() |
#4968 |
Zadomowienie
|
Jakie posiadacie grube koce?missed zakupić Ho mam same cienkie.czy ask też skyward się skala z butelek tt?
#4969 |
Zakorzenienie
|
dobry
![]() u nas coś trochę pochmurno.... wczoraj skończyła się zima i zrobiła się deszczowa jesień... teraz póki co nie pada... młoda zrobiła mi pobudkę o 2:30 potem przed 6 i już po spaniu. ale przed chwilą zasnęła. |
![]() ![]() |
![]() |
#4970 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
U mnie też lekarka tylko Oilatum, Oilatum, ale to tak samo jak pielkęgnacją pępka, wszyscy tylko Oscenisept Oscenisetp ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zosia chuda, ale długa teraz kupujemy ubranka na 74 jeszcze troszkę za duże, ale myślę że to kwestia maks trzech tygodni i będą w sam raz. Bodziaki wszystkie odstają nam w klacie, ale na długość są dobre ![]() Edytowane przez nasteczka83 Czas edycji: 2012-10-31 o 08:10 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale super! My dzisiaj sie nawet wyspaliśmy. Najgorzej było w tym przetrzymywaniem ze względu na zmianę czasu, ale wczoraj jakos daliśmy radę zabawiać Adasia do 20ej, ale jak tylko zjadł tak zasnął M na ramieniu. Dzisiaj w nocy jadł 2 razy, co jeszcze się nie zdarzyło, ale chyba dlatego, że jak za 3 razem się wiercił to dałam mu smoczek, chociaż on nie śpał nigdy ze smoczkiem w buzi. W ogóle wczoraj położyłam go na rogalu czyli w takiej pozycji półleżącej był i odbił się od rogala i usiadł, co prawda za chwilę upadł na jedną stronę, ale potem za każdym razem chciał tak robić, więc już nie mogę go tak zostawiać nawet na chwilę. Dziwi mnie, że np. potrafi sam posiedzieć przez kilka sekund a nie potrafi się przekręcić z brzucha na plecy. Chyba waga mu na to nie pozwala. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-10-31 o 08:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Zakorzenienie
|
Różowa ma same cienkie koce i pyta czy starła się Wam skala z butelek TT.
![]() ![]() Świetnie ![]()
![]() |
#4976 | |||||
Wtajemniczenie
|
Witam!
Ten bebilon pepti to jest takie świnstwo, że tylko tym pluje ![]() śmierdzi jak stara skarpeta... w smaku jeszcze gorsze, jak ACE!! Świetne foto!!! ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Gdybym sie nie upomniala o zważenie to by jej nie zważyła.... ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() OILATUM OILATUM - jak jakaś mantra, cały czas mam to w głowie. ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() 5,5 miesiąca ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() Moja też probuje, ale na razie bardziej skacze niż raczkuje, w szczególności jak zobaczy pilota ![]()
![]() |
#4977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4978 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pytalam sie jak dlugo bedziemy na pepti i mi pediatra powiedziala, ze po 9 miesiącach stosowania mozna sprobowac dac zwykle Co do wagi to mi do smiechu nie jest, bo je prawie zebra widac, to mnie troche przeraza, ale odwiedzialm juz w sumie 4 pediatrow i kazdy stwierdzil, ze przy jej ruchliwosci nigdy nie bedzie pulchna. ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Aha i pociągnęłam temat napięcia, to na mnie spojrzała jak na wariatkę ![]()
![]() |
#4979 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() My już nie mamy nietolerancji, ale chce jej dawać do 6 miesiąca, bo teraz słoiczki i kaszki wprowadziłyśmy, a zmiana mleka dodatkowo na jelitka nie jest dobrym pomysłem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.