|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ?? | |||
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
2 | 4,08% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III |
3 | 6,12% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III |
1 | 2,04% |
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 |
18 | 36,73% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
2 | 4,08% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III |
3 | 6,12% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III |
6 | 12,24% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
będzie dobrze!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() fajnie masz z pracką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To jest jedyna moja możliwość zabezpieczenia się finasowo, więc czemu by nie skorzystać. Problem jest tylko taki,że tak naprawdę nie wiadomo kiedy bejbik przyjdzie na świat, i czy "zdążę" zapłacic duży zus.. jak nie to dostane grosze.. jak zdążę.. może być kolorowo ![]() witam się z pracki, zimno jak cholera ![]() ![]() postanowiłam jeść/pić zdrowiej i minimum 3razy dziennie dostarczac sobie witamin ze świeżych owoców/warzyw/soków.. Ciekawe czy się uda ![]() plan jest taki,by jeść jak lubię(czyli tucząco)tylko w swięta/sylwestra/walentynki/tłusty czwatrek/wielkanoc. czyli jakiś tydzień niedobrego amu na caaaaałą zdrową resztę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#872 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#873 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. u nas też z tym kiepsko... ale jak tu mieć ochotę, skoro po pracy małża ja już walczę z mdłościami - każdy gwałtowniejszy ruch może skończyć się.. o tak: ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
pomarańcz Witaj
![]() marchewka to czy brzuszek jest niziutko czy wyżej zależy o tc ![]() ![]() ![]() xal czemu miałabyś nie iść na prenatalne? |
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w ramach porannego zabiegania, żeby mieć drobne na busa, to kupiłam sobie sok multiwitamina bez cukru, więc będzie trocho zdrowiej niż zwykle. malutki kroczek do przodu jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Ambitny plan ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- hehehe, właśnie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#877 | ||
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje że zdjęcia możemy pokazywać tutaj, przecież na zdjęciach może być sam brzuszek.
Cytat:
axella ja jak mam jakieś wątpliwości to sobie wchodzę na stronę http://babystrology.com/tickers/baby...E%3C/object%3E i widzę jak mój bejbik pięknie fika ![]() ![]() Magiusia trzymam kciuki żeby było dobrze!! ![]() Cytat:
Inna pracodawca nie może Cię zwolnić (nawet jakbyś sama nie wiedziała że jesteś w ciąży). No chyba że masz śmieciową umowę axella musisz minimum miesiąc przepracować. A o ciąży teoretycznie możesz sama nie wiedzieć Co do piersi to nie wiem jak z masowaniem ale polewanie wody jest ok. I wiem że się okłady robi z nagietka i czegoś tam, ale to już po porodzie żeby brodawki nie pękały |
||
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
Otworzyłam sobie jogurt naturalny ale jakoś mi nie wchodzi
![]() ![]() Muszę iść do sklepu a taaaak mi się nie chce ![]() A jutro wizyta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zobaczymy o z tego będzie.. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#881 | ||||||||
Zadomowienie
|
Jesteście niemożliwe!! Nadrobiłam tylko kilkanaście stron z kilkudziesięciu.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() axella, co do Twojego pytania o umowę. Wszystko zależy od tego na jaki czas Ci dają umowę. Pamiętaj, że jeśli umowa kończy się przed ukończeniem trzeciego miesiąca ciąży, mogą pracownika zwolnić. Ale Ciebie to już nie dotyczy. ![]() Witam się i przepraszam ![]() Byłam przedwczoraj na wizycie, pierwszy raz prywatnie - to jakiś kosmos. Pan doktor spytał nawet czy może wziąć ode mnie płaszcz i odwiesił na wieszak, a później dżentelmeńsko chciał pomóc mi go ubrać. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#882 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 | ||
Zakorzenienie
|
Lublana mi hartwowanie piersi wszyscy polecają. Jesteś pierwszą osobą która to odradza
![]() karolina zjadłaś mało ale nie jest źle. W zupce witamina A i E. Do tego nabiał. Tylko jakiś owocków brakuje Dziewczyny chyba źle zrozumiałyścię nunę. Ona robiąc listę "dlaczego urodzi zdrowe dziecko" zrobiła to sama dla siebie na poprawę swojego humoru i zapewnienia że jest dobrze. I nigdzie nie napisała że jak każda tak będzie robić to będzie mieć zdrowe dziecko albo że jak ktoś pił czy palił to dziecko będzie chore. axella średnią się liczy z ostatnich 12 przepracowanych miesięcy w przeciągu 18 miesięcy. Więc jeśli np pracowałaś 3 miesiące później nie a później znów 3 to liczą Ci średnią z 6 (mimo że między nimi nie pracowałaś). Jeśli w przeciągu ostatnich 18 meisięcy pracujesz 2 miesiące to Ci liczą średnią z tych dwóch miesięcy. Jeśli masz umowę na czas określony (o ile nie jest to umowa na zastępstwo) muszą Ci ją przedłużyć do dnia porodu. Jeśli masz umowę na czas nieokreślony to możesz iść na wychowawcze i później wrócić do pracy. ale ja nie mam możliwości wysłania go SAMA Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zadomowienie
|
Tak, jestem zadowolona.
![]() ![]() ![]() Także wychodzi, że jutro zamknę 8. tydzień! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Zlecił Ci jakieś badania? Kiedy kolejna wizyta?
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Zadomowienie
|
Zlecił na pewno toxo i hiv, reszty nie pamiętam, zerknę później na wykaz i napiszę.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My też wizytujemy 4.12. Już nie mogę się doczekać ![]()
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
Ja po badaniu w ginekologa. Ech...po tym wczorajszym krwawieniu byłam ciekawa co powie mój ginekolog.
No i nagle się okazało, że to krwiak i to w dodatku ma podobną wielkość jak zarodek ( !!!!) 3 cm. W rezultacie mam L4 i 3 wersje jak potoczy się historia: 1. krwiak się powiększy i organizm i tak zarodek odrzuci. 2. Krwiak sie nie powiększy ale pojawił się albo pod wpływem niedoborów hormonalnych albo uszkodzenia płodu i w 11 tygodniu dopiero dowiem się czy czasem płód nie jest uszkodzony, a my go sztucznie podtrzymujemy 3. Krwiak się wchłonie ( lub po prostu niepowiększy) a Maluszek rozwinie się zdrowo i dalej. Póki co mam być w domu, przyjmować leki i 19.11 kolejne badanie
#891 |
Zakorzenienie
|
Dobra a po co się te cyce hartuje?? Czy nie mogę zrobić tak, że jak mnie już będzie boleć lub pękać to sobie laktatorem ściągne mleko? Czy ściąganie laktatorem boli równie mocno jak karmienie?
Ja to na prawdę ciemna w tych tematach jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 | ||||
Zakorzenienie
|
Mysia trzymaj się! Trzymam kciuki żeby było dobrze
A tak mi się jeszcze przypomniało, znajoma mi mówiła żebym jadła dużo rzeczy w którcyh jest żelazo. Ona miała niedobór i dostała tabletki po którcyh poleciały jej zęby i mała też ma teraz problemy. Cytat:
pewnie że pomoże ![]() Cytat:
ale jest w 17 tc skończonym czy dopiero zaczęła 17? ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- MoTyleKsw ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
Jestem juz po obchodzie. dzisiaj mnie nie beda badac bo nie chca mnie ruszac codzienie, m lezec brac duphaston i jutro mmie zbadaja. Jedyny plus tej sytuacji jest taki ze wixzalam paczka ma ju 2 cm
![]()
![]() |
#895 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musi być dobrze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z umowami to nie jest takie hop-siup. Jak umowa na czas określony, ale nie próbny to automatycznie przedłuża się do dnia porodu. Skrót umów i rozwiąznia w ciąży: - Dyscyplinarnie i jak jest upadłość zakładu pracy można zawsze rozwiązać. - Okres próbny nie przekraczający miesiąca, na zastępstwo - można rozwiązać. - Umowa na czas określony, na czas wykonania określonej pracy, na okres próbny ponad 1 miesiąc - jeżeli uległaby rozwiązaniu po upływie 3 miesiąca przedłuża się do dnia porodu ( automatycznie). - Reszta umów o pracę chroniona.
![]() |
#898 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() może być tylko jak np będziesz pracowała u rodziny to mogą to sprawdzić |
||
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() faceci nie myślą. przynajmniej mój ![]() prosiłam tż by potwierdził mi z tydzień temu,czy jego mama wleci na urodziny moje(niedziela). i milczał więc stwierdziłam,że z jakiś tam powodów nie chce to nie. NAGLE TERAZ jak jestem w pracy wysyla mi sms,że jednak będzie. A w domu mamy taki rozpiździel,że wstyd! Szafy w pudłach na ziemi w salonie, kartony z rzeczami SYF totalny! gdzie mam ją przyjąć-w sypialni?! Nosz ku%$#a! I oczywiście MOJA WINA bo przecież JA zaprosiłam. Z tym,że zrobiłam to z miesiac temu, by mieć czas to zorganizować. no ja nie wytrzymam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia! anoxee ![]() ![]() ![]() Cytat:
Okres regularny- co do dnia, wyniki przed ciążą idealne. A tu jeden miesiąc i nic, drugi i nic, trzeci i nic. Za czwartym razem się udało ![]() marchewka a po co masz laktatorem ściągać? nie lepiej mięć kontakt z dzidzią? poza tym jak będzie Cię bolało przy karmieniu to przy odciąganiu pokarmu też. Jak będą pękać brodawki to może się w nich zbierać ropa i co Ci później z takiego mleka. Aczkolwiek nie dowiadywałam się jeszcze co jak i kiedy się robi z tymi piersiami. JEszcze się tym nie interesowałam tak dosadnie ![]() Magiusia trzymam kciuki za 3 wersję ![]() Ja wczoraj kupiłam sobie puzzle ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.