|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz
hej.
Wpadłam na chwikę. Już jestesmy w domu ![]() Kurde, dziewczyny dostałam jakiegos dziwnego uczulenia pod oczami i na powiekach ![]() ![]() Miłego wieczoru ![]()
#2462 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz
#2463 | ||
Zakorzenienie
|
ja bralam witaminy z kwasem foliowym
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze ze juz lepiej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdzie byliście... może to kwestia wody?
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
ahaaa...
kurcze, bylam przekonana, ze tak ![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2012-11-04 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
Natala84 no to się strachu najedliście...
blonde_hair a jakieś konkretnej nazwy?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
TAKIE
Po ciazy bralam jeszcze z tej samej firmy dla karmiacych ![]() To cos na podobe FEMINATAL ![]() Tylo te to sa chyba do stosowaniu juz w ciazy, bo maja wiecej kwasu foliowego w skladzie, ja mialam takie co bierze sie w okresie staran, w czasie ciazy i karmienia ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-11-04 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro polozna mowi ze jest ok, chociaz dla pewnosci skonsultowala bym to z lekarzem, my smoczka nie od razu zaczelismy uzywac, ale jak juz nie dawalismy rady, bo mlody non stop plakal to tesciu po 22 nam przywiozl ![]() nie wiem jak Emilka zareagowala by na piers bo moje dziecko bylo karmione sztucznie, Ana*** ja lykalam folik (teraz tez) a w ciazy Feminatal Natala niezle, dobrze ze juz jest lepiej, t(asia) trzymam kciuki zeby bylo ok,
![]() |
#2469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Nie mialam czasu zeby do Was zagladnac przez weekend, z lekka Was przelecialam ![]() bika - jesli o krew w stolcu chodzi to ja mialam moze przez pare dni i pozniej bylo wszytsko ok . Co do smoczka to u Nas Domino ma bardzo rzadk. Jak rozmawialam z pediatra to mowil podobnie jak pisaly wyzej dziewczyny zeby lepiej na poczatku nie dawac dopiero jak skonczy 6tyg. natala - duzo drowka dla corci. A probowalas walczyc ze smoczkiem? ![]() strong - jak sie Kamikowi podobalo na basenie? ![]() My chcemy zapisac Domino od grudnia. Klasy zaczynaja sie od 6 miesiaca. Wczora przez 3h grabilismy liscie ( w takich momenatch widze minusy domu a nie mieszkania hehe ) ![]() ![]() Dzisiaj wybralismy sie na zakupy .. ale nie mialam dnia i nic nie kupilam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2471 | |||||
Zakorzenienie
|
Oj chyba za bardzo bucha, bo zaczynam nie zwracać uwagi na Durexy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak poszło? Udało Ci się coś wykombinować? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37405216] Eee, nie lubię ![]() Eee, ja też nie lubię ale myślę, że jeśli już starania dojdą do skutku, bo nieraz jej spróbuję ![]() ![]() Natala, ale najedliście się strachu! ![]() ![]() (t)asia, martwię się ![]() ![]() onyks - chciałabym być już na etapie takich zakupów ![]() zaaabcia, poka sweterek! ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2012-11-05 o 06:55 |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() I po weekendzie... Mimo, iż był dość długi (niby w piątek byłam w pracy, ale mimo wszystko ten wolny czwartek chcąc nie chcąc go wydłużył), to mógłby jeszcze potrwać ![]() W piątek byliśmy u Leny ![]() Plany się nieco zmieniły i zamiast babskiego spotkania było spotkanie z mężami, ale było bardzo miło. Uwielbiam spędzać czas w ich towarzystwie ![]() A Lena zabójcza! ![]() ![]() Oczywiście cały wieczór mówili, jakie to dzieci są super, że ciuszki już mają przyszykowane, więc mamy wracać do domu i działać ![]() Po piątkowym wieczorze, sobotniej rozmowie z siostrą i wczorajszej rozmowie z mamą mam watahę myśli... Baaardzo chciałabym już rozpocząć staranka ![]() ![]() W każdym razie coś się zmienia w mojej głowie, bo ostatnio coraz częściej zdarza mi się pominąć etap Durexa ![]() ![]() Od 3 dni mierzę temp. Albo mój termometr jest zepsuty, albo ja nie mam nawet przyzwoitej 36.6 ![]() ![]() Na razie tylko mierzę, reszta to dla mnie czarna magia, więc oczekujcie stosu pytań ![]()
#2473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cześć! ![]() Na przekór paskudnej pogodzie ja mam dobry humor ![]() ![]() ![]() Lece na kawę i odgrzebie sie w papierach, jeden dzien mnie nie było a mi stosy na biurku urosły ![]()
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
czesc
ale dzis paskudna pogoada, tez juz siedze za biurkiem i zabieram sie w koncu do pracy ![]() Aaby to super ![]()
#2475 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypadla mi podroz sluzbowa do Istambulu lece w czwartek i wracam w sobote wiec niestety PL w ten weekend mi odpada, ALE na pewno sie pojawie, powinno byc w grudniu jakos na poczatku 1.12. Powiedzcie mi ze bedziecie mogly bo mnie chyba kur.wica strzeli, tak sie cieszylam. ![]() ![]() ![]() ![]() Butter, napisz jak masz szkole. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Ale z czym?
![]() Cytat:
![]() Aaa, blonde, pragnę się pochwalić, iż w sobotę wzięłam się za papierzyska. Chciałam ambitnie sprzątnąć całą część szafy, w której mamy właśnie książki, papiery, płyty itp., ale jak zabrałam się za segregatory z papierami, to zajęło mi to 4h ![]() ![]() Wczoraj za to ogarnęłam jeszcze dwie kolejne półki, ogarnęłam też dwa kartony, w którym mieliśmy duperele (tzn. one wciąż tam są ![]() ![]() Nie jest jeszcze tak, jakbym chciała, ale to pewnie dopiero, jak kupimy meble i będziemy przenosić te papiery tam... A potem jeszcze poukładałam swoje ciuchy w szafie (nie mylić z prasowaniem ![]() Dziś planuję wziąć się za kolejną półkę - póki mi się chce ![]()
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wczoraj znowu szybko padłam i już do was nie weszłam. Amani oj tak, ja zawsze zwarta i gotowa do lania ![]() Gucia6 ![]() mabi ja polecam, ona nie ma takiej super profesjonalnej terminologii, ale mi właśnie na takiej zależało. Gosiu przykro mi. Bika mi krew leciała chyba ze 3- 4 tygodnie. (ale to jak na @ a tak bardzo mocno to chyba z tydzień)A potem jeszcze do 7 tyg miałam brązowe plamienia. Gin mówił, że to ok, widocznie dłużej mi się macica czyści. Smoczek dałam małej jak miała miesiąc ale po 1,5 m-ce wypluła i już nie wzięła. Mnie cyce bolały (brodawki) tylko na początku przez pierwszy tydzień chyba jak siara jeszcze leciała. Potem się zagoiły i już nie bolały. ja też w nocy mam takie długie przerwy w karmieniu (od samego początku). cyce mnie nie bolały, tylko mleko zalewało ![]() Natalka o kurcze... ;( dobrze, ze już lepiej. Ana ja brałam folik. |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Oj a ja bym wolala z dziewczynami sie spotkac zamiast tego. Tak sie cieszylam, zawsze planujemy i potem dupa blada z tego wychodzi... staralam sie to spotkanie posunac o tydzien ale szef nieugiety...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
Nikita laski jeszcze raz się na bank spotkają, specjalnie dla Ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do smoka to mój dostał jak miał 2 m-ce i bardzo mi to pomogło w zminiejszeniu karmienia w ncy bo bez smoka chciał cyca co 30 min :/ a potem co 2 godz czasami nawet dłużej wytrzymywał ![]() co do pierski - to moje były bardzo wrażliwe, zwłaszcza prawa pierś bo tam miałam cały sutek zniszczony (jest twardszy od lewego) i karmienie mnie strasznie bolało i wogóle wsio co się do piersi dotkło (mąż miał zakaz dotykania prawej :P) ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]() |
#2481 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale pogoda, niezły syf ... Ana, ja biorę zwykły Folik, lekarz mi taki polecił. I kazał brać 3 miesiące przed rozpoczęciem starań. Natala, biedna Marysia, dużo zdrówka dla niej!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak Ana, chciałabym, ale boję się, ale nie wiem czy to dobrze, czy może jednak niedobrze, ale jednak już chcę, ale może jednak lepiej nie! ![]() Dziewczyno...czy jest idelany moment na dziecko?? Tak - taki, jak czujesz, że chcesz mieć dziecko. Masz pewność, że za te kilka miesięcy będziecie mieć więcej pieniędzy? Będziesz bardziej pewna? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-11-05 o 07:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
Zostawiałam Maję na macie, poszłam sobie zrobić śniadanie, wracam a tu Majki nie ma. Patrzę a ta za firankami leży i ciąga je
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
kurde leje i leje na okrągło :/ na placu mam jedn wielką błotnistą kałużę
![]()
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
U nas tez dziś mega ulewa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Juz wam pisałam, że zazdroszczę Wam tego spotkania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
JAK JA NIECIERPIĘ DESZCZOWYCH PORANKÓW, A ZWŁASZCZA PONIEDZIAŁKOWYCH PORANKÓWWWW!!!!!!!
Witajcie po weekendowo ![]() Troszkę Was podczytywałam! Butter impreza rewelacja! Wyglądaliście obłędnie! I przykro mi z powodu @ ![]() Natalka nie zazdroszczę ostatnich dni.. mam nadzieje, że Mała już będzie zdrowa! Dobrze, że to nie krtań! Abby zgadzam się z Butter jeśli chcesz dziecka, mocno go pragniecie to może faktycznie nie ma na co czekać. Ja uważam, że strona finansowa jest mega ważna jeśli chodzi o decyzje, ale tak jak mówiłaś, zaczynacie wychodzić na prostą, a co zmieni tych kilka miesięcy? Tasia co się u Ciebie dzieje? Napisz cokolwiek bo się martwimy! Mysia mam nadzieje, że uczulenie szybko Ci przejdzie! Może to z powodu zmiany wody,a może czymś zatarłaś oczy? Nikita nie powiem, ale nieco Ci zazdroszczę tego wyjazdu służbowego! ![]() Bika fajnie czytać jak jesteście szczęśliwi! Gosiu przykro mi! Mala przyjmij moje kondolencje Blonde jak Seba po nocy? Na która idziecie do lekarza? Mój weekend bardzo szybko minął. Zresztą to pierwsze 4 dni od ho ho, które spędziłam bez męża. W czwartek maż musiał wracać do domu, ja zostałam u rodziców, w piątek miałam fantastyczne spotkanie ze znajomą, a w sobotę miałam spotkanie klasowe z LO. łoooo się działo! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2490 |
Zakorzenienie
|
Gucia rewelacja
![]() aaby ja tez się zgadzam z dziewczynami. Jeśli bardzo pragniecie dziecka, to nie ma na co czekać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.