|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
jak wróce do domku to się zdrzemnę chwilkę ![]() 2. Dziękuję Niech Wszystkie napiszą swoje propozycje a potem podsumujemy to w jednym miejscu i zaczniemy głosowanie
|
|
|
|
|
#4832 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odnośnie tytułów to ja się zbytnio nie znam na tym ale chyba można wstawić sondę i łatwiej wybrać tan który spodoba się większości
|
|
|
|
#4834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tylko ja nie mam głowy do wymyślania tytułów ale na pewno zagłosuję ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Przynajmniej się nie stresujesz.
Co ma być to będzie i nas nie minie. Ja się zastanawiam cały czas nad szpitalem, bo z jednej strony chciałabym u siebie w mieście w Sosnowcu, ale ordynator ponoć niefajny i robi jakieś tam problemy, a z drugiej strony otworzyli nowy oddział w Katowicach Bonifratów czy jakoś tak, ale to (dla wtajemniczonych śląsko-zagłębiowskich) zagranica ![]() Najbardziej to chciałabym w Bielsku, moim rodzinnym mieście, ale obawiam się, że jakby się zaczęło to ja sama nie dojadę, a za nim mężuś wróci z Gliwic z pracy żeby mnie zawieść to też nie zdążę.
|
#4837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pół weekendu przespałam i jeszcze mi mało. dobrze że dziś idę na pilates to mnie trochę pobudzi do życia
|
||
|
|
|
#4839 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
i jestem nie do życia, ale dzisiaj o dziwo wszystko ok ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
, żebyście doszli do jakiegoś dobrego dla obu stron kompromisu
|
|||
|
|
|
#4840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój też w Gliwicach pracuje
|
|
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się tak wczoraj wtuliłam w podusię gdzieś z początku F1 ... obudziłam się na koniec i nie mogłam dojść do siebie. A miała być krótka drzemka.
|
#4843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jak się będzie zbliżać ku końcowi to Cię wypytam co i jak z położnymi, która fajna, a której lepiej unikać ![]() Moja mama do dzisiaj wspomina "pisankę", że dobrze, że na nią nie trafiła, ale to inne lata, inny szpital ..
|
|
#4844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co się odwlecze.. podsumowując propozycje to: nuna: 1.Fasolki w ludziki się zamieniają a mamy o swoje maleństwa dbają-maj, czerwiec 2013 2. Majowo-czerwcowe mamusie głaszczą swoje brzusie a one rosną okraglusie lonely: 1.Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany- Mamusie Majowo-Czerwcowe 2013 2. O płci się dowiadujemy a zaokrąglajęce się brzuszki kremami smarujemy-Mamusie Maj, Czerwiec 2013 3. Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy 4. Humorki swoje mamy, coraz więcej wcinamy, brzuszki już rosną, a co będzie wiosną no i moje: 1. pierwsze wizyty za nami - jesteśmy super-mamami (maj, czerwiec 2013) 2. widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki - mamusie maj, czerwiec 2013 3. my tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - mamusie maj, czerwiec 2013 mam nadzieję że nie pominęłam żadnej propozycji - jeśli tak to prosze o uzupełnienie
|
|
|
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=JennyAniolek;374364 00]Położyłam się na chwilę i zrobiły się z tego 2h , a Wy dalej pędzicie jak szalone ![]() [/QUOTE] No ja właśnie też się obudziłam z krótkiej drzemki i już nie mogę Was nadrobić ![]() Dziewczyny, może już pisałyście o tym, ale ja na razie stronę 10 wątku przerabiam, co z farbowaniem włosów w ciąży? Czy to rzeczywiscie tak jest, że ta farba szkodzi dziecku? Nie mogę już patrzeć na swoje odrosty a boję się czymś zaszkodzić
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#4846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
26.04. ja leżałam na zwykłym ginekologicznym oddziale, a tam są na jednym korytarzu oddział porodowy, poporodowy - gdzie są mamy z dzieciaczkami, i ginekologia (patologia ciąży, onkologia ginekologiczna itp) - i na każdym oddziale są inne pielęgniarki chyba, chociaż nie mam pewności, bo wszystkie mają etykietki "położna". ale nie trafiła się żadna niemiła osoba, poza salową. pielęgniarki są na każde zawołanie, przychodzą, dopytują o samopoczucie, mimo, że mają malutko czasu i ogrom pacjentek. rozmawiałam z dziewczynami, które były ze mną na sali, i każda była zdecydowana później tam rodzić. lekarze też w porządku, chociaż ciężko mi się było dowiedzieć czegoś - obchody są dwa razy dziennie, i kilkanaście sekund na pacjentkę przypada - no ale to chyba norma w szpitalach. |
|
|
|
|
#4847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak się zapatrujecie na poród rodzinny? bo ja od zawsze mówiłam TŻ, że ma być a jemu wsyztsko jedno więc się zgodził ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- [QUOTE=Wika28;37436908]Ja też zazdroszcze, bo ja też z tych zagrożonych ![]() Cytat:
ja też muszę farbę na dniach zrobić
|
|
|
#4848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czyżbyś wzięła na siebie odpowiedzialność ? czekamy na więcej propozycji i zaczniemy głosowanie
|
||
|
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko proponuję je po kolei ponumerować i zaczniemy głosowanie jak będzie 100 postów do końca, co ? Zaraz jeszcze sprawdzę czy każdy tytuł się zmieści jak coś ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4852 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
eliza chodziło o pochwę ale jak mierzyłaś normalną a przed ciążą miałaś niższą a teraz utrzymuje się powyżej 37 czyli taka jak już w ciąży była to luz, wszystko jest ok karmiłam miesiąc ale miałam mało pokarmu i brodawki tragiczne, mała w ogóle nie mogła załapać, jakbym nie wyginała tej piersi to było co bądź, najgorsze moje chwile po porodzie to karmienie, łzy i wyrzuty i żal bo nie tak miało być i nie myślałam nawet że tak będzie dlatego teraz nie dam sobie wejść na głowę tylko zrobię jak będzie najlepiej, jak będzie podobnie nie będe katować ani siebie ani dziecka mimo wszechobecnej nagonki na karmienie a poród ja miałam własnie ekspres, 10 minut, trzy parcia, mała ważyła 4430 i miała 60 cm, w ogóle nie czułam bólu przy partych, zero czegokolwiek, tylko lekarka mowiła że będzię skurcz i przeć. a przed 20 minut bólu krzyżowego ale za to inne atrakcje gorsze po porodzie miałam także kolorowo nie było |
||
|
|
|
#4853 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najpierw chciałam, żeby był bo "zrobił" to pocierpimy razem, ale on się wymiguje. Po rozmowie z kuzynką chcę żeby był, bo jakby co to on może po kogoś pobiec, zadzwonić, nakrzyczeć przywalić ![]()
|
|
#4855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jenny no to trzeba zmienić numerację przy ewentualnej ankiecie, jak coś się nie zmieści to daj znać Cytat:
|
||
|
|
|
#4856 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdziłam wszystkie tytuły, niektóre leciutko poprawiłam, żeby się zmieściły i po zmianach wygląda to tak
![]() Proponuję już rozpocząć głosowanie (bo nie widzę, żeby pojawiły się jeszcze jakieś nowe propozycje) i wybranie 1, max 2 tytułów które nam się podobają ![]() 1. Fasolki w ludziki się zamieniają a mamy o swoje maleństwa dbają. V-VI 2013 cz.II 2. Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie cz.II 3. Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany. Mamy V-VI 2013 cz.II 4. O płci się dowiadujemy a zaokrąglające się brzuszki kremami smarujemy V-VI 2013 cz.II 5. Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy, Mamy V-VI 2013 cz.II 6. Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? 7. Pierwsze wizyty za nami - będziemy super mamami, Maj-Czerwiec 2013 cz.II 8. Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II 9. My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu, Mamusie Maj-Czerwiec 2013 cz.II 10. Pierwsze wizyty za nami,powoli snujemy macierzyńskie plany, Maj-Czerwiec 2013 cz.II Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-11-05 o 15:31 |
|
|
|
#4858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny ja głosuję na 8
Kurcze. chyba pójdę do domu bo coraz słabasza jestem...
|
|
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, zapodałam sobie zestaw ćwiczeń, z linka, jaki przesłała kiedyś Lonely (dzięki
Ale teraz już będę ćwiczyć. Któras ma namiary na fajne ćwiczenia z piłką?[QUOTE=Mysia mysz;37436996] jak się zapatrujecie na poród rodzinny? bo ja od zawsze mówiłam TŻ, że ma być a jemu wsyztsko jedno więc się zgodził /[QUOTE]Ja zawsze chciałam z mężem. Ale wiem, że to się w ciągu ciąży zmienia. Moja przyjaciółka, która właśnie urodziła, nie chciała rodzinnego. Zmienili zdanie po zajęciach w szkole rodzenia. I ostatecznie, jak mi opowiadała o porodzie, to mówiła, że nie dałaby rady bez męża. Więc myślę, że to kwestia, która jest do rozważenia bliżej godziny "0". |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.

, a Wy dalej pędzicie jak szalone 

Niech Wszystkie napiszą swoje propozycje a potem podsumujemy to w jednym miejscu i zaczniemy głosowanie 

na Was zawsze można liczyć