|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Za 5w1 płaciłam 140zł.
Kamil jak mial kolki to herbatki z kopru też potęgowały bóle brzuszka. Ciekawe jak tam nasza ostatnia ciężaróweczka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Tamlin ja placilam 110zł. wydaje mi sie ze z katarem nie zaszczepia.
A co kupilas tej dziewczynce? |
![]() ![]() |
![]() |
#1923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- tak słodziak, że tylko go schrupac ![]()
![]() |
#1924 |
Zadomowienie
|
hej mamusie
![]() zielona 100 latek dla Oskarka ![]() nasza Polcia dzis 2 miesiace skonczyla ![]() sojka,angel buziaki dla wszych pociech ![]() lece zaraz do miasta i moze na lumpy skocze ![]() ![]()
#1925 |
Zakorzenienie
|
jejku ale ma wielkie oczęta, śliczna
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- ale z niej śpiący Aniołek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- kochane, bo tylko Iwoncia mi odpisała, więc ponawiam pytanko, głównie do mam, których skarbeczki nie długo skończą lub skończył 2m-ce czy trzymają ładnie główkę? kiedy zaczęły? dobra idę zmienic mega kupę, bo moja niunia już chyba skończyła ją robic, bo wyje jak syrena ![]()
#1926 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Nie wiem co się z tą moją córcią porobiło... kłade ją tam gdzie zawsze ją karmie i w krzyk. Ciężko ją potem uspokoić... Jak już się uda, trzeba sprytnie szybko przystawić do cyca i jest ok. O to bardzo skomplikowane ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- 100 lat dla Polci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaminę K+D ma odstawioną od 4 tygodni. Faktycznie w herbatce na trawienie jest koper, ale ja widzę lekką poprawę od kiedy ją piję - kupy idą jednorazowo i jest ich mniej na dobę niż wcześniej. Mam zamiar zjeść jutro rano jogurt naturalny, bo w środę idziemy do lekarza, to może oceni jego kupkę, jeśli coś by miało się dziać. Angel Henio trzyma główkę stabilnie od jakichś 2 tygodni. A leżąc na brzuszku unosi na 2-3 minuty, ale mu się gibie jeszcze i widać, że to wysiłek dla niego ![]() Kończy w środę 7 tygodni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1928 |
Wtajemniczenie
|
Zielona najlepszego dla synka
![]() Sandra 100 lat dla kruszynki ![]() Angel Kuba ładnie trzyma. Jak go mam w pionie to raczej nie przytrzymuje. Na brzuszku tez podnosi. I zaczal bardzo szybko, ale dokladnie nie pamietam kiedy wiec juz jakis czas to trwa. Ma ktos jakies wiesci od Kraven? Juz zaczeli wywolywac? trzymam kciuki ![]() Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-11-05 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | ||
Zakorzenienie
|
Przełożyłam szczepienie. Nic się nie stanie jak tydzień później dostanie, a wolę aby był całkowicie zdrowy.
Kupiłam taki kalendarz - pamiętnik i książkę o jakiejś Martynce, ponoć szał teraz. ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
A wczoraj skończył 7 tygodni. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Wtajemniczenie
|
Kraven powodzenia
![]() Gda mi też położna polecała wprowadzać nowe produkty i to po skończonym 2 tygodniu już, wczoraj jadłam sernik z czekolada i nic się nie stało, dzisiaj spróbuję smażony kotlet. Dearlie nie zadręczaj się dziewczyno, ja na Twoim miejscu szukałabym plusów karmienia mm i darowała sobie stresy. Karmienie mm jest wygodniejsze i niejedno dziecko się na nim wychowało i jest okazem zdrowia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
Wtajemniczenie
|
No Martynka to faktycznie szał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1932 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój nie chce smoczka ![]() Ostatnio myślałam że głodny bo wrzeszczał itp, dałam mu flache to nie chciał i ryczał a jak przystawiłam do pustego cycka to zasnął zaraz ![]() Smoka nie chce za chiny... Cytat:
też sie martwiłam że mój Alanek ma gorączke ale maluszki mają wyższą tempke od dorosłych bo krew szybciej płynie i serduszko bije szybciej. Położna mi to powiedziała i też że do 38° jest okey Cytat:
idzie cytować więcej niż 1 post Naciskasz na post który chcesz cytować, podswietli sie na żółto i robisz multicytat. nie, tylko z systemen android. Cytat:
na mailu jest bo Wam tam wgrałam ![]() A tak w ogóle to dzień dobry ![]() Sie troche wyspałam bo tż wziął małego dziś do siebie na prawie całą noc to pospałam 7 godzinek prawie ![]() Chociaż to i tak za mało ![]() Ostatnio chodze jak robot bo ten maluch juz gaworzy i sie smieje czasu nie ma tu wejść eh... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1933 |
Zakorzenienie
|
Tamlin dziękuje
![]() ![]() Tak czytam o tym co jecie,a ja po porodzie nie wprowadziłam sobie żadnych radykalnych diet. Oczywiście nie jem jakiś ostrych ani bardzo wzymających rzeczy czy cytrusów ale jadam to co jadłam na codzień w ciąży. Obiady jadam normalnie i ogólnie wszystkie posiłki. Nie robie dla siebie nic innego. Fabiankowi na razie nic nie dolega,ale on w piątek skończył dopiero dwa tyg. Ale jakby coś mu szkodziło to chyba miałby już teraz problemy z brzuszkiem,nie? I mam pytanie,kiedy u Was zaczęły sie kolki? bo tak sie ich boje ![]() Dearlie kochana nie zadreczaj sie tak. Ale tak jak pisały dziewczyny ja bym odstawiła leki,kupiła sobie cherbatke na laktacje i męczyła piersi laktatorem ![]() ![]() a jesli będziesz karmiła mm to też nic sie nie stanie ![]() Mój Gracjanek od 1 tyg życia był na mm i jest okazem zdrowia. Ma 2,5 roczku a raz był chory i brał leki ![]() ![]()
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek ![]() Gracjanek ![]() Fabianek ![]() Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-11-05 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1934 |
Zakorzenienie
|
angel166 moj jak go nosze w pionie to trzyma glowke chociaz mu sie czasem chwieje i spada mi na ramie,a jak lezy na brzuchu to czasem podniesie jak przed nim jest cos ciekawego ale to tylko na kilka sekund i chwieje sie mu glowka tak jak ktoras fajnie kiedys napisala jak piesek w samochodzie
![]() Dziękuje w imieniu Oskara za zyczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Zadomowienie
|
Angel u mnie to samo, na brzuszku nie podnosi wcale. Na ramieniu poożona do odbicia trzyma głowe w górze, poożona na moim brzuchu oparta rączkami o piersi trzyma też. Spróbuj zobić taki myk- masz może takie twardsze poduchy w domu?? np takie jak przy kanapach są? jeśli znajdziesz coś takiego twardszego to poóż małą na brzuszku- połowa ciała na płaskim połowa na tym podwyższeniu właśnie- powinna ciągnąć głowę do góry w takiej pozycji będzie jej łatwiej kiedy głowa troche wyżej od reszty ciała
#1936 |
Zakorzenienie
|
Czesc. Ja juz leze na oddziale. Jestem po ktg - wszystko ok, zalozyli mi cewnik foleya i czekam na powiekszenie rozwarcia. Skurczy poki co jeszcze nie mam ale zaczynam odczuwac dyskomfort jak przy okresie. Bede informowac na biezaco.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... ![]() ![]() ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 ![]() Hania - 06.11.2015 ![]() Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-11-05 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no nareszcie ![]() ![]() Sojka to co z tym fb? Posłałam Ci linka, tu na forum sie upominam i nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | ||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja juz posprzatalam cały domek (no prawie). a teraz sie karmimy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Zadomowienie
|
Iwoncia przepraszam, jak dopadne komputer to nie wiem w co łapy wsadzić już sprawdzam skrzynke
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- no dobra już Iwonką wiem o co chodzi ![]()
#1940 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Wtajemniczenie
|
Kraven powodzenia
![]() Mam nadzieje ze jak wroce o 20 z pracy to juz ci bede gratulowac. A ja mam dzisiaj jakis taki nastroj pod psem. Chyba ogarne sie i spedze wiecej czasu z mama jeszcze przed praca. |
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj pierwszy raz od chyba dwóch tygodni weszłam na kompa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to szybko pojdzie ale poki co coraz bardziej boli. ;-)
#1944 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no to czekamy na Jasieńka,oby szybko poszlo ![]() ja wrócilam z miasta.zrobilam zakupy na obiad i kartke urodzinowa dla mamy.tylko z prezentem problem ![]() chyba znowu chora bede ![]()
![]() |
#1945 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super ze mogłas pospac własnie tak myslalam,ze nie na smartfon tylko cos innego:P ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- trzymamy kciuki kochana |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Zadomowienie
|
kraven oby szybko poszło
![]() ![]()
#1947 |
Wtajemniczenie
|
Tez mi sie tak wydaje z tymi kolkami. Kubus na szczescie nie mial, a od poczatku jadlam czekolade, smazone i inne pyszne rzeczy.
A u Pawla szybko sie ujwanilo - jakos w 2 tygodniu zycia chyba. Nie trwalo to caly dzien, ale powiedzmy ze godzine dziennie plakal non stop. Kraven bedzie dobrze ![]() Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-11-05 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1948 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tyle na teraz jak Jasiu pójdzie spać to muszę się wyżalić. Anesh przepraszam że tak wybuchłam ale jestem, w trakcie @ i chyba mi hormony buzują i jeszcze mąż mnie wnerwił o czym później napiszę. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z mlekiem działo się od razu po urodzeniu Henia - byłam w 9 dobie życia u lekarza i pediatra kazała odstawić mleko (ale tylko mleko, jogurty, twarogi i inne pozwoliła jeść) na 2-3 tygodnie, ze względu na kwaśną kupkę. Także ja trochę na wyrost odstawiłam na dłużej i nie tylko mleko, a wszystkie produkty mleczne... Kraven trzymam kciuki, oby poszło szybko i "mało boleśnie", bo na bezboleśnie chyba nie możemy liczyć ![]() ![]() Iwoncia ja mam ajfona i u mnie nie ma multicytowania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Wtajemniczenie
|
hej..
![]() jak zwykle nie uda mi sie Was nadrobić kurcze mojej małej wyszła jakas wysypka na twarzy.. jakby wedruje jej po calej buzi , najpierw miala na skorze glowy bardziej widoczna , teraz ma na czolku i policzkach, jak bylam na szczepieniu w srode pediatra mowila ze to minie ze to jakies zmiany hormonalne.Ale ona ma teraz tego coraz wiecej ![]() eh ciagle cos ![]() kraven 3mam kciuki za Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.