Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 09:12   #4111
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Kochana, te Nux Vomica to czysta homeopatia. Ja tam osobiście nic przeciwko niej nie mam, ale nie wierzę w nią. Bo jak coś co jest rozcieńczane tysiące razy wodą albo laktozą może działać?!? Aczkolwiek mamy paru pacjentów, którzy nagminnie kupują homeopatię i wg nich działa
Oby mimo wszystko Tobie pomogło!
ja wiem, że to homeopatia, i w sumie z homeopatią jako taką do czynienia nie miałam, za to z roślinkami i ziołami mam same pozytywne doświadczenia (czasami czuję się jak czarownica ), no i tonący brzytwy się chwyta...
niektórym pomoże akupresura - mi ucisk dwóch punktów na nadgarstku daje trochę lepsze uczucie na żołądku, jednak rano i wieczorem mimo wszystko jest rzyganko. a wielu kobietom to wystarcza. teraz po prostu kolej na następny "dziwny" środek. te 7 euro poświęcę z miłą chęcią, jeśli jest jakakolwiek szansa, że pomoże. bo ja naprawdę już usycham......... jeść wprawdzie mogę, ale ja muszę dużo pić! a w aktualnym stanie daję radę tylko 0,5 litra w postaci soku pomarańczowego i mleka...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:13   #4112
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Witajcie!

Z dzidzią wszystko ok. Bobo jest już spore, bo mierzy 16,64 mm i pięknie bije mu serduszko. Wg OM tp miał być na 12.06 (7t 6d), a wg dzidzi zmienił się na 10.06 (8t 1d).
Kolejna wizyta za miesiąc.

Oczywiście przy badaniu był mój Małż, który się cieszył i szczerzył jak dziecko, które dostaje czekoladkę Żebyście zobaczyły jak się cieszył jak gin serduszko dał posłuchać. A jak dał mu zdjęcie dzidzi w 4D to stał i się na nie gapił z otwartą japą i w gabinecie i jak się rejestrowałam na kolejną wizytę Aż miło popatrzeć, że to dla Niego takie wielkie szczęście

A na 4D pięknie widać główkę z oczkiem, kręgosłup i zaczątki kończyn. Dzidzia zwinięta w kłębuszek
chce zobaczyć foto!
gratuluję udanej wizyty!

Wstałam, piję zielona z miodem, nałożyłam tę super hipoalergiczną maseczkę, powinnam trzymać 15minut-po 2ch leciałam zmywać.. boli, szczypie i jestem czerwona

spadam się trochę popakować, potem po tapety, firanki itd itp i jedziemy robić nowe mieszkanko! A tż jeszcze śpi

Miłego dnia dziewczyny!

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2012-10-31 o 09:19
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:20   #4113
Aaś
Zakorzenienie

Kurczę. napisałam wam wczoraj posta przez komórke i się nie pojawił

a propos termometru: rtęciowego to już raczej nigdzie nie kupicie bo zostały wycofane z produkcji jeszcze w 2011r.

a propos kfc: mój mąż dostaje odznakę najlepszego męża świata. jak mu powiedziałam ze bym wszamała coś z maca albo kfc to mi wczoraj na kolację zrobił domowe hamburgery!
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:22   #4114
humpback
Zakorzenienie

axella współczuję - ciekawe że maseczka była hipoalergiczna i przeznaczona dla kobiet w ciąży a tak mocno uczula.

cloche trzymam kciuki żeby ci ulżyło, nie mam żadnej rady jednak bo mdłości są mi obce póki co
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:24   #4115
cloche
Zakorzenienie

humpback, rozumiem, że smaka masz okropnego, no i broń boże nie chcę straszyć, ale wiesz coś na temat unikania orzeszków ziemnych w ciąży z powodu ich ogromnego potencjału alergizującego? ja uwielbiam wszystkie orzechy i wcinam, bo zdrowe, ale tak na wszelki wypadek orzeszki ziemne skreśliłam póki co...

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Wstałam, piję zielona z miodem, nałożyłam tę super hipoalergiczną maseczkę, powinnam trzymać 15minut-po 2ch leciałam zmywać.. boli, szczypie i jestem czerwona
oj !!!!!! bidulka... co teraz? zeszło po zmyciu? jak nie, to czymś łagodzącym... maślanką obłóż, chyba że masz jakieś łagodzące kosmetyki... w ciąży cera może niezłe figle płatać. moja z braku picia w niektórych miejscach wygląda, jak by miała pęknąć, a normalnie mam potworny przetłuszcz, po 5 minutach od mycia zalewa mnie... no cóż. hardcorowo posmarowałam się na noc masłem shea i jest dobrze póki co...

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a propos kfc: mój mąż dostaje odznakę najlepszego męża świata. jak mu powiedziałam ze bym wszamała coś z maca albo kfc to mi wczoraj na kolację zrobił domowe hamburgery!
mniaaaaaaaaam! tych macowych nie lubię. ale domowy, z miłością przyrządzony... brawa dla małża!!!
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
cloche trzymam kciuki żeby ci ulżyło, nie mam żadnej rady jednak bo mdłości są mi obce póki co
szczęściara
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:28   #4116
Mysia mysz
Zakorzenienie

Hej dziewczyny !

Gratuluje udanych wizyt i ogromnie zazdroszczę prenatalnego, my dopiero 6 grudnia mamy 12 tygodni

mam do Was pytanko takie nietypowe, za kilka będę wysyłała do siebie paczkę ze stanów z butami dla mnie i zastanawiam się czy warto coś kupić w stanach dla dzieciaczka co jets u nas trudno dostępne lub drogie? orientujecie się może?
Stary 2012-10-31, 09:29   #4117
humpback
Zakorzenienie

cloche nie wiedziałam, dziękuję za informację. postaram się ograniczyć je w takim razie, choć smaki zmieniają mi się tak prędko że przypuszczam że przed końcem tygodnia nie będę mogła patrzeć na masło orzechowe.

Aaś gratulacje dla pomysłowego męża domowe hamburgery są milion razy lepsze niż te z maca.
Stary 2012-10-31, 09:50   #4118
lonely_lady
Zakorzenienie

u nas w końcu ładna pogoda znaczy zimno jest, ale słonko pięknie świeci

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:55   #4119
Margosia__
Zakorzenienie

A ja muszę zrobić przemeblowanie w kuchni...
Ktoś tak pomyślała, że zrobił jedyne sensowne szafki przed kaloryferem...
i teraz w szafkach jest tak strasznie gorąco, że muszę pozabierać, np jedzenie dla zwierząt... bo boję się, że pod wpływem ciepła to się wszystko zepsuje;/
A inne szafki są jakieś takie nieciekawie porobione...
ech.. a tak cieszyliśmy się, że udało się kupić mieszkanie z ładną i wyremontowaną kuchnią
Już wiem gdzie był haczyk
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:57   #4120
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Z dzidzią wszystko ok. Bobo jest już spore, bo mierzy 16,64 mm i pięknie bije mu serduszko. Wg OM tp miał być na 12.06 (7t 6d), a wg dzidzi zmienił się na 10.06 (8t 1d).

Mysia ciuszki w Stanach są tanie i BOSKIE!!!

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
szukam słońca i nie widzę całe zabrałaś?

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ktoś tak pomyślała, że zrobił jedyne sensowne szafki przed kaloryferem...
i teraz w szafkach jest tak strasznie gorąco, że muszę pozabierać, np jedzenie dla zwierząt... bo boję się, że pod wpływem ciepła to się wszystko zepsuje;/
A inne szafki są jakieś takie nieciekawie porobione...
ech.. a tak cieszyliśmy się, że udało się kupić mieszkanie z ładną i wyremontowaną kuchnią
Już wiem gdzie był haczyk
szafka przy kaloryferze? a nie za zimno jest wtedy? Chyba tylko makarony nadają się do trzymania w takiej szafce
Stary 2012-10-31, 10:04   #4121
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

szafka przy kaloryferze? a nie za zimno jest wtedy? Chyba tylko makarony nadają się do trzymania w takiej szafce
W kuchni mimo zabudowania kaloryfera jest ciepło...
ale to jedyne sensowne szafki bo wszystkie inne są narożne i niezbyt praktyczne... w ogóle ktoś dziwnie zaprojektował kuchnię
Np. półki są bardzo niskie tak, że ciężko jakiś wyższy słoik w nich upchnąć itp.

No nic powyciągam wszystko i będę kombinować...
Jakoś musi się udać
Stary 2012-10-31, 10:05   #4122
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
lonely położna środowiskowa MUSI Cię odwiedzić po porodzie i to na pewno więcej razy niż raz! ale teraz nie pamiętam ile. Będzie Ci zaglądać do c*pki i sprawdzać czy wszystko ok i ogólnie dzieciaczka oglądać i udzielać rad.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
hejo. jade na badania, ale zawaliłam. Miałam zrobic mocz-wysikałam się do wc jak to można nazwać siknięciem, bo tak mało;/ Wczoraj 23.30 a ja
Nuna jak zwykle ranny Ptaszek, pierwsza na forum jak tylko siknęłaś i reszta do pojmniczka poszła, to nawet dobrze, bo najlepszy jest "mocz środkowy" Powodzenia na badaniach

Cytat:

Oczywiście przy badaniu był mój Małż, który się cieszył i szczerzył jak dziecko, które dostaje czekoladkę Żebyście zobaczyły jak się cieszył jak gin serduszko dał posłuchać. A jak dał mu zdjęcie dzidzi w 4D to stał i się na nie gapił z otwartą japą i w gabinecie i jak się rejestrowałam na kolejną wizytę Aż miło popatrzeć, że to dla Niego takie wielkie szczęście

A na 4D pięknie widać główkę z oczkiem, kręgosłup i zaczątki kończyn. Dzidzia zwinięta w kłębuszek
Super Mina Tż-tów jest bezcenna, mój też mnie swoją rozczulił

Pochwal się zdjęciem

Cytat:
kochanyyyy

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
mam do Was pytanko takie nietypowe, za kilka będę wysyłała do siebie paczkę ze stanów z butami dla mnie i zastanawiam się czy warto coś kupić w stanach dla dzieciaczka co jets u nas trudno dostępne lub drogie? orientujecie się może?
na pewno ubranka. Ładniejsze, lepszej jakości i cenowo chyba lepiej to wychodzi

Cytat:
szukam słońca i nie widzę całe zabrałaś? [COLOR="Silver"]

Stary 2012-10-31, 10:07   #4123
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
Cytat:
Napisane przez lonely_lady

szukam słońca i nie widzę całe zabrałaś?
u mnie też nic nie widać, chmury tylko

Margosia masz szafkę idealną do suchych produktów - przyprawy, sucha karma dla zwierzaków, bakalie, mąka, cukier, ryż itp.
Stary 2012-10-31, 10:08   #4124
lonely_lady
Zakorzenienie

Jejuuuuu... ja się dzisiaj nie wyspałam. Tż choroba rozkłada, najadł się czosnku i tak mi śmierdziało całą noc, że już chciałąm iść do innego pokoju spać... Dodatkowo, ma katar więc chrapał okropnie Już byłam zdecydowana i chciałąm sobie iść.. ale szkoda mi się Go zrobiło więc zostałam

Stary 2012-10-31, 10:10   #4125
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Jejuuuuu... ja się dzisiaj nie wyspałam. Tż choroba rozkłada, najadł się czosnku i tak mi śmierdziało całą noc, że już chciałąm iść do innego pokoju spać... Dodatkowo, ma katar więc chrapał okropnie Już byłam zdecydowana i chciałąm sobie iść.. ale szkoda mi się Go zrobiło więc zostałam
hehe mi to zawsze iść szkoda spać dlatego że nie będę się miała do kogo przytulić. Więc jak TŻcik chrapie to go budzę
Stary 2012-10-31, 10:11   #4126
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!

Gratuluję, super sprawa Ja się doproszę o 4d na prenatalnym. Mam nadzieję
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Jak pracowałam w żłobku to mieliśmy taką sytuację, że chłopiec urodził się w Niemczech, ale ze względów osobisto-rodzinnych musieli na pare lat przyjechać do polski... przyszedł do nas jak miał 1,5 roku i oczywiście praktycznie nic nie mówił;p
Mama do niego w domu mówiła po niemiecku i jak jeździli tam np. do lekarza to wszystko tam po niemiecku... a tato i starsi bracia (Polacy) no i my w żłobku po polsku...
Mama mówiła do niego po polsku tylko w naszej obecności, żebyśmy wiedziały o czym z nim rozmawia jak szli do szatni i zostawali sami to tylko po niemiecku...
I też odpowiadał jej po polsku, ale wszystko rozumiał więc myślę, że jak kiedyś wróci do Niemiec to nie będzie miał problemu z przestawieniem się...
Dodam tylko, że bardzo szybko nauczył się mówić i w sumie najlepiej ze wszystkich dzieci
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ochh... też się obawiam, jak oni mi cokolwiek z moczu chcą zbadać, jak ja mało moczu mam no ale tonący brzytwy się chwyta, słyszałam o jakichś homeopatycznych kropelkach na takie stany (również podobno świetne na kaca). w niemczech nazywa się to
NUX VOMICA
podobno nie ma przeciwwskazań w ciąży, chyba sobie kupię w formie kropelek i powiem, czy działa

oj może być nieźle namieszane, trzeba ogromnej konsekwencji rodziców...
ja znam w sumie trzy polki, które za dzieciaczka przyjechały z rodzicami do niemiec. w ich domach było mówione wyłącznie po polsku. dwie z nich, które emigrowały około 5. roku życia, nie pamiętają traumy w przedszkolu, po niemiecku nadawają bez akcentu, za to po polsku brzmią jak "obce" no i z pisaniem ogromne problemy.
trzecia wyjechała w wieku 2 latek. mówi, że pamięta, jak się dzieci z niej nabijały na podwórku czy w przedszkolu, bo nikt jej nie rozumiał. i mówiła, że to było straszne. oczywiście teraz niemiecki pierwszorzędny, polskiego nawet nie próbuje pisać.
więc trzeba wyważyć... na podwórko puszczać odpowiednio wcześnie, żeby dzieciaki już w piaskownicy podłapali co trzeba. ale o polskim nie zapominać, jeśli mieszkamy za granicą, bo ten język zawsze ucierpi, jeśli dzieciak nie będzie czytał i pisał...

czarnola

szprotka ale fajnie mój też ma taką minę jak się gapi na usg

Na pewno dużo zależy od rodziców. Jak do tego podchodzą, czy mają czas i wiele innych czynników. Ale od dziecka też, bo no czy chcemy czy nie chcemy każde dziecko jest inne. Jedne łapią szybciej inne wolniej. I gdybym ja miała możliwość by moje dziecko było dwu,trzyjęzyczne to dałabym wszelkich starań by tak było. A tak póki co, będzie uczone angielskiego i może szwedzkiego, bo mama moja doskonale umie, a jak wiadomo, podstawy też są ważne, bo później jest się łatwo oprzeć przy uczeniu się innych języków.

Wstawiam wczorajszą wiercipięte. I wogóle zapomniałam się poskarżyć, ani TŻ ani mój tata co więcej, nawet brat nie potrafili określić gdzie co jest i mówili, że tam jest jakieś plamki i sprawili mi przykrość. Bo ja widzę wszystko....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CCF20121030_00000.jpg (59,0 KB, 59 załadowań)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:13   #4127
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margosia masz szafkę idealną do suchych produktów - przyprawy, sucha karma dla zwierzaków, bakalie, mąka, cukier, ryż itp.
Nie jedną szafkę a 3
niby tak...tylko ja wygodna jestem i lubię mieć te produkty pod ręką jak gotuje... więc trzymam je w szafce koło kuchenki...
a ta jest z drugiej strony kuchni
Wystarczy, że lodówkę mam w przedpokoju bo w kuchni nie ma miejsca

Ech... lubię mieć tylko takie problemy:brzydal :
Stary 2012-10-31, 10:13   #4128
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
chce zobaczyć foto!
Cytat:

Pochwal się zdjęciem

Chętnie, ale nie mam pod ręką skanera, a foto aparatem prześwietlone wychodzi mimo, że próbowałam różnymi programami cykać. Jak dopuszczą mnie jutro do skanera, to Wam wrzucę

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:30   #4129
humpback
Zakorzenienie

Motylek jak to można nie zobaczyć? wszystko piękne i bardzo wyraźne

lonely ja dziś przysnęłam w autobusie. mój organizm teraz ma 2 tryby: spać i jeść. a najgorsze że cieszyłam się że jutro jest wolne i się wyśpię tak jak lubię, ale jedziemy na wieś na cmentarz z bratem męża i on chce wyjeżdżać o 6.30. nie ma litości

szprotka ja też chętnie zobacze zdjęcie

Margosia 3 takie? no to wygląda na to że szafek ci nie zabraknie
Stary 2012-10-31, 10:37   #4130
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
I wogóle zapomniałam się poskarżyć, ani TŻ ani mój tata co więcej, nawet brat nie potrafili określić gdzie co jest i mówili, że tam jest jakieś plamki i sprawili mi przykrość. Bo ja widzę wszystko....
widzisz bo Ci powiedział lekarz ja jak widziałam pierwsze w życiu USG to też się dziwiłam co oni tam widzą ale teraz już wszystko ładnie rozpoznaje.
Stary 2012-10-31, 10:39   #4131
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

Mysia ciuszki w Stanach są tanie i BOSKIE!!!
wiem wiem:P jako, że zobaczyłam 2 kreski w czasie delegacji zdążyłam kupić 3 piękne komplety po 7 dolców tyle, że z ebay nie bardzo mi się opłaca zamawiać, bo np. kombinezon disney mi wychodzi 10 dolców a na allegro jest za 45 zl wiec nie ma się co bawić, może wyślę wujka na zkaupy stacjonarne jak będę znała płeć
Stary 2012-10-31, 10:51   #4132
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
widzisz bo Ci powiedział lekarz ja jak widziałam pierwsze w życiu USG to też się dziwiłam co oni tam widzą ale teraz już wszystko ładnie rozpoznaje.
Cytat:
Motylek jak to można nie zobaczyć? wszystko piękne i bardzo wyraźne

lonely ja dziś przysnęłam w autobusie. mój organizm teraz ma 2 tryby: spać i jeść. a najgorsze że cieszyłam się że jutro jest wolne i się wyśpię tak jak lubię, ale jedziemy na wieś na cmentarz z bratem męża i on chce wyjeżdżać o 6.30. nie ma litości

szprotka ja też chętnie zobacze zdjęcie

Margosia 3 takie? no to wygląda na to że szafek ci nie zabraknie
O dziwo nie mówił gdzie co, tylko zapytałam czy tym razem to wielkie to głowa, bo na ostatnim USG pomyliłam pęcherzyk żółciowy z głową i myślałam, że już ma taką dużą.
Ale może wiem, bo machało czym trzeba to mi jakoś łatwiej zwizualizować.
W ogóle był TŻ ze mną na wizycie, ale nie wszedł, bo chciałam się najpierw zapytać, a później zapomniałam. Ale teraz wiem, że facet może być od pierwszej minuty do ostatniej. Więc na następnym będzie na pewno

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:02   #4133
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Ale się wczoraj rozgadałyście

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Wstawiam wczorajszą wiercipięte.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:04   #4134
Katate
Raczkowanie

Hejka Ja dziś w domu cały dzień z synkiem zostaje. Miałam rano jechać z nim na szczepienie, ale jakąś chrypkę ma od wczoraj i odwołałam. Nienawidzę tych szczepień i zawsze mnie to stresuje więc nawet z chęcią zostałam w domu Mam tylko nadzieję, że go nie rozłoży jakaś choroba.
Nie wiem co to za fenomen jest, że zawsze jak jest święto, niedziela itp. i nie możesz pójść do swojego pediatry to zazwyczaj wtedy akurat maluch się pochoruje, ehh A że jutro święto to może coś się szykuje.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mdłości minimalnie przechodzą, ale opornie im to idzie Radzę im się pospieszyć

No cóż, pozostaje mi cierpliwie czekać U mnie dzisiaj zaczął się 10 tydzień.
Ja czekałam do 14 tygodnia i szczerze mówiąc to już się powoli poddawałam i myślałam, że to się nigdy nie skończy Ale się skończyło I okazało się, jak niewiele do szczęścia potrzeba
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:07   #4135
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Gorące kąpiele w ciąży nie są wskazane - gdzieś czytałam.

Witajcie,
Jestem już w domu. Dostałam duphaston, tydzień L4 i leżę. Dziękuję za wszystkie miłe słowa.

Co do soków i marchewek, to miałam napisać wczoraj, ale telefon w szpitalu mnie wkurzył i walnęłam nim w kąt.

Wszystkie witaminki, karotki, a nawet kubusie, to wielki bullshit. Miałam swego czasu psychologię rozwojową i pamiętam, że kobieta aż się gotowała, jak pewien kolega opowiadał, że jego ciężarna żona właśnie je spijała. Powiedziała, że tam nic wartościowego nie ma, a już w tych tańszych odpowiednikach typu TIPowe, biedronkowe, itd. to sam cukier. Jeśli któraś ciężarna naprawdę chce pić te soki dla zdrowia, to najlepsze są swoje przetwory i soki jednodniowe, typu Marwit. Ja sama lubię i piję te kubusiowe, ale bez przegięć. No i faktycznie lepiej wciągnąć kilka marchewek, nawet jeśli one nie są pierwszej klasy. Nie sądzę, że w witaminkach i karotkach są najwyższej jakości marchewki.

Buziaki. Ponadrabiam ile uda mi się wysiedzieć przed kompem.
Dbaj o siebie teraz
Co do soczków to uważam tak samo ale piję od czasu do czasu ale nie jako źródło witamin

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ja sobie kupiłam sokowirówkę - za niecałe 200 zł. Mam nadzieje, że przyjdzie jutro. Jadę też na święta do rodziców to przywiozę sobie skrzynkę ekologicznych jabłek i marchewek i powinno mi się zwrócić
Też chcę kupić bo mi się spaliła moja
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
od godziny siedzę w google i czytam o termometrach ... chciałam kupić bezdotykowy, ale jest mnóstwo opinii, że podają co chwilę różne wyniki, to samo z dousznymi. te w smoczkach też nie do końca się sprawdzają, rtęciowe za długo mierzą ... wrrrr chyba kupię zwykły elektroniczny i na tym się skończy
Ja się jeszcze nie orientowałam w tej kwestii. Mamy jakiś z brauna, dałam 30zł i wg mnie źle mierzy
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ehhh wkurzyłam się i zamiast termometru kupiłam 10 pieluch tetrowych, 5 flanelowych, podkłady poporodowe (bo akurat u jednego sprzedawcy były i stwierdziłam że i tak trzeba będzie ) i dwie pary legginsów.
i 6 dużych ręczników dobrej jakości, bo potrzebujemy, ale w tym dwa na prezent już na święta.
i zaraz połowy wypłaty nie będzie
za miesiąc ciąg dalszy wyprawki
łoł, szybko się zabierasz ja planuję po nowym roku zacząć zakupy i chcę większość rzeczy do szpitala i pielęgnacji kupić za jednym zamachem
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
z tym kilkujęzycznym wychowaniem - u mnie też tak będzie. tylko jeszcze nie wiem, kto po jakiemu... nie wiem, czy mamy w domu po polsku, a niemiecki maluch gdzie indziej podłapie, albo ja po niemiecku, małż po polsku? albo ja po angielsku, małż polsku, a niemiecki z podwórka wiem, że ważne jest, by nie mieszać. czyli konsekwentnie każdy z otoczenia powinien się trzymać jednej wersji
Moja szwagierka urodziła w Niemczech i mówiła do małej raz tak, raz tak a jej tata (nie mieszkają razem, odwiedza je czasem) mówi do niej tylko po niemiecku. Małej się trochę mieszało ale miała 3 lata jak poszła do przedszkola i migiem załapała wszystko Jak przyjechała w tym roku na wakacje do nasz to przed 2 dni tylko po niemiecku mówiła i nikt jej nie rozumiał później zaczęła wtrącać polskie słówka, w sklepie pytała "keine chlebek?" (choć nie wiem czy to poprawnie ), na sam koniec pięknie mówiła już tylko po polsku i pojechała biedna do domu
Cytat:
hejo. jade na badania, ale zawaliłam. Miałam zrobic mocz-wysikałam się do wc jak to można nazwać siknięciem, bo tak mało;/ Wczoraj 23.30 a ja
rozbawiło mnie to trochę

ale dziewczyny co Wy macie z tym siusianiem, że nie możecie więcej??

Cytat:
Witajcie!

Gratuluję udanej wizyty
Cytat:
Kurczę. napisałam wam wczoraj posta przez komórke i się nie pojawił

a propos termometru: rtęciowego to już raczej nigdzie nie kupicie bo zostały wycofane z produkcji jeszcze w 2011r.

Na all rtęciowe chyba jeszcze są...

Zjadłabym domowego hot doga!
Cytat:
O cholera! Mnie każda maseczka szczypie ale nie aż tak a tu wielce dla ciężarnych, łagodniejsza
Cytat:
Wstawiam wczorajszą wiercipięte. I wogóle zapomniałam się poskarżyć, ani TŻ ani mój tata co więcej, nawet brat nie potrafili określić gdzie co jest i mówili, że tam jest jakieś plamki i sprawili mi przykrość. Bo ja widzę wszystko....
Piękny maluszek Ja Ci powiem, że kiedyś też średnio rozpoznawałam, więc daj im szansę

Witam ponownie
Byłam w mieście po kwiaty na groby, jestem już z powrotem i biorę się za sprzątanie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:23   #4136
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Kochane, udało mi się zrobić zdjęcia zdjęć naszego maluszka. Oto one:
Śliczny

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Witam Was już oficjalnie jako Pani magister!
Gratulacje !!!

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Powoli wraca mi apetyt co mnie bardzo cieszy

Cytat:
kto chce domową pizzę??
ja

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Mam
http://www.youtube.com/user/mamotato.../videos?view=0
jestem w szoku jak on przekłada te dzieciaczki
Widziałam już kiedyś jego filmiki Fajnie opowiada, pokazuje ale wczoraj jak coś oglądałam to przez jego głos zachciało mi się spać

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
mialam w PL Cocer Spaniela,ale niestety musialam ja oddac jak sie okazalo ze wyjezdzamy do UK
Ohh przezylam to strasznie bo byla dla mnie jak dziecko,i do tej pory jak widze spanielki to lezka kreci sie w oku,i stwierdzilam ze juz nie chce zadnego zwierzaka,bo za bardzo sie przywiazuje,a pozniej serce mi peka ;(
Śliczny piesek

Cytat:
Co do tokso, to nie byłabym taka pewna, że ciężko się zarazić. Dziewczyna (teraz już żona) mojego dalszego kuzyna zaraziła się tokso. Nie miała zbyt wielkich kontaktów z kotami, kiedyś pojechali na wieś do znajomych i tam bawiła się z jakimś dachowcem. Strasznie cierpiała.... leżała w szpitalu, miała paraliż... okropność ! Po długoletnim i bardzo kosztownym leczeniu doszła do siebie. Ale dalej ma problemy zdrowotne, teraz już dłuższy czas starają się o dzieci i też jest problem. A do kotów ma wstręt. Jak widzi z daleko to zaraz panikuje...
Straszne

Cytat:
Cześć!
wróciłam!
było fantastycznie w tym krakowie
Cieszę się, że wyjazd udany

Cytat:
ale słuchajcie jaka historia. wracamy sobie autobusem na dworzec i ja sobie siedze, nie wadzę nikomu i nagle jakaś babka do mnie z jakąś legitymacją wyskakuje, że mam wstać bo to jest miejsce dla potrzebujących a nie dla dzieci ja się rozglądam i patrzę ze to faktycznie miejsce dla niepełnosprawnych itp. ale że duszno było strasznie w tym autobusie to jakoś nie widziałam powodu żeby jej ustapić (babka koło 40-stki) i jej mówię, że jestem w ciązy i ja tez mam prawo tutaj siedzieć.
matko jak ona mnie zaczęła wyzywać. że jej to nie interesuję, że jestem nie wychowana i mam wstawać natychmiast. no wyobrażacie to sobie? ktoś tam jej ustąpił ale ta nadal swoje. no pół autobusu na nią wsiadło żeby się uspokoiła itp. a ta nadal ludzi od buraków wyzywała.
i uwaga. najciekawsze rzecz. jechała cały 1 (tak tak, słownie :jeden: ) przystanek.
Co za baba

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-31, 11:35   #4137
xal
Zakorzenienie

Cytat:
I wogóle zapomniałam się poskarżyć, ani TŻ ani mój tata co więcej, nawet brat nie potrafili określić gdzie co jest i mówili, że tam jest jakieś plamki i sprawili mi przykrość. Bo ja widzę wszystko....
Nie przejmuj się, po pierwszym USG dzidzię nazwaliśmy "kropek" bo mężuś stwierdził, że skoro twierdzę, że ta kropka to dzidziuś to pewnie tak jest
Jak wczoraj pytałam, czy chce iść ze mną na USG, to powiedział, że jeszcze nie teraz bo nic nie widać. Się śmieję, że jeszcze nie będzie transparentu powitalnego dla tatusia to po co iść Niestety fakt jest taki, że mężuś późno wraca, to może i lepiej, że tak na wesoło podchodzi do tego, że nie podgląda "na żywo".

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:39   #4138
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się, po pierwszym USG dzidzię nazwaliśmy "kropek" bo mężuś stwierdził, że skoro twierdzę, że ta kropka to dzidziuś to pewnie tak jest
Jak wczoraj pytałam, czy chce iść ze mną na USG, to powiedział, że jeszcze nie teraz bo nic nie widać. Się śmieję, że jeszcze nie będzie transparentu powitalnego dla tatusia to po co iść Niestety fakt jest taki, że mężuś późno wraca, to może i lepiej, że tak na wesoło podchodzi do tego, że nie podgląda "na żywo".
A to mój koniecznie chciał iść na usg i teraz specjalnie tak ustalam wizyty aby mógł być ze mną

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:43   #4139
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
A to mój koniecznie chciał iść na usg i teraz specjalnie tak ustalam wizyty aby mógł być ze mną
Też tak robię

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-31, 11:44   #4140
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
mój też stwierdził że na razie nie będzie ze mną chodził na usg bo i tak nic nie widać. pójdzie jak już będzie coś konkretnego. no ja nie wiem - śmiać sie czy płakać
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości