|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
![]() Ja kiedyś też miałam okazję pracować w tesco (wątpliwa przyjemność ) na szczęście trwało to pół m-ca. ( na wakacjach jeszcze w technikum ). Wtedy mi nie zależało na kasie, i poszłam stamtąd. Zapałeczko a mogę niedyskretne pytanie zadać? Ile zarobisz ? Hej hej! U mnie stara bida ![]() A Ty wpadaj częściej! Dziewczyny 20 list. mamy szczepienie ( płatne 5w1 i ost. pneumo. ) w czerwcu młody był szczepiony priorixem. Mogę odłożyć to szczepienie na za miesiąc? Nic się nie stanie? Bo wiadomo- kasy nie mamy, a to drogie jak ciul. Nic się nie stanie, nie?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#1802 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Natko, takie.
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Atom Kids
![]() Już żałuję, że to napisałam ;p Agula biedna Lila
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-11-08 o 12:24 |
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Natka pochwal się zakupami.
![]() Marzena świetne buty. Pewnie tez ładnie kosztowały. My juz po spacerku. Zupa dla S jest, piersi zawiniete, ziemniaki obrane. Jeszcze surówkę strzelę i już jestem obrobiona na dzisiaj. Myślę zeby ciasto zmajstrować wiem, to głupi pomysł patrząc na moje zdolności piekarnicze. Zgubiłyśmy rękawiczkę na spacerze. Już drugi raz, w drugiej parze. Tym sposobem liczba posiadanych par rękawiczek topnieje ..została ostatnia.
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
MasterChefa nigdy nie oglądałam, a okazał się fajny. Myślałam, że bedzie nudny, ale nie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-11-08 o 13:18 |
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Patik dawaj fotę z mumią
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
Dzieci. MasterChef jest super, uwielbiam. Przedostatnio odpadła chyba Magda, ta co pamięć straciła. Kojarzyła mi się z Mamad1 ![]() Generalnie to wydaję mi się, że w takich programach to dzieci i dorośli nie powinni być razem. Przecież inaczej się ocenia dzieci, inaczej dorosłych.
|
|
|
|
|
#1808 |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
u nas masakra ja na antybiotyku katar mam taki, że bez chusteczki od nosa nie mogę nic zrobić normalnie muszę ją mieć cały czas przy nosie mały już był lepszy po antybiotyku i co zaraził się znowu więc oboje jesteśmy nie do życia![]() nic ciocia pojechała mały śpi może uda się nadrobić.. moja głowa.............. przepraszam że tylko o sobie
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Lili
![]() Uploaded with ImageShack.us MUMIA
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1811 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
czesc
Cytat:
a chodzika tez właściwie nie używał, bo był dla niego za nisko mamy FP i Dawid się schylać musiał delikatnie, nie chodził z nim wcale, tylko siadał i tymi instrumentami się bawił, albo wywałał całość kołami do góryCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale coś mi się przypomina że tak kiedyś do szkoły wstałam, nie o TAKIEJ godzinie jak Ty, ale jakoś koło 5 rano, automatycznie, mycie ubieranie sniadanie i gotowa już patrze na zegarek i ZONK za cierpliwość podczas wizytacji ![]() i sioooo dla ospy! Cytat:
Cytat:
wczoraj podobnie - ciut wcześniej ale za to nie spał minuty w ciągu dnia, zobaczymy jak będzie dzisiaj Cytat:
już chyba nigdzie go nie ma, za późno się zdecydowałam pokaz zakupy ![]() za przespaną noc ![]() Cytat:
![]() a pytałam kiedyś czy macie je na sznurku, ale nikt nie odpowiedział.. my potrafimy zawiązanego buta zgubić, więc już prognozuję jak będzie z rękawiczkami ![]() Cytat:
i co nie zacytowało a pamiętam: zapałeczko, to przykre że tak traktują pracowników, w glowie się nie mieści, aż się zastanawiam czy to złośliwość czy bezmyślność przetrwasz jakoś do grudnia, dużo sił życzę iustyna, ciekawe czy te ubranka cieszą się zainteresowaniem, bo ja bym swojego psa nie ubrała tak lili, współczuję opryszczek ![]() patik, ale z ciebie gospodyni ja to lenia mam mega---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
daj przepis - ja to dzięki wam mam już sporo przepisow, kiedy ja to wszystko zrobię? ![]() aaaa przy okazji, macie sprawdzone przepisy na zupę krem z dyni????
|
|
#1812 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Odpisuję jeszcze raz, może tym razem sie uda
Słodziak Cytat:
Na razie jesteśmy uziemione w domu, ale już niedługo będziemy śmigać w porteczkach Ogon fajny ![]() Cytat:
Mus z jabłek brzmi pysznie, zrobię jak tylko się Amelce polepszy, bo na razie tylko mama i mama Nawet obiadu nie mogę zjeść, dzisiaj nawet płakała jak wychodziłam do pracy Brawo dla Jasia pogodynka ![]() Cytat:
Nie wyobrażam sobie Ciebie z takim telewizorem, mogliby chociaż tego noszenia Ci oszczędzić, a dać jakieś inne zajęcie ![]() Cytat:
Gorączki nie ma, najbardziej swędzi głowa A do tego jeszcze idą ząbki, wszystko na raz ![]() Cytat:
Cytat:
Nas już to ominie ...
|
|
|
#1813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1 mała dynia 1 i ½ l rosołu 2 żółtka ½ szklanki śmietany garść startego sera żółtego sól, pieprz Dynię dobrze umyć i osuszyć. Miąższ dyni pokroić w drobną kostkę, zalać wodą, posolić i gotować ok 20 minut. Następnie przetrzeć przez sito lub zmiksować, powoli dolać wrzący rosół i gotować ok. 10 minut. Żółtka wymieszać ze śmietaną i serem, dodać do gorącej, ale nie wrzącej zupy przez chwilę ubijać trzepaczką. Postawić na maleńkim ogniu i przez chwilę jeszcze podgrzewać, nie dopuszczając jednak do wrzenia. Mama mi dała przepis, jest pyszna , a Borysek uwielbia, potrafi 2 miseczki zjesc.Ja robie z makaronem .---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Borysek ma po wczorajszym szczepieniu duży rumien na rączce(wczesniej takich nie mial), mam nadzieje ze mu to szybko zejdzie.Czy mam sie niepokoić? Wczoraj mial szczepienie w dwie rączki i nóżke, a tylko na tej jednej jest ogromne czerwone kólko. |
|
|
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem dlaczego ![]() Po prostu jak tylko ją widziałam to zaraz Ty mi na myśl przychodziłaś. |
|
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
patik co Ty, mumie pierwsza klasa
![]() skąd Wy znacie tyle tych przepisów? Wiecie, od Was się chyba więcej nauczyłam niż od mamy w sensie gotowania itp. Odnośnie mamy - wkurzyła mnie wczoraj. Widziałyśmy się wczoraj. I nagle widzę, że Igor ma coś w buzi. I ja- co on je? Mama - a, dałam mu tiktaka. Ja- ale on jest za mały, zakrztusi się jeszcze! ( nie wiem czy to możliwe, jak je już jabłko w gryzach, ale mnie przestraszył jakoś ten tiktak ) Mama- ale Dorota daje ! ( mamy autotytet ostatnio, mama 4 dzieci, ale moim zdaniem nieodpowiedzialnie się zachowuje nie raz, bo daje dziecku takie rzeczy (( ma syna z sierpnia 2011 )), że jak mi opowiada, to naprawdę nie mogę uwierzyć ) Niby nic, ale jakiś niesmak pozostał. Bo Dorota daje... ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Oczywiście mu tiktaka momentalnie wyciągnęłam z buzi...
|
|
|
|
#1816 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina z jakiegoś powodu dzieci dostają syropy i zawiesiny a nie tabletki. Ojjj mocno bym się wkurzyła
![]() Kolina te ubrania/przebrania były na jakiejś stronie z filcem. Pewnie na halloween. Psy nie wyglądały na zadowolone.... Tylko jak widzę buldożka, to zaraz mam przed oczami Carmelę
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Długo mnie nie było, jakos nie mam ostatnio weny do pisania, jaki dół mnie trzyma... Słyszałyście o tym że wczoraj albo przewczoraj w Brzezinach, przedszkolanka wróciła ze spaceru i skapneła sie że brakuje jej trójka dzieci? Masakra. Na szczęscie ktoś w lesie znalazł te dzieci i zgłosił na policje. Mój Bartek miał chodzic do tego predszkola, ale na szczescie dostał się tez do innego, i na początku wrzesnia wypisałam go. Pewnie sam by zginął. Ale co się dziwić, jedna przedszkolanka na 25 małych dzieci to przegiecie. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2012-11-08 o 13:04 |
|
|
|
#1818 | ||
|
Zadomowienie
|
ja i tęsknię
zazdroszczę nie wielu ludzi tak ma ![]() Cytat:
Cytat:
co mogę z robić z mrożonym bobem??? dobra jestem na bieżąco ! Aga jak mała na dziś?
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Gomra u nas na spacery zawsze wychodz się z pomocą/woźną i dzieci idą na sznurku
![]() 25 to standard taki. Zjadłam kanapeczki z guacamole, Agata śpi, a ja miałam sprzątać, ale mi się nie chce
|
|
|
|
#1820 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teraz używam Rimmel Wake Me Up i jestem zadowolona, ale cienie z Revlona tylko mam i je uwielbiam, więc podklad też chętnie wypróbuję W pracy dasz radę, ja też nie ogarniam nowych rzeczy jeszcze, ale mam nadzieję, że się nauczę ![]() Cytat:
A wiecie co, brakuje mi z niemieckiej telewizji "Voice of Germany" Cytat:
A spodziewacie sie ospy? Nieźle z ta pobudką ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeszcze swoje, jak swoej, ale Brumkowe? A Brumek sie na to zgodziła? Cytat:
|
|
|
#1821 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej... mam dola jak stad do....
Bez zmian, katar, kaszel... ![]() Cytat:
Cytat:
Aha..bylam w Douglasie, ale mimo lazenia miedzy polkami nikt do mnie nie podszel, czy mi w czyms pomoc... no to wyszlam... wydam gdzie indziej kase. Mam pytanie: Co byscie zrobily na moim miejscu? Mamy z pracowego funduszu socjalnego punkty Multi costam. 1 punkt to 1 zl. Mam ponad 500, dowiedzialam sie, ze musze je wydac do 5 grudnia. Sposobow jest masa: na bilety do kina, zakupy w sklepie smyk, empik internetowym, wizyty w salonach kosmetycznych, wejsciowki na fitness... Ida swieta, prezenty, u nas z kasa krucho (jedna pensja), a dzieciakow w rodzinie troche jest. Czy przenaczylybyscie to na zakup prezentow np. w smyku i empiku, czy egoistycznie wydalybyscie to dla siebie (nigdy nie bylam w Salonie Day Spa, a wystarczyloby na taka wizyte)? |
||
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zalezy gdzie, ale no własnie nawet w tak małej grupie zawsze idzie jakas pomoc z tyłu. A tu nic, ona sama. |
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Aga jako, że u mnie w rodzinie nie obdarowuje się innych prezentami, to ja egoistycznie (
) obkupiła bym Igora zabawkami . Ahh rozmarzyłam się
|
|
|
|
#1824 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak gruzlik
![]() Dla Was wor zdrowia! I chwala Bogu, ze ciociunia wyjechala. U nas tez. 26 u Zuzi, 28 u Wiki. I zawsze wychodzi jedna pani. Tylko w maluchach jest pomoc caly czas. |
|
|
|
#1825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1826 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no mnie to pewnie też czeka (teściowa przyjeżdża jutro) - ona by dała mu czekolady, pianki z cappucino, cukierków anyżkowych i Bóg wie co jeszcze do odstarzału powiadasz? no to pif paf ![]() Cytat:
. a jak będę jęczeć że głodni wieczorem, to zrobię lekką aluzję przy śniadaniu, że obydwoje się ostatnio poprawili(przytyli![]() Cytat:
teściowie przyjeżdząją na 5 dni (skurczybyki to taki dyplomatyczny okres. bo siedem dni to długo, weekend krótko, to robią tak, że nie można się na nich wkurzyć za zasiedzenie )Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1827 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nie szczepię Amelki w terminie, bo przez te letnie upały nie chciałam jej szczepić, i mi się wszystko poprzesuwało. Teraz miałyśmy mieć szczepienie na 18 października, no ale była trzydniówka, teraz ospa - znowu się poprzesuwa. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z grupami żłobkowymi to nawet trzy kobitki chodzą
|
|
|
#1828 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili każdy lubi co innego. Nie obrazę sie za to
jesli oglądałas to moja kuzynka to ta wyszczekana co ostatnio rozmawiała z prowadzącym.
|
|
|
|
#1829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wydałabym na prezenty, żeby kasę oszczędzić. Jakoś miałabym wyrzuty sumienia, że sobie leżę i sie masuję za ciężkie pieniądze, które mogłabym przeznaczyc na co innego ![]() Cytat:
Amelkę smaruję pudrem płynnym i fioletem, i dostaje Neosine, żeby łagodniej to wszystko przejść ...
|
|
|
#1830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na Twoim miejscu postąpiłabym tak:czesc pieniazkow przeznaczyłabym na siebie a czesc na dzieci .Opiekujesz sie 3 caly dzień to cos Ci sie od zycia nalezy, wiec idz sobie na jakis zabieg(zabiegi do kosmetyczki).Od razu humor lepszy bedzie. Ja wczoraj bylam u kosmetyczki na 4 zabiegu kwasami(moze to przyjemne nie jest do końca bo szczypie ) , juz widze efekty i od razu buzia sie śmieje![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- A JEZELI CHODZI O WYJSCIA Z DZIECMI TO W SZKOLE JEST TAK,ZE NA 30 DZIECIACZKOW PRZYPADA JEDEN WYCHOWACA(JEZELI WYCIECZKA JEST W OBREBIE MIASTA GDZIE JEST SZKOŁA), GDY NP, DZIECI MAJA JECHAC AUTOBUSEM TO JEST JEDEN OPIEKUN Na 15 dz. Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-08 o 13:48 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.

mały już był lepszy po antybiotyku i co zaraził się znowu więc oboje jesteśmy nie do życia
)
mamy FP i Dawid się schylać musiał delikatnie, nie chodził z nim wcale, tylko siadał i tymi instrumentami się bawił, albo wywałał całość kołami do góry
k nie jest tak źle. wstałam, zrobiłam mu mleko, zmieniłam przytomnie pieluszkę i poszłam sobie zrobic kawę. w głowie myśl: oho mało czasu na zrobienie prasowania, ale spróbuję to zrobić w ciągu dnia przy Emilu. wchodzę do salonu, zasiadam przed lapkiem, przeglądam strony internetowe, gdzie mogłabym wydac pieniążki, szybko łykając kawę, a bo może jednak uda mi się poprasowac troszeczkę, zerkam w prawy dolny róg lapka i co widzę: 3:45

, bardzo Ci współczuje tego wczesnego wstawania.
Skoro teściowie Was odwiedzają, to może im Emila podrzucaj rano, żeby się mogli wnuczkiem nacieszyć.