Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-07, 09:11   #1051
eff8
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny!
a co do wczorajszej wizyty najważniejsze - moje rozwarcie się nie powiększyło i szyjka nie skróciłą najlepsze - wchodzę do gabinetu a mój gin
-no witam pani Ewo, jak się czujemy na fenoterolu?
a ja:- ja nie biorę fenoterolu
g- jak to nie? przecież pani 3 tygodnie temu wylądowała w szpitalu z fałszywym porodem, tego nie można bagatelizować!
ja - no ale nikt mi nie przepisał fenoterolu, więc skąd mogłam wiedzieć, że mam go brać?
g- nie przepisali pani w szpitalu fenoterolu po fałszywym porodzie? to szybko na fotel, musimy sprawdzić co się tam dzieje!!!

no ale sprawdził, powiedział że nic się dalej nie posunęło, więc mu mówię, że po szpitalu zrezygnowałam ze studiów, siedzę w domu i głównie leżę, bo mi brzuch twardnieje od kilku do kilkunastu razy dziennie i się zwyczajnie boję... a on powiedział, że bardzo dobrze zrobiłam, bo gdybym bez fenoterolu prowadziła normalny tryb życia to prawdopodobnie Ania byłaby już z nami
ale po konsultacjach stwierdziliśmy, że fenoterolu narazie nie będę brać, tylko mam leżeć i brać nospę doraźnie na twardnienie brzucha, chyba że się pojawią regularne skurcze tak jak wtedy - no to wiadomka, muszę się zgłosić do niego albo od razu na IP.
Ale zobaczył Aneczkę na usg i powiedział, że nawet jak się wypchnie na świat wcześniej to już mogę być o nią spokojna, nie to co 3 tygodnie temu wczoraj mała ważyła 1265gram, czyli 500 gram w 3 tygodnie ciężko ją było zmierzyć, ale powiedział, że już z nóżkami ok 40cm powinna mieć i jest ułożona już główką do dołu, co raczej nie powinno się już zmienić, bo się jej trochę ciasno zrobiło Śliczną ma już buźkę szczególnie jak sobie mlaskała na USG 3D mam zdjęcie (już nie jak mlaska)ale TŻ ma aparat ze sobą, a ja nie mam skanera, więc wam nie pokażę ale zapewniam, że jest śliczna i słodka aaa i termin porodu drugi raz z rzędu przesunął się na 24.01.
najgorsza wiadomość, że przez ostatni miesiąc przytyłam nie mało 4kg czyli w sumie już +11kg
ale gin powiedział, że to normalne i nie mam się przejmować - skoro cały czas siedzę w domu i nawet nie mogę poodkurzać to oczywiste, że przytyję więcej, ale nie mam się zamartwiać - po prostu uważać na słodycze i więcej warzyw jeść... no i woda mi się też zaczęła zatrzymywać kostki mam popuchnięte i ręce

łoooo, ale się rozpisałam, wybaczcie, jeśli was zanudziłam

super ze wszystko ok i dzidzia juz duza
moj szkrabek cos malo wazy no ale lekarka mowila ze ok w sumie cora tez nie urodzila sie zbyt wielka...

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
hej mamuśki!
My wczoraj byliśmy na wizycie, szczegółowo wszystko mierzone i na szczęście malutka zdrowo ładnie rośnie . Mieliśmy usg 3d, mąż twierdzi że jest podobna do niego tylko jakaś wstydliwa się zrobiła bo musieliśmy długo zaczekać aż pokaże buźkę .
Weszłam a gin: a co to dzis bez męża? To musimy mu nagrać płytkę, więc po powrocie było pierwsze oglądanie .
No i malutka już nie jest taka malutka bo waży już prawie 1300 g.

Bokeh u ciebie będzie podobnie.
super ale rosnie

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
podoba mi się ten pokoik
sliczny

a czytając o tych wspolnych prysznicach i kąpielach to niezle sie usmialam

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 09:32   #1052
misia1505
Rozeznanie

Debrah ta waga miała być odnośnie ciebie, czyba się pomyliłam i wysłałam do Bokeh
Stary 2012-11-07, 09:41   #1053
e_vel
Wtajemniczenie

Hej coś mnie głowa boli od rana. A jeszcze moja Karinka ma dziś imieninki i moi rodzice przyjechali i przywieźli jej taką różdżkę która świeci i gra i już od godziny Niuńka jej z rąk nie wypuszcza
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 09:59   #1054
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dziewczyny, a powiedzcie mi: czy kupujecie jeszcze przed porodem osłonki na piersi? Są one w ogóle potrzebne czy dopiero w razie problemów? No i w ogóle: z czym to się je

edit. aaaa no i jak dobrać rozmiar??

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Edytowane przez ewulkaaa
Czas edycji: 2012-11-07 o 10:02
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 10:02   #1055
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ktoś zna nazwy dobrych szampanów?
Don Perignon
mi wystarczy zwykłe Prosecco i TZ obiecał ostrygi
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 10:02   #1056
Lenova
Wtajemniczenie

Witam z rana
Gratuluje wczorajszych udanych wizy i zdrowych maluchów
Jak mówicie o tych prysznicach i kąpielach z tż to śmiac mi się chce jak sobie to wyobrażam teraz, ja to sama się ledwo do wanny mieszcze

Też mi się marzy romantyczny wieczór z mężem przy winie lub tequili , świece, muzyka, i dziki sex aaach ....

Wczoraj kupiliśmy w końcu mebelki i komplet pościeli do tego :

http://allegro.pl/ala-i-as-14el-kolo...770626404.html kolor kratka rózowa/ biel

http://allegro.pl/lozeczko-materac-k...746470220.html

Mam nadzieję że będzie to ładnie wyglądało razem i że szybko przywiozą
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 10:04   #1057
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny, a powiedzcie mi: czy kupujecie jeszcze przed porodem osłonki na piersi? Są one w ogóle potrzebne czy dopiero w razie problemów? No i w ogóle: z czym to się je
ja sobie kupiłam jedne, koszt 10 zł. Miałam duże problemy przy pierwszym dziecku więc teraz się zabezpieczyłam. Są potrzebne gdy np. masz problem z pękającymi brodawkami lub gdy dziecko nie umie chwycić dobrze piersi. Zakładasz to na brodawkę i dziecko sobie ciumka po karmieniu ściągasz i myjesz (one są z silikonu).

edit: a rozmiar zależy od wielkości brodawek - ja mam mały biust (nic nie chciał urosnąć) więc wzięłam S, ale najlepiej pójść do sklepu i sobie popatrzeć na oko które będą dobre.

Edytowane przez e_vel
Czas edycji: 2012-11-07 o 10:07
Stary 2012-11-07, 10:05   #1058
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam
Podczytuję Was od dłuższego czasu już,ale dopiero teraz postanowiłam odezwać się do Was. Mam termin porodu na 22.01 a dzisiaj zaczynam 29 tydz. Przyjmiecie mnie?
Stary 2012-11-07, 10:07   #1059
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiliśmy w końcu mebelki i komplet pościeli do tego :

http://allegro.pl/ala-i-as-14el-kolo...770626404.html kolor kratka rózowa/ biel

http://allegro.pl/lozeczko-materac-k...746470220.html

Mam nadzieję że będzie to ładnie wyglądało razem i że szybko przywiozą
śliczne

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Witam
Podczytuję Was od dłuższego czasu już,ale dopiero teraz postanowiłam odezwać się do Was. Mam termin porodu na 22.01 a dzisiaj zaczynam 29 tydz. Przyjmiecie mnie?
zapraszamy wiesz już co będziecie mieć? imię wybrane?

Edytowane przez e_vel
Czas edycji: 2012-11-07 o 10:09
Stary 2012-11-07, 10:08   #1060
pstryczek84
Zakorzenienie

Heloł!
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
T

Dołączam Wam też zdjęcie brzuchola. Robiłam 2 dni temu

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamy styczniowo-lutowe
Witamy nowa mamusię! pisz z nami jak najwięcej!!!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

ze mna wszystko ok, poza tym, że codziennie męczy mnie straszna zgaga, niektórzy mi mówią, że mały będzie mieć wobec tego dużo włosów

rozśmieszył mnie dziś starszy pan, szedł naprzeciw mnie o lasce, stanął i wniebogłosy: BEDZIE SYN!!!

wrzucam ośmiomiesięczny bandzioszek

witam nową mamcię
o, to moj synus tez chyba pedzie bardzo owłosiony
Spoko Dziadek!
No a bandzioszek konkretny
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ojj hope! trzeba nniedlugo wymienić się numerami ! hahah a i pstryczek jeszcze ojjj bedzie konferencja telefoniczna cos czuje
oj bedzie bedzie, żebym tylko nie zapomniala konta doładować i zabrac ze soba ładowarki
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie takie uczucie jakby nabrzmiałego brzucha? jejku ja mam wrażenie że mi zaraz na nim skóra pęknie ;( smaruje i smaruje i nic..... w ciagu dnia nawet nie, ale wieczorami zaczyna swędzieć i takie jest jakiś dziwny i twardawy sie robi:/ już biore 4x magnez i 2x nospe na dzień (oczywiście nie na raz)
poczytam Was troszke i lece spać bo padam na twarz
dobranoc
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Tak, jest taki jakby napięty. Nie jest twardy bo sprawdzam, ale napięty, naciągnięty Skóra mnie na szczęście nie swędzi
o, u mnie dokładnie to samo

ewcia, dziekujemy za listę, bardzo sie przyda

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 10:11   #1061
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
oczywiscie kogo sie spodziewacie?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 10:15   #1062
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam
Witaj
Ja mam termin na 20 czyli jestesmy blisko , z tym że ja dziś 30 tydzien zaczynam.
Napisz coś więcej o sobie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej coś mnie głowa boli od rana. A jeszcze moja Karinka ma dziś imieninki i moi rodzice przyjechali i przywieźli jej taką różdżkę która świeci i gra i już od godziny Niuńka jej z rąk nie wypuszcza
Wszystkiego najlepszego dla Karinki
Stary 2012-11-07, 10:19   #1063
ewadylewska
Zadomowienie

Witam nowe mamy

cieszę się, że lista się przyda.

mi też brzuch twardnieje od czasu do czasu, ale zauważyłam, że wtedy jak jestem chociaż trochę zmęczona...jak odpocznę, to już nie, jest cały czas mięciutki, no ale no spe też biorę...
Stary 2012-11-07, 10:21   #1064
marsi11
Zakorzenienie

hehe wygrałam trójkę w totka

ale dziś dzień z dupy, usypiam przed kompem

kurde jutro muszę w delegacje jechać i to w kujawsko -pomorskie, dobrze że z TZ
już myślałam,że będę mieć labę ale to na pewno bedzie mój ostatni wyjazd przed porodem
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 10:24   #1065
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
wizyta u ortopedy zaliczona i na szczęście moje spojenie łonowe się trzyma, nic się nie rozchodzi, po prostu dzidziak złośliwy i się rozpycha

masz już może ten fotelik z bazą, który kupiłaś? bo miałabym prośbę do ciebie mogłabyś sprawdzić, czy tą bazę isofix można zapiąć dodatkowo pasami na siedzeniu (poza tymi klikami)? z tego co wiem, to można tak i tak, ale wolałabym się upewnić, bo w jednym samochodzie mamy ten system, w drugim nie i już nie wiem ,czy kupować baze
za wizyte
fotelik wczoraj zostal wysłany, mam nadzieje ze dzis dotrze.
najlepiej to jakbys sobie weszla na strone www.maxi-cosi.com i tak jest wszystko opisane.
z tego co ja sie orientuje to sa 2 rozne bazy, jedna typowo do isofixa a druga tzw. easy base ktora montuje sie za pomoca pasów. sam iso fix, w porowaniu do bazy i fotelika to pikus, ja dalam 150zl w ASO wiec jak macie lub myslicie nad ta baza ale do isofixa to mysle ze warto zamontowac sobie i w drugim aucie.

Cytat:
Moj tzt ostatnio mi wparował pod prysznic, zawsze bylo miejsca, a teraz, nie bylo jak sie ruszyć !
Cytat:
ale próbę podjął jak mojemu kiedyś zaproponowałam, to się mnie pyta, kto nas potem stamtąd wyciągnie jak się zaklinujemy
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Mój codziennie się wciska i ma pretensje, że brzuchem spycham go na zimną ściankę
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja jak zaproponowałam wspólna kąpiel to powiedzial, że nie ma szans bo nie ma tak szerokiego szpagatu, żeby mnie od tyłu nogami objąc
wyobraziłam sobie wszystkie te sytuacje
Cytat:

Ale zobaczył Aneczkę na usg i powiedział, że nawet jak się wypchnie na świat wcześniej to już mogę być o nią spokojna, nie to co 3 tygodnie temu wczoraj mała ważyła 1265gram, czyli 500 gram w 3 tygodnie ciężko ją było zmierzyć, ale powiedział, że już z nóżkami ok 40cm powinna mieć i jest ułożona już główką do dołu, co raczej nie powinno się już zmienić, bo się jej trochę ciasno zrobiło Śliczną ma już buźkę szczególnie jak sobie mlaskała na USG 3D mam zdjęcie (już nie jak mlaska)ale TŻ ma aparat ze sobą, a ja nie mam skanera, więc wam nie pokażę ale zapewniam, że jest śliczna i słodka aaa i termin porodu drugi raz z rzędu przesunął się na 24.01.
No to supcio!!! Oczywiscie czkamy na fotki
Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
hej mamuśki!
My wczoraj byliśmy na wizycie, szczegółowo wszystko mierzone i na szczęście malutka zdrowo ładnie rośnie . Mieliśmy usg 3d, mąż twierdzi że jest podobna do niego tylko jakaś wstydliwa się zrobiła bo musieliśmy długo zaczekać aż pokaże buźkę .
Weszłam a gin: a co to dzis bez męża? To musimy mu nagrać płytkę, więc po powrocie było pierwsze oglądanie .
No i malutka już nie jest taka malutka bo waży już prawie 1300 g.
dla Dzidzi! Super że wszystko dobrze

Cytat:

zamawiam dzisiaj artykuły higieniczno-kosmetyczne na all- polecam uzytkownika SKLEP--MYSZKA , o wiele wiele taniej niż w jakimkolwiek sklepie a mają chyba wszystko....
jak możesz to podeślij jakąś stronkę, bede bardzo wdzieczna
jakbys po zakupach napisala co dokladnie kupiłas to juz w ogole bym Cie wysławiała pod niebiosa
dzis mi sie sniła moja wyprawka a właściwie jej BRAK musze zaczac cos kompletowac bo zaczynam sie stresowac ze nie zdążę, tylko kurka wodnista na koncie 200 zl czekam na wypłatę męża

Cytat:
na pewno nie ruskacz
oj, za czasów młodości piło sie to, oj piło bo na nic innego nie było człowieka stac

Stary 2012-11-07, 10:24   #1066
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
witamy

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 10:24   #1067
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja tez mam mnostwo malenkich rzeczy do uprasowania a jeszcze ze 2/3 pralki do uprania czekaja
Ja piore i prasuję na bieżąco na razie w zwykłym proszku, w styczniu zamierzam wyprać wszystko w dzieciowym i już do komody ładnie zapakowac i czekać
Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
piszecie o ubraniu na wigilie ja mam taki patent teraz ze nosze np jeansy tylko biodrowki zeby nie ugniataly na t gladki t shirt i jakis sportowy zakiet pelno teraz takich jest i spoko to wyglada a tez cenowo fajnie bo tylko pare t shirtow kupilam zeby byly dluzsze patrzylam, a zakiety sa zawsze modne.
jakos zal mi kupowac typowo ciazowych zeczy na 3,mc za taka kase! !!! bo ceny sa chore...
No ja np w spodnaich ciążowych chodze juz 3 miesiące i chodzić będe do końca ciązy. Gdybym nie pracowała pewnei wystarczyłyby mi legginsy ale nie wyobrażam sobie siebie w mojej pracy dzień w dzieńw legginsach, musiałąbym wieszak bluzek/tunik do tego kupić.
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Nigdy wczesniej nie doceniałam legginsów tak jak teraz. Wcześniej tylko jeansy i jeansy, a teraz.. Ostatnio kupiłam na ryneczku 2 pary legginsów po 5 zł, takie ocieplane, nie są za dobrej jakości, ale za taką cenę to nawet jak się zniszczą to nie szkoda ich
Jak wyżej, sama kupiłam dwaie pary spodni, 3 kolejne dostałam, jakbym nie dostała to w tych dwoch też bym obchodziła. Legginsy tylko poza pracą, w domu dresiki
Cytat:
Z tą wagą to jest masakra. Jedne mają za dużo, inne za mało Ja to się modlę żeby coś przytyć, żeby lekarz nie krzyczał na następnej wizycie u mnie 4 kilo na plusie i waga ani drgnie...i tak już od 3 tygodni

Wstawiam zdjęcia łóżeczka, założyłam też ochraniacz i śpiworek żeby zobaczyć jak wygląda Mam jeszcze drugi zestaw, ale już mi się nie chciało przebierać
Moj abratowa przez 5 tyg przytyła 5 kg, a wogóle w pierwszej ciąży przytyła 20 i lekarz nic jej na ten teamt nie mówił.
Łóżeczko boskie
Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamy styczniowo-lutowe
Wiem, że pojawiłam się tu bardzo późno, ale dopiero niedawno przyszedł mi do głowy pomysł o zapisaniu się na takim forum

To już 7. miesiąc, ale mogę powiedzieć tyle: nie znam dokładnego TP, ponieważ wg USG wychodzi 22.01., a wg okresu - 11.02.2013 r. Płci Bobasa nie znam również, ponieważ na, jedynym do tej pory, USG chyba się trochę wstydził i zasłonił nóżką

Jak tylko dowiem się więcej w sprawie tej, da Wam znać
Pozdrawiam wszystkie Mamusie
Witaj
Cytat:
uuu, ja mam prześcieradeł sztuk 2. czyli trzeba dokupić No rożki mam 2 i wydaje mi się że styknie, bo po co więcej w sumie. Zastanawiam się nad pościelą bo mam 2 komplety i nie wiem czy nie za mało.

Hopeale cudny brzuchol a mój taki wypierdek
Po co na początku pościel jak dziecko i tak w tym nie śpi??? Powiedzcie bo juz sama nie wiem???
Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
a ja mam listę zrobioną przez koleżankę, która urodziła 8 miesięcy temu...taka lista rzeczy i ilości, co kupić...jakby ktoś zechciał to się podzielę
Tak czytam tą listę i jakoś nie moge uwierzyć że trzy body mi wystarczy, a jak dziecko sie obsra pod pachy kilka razy pod rząd to co ja zrobię z trzema sztukami??? Koleżanka opowiadąła że raz rozcinali body na małej żeby jej całej nie umazać kupą, a tu pisze że tylko 3 sztuki
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam w szkole rodzenia, sporo par było, ale co mnie zaskoczyło, to dziewczyny które dopiero w 4 miesiącu ciąży były. Babka całkiem sympatyczna, zobaczymy jak się rozkręci. Ja dziś znów bezsennie, zasnęłam o 1 obudziłam się o 5 i po spaniu.Może popołudniu sobie odbiję ze dwie godzinki. Już po śniadaniu, jadłam pizzę domową na razowym cieście Dojadałam wczorajszy obiad
Ja też byłam wczoraj na zajęciach - pierwsze organizacyjne - i była dziewczyna która ma termin na 16 listopada. Ale na wczesniejsze zajęcia się nie załapała albo nie chciała iść np w 4 miesiącu.
Bo u mnie organizaują jak się grupa zbierze więc nie mam jakiś stałych terminów rozpoczęcia.
Cytat:
Witam
Witaj

Gratuluje wszystkim udanych wizyt.
Ja dziś po krótkim wolnym w pracy znowu i miła niespodzianka bo miała imieniny 3 i moi współpracownicy mi niespodziankę zrobili chociaż ze wzgledu na okoliczności mogli sobie odpuścic a jednak się postarali.
Dużo mam teraz różnych załtwień i wydatek finansowy duży więc w tym miesiacu dla dzidzi nic nie kupuję.
Miłego dzionka
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 10:25   #1068
s i l v e r
Zakorzenienie

Dziękuję za miłe przywitanie
A więc napiszę coś o sobie.
Mam na imię Agata Mieszkam w Chorzowie (koło Katowic). Mam zamiar rodzić w szpitalu w Rudzie Śląskiej na Goduli. Dzisiaj zaczynam 29 tydzień,termin porodu mam na 22.01 według OM i usg. Mam 26 lat. Z moim Tż 1 września tego roku wzieliśmy ślub cywilny a razem jesteśmy już 8 lat. O dzidziusia staraliśmy się 4 lata W lutym tez byłam w ciąży ale okazała się pusta ciąża,bez zarodka i w 8 tc trzeba było usunąć Mam nadzieję że teraz wszystko będzie dobrze. 3 dni temu byłam na usg i lekarz potwierdził że na 100% będzie dziewczynka imię wybrane -Daria

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2012-11-07 o 10:27
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 10:27   #1069
ilkas
BAN stały

Cytat:
Witam
witaj Napisz coś więcej o sobie i maleństwie

Ja już w pracy i oczywiście zaczynam od wizażu Idę Was poczytać
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 10:36   #1070
sylwietta1988
Zakorzenienie

Marsi- jak tyle godzin w aucie wytrzymasz?

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:

jak możesz to podeślij jakąś stronkę, bede bardzo wdzieczna
jakbys po zakupach napisala co dokladnie kupiłas to juz w ogole bym Cie wysławiała pod niebiosa
dzis mi sie sniła moja wyprawka a właściwie jej BRAK musze zaczac cos kompletowac bo zaczynam sie stresowac ze nie zdążę, tylko kurka wodnista na koncie 200 zl czekam na wypłatę męża

oj, za czasów młodości piło sie to, oj piło bo na nic innego nie było człowieka stac
noooooooo, ruskacz był na porządku dziennym, potem na studiach z racji wzbogacenia (stypendium) królował biedronkowy

Pstryczku tu masz link przykładowy
http://allegro.pl/patyczki-higienicz...743471533.html
Stary 2012-11-07, 10:39   #1071
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Witamy! napisz coś więcej o sobie!

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja piore i prasuję na bieżąco na razie w zwykłym proszku, w styczniu zamierzam wyprać wszystko w dzieciowym i już do komody ładnie zapakowac i czekać
a właśnie, przypomniało mi się cos odnośnie prania...
piore w dzidziusiu, białym i kolorowym.
czy to mozliwe że ten biały mniej pachnie niz ten kolorowy?
prałam najpierw białe i jasne rzeczy w biąłym i troszke byłam zniesmaczona bo ubranka po wyjeciu z pralki praktycznie w ogole nie pachniały
a przeciez w ciązy nochala mam wyczulonego!
wczoraj prałam kolorowe ciuszki w dzidziusiu kolorowym i juz po otwarciu pudełka zapach byl o wiele bardziej intensywniejszy niz ten biały, a po wyjeciu z pralki ciuszki były... hmmm
taka roznica w zapachu jest normalna czy tylko mi sie trafiło jakies kiepawe pudełko? termin przydatności do spożycia jest ok

Lenova, supciozakupy! z komody bedziesz baaaardzo zadowolona! nie wiem czy widzialas ja na zywo ale ma baaaaaardzo pojemne szuflady!

Stary 2012-11-07, 10:41   #1072
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:

Tak czytam tą listę i jakoś nie moge uwierzyć że trzy body mi wystarczy, a jak dziecko sie obsra pod pachy kilka razy pod rząd to co ja zrobię z trzema sztukami??? Koleżanka opowiadąła że raz rozcinali body na małej żeby jej całej nie umazać kupą, a tu pisze że tylko 3 sztuki
bo te ubranka to jako wyprawka do szpitala, wiadomo, że w domu musisz mieć więcej
Stary 2012-11-07, 10:42   #1073
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

noooooooo, ruskacz był na porządku dziennym, potem na studiach z racji wzbogacenia (stypendium) królował biedronkowy

he he, pamietam te czasy
dzieki za linka! juz zapisany

Stary 2012-11-07, 10:45   #1074
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
haha nie wiem czy u Was znane były "Bączki" ?
To dopiero była masakra, wino a raczej siara za 3 zł w plastikowej butli ;p

Cytat:
Mam na imię Agata Mieszkam w Chorzowie (koło Katowic). Mam zamiar rodzić w szpitalu w Rudzie Śląskiej na Goduli. Dzisiaj zaczynam 29 tydzień,termin porodu mam na 22.01 według OM i usg. Mam 26 lat. Z moim Tż 1 września tego roku wzieliśmy ślub cywilny a razem jesteśmy już 8 lat. O dzidziusia staraliśmy się 4 lata W lutym tez byłam w ciąży ale okazała się pusta ciąża,bez zarodka i w 8 tc trzeba było usunąć Mam nadzieję że teraz wszystko będzie dobrze. 3 dni temu byłam na usg i lekarz potwierdził że na 100% będzie dziewczynka imię wybrane -Daria
Tym razem na pewno będzie wszystko dobrze

Cytat:
Marsi- jak tyle godzin w aucie wytrzymasz?

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Biedronkowy Miszel ? A tanie wino Amarena z biedronki pamiętacie?
Maaatko ale mi przypomniałyście czasy licealne , wtedy to się imprezowało na potęgę

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Lenova, supciozakupy! z komody bedziesz baaaardzo zadowolona! nie wiem czy widzialas ja na zywo ale ma baaaaaardzo pojemne szuflady!
No niestety nie widziałam ale na to liczę
To super bo zastanawiałam się gdzie ja to wszystko upchnę
Stary 2012-11-07, 10:46   #1075
misia1505
Rozeznanie

Moja siostra ma córkę 1 msc, akurat dziś kończy i ani razu nie użyła rożka, w szpitalu miała cienki ale ciepły kocyk w który była zawijana, bo taki z niej zmarźlaczek był i musiała mieć cieplutko. po powrocie do domu też spała w tym kocyku i pod kołderką. od jakichś 2 tyg już nie chce być zawijana i śpi normalnie w pościeli. Dla mnie kilka rożków to zbędny wydatek,tym bardziej że są różnie zapinane i takie maleństwo może mieć za luźno w nim i nie będzie dawał takiego ciepła jak kocyk przy ciałku.
Stary 2012-11-07, 10:47   #1076
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

idę gwałcić TZ, papa kochane
Zgwałcony?

Ja może i bym mojego zgwałciła, ale w nocy to mi się taaaaak spać chce!

Cytat:

ja miałam dwa razy takie plamienie, także spokojnie, to się może zdażyć

ja na razie nie kupuję pościeli w ogóle,bo na początku nie będzie potrzebna, a ochraniacze kupię w jednym kolorze, bez wzorków, jakieś uniwersalne, żeby mi się potem nie gryzły z resztą, bo mam lekkiego hopla na tym punkcie

Mnie się nie zdarzyło po badaniu, ale 2 czy 3 razy miałam plamkę krwi na wkładce - pogadalam z ginem, nic się nie dzieje, po prostu szyjka jest teraz tak ukrwiona, że łatwo o pęknięcie naczynka - no i ciągły nacisk na nią też to ułatwia.

Też mam takiego bzika

[QUOTE=Wisienka_0809;37470 619]
Cytat:
ale jak to skierowanie? to nie robi ci normalnie na wizycie, tylko skierowanie gdzie indziej daje?[COLOR="Silver"]

Nie, mam robione w tej samej przychodni, tylko po prostu akurat ten ginekolog, który je wykonuje jest w inne dni, niż kobieta do której chodzę. I ona wtedy nie ma sprzętu.
U mnie na nfz tak samo, a najlepiej, ze śmiałam się jak norka na 1 wizycie, tylko 3 razy betą potwierdzona ciąża, jeszcze usg nie miałam - lekarka mnie zbadała i dała skierowanie na usg i mówi: to pani na piętro teraz pójdzie, ja tam zaraz będę robiła usg i musiałam dać jej to skierowanie które ledwo co mi wystawiła

Cytat:
Moj tzt ostatnio mi wparował pod prysznic, zawsze bylo miejsca, a teraz, nie bylo jak sie ruszyć !
U nas prysznic mały, ja się zastanawiam czy za miesiąc się zmieszczę w nim

Cytat:
a co do wczorajszej wizyty najważniejsze - moje rozwarcie się nie powiększyło i szyjka nie skróciłą .najlepsze - wchodzę do gabinetu a mój gin
-no witam pani Ewo, jak się czujemy na fenoterolu?
a ja:-ja nie biorę fenoterolu
g- jak to nie?przecież pani 3 tygodnie temu wylądowała w szpitalu z fałszywym porodem, tego nie można bagatelizować!
ja - no ale nikt mi nie przepisał fenoterolu, więc skąd mogłam wiedzieć, że mam go brać?
g- nie przepisali pani w szpitalu fenoterolu po fałszywym porodzie? to szybko na fotel, musimy sprawdzić co się tam dzieje!!!

no ale sprawdził, powiedział że nic się dalej nie posunęło, więc mu mówię, że po szpitalu zrezygnowałam ze studiów, siedzę w domu i głównie leżę, bo mi brzuch twardnieje od kilku do kilkunastu razy dziennie i się zwyczajnie boję... a on powiedział, że bardzo dobrze zrobiłam, bo gdybym bez fenoterolu prowadziła normalny tryb życia to prawdopodobnie Ania byłaby już z nami
ale po konsultacjach stwierdziliśmy, że fenoterolu narazie nie będę brać, tylko mam leżeć i brać nospę doraźnie na twardnienie brzucha, chyba że się pojawią regularne skurcze tak jak wtedy - no to wiadomka, muszę się zgłosić do niego albo od razu na IP.
najgorsza wiadomość, że przez ostatni miesiąc przytyłam nie mało
O ja cie... dobrze, że jest ok

Tak sobie przypomniałam, że na ostatnim usg malutka buzię łapkami zasłaniała, ale nogi rozkraczyła

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ja sobie kupiłam jedne, koszt 10 zł. Miałam duże problemy przy pierwszym dziecku więc teraz się zabezpieczyłam. Są potrzebne gdy np. masz problem z pękającymi brodawkami lub gdy dziecko nie umie chwycić dobrze piersi. Zakładasz to na brodawkę i dziecko sobie ciumka po karmieniu ściągasz i myjesz (one są z silikonu).

edit: a rozmiar zależy od wielkości brodawek - ja mam mały biust (nic nie chciał urosnąć) więc wzięłam S, ale najlepiej pójść do sklepu i sobie popatrzeć na oko które będą dobre.
Ja też kupiłam, rozmiar standard (avent, chyba 18zł 2sztuki).

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hehe wygrałam trójkę w totka

ale dziś dzień z dupy, usypiam przed kompem
łoooo to poszalejesz

Cytat:

Dokładnie ja też kiedyś rozcinałam, co prawda córa w 7mcu już była i akurat rotawirusa miała, ale jednak - chyba 2 sztuki pocięłam, bo się nie dało zdjąć tego, takie obkupane.

Cytat:
Witaj, imienniczko mojej 2,5letniej córki
Ja też na Goduli chcę rodzić, do kogo chodzisz?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 10:48   #1077
sylwietta1988
Zakorzenienie

a odnosnie tych majtek siatkowych to już sie dopytalam- lepiej wziac rozmiar wieksze niz sie nosi- bo przeciez ten pampers poporodowy musi sie w nich zmiescic...
Stary 2012-11-07, 10:55   #1078
olimpka85
Raczkowanie

u mnie dzis smetny dzien pada i zimno i smutno jeszcze po koszatniczce
mialam dzis sprztac w domu ale przelozylam sobie na jutro i sie umowilam z kolezanka wlasnie dzwonil mi maz bo go wyslalam zeby obadal foteliki do aut ze jest pomocja i juz kupil fotelik firmy cybex ( podobno jest na rowni z maxi cosi) juz z baza do auta za 750 zl nowy model podobno, ale ze mozna oddac. wiecie cos o tych fotelikach sa ok czy lepsze maxi cosi??
olimpka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 10:57   #1079
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
bo te ubranka to jako wyprawka do szpitala, wiadomo, że w domu musisz mieć więcej
A no to musiałam nie doczytać, bo nie mogłam uwierzyć że tylko 3
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37475311]Zgwałcony?

Ja może i bym mojego zgwałciła, ale w nocy to mi się taaaaak spać chce!

[QUOTE]
Mój ma teraz II zmianę, jak wraca to ja nie tomna jestem.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 10:58   #1080
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Jak mówicie o tych prysznicach i kąpielach z tż to śmiac mi się chce jak sobie to wyobrażam teraz, ja to sama się ledwo do wanny mieszcze
Za to ja się wczoraj uśmiałam z TŻ bo pierwszy raz golił mi cipkę Tzn nie goliłby, ale akurat wlazł mi do łazienki. Zabierał się do tego jak pies do jeża, ale dał radę .... Przynajmniej wie teraz, ze to nie takie hop siup, bo ciagle mu mówiłam: jeszcze tu, i tu, a on: o jezu, tam też? No i popuścił wodze fantazji i wygolił mnie na łyso całkiem

Cytat:
Ja upatrzyłam sobie sprzedawcę magmaris , ale popatrzę na te rzeczy, które chcę kupić, może u Twojego będa lepsze ceny.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości