|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
patik u nas tak samo z jedzeniem. Nie przesadzam w jedną ani drugą stronę, robię co wydaje mi się odpowiednie w moim mniemaniu.
myha to się tak chyba tylko wydaje z jedzeniem, bo mój np. zje sznycla czy pół ( raz na tydzień ), kilka łyżek zupy, dwa gryzy kanapki bez niczego , potem poprawia mlekiem wszystko. U nas głównie mały je obiady zupowe- np. pomidorówka, krupnik, jarzynówka... Dzisiaj robiłam kotlety drobiowe dla M. i mały dosłownie jeden kęs wziął do ust. Potem mleeeko.---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- DDewik jak robisz, powiedz? ze składników wydaje się że będzie pychotowe!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
to prawda! Teraz chyba kupie:
http://mamanietylkoadama.blogspot.co...a-swiecie.html No i w naszym ulubionym szwedzkim sklepie z klopsikami musimy dokupić kolejną półkę na książeczki, bo już nam się nie mieszczą
|
|
|
|
#1713 |
|
Zadomowienie
|
Ja od jakiegoś czasu w aptekach proszę o próbki kosmetyków dla dzieci (kupując coś zawsze pytam, czy mają jakieś próbki). Jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym czegoś nie dostała. Na wyjazdy mam jak znalazł (a w domu też w razie W, nawet dla siebie)
|
|
|
|
#1714 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie znamy się, ale dziewczyny tak Ci sekundowały, że i ja się wkręciłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() zdrówkaja ogarnęłam pokoje, teraz jem, bo już drgawek dostałam z głodu dobrze, że coś w lodówce miałamjeszcze tylko łazienka i koniec ![]() na balkon dziś nie wychodzę, głupia nie jestem ![]() ale mam czysto może z białą rękawiczką Perf Pani Domu bym nie wygrała, ale na szarfę odpowiedzialności to zasłuzyłam
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedzenie - moja je wszystko. sos z paczki tez. zup nie robie na kostce. mieso pieke, smażę na oleju, smalcu, maśle... je kiełbase z lidla jogurty z nbiedronki itd. patrze tylko na sklad i jak moge to robi e i wybieram nie- lub niskochemiczne rzeczy
|
|
|
|
|
#1716 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dasz przepis? Pomidory muszą być suszone?
|
|
#1717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słodziak
|
|
#1718 |
|
Zadomowienie
|
Odnośnie smażonego. Kiedyś teściowa bardzo się oburzyła, że dałam Małemu kawałek ryby smażonej (bez panierki). Jakoś w tym samym czasie kupiła pączki i pytała, czy Patrykowi je daję
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coli i innych bąbelkowych nie daje, nawet arturowi
|
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
tootiny
|
|
|
|
#1721 | ||
|
Zakorzenienie
|
a za to drugie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lilka właśnie wstała, robotnicy rozwalili mi kuchnie, ciekawe jak jej teraz obiad zagrzje
|
||
|
|
|
#1722 |
|
Wtajemniczenie
|
tematy jedzeniowe jak widzę
![]() mój też je smażone, wiadomo, ze nie codziennie, ale je, keidyś nic nie chciał jeść jak byliśmy u teściowej, a leżały kotlety z piersi usmażone, biedny pokazywal paluszkiem na nie, dałam mu i opylił takiego małego całego ![]() jak jesteśmy w Macu to zje ze 3 frytki, nie mam wyrzutów sumienia coli mu nie daje jednak... sama mam wrażenie, że mi się zęby rozpuszczają i wnętrzności jak ją piję, no,a le co zrobić, nałóg nie wybiera ![]() pytanie mam zdrowotne, była może któraś z Was z maluchem u okulisty? mi pediatra jakoś ostatnio powiedziała, że chyba oko mu ucieka, no i tak patrzę w te jego oczęta i nie wiem, moze faktycznie ma za blisko siebie? pójdę sprawdzić tylko zastanawiam się jak takie maluchy się bada?
|
#1723 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystkie skladniki kupuje w Lidlu Składniki: suszone pomidory w oliwie(6-10 sztk-jak kto lubi) kostka szpinaku kostka sera Feta makaron rurki(srednie) Wstawiam makaron, gotuje. Na patelnie wkladam pokrojone suzone pomidory(oleju nie daje bo jest w tych pomidorach, ale mozna troche dodac z tego sloika ), chwile smaze, nastepnie dodaje kostke szpinaku(czasami zamrożoną, czasami juz odmrożoną), chwilke podsmazyc, nastepnie koroje w kostke ser feta i dodaje na patelne.Serek sie troszke rozpusci, polewam sosikem makaron i gotowe. Cytat:
![]() Sarenka jak zwykle urocza! ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
, nie każdy go lubi .
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-07 o 14:04 |
|||
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Ale słodka Sarka. Zjadłabym jej ten nos jak truskawkę
![]() Ddewik dziękuję! jutro zrobię, muszę zrobić zakupy jeszcze. Uwielbiam takie w miarę proste, ale pyszne jedzenie. Ja też absolutnie nie daję coli, pepsi i innych gazowanych. Sama nie piję i małemu nie pozwolę też chyba nigdy młody pije wodę, albo soki.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1725 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Wiecie ze ja nigdy nie bylam w KFC , w Mc Donaldzie ze 2 razy-jakos mnie tam nie ciagnie, ale ja starej daty jestem
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-07 o 14:07 |
|
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Już tyle razy zawijałam ciasto francuskie i nadal mi nie wychodzi!
Co za porażka ![]() A oto dowód: |
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
My też do McD i KFC nie zaglądamy. Chociaż frytki w KFC mięli obłędne dopóki nie zamienili na frytki ze swoich ziemniaków.
Dziewczyny jaka śmietana ma 3,5%? |
|
|
|
#1728 |
|
Wtajemniczenie
|
"CARBONARA
Skladniki: - makaron niecale opakowanie 500 g (wole kokardki niz klasyczne spaghetti), - 200 g wedzonki krotoszynskiej lub bardzo chudego boczku, - 3 jajka, - 250g serka mascarpone, - 50 g startego parmezanu, - olej lub oliwa, - sól, pieprz. Jak przyrzadzic?Makaron gotujemy (oczywiscie al dente),wedzonke pokrojona w 3 cm paseczki podsmazamy na odrobinie oleju. Serek mascarpone miksujemy z dwoma zóltkami i jednym calym jajkiem. Do wedliny na patelni dodajemy makaron, mase serowo-jajeczna, przyprawy. Delikatnie zasmazamy. Na koniec mieszamy z parmezanem. Jak podawac?Najlepiej komponuje sie z lekka salata (rukola itp.). (czasem dodaje parmezan czesciowo juz do serka i jajek i miksuje, a reszte pozniej) Odkad daje prawdziwy parmezan i serek mascarpone to jest superowe...i najlepiej zjesc zaraz po zrobieniu.. Acha, super przepis, bardzo podobny znalazlam kiedys na wieczku serka" Przepis nie jest moj, te wstawki sa autora przepisu. Koniec laby, mlody wstal... |
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Carmelka
kupisz mi cos w Ikei? ![]() dziewczyny mam pytanie odnośnie allegro kupiłam kombinezon miał być puchowy a nie jest. co rozumiecie przez słowo puchowy? bo nie wiem czy ona nie zrozumiała czy spec okłamała. ja chciała z puchem a on jest taki napompowany ale wypełnienie polyestrowe. |
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Agata tez jadła frytki, ale takie domowe, napojów nie kupuje więc nie pije, kotleta schabowego z piersi daje bez panierki, jak mielone to czasem ugotuje osobno pulpety. Ogolnie je prawie wszystko
![]() Carmeal obrazki dla maluchów fajne są te większego formatu i tez się czaje na tą co wklejałaś. Agata jest dzis mega uperdliwa |
|
|
|
#1731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eee nie jest zle Moj maz kupil taki jakby walek do ciecia ciasta i to naklada na wierzch, taka fajna kratka sie wtedy robi. |
|
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
(a w Poznaniu nie ma?) Cytat:
|
|
|
|
|
#1733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją drogą ostatnio kupiłam kurtkę dla Kuby i poczułam niesmak. Przyszła dziwnie zapakowana, w środku na podszewce kłaki psa albo kota, niewyprana (dziwny zapach miała). Tak jakoś dziwnie :/
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie wstydu nie mają
|
|
|
|
|
#1735 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Piękne
![]() Nie mam czasu. Doba powinna mieć 48 h. Nadrabiam, ale nie odpisuję bo nie mogę się wbić w rozmowę ![]() Dobrze, że poruszyłyście temam podkładów, bo też muszę kupić. Kupiłam ostatnio jakiś rimmel'a i jest do bani. A ten revlon koło mnie w sklepie kosztuje około 35 zł
|
#1736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym pomaganiem, to narazie nie Dzisiaj prosiłam mamę, żeby została z Julą, bo miałam rano na krew iść, to przyszła połamana( ciągle Ją boli krzyż, albo nogi) więc pewnie jakieś spacery z Julą odpadają,..Julka chciała TYLKO na rękach-ale moim zdaniem sprawdzała na ile sobie może pozwolić, no i wyćwiczyła sobie babcię. Poza tym CIĄGLE mówi mama-jak poszłam, to pokazywała na drzwi i mówiła tak gorzko mama, mama....Strasznie mocno jest ze mną związana, ale co się dziwić, jak ciągle jesteśmy razem. Sorki za wywód.... HEJ Moja też tak je. Cytat:
![]() My byliśmy w klinice okulistycznej w Lbn. Cytat:
\ WITAM. Od dzisiaj równo 2 tyg. do porodu.....Strach, to mało powiedziane-ogólne rozdrażnienie, za dużo myśli w głowie naraz. Tata mnie rano zawoził na krew-zeszło się bardzo długo, ale to też długa historia....potem byliśmy zamówić restaurację na chrzciny, bo chcemy robić w II dzień świąt, a już z miejscami krucho. Julcia mi usnęła na spacerze( apropo są jakieś uniwersalne folie na wózek?)więc śpi bez obiadu-jak wstanie, to zje. Jutro mam endo i też ma mama przyjść do Julci, bo P. ma dniówkę(tak samo jak i dziś). |
|||
|
|
|
#1737 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Biuro jeszcze w rozsypce, więc nie mam czasu na siedzenie przy kompie, poza tym mamy nową koleżankę, która chodzi za mną krok w krok i bez przerwy zagląda mi w komputer, więc nici z nadrabiania dokładnego Noc niefajna Amelka się drapała, glówka ją swędziała, bo przez te włoski nie mam jak dokładnie posmarowac jej wszystkich krostek Dzisiaj jade po fiolet, może będzie lepiej .. Cytat:
Mam nadzieję, że jakoś to obie przejdziemy .. Szkoda mi jej Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1738 |
|
Wtajemniczenie
|
DDewik dzięki za przepis
Jutro wypróbuję.Kupiłam Szymonowi kurtkę ( czwartą ) na zimę za Ł0,99
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() Patik wróciłas, w końcu! To forum bez Ciebie jest nie to... pisz kochana ile sie da.
|
#1740 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że tak mało widzisz Natanka Cytat:
---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
Cytat:
Powiedz, że dostalaś przelew ![]() Super
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.

, potem poprawia mlekiem wszystko. U nas głównie mały je obiady zupowe- np. pomidorówka, krupnik, jarzynówka... Dzisiaj robiłam kotlety drobiowe dla M. i mały dosłownie jeden kęs wziął do ust. Potem mleeeko.

zębole

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Pomidory muszą być suszone?

coli i innych bąbelkowych nie daje, nawet arturowi

Zakończone: 2