|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Za 5w1 płaciłam 140zł.
Kamil jak mial kolki to herbatki z kopru też potęgowały bóle brzuszka. Ciekawe jak tam nasza ostatnia ciężaróweczka?
|
|
|
|
#1922 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Tamlin ja placilam 110zł. wydaje mi sie ze z katarem nie zaszczepia.
A co kupilas tej dziewczynce? |
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- tak słodziak, że tylko go schrupac
|
|
#1924 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie
zielona 100 latek dla Oskarka nasza Polcia dzis 2 miesiace skonczyla ![]() sojka,angel buziaki dla wszych pociech lece zaraz do miasta i moze na lumpy skocze bo dawno nie bylam
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
jejku ale ma wielkie oczęta, śliczna
durige foto zabójcze![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- ale z niej śpiący Aniołek jejku ja już ni pamętam kiedy moja Jagódka taka mała była teraz to z dnia na dzień coraz większa pannica---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- kochane, bo tylko Iwoncia mi odpisała, więc ponawiam pytanko, głównie do mam, których skarbeczki nie długo skończą lub skończył 2m-ce czy trzymają ładnie główkę? kiedy zaczęły? dobra idę zmienic mega kupę, bo moja niunia już chyba skończyła ją robic, bo wyje jak syrena
|
#1926 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Nie wiem co się z tą moją córcią porobiło... kłade ją tam gdzie zawsze ją karmie i w krzyk. Ciężko ją potem uspokoić... Jak już się uda, trzeba sprytnie szybko przystawić do cyca i jest ok. O to bardzo skomplikowane ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- 100 lat dla Polci |
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaminę K+D ma odstawioną od 4 tygodni. Faktycznie w herbatce na trawienie jest koper, ale ja widzę lekką poprawę od kiedy ją piję - kupy idą jednorazowo i jest ich mniej na dobę niż wcześniej. Mam zamiar zjeść jutro rano jogurt naturalny, bo w środę idziemy do lekarza, to może oceni jego kupkę, jeśli coś by miało się dziać. Angel Henio trzyma główkę stabilnie od jakichś 2 tygodni. A leżąc na brzuszku unosi na 2-3 minuty, ale mu się gibie jeszcze i widać, że to wysiłek dla niego ![]() Kończy w środę 7 tygodni. |
|
|
|
|
#1928 |
|
Wtajemniczenie
|
Zielona najlepszego dla synka
![]() Sandra 100 lat dla kruszynki ![]() Angel Kuba ładnie trzyma. Jak go mam w pionie to raczej nie przytrzymuje. Na brzuszku tez podnosi. I zaczal bardzo szybko, ale dokladnie nie pamietam kiedy wiec juz jakis czas to trwa. Ma ktos jakies wiesci od Kraven? Juz zaczeli wywolywac? trzymam kciuki
Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-11-05 o 10:16 |
|
|
|
#1929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przełożyłam szczepienie. Nic się nie stanie jak tydzień później dostanie, a wolę aby był całkowicie zdrowy.
Kupiłam taki kalendarz - pamiętnik i książkę o jakiejś Martynce, ponoć szał teraz. Cytat:
A wczoraj skończył 7 tygodni. Cytat:
|
||
|
|
|
#1930 |
|
Wtajemniczenie
|
Kraven powodzenia
![]() Gda mi też położna polecała wprowadzać nowe produkty i to po skończonym 2 tygodniu już, wczoraj jadłam sernik z czekolada i nic się nie stało, dzisiaj spróbuję smażony kotlet. Dearlie nie zadręczaj się dziewczyno, ja na Twoim miejscu szukałabym plusów karmienia mm i darowała sobie stresy. Karmienie mm jest wygodniejsze i niejedno dziecko się na nim wychowało i jest okazem zdrowia. |
|
|
|
#1931 |
|
Wtajemniczenie
|
No Martynka to faktycznie szał
|
|
|
|
#1932 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój nie chce smoczka ![]() Ostatnio myślałam że głodny bo wrzeszczał itp, dałam mu flache to nie chciał i ryczał a jak przystawiłam do pustego cycka to zasnął zaraz ![]() Smoka nie chce za chiny... Cytat:
też sie martwiłam że mój Alanek ma gorączke ale maluszki mają wyższą tempke od dorosłych bo krew szybciej płynie i serduszko bije szybciej. Położna mi to powiedziała i też że do 38° jest okey Cytat:
idzie cytować więcej niż 1 post Naciskasz na post który chcesz cytować, podswietli sie na żółto i robisz multicytat. nie, tylko z systemen android. Cytat:
na mailu jest bo Wam tam wgrałam ![]() A tak w ogóle to dzień dobry ![]() Sie troche wyspałam bo tż wziął małego dziś do siebie na prawie całą noc to pospałam 7 godzinek prawie ![]() Chociaż to i tak za mało ![]() Ostatnio chodze jak robot bo ten maluch juz gaworzy i sie smieje czasu nie ma tu wejść eh...
|
||||
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin dziękuje
.Tak czytam o tym co jecie,a ja po porodzie nie wprowadziłam sobie żadnych radykalnych diet. Oczywiście nie jem jakiś ostrych ani bardzo wzymających rzeczy czy cytrusów ale jadam to co jadłam na codzień w ciąży. Obiady jadam normalnie i ogólnie wszystkie posiłki. Nie robie dla siebie nic innego. Fabiankowi na razie nic nie dolega,ale on w piątek skończył dopiero dwa tyg. Ale jakby coś mu szkodziło to chyba miałby już teraz problemy z brzuszkiem,nie? I mam pytanie,kiedy u Was zaczęły sie kolki? bo tak sie ich boje ![]() Dearlie kochana nie zadreczaj sie tak. Ale tak jak pisały dziewczyny ja bym odstawiła leki,kupiła sobie cherbatke na laktacje i męczyła piersi laktatorem jesli tak bardzo chcesz karmić to spróbuj. Może jeszcze da sie to uratowaća jesli będziesz karmiła mm to też nic sie nie stanie wiele dzieci jest na mm.Mój Gracjanek od 1 tyg życia był na mm i jest okazem zdrowia. Ma 2,5 roczku a raz był chory i brał leki także będzie dobrze
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-11-05 o 10:32 |
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
angel166 moj jak go nosze w pionie to trzyma glowke chociaz mu sie czasem chwieje i spada mi na ramie,a jak lezy na brzuchu to czasem podniesie jak przed nim jest cos ciekawego ale to tylko na kilka sekund i chwieje sie mu glowka tak jak ktoras fajnie kiedys napisala jak piesek w samochodzie
![]() Dziękuje w imieniu Oskara za zyczenia |
|
|
|
#1935 |
|
Zadomowienie
|
Angel u mnie to samo, na brzuszku nie podnosi wcale. Na ramieniu poożona do odbicia trzyma głowe w górze, poożona na moim brzuchu oparta rączkami o piersi trzyma też. Spróbuj zobić taki myk- masz może takie twardsze poduchy w domu?? np takie jak przy kanapach są? jeśli znajdziesz coś takiego twardszego to poóż małą na brzuszku- połowa ciała na płaskim połowa na tym podwyższeniu właśnie- powinna ciągnąć głowę do góry w takiej pozycji będzie jej łatwiej kiedy głowa troche wyżej od reszty ciała
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc. Ja juz leze na oddziale. Jestem po ktg - wszystko ok, zalozyli mi cewnik foleya i czekam na powiekszenie rozwarcia. Skurczy poki co jeszcze nie mam ale zaczynam odczuwac dyskomfort jak przy okresie. Bede informowac na biezaco.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-11-05 o 11:11 |
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no nareszcie ![]() Sojka to co z tym fb? Posłałam Ci linka, tu na forum sie upominam i nic
|
|
|
|
|
#1938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja juz posprzatalam cały domek (no prawie). a teraz sie karmimy . ciekawe jak dlugo:P. dzis pierwszy dzien bez meza... radzimy sobie jak na razie na szczesciee wieczorem wroci. ale rozpalic w piecu i isc z pieskiem ja bede musiala.Cytat:
.Ja jak poznałam te moja malutka kruszynke to tez ciezko mi bedzie ja zostawic. Ale ja mam zjazdy zaoczne tylko do marca,a potem obrona,wiec jakos damy RADE . a w list.tylko jeden zjazd,wiec odpuszcze sobie go:P---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#1939 |
|
Zadomowienie
|
Iwoncia przepraszam, jak dopadne komputer to nie wiem w co łapy wsadzić już sprawdzam skrzynke
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- no dobra już Iwonką wiem o co chodzi Ja Ci już dawno wysłałam zaproszenie (Marta Bednarz) pewnie nie skojarzyłaś i dlatego nie zaakceptowała, a musisz mnie przyjąć do znajomych żebym zapisała Cię do grupy
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1941 |
|
Wtajemniczenie
|
Kraven powodzenia
![]() Mam nadzieje ze jak wroce o 20 z pracy to juz ci bede gratulowac. A ja mam dzisiaj jakis taki nastroj pod psem. Chyba ogarne sie i spedze wiecej czasu z mama jeszcze przed praca. |
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj pierwszy raz od chyba dwóch tygodni weszłam na kompa
|
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to szybko pojdzie ale poki co coraz bardziej boli. ;-)
|
#1944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to czekamy na Jasieńka,oby szybko poszlo ja wrócilam z miasta.zrobilam zakupy na obiad i kartke urodzinowa dla mamy.tylko z prezentem problem ![]() chyba znowu chora bede łamie mnie w kosciach i rano mialam oslabienie.pewnie przez wczorajszy spacer,bo zmoklam troche i zmarzlam strasznie
|
|
#1945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki.super ze mogłas pospac własnie tak myslalam,ze nie na smartfon tylko cos innego:P ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- trzymamy kciuki kochana |
||
|
|
|
#1946 |
|
Zadomowienie
|
kraven oby szybko poszło
kolejny poród on line nam się szykuje tak jak z GDA
|
#1947 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez mi sie tak wydaje z tymi kolkami. Kubus na szczescie nie mial, a od poczatku jadlam czekolade, smazone i inne pyszne rzeczy.
A u Pawla szybko sie ujwanilo - jakos w 2 tygodniu zycia chyba. Nie trwalo to caly dzien, ale powiedzmy ze godzine dziennie plakal non stop. Kraven bedzie dobrze
Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-11-05 o 12:09 |
|
|
|
#1948 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tyle na teraz jak Jasiu pójdzie spać to muszę się wyżalić. Anesh przepraszam że tak wybuchłam ale jestem, w trakcie @ i chyba mi hormony buzują i jeszcze mąż mnie wnerwił o czym później napiszę. |
||||
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z mlekiem działo się od razu po urodzeniu Henia - byłam w 9 dobie życia u lekarza i pediatra kazała odstawić mleko (ale tylko mleko, jogurty, twarogi i inne pozwoliła jeść) na 2-3 tygodnie, ze względu na kwaśną kupkę. Także ja trochę na wyrost odstawiłam na dłużej i nie tylko mleko, a wszystkie produkty mleczne... Kraven trzymam kciuki, oby poszło szybko i "mało boleśnie", bo na bezboleśnie chyba nie możemy liczyć ![]() Iwoncia ja mam ajfona i u mnie nie ma multicytowania
|
|
|
|
|
#1950 |
|
Wtajemniczenie
|
hej..
jak zwykle nie uda mi sie Was nadrobić kurcze mojej małej wyszła jakas wysypka na twarzy.. jakby wedruje jej po calej buzi , najpierw miala na skorze glowy bardziej widoczna , teraz ma na czolku i policzkach, jak bylam na szczepieniu w srode pediatra mowila ze to minie ze to jakies zmiany hormonalne.Ale ona ma teraz tego coraz wiecej jest taka wysypana ze masakra eh ciagle cos kraven 3mam kciuki za Was |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

bo dawno nie bylam

łamie mnie w kosciach i rano mialam oslabienie.pewnie przez wczorajszy spacer,bo zmoklam troche i zmarzlam strasznie
już mam przed tym lęki