Największe faux pas popełniane przez Młodych :) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-07, 17:11   #811
cowie
Zakorzenienie

Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych :)

Cytat:
Napisane przez myszeczka87 Pokaż wiadomość
To jakie zabawy byście chciały na swoim Weselu?
Bo ja na pewno bym jakieś chciała i chyba zdam się na orkiestrę (jedyne co to może bez tych baloników)...

Jak byłam kilka lat temu w kuzynki na Weselu to było mnóstwo zabaw, nawet takie z podtekstem erotycznym i ludzie się bardzo dobrze bawili i chętnie brali w nich udział.
Jak sobie pomyślę, że mój Tż tańczył w spódniczce i w czapce Św.Mikołaja z chłopakiem, który miał dwa metry to mnie śmiech ogarnia, a jeszcze na dodatek jego "partner" trzymał go prawie na barana
Co kto lubi...

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
U nas na weselu była kareta, genialna zabawa, wychodzi po prostu przekomicznie. My nie braliśmy udziału, tylko para ktora złapała bukiet i krawat pełniła rolę króla i królowej.

Moim zdaniem niezależnie od czyjegoś podejścia do zabaw z podtekstami (niektórzy lubią, czego nie rozumiem), para młoda powinna zadbać o to, żeby takich nie było.
A dlaczego? Z troski o gości, pewnie niektórych takie zabawy cieszą, ale znakomita większość uważa je za żenujące i nie ma ochoty brać w nich udziału.

W dzisiejszych czasach to juz standard, że zabawy ustala się z zespołem/DJem i można ustalić takie w dobrym tonie, bez pompowania baloników, łapania za kolana czy wtykania sobie czegokolwiek między nogi. Ze mną DJ ustalił cały scenariusz wesela, wybrałam kilka zabaw z jego repertuaru, wszystkie się podobały i żadna nikogo nie wprawiła w zażenowanie (może poza woźnicą karety, ale jako bohater wesela i ulubieniec wszystkich jakoś przeżył swoją rolę) i na inne bym nie pozwoliła.

Dokładnie tak

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 17:21   #812
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:

Natomiast uważam, że wesela w ogóle bez zabaw się nie sprawdzają i są trochę bez sensu. Byłam na takim jednym, nie słyszałam żadnych pozytywnych opinii od współbawiących się i rzeczywiście było ciut nudnawo.

Byłam w sierpniu na weselu gdzie była jedna zabawa (pary tańczą i gdy muzyka milknie zamieniają się nałożonymi bokserkami) i to było za mało, nuda

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 17:31   #813
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość

Byłam w sierpniu na weselu gdzie była jedna zabawa (pary tańczą i gdy muzyka milknie zamieniają się nałożonymi bokserkami) i to było za mało, nuda

Jak dla mnie zależy jeszcze od muzyki i od gości.
Jak fajna muzyka poleci to ludzie się będą dobrze bawić
I jak dla mnie nie jest konieczny cały wieczór gier i zabaw, bo to nie animacje są

18.05.2015
Leoś
Stary 2012-11-07, 17:32   #814
Sibbyl
Zadomowienie

A ja znowu była na weselu, gdzie oczepiny razem z zabawami trwały w sumie ponad 3godz... To dopiero była nuda W tym czasie nie było muzyki, wszyscy goście siedzieli (poza tymi, którzy brali udział w zabawach, w zasadzie w każdej były prawie te same osoby)... Sporo gości w tym czasie wyszło, bo nie było po prostu co robić tyle czasu
Sibbyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 18:33   #815
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Co myślicie o tych zabawach?
Też jestem na nie - w szczególności do tego pompowania baloników - żenujące trochę i obleśne.

Cytat:
To jakie zabawy byście chciały na swoim Weselu?
Ja mogę powiedzieć co było u nas - poprosiliśmy, żeby żadnych obciachowych nie było i nikt nie narzekał, żeby kogokolwiek zabawy zgorszyły
Były klasycznie zabawy taneczno-ruchowe typu pociąg, kaczuchy, makarena, dzieci nawet do asereje tańczyły tym "układzikiem". Fajnie to wyszło. Potem przed oczepinami zrobili nam test zgodności a po oczepinach krzesełka osobno dla pań i dla panów (nagrodą była butelka wódki) - nosili kiełbasę, kamyczki, pestki, papier toaletowy, buty, krawaty, paski, kieliszek pełny wody (bo i niepełnoletnia jedna uczestniczka była). Jedyne co było takie "nawiązujące" to jak zostało dwóch panów wodzirej kazał im przynieść prezerwatywę (przyznał się później, że miał jedną w zapasie, gdyby nie znaleźli), ale przy gromkim akompaniamencie całej sali wszyscy koledzy zaczęli przetrząsać portfele, żeby wspomóc walczących . No i karoca - wg mnie fajna i śmieszna zabawa, szczególnie kiedy się dołoży woźnicy odpowiednie akcesoria (bat, czapka), a reszta też się wczuje (np. u nas konie "galopowały" ).

A co do tego zapraszania młodej części rodziny z os tow lub bez - mi się nie podoba jeśli wiadomo, że dana osoba ma stałego partnera, a zostaje zaproszona sama. Ja dla bezpieczeństwa pozapraszałam wszystko pełnoletnie z osobami towarzyszącymi zaznaczając, że w razie problemów ze znalezieniem partnera na sali będzie pełno rówieśników do zabawy I w sumie dobrze, że się tak zabezpieczyliśmy, bo potem się okazało, że kuzyn 18-letni ma już taką dziewczynę "na poważnie" i ponoć bez niej by nie przyszedł
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 21:31   #816
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
od jakiego wieku zapraszać kuzynostwo z os. towarzyszącymi? w dniu mojego ślubu będę mieć wiele kuzynek w wieku 17 i wyżej i nie wiem co z tym fantem zrobić... a kuzynostwa mam dużo

my robiliśmy tak, że jak wiedzieliśmy że ktoś z mlodszych gości (wiek 16-18 lat) ma satłego partnera i znamy tego partnera to zapraszaliśmy z os. towarzyszącą jeśli nie zapraszaliśmy samego.
Ogólnie przyjęliśmy zasadę, że zaproszenia dostają osoby pełnoletnie poniżej 18-stki dostawali wspólne ze swoimi rodzicami.
Wyszło OK i nie było żadnych zgrzytów

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
A co Wy Wizażanki sądzicie o Gościach z listy rezerwowej?

moim zdaniem zawsze taką listę trzeba mieć bo wiadomo:

- nie zawsze są możliwości finansowe aby wszystkich zaprosić
- osoby z listy "głównej" mogą odmowić z różnych powodów (często nagłych)

Ważne jest aby :rezerwowych"" nie zapraszac na tydzień pzed weselem bo moim zdaniem to nieładnie. Trzeba dać taki termin na potwierdzenie aby w razie czego dopraszać i to też nie później niż miesiąc prrzed weselem

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:

My ostatnio oglądaliśmy takie zabawy, które organizowała jedna z orkiestr:
- jedna to była taka, że trzeba było nadmuchać balonik pompką, na której się siedziało, pan siadał na pompce na krześle a pani na nim skakała, żeby napompować ten balonik - śmiesznie to wyglądało...,
- kolejna zabawa: pani miała panu założyć pieluszkę i dać pić butelką, która para zrobiła to szybciej to wygrywała...,
- zabawa, która polegała na tym, że Goście stali w kółeczku i przekazywali sobie (bez użycia rąk) między nóżkami na wysokości ponad kolanem plastikowy wałek do ciasta.

Co myślicie o tych zabawach?
Zastanawiam się czy w wśród naszych Gości będą tacy, którzy będą chętni do tych zabaw
nie podobają mi się te zabawy szczególnie ta z balonem.
Jest dużo innych bez podtekstów- nie każdy gość musi się czuć komfortowo uczestnicząc w takiej zabawie a wiadomo,że jak wyciągają do zabawy to nie wiadomo jaka jest

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
Kareta jest super Może u mnie być, sama brałam w niej udział razem z Tż na jednym weselu Może być taniec wokół krzesełek których ubywa - każdy to zna Ale żadnych zboczonych na pewno nie

kareta jest bomba- ja mało obcasów nie połamałam na jedym weselu przy tej zabawie a śmiechu było co niemiara

my mieliśmy jeszcze "męski taniec"- pary panów tańczyły razem polkę, rocka, kan-kana a my ocenialiśmy. Cała sala gości wyła ze śmiechu i tańczący również. Ja się popłakałam i mąż też- wszystkim się podobało
Stary 2012-11-07, 23:17   #817
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
No właśnie. Niektórzy.
Ja już bym wolała zaprosić przyjaciółkę z "chłopakiem, którego nie lubię", jak to określiłaś, żeby zapewnić jej dobrą zabawę. Wesele wyprawia się dla gości.
Jasne jest, że nie można przystać na wszystkie zachcianki lub zapraszać wszystkich ludzi z kim popadnie. Ale trzeba się czasem postawić w skórze swoich gości.
Jeżeli Twoja przyjaciółka nie będzie znała nikogo na weselu i nie jest duszą towarzystwa to też zaprosisz ją samą, bo nie lubisz jej chłopaka? Kurde, to Twoja przyjaciółka, a Ty byś jej żałowała zaproszenie osoby, z którą mogłaby się dobrze bawić.
Ja bym nie zaprosiła przyjaciółki z kimś, kogo nienawidzę/nie cierpię(nie "nie lubię"/"nie przepadam"). Wesele mam raz w życiu, po co sobie je psuć widokiem jednej osoby....

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Ja kilka lat temu również zostałam "zaproszona" do kuzynki... To było tak, że zaproszenie było dane moim Rodzicom, lecz oni nie szli i kuzynka stwierdziła, że jak chce to mogę przyjść na miejsce moich Rodziców z os.tow.(dwa tygodnie przed Weselem).
Odmówiłam, bo po pierwsze trochę byłam zła, po drugie nie miałam pieniążków - nie pracowałam wtedy (a głupio mi było przyjść bez niczego).
Ale teraz z perspektywy czasu wiem, że w sumie tonie powinnam była być zła.
Współczuje kuzynce, bo jak się potem dowiedziałam pow weselu, to dużo ludzi odmówiło
Ja dlatego będą wysyłać wcześniej zaproszenia, żeby szybciej mieć odpowiedź czy ktoś będzie czy też nie.
Ja np mogłabym być zaproszona w tzw. "drugie turze rezerwowej" ale z miesiąc przed weselem...

A co Wy Wizażanki sądzicie o Gościach z listy rezerwowej?
Goście rezerwowi - ok, ale tak, żeby o tym nie wiedzieli, że są rezerwowi... Nie tak jak Cię zaprosiła kuzynka, mojego TŻta i mnie też ktoś tak zaprosił i czułam się urażona, dla mnie to było wielkie faux pas. No i to prawda - miesiąc przed najpóźniej.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 01:34   #818
viva91
na przekór do celu

Cytat:
I jak dla mnie nie jest konieczny cały wieczór gier i zabaw, bo to nie animacje są
ale nikt nie mówi o całym wieczorze, a o trzech, czterech zabawach zamiast żadnej.
Stary 2012-11-08, 09:48   #819
karolinaaa92
Zakorzenienie

Byłam raz na weselu, gdzie zabawą były tylko oczepiny, nie było nawet kaczuch czy macareny, pociąg jedynie. I bawiłam się świetnie, bo zespół był naprawdę dobry. Także, moim zdaniem, wesele w chyba największej mierze zależy od zespołu. Oczywiście wolę wesela, gdzie jest więcej zabaw (oczywiście tych bez podtekstów), ale, jeśli zespół jest dobry, to nawet bez zabaw wesele będzie udane.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 09:58   #820
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ja bym nie zaprosiła przyjaciółki z kimś, kogo nienawidzę/nie cierpię(nie "nie lubię"/"nie przepadam"). Wesele mam raz w życiu, po co sobie je psuć widokiem jednej osoby....
Z tym, że moim zdanie wesele wyprawia się dla gości. Bo gdyby nie goście to wesela w ogóle by nie było.
Panna Młoda ma do swojej dyspozycji wszystkich gości, więc jeden Pan, którego nie znosi nie robi wielkiej różnicy. Nie trzeba się nim zajmować, ani z nim przebywać, a przyjaciółka ma chociaż towarzystwo i dobrą zabawę. Bo PMki nie będzie miała dla siebie na wyłączność.

Cytat:
Napisane przez karolinaaa92 Pokaż wiadomość
Byłam raz na weselu, gdzie zabawą były tylko oczepiny, nie było nawet kaczuch czy macareny, pociąg jedynie. I bawiłam się świetnie, bo zespół był naprawdę dobry. Także, moim zdaniem, wesele w chyba największej mierze zależy od zespołu. Oczywiście wolę wesela, gdzie jest więcej zabaw (oczywiście tych bez podtekstów), ale, jeśli zespół jest dobry, to nawet bez zabaw wesele będzie udane.
Też uważam, że da się dobrze bawić
Może to kwestia podejścia. Ja ogólnie nie przepadam za zabawami weselnymi, można zrobić podczas oczepin kilka nieinwazyjnych i mam nadzieję, że moi goście i tak będą się dobrze bawić

18.05.2015
Leoś
Stary 2012-11-08, 10:01   #821
dezire
Zakorzenienie

Na czym polega zabawa w karece / karete

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:04   #822
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dezire - http://www.youtube.com/watch?v=G0ORG...eature=related
tu akurat wyprawa do zoo ale kareta polega na tym samym tylko jest inna historia.

Mnie ta zabawa już nudzi

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:10   #823
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Z tym, że moim zdanie wesele wyprawia się dla gości. Bo gdyby nie goście to wesela w ogóle by nie było.
Panna Młoda ma do swojej dyspozycji wszystkich gości, więc jeden Pan, którego nie znosi nie robi wielkiej różnicy. Nie trzeba się nim zajmować, ani z nim przebywać, a przyjaciółka ma chociaż towarzystwo i dobrą zabawę. Bo PMki nie będzie miała dla siebie na wyłączność.
A moim zdaniem wesele jest i dla gości i młodych, trzeba to jakoś połączyć. Wśród moich znajomych i TŻ jest ok.3 osób, za którymi nie przepadam. Gdybym robiła wesele na pewno bym ich nie zaprosiła. Nie mogę na nich patrzeć. 3 osoby mniej też nie robią wielkiej różnicy, prawda?
A i moim zdaniem wypada, by Państwo Młodzi porozmawiali ze wszystkimi gośćmi i każdemu poświęcili chwilę czasu.

Stary 2012-11-08, 10:29   #824
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
A moim zdaniem wesele jest i dla gości i młodych, trzeba to jakoś połączyć. Wśród moich znajomych i TŻ jest ok.3 osób, za którymi nie przepadam. Gdybym robiła wesele na pewno bym ich nie zaprosiła. Nie mogę na nich patrzeć. 3 osoby mniej też nie robią wielkiej różnicy, prawda?
A i moim zdaniem wypada, by Państwo Młodzi porozmawiali ze wszystkimi gośćmi i każdemu poświęcili chwilę czasu.

No 3 osoby mniej nie zaszkodzą. Ale jeżeli to jest wybranek, narzeczony, mąż, bratnia dusza Twojej przyjaciółki/siostry/czy nawet cioci to moim zdaniem nie wypada zaprosić jej samej, bo nie lubisz jej męża.
Takie jest moje zdanie.
Chyba, że chcesz, żeby Twoja przyjaciółka się źle bawiła, a co gorsza była urażona, bo tak strasznie nie cierpisz jej męża czy chłopaka.

18.05.2015
Leoś
Stary 2012-11-08, 10:35   #825
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
No właśnie nawet super muzyka przy której wiekszośc gości się bawi to ciut mało, zabawa ma pełnić rolę takiego przerywnika, który rozśmieszy i zaktywizuje gości, jest potrzebne coś takiego. Jak będzie dobra muzyka to ludzie będą tańczyć i się dobrze bawić, ale zabaw i tak będzie brakowało. Na weselu o którym pisałam wczesniej muzyka była super, wszyscy tańczylismy, ale jednak jeszcze było trzeba czegoś dodatkowego.

No i nikt nie mówi że zabawy mają trwać całą noc, przecież nigdzie tak już nie ma. U nas były 3 zabawy - jedna taneczna na otwarcie wesela (tzw. walc z figurami), potem jedna krótka ok. 21, potem po rzucaniu bukietem i krawatem była kareta i tyle. To jest optymalna ilość - 2-3 zabawy (w zależności od ich długości i odstępów czasu między nimi).
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 10:36   #826
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nawet super muzyka przy której wiekszośc gości się bawi to ciut mało, zabawa ma pełnić rolę takiego przerywnika, który rozśmieszy i zaktywizuje gości, jest potrzebne coś takiego. Jak będzie dobra muzyka to ludzie będą tańczyć i się dobrze bawić, ale zabaw i tak będzie brakowało. Na weselu o którym pisałam wczesniej muzyka była super, wszyscy tańczylismy, ale jednak jeszcze było trzeba czegoś dodatkowego.

No i nikt nie mówi że zabawy mają trwać całą noc, przecież nigdzie tak już nie ma. U nas były 3 zabawy - jedna taneczna na otwarcie wesela (tzw. walc z figurami), potem jedna krótka ok. 21, potem po rzucaniu bukietem i krawatem była kareta i tyle. To jest optymalna ilość - 2-3 zabawy (w zależności od ich długości i odstępów czasu między nimi).
Może i tak.
Ja coś tam zrobię, ale bez wielkich szaleństw

18.05.2015
Leoś
Stary 2012-11-08, 10:42   #827
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
No 3 osoby mniej nie zaszkodzą. Ale jeżeli to jest wybranek, narzeczony, mąż, bratnia dusza Twojej przyjaciółki/siostry/czy nawet cioci to moim zdaniem nie wypada zaprosić jej samej, bo nie lubisz jej męża.
Takie jest moje zdanie.
Chyba, że chcesz, żeby Twoja przyjaciółka się źle bawiła, a co gorsza była urażona, bo tak strasznie nie cierpisz jej męża czy chłopaka.
No może i tak, moja przyjaźń z jedną dziewczyną skończyła się właśnie ze względu na to, że nie cierpiałam jej chłopaka więc już nie mam tego problemu.
Gdyby to nadal była moja przyjaciółka/siostra to bym zaprosiła ją samą. Cioci bym pewnie nie zaprosiła, chyba żebym ją bardzo lubiła - wtedy też samą.

Stary 2012-11-08, 10:45   #828
Visez
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=5NBPo...eature=related hahaha
Stary 2012-11-08, 10:50   #829
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Gdyby to nadal była moja przyjaciółka/siostra to bym zaprosiła ją samą. Cioci bym pewnie nie zaprosiła, chyba żebym ją bardzo lubiła - wtedy też samą.
A gdyby Ciebie zaprosił ktoś samą na wesele, bo nie cierpi twojego TŻ-ta? Poszłabyś i wśród sparowanych koleżanek siedziałabyś sama?
Stary 2012-11-08, 10:55   #830
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
A gdyby Ciebie zaprosił ktoś samą na wesele, bo nie cierpi twojego TŻ-ta? Poszłabyś i wśród sparowanych koleżanek siedziałabyś sama?

No właśnie.
Z nikim zatańczyć, bo wszyscy są ze sobą razem i razem tańczą. Do nikogo gęby otworzyć jak się jest osobą nieśmiałą.
Też bym się rozstała z przyjaciółką, która by mnie tak traktowała, bo nie lubi mojego chłopaka.
Widać nie przyjaciółka.

18.05.2015
Leoś
Stary 2012-11-08, 10:58   #831
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Nie poszłabym.
Chyba że ta osoba miałaby powód, by go nie lubić a była dla mnie mnie ważna. Ja potrafię przyznać, że mój TŻ coś nie tak zrobił, niektórzy tego nie potrafią. Trudno.

Stary 2012-11-08, 10:59   #832
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Popłakałam się, naprawdę fajne
Stary 2012-11-08, 11:02   #833
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
No właśnie.
Z nikim zatańczyć, bo wszyscy są ze sobą razem i razem tańczą. Do nikogo gęby otworzyć jak się jest osobą nieśmiałą.
Też bym się rozstała z przyjaciółką, która by mnie tak traktowała, bo nie lubi mojego chłopaka.
Widać nie przyjaciółka.
Nie "nie lubię". Nienawidzę. I mam powód. Niestety, w życiu tak jest, że ktoś może się okazać kompletnym ch**em. Ok, ale ja nie muszę się z taką osobą spotykać.

Stary 2012-11-08, 12:56   #834
karolinaaa92
Zakorzenienie

Cytat:

Zabawa w karetę bardzo mi się podoba, a, mimo że, byłam już na wielu weselach, to jeszcze się z nią nie spotkałam. jeśli ja będę mieć wesele, to pewnie ta zabawa też będzie.

Co do zapraszania osób towarzyszących, których nie cierpimy. Zaprosiłabym pomimo tego, jeśli to byłby facet przyjaciółki/siostry czy kogoś bliskiego, to wolałabym, żeby ten ktoś mi bliski przyszedł z tą osobą, z jaką chce, nawet jeśli ja nie darzę tej osoby sympatią. Tak jak ktoś już wyżej napisał - ślub jest dla Młodych, a wesele dla gości. Chciałabym, żeby na moim wszyscy dobrze się bawili i fajnie je wspominali.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:28   #835
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
świetne!

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 14:40   #836
laska4
BAN stały

Cytat:
Nie "nie lubię". Nienawidzę. I mam powód. Niestety, w życiu tak jest, że ktoś może się okazać kompletnym ch**em. Ok, ale ja nie muszę się z taką osobą spotykać.
Ważne że Ty nie cierpisz tej osoby a moim zdaniem przyjaciółka powinna to zrozumieć.Jak to jest chłopak przyjaciółki to żaden problem
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 15:50   #837
poznanianka1990
Zakorzenienie

Super ta zabawa w karetę Pierwszy raz ją widzę, więc może wykorzystam ją na swoim weselu

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 21:46   #838
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
oj tak wypada ale to ciężkie do zrealizowania zazwyczaj. Czasu po prostu brakuje przy większej liczbie gości Młodzi są cały czas rozchwytywani na parkiecie a odmawiać tańca też nie ładnie.
Osobiście na swoim weselu 2 h usiłowałam wyjść do łazienki i dotrzeć do wyjścia nie mogłam bo zawsze ktoś mne zgarniał do tańca Można podczas tańca zamienić też parę słów z gośćmi- też fajnie
Stary 2012-11-09, 10:59   #839
myszeczka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
oj tak wypada ale to ciężkie do zrealizowania zazwyczaj. Czasu po prostu brakuje przy większej liczbie gości Młodzi są cały czas rozchwytywani na parkiecie a odmawiać tańca też nie ładnie.
Osobiście na swoim weselu 2 h usiłowałam wyjść do łazienki i dotrzeć do wyjścia nie mogłam bo zawsze ktoś mne zgarniał do tańca Można podczas tańca zamienić też parę słów z gośćmi- też fajnie
Też uważam, że powinno się przynajmniej z każdą parą Gości zamienić kilka słów,ja bym tak chciała-oczywiście jeśli nie będę co chwila "rozchwytywana"

Bo to jest miłe jak ktoś z Pary Młodej podchodzi do Gości, usiądzie choć na chwilę i porozmawia. To oznacza, że cieszymy się, że Ci Goście przybyli na wesele i świętują z nami, to taka forma grzecznościowa
U mojej kuzynki tak było, że starała się podchodzić do wielu Gości i pytać jak się bawią Bardzo miłe to było, że nie jesteśmy jej obojętni

Dla mnie troszkę niefajnie jest jak Para Młoda siedzi tylko ze świadkami i z nimi rozmawia, tak jakby Goście nie istnieli... Ja rozumiem, że nie zawsze jest możliwość rozmowy z każdym, ale można by spróbować
myszeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 11:17   #840
dezire
Zakorzenienie

Ale jak to ugryzc - jesli np nie znamy dobrze gosci od "drugiej" strony - podpytywac jak sie bawia ?

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości