Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 20:11   #1141
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

myha fajny kombinezon

Marysia wstala zeska jak skowronek i bez goraczki - ufff

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:13   #1142
adrji
Raczkowanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
EVE no rzesz znów coś Mery dolega? Kiedy to sie skończy?? Biedna...
KOLINA ty tez po CC. Mnie sie zapytała gina jak chce rodzic. powiedziałam jej, że chyba CC. Mój TŻ zabronil mi rodzic SN (biedaczek troche sie napatrzałjak sie meczyłam)
OLIWKO własnie miałam pytac jak rozwiazujesz sprawe spania dwójki. My myslimy o kupnie juz łóżka Martynie. W sumie bedzie miała juz prawie 2 latka. Nie ma sensu kupowac drugiego lózeczka.
IUSTYNA biedna Zuz. Dobrze, ze nózki wróciły do normy

Moje dziecie śpi juz od 19:20. Coraz wczesniej zaczyna chodzic spac. Ta zmiana czasu ja rozstroiła Miaal dzisiaj godzinny spacer i zachaczyłysmy tez o bawilandie. Dziecko sie wyszalało.

Wygrałam aukcje:http://allegro.pl/kombinezon-ca-i2750055821.html
Myśle, ze sie oplacało
1) pytała się jak chcesz rodzić czyli bierze pod uwage ze mogłoby być sn? mówila Ci gin czy wogole jest taka szansa, tak się dopytuje bo zastanawiam się czy jest jakiś faktycznie czas określony

2) kuzynka (rówieśniczka J) śpi od urodzin roczku w swoim 'dorosłym' łózku więc Martyna to już wogóle będzie starsza siostra

3)bardzo ładny i fajny, spokojnie sie opłacało!

Edytowane przez adrji
Czas edycji: 2012-10-31 o 20:27
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:18   #1143
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat dnia:

Na Haloween przebiorę się za okres, potem się spóźnię i wszyscy się będą bali...

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-10-31, 20:28   #1144
iustyna1
Wtajemniczenie

Muszę ogarnąć kuchnię a tak mi się nie chce!!!!!!!!!!!!!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:30   #1145
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Oliweczko bardzo mądrze, bo albo przenosić dziecko z pół roku przed urodzeniem do dorosłego albo po urodzeniu rodzeństwa inaczej bedzie myślało ze nie dość ze brat/siostra zabrał mame/tate to i łóżeczko

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:37   #1146
mamad1
Zadomowienie

Wczoraj mieliśmy ważną sprawę do załatwienia, to Patryk, jak na złość, spał ponad 2 godziny i musiałam go wybudzać. A dzisiaj wymysliłam sobie pełno zajęć na czas jego drzemki, to spał może z 45 minut Nawet ciasto wałkowałam jedną ręką, bo musiałam go nosić na rękach. Widać, że coś mu dolega. Chyba kolejne zęby, bo rączka ciągle w buzi. W ogóle zrobił się strasznie "przytulaskowy". Często chce, żeby go na ręce brać, przytula się, całuje mnie Tylko nie mogę patrzec, jak go coś męczy... Mam nadzieję, że to te zęby faktycznie (brakuje mu dolnych trójek, bo na piatki to chyba jeszcze za wcześnie).

Przepraszam, że tak mało piszę, ale ledwo wyrabiam się z czytaniem Was. Zaraz i tak idę spać, bo padam po takim dniu, a w nocy nie wiadomo, ile pobudek mnie czeka
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 20:52   #1147
zanetaa88
Zakorzenienie

Ja kupiłam damie dynie,
ale jutro będziemy z niej robić stwora.
Dzisiaj wydrążała miąższ z dyni w żłobku,
to w domu się też pobawimy

Wybrała sobie dynię w sklepie,
to myślę że wyjdzie Nam coś oryginalnego.

Dziewczyny polecałyście paputki z firmy befago,czy jakoś tak?
nadal polecacie?Moja dama zaraz paputki będzie miała za małe,
a tuptusie kupiłam za duże i myślałam właśnie nad jakimiś które mają grubszą podeszwę, bo mam zimne panele i kafelki i wolałabym aby w czymś cieplejszym chodziła przez okres zimowy.

Marzena
jak długo czekałaś na czapkę !?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 21:10   #1148
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
myha fajny kombinezon

Marysia wstala zeska jak skowronek i bez goraczki - ufff

wczoraj mnie nie było to tyle do nadrobienia, dziś jestem i pustki

och Wy

u mnie w domu cisza...i w sumie nie wiem gdzie dziś spać, u Jasia czy w łóżku...

a poza tym to ja głupia chciałam dzień przed 1.11 o godz. 20 kupić znicze w biedronce... o naiwności! i jutro pod cmentarzem trzeba będzie przepłacić...

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-10-31 o 21:14
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 21:17   #1149
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
a poza tym to ja głupia chciałam dzień przed 1.11 o godz. 20 kupić znicze w biedronce... o naiwności! i jutro pod cmentarzem trzeba będzie przepłacić...
Ja w mojej dzisiaj o 17.00 kupiłam . Stało jeszcze kilka palet a ludziów jak mrówków
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-10-31, 22:04   #1150
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

wczoraj mnie nie było to tyle do nadrobienia, dziś jestem i pustki

och Wy

u mnie w domu cisza...i w sumie nie wiem gdzie dziś spać, u Jasia czy w łóżku...

jak bylam w Lidlu to bylo ich mnostwo -ciekawe od czego to zalezy.

A ja.... czuje sie fatalnie, ide spac. Ale chce jeszcze marysi zrobic inhalacje jak usnie twardym snem.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-10-31, 22:08   #1151
brumek
Zakorzenienie

Ela - ale słodziak niewinny z Twojego dziecka

Justyna - Zuz jest piękna, wiotka, smukła, och Będziecie mieli niezłe zamieszanie z zakochanymi w niej chłopakami

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
pokrotce: mocz w normie wiec nie tu tkwi probldm. mamy antybiotyk tylko nadal ine wiadomo co jest. za to przez to niejedzenie jest anemia i leukocytoza...
A to na co w takim razie antybiotyk? Tak w ciemno strzelają?

Cytat:
Wjezdzam do domu a moj TZ mi oznajmia ze Maria kaszle dzwonie prywatnie po lekarzach - urlopy, wyjezdzaja na groby. Jeden przyjmuje od 18 prywatnie 10 km ode mnie. Mierze jej temp. 37,6 Wiec pakuje Mery do auta z tz i do rejonu - pani dr patrzyla jak na wariatow, ja mowie ze nie wyjde dopoki nas pani nei przyjmie i jej nie zbada dokladnie. No i co, osluchowo czysto, podawac mucosolvan i inhalowac --->nic nowego. A i obserwowac. Marysia padla w aucie o 13 i do teraz spi. A ja TZ do pracy zawiezc, na cmentarz jechac pomnik ogarnac, bo wreszcie laskawie zrobili nam plyte wczoraj. I co tylko ja moglam bo siorka nie moze i mama tez. Wiec dziecia zostawilam pod opieka babci TZ i na leb na szyje jade. I wlasnie niedawno wrocilam i pije kawe. Czekam az tZ wskoczy na godzinke przerwy i musze jechac po klucze do urzedu, bo w piatek ja otwieram.
Kurczę, coś nie chce jej choroba odpuścić Och Maryś, zdrowiej wreszcie tak do końca

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
a nie mamy żadnych rajstopek, chyba czas zakupić polecacie moze jakieś co się fajnie jakościowo noszą?
pamietam że Jaśko Telikowy miał fajne tygrysy
Ja mam 4 pary bardzo fajnych, ale nie wiem jaka to firma. Jutro sprawdzę, przypomnij mi, bo teraz nie chcę do Tymka pokoju włazić. Dostałam je od mamy, ona kupuje w jakimś sklepie koło siebie. Na poprzednią zimę też nam kilka takich kupiła i były świetne jakościowo.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
pokażę Hani te Wasze hiciory. może coś przypadnie jej do gustu póki co rządzą teletubisie, a z teledysków to kaczuszki i "autobus" baby tv. w autobus to się nawet bawimy bez teledysku. bardzo fajny. Hanka jak chce sie pobawić to robi tu-tu-tu . za odkrycie "autobusu" wysyłam buziaki dla Telika (bo kiedyś pisała, że puszcza jaśkowi)
A co to za autobus, bo nie kojarzę?

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Patik:
Sprawę wygraliśmy, tż zostł uniewinniony. Czekamy 7 dni na uprawomocnienie się wyroku i składamy pozew o zwrot kosztów czy jak to sie nazywa.

No ale przecież MUSIAŁO tak być! Super, ze już ten problem macie z głowy. Tyle nerwów, czasu i zamieszania zupełnie nie z Waszej winy...

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Wczorajszy incydent Antka byl jednorazowy, wiec chyba faktycznie to ten wlos, bo katar jest taki sam, czyli nie przeszkadza w spaniu. Za to marudzi od rana i czuc czworke pod dziaslem, wiec moze to tez bylo przyczyna.
Dobrze, że na tym się skończyło A czwórka niech szybko wychodzi!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Brumku ja własnie szukam non stop pracy , wysyłam cv ale doopa z tego jest nie mogę pozwolić sobie na siedzenie w domu bo bez pracy i kasy to my na ulicy wylądujemy lada moment
Kurde i nikt nie odpowiada, nie masz propozycji?

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dla nie fb-kowych mam Szymuś
Denis Jęzor ma boski

Cytat:
Brumku nie martw sie, bedzie dobrze. Moje dziewczyny szczepione kazda czyms innym (Wiki MMR, Zuzia Priorix), a zadnych powiklan nie bylo.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
bry Kuniaste

no cio
Bardzo rozmowna dzisiaj koleżanka jest, nie ma co
Pisz jak tam Krzychu! Tak mało o nim mówisz ostatnio Shirka, a jak Ty do niego mówisz w domu? Krzysiu czy Żbiku?

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
J
U mnie dzien pod znakiem melancholii. dzis mija rok od śmierci mojego kochanego dziadka. Cały dzien myśle dzis o nim

Cytat:

Na Haloween przebiorę się za okres, potem się spóźnię i wszyscy się będą bali...
Fajne

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Wczoraj mieliśmy ważną sprawę do załatwienia, to Patryk, jak na złość, spał ponad 2 godziny i musiałam go wybudzać. A dzisiaj wymysliłam sobie pełno zajęć na czas jego drzemki, to spał może z 45 minut Nawet ciasto wałkowałam jedną ręką, bo musiałam go nosić na rękach. Widać, że coś mu dolega. Chyba kolejne zęby, bo rączka ciągle w buzi. W ogóle zrobił się strasznie "przytulaskowy". Często chce, żeby go na ręce brać, przytula się, całuje mnie Tylko nie mogę patrzec, jak go coś męczy... Mam nadzieję, że to te zęby faktycznie (brakuje mu dolnych trójek, bo na piatki to chyba jeszcze za wcześnie).
Dzieci zdecydowanie uczą, że planować to sobie można... I przykro mi, ze się Patryk musi tak męczyć

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
My rozważaliśmy kupno łóżka piętrowego, żeby Julcia spała na dole, a Mateuszek dopiero za jakieś 2 latka poszedłby na dół, a Jula na górę, ale jednak stwierdziliśmy, że Julcia jest zbyt mała na łóżko piętrowe i niedoż że takie zmiany nastąpią w Jej życiu w postaci braciszka, to jeszcze Jej łóżeczko zabrać....narazie dwa łóżeczka muszą być
Wydaje mis się, że bardzo mądrą decyzję podjęliście

A u nas przemiły dzień Od 2 dni Tymek jak odmieniony - nie boli go, więc szaleje, czaruje, cały dzień jest roześmiany, rozgadany i szczęśliwy

Telik - a Ty chcesz bacikiem?
Stary 2012-10-31, 22:24   #1152
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
J
CrazyMachine dziwne ze czulas JAKIS ból a znieczulenie tylko zlagodzilo a nie usmierzylo całkiem. Mnie po znieczuleniu juz nic nie bolało. Lezalam jak na plazy. z tym ze miałam założony cos na kształt wenflonu na plecach i jak czułam ze cos pobolewa to sama dozowalam dawkę znieczulenia.
Też bym tak chciała. Po 8 godzinach błagalnym tonem powiedziałam, że dłużej nie dam rady i niech mi zrobią cesarkę. Miałam też dodać, albo niech mnie dobiją, ale doktorka się zgodziła i zaraz pojechałam na operacyjną.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:24   #1153
pieleszka
Wtajemniczenie

Brumku autobus to ten http://www.youtube.com/watch?v=ALGVxe9Zqjk
zdrówka dla chorujących!!
dzieciaki sliczne
nadrobiłam Was, ale Hanka zaczęła się wiercić i kręcic, więc idę do niej coby dziecko z łóżka nie spadło

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:25   #1154
CrazyMachine
Zadomowienie

Zapomniałam napisać, że Zuziak ma hipnotyzujące oczy....
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:30   #1155
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
jak bylam w Lidlu to bylo ich mnostwo -ciekawe od czego to zalezy.

A ja.... czuje sie fatalnie, ide spac. Ale chce jeszcze marysi zrobic inhalacje jak usnie twardym snem.
a ja chyba już wiem, teraz mnie oświeciło moja biedrona była w remoncie 6tyg i wczoraj było otwarcie więc pewno mało zamówili zniczy żeby im nie zostało. No i nie zostało :/ a Tobie eveewe siły dużo, oby udało Ci się wyspać i odpocząć.
Stary 2012-10-31, 22:33   #1156
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
a ja chyba już wiem, teraz mnie oświeciło moja biedrona była w remoncie 6tyg i wczoraj było otwarcie więc pewno mało zamówili zniczy żeby im nie zostało. No i nie zostało :/ a Tobie eveewe siły dużo, oby udało Ci się wyspać i odpocząć.
mowisz o tej na Barwinku?? podobno dzis z okazji otwarcia dali pieluchy dada po 22 zl za paczke, o czym mi kolezanka powiedziala o 20 godzinie
a co do sil, Marysia usnela ide sie regenerowac

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-10-31, 22:43   #1157
ela_86
Wtajemniczenie

Brumek dzięki a ja pisze z telefonu, dziś się da śpię u Jasia, eh... Moja poduszka leżała na podłodze jak tz rozścielił łóżko więc jednoznaczne. Wczoraj sekundę po tym jak już wszystko sobie "powiedzieliśmy" przytulił mnie a ja nie mogę tak od razu przejść do porządku dziennego. Jak go znam to stwierdził że pierwszy krok do zgody ma zaliczony i teraz moja kolej. Yhy... Więc śpię u Jasia. Wiem wiem, jak dzieci, ale co poradzę. Upór mam we krwi...

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
mowisz o tej na Barwinku?? podobno dzis z okazji otwarcia dali pieluchy dada po 22 zl za paczke, o czym mi kolezanka powiedziala o 20 godzinie
a co do sil, Marysia usnela ide sie regenerowac
co Ty mówisz?? Nie wiedziałam :/ tak o tej na barwinku. Spij dobrze
Stary 2012-10-31, 22:45   #1158
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Brumek dzięki a ja pisze z telefonu, dziś się da śpię u Jasia, eh... Moja poduszka leżała na podłodze jak tz rozścielił łóżko więc jednoznaczne. Wczoraj sekundę po tym jak już wszystko sobie "powiedzieliśmy" przytulił mnie a ja nie mogę tak od razu przejść do porządku dziennego. Jak go znam to stwierdził że pierwszy krok do zgody ma zaliczony i teraz moja kolej. Yhy... Więc śpię u Jasia. Wiem wiem, jak dzieci, ale co poradzę. Upór mam we krwi...

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

co Ty mówisz?? Nie wiedziałam :/ tak o tej na barwinku. Spij dobrze
no ja tez sie dzis dowiedzialam przypadkiem.

Jakby mi maz zostawil poduszke na ziemi, to bym mu dopiero pokazala ale spoko, my jak sie klocimy ide spac normalnie i wtedy moj TZ nie moze wytrzymac i wychodzi.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-10-31, 22:45   #1159
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
wyschnie. schnie dlugo ale wysycha. tylko pierz samego bo gryka troche na czarno barwi (przynajmiej u mnie barwiła) wiec snieznobiale to juz nie bedzie. prałam kilka razy materac artura/kingi bo przesikali/wymiotowali i nic mu nie bylo. ale na nastepne juz wymienie bo 3 dzieci juz go miala (uzywany) i zamek sie popsuł od pokrowca. obecnie kinga lezy na samej gabce i kokosie

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

tak, na opiece juz drugi raz. w czwarte i piatek bylam, potem poniedzialek w pracy ( dobrze bo urwanie glowy), i od wtorku znowu wolne. niby do dzis ale skoro ma antybiotyk i kazala przyjsc w poniedzialek to pewnie i 2go da wolne
oooo to dobrze wiedziec, jak Antek przejdzie na dorosle lozko, to wypiore i moze sie sprzeda

A jak w pracy na Twoje zwolnienia?

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
EVE no rzesz znów coś Mery dolega? Kiedy to sie skończy?? Biedna...
KOLINA ty tez po CC. Mnie sie zapytała gina jak chce rodzic. powiedziałam jej, że chyba CC. Mój TŻ zabronil mi rodzic SN (biedaczek troche sie napatrzałjak sie meczyłam)
OLIWKO własnie miałam pytac jak rozwiazujesz sprawe spania dwójki. My myslimy o kupnie juz łóżka Martynie. W sumie bedzie miała juz prawie 2 latka. Nie ma sensu kupowac drugiego lózeczka.
IUSTYNA biedna Zuz. Dobrze, ze nózki wróciły do normy

Moje dziecie śpi juz od 19:20. Coraz wczesniej zaczyna chodzic spac. Ta zmiana czasu ja rozstroiła Miaal dzisiaj godzinny spacer i zachaczyłysmy tez o bawilandie. Dziecko sie wyszalało.

Wygrałam aukcje:http://allegro.pl/kombinezon-ca-i2750055821.html
Myśle, ze sie oplacało
Tez juz bym nie kupowala w tym wieku drugiego lozeczka.

A kombinezon fajny

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
No tak-teraz to my juz wieloródki

To super, że wszystko ok z koleżanki synkiem
Kurczę kupiłam ten maaterac z tablicy i nie pamiętam żeby tam było napisane o plamach, a teraz tego ogłoszenia już nie ma na tablicy i d...

kurna wkurzyłam się na ten materac........

My rozważaliśmy kupno łóżka piętrowego, żeby Julcia spała na dole, a Mateuszek dopiero za jakieś 2 latka poszedłby na dół, a Jula na górę, ale jednak stwierdziliśmy, że Julcia jest zbyt mała na łóżko piętrowe i niedoż że takie zmiany nastąpią w Jej życiu w postaci braciszka, to jeszcze Jej łóżeczko zabrać....narazie dwa łóżeczka muszą być
A u Was większa różnica wieku, to inna sprawa-zobaczysz bliżej końca jak się będzie Martynka rozwijać

Idziemy się kąpać, bo ktoś tu buczeć zaczyna

Eee jak Monia mowi, ze sie da, to pierz.

I ja tez uwazam, ze w Waszym przypadku drugie lozeczko, to dobry pomysl.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam damie dynie,
ale jutro będziemy z niej robić stwora.
Dzisiaj wydrążała miąższ z dyni w żłobku,
to w domu się też pobawimy

Wybrała sobie dynię w sklepie,
to myślę że wyjdzie Nam coś oryginalnego.

Dziewczyny polecałyście paputki z firmy befago,czy jakoś tak?
nadal polecacie?Moja dama zaraz paputki będzie miała za małe,
a tuptusie kupiłam za duże i myślałam właśnie nad jakimiś które mają grubszą podeszwę, bo mam zimne panele i kafelki i wolałabym aby w czymś cieplejszym chodziła przez okres zimowy.

Marzena jak długo czekałaś na czapkę !?
Befado. Sa ok. Moje dziewczyny w takich chodza w przedszkolu. Ale wczoraj jak sie paputki zmoczyly Antkowi, to ubralam mu wlasnie jakies befado i nie za bardzo chcial w nich chodzic. Chyba sie przyzwyczail, ze tamte sa takie mieciutkie.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1.A to na co w takim razie antybiotyk? Tak w ciemno strzelają?

2.A u nas przemiły dzień Od 2 dni Tymek jak odmieniony - nie boli go, więc szaleje, czaruje, cały dzień jest roześmiany, rozgadany i szczęśliwy
1.A nie jest tak, ze jak CRP jest wysokie, to wiadomo, ze jest infekcja bakteryjna i trzeba podac antybiotyk?

2. To zabek juz sie przebil?

I ktore buciki wybralas?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:48   #1160
Brida
Rozeznanie

Kurcze, wstydzę się te zdjęcia pokazać...

Mieliśmy przedłużony wyjazd weekendowy, bo musieliśmy wymienić koła, a zimowe zostały w domu w górach, więc jechaliśmy na letnich.

Szukam w którym miejscu pisałyście o kombinezonach, bo sama nie wiem co kupić..
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:50   #1161
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
To tak jak ja... nie potrafie po klotni przejsc do porzadku dziennego.
Stary 2012-10-31, 22:52   #1162
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość

Mieliśmy przedłużony wyjazd weekendowy, bo musieliśmy wymienić koła, a zimowe zostały w domu w górach, więc jechaliśmy na letnich.

Kogo moje piekne oczy widza !!!! Brida wszelki duch... Witaj !!!! Jak tam Filutek ?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:53   #1163
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

dawaj, dawaj - sami swoi. W klubie albo na fb . tyyyyyle czekałyśmy
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-10-31, 22:54   #1164
ela_86
Wtajemniczenie

O matko, o mało się nie posikałam Johny przed chwilą tak zdrowo zachrapał, tak gardłowo-nosowo, no z samego wnętrza jak rasowy facet aż podskoczyłam na łóżku ze strachu a co do kłótni to mój nigdy nie wychodzi spać gdzie indziej, to mnie zawsze wtedy parzy jego obecność... Eh chyba czas spać, przez tel bez sensu pisać. Odpoczynku i uśmiechniętych, zdrowych dzieci od rana
Stary 2012-10-31, 22:54   #1165
iustyna1
Wtajemniczenie

Ojjj ja też jak się wkurzę, to mnie trzyma i trzyma i puścić nie chce
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-10-31, 23:12   #1166
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Brumku autobus to ten http://www.youtube.com/watch?v=ALGVxe9Zqjk
zdrówka dla chorujących!!
Dzięki Jutro przeprowadzę test na dziecku

Cytat:
1.A nie jest tak, ze jak CRP jest wysokie, to wiadomo, ze jest infekcja bakteryjna i trzeba podac antybiotyk?

2. To zabek juz sie przebil?

3. I ktore buciki wybralas?
1. Nie zawsze Może i być i wirus, i bakteria, i nawet jeszcze inne rzeczy. Bardzo wysokie wartości to z reguły infekcje bakteryjne, ale chyba tylko rozmaz daje pewność.

2. Nie przebił się, ale siniak zszedł i ból odpuścił. Dziwne trochę, ale grunt, że choć trochę sobie odpocznie

3. Jeszcze nie kupiłam

Cytat:
No szalona! A czego tu się wstydzić
Stary 2012-10-31, 23:12   #1167
iustyna1
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za miłe słowa odnośnie Zuzy vel Drania

Każdy kto ją widzi mówi, że mamy i będziemy mieli z nią wesoło.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-10-31, 23:18   #1168
Brida
Rozeznanie

Widziałam kilka stron wstecz, że rozmawiałyście o zajęciach w klubach malucha.
Może kogoś z wwy zainteresuje, że ogródek jordanowski na Namysłowskiej poza sezonem wielogodzinnych spacerów udostępnia sale z zabawkami i rodzice z małymi dziećmi mogą tam sobie organizować zabawy. Ma być we wtorki i czwartki 10-12. Za darmo.
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 23:25   #1169
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za miłe słowa odnośnie Zuzy vel Drania

Każdy kto ją widzi mówi, że mamy i będziemy mieli z nią wesoło.
A czy ja nie ostrzegalam przed imieniem Zuzanna?

Kazda Zuzia, ktora znam ma to "cos".

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1. Nie zawsze Może i być i wirus, i bakteria, i nawet jeszcze inne rzeczy. Bardzo wysokie wartości to z reguły infekcje bakteryjne, ale chyba tylko rozmaz daje pewność.

2. Nie przebił się, ale siniak zszedł i ból odpuścił. Dziwne trochę, ale grunt, że choć trochę sobie odpocznie

3. Jeszcze nie kupiłam
1. No widzisz, nie wiedzialam. Czlowiek cale zycie sie uczy.
2. Grunt, ze dziec wesoly.
3. A na co czeka, he?

Dobra, ide lu lu...
Stary 2012-10-31, 23:25   #1170
Natka_
Zakorzenienie

No nie! Już drugi raz mi skasowało wiadomość!!:mad :

Odpiszę w takim razie tylko Adze,

AgaG,
Domek ma katar już chyba z 4-5 m-cy. Byłam i u laryngologa i u alergologa, nie widzą nieprawidłowości. Alergia wyszła mu na mleko, jabłko, ziemniak, ale to były malutkie wartości, więc nie powinno objawiać się katarem. Ten katar ma taki jak opisujesz u Antka W dzień wodnisty (kicha), w nocy ok, a rano ma taki "zastały". Już się przyzwyczaiłam do tego jego kataru. Bez chusteczek z domu się nie ruszamy
Szczepili mi go normalnie.
A właśnie, tak piszecie o tym szczepieniu, aż sama sprawdziłam czym Domka szczepili- Priorixem. Nie było żadnych powikłań, nic a nic.

I jeszcze Zuzia od Jutynki prześliczna dziewczynka Te oczy ma normalnie takie hypnotizing!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości