Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 11:48   #1801
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Pracuje 11 - 19, na razie codzień tak do soboty, potem nie wiem jaki będe miała grafik... Ale generalnie żadnych nocek, ale praca ciężka, dźwigać trzeba te ciężkie telewizory itd. a ja siły nie mam ;/ Z resztą wystarczy popatrzeć jak wyglądam...... Szkoda, że nikt mnie wcześniej nie poinformował jak ta praca będzie wyglądać, dopiero po podpisaniu umowy jak przyszłam do pracy mi zaczęli wszystko pokazywać..... Paranoja.
Mam nadzieje tylko, że dam radę tam przepracować do końca tej śmieciowej umowy, którą mam do końca grudnia, bo za taką kase to ledwo się chce z domu wychodzić.....
kurde... Taka laska jak Ty ( wiesz, że mi się baardzo podobasz wizualnie ) to powinna mieć jakieś reprezentacyjne stanowisko, jakaś sekretarka, pani w biurze itp
Ja kiedyś też miałam okazję pracować w tesco (wątpliwa przyjemność ) na szczęście trwało to pół m-ca. ( na wakacjach jeszcze w technikum ). Wtedy mi nie zależało na kasie, i poszłam stamtąd.
Zapałeczko a mogę niedyskretne pytanie zadać? Ile zarobisz ?

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

Marinko - myślałam dziś o tobie
Hej hej!
U mnie stara bida
A Ty wpadaj częściej!

Dziewczyny 20 list. mamy szczepienie ( płatne 5w1 i ost. pneumo. ) w czerwcu młody był szczepiony priorixem.
Mogę odłożyć to szczepienie na za miesiąc? Nic się nie stanie?
Bo wiadomo- kasy nie mamy, a to drogie jak ciul.
Nic się nie stanie, nie?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:50   #1802
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Natko, takie. Bardzo mi się spodobały i wzięłam bez mierzenia, mam nadzieję że będą dobre...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (23,7 KB, 45 załadowań)
Stary 2012-11-08, 11:52   #1803
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Lili a co Cie wkurza? Atom Kids czy cały ten show GTD ?
Atom Kids

Już żałuję, że to napisałam ;p

Agula biedna Lila

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-11-08 o 12:24
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:55   #1804
patik87
Zakorzenienie

Natka pochwal się zakupami.

Marzena świetne buty. Pewnie tez ładnie kosztowały.

My juz po spacerku. Zupa dla S jest, piersi zawiniete, ziemniaki obrane. Jeszcze surówkę strzelę i już jestem obrobiona na dzisiaj. Myślę zeby ciasto zmajstrować wiem, to głupi pomysł patrząc na moje zdolności piekarnicze.

Zgubiłyśmy rękawiczkę na spacerze. Już drugi raz, w drugiej parze. Tym sposobem liczba posiadanych par rękawiczek topnieje ..została ostatnia.
Stary 2012-11-08, 11:56   #1805
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
a Ty kulinarnie szalejesz- nie dziwię się że tż wniebowzięty.
To wszystko z miłości do niego

Cytat:
Natko, takie. Bardzo mi się spodobały i wzięłam bez mierzenia, mam nadzieję że będą dobre...
Boskie! Takie dziewczęce, śliczne
Stary 2012-11-08, 11:57   #1806
Marina1
Zakorzenienie

MasterChefa nigdy nie oglądałam, a okazał się fajny. Myślałam, że bedzie nudny, ale nie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-11-08 o 13:18
Stary 2012-11-08, 12:01   #1807
Lili 83
Zakorzenienie

Patik dawaj fotę z mumią

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A to są dzieci czy dorośli ? ( nazwa wskazuje na dzieci raczej ). Nigdy nie oglądałam tego show. Jakoś nie lubię takich widowisk.
Chociaż ostatnio oglądałam pierwszy raz MasterChefa i nawet fajne się okazało.

Dzieci.
MasterChef jest super, uwielbiam.
Przedostatnio odpadła chyba Magda, ta co pamięć straciła. Kojarzyła mi się z Mamad1

Generalnie to wydaję mi się, że w takich programach to dzieci i dorośli nie powinni być razem. Przecież inaczej się ocenia dzieci, inaczej dorosłych.
Stary 2012-11-08, 12:02   #1808
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

u nas masakra ja na antybiotyku katar mam taki, że bez chusteczki od nosa nie mogę nic zrobić normalnie muszę ją mieć cały czas przy nosie mały już był lepszy po antybiotyku i co zaraził się znowu więc oboje jesteśmy nie do życia

nic ciocia pojechała mały śpi może uda się nadrobić..

moja głowa..............

przepraszam że tylko o sobie
Stary 2012-11-08, 12:18   #1809
patik87
Zakorzenienie

Lili

Uploaded with ImageShack.us MUMIA
Stary 2012-11-08, 12:19   #1810
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
MasterChef jest super, uwielbiam.
Przedostatnio odpadła chyba Magda, ta co pamięć straciła. Kojarzyła mi się z Mamad1
A czemu ze mną? (Nie oglądam)
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 12:27   #1811
Kolina
Zadomowienie

czesc

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
nasze dzieci już są za duże, nawet na ten stoliczek, nasz stoi nie używany, pora złożyć
a chodzika tez właściwie nie używał, bo był dla niego za nisko mamy FP i Dawid się schylać musiał delikatnie, nie chodził z nim wcale, tylko siadał i tymi instrumentami się bawił, albo wywałał całość kołami do góry

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Kolinko pytalam o te suche placki na buzi i powiedziała ze moga byc od wychodzacych zębów, ale i od mleka
pewnie tak na oko nie uda sie stwierdzić, dziękuję że pamiętałaś

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Na pocieszenie powiem, ze myślę że za rok - dwa to będzie za darmo dla wszystkich dzieci, nie tylko z grup ryzyka. Jesteśmy chyba ostatnim krajem w Europie, gdzie ta szczepionka nie jest obowiązkowa i refundowana. Ale naprawdę zamierzają to zmienić i szukają pieniędzy. Więc nasze młodsze dzieciaki się załapią
nie mają pieniędzy? oj bidoki, a w Kielcach powstała nowa siedziba za 33mln zl

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
. ta mała wesz obudziła się, zerkam na telefon i widze: 4:30. myślę sobiek nie jest tak źle. wstałam, zrobiłam mu mleko, zmieniłam przytomnie pieluszkę i poszłam sobie zrobic kawę. w głowie myśl: oho mało czasu na zrobienie prasowania, ale spróbuję to zrobić w ciągu dnia przy Emilu. wchodzę do salonu, zasiadam przed lapkiem, przeglądam strony internetowe, gdzie mogłabym wydac pieniążki, szybko łykając kawę, a bo może jednak uda mi się poprasowac troszeczkę, zerkam w prawy dolny róg lapka i co widzę: 3:45. no cholera, a ja już po kawie. i jak tu teraz zasnąć?
zapomniałam, że wczoraj zawiesił się mój telefon i wyjełam baterię i jak włożyłam z powrotem to ustawienia się poprzestawiały i "przytomnie" o tym dziś nie pamiętałam.
to będzie dłuuuuuugi dzień
...
no to nieźle, wkurzyłabym się
ale coś mi się przypomina że tak kiedyś do szkoły wstałam, nie o TAKIEJ godzinie jak Ty, ale jakoś koło 5 rano, automatycznie, mycie ubieranie sniadanie i gotowa już patrze na zegarek i ZONK
za cierpliwość podczas wizytacji
i sioooo dla ospy!

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Dzien dobry
Lila wczoraj rano miała mały wypadek, straciła równowage i uderzyła buzią o podłogę... krew się lała dosyć mocno bo rozcięła wargę, myślałam że tylko lekko rozcieła... a ma wielką fioletową plamę na dolnej wardze... bidula
bidusia mam nadzieje że tylko siniak jest dowodem wypadku i nic a nic nie boli

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dobry Boberek
Dziecię mi się przestawiło już na ten czas zimowy i znowu nie śpi w dzień. Pada za to ok 20.00-20.30 i wstaje po 8.00.
...
moje dziecko zasypia koło 22 a wstaje.... dzisiaj o 11:00
wczoraj podobnie - ciut wcześniej
ale za to nie spał minuty w ciągu dnia, zobaczymy jak będzie dzisiaj

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Kolinko, niestety u nas w H&M też nie ma tych polarkow Tzn. tych szarych, bo rożwy i niebieski jest
....
Wczoraj kupilam sobie spodnie, bluzkę, 2 swetry, plaszcz i kurtkę, Domkowi tym razem tylko 2 sztuki body.
Na zimę jestem ubrana, już nic nie potrzebuję
dziękuję
już chyba nigdzie go nie ma, za późno się zdecydowałam
pokaz zakupy
za przespaną noc

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Zgubiłyśmy rękawiczkę na spacerze. Już drugi raz, w drugiej parze. Tym sposobem liczba posiadanych par rękawiczek topnieje ..została ostatnia.
szkoda
a pytałam kiedyś czy macie je na sznurku, ale nikt nie odpowiedział..
my potrafimy zawiązanego buta zgubić, więc już prognozuję jak będzie z rękawiczkami

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kuny

u nas masakra ja na antybiotyku katar mam taki, że bez chusteczki od nosa nie mogę nic zrobić normalnie muszę ją mieć cały czas przy nosie mały już był lepszy po antybiotyku i co zaraził się znowu więc oboje jesteśmy nie do życia

nic ciocia pojechała mały śpi może uda się nadrobić..

moja głowa..............

przepraszam że tylko o sobie
shirko, przytulam

i co nie zacytowało a pamiętam:
zapałeczko, to przykre że tak traktują pracowników, w glowie się nie mieści, aż się zastanawiam czy to złośliwość czy bezmyślność
przetrwasz jakoś do grudnia, dużo sił życzę

iustyna, ciekawe czy te ubranka cieszą się zainteresowaniem, bo ja bym swojego psa nie ubrała tak

lili, współczuję opryszczek

patik, ale z ciebie gospodyni ja to lenia mam mega

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Lili

ale fajne!
daj przepis - ja to dzięki wam mam już sporo przepisow, kiedy ja to wszystko zrobię?

aaaa przy okazji, macie sprawdzone przepisy na zupę krem z dyni????
Stary 2012-11-08, 12:40   #1812
agawoo
Zakorzenienie

Odpisuję jeszcze raz, może tym razem sie uda

Cytat:
Radziu
Słodziak
Cytat:
Agawoo pewnie że doszedł, sorki już kiedys miałam pisać i wiecznie zapominałam. Niech sie dobrze noszą
Super Jeszcze raz dziękujemy Na razie jesteśmy uziemione w domu, ale już niedługo będziemy śmigać w porteczkach
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Co myślicie ? Chyba nie bardzo dla chłopca Z tyłu ma ogon
Ogon fajny Mamy te same skarpetki
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hejo mamole
Leże z kubkiem herbaty, biadoląc na bólem kości( albo sama siebie oszukuje ze by nie ruszyć )

Ellika

Mus z jabłek
  • 5-6 dużych obranych jablek( pokrojonych na ćwiartki bez gniazda )
  • Sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka cukru
  • pól szkalnki wody wody
    Odrobina cynamonu
Jabluszka gotować z pozostałymi składnikami przez 15 min na średnim ogniu często mieszając
Zblendrerowac
Przełożyć do sloiczkow, zakręcić, położyć do góry nem na 10 min

Inne wersje cześć jabłek zastępuje gruszkami
Zamiast cynamonu daje wanilie
Ostatnio dałam trochę skórki pomarańczy i mandarynki

Podklad:
Mnie colorstay zapycha
Z tańszych dobrych polecam Lirene kryjacy

[...]
I muszę sie pochwalić
Jasiu patrzy w okno rano i stwierdza zima
Więc niemoglam z zachwytu sie powstrzymać od chichotu
I podlapal i cały dzień do mojej mówi ziiiiima, ziiiima

Generalnie on nie mówi dużo
Mama, tatu, baba, dami( daj mi)
Mniam, bam i kilka dźwiękonaśladowczych
A tu dziś skomentował warunki atmosferyczne
Wracam do legowiska
Teliku, zdrowka

Mus z jabłek brzmi pysznie, zrobię jak tylko się Amelce polepszy, bo na razie tylko mama i mama Nawet obiadu nie mogę zjeść, dzisiaj nawet płakała jak wychodziłam do pracy

Brawo dla Jasia pogodynka
Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Pracuje 11 - 19, na razie codzień tak do soboty, potem nie wiem jaki będe miała grafik... Ale generalnie żadnych nocek, ale praca ciężka, dźwigać trzeba te ciężkie telewizory itd. a ja siły nie mam ;/ Z resztą wystarczy popatrzeć jak wyglądam...... Szkoda, że nikt mnie wcześniej nie poinformował jak ta praca będzie wyglądać, dopiero po podpisaniu umowy jak przyszłam do pracy mi zaczęli wszystko pokazywać..... Paranoja.
Mam nadzieje tylko, że dam radę tam przepracować do końca tej śmieciowej umowy, którą mam do końca grudnia, bo za taką kase to ledwo się chce z domu wychodzić.....
Zapałeczka, współczuję Nie wyobrażam sobie Ciebie z takim telewizorem, mogliby chociaż tego noszenia Ci oszczędzić, a dać jakieś inne zajęcie
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Mocno Amelke wysypalo? a pojawiaja sie jeszcze nowe krostki? Goraczkuje? Biedactwo, oby szybko przeszlo.
Aga, wysypało ją dość porządnie - najbardziej nóżki i brzuszek, no i głowa i buzia ...Nowe jeszcze wczoraj wyłaziły Gorączki nie ma, najbardziej swędzi głowa
A do tego jeszcze idą ząbki, wszystko na raz
Cytat:
zdrowka dla Amelki, a moze lepiej z ta ospa teraz?? gdzies tak slyszalam
Też słyszałam, że lepiej teraz, ale mi szkoda Amelki, bo ona nie rozumie że ją swędzi i dlaczego, i cierpi bidulka
Cytat:

Agawoo, biedna Amelka, kolejne choróbsko. Niech szybko wraca do zdrowia.
Również zdrówka dla pozostałych chorowitków.
Dzięki
Cytat:
I jeszcze w międzyczasie chcę ospę wsadzić.
Nas już to ominie ...

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 12:46   #1813
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
czesc

nasze dzieci już są za duże, nawet na ten stoliczek, nasz stoi nie używany, pora złożyć
a chodzika tez właściwie nie używał, bo był dla niego za nisko mamy FP i Dawid się schylać musiał delikatnie, nie chodził z nim wcale, tylko siadał i tymi instrumentami się bawił, albo wywałał całość kołami do góry

pewnie tak na oko nie uda sie stwierdzić, dziękuję że pamiętałaś

no to nieźle, wkurzyłabym się
ale coś mi się przypomina że tak kiedyś do szkoły wstałam, nie o TAKIEJ godzinie jak Ty, ale jakoś koło 5 rano, automatycznie, mycie ubieranie sniadanie i gotowa już patrze na zegarek i ZONK
za cierpliwość podczas wizytacji
i sioooo dla ospy!

bidusia mam nadzieje że tylko siniak jest dowodem wypadku i nic a nic nie boli

moje dziecko zasypia koło 22 a wstaje.... dzisiaj o 11:00
wczoraj podobnie - ciut wcześniej
ale za to nie spał minuty w ciągu dnia, zobaczymy jak będzie dzisiaj

dziękuję
już chyba nigdzie go nie ma, za późno się zdecydowałam
pokaz zakupy
za przespaną noc

szkoda
a pytałam kiedyś czy macie je na sznurku, ale nikt nie odpowiedział..
my potrafimy zawiązanego buta zgubić, więc już prognozuję jak będzie z rękawiczkami

shirko, przytulam

i co nie zacytowało a pamiętam:
zapałeczko, to przykre że tak traktują pracowników, w glowie się nie mieści, aż się zastanawiam czy to złośliwość czy bezmyślność
przetrwasz jakoś do grudnia, dużo sił życzę

iustyna, ciekawe czy te ubranka cieszą się zainteresowaniem, bo ja bym swojego psa nie ubrała tak

lili, współczuję opryszczek

patik, ale z ciebie gospodyni ja to lenia mam mega

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

ale fajne!
daj przepis - ja to dzięki wam mam już sporo przepisow, kiedy ja to wszystko zrobię?

aaaa przy okazji, macie sprawdzone przepisy na zupę krem z dyni????
Składniki:
1 mała dynia
1 i ½ l rosołu
2 żółtka
½ szklanki śmietany
garść startego sera żółtego
sól, pieprz

Dynię dobrze umyć i osuszyć. Miąższ dyni pokroić w drobną kostkę, zalać wodą, posolić i gotować ok 20 minut. Następnie przetrzeć przez sito lub zmiksować, powoli dolać wrzący rosół i gotować ok. 10 minut. Żółtka wymieszać ze śmietaną i serem, dodać do gorącej, ale nie wrzącej zupy przez chwilę ubijać trzepaczką. Postawić na maleńkim ogniu i przez chwilę jeszcze podgrzewać, nie dopuszczając jednak do wrzenia.

Mama mi dała przepis, jest pyszna , a Borysek uwielbia, potrafi 2 miseczki zjesc.Ja robie z makaronem.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Borysek ma po wczorajszym szczepieniu duży rumien na rączce(wczesniej takich nie mial), mam nadzieje ze mu to szybko zejdzie.Czy mam sie niepokoić?
Wczoraj mial szczepienie w dwie rączki i nóżke, a tylko na tej jednej jest ogromne czerwone kólko.
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 12:46   #1814
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Lili

Też mi takie na początku wychodziły ale zaczęłam kroić ciasto w drugą stronę i paseczki zrobiły się dłuższe.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A czemu ze mną? (Nie oglądam)
Nie wiem dlaczego
Po prostu jak tylko ją widziałam to zaraz Ty mi na myśl przychodziłaś.
Stary 2012-11-08, 12:50   #1815
Marina1
Zakorzenienie

patik co Ty, mumie pierwsza klasa

skąd Wy znacie tyle tych przepisów? Wiecie, od Was się chyba więcej nauczyłam niż od mamy w sensie gotowania itp.

Odnośnie mamy - wkurzyła mnie wczoraj.

Widziałyśmy się wczoraj.
I nagle widzę, że Igor ma coś w buzi.
I ja- co on je?
Mama - a, dałam mu tiktaka.
Ja- ale on jest za mały, zakrztusi się jeszcze! ( nie wiem czy to możliwe, jak je już jabłko w gryzach, ale mnie przestraszył jakoś ten tiktak )
Mama- ale Dorota daje ! ( mamy autotytet ostatnio, mama 4 dzieci, ale moim zdaniem nieodpowiedzialnie się zachowuje nie raz, bo daje dziecku takie rzeczy (( ma syna z sierpnia 2011 )), że jak mi opowiada, to naprawdę nie mogę uwierzyć )

Niby nic, ale jakiś niesmak pozostał. Bo Dorota daje...

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Oczywiście mu tiktaka momentalnie wyciągnęłam z buzi...
Stary 2012-11-08, 13:01   #1816
iustyna1
Wtajemniczenie

Marina z jakiegoś powodu dzieci dostają syropy i zawiesiny a nie tabletki. Ojjj mocno bym się wkurzyła

Kolina te ubrania/przebrania były na jakiejś stronie z filcem. Pewnie na halloween. Psy nie wyglądały na zadowolone.... Tylko jak widzę buldożka, to zaraz mam przed oczami Carmelę
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:02   #1817
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Hej

Długo mnie nie było, jakos nie mam ostatnio weny do pisania, jaki dół mnie trzyma...

Słyszałyście o tym że wczoraj albo przewczoraj w Brzezinach, przedszkolanka wróciła ze spaceru i skapneła sie że brakuje jej trójka dzieci?
Masakra. Na szczęscie ktoś w lesie znalazł te dzieci i zgłosił na policje.

Mój Bartek miał chodzic do tego predszkola, ale na szczescie dostał się tez do innego, i na początku wrzesnia wypisałam go. Pewnie sam by zginął.

Ale co się dziwić, jedna przedszkolanka na 25 małych dzieci to przegiecie.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2012-11-08 o 13:04
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:05   #1818
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

chlip chlip a tak w ogóle pamięta mnie tu ktoś jeszcze...?
ja i tęsknię

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Jestem dla mnie wzorem.
zazdroszczę nie wielu ludzi tak ma:cmok :

Cytat:

Dzien dobry
Lila wczoraj rano miała mały wypadek, straciła równowage i uderzyła buzią o podłogę... krew się lała dosyć mocno bo rozcięła wargę, myślałam że tylko lekko rozcieła... a ma wielką fioletową plamę na dolnej wardze... bidula

ojjj bidulka a jak na dziś?

Cytat:

shirko, przytulam

Cytat:
Widziałyśmy się wczoraj.
I ja- co on je?
Ja- ale on jest za mały, zakrztusi się jeszcze! ( nie wiem czy to możliwe, jak je już jabłko w gryzach, ale mnie przestraszył jakoś ten tiktak )
Mama- ale Dorota daje ! ( mamy autotytet ostatnio, mama 4 dzieci, ale moim zdaniem nieodpowiedzialnie się zachowuje nie raz, bo daje dziecku takie rzeczy (( ma syna z sierpnia 2011 )), że jak mi opowiada, to naprawdę nie mogę uwierzyć )

uwielbiam ten argument zaraz mam ochotę przegryźć takiemu aortę

co mogę z robić z mrożonym bobem???

dobra jestem na bieżąco !

Aga jak mała na dziś?
Stary 2012-11-08, 13:06   #1819
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Gomra u nas na spacery zawsze wychodz się z pomocą/woźną i dzieci idą na sznurku
25 to standard taki.

Zjadłam kanapeczki z guacamole, Agata śpi, a ja miałam sprzątać, ale mi się nie chce

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:07   #1820
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
jak kto chce linka do tego sprzedawcy -podrzucę - pisać na pW - nigdy mnie nie zawiedli a kupuję już długo

[...]

z robocie mam sajgon bo ta dziewczyna co jest w ciąży i rodzi w styczniu na dniach idzie na zwolnienie i masakra.. a ja mam ją zastepować - ja nie wiem jak ja dam rade za nią robić wszystko.... załamka.. nie ogarniam tego..
Beatko, ja poproszę linka
Ja teraz używam Rimmel Wake Me Up i jestem zadowolona, ale cienie z Revlona tylko mam i je uwielbiam, więc podklad też chętnie wypróbuję

W pracy dasz radę, ja też nie ogarniam nowych rzeczy jeszcze, ale mam nadzieję, że się nauczę
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Jeszcze miałam Wam napisac, ze w piątek w finale programu GOT TO DANCE na Polsacie bierze udział moja kuzynka. Występuje w zespole ATOM KIDS. więc jesli byście mogły to poproszę o glosiki dla nich. Są rewelacyjni !!!!!!
Stronczku, nie oglądam tego, ale jak nie zapomnę to w piątek obejrzę
A wiecie co, brakuje mi z niemieckiej telewizji "Voice of Germany"
Cytat:
A właśnie sobie pom7yślałam, ze może i siebie zaszczepię... Bo nie chorowałam, nie byłam szczepiona, a u dorosłych to przecież dość niebezpieczne. Nie mówiąc o ospie w ciąży
Moze faktycznie zaszczep się przy okazji?
Cytat:
wciaż czekamy na objawy ospy
A spodziewacie sie ospy?

Nieźle z ta pobudką
Cytat:
Dzien dobry
Biedna Lilka
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Dzis tylko 5 razy wstawałam w nocy A Mały spał do 7:45

Cytat:
Agni biedaku ja bym o tej porze miała myśli mordercze/samobójcze . Niech Ci synek odpuści . Wyślę do niego Zuz, niech przetłumaczy, że 3.30 to środek nocy

Cytat:
Lilii chcesz się pośmiać? zrobiłam zdęcie swoich/ brumkowych piersi, potem wstawię, Twoje morale na pewno wzrosną
.
A to nie jest rozpowszechnianie pornografii? Jeszcze swoje, jak swoej, ale Brumkowe? A Brumek sie na to zgodziła?
Cytat:
Wiecie ile mam zimna/opryszczki na ustach? 7 paranoja! Tak się boję, że Radka tych cholerstwem zarażę
Oj

Stary 2012-11-08, 13:07   #1821
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Hej... mam dola jak stad do....

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
AgaG, jak się Zuzia dzisiaj czuje?
Bez zmian, katar, kaszel...

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Aga, wysypało ją dość porządnie - najbardziej nóżki i brzuszek, no i głowa i buzia ...Nowe jeszcze wczoraj wyłaziły Gorączki nie ma, najbardziej swędzi głowa
A do tego jeszcze idą ząbki, wszystko na raz
Bidulka, oby to juz byl ostatni wysyp.

Cytat:
Borysek ma po wczorajszym szczepieniu duży rumien na rączce(wczesniej takich nie mial), mam nadzieje ze mu to szybko zejdzie.Czy mam sie niepokoić?
Wczoraj mial szczepienie w dwie rączki i nóżke, a tylko na tej jednej jest ogromne czerwone kólko.
Raczej nie. Zrob oklad z altacetu, powinno przejsc.

Aha..bylam w Douglasie, ale mimo lazenia miedzy polkami nikt do mnie nie podszel, czy mi w czyms pomoc... no to wyszlam... wydam gdzie indziej kase.

Mam pytanie: Co byscie zrobily na moim miejscu?
Mamy z pracowego funduszu socjalnego punkty Multi costam. 1 punkt to 1 zl. Mam ponad 500, dowiedzialam sie, ze musze je wydac do 5 grudnia. Sposobow jest masa: na bilety do kina, zakupy w sklepie smyk, empik internetowym, wizyty w salonach kosmetycznych, wejsciowki na fitness...
Ida swieta, prezenty, u nas z kasa krucho (jedna pensja), a dzieciakow w rodzinie troche jest. Czy przenaczylybyscie to na zakup prezentow np. w smyku i empiku, czy egoistycznie wydalybyscie to dla siebie (nigdy nie bylam w Salonie Day Spa, a wystarczyloby na taka wizyte)?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:11   #1822
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Gomra u nas na spacery zawsze wychodz się z pomocą/woźną i dzieci idą na sznurku
25 to standard taki.

Zjadłam kanapeczki z guacamole, Agata śpi, a ja miałam sprzątać, ale mi się nie chce
Bartek ma klase 16 osób.
Zalezy gdzie, ale no własnie nawet w tak małej grupie zawsze idzie jakas pomoc z tyłu. A tu nic, ona sama.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:13   #1823
Marina1
Zakorzenienie

Aga jako, że u mnie w rodzinie nie obdarowuje się innych prezentami, to ja egoistycznie () obkupiła bym Igora zabawkami . Ahh rozmarzyłam się
Stary 2012-11-08, 13:13   #1824
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Aga jak mała na dziś?
Jak gruzlik

Dla Was wor zdrowia!
I chwala Bogu, ze ciociunia wyjechala.

Cytat:
25 to standard taki.
U nas tez. 26 u Zuzi, 28 u Wiki. I zawsze wychodzi jedna pani. Tylko w maluchach jest pomoc caly czas.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:13   #1825
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:

Mamy z pracowego funduszu socjalnego punkty Multi costam. 1 punkt to 1 zl. Mam ponad 500, dowiedzialam sie, ze musze je wydac do 5 grudnia. Sposobow jest masa: na bilety do kina, zakupy w sklepie smyk, empik internetowym, wizyty w salonach kosmetycznych, wejsciowki na fitness...
Ida swieta, prezenty, u nas z kasa krucho (jedna pensja), a dzieciakow w rodzinie troche jest. Czy przenaczylybyscie to na zakup prezentow np. w smyku i empiku, czy egoistycznie wydalybyscie to dla siebie (nigdy nie bylam w Salonie Day Spa, a wystarczyloby na taka wizyte)?
ja bym wydała na prezenty... wiem, że należy się coś od życia też nam, takie SPA jest mega kuszące, ale wydałabym na prezenty... święta za rogiem
Stary 2012-11-08, 13:14   #1826
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Agni podziwiam Cie za to wczesne wstawanie. Jestem dla mnie wzorem. Mnie Dominik obudzil dzis o 6tej (budzik mam na 6.30) i kilka niecenzuralnych slow pchali mi sie do ust.

mnie wkurza. Zaczyna forsowac swoje metody wychowawcze, zywieniowe i w ogole sie wtraca. Do odstrzalu :P
mnie nawet wyszło słowo na k... jak się zorientowałam, która jest godzina. to że on mnie obudził, to jeszcze pikuś. przywykłam

no mnie to pewnie też czeka (teściowa przyjeżdża jutro) - ona by dała
mu czekolady, pianki z cappucino, cukierków anyżkowych i Bóg wie co jeszcze
do odstarzału powiadasz? no to pif paf
Cytat:
ty to jestes niemozliwa o tej porze kawe pic. A czym ugoscisz szanownych tesciow?
no kochana menu jest juz zaplanowane. śniadania u nich są nudne, bo ser, dżem i miód z chlebem przy kubku kawy. lunch też mnie więcej taki sam, obiad w sobotę - steki, w niedzielę - mąż gotuje, poniedziałek- brumkowe piersi, wtorek- pizza(bo w pizzerii w ten dzień jest oferta 2 w cenie jednej)a w środę wyjeżdzają, więc teść pewnie zje kanapkę, a tesciowa zwyczajowo banana. a jak będę jęczeć że głodni wieczorem, to zrobię lekką aluzję przy śniadaniu, że obydwoje się ostatnio poprawili(przytyli). myśłę, że głód im sam przejdzie
Cytat:

Dzien dobry

Ooo mamo to Ci zrobił pobudke
Na ile tesciowie przybywają? ;>
o kurczę, a płakała biedulka?
teściowie przyjeżdząją na 5 dni (skurczybyki to taki dyplomatyczny okres. bo siedem dni to długo, weekend krótko, to robią tak, że nie można się na nich wkurzyć za zasiedzenie)
Cytat:
Wiatam sie z rana z nad kubka kawy, podlogi pomyte, Borynek jeszcze bawi sie w łozeczku i slucha muzyki, zaraz go biorę i zjemy śniadanko, cos juz piszczy ze chce wyjsc
i to jest słuszna godzina picia kawy
Cytat:

Agni biedaku ja bym o tej porze miała myśli mordercze/samobójcze . Niech Ci synek odpuści . Wyślę do niego Zuz, niech przetłumaczy, że 3.30 to środek nocy
wyślij wyśłij, a jak chcesz to ci wyśłę Emila i sama mu wytłumacz
Cytat:
Agni teście mówisz? współczuję tej roli służącej. A wstawania o 3 jeszcze bardziej oh chyba bym swoją KILIM!
Ja też zombiak, ale wstałam o 7.30 i ledwo sie na nogach słaniałam po milionie pobudek. Teraz już jest dobrze.
Nie czekaj na ospę, może nie nadejdzie.
.
. mówisz, że ospa nie nadejdzie. w sumie dobrze by było,żeby to było za nami. dziś spotkałam pana, który przechodził ospę w wieku 45 lat i mówił że to koszmar. pryszcze wyskakują w szędzie, w uszach, w gardle, nawet w żołądku., strasznie ciezko to przeszedł. sam mi zasugerował, żeby go zarazić gdzies jak jest jeszcze malutki
Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
o wow.... ale "psikus"

powodzenia z teściami... rozumiem, że cały weekend będą koczować??

.
no tak dobrze by było, żeby to był tylko weekend. ale moi z typu urlopowiczów
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Amelka dała mi na szczeście pospać w nocy, ale dałam jej na noc Hydroxyzynę, żeby mniej swędziało i żeby pospała, bo po ostatniej nocce ja juz się ledwo trzymałam na nogach ...
ojejciu jak ona cierpi. a kremem ją jakimś smarujesz? to jest na receptę?

Cytat:
Dzień dobry.

Agni, o matko pobudka w środku nocy , bardzo Ci współczuje tego wczesnego wstawania. Skoro teściowie Was odwiedzają, to może im Emila podrzucaj rano, żeby się mogli wnuczkiem nacieszyć.
dobry pomysł, tylko niewykonalny- tesciowa zwleka sięz łóżka około 9:00. dla mnie to już południe
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:22   #1827
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny 20 list. mamy szczepienie ( płatne 5w1 i ost. pneumo. ) w czerwcu młody był szczepiony priorixem.
Mogę odłożyć to szczepienie na za miesiąc? Nic się nie stanie?
Bo wiadomo- kasy nie mamy, a to drogie jak ciul.
Nic się nie stanie, nie?
Mi się wydaje, że można. Przecież czasem szczepienia są odraczane, np. z powodu choroby, i nic sie nie dzieje ..
Sama nie szczepię Amelki w terminie, bo przez te letnie upały nie chciałam jej szczepić, i mi się wszystko poprzesuwało. Teraz miałyśmy mieć szczepienie na 18 października, no ale była trzydniówka, teraz ospa - znowu się poprzesuwa.

Cytat:
A to są dzieci czy dorośli ? ( nazwa wskazuje na dzieci raczej ). Nigdy nie oglądałam tego show. Jakoś nie lubię takich widowisk.
Chociaż ostatnio oglądałam pierwszy raz MasterChefa i nawet fajne się okazało.
Masterchefa lubię, ale i tak bardziej podobał mi się ten amerykański, z Gordonem ramseyem. To nasze to taka kopia tamtego .. .Teraz będzie gotowanie na weselu, tak jak było tam ...
Cytat:
Lili

Ładniusie
Cytat:
Słyszałam o tym, pałac im budują ...
Cytat:
Odnośnie mamy - wkurzyła mnie wczoraj.

Widziałyśmy się wczoraj.
I ja- co on je?

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Oczywiście mu tiktaka momentalnie wyciągnęłam z buzi...
Też bym się wkurzyła. W ogóle dla mnie argument typu "bo ona daje" to jest powalający - a jakby mu dawała nie wiem co, Macdonalda czy inny shit, to ja też mam dać??
Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Słyszałyście o tym że wczoraj albo przewczoraj w Brzezinach, przedszkolanka wróciła ze spaceru i skapneła sie że brakuje jej trójka dzieci?
Masakra. Na szczęscie ktoś w lesie znalazł te dzieci i zgłosił na policje.

Mój Bartek miał chodzic do tego predszkola, ale na szczescie dostał się tez do innego, i na początku wrzesnia wypisałam go. Pewnie sam by zginął.

Ale co się dziwić, jedna przedszkolanka na 25 małych dzieci to przegiecie.
Słyszałam wczoraj ..to u Ciebie było? Masakra... Dobrze, że dzieciom nic nie jest ..
Cytat:
25 to standard taki.
U nas tylko żlobek na sznurku chodzi, przedszkole już nie, ale zawsze widzę przynajmniej dwie opiekunki - jedna na poczatku, druga na końcu Z grupami żłobkowymi to nawet trzy kobitki chodzą

Stary 2012-11-08, 13:27   #1828
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Lili każdy lubi co innego. Nie obrazę sie za to jesli oglądałas to moja kuzynka to ta wyszczekana co ostatnio rozmawiała z prowadzącym.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:30   #1829
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Bidulka, oby to juz byl ostatni wysyp.
[...]
Oby

Ja wydałabym na prezenty, żeby kasę oszczędzić. Jakoś miałabym wyrzuty sumienia, że sobie leżę i sie masuję za ciężkie pieniądze, które mogłabym przeznaczyc na co innego
Cytat:
. mówisz, że ospa nie nadejdzie. w sumie dobrze by było,żeby to było za nami. dziś spotkałam pana, który przechodził ospę w wieku 45 lat i mówił że to koszmar. pryszcze wyskakują w szędzie, w uszach, w gardle, nawet w żołądku., strasznie ciezko to przeszedł. sam mi zasugerował, żeby go zarazić gdzies jak jest jeszcze malutki

[...]ojejciu jak ona cierpi. a kremem ją jakimś smarujesz? to jest na receptę?
Agni, no może i lepiej, jak dziecko przejdzie ospę jak jest malutkie, ale specjalnie bym dziecka nie zarażała. Potem, patrząc na cierpienie dziecka chyba bym sie pochlastała, że to dzięki mnie

Amelkę smaruję pudrem płynnym i fioletem, i dostaje Neosine, żeby łagodniej to wszystko przejść ...

Stary 2012-11-08, 13:44   #1830
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Hej... mam dola jak stad do....

Zdrowka Agadla Ciebie i dzieciaczków

Ja na Twoim miejscu postąpiłabym tak:czesc pieniazkow przeznaczyłabym na siebie a czesc na dzieci.
Opiekujesz sie 3 caly dzień to cos Ci sie od zycia nalezy, wiec idz sobie na jakis zabieg(zabiegi do kosmetyczki).Od razu humor lepszy bedzie. Ja wczoraj bylam u kosmetyczki na 4 zabiegu kwasami(moze to przyjemne nie jest do końca bo szczypie) , juz widze efekty i od razu buzia sie śmieje

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

A JEZELI CHODZI O WYJSCIA Z DZIECMI TO W SZKOLE JEST TAK,ZE NA 30 DZIECIACZKOW PRZYPADA JEDEN WYCHOWACA(JEZELI WYCIECZKA JEST W OBREBIE MIASTA GDZIE JEST SZKOŁA), GDY NP, DZIECI MAJA JECHAC AUTOBUSEM TO JEST JEDEN OPIEKUN Na 15 dz.

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-11-08 o 13:48
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości