Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-06, 18:18   #4681
Poa alpina
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
jedne co moge powiedziec to to ze smacznie masło sama robiłaś ?
Dziękuję. Masło kupiłam w Rossmannie - to było moje pierwsze podejście do masła orzechowego. Chciałam spróbować, żeby wiedzieć, czy skorzystać z oferty Tygodnia Amerykańskiego w Lidlu
Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Syrop z czarnego bzu... Wszystko super i pysznie
Dzięki. Mam teraz fazę na wszelkie syropy.

Fajnie by było, jakby ktoś czasem napisał coś więcej niż tylko pysznie i super

U

Śniadanie:
* jajecznica z 2 jaj na oliwie z czarnymi oliwkami, pomidorem i prażoną cebulką
* 2 kromki ziarnistego razowca z: wieprzowym salami z orzechami włoskimi / wędzoną makrelą i masłem
II śniadanie:
* twaróg chudy 200g z granatem, ciemnymi winogronami, pistacjami, kakao naturalnym, syropem z czarnego bzu, otrębami orkiszowymi i zbożowymi chrupkami czekoladowo-orzechowymi
* kawa zbożowa z ciepłym mlekiem, miodem wielokwiatowym i przyprawą do szarlotki
Na uczelni:
* jabłko
* 2 kanapki z ziarnistego razowca:
pierwsza z dwóch kromek z szynką i pomidorem;
druga z jednej kromki z masłem orzechowym, serkiem kozim i dżemem malinowym
Obiadokolacja:
* gęsta zupa jarzynowa (brokuły, burak, marchew, pietruszka, ziemniak, mięso z piersi kurczaka) + dokładka

Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: zielona, ziołowa

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 18:31   #4682
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciucholand Pokaż wiadomość
Dzisiejszy jadłospis P
ŚNIADANIE: płatki czokapik z mlekiem 3,2%
II ŚNIADANIE: Kanapka z gulaszem angielskim, baton 3bit big
OBIAD:Kulka białego ryżu, kotlet drobiowy smażony na oleju w panierce, łyżka majonezu.
Deseruże opakowanie ciastek orzechowych z czekoladą, herbata malinowa z łyżeczką cukru.
Podwieczorek:3tosty francuskie, herbata malinowa z łyżeczką cukru.
Kolacja płatki czokapik z mlekiem 3,2%

Proszę o ocenę.
masakra!
tycie to nie cukier zagryzany cukrem...

jedynie obiad jesrt ok ale reszta pozal sie boże...
warzywa i owoce wyparł "czokapik" i ciastka..

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
Dziękuję. Masło kupiłam w Rossmannie - to było moje pierwsze podejście do masła orzechowego. Chciałam spróbować, żeby wiedzieć, czy skorzystać z oferty Tygodnia Amerykańskiego w Lidlu

i co warto??
tez nigdy nie kosztowalam

Dzięki. Mam teraz fazę na wszelkie syropy.

Fajnie by było, jakby ktoś czasem napisał coś więcej niż tylko pysznie i super

U

Śniadanie:
* jajecznica z 2 jaj na oliwie z czarnymi oliwkami, pomidorem i prażoną cebulką
* 2 kromki ziarnistego razowca z: wieprzowym salami z orzechami włoskimi / wędzoną makrelą i masłem
II śniadanie:
* twaróg chudy 200g z granatem, ciemnymi winogronami, pistacjami, kakao naturalnym, syropem z czarnego bzu, otrębami orkiszowymi i zbożowymi chrupkami czekoladowo-orzechowymi
* kawa zbożowa z ciepłym mlekiem, miodem wielokwiatowym i przyprawą do szarlotki
Na uczelni:
* jabłko
* 2 kanapki z ziarnistego razowca:
pierwsza z dwóch kromek z szynką i pomidorem;
druga z jednej kromki z masłem orzechowym, serkiem kozim i dżemem malinowym
Obiadokolacja:
* gęsta zupa jarzynowa (brokuły, burak, marchew, pietruszka, ziemniak, mięso z piersi kurczaka) + dokładka

Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: zielona, ziołowa
nie jest super...

jest BOMBA
Stary 2012-11-06, 18:36   #4683
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
nie jest super...

jest BOMBA
Nie no, jeszcze lepiej. Dzięki! Komponowanie sobie jedzonka sprawia mi mnóstwo radochy.

Co do masła orzechowego, to generalnie spodziewałam się trochę czegoś innego. Lepiej pachnie niż smakuje. Jest dla mnie trochę zbyt słone. Ale ma w sobie "to coś", dlatego będę próbować różnych połączeń oprócz stosowania solo na kanapce. Na razie z serkiem kozim i dżemem malinowym wypadło bardzo przyjemnie.

ciucholand, jadłospis jest STRASZNY. Na P powinnaś jeść BARDZO wartościowo, tymczasem dziś nie zjadłaś nic konkretnego. Nic, co można by nazwać posiłkiem! Same puste, śmieciowe kalorie. Słodycze mają być miłym dodatkiem, a nie podstawą diety...

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2012-11-06 o 18:40
Stary 2012-11-06, 18:44   #4684
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, jeszcze lepiej. Dzięki! Komponowanie sobie jedzonka sprawia mi mnóstwo radochy.

pisze jak jest
Co do masła orzechowego, to generalnie spodziewałam się trochę czegoś innego. Lepiej pachnie niż smakuje. Jest dla mnie trochę zbyt słone. Ale ma w sobie "to coś", dlatego będę próbować różnych połączeń oprócz stosowania solo na kanapce. Na razie z serkiem kozim i dżemem malinowym wypadło bardzo przyjemnie.

to mnie nie bedzie smakowac jak slone;p

ciucholand, jadłospis jest STRASZNY. Na P powinnaś jeść BARDZO wartościowo, tymczasem dziś nie zjadłaś nic konkretnego. Nic, co można by nazwać posiłkiem! Same puste, śmieciowe kalorie. Słodycze mają być miłym dodatkiem, a nie podstawą diety...
.
Stary 2012-11-06, 18:48   #4685
camelia111
Zakorzenienie

Dzisiejsze R

śniadanie: Owsianka kakaowa + łyżka otrębów z bananem, cynamonem, musem jabłkowym, łyżką twarożku.

1,5h. treningu tenisa

Obiad: tutaj bardzo dziwny obiad i proszę o ocenę, nie wiem czy to się nadaje na R. Dziwny ze względu na to, że niezbędne są węgle po treningu, co więcej byłam bardzo głodna po uczelni i tenisie.
4 pulpeciki ze zmielonej piersi z kurczaka uduszone w sosie pieczarkowym na bazie jogurtu, sałatka warzywna, a do tego nie miałam w domu kaszy, ryżu, nawet makaronu. Więc poratowałam się i ugrillowałam 2 kromki razowca ziarnistego przyprószone mozarellą, ziołami i oliwą z oliwek. Czy taki posiłek jest pełnowartościowym obiadem?

podwieczorek: Kromka razowca z grillowanymi warzywami i tajskim ostrym sosem, przyprawa chili
Kolacja: serek wiejski z ziołami i oliwkami

Grzech na uczelni: Słodzona kawa z mlekiem, czekoladka - kasztanek (dostałam gratis do kawy, niech ich szlag trawi)
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 18:58   #4686
starss23
Raczkowanie

Dziękuję serdecznie za ocenkę postaram się zastosować do ogólnych rad, ale jem wase, ponieważ w ogóle nie jadam chleba jeśli chodzi o kaszę to zjadłam niecały woreczek (suchego produktu w woreczku było ok 100 gram). Jadam bardzo rzadko kasze, raz na miesiąc.... z reguły na obiadki wcinam warzywa dużo różnych taki mix plus np. mięsko z piersi kurczaka. Obiadem się tak najadam, że podwieczorku nie wcisnę. Ogólnie jestem szczupłam do zrzucenia mam ok 2 kg, tłuszczyku na brzuszku średnio...wykonuję te brzuszki , żeby wyrzeźbić. Dziękuję raz jeszcze a mam pytanko jak wygląda u mnie to jedzonko pod względem kalorii? tzn ile ich zjadam? ????
starss23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 19:09   #4687
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez camelia111 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze R

śniadanie: Owsianka kakaowa + łyżka otrębów z bananem, cynamonem, musem jabłkowym, łyżką twarożku.

1,5h. treningu tenisa

Obiad: tutaj bardzo dziwny obiad i proszę o ocenę, nie wiem czy to się nadaje na R. Dziwny ze względu na to, że niezbędne są węgle po treningu, co więcej byłam bardzo głodna po uczelni i tenisie.
4 pulpeciki ze zmielonej piersi z kurczaka uduszone w sosie pieczarkowym na bazie jogurtu, sałatka warzywna, a do tego nie miałam w domu kaszy, ryżu, nawet makaronu. Więc poratowałam się i ugrillowałam 2 kromki razowca ziarnistego przyprószone mozarellą, ziołami i oliwą z oliwek. Czy taki posiłek jest pełnowartościowym obiadem?

podwieczorek: Kromka razowca z grillowanymi warzywami i tajskim ostrym sosem, przyprawa chili

Grzech na uczelni: Słodzona kawa z mlekiem, czekoladka - kasztanek (dostałam gratis do kawy, niech ich szlag trawi)
moze Ci sie przyda
http://www.tenis-zgoda.pl/odzywianie.doc
Stary 2012-11-06, 19:11   #4688
piotrek1994
Zadomowienie

Cytat:

według mnie nie powinnas mieć pierwszego podejścia do masła z rossmana rossmanowskie a lidlowskie to jak niebo i ziemia. smaki nieporównywalne.. rossmanowskie jest takie bardziej bio i niezbyt smaczne. ja osobiście jestem miłosnikiem masła i pożeram dosłownie słoikami, a tego rossmanowskiego strawić nie mogę.
piotrek1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 19:39   #4689
starss23
Raczkowanie

A czy taki obiadek na R może być?
1 ziemniak gotowany, gotowana średniej wielkości tzw golonka z indyka, dużo buraczków lub Dużo brokułów plus inne warzywa i pulpet również gotowany z mięsa łopatki bądź od szynki... albo pieczone w folii bądź grillowane mięsko ze schabu( taki kotlecik średniej wielkości) Czy takie obiadki nadają się na R? Błagam pomóżcie bo Ja kiepsko komponuje te obiady
Stary 2012-11-06, 19:53   #4690
blax5
Zadomowienie

A dzisiaj było tak:

I. owsianka z 4 łyżek z otrębami na mleku z łyżeczką miodu i kakao, jabłkiem i łyżką masła orzechowego

II. podwójna kanapka z domowego chleba z ziarnami z serkiem kanapkowym śmietankowym, szynką, pomidorem i sałatą lodową

III. pół kostki twarogu półtłustego z połową małego jog. nat. z kiwi, garścią suszonych daktyli i 2-3 łyżkami podprażonych wiórek kokosowych

IV. podsmażona na maśle kopytka z ostrą mieszanką z patelni(grzyby, fasolka szparagowa itp. z kawałkami kurczaka)

V. połowa wędzonej makreli; 1-2 marchewki
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 19:58   #4691
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piotrek1994 Pokaż wiadomość
według mnie nie powinnas mieć pierwszego podejścia do masła z rossmana rossmanowskie a lidlowskie to jak niebo i ziemia. smaki nieporównywalne.. rossmanowskie jest takie bardziej bio i niezbyt smaczne. ja osobiście jestem miłosnikiem masła i pożeram dosłownie słoikami, a tego rossmanowskiego strawić nie mogę.
No to tapetka22, w takim razie nie masz się mną co sugerować. W poniedziałek nabędę masło lidlowskie i porównam. Lidlowskie też takie słone? Może ja jestem jakoś przeczulona na sól (bo sama w domu baaaardzo malutko używam soli).

Stary 2012-11-06, 20:02   #4692
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez starss23 Pokaż wiadomość
A czy taki obiadek na R może być?
1 ziemniak gotowany, gotowana średniej wielkości tzw golonka z indyka, dużo buraczków lub Dużo brokułów plus inne warzywa i pulpet również gotowany z mięsa łopatki bądź od szynki... albo pieczone w folii bądź grillowane mięsko ze schabu( taki kotlecik średniej wielkości) Czy takie obiadki nadają się na R? Błagam pomóżcie bo Ja kiepsko komponuje te obiady
ziemniak generalnie może być ( jeśli nie jest okraszony) ale to węglowodany proste, a na R powinno się jeść złozone czyli: brązowy ryż (dziki), razowe makarony bądź te z pszenicy durum ( semolina) oraz wszelkiego rodzaju kasze. Ale oczywiście ziemniaki tez są zdrowe i nie zaszkodzą, ale trzeba urozmaicać Warzywa oczywiście muszą być- najlepiej surowe, blanszowane albo robione na parze, lub lekko podsmazone na oliwie i oczywiście surówki/ sałatki ale bez cięzkich sosów.
A co do białka- to nieodzowny skladnik diety wieć BYĆ MUSI. tutaj najlepiej sprawdzają się ryby, drob oraz inne, chude i mało przetworzone mięso. Powiem szczerze, że nie mam pojęcia czym jest golanka z indyka ale chętnie się dowiem. Golonka to noga..więc co, to indycza noga? Ten schab pieczony czy pulpet też moga byc generalnie powinno się unikac np tlustych mięs mielonych, albo mięsa z przerostami tłuszczu np karkówka itd. Polecam równiez watróbkę
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 20:19   #4693
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:

U

Śniadanie: twarogowo-kakaowe pszenne placuszki z otrębami orkiszowymi, smażone na oleju rzepakowym, podane z granatem, ciemnymi winogronami i syropem z czarnego bzu
Przekąska: jabłko
Obiad: mięso z piersi indyka w przyprawach smażone bez tłuszczu; 50g kaszy gryczanej z pieczarkami i sosem pieczarkowym; surówka z czarnej rzepy
Podwieczorek: śliwka, kubek gorącej czekolady
Kolacja: 2 kromki ziarnistego razowca z: serkiem typu włoskiego / wędzoną makrelą i masłem / wieprzowym salami z orzechami włoskimi / masłem orzechowym; pomidor z pieprzem ziołowym i ziołami prowansalskimi

Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, 2x ziołowa

Ah, też akurat szamam merci chef

Jadłospis jak zwykle, super

Moje U
I owsianka na naturalnym mleku sojowym w słoiczku po maśle orzechowym z domowymi wędzonymi sliwkami w zalewie miodowej i mrożonymi malinami + kawa parzona

II świeży sok marchewkowy, bułka wieloziarnista z pastą z makreli i szczypiorku

III tortelloni z ricottą i szpinakiem podane na puree brokułowym (z dodatkiem chrzanu)

ricore, 2 paski gorzkiej czekolady (jedna z chilli, druga z pistacjami)

IV 3 kawałki bagietki pełnoziarnistej - z krewetką i pesto rukolowym / hummusem i chilli / łososiem, rukolą i suszonym pomidorem

do picia ponadto: woda, pokrzywa, wapno
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 20:40   #4694
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez camelia111 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze R

1,5h. treningu tenisa

Jest w porządku Oczywiście od czasu do czasu.

Ładnie Podwieczorek zjadłabym mniej węglowy, ale jeżeli czułaś jeszcze potrzebę po treningu, to ok.

Cytat:
No to tapetka22, w takim razie nie masz się mną co sugerować. W poniedziałek nabędę masło lidlowskie i porównam. Lidlowskie też takie słone? Może ja jestem jakoś przeczulona na sól (bo sama w domu baaaardzo malutko używam soli).
Lidlowe nie jest prawie w ogóle słone, pokuszę się o stwierdzenie, że więcej tam czuję słodyczy niż soli

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Ah, też akurat szamam merci chef

Jadłospis jak zwykle, super

Moje U
I owsianka na naturalnym mleku sojowym w słoiczku po maśle orzechowym z domowymi wędzonymi sliwkami w zalewie miodowej i mrożonymi malinami + kawa parzona

II świeży sok marchewkowy, bułka wieloziarnista z pastą z makreli i szczypiorku

III tortelloni z ricottą i szpinakiem podane na puree brokułowym (z dodatkiem chrzanu)

ricore, 2 paski gorzkiej czekolady (jedna z chilli, druga z pistacjami)

IV 3 kawałki bagietki pełnoziarnistej - z krewetką i pesto rukolowym / hummusem i chilli / łososiem, rukolą i suszonym pomidorem

do picia ponadto: woda, pokrzywa, wapno
Śniadanie i obiad...!

Dzisiejsze R
I owsianka z gruszką, imbirem, suszoną żurawiną i słonecznikiem (po 1 łyż), łyżka wieśniaka na wierzch; kawa z mlekiem
II jabłko, jogurt naturalny
III pierogi pełnoziarniste z nadzieniem dyniowo-twarogowym (w liczbie 7 ), miseczka sałatki jarzynowej
kleik lniany na mleku
IV 100g serka homogenizowanego z łyżeczką domowego dżemu śliwkowego i przyprawą do sernika ; kostka gorzkiej czekolady, kawa
V 4 mandarynki (miałam jakąś dziką ochotę), reszta serka wiejskiego ze śniadania z kardamonem

Boleśnie mało warzyw dzisiaj... Już dawno po @, więc nie wiem skąd ten smak na słodkie
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 20:53   #4695
Narc
Wtajemniczenie

R/U
1. Owsianka na mleku z całym bananem, wiórkami koko, słonecznikiem i suszonymi śliwkami, kawa.
2. 2/3 grahamki ( duuża) z bieluchem szczypiorkowym
3. szklanka makaronu razowego z twarogiem i cebulką podsmażoną
salaterka kisielu na .deser
4. jogurt naturalny z kakao
skalpel z ewą chodakowską 40 min.
5. gotowana zielona fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym na łyżeczce oliwy, 1/3 grahamki z masłem i plasterkiem żółtego sera.
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 22:52   #4696
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość

Dzisiejsze R
I owsianka z gruszką, imbirem, suszoną żurawiną i słonecznikiem (po 1 łyż), łyżka wieśniaka na wierzch; kawa z mlekiem
II jabłko, jogurt naturalny
III pierogi pełnoziarniste z nadzieniem dyniowo-twarogowym (w liczbie 7 ), miseczka sałatki jarzynowej
kleik lniany na mleku
IV 100g serka homogenizowanego z łyżeczką domowego dżemu śliwkowego i przyprawą do sernika ; kostka gorzkiej czekolady, kawa
V 4 mandarynki (miałam jakąś dziką ochotę), reszta serka wiejskiego ze śniadania z kardamonem

Boleśnie mało warzyw dzisiaj... Już dawno po @, więc nie wiem skąd ten smak na słodkie
ja to mam takie pytanie, jak to serek z kardamonem>?? bo ja mam taki w całości i za chiny nie wiem co mam z nim zrobić. Mam cały słoiczek a nie znam żadnych zastosowań poza kawą z kardamonem, ale kawę piję bez mleka to i kardamon tak średnio pasuje. Więc chętnie dowiem się w jakiej formie i proporcji kardamon + serek wiejski i oczywiście, w zasadzie to przede wszystkim, jak smakuje ?

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 23:16   #4697
Wiolapoprostu
Raczkowanie

Moje już jutrzejsze U do oCenki

Iwsianka z migdałami i malinami, 2 mandarynki, tost z serem, wędliną, pomidorem, czosnkiem, zielona herbata.
II:pieczone jabłko z orzechai i cynaonem, kr.chleba graham z kapustą pekińską, jajkiem , wędliną drobiową, pomidorem i ogórkiem
III:talerz rosołu, naleśnik z serem, pomarańcza.
IV:kakao z cynamonem, 2 marchewki.
V: omlet z 2 jaj z pomidorem, koperkiem, papryką. woda.

I jak?

Wiolapoprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 00:20   #4698
piotrek1994
Zadomowienie

Cytat:
uwierz mi, ja również, też soli nie używam, a masło słone nie jest w ogóle już bardziej słodkawe, kremowe, coś w ten deseń ale koniecznie wersja crunchy !
piotrek1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 07:53   #4699
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
ja to mam takie pytanie, jak to serek z kardamonem>?? bo ja mam taki w całości i za chiny nie wiem co mam z nim zrobić. Mam cały słoiczek a nie znam żadnych zastosowań poza kawą z kardamonem, ale kawę piję bez mleka to i kardamon tak średnio pasuje. Więc chętnie dowiem się w jakiej formie i proporcji kardamon + serek wiejski i oczywiście, w zasadzie to przede wszystkim, jak smakuje ?
Hmmm, smak jest specyficzny, nie każdemu przypasuje, ale ja bardzo lubię Sypię po prostu szczyptę kardamonu prosto do serka, na oko, mieszam, czasami odrobinę dosłodzę i zajadam
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 09:43   #4700
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciucholand Pokaż wiadomość
Dzisiejszy jadłospis P
ŚNIADANIE: płatki czokapik z mlekiem 3,2%
II ŚNIADANIE: Kanapka z gulaszem angielskim, baton 3bit big
OBIAD:Kulka białego ryżu, kotlet drobiowy smażony na oleju w panierce, łyżka majonezu.
Deseruże opakowanie ciastek orzechowych z czekoladą, herbata malinowa z łyżeczką cukru.
Podwieczorek:3tosty francuskie, herbata malinowa z łyżeczką cukru.
Kolacja płatki czokapik z mlekiem 3,2%

Proszę o ocenę.
Cześc stęskniłam się za Tobą Co tam u Ciebie? Moim zdaniem na obiad trochę za mało jak na P. Zamiast pół woreczka tego ryżu powinno być a jak nie to jeszcze zupa I jakiejsć surówki brakuje. Mału u Ciebie warzy a owoców w ogóle nie ma.... Powinnaś je też wprowadzić do diety. Słodycze traktumy jako dodatek do posiłkow a nie baze i główny posiłek.... Może jakieś fajne owsianki na śniadanie z owocami i z tymi kulkami czekoladowymi ? : Tutaj jest wiele fajnych jadłospisów na P

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Pokaż wiadomość
Moja kumpela zaczyna stosowac diete ryzowa?Co o niej sadzicie?Ja jej odradzam,bo uwazam,ze bedzie jojo,jak po 3 tygodniach zacznie jesc normlanie..
Twoja siostra na diecie, koleżanki na diecie...... I jak w takim towarzystwie nie miec ED

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-11-07 o 09:40
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 10:20   #4701
Patrysia92
Raczkowanie

Wzielo mnie wczoraj na jedzenie, haha...

U

Sniadanie: Bulka razowa ze szpinakiem, szynka i do tego 3 pomidory (takie srednie)
2 Sniadanie: Jablko i mini Twix (mialam straszna ochote!)
Lunch: Wrap 'garlic & herb' z McDonalds'a (niestety :P) i do tego mala goroca czekolada <3
Obiado-kolacja: Salatka grecka (szpinak, pomidory, ogorek, salata i ser feta oczywiscie, duza porcja!)
Patrysia92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 10:38   #4702
mpati86
Zadomowienie

R:
1h orbitrek
Ś: bułka grahamka duża owalna: pół z mozzarellą i konfiturą wiśniową; pół z serkiem ziołowym almette; 1 duży pomidor; kawa parzona z mlekiem
IIŚ: 1 twarożek lekki z łychą masła orzechowego rossmann eko; kawa parzona z mlekiem
O: kasza gryczana; marchewka gotowana z kukurydzą konserwową; rolada drobiowa gotowana z nadzieniem seler z rodzynkami; herbata miętowa
30 min orbitrek
30 min rowerek stacjonarny
P: kawa parzona z mlekiem; 1 jabłko z 1 marchewką
K: kawałek duży chleba razowego z serem i ogórkiem świeżym; warzywka inne i puszka tuńczyka WSW; herbata miętowa
zajęcia cykling 40 min.
sen 22. 00
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 14:42   #4703
masija
Zakorzenienie

Cześć, można?

Już jakiś czas staram się schudnąć ale mi nie idzie:/
Jem zdrowo, dużo piję wody, herbat zielonych/czerwonych, nie jem słodyczy (raz na ruski rok) a nadal nie chudnę...
Dlatego proszę też o ocenę

Śn. 1 bułka graham z plastrem szynki lub białego/żółtego sera, kiełki (duża ilość) bądź rukola, na to ogórek/pomidor
kawa z mlekiem

II śn. owsianka na mleku, słonecznik, siemię lniane + zawsze jakiś owoc lub warzywo (grejpfrut, cytryna, jabłko, marchew)

Obiad:
i tutaj jest różnie bo robię obiad dla wszystkich więc ciężko mi trochę gotować osobny dla siebie. Ale staram się jeść to co z tych obiadów najlepsze, zastępując ziemniaki kaszą lub gdy nie dam rady-jeść mniejsze porcje.

Dzisiaj natomiast zjem:
pierś z kurczaka duszona z cebulą i marchewką + makaron razowy

Podwieczorek: garść migdałów + jogurt

Kolacja: wieśniak z rukolą i ogórkiem

W międzyczasie pijam sporo herbat, wody.
Nie wiem czy nie za dużo. Staram się pić co najmniej pół godziny przed posiłkiem i godzinę po.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 14:42   #4704
rudywiking
Rozeznanie

No to moje R dzisiejsze

Ś: owsianka na mleku 2% z jabłkiem, polowa gruszki i kiwi (kiwi w owsiance błeee)
II Ś: dwie kromki razowca, poledwica sopocka, pomidor, papryka, polowa gruszki
O: rybka duszona w porach, pol woreczka ryzu brazowego, surowka (kapusta pekinska, pomidor, ogorek, papryka,kukurydza, oliwa z oliwek)
P: maslanka naturalna
K: omlet z groszkiem

Nie chce zapeszyc, ale chyba sie ogarniam...
Aaaa! Do tego Skalpel.
rudywiking jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 15:28   #4705
Bibiannaa
Rozeznanie

Wszyscy dookola sie odchudzaja. A mi ciezko tyc,chociaz juz taka chuda nie jestem,i sama nie wiem czy chce przytyc.
Bibiannaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 15:33   #4706
starss23
Raczkowanie

Witam
MOje dzisiejsze R (jest straszne,ale to sytuacja wyjątkowa..zaspałam i nie miałam na nic czasu..)

ŚNIADANIE;kubek parzonej kawy z mlekiem.
-potem w trakcie jazdy zjedzone niecałe pół paczki paluszków
Obiad; ok 120 gram mięska z chudego schabu bez żyłek pirczonego na patelni teflonowej z łyżlą oliwy 4 duże łyżki warzyw mix(tj.kukurydza,pieczark i,marchewka,suszone pomidorki,kilka plasterków ziemniaka,fasola zielona,brokuły) ogórek w zalewie musztardowej i pół szklanki maślanki, zielona herbata, jabłko.
Podwieczorek(w krótkim odstępie czasu po obiedzie); serek homo wanilowy(danio) z 2 łyżeczkami słonecznika, i garścią kulek zbożowych czekoladowych.kawa z mlekiem.
Kolacja (będzie) ; serek wiejski, pomidor,3 plasterki szynki drobiowej

I jak bardzo źle jak na R ?? CZY DA SIĘ PRZEŻYĆ....??? TO śniadanie zawaliłam ( proszę o ocenkę i dziękuję

150 super brzuszków i 150 odwróconych brzuszków zaliczone

do Narc: tak golonka z indyka to jest noga z indyka dziękuję Ci za pomoc. A możesz spojrzeć na dziś?? wiem, że nawaliłam ze śniadaniem ale nadrobiłam niestety później,...po obiedzie wciąż byłam głodna i dlatego pozwoliłam sobie z podwieczorkiem

Edytowane przez starss23
Czas edycji: 2012-11-07 o 16:04
Stary 2012-11-07, 15:35   #4707
Ervisha
Zakorzenienie

I Zapiekana owsianka z tahini i bananami
II Quesadillasa z pieczarkami i serem camembert
III Kasza gryczana z warzywami i oliwą z oliwek
IV Placuszki z serka wiejskiego podane z domową konfitura wiśniową
V Miska fasolki w sosie pomidorowym za jakiś czas jabłko
W ciągu dnia podjadane orzechy włoskie

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2012-11-07 o 15:36
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 16:23   #4708
Iwoka
Zakorzenienie

I: kasza manna (2 łyżki kaszy, łyżka otrębów) z cynamonem, wkrojonym małym jabłuszkiem, słonecznikiem, pestkami dyni i wiórkami kokosowymi + małe jabłuszko + 1/4 grejpfruta + kawa zbożowa;
II: kanapka z 3 kromek razowca z masłem, pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym i papryką + 2 ogórki kiszone + marchewka;
III: jabłko + kefir (200 g);
-> podjedzone: marchew, kawałek papryki, 2 rzodkiewki (na godzinkę przed obiadem);
IV: 50 g spaghetti pełnoziarnistego + brokuły na parze + duszone warzywa (pomidor, marchew, papryka, fasolka szparagowa, kukurydza, cebula);
V: kanapka z twarożkiem i rzodkiewką + jajecznica.
Do picia: woda, kawa zbożowa, herbata zielona (x2), herbata jabłko i cynamon, rumianek.

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 16:28   #4709
nikol12
Rozeznanie

Szkolne UUUUU :
śniadanie : buła z ziarnami dyni z / 1 połówka z masłem i białym serem, 2 z serkiem fromage i polędwicą , pomidorem/ jabłko
Szkoła : zbożowa kanapka kakaowa z Biedry - dobre to nawet, jabłko, kromka ch. żytniego z serkiem kanapkowym
Obiad : miseczka bardzo gęstej pomidorówki z ryżem - raczej ryż , a nie zupa , naleśnik z całym serkiem homo o smaku czekoladowym - taki ok. 150 czy 180g , marchewa
Potem1 : gigantyczne jabłko - nie przesadzam naprawdę mega
Potem 2 - mini kolacja - nie bylam jakos glodna : kubek ciepłego mleka z cynamonem, marchewa

Nie ćwiczę jak co

Do oceny wiem , że mała kolacja , ale nie miałam apetytu, a jedzenie na siłę jest bez sensu
Stary 2012-11-07, 16:33   #4710
Becia012
Raczkowanie

Dodam wczorajsze Utrzymanie:

Śniadanie: Jajecznica na maśle ( 2 jaja) z szynką i pomidorem; bułka pełnoziarnista z masłem; szklanka soku pomarańczowego.

Śniadanie2: 2 kromki orkiszowego z masłem, serem, ketchupem i ogórkiem.

Obiad: Pieczone w foli udko z kurczaka; ziemniaki z koperkiem; surówka marchewkowa.

Podwieczorek: Kawał ciasta Tiramisu *.* ; kawa z mlekiem skondensowanym.

Kolacja: Pełnoziarnista tortilla z łososiem, szpinakiem, pomidorem i serkiem chrzanowym; inka z mlekiem skondensowanym.

W ciągu dnia duuża różnych herbat z cytryną.. Przeziębienie.

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości