|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Lili o a ja jutro miałam w planach piersi
![]() mi wychodzi jeszcze gorzej, uwierz
|
#1742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
![]() widzę, że ogarnia Cie porodowa trwoga... ja wierzę, że za drugim razem jest lepiej ![]() a ja oglaszam => skończyłam sprzątać!!!! jestem z siebie dumna, bo zwykle plany mi nie wychodza, a tym razem się udało ![]() ![]() ![]() ogarniam się i lecę do Jasia ![]() ![]() ![]() Wam niektórym się @ zaczyna, a mi się kończy generalnie dziś olewam tą pogodę, niech sobie będzie, a co, jak lubi, nic mnie to nie rusza dzisiaj ![]() ![]()
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie
Jesteśmy w domu tylko chorujemy ![]() Amelka ma ospę? Bo nie czytałam ostatnio zbyt dokładnie ![]() Za taką cenę to bym nawet ze 20 kurtek kupiła Dziewczyny o co chodzi z endo? Serio nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
Mąż zjadł całą porcję i był zachwycony ![]() Ja nie jadłam bo już drugi dzień nie mam apetytu. Mogłoby tak zostać ![]() Ela powera dostałaś ze sprzątaniem bo mężuś wraca ![]() Co to się będzie dzisiaj u Was działo :p |
|
|
|
|
#1744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak, Amelka złapała gdzieś ospę Nie wiem kiedy, nie wiem skąd, pewnie w przychodzni przy okazji tej trzydniówki ... Ech, nigdy nie była chora, a tu teraz jedna choroba za drugą ...Spadam zaraz do domku, postaram się jutro zajrzeć Zdrówka dla chorujących i ząbkujących
|
|
|
#1745 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Dawno mnie nie było, ale czasu brak Kiedyś podczytywałam w pracy, ale laba się skończyła i teraz jest Na dodatek od poniedziałku jeżdzę w delegacje - wyjeżdzma z domu o 6:30 i wracam ok 19:30.. Pati - witaj ! Co do jedzenie, ja raczej nie daje "naszego". Jak na razie Rafcio nie jadł smażonego, mięso prakwtycznie tylko gotowane, jogurty naturale od baaardzo wielkiego dzwonu danonka. Oliweczka -Julcia się przyzwyczai do babci! Nie martw się. Zapałczeka - wiem, że Ci ciężko. Ja też widzę że Rafcio coraz bardziej do nas sie przywiązuje (do mnie i męża) i czasami siłą muszę go odrywać przed wyjściem do pracy. No ale cóż, pracować trzeba! blondynkopoznań- dla mnie puchowy, to z pierza! AgaG,Ddewik- kusisz Carbonarą, w brzuchu mi burczy ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
A ja jeszcze dopiszę, że wczoraj wieczorem dostalam @ i czuje się fatalnie... Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2012-11-07 o 16:03 |
|
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Blondynko dziwnie to zabrzmiało. Wygląda na to, że robisz dokładnie tak samo :p
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-11-07 o 16:04 |
|
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- kupiliśmy nocnik FP i nie wiem czy to był dobry pomysł. B nie lubi go w całości musi ciągle go rozkładać i części leżą po całym domu
|
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Też się kiedyś nacięłam na kombinezon i kurteczkę dla Radka (kiedyś opisywałam). Masakra. Zapłaciłam 75zł z przesyłką a nie było to warte nawet 20zł. Nigdy nie kupię już używanej rzeczy, jedynie od polecanej osoby.
|
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest śwetny ale maly i nie puchowy.Napisałam do sprzedającej ale nie wiem czy zgodzi się na zawrot może ktoś wcześniej kupi.Dałam 165zł |
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Radziu
|
|
|
|
#1752 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się właśnie przypomniało, że dostałam ponad rok temu od siostry kombinezon po jej dziecku na 12-18 m-cy. Jest biały, ale z przodu ma różowy napis i mam opory żeby Szymon go nosił.. Chyba wystawię go na ebay
![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Ale przystojniak
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agawoo pewnie że doszedł, sorki już kiedys miałam pisać i wiecznie zapominałam. Niech sie dobrze noszą Lilii fajna kurtka Radzika Oliweczka myslę dużo o was, mam nadzieję że uda nam się spotkać w szpitalu, bo my jeszcze nie zaczęliśmy remontu... Anka myślami cie przywołałam, zast się czego cie nie ma..
|
|
#1754 |
|
Wtajemniczenie
|
Co myślicie
Chyba nie bardzo dla chłopca Z tyłu ma ogon
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
ja już kiedyś pisałam, że ostatnio jestem codziennie obok
![]() Cytat:
i jednego i drugiego.Lili, jak samopoczucie? Karm spokojnie, nawet wskazane, bo Radzia ochroni. Natka, biedni jesteście z tymi nocami ![]() Patik, fajnie że jesteś! co do zmechaconych rajstopek, kupiłam w Biedronce (za całe 20 zł z hakiem ) usuwacz supełków i sprawuje się super, spodnie, rajstopki itp jak nowe ![]() Iustyna, ja Cię dobrze rozumiem też bym do pracy poszła. Na szczęście jakieś stypendium przynajmniej dostaję więc nie muszę męża prosić, ale w wakacje nie płacili i źle się czułam, jak on za większość rzeczy płacił. Chelsea, powodzenia w staraniach! Co do podkładu, ja kupuję Revlon Colorstay, po drodze kilka testowałam ale ten jest dla mnie nr 1, świetny! Kupuję w drogerii internetowej, wychodzi koło 40 zł już z przesyłką. Droższych nie testowałam ![]() Lili, w Superpharmie też na pewno są. Ehhh...wkurzam się bo nie mam czasu na nic, nawał pracy, atmosfera na uczelni itp daje efekt "bez kija nie podchodź"... ale trudno, ostatni rok jakoś muszę przemęczyć... Dobra, nadrabiam dalej... ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Lili, śmietana 3,5%? Nie ma takiej, tyle ma pełne mleko... co do jedzenia, adaś wsuwa wszystko, ale zależy od dnia, Jednego dnia zje coś, co kiedy indziej mu nie smakuje. Ale generalnie wcina dużo rzeczy, wagowo ciągle gdzieś w okolicach 10 centyla. TŻ wpadł do domu na godzinę, bo dostał wolne jutro, ale musiał jechać coś załatwić. Mały jak go zobaczył, biegiem do taty i z rąk mu nie zszedł cały ten czas. Nawet do łazienki TŻ nie mógł iśc ![]()
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny
Ale jednak wydaje mi się bardziej dziewczęcy przez ten różowy napis ![]() Aniu dziękuję, że pytasz dziś już o niebo lepiej. Mnie trochę gardło boli i niewielki katar. +@A Radzio mega katarzysko. Temperatury nie mamy. Ty się nie denerwuj bo w Twoim stanie to niewskazane Superpharm nie mamy w Tarnowie Pójdę na czuja do Douglasa
|
|
|
|
#1757 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej, ale pustki
|
|
|
|
#1758 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo mamole
Leże z kubkiem herbaty, biadoląc na bólem kości( albo sama siebie oszukuje ze by )Ellika Mus z jabłek
Jabluszka gotować z pozostałymi składnikami przez 15 min na średnim ogniu często mieszając Zblendrerowac Przełożyć do sloiczkow, zakręcić, położyć do góry nem na 10 min Inne wersje cześć jabłek zastępuje gruszkami Zamiast cynamonu daje wanilie Ostatnio dałam trochę skórki pomarańczy i mandarynki Podklad: Mnie colorstay zapycha ![]() Z tańszych dobrych polecam Lirene kryjacy Patik dobrze ze jestes Dopisuje sie do klubu cierpiących ząbkujących I muszę sie pochwalić Jasiu patrzy w okno rano i stwierdza zima Więc niemoglam z zachwytu sie powstrzymać od chichotu I podlapal i cały dzień do mojej mówi ziiiiima, ziiiima Generalnie on nie mówi dużo Mama, tatu, baba, dami( daj mi) Mniam, bam i kilka dźwiękonaśladowczych A tu dziś skomentował warunki atmosferyczne ![]() Wracam do legowiska
|
#1759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje tylko, że dam radę tam przepracować do końca tej śmieciowej umowy, którą mam do końca grudnia, bo za taką kase to ledwo się chce z domu wychodzić.....
|
|
#1760 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny z UK w Tesco jest promocja na pampersy. 3 paki w cenie dwoch. Paczka 5 (baby dry) po 45 szt 9.99 funta.
Patik witaj
|
|
|
|
#1761 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z Twoich postow ostatnio bije jakis taki pesymizm, chandra, no nie wiem jak to nazwac. Kochana tu sie nie ma co smucic, tylko cieszyc. Za chwile bedziesz miec kolejnego maluszka do kochania, zobaczysz wszystko dobrze sie uzlozy. Cytat:
Cytat:
To skrot od endokrynologa. Ogolnie fajny, ale chyba faktycznie dziewczecy. I troche niepraktyczny przez ten kolor. Cytat:
A z tymi koscmi, to co? Choroba Cie bierze? Nie daj sie! Jak rozwiazalas sprawe reklamacji wozka? Naprawiasz, czy domagasz sie zwrotu pieniedzy? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1762 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super Cytat:
za nowe slowo i to takie "powazne" a co do zabkow trzymam kciuki aby juz przestaly Jasia meczycWitam sie po pracy Gonicie jak szalone, dwa dni a ja nie ogarniam ela za sprzataniechelsea kciuki za starania oliweczka bedzie dobrze, zobaczysz juz niedlugo A ja jestem wielka fanka marki FORD mialam juz 4 fordy focusy z czego jeden kombi i ostatnio Forda Fcusa C-Maxa . I jestem zadowolona. nie mam na dlugo auta, bo moj maz kupuje, podszykuje podrobi i zarabia na nich - tak poprostu. choc teraz mam swojego focusa i nie mam zamiaru go dluugo sprzedac. ![]() W pracy ciezko, masa meili z odpowiedzia na juz, bo wszystko przyszlo podczas mojej nieobecnosci, wiec kto mial odpowiedziec? i wszystko na mnie spada. Miesiac jzu zakonczylam, wiec wezme sie za zaleglosci meilowe i biezace sprawy i czekam az znajda na ta placowke kierownika i zabierze mnie moja kierowniczka ![]() patik witaj Tz byl dzis na szczepieniu z mala. Podobno plakala, a w aucie usnela. Szczpepili ja tym MMRI... Wazy 11480g i mierzy 79 cm.
|
|
#1763 |
|
Zadomowienie
|
Bry wieczór
Zwariowałyście z tym pisaniem. Dzięki za odpowiedzi odnośnie sokowirówki. , więc odpuszczę sobie to cudo. Telik, to te pyszne jabłuszka później do owsianki są? No i gratulacje dla Jaśka gaduły za trafne spostrzeżenia. ![]() Natka, świetny Domek Monia, dzieciaki masz urocze Lili, mnie też nastraszyłaś, że jesteście w szpitalu. Zdrówka dla Was ![]() Patik, no wreszcie jesteś. Agawoo, biedna Amelka, kolejne choróbsko. Niech szybko wraca do zdrowia. ![]() Również zdrówka dla pozostałych chorowitków. Brumek, a gdzie zdjęcie siedzącego w foteliku Tymka w nowych butach? ![]() Zapałeczko, rzeczywiście niewdzięczna praca, ale może uda się dostać inną zmianę i szybciej będziesz wracała do domu? ![]() Aga, DDewik, ale pyszności - przepisy zapisane na pewno wypróbuje. Podkład- nie będę oryginalna, mi również Revlon Colorstay przypadł do gustu. Przyznać się kto polecał lakiery Sally Hansen z szerokim pędzelkiem? Zamówiłam dwa na próbe, byłam ich bardzo ciekawa, bo opinie mają skrajne i jak dla mnie rewelacja- pięknie kryje i długo się utrzymuje. Rajstopy Calzedonia- nie są super grube, ale dla mnie jakościowo bardzo dobre. W ogóle się nie mechacą, a gumka nie ciśnie. Zamówiłam sobie wreszcie zimowe buty. Muszę się jeszcze pochwalić, że Hania od jakiegoś czasu sama zasypia w łóżeczku zarówno w dzień jak i w nocy- moja dorosła córeczka. |
|
|
|
#1764 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze w międzyczasie chcę ospę wsadzić. Cytat:
Cytat:
W ogóle uwielbiam Douglasa. A Sephory nie lubię Cytat:
Cytat:
Cytat:
Isia - gdzie znowu przepadłaś? Nie samą pracą żyje człowiek Cytat:
![]() Cytat:
Serio, za każdym razem, jak pomyślę, to szok przeżywam Oliweczko, Aga ma rację, jakiś smutek ostatnio od Cibie bija Cytat:
Radziu zawsze taki radosny, aż miło patrzeć Wiesz co? Tak szczerze, to dla mnie nie tyle dziewczęcy, co dzidziusiowaty Bo nasze dzieci już duże i - jak dla mnie - już bardziej dorosłe ciuchy na nie pasują. A ten taki dla bobasa Cytat:
Zęby, ach te zęby Co Tobie w kości? Od biegania, od wykluwającej się choroby, czy jakieś reumatyczne? Bo chyba nie starość Zima Jasia mnie rozwaliła! Spryciarz mały, jak sobie skojarzył i zapamiętał ![]() Cytat:
|
|
#1765 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa
Cytat:
Ja nie rozumiem dlaczego oni na takie stoiska zatrudniają kobiety, jeszcze w dodatku wyglądające jak ja... Przecież tu chłop jakiś powinien pracować!..... Chcę tylko dotrwać na razie do końca umowy, odbić się trochę finansowo i nie wiem co dalej, ale na dłuższą metę nie wyobrażam sobie takiej pracy.
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile aparat pozwoli, bo cały czas nie oddałam do serwisu i raz obiektyw działa, raz nie ![]() Ja polecałam Mam plusa? ![]() No i rzecz jasna, wielkie brawa dla Hani śpiocha
|
|
#1767 |
|
Zadomowienie
|
Kolina, super że dres Wam przypasował.
Dla mnie to genialna sprawa, tak jak piszesz nic nie podwiewa. Ela, gratulacje dla perfekcyjnej Pani domu. Jeszcze mam ambitny plan, żeby domową papierologię uporządkować w segregatorze.Co do jedzenia to staram się nie przesadzać w żadną stronę. Już od dłuższego czasu nie gotuję oddzielnie dla Hani. Zjada to co my, nie jemy tłustych rzeczy i nie przyprawiamy zbyt mocno. Kostki rosołowej zdarza mi się użyć, ale Coli i frytek na pewno będę jak najdłużej unikać. (a jakie fajne magnesy dodają )
|
|
|
|
#1768 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taki tron z muzyczką. Mój odpina tylko tą zastawkę na siusiaka i nosi po domu, reszta stoi w calosci, ostatnio coraz czesciej tam siada jak na krzeselku, moze niedlugo zaczniemy probowac ![]() przystojniak ma fajną kurtkę Cytat:
![]() dużo mówi! mój tyle nie mówi ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:padam plecy mnie bolą...
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ja zawsze bytam o próbki, mówie, ze czytałam, ze taki a taki krem jest dobry, ale mam skóre skłonną do podrażnień i wolałabym przetestować. Albo pisze mejla do firmy. Od la roche posay dostałam sporą pakę próbek. Nawet taki mini żelik jak do nich na pisałam.
Agacie sie plan dnia dzis przestawił i jeszcze bryka. Nie pamietam kiedy moje dziecko o 22 jeszcze nie spało
|
|
|
|
#1770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i się cieszę, że Cię zmotywowalam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.

ja wierzę, że za drugim razem jest lepiej 

Chyba nie bardzo dla chłopca 
) usuwacz supełków i sprawuje się super, spodnie, rajstopki itp jak nowe 

za nowe slowo i to takie "powazne" a co do zabkow trzymam kciuki aby juz przestaly Jasia meczyc
Zdrówka dla Was
- przepisy zapisane na pewno wypróbuje.
Serio, za każdym razem, jak pomyślę, to szok przeżywam
klask i:
plecy mnie bolą...