|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#73531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
![]() Jak mus to mus ![]() Dziewczyny dodoajecie mocznik do masek??? JAk wrażenia? Ja jestem zadowolona, tylko nie wiem czy to mocznik czy miód...
|
|
|
#73532 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
pewnie dlatego, że nie mam cierpliwości, więc zawsze brałam dość grube pasma, to nie wszystkie przy każdym prostowaniu się "smażyły", do tego moje włosy zawsze dość długo trzymały świeżość, więc myłam je wtedy co 3 dni, czyli nie prostowałam codziennie...![]() no pamiętam ten Twój opis nawrócenia teraz zapuszczaj![]() hmm a czemu tak często brzydko o nich mówisz marudniku? ktoś Ci kiedyś nagadał głupot o nich i się zakodowało? :brzydal :---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
nadrabiam i mam nadzieję, że trafię na Twoje zdjęcia![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
ale wiele Dziewczyn chwali---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
fajnie, że wrzuciłaś to porównanie, bo widać, jakie masz cięcie
|
||||||||
|
|
|
#73533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wiem, że już raz pytałam, ale dziś znowu hennuję ...i nie wiem, jaką odżywkę dać potem na włosy - dodam że tak czy siak muszę kupić, bo w domu na chwilę obecną mam same proteinowe plus emolientowy Garnier AiK (plus jakaś resztka silikoniastego Johna Friedy )... także make my day co kupić nie proteinowego/emolientowego, żeby chlapnąć na hennowane włosy po pierwszym myciu jak już się kolor utrwali...?
|
|
|
|
|
#73534 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja po hennie daję któregoś Bingacza bez protein. Innych nie polecę, bo nie mam dostępu i nie używam. Garnier AiK (chyba ze względu na glicerynę) bardzo mi wypłukuje hennę (zawsze, nawet po 10-14 dniach od hennowania zółta woda leci, gdy go spłukuję), ale i tak go kocham miłością niezmienną. Wiem,że Eloe koniecznie olej po hennie kładzie na pierwsze O. ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Nie ma sprawy ![]() Jeszcze mi się coś po łepetynie telepie,żeby rycyny nie trzymać za długo (np. nie dłużej niz pół godz.), bo może wysuszać. Ale nie wiem, czy czegoś nie pomyliłam. Z jajem podobnie.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-11-07 o 10:14 |
|
|
|
|
#73535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a możesz mi rzucić nazwami tych Bingaczy? bo w Tesco może dostanę, a generalnie nie znam ich składow, bo probowalam jednego i srednio mi sluzyl (ale kupie to bede miala na pohennowy przesusz )hmm a pamiętasz może jaki olej Eloe dawała? |
|
|
|
|
#73536 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Olej niewnikający to tak na drugi dzień nakładałam i do mycia trzymałam |
|
|
|
|
#73537 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z shea i 5 alg z zieloną glinką Nie pamiętam, jaki konkretnie olej dawała Eloe (właśnie, gdzie ona? tak dawno jej nei widziałam...)Ale chyba obojętnie jaki, byle niewnikający (kokos odpada), u mneio dobrze się spisywał z pestek winogron z Biedronki.
|
|
#73538 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) więc na stanie zawsze mam Kallosa Serical Latte do mycia, Joannę z apteczki mleko i miód jako b/s, Alterrę morelę (do niedawna ) jako d/s i Garniera AiK jako d/s i/lub b/s ![]() czyli np. oliwa z oliwek lub arganowy będą si? ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-11-07 o 11:35 |
||
|
|
|
#73539 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
olej najbezpieczniejszy po hennie dla mnie to zawsze słonecznikowy
|
|
|
|
|
#73540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
yhy słonecznikowy, takiego też w domu nie mam![]() |
|
|
|
|
#73541 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
ja zamawiałam via net dzis w sumie hennujesz, więc do jutra masz czas na przemyslenie i ewentualne zaopatrzenie, dzis pogoda taka, że nawet psa by nie wygonił z domu, więc poproś męża o zrobienie zakupów
|
|
|
|
|
#73542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#73543 |
|
Wtajemniczenie
|
jaka ilosc b/s dajecie?
uzywam garniera AiK, kulke wielkosci orzecha laskowego i wydaje mi sie, ze za malo jej daje. Wlosy mam wysokoporowate, dlugosc do polowy plecow.
Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2012-11-07 o 12:20 |
|
|
|
#73544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no mam psa i z nim chodzę niestety pogoda/niepogoda.. ale męża wieczorem wyganiam![]()
|
|
|
|
|
#73545 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje włosy też długo zachowywały świeżość. W dzieciństwie do dwóch tygodni Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz już nie czuję do nich takiej niechęci, przedstawiłam jedynie swoje nastawienie z początku CG Teraz najwyżej mówię o nich, że som gupie.
|
|
#73546 |
|
Zadomowienie
|
Malwina_89; yarrowia gdzie ją dorwałyście?
yarrowia piękna fryzura ![]() Ag Rafka zdrowe i błyszczące ![]() U mnie puchato, 2 dni temu do odżywki dałam 5 kropli mleczka pszczelego na glicerynie(zsk), zaszkodziło dziś nowe mycie, dorwałam Garniera AiK ![]() W sklepie do którego chodzę raz na jakiś czas pojawiły się kosmetyki Maron i odżywka Gloria - nada się do mycia? konstystencja Hegrona wzbudza we mnie irytację
|
|
|
|
#73547 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() uwielbiam natomiast myć pottersem zafarbowałam odrost
|
|
|
|
|
#73548 |
|
Zakorzenienie
|
Vidia ja w drogerii Laboo.
|
|
|
|
#73549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet ich za bardzo nie spuszyło jak na tę pogodę.I pochwalę się - nie uległam wczoraj pokusie i nie zrobiłam, na prosto Po co mi prosto ![]()
|
|
|
#73550 | |
|
Zadomowienie
|
Skoro uważasz, że ci nie wystarcza to daj więcej
Nie som właśnie! ![]() Cytat:
|
|
#73551 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
boskie są!Cytat:
Nie ![]() Niestety mam inne doświadczenia EDIT: pokryje, ale na rudo...siwe będą się odznaczały i tak...jak znajdę odpowiednie foto to wkleję...
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-11-07 o 14:39 |
||
|
|
|
#73552 |
|
Wtajemniczenie
|
Inteligencję mają po mamusi
![]() Złamałam akcję denko, kupiłam sobie Express Wax: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...szczonych.html Skład: Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Phenoxyethanol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cetrimonium Chloride, DMDM Hydantoin, Hydrolyzed Keratin, Equisetum Arvense (Horsetail) Leaf Extract, Parfum (Fragrance), Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Glycerin, Panthenol (Provitamin B5), Ethylhexylglycerin, CI 19140 Odżywka oparta na jednym emoliencie, reszta w śladowych ilościach, łącznie z antystatykiem, co mnie akurat cieszy I zgodna z CG
|
#73553 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
ja nadrabiam od poniedziałku ![]() Cytat:
i nie wiem czego to wina, bo wszystko robię identycznie ![]() Cytat:
![]() Hmm, a końcówki po roku są nadal grube? Nie zwężają się? Jeszcze 2 strony... |
|||
|
|
|
#73554 |
|
Wtajemniczenie
|
na mój widok małż wybuchnął radosnym śmiechem...
siedzę na głowie z henną (strasznie mi włosy oblepiła, dałam więcej niż ostatnio i jest teraz jakiś ogromny hełm, na to siatka i na to zakrywające ją dwa ręczniki, ciężkie to jak cholera, wyglądam jak debil, lepiej niech pokryje bo mnie szlag jasny trafi, zwłaszcza że cała operacja nakładania trwała 1,5 godziny(!) a po 2/3 odrostów skończyła mi się mieszanka i musiałam dorabiać
|
|
|
|
#73555 | |||||
|
Strażnik Wizażu
|
Jeśli to za mało daj znać, będziemy szukać czegoś innego
![]() Cytat:
Szalik noszę codziennie (w pracy też, bo zimno :/)...i niestety od niektórych robią mi się kołtuny ![]() Cytat:
masz jakieś może?Cytat:
brak mi słów...a jak urosły!---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Że tak zacytuję "miód nawilża jak szatan" Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#73556 |
|
Zadomowienie
|
mnie jakoś denerwują te moje ''loki'' po 2 dniach od mycia jest jeden wielki kołtun i puch, jak ja to rozczeszę
wiem, zeby nie robić tego na sucho ale nawet po nałożeniu czegoś na włosy i po umyciu czuję, że będę musiała wyrwać sobie tyle włosów
|
#73557 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm ale jako płukanka maska czy cio?
|
|
|
|
#73558 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
a pokaż włosy ![]() Cytat:
trzymamy kciuki, pokaż potem nowy kolor
|
||
|
|
|
#73559 |
|
Wtajemniczenie
|
pokażę... ale to a razie 1szy etap dwuetapowego
![]() niech to chwyci dobrze to potem będę machać tylko odrosty...
|
|
|
|
#73560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie, nie zwężają się. Widać wyraźnie proste zakończenie jak po cięciu.
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

)

pewnie dlatego, że nie mam cierpliwości, więc zawsze brałam dość grube pasma, to nie wszystkie przy każdym prostowaniu się "smażyły", do tego moje włosy zawsze dość długo trzymały świeżość, więc myłam je wtedy co 3 dni, czyli nie prostowałam codziennie...
ktoś Ci kiedyś nagadał głupot o nich i się zakodowało?
:brzydal :

ja wiem, że już raz pytałam, ale dziś znowu hennuję
...i nie wiem, jaką odżywkę dać potem na włosy - dodam że tak czy siak muszę kupić, bo w domu na chwilę obecną mam same proteinowe plus emolientowy Garnier AiK (plus jakaś resztka silikoniastego Johna Friedy