Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-05, 08:11   #1921
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Za 5w1 płaciłam 140zł.
Kamil jak mial kolki to herbatki z kopru też potęgowały bóle brzuszka.
Ciekawe jak tam nasza ostatnia ciężaróweczka?
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 08:16   #1922
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Tamlin ja placilam 110zł. wydaje mi sie ze z katarem nie zaszczepia.
A co kupilas tej dziewczynce?

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 08:24   #1923
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!!!

Jesteśmy już w domku! Pierwsza noc za nami. Pozwolę sobie bez nadrabiania w skrócie napisać co u nas.
współczuję przeżyc w szpitalu, ale najwazniejsze, że jesteście już w domku

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Przedstawiam Wam naszego Antosia.
tak słodziak, że tylko go schrupac

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 08:25   #1924
sandra23s
Zadomowienie

hej mamusie

zielona 100 latek dla Oskarka

nasza Polcia dzis 2 miesiace skonczyla
sojka,angel buziaki dla wszych pociech

lece zaraz do miasta i moze na lumpy skocze bo dawno nie bylam

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 08:30   #1925
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
hehe ok to wrzucam fotki z serii "wielkie oczy mojej córci"
jejku ale ma wielkie oczęta, śliczna durige foto zabójcze

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Majeczka
ale z niej śpiący Aniołek jejku ja już ni pamętam kiedy moja Jagódka taka mała była teraz to z dnia na dzień coraz większa pannica

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

kochane, bo tylko Iwoncia mi odpisała, więc ponawiam pytanko, głównie do mam, których skarbeczki nie długo skończą lub skończył 2m-ce
czy trzymają ładnie główkę? kiedy zaczęły?

dobra idę zmienic mega kupę, bo moja niunia już chyba skończyła ją robic, bo wyje jak syrena

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 08:39   #1926
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Dzień dobry,

Nie wiem co się z tą moją córcią porobiło... kłade ją tam gdzie zawsze ją karmie i w krzyk. Ciężko ją potem uspokoić... Jak już się uda, trzeba sprytnie szybko przystawić do cyca i jest ok.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Agnus - biała czekolada starta na galaretkę po prostu
O to bardzo skomplikowane

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

kochane, bo tylko Iwoncia mi odpisała, więc ponawiam pytanko, głównie do mam, których skarbeczki nie długo skończą lub skończył 2m-ce
Zależy w jakiej pozycji. Jak jest lekko uniesiona czy w pionie to ładnie trzyma, chociaż troche się jeszcze chwieje. Za to na brzuszku bida, chyba jej się nie chce.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
100 lat dla Polci
Stary 2012-11-05, 08:58   #1927
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Gda ma wpływa to co jesz i to duży. Pokarm oczyszcza się 4 dni więc to co zjadłaś dziś czyli brokuły i cytrus ( zakazane !!!! ) może na Heniu odbić się za kilka dni. Ma takie problemy z brzuszkiem a Ty tak eksperymentujesz z jedzeniem i dziwisz się od czego ten płacz. A właśnie od Twoich zachcianek kochana.
Druga rzecz tak jak Maggie pisała ten koper może wzmagać. Spróbuj herbatkę rumiankową w takim razie.
I jeszcze witamina K+D. Witamina Bobovit czy Bobotic powoduje bóle brzucha. Warto wtedy zmienić na inną i poczekać na reakcję.
Tamlinja nie eksperymentuję, przez 5 tygodni byłam na diecie ryż, marchewka, gotowany/pieczony drób, krupnik, owsianka na wodzie i biszkopty. Czasem kanapka ze schabem domowym, ale bez masła. To nie są zachcianki, tylko teść mi powiedział, że muszę zacząć wprowadzać nowe produkty, bo po 1. ja się wykończę nie dostarczając sobie mikroelementów i witamin. A po 2. dziecko musi wyrabiać sobie tolerancję na różnorodne jedzenie. Także w zeszłą środę zjadłam buraczki i zupę dyniową, a wczoraj brokułowy krem i odrobinę galaretki. Widzę, że już się przedostało do Henia, bo kupkę w nocy miał ciemniejszą i lekko zazielenioną, ale poranek dzisiejszy był prawie bezproblemowy, bo gazy odchodziły gładko i nie było ryku.

Witaminę K+D ma odstawioną od 4 tygodni.

Faktycznie w herbatce na trawienie jest koper, ale ja widzę lekką poprawę od kiedy ją piję - kupy idą jednorazowo i jest ich mniej na dobę niż wcześniej.

Mam zamiar zjeść jutro rano jogurt naturalny, bo w środę idziemy do lekarza, to może oceni jego kupkę, jeśli coś by miało się dziać.

Angel Henio trzyma główkę stabilnie od jakichś 2 tygodni.

A leżąc na brzuszku unosi na 2-3 minuty, ale mu się gibie jeszcze i widać, że to wysiłek dla niego

Kończy w środę 7 tygodni.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 09:14   #1928
katiem
Wtajemniczenie

Zielona najlepszego dla synka

Sandra 100 lat dla kruszynki

Angel Kuba ładnie trzyma. Jak go mam w pionie to raczej nie przytrzymuje. Na brzuszku tez podnosi. I zaczal bardzo szybko, ale dokladnie nie pamietam kiedy wiec juz jakis czas to trwa.

Ma ktos jakies wiesci od Kraven? Juz zaczeli wywolywac? trzymam kciuki

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-11-05 o 09:16
Stary 2012-11-05, 09:14   #1929
tamlin111
Zakorzenienie

Przełożyłam szczepienie. Nic się nie stanie jak tydzień później dostanie, a wolę aby był całkowicie zdrowy.
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A co kupilas tej dziewczynce?
Kupiłam taki kalendarz - pamiętnik i książkę o jakiejś Martynce, ponoć szał teraz.

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

Cytat:

Jak go trzymam pod paszkami to ładnie trzyma głowkę, ale na brzuszku leniuch nie lubi leżeć więc jak go położę to po prostu leży i wyje kopiąc nogami, więc niewiem jak trzyma.
A wczoraj skończył 7 tygodni.

Cytat:
Tamlinja nie eksperymentuję, przez 5 tygodni byłam na diecie ryż, marchewka, gotowany/pieczony drób, krupnik, owsianka na wodzie i biszkopty. Czasem kanapka ze schabem domowym, ale bez masła. To nie są zachcianki, tylko teść mi powiedział, że muszę zacząć wprowadzać nowe produkty, bo po 1. ja się wykończę nie dostarczając sobie mikroelementów i witamin. A po 2. dziecko musi wyrabiać sobie tolerancję na różnorodne jedzenie. Także w zeszłą środę zjadłam buraczki i zupę dyniową, a wczoraj brokułowy krem i odrobinę galaretki. Widzę, że już się przedostało do Henia, bo kupkę w nocy miał ciemniejszą i lekko zazielenioną, ale poranek dzisiejszy był prawie bezproblemowy, bo gazy odchodziły gładko i nie było ryku.

Witaminę K+D ma odstawioną od 4 tygodni.

Faktycznie w herbatce na trawienie jest koper, ale ja widzę lekką poprawę od kiedy ją piję - kupy idą jednorazowo i jest ich mniej na dobę niż wcześniej.

Mam zamiar zjeść jutro rano jogurt naturalny, bo w środę idziemy do lekarza, to może oceni jego kupkę, jeśli coś by miało się dziać.
Rozumiem wprowadzanie nowych potraw ale dlaczego zaczynasz od tych silnie alergizujących i wzdymających? Najpierw taka uboga dieta a teraz dla jego układu pokarmowego to bardzo duża zmiana. Powinno się wprowadzać jeden pokarm i kilka dni testować a nie codziennie coś nowego. Z tym jogurtem to już całkiem nie rozumiem. Działo się coś po nabiale że odstawiłaś? jeśli tak, to dlaczego tak szybko chcesz sprawdzać czy już jest ok? Henio ma dopiero 7 tyg, jego układ pokarmowy jeszcze się przyzwyczaja do nowego środowiska, daj mu czas.
Stary 2012-11-05, 09:18   #1930
lilka00
Wtajemniczenie

Kraven powodzenia

Gda mi też położna polecała wprowadzać nowe produkty i to po skończonym 2 tygodniu już, wczoraj jadłam sernik z czekolada i nic się nie stało, dzisiaj spróbuję smażony kotlet.

Dearlie nie zadręczaj się dziewczyno, ja na Twoim miejscu szukałabym plusów karmienia mm i darowała sobie stresy. Karmienie mm jest wygodniejsze i niejedno dziecko się na nim wychowało i jest okazem zdrowia.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 09:20   #1931
katiem
Wtajemniczenie

No Martynka to faktycznie szał Zapomniałam o niej.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-05, 09:24   #1932
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Przez tapatalka A Ty?

No ten smoczek faktycznie ułatwia trochę życie, ale i tak czuję się fatalnie, że oszukuje dzieciaka kawałkiem kauczuku, zamiast dać mu ciepłego cyca

mój nie chce smoczka
Ostatnio myślałam że głodny bo wrzeszczał itp, dałam mu flache to nie chciał i ryczał a jak przystawiłam do pustego cycka to zasnął zaraz
Smoka nie chce za chiny...

Cytat:
dlatego ze jestem niedoswiadczona mama i po prostu nie wiedziałam, wiec zapytałam ! dla mnie wszystko jest nowe, ja nawet w reku nigdy noworodka wczesniej nie trzymałam, a skoro płakała jak ja odkładałam,a nigdy tak nie miała to pomyslałam ze cos jej jest...

a ja temperature miałam ostatnio... nawet nie jestem w stanie sobie przypomniec

też sie martwiłam że mój Alanek ma gorączke ale maluszki mają wyższą tempke od dorosłych bo krew szybciej płynie i serduszko bije szybciej. Położna mi to powiedziała i też że do 38° jest okey

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Tez przez tapatalka tylko chyba tu wlasnie nie idzie cytowac za bardzo poza pojedynczymi :P

idzie cytować więcej niż 1 post
Naciskasz na post który chcesz cytować, podswietli sie na żółto i robisz multicytat.

Cytat:
Na kazdy tel.to mozna zainstalowac?

nie, tylko z systemen android.

Cytat:
Iwoncia mi kiedys mówiła jaki mam rodzaj tel.,a teraz nie pamietam. Ale ze mnie mops:P. Spróbuję zainstalować. Skad mozna wziac ten program?

na mailu jest bo Wam tam wgrałam

A tak w ogóle to dzień dobry
Sie troche wyspałam bo tż wziął małego dziś do siebie na prawie całą noc to pospałam 7 godzinek prawie
Chociaż to i tak za mało

Ostatnio chodze jak robot bo ten maluch juz gaworzy i sie smieje czasu nie ma tu wejść eh...
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 09:29   #1933
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Tamlin dziękujejuż dzwoniłam do męża żeby kupił.

Tak czytam o tym co jecie,a ja po porodzie nie wprowadziłam sobie żadnych radykalnych diet. Oczywiście nie jem jakiś ostrych ani bardzo wzymających rzeczy czy cytrusów ale jadam to co jadłam na codzień w ciąży. Obiady jadam normalnie i ogólnie wszystkie posiłki.
Nie robie dla siebie nic innego. Fabiankowi na razie nic nie dolega,ale on w piątek skończył dopiero dwa tyg.
Ale jakby coś mu szkodziło to chyba miałby już teraz problemy z brzuszkiem,nie?
I mam pytanie,kiedy u Was zaczęły sie kolki?
bo tak sie ich boje

Dearlie kochana nie zadreczaj sie tak. Ale tak jak pisały dziewczyny ja bym odstawiła leki,kupiła sobie cherbatke na laktacje i męczyła piersi laktatoremjesli tak bardzo chcesz karmić to spróbuj. Może jeszcze da sie to uratować
a jesli będziesz karmiła mm to też nic sie nie staniewiele dzieci jest na mm.
Mój Gracjanek od 1 tyg życia był na mm i jest okazem zdrowia. Ma 2,5 roczku a raz był chory i brał lekitakże będzie dobrze

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2012-11-05 o 09:32
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 09:32   #1934
zielona1911
Zakorzenienie

angel166 moj jak go nosze w pionie to trzyma glowke chociaz mu sie czasem chwieje i spada mi na ramie,a jak lezy na brzuchu to czasem podniesie jak przed nim jest cos ciekawego ale to tylko na kilka sekund i chwieje sie mu glowka tak jak ktoras fajnie kiedys napisala jak piesek w samochodzie

Dziękuje w imieniu Oskara za zyczenia
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 10:03   #1935
Sojka1990
Zadomowienie

Angel u mnie to samo, na brzuszku nie podnosi wcale. Na ramieniu poożona do odbicia trzyma głowe w górze, poożona na moim brzuchu oparta rączkami o piersi trzyma też. Spróbuj zobić taki myk- masz może takie twardsze poduchy w domu?? np takie jak przy kanapach są? jeśli znajdziesz coś takiego twardszego to poóż małą na brzuszku- połowa ciała na płaskim połowa na tym podwyższeniu właśnie- powinna ciągnąć głowę do góry w takiej pozycji będzie jej łatwiej kiedy głowa troche wyżej od reszty ciała
Stary 2012-11-05, 10:09   #1936
kraven
Zakorzenienie

Czesc. Ja juz leze na oddziale. Jestem po ktg - wszystko ok, zalozyli mi cewnik foleya i czekam na powiekszenie rozwarcia. Skurczy poki co jeszcze nie mam ale zaczynam odczuwac dyskomfort jak przy okresie. Bede informowac na biezaco.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-11-05 o 10:11
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 10:16   #1937
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Czesc. Ja juz leze na oddziale. Jestem po ktg - wszystko ok, zalozyli mi cewnik foleya i czekam na powiekszenie rozwarcia. Skurczy poki co jeszcze nie mam ale zaczynam odczuwac dyskomfort jak przy okresie. Bede informowac na biezaco.

no nareszcie trzymam

Sojka to co z tym fb?
Posłałam Ci linka, tu na forum sie upominam i nic
Stary 2012-11-05, 10:22   #1938
anesh_
Zakorzenienie

Dzien dobry

Ja juz posprzatalam cały domek (no prawie). a teraz sie karmimy. ciekawe jak dlugo:P. dzis pierwszy dzien bez meza... radzimy sobie jak na razie na szczesciee wieczorem wroci. ale rozpalic w piecu i isc z pieskiem ja bede musiala.

Cytat:
Anesh - idę we wtorek pierwszy raz na zajecia. Ale na letni semestr chce wziac dziekanke jednak i skonczyc za rok studia.
Dobrze,ze podjelas taka decyzje:.Ja jak poznałam te moja malutka kruszynke to tez ciezko mi bedzie ja zostawic. Ale ja mam zjazdy zaoczne tylko do marca,a potem obrona,wiec jakos damy RADE. a w list.tylko jeden zjazd,wiec odpuszcze sobie go:P

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Dziewczyny, pamiętajcie że tu naprawdę możecie pisać i narzekać ile tylko potrzebujecie! Po to jest ta nasza "grupa wsparcia"
Tak jest.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 10:26   #1939
Sojka1990
Zadomowienie

Iwoncia przepraszam, jak dopadne komputer to nie wiem w co łapy wsadzić już sprawdzam skrzynke

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

no dobra już Iwonką wiem o co chodzi Ja Ci już dawno wysłałam zaproszenie (Marta Bednarz) pewnie nie skojarzyłaś i dlatego nie zaakceptowała, a musisz mnie przyjąć do znajomych żebym zapisała Cię do grupy
Stary 2012-11-05, 10:28   #1940
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Hej my po urodzinach maly zadowolony z prezentow. Dostal klocki lego,gre i modeline. Tort naprawde byl swietny,bardzo mi sie podobał i dobrze smakował Zdjecia sa na fb jakby ktos chcial polukac
a tu dodaje zdjecie tortu

sliczne zdjecia - widzialam juz wczoraj
Stary 2012-11-05, 10:30   #1941
katiem
Wtajemniczenie

Kraven powodzenia
Mam nadzieje ze jak wroce o 20 z pracy to juz ci bede gratulowac.

A ja mam dzisiaj jakis taki nastroj pod psem. Chyba ogarne sie i spedze wiecej czasu z mama jeszcze przed praca.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-05, 10:36   #1942
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Iwoncia przepraszam, jak dopadne komputer to nie wiem w co łapy wsadzić już sprawdzam skrzynke

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

no dobra już Iwonką wiem o co chodzi Ja Ci już dawno wysłałam zaproszenie (Marta Bednarz) pewnie nie skojarzyłaś i dlatego nie zaakceptowała, a musisz mnie przyjąć do znajomych żebym zapisała Cię do grupy
kude ja przez fon urzęduje w większości czasu i te zaproszenia na fb tez tak jakoś sie pokazują od niechcenia
dzisiaj pierwszy raz od chyba dwóch tygodni weszłam na kompa
Stary 2012-11-05, 10:41   #1943
kraven
Zakorzenienie

Nie wiem jak to szybko pojdzie ale poki co coraz bardziej boli. ;-)

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 10:42   #1944
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:

no to czekamy na Jasieńka,oby szybko poszlo

ja wrócilam z miasta.zrobilam zakupy na obiad i kartke urodzinowa dla mamy.tylko z prezentem problem

chyba znowu chora bedełamie mnie w kosciach i rano mialam oslabienie.pewnie przez wczorajszy spacer,bo zmoklam troche i zmarzlam strasznie

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 10:50   #1945
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
też sie martwiłam że mój Alanek ma gorączke ale maluszki mają wyższą tempke od dorosłych bo krew szybciej płynie i serduszko bije szybciej. Położna mi to powiedziała i też że do 38° jest okey.
juz doczytalam ze do 38 to ok dzieki.
super ze mogłas pospac

własnie tak myslalam,ze nie na smartfon tylko cos innego:P

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Tamlin dziękujejuż dzwoniłam do męża żeby kupił.

Tak czytam o tym co jecie,a ja po porodzie nie wprowadziłam sobie żadnych radykalnych diet. Oczywiście nie jem jakiś ostrych ani bardzo wzymających rzeczy czy cytrusów ale jadam to co jadłam na codzień w ciąży. Obiady jadam normalnie i ogólnie wszystkie posiłki.
Nie robie dla siebie nic innego. Fabiankowi na razie nic nie dolega,ale on w piątek skończył dopiero dwa tyg.
Ale jakby coś mu szkodziło to chyba miałby już teraz problemy z brzuszkiem,nie?
I mam pytanie,kiedy u Was zaczęły sie kolki?
bo tak sie ich boje

Dearlie kochana nie zadreczaj sie tak. Ale tak jak pisały dziewczyny ja bym odstawiła leki,kupiła sobie cherbatke na laktacje i męczyła piersi laktatoremjesli tak bardzo chcesz karmić to spróbuj. Może jeszcze da sie to uratować
a jesli będziesz karmiła mm to też nic sie nie staniewiele dzieci jest na mm.
Mój Gracjanek od 1 tyg życia był na mm i jest okazem zdrowia. Ma 2,5 roczku a raz był chory i brał lekitakże będzie dobrze
ja tez sie boje i przyłączam sie do pytania

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Nie wiem jak to szybko pojdzie ale poki co coraz bardziej boli. ;-)
trzymamy kciuki kochana
Stary 2012-11-05, 10:56   #1946
Sojka1990
Zadomowienie

kraven oby szybko poszło kolejny poród on line nam się szykuje tak jak z GDA
Stary 2012-11-05, 11:08   #1947
katiem
Wtajemniczenie

Tez mi sie tak wydaje z tymi kolkami. Kubus na szczescie nie mial, a od poczatku jadlam czekolade, smazone i inne pyszne rzeczy.
A u Pawla szybko sie ujwanilo - jakos w 2 tygodniu zycia chyba. Nie trwalo to caly dzien, ale powiedzmy ze godzine dziennie plakal non stop.

Kraven bedzie dobrze

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-11-05 o 11:09
Stary 2012-11-05, 11:19   #1948
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Asiulka i jak córcia?? Przeszło jej? Biedna sie namęczyła.

Zielona ciesze się,że przyjęcie udane i prezenty

My w grudniu będziemy robić chrzcinyjuż mam przed tym lęki
nie lubie imprez rodzinnych,ale jakoś trzeba będzie przeżyć
tylko nie wiem co do jedzenia zrobić...bo impreze robimy w domu ze względu na to,że z dwójką dzieci nie chce sie po knajpach ciągać. Fabianek to by spał,ale Gracjanby buszował .

Zjadłam sobie na śniadanie budyń truskawkowynwet dobry był
wymiotowała od 1.00 - 4.30 ale teraz jest ok. Więc chyba zatrucie. Biedna opowiadała mi jak wypluła zupkę z makaronem.

Cytat:
Dobry.
Dziś mamy mieć szczepienie ale niewiem czy z katarem go zaszczepią. Jak myślicie? Ile płaciłyście za 5 w 1?

Biedactwo. I jak się teraz czuje?

Buziaki dla Oskarka A tort... ślina mi cieknie.
już l;epiej. dziękuje. Mi pediatra mówił że z katarem można szczepić ale wiadomo zależt od przychodni. Niby katar to nie jest przeciwskazanie do szczepienia ale lepiej przełożyć jak Ty to zrobilaś
Cytat:
jejku ale ma wielkie oczęta, śliczna durige foto zabójcze

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

ale z niej śpiący Aniołek jejku ja już ni pamętam kiedy moja Jagódka taka mała była teraz to z dnia na dzień coraz większa pannica

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

dobra idę zmienic mega kupę, bo moja niunia już chyba skończyła ją robic, bo wyje jak syrena
nie pamiętam od kiedy trzyma ale trzyma jak go mam w pionie jak mam włożone raczki pod pachy to njuż mu praktycznie głowa wogóle noie spada. jak na brzuszku podnosi ale nie zabardzo mu się chce ostatnio szybciej wyć zaczyna
Cytat:
3mamy kciuki by poszło szybko i mało boleśnbie

tyle na teraz jak Jasiu pójdzie spać to muszę się wyżalić.

Anesh przepraszam że tak wybuchłam ale jestem, w trakcie @ i chyba mi hormony buzują i jeszcze mąż mnie wnerwił o czym później napiszę.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 11:28   #1949
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem wprowadzanie nowych potraw ale dlaczego zaczynasz od tych silnie alergizujących i wzdymających? Najpierw taka uboga dieta a teraz dla jego układu pokarmowego to bardzo duża zmiana. Powinno się wprowadzać jeden pokarm i kilka dni testować a nie codziennie coś nowego. Z tym jogurtem to już całkiem nie rozumiem. Działo się coś po nabiale że odstawiłaś? jeśli tak, to dlaczego tak szybko chcesz sprawdzać czy już jest ok? Henio ma dopiero 7 tyg, jego układ pokarmowy jeszcze się przyzwyczaja do nowego środowiska, daj mu czas.
Brokuł jest na liście warzyw dozwolonych, którą dostałam w szpitalu. Pomarańczowa galaretka faktycznie może być alergizująca ale doszłam z mamą i mężem do wniosku, że z prawdziwą pomarańczą ma to raczej niewiele wspólnego oprócz aromatu identycznego z naturalnym

Z mlekiem działo się od razu po urodzeniu Henia - byłam w 9 dobie życia u lekarza i pediatra kazała odstawić mleko (ale tylko mleko, jogurty, twarogi i inne pozwoliła jeść) na 2-3 tygodnie, ze względu na kwaśną kupkę. Także ja trochę na wyrost odstawiłam na dłużej i nie tylko mleko, a wszystkie produkty mleczne...

Kraven trzymam kciuki, oby poszło szybko i "mało boleśnie", bo na bezboleśnie chyba nie możemy liczyć

Iwoncia ja mam ajfona i u mnie nie ma multicytowania
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 11:34   #1950
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

hej..
jak zwykle nie uda mi sie Was nadrobić
kurcze mojej małej wyszła jakas wysypka na twarzy.. jakby wedruje jej po calej buzi , najpierw miala na skorze glowy bardziej widoczna , teraz ma na czolku i policzkach, jak bylam na szczepieniu w srode pediatra mowila ze to minie ze to jakies zmiany hormonalne.Ale ona ma teraz tego coraz wiecej jest taka wysypana ze masakra
eh ciagle cos

kraven 3mam kciuki za Waspowodzenia

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości