Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-08, 11:27   #931
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
nie przemęczaj się tylko za bardzo !
a z czego korzystasz ucząc się angieskiego?
ja też nad tym myślę, bo cofnęłam się strasznie, mając sporą przerwę
właśnie szukam jakiejś stronki darmowy angielski online... zastanawiam się, czy nie czytać jakiś angielskich opowieści i nie tłumaczyć, czego nie wiem.
Stary 2012-11-08, 11:28   #932
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
nie przemęczaj się tylko za bardzo !
a z czego korzystasz ucząc się angieskiego?
ja też nad tym myślę, bo cofnęłam się strasznie, mając sporą przerwę
oo! podłączam się do pytania! połowa języka wyleciała mi z głowy

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:29   #933
karolina2121
siedzę i myślę

Witam

Wstałam jakąś godzinę temu Ale ze mnie ranny ptaszek

Cytat:
no tak, rozumiem. Domyśliłam się, że nie robisz tego dla diety i ładnej figury
Na pewno nie dla figury, bo jestem szczupła... (niektórzy mówią za chuda )

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Te w kartonach niewiele się nie różnią od kubusiów. Zresztą się powtarzam. A za owocki
Wg mnie trochę się różnią... 100% sok marchwiowy pasteryzowany i tyle w składzie...

Aaa i gratki za wizytę udaną

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
1. no to soczek następnym razem a te marchewkowe w kartonach też są różne. najlepiej poszukaj takiego w szklanej butelce, konsystencja soku jabłkowego. albo jak masz sokowirówkę, to sobie zrób sama

2. u nas też z tym kiepsko... ale jak tu mieć ochotę, skoro po pracy małża ja już walczę z mdłościami - każdy gwałtowniejszy ruch może skończyć się.. o tak:
W sumie mam sokowirówkę, ale ostatnio mam lenia

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

Ponoć dużo lepszym rozwiązaniem jest założenie dzialalności.. wtedy można sobie mega wysoki ZUS opłacać i jak sie idzie na L4 to super kasę można trzepać
Cytat:
Jeśli mogę wyrazić swoje zdanie to na Twoim miejscu nie płaciłabym najwyższych składek, bo straaaaaaaasznie się później czepiają. Wiem z opowieści znajomych. W każdym razie powodzenia, oby wszystko poszło po Twojej myśli
Ja właśnie jestem w tej komfortowej sytuacji ,że w grudniu minie już rok od prowadzenia mojej działalności i od tego miesiąca zaczynam płacić wyższy ZUS (ok.3000 ), a potem ZUS będzie mi płacić prawie 2 razy tyle
Z tego co ja słyszałam to gdy ktoś krótko przed ciąża zakłada działalność to wtedy mogą się czepiać... podobno mają już tą lukę w prawie załatać jakąś ustawą mówiącą, że działalność ma być prowadzona minimum rok.

Magiusa tylko i wyłącznie 3 wersja

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no dokładnie
a później będzie za nim chodzić i tylko poprawiać
Ja tak zawsze robię

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2012-11-08 o 11:32
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:30   #934
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
właśnie szukam jakiejś stronki darmowy angielski online... zastanawiam się, czy nie czytać jakiś angielskich opowieści i nie tłumaczyć, czego nie wiem.
dobrym sposobem jest też oglądanie tv po ang, albo słuchanie piosenek. Kiedyś na vivie chyba leciał taki program, że tekst piosenki był tłumaczony pod spodem napisem

jak pójdę na zwolnienie i będę miała więcej czasu to się tym zainteresuję

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:33   #935
nuna2
Zakorzenienie

to mi się wydaje ok:
http://pl.talkenglish.com/LessonDetails.aspx?ALID=2002

dziewczyny a może polecicie mi jakieś nowości muzyczne??
Stary 2012-11-08, 11:35   #936
lonely_lady
Zakorzenienie

lecę troszkę popracować

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:35   #937
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
polecam serie profesor henry, można udoskonalić czytanie, słuchanie, słownictwo, jest też business english. Jako anglistka z wykształcenia się wypowiadam kolega zaczął od słownictwa ale był bardzo systematyczny i regularny plus lekcje prywatne raz w tygodniu rok i w sumie w dwa lata tak mówi ze w szoku jestem.
A bez wydawania kasy słuchanie najlepiej doskonali, jak się ma dostęp do jakiejś angielskiej tv, muzyka robi swoje ale tu fajnie mieć ćwiczenia do tego. Akurat w tym temacie jestem fanatykiem bo pisałam pracę o wykorzystaniu muzyki w nauczaniu a magisterkę o materiałach autentycznych.
Czytanie też ale nie polecam tłumaczyć wszystkiego tylko starać się czytać tak by jak najwięcej zrozumiec z kontekstu a tłumaczyć to co konieczne. Wszystko po warunkiem ze nie mówimy o zaczynaniu od zera bo to inna bajka
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:37   #938
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
puzzle nieee, kiedys robiłam takie meeeeega ciężkie puzle-dwa kolory i nic poza tym, kilka dni non stop, mnóstwo nerwów i okazało się..
że brak jednego elementu
tego zawsze się boję, że zabraknie elementu. i potem taki niedosyt jest.

a ja powinnam się wziąć za niemiecki

Cytat:
Napisane przez axella
chcę się wyspać a nie kombinować jak wszystko sprzątnąc, co ugotować, co kupić itd itp
i to jest dobre podejście

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
1000
ale góra to niebo- niebiesko różowe
środek trawa, a w tle mały zamek
dół skały
najgorzej mi z tym niebem idzie. Ale dam radę
Kiedyś byłam maniaczką puzzli. W carefourze są za 16,99
dzięki za informację. to już wiem gdzie pojedziemy na następne większe zakupy
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:38   #939
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
polecam serie profesor henry, można udoskonalić czytanie, słuchanie, słownictwo, jest też business english. Jako anglistka z wykształcenia się wypowiadam kolega zaczął od słownictwa ale był bardzo systematyczny i regularny plus lekcje prywatne raz w tygodniu rok i w sumie w dwa lata tak mówi ze w szoku jestem.
A bez wydawania kasy słuchanie najlepiej doskonali, jak się ma dostęp do jakiejś angielskiej tv, muzyka robi swoje ale tu fajnie mieć ćwiczenia do tego. Akurat w tym temacie jestem fanatykiem bo pisałam pracę o wykorzystaniu muzyki w nauczaniu a magisterkę o materiałach autentycznych.
Czytanie też ale nie polecam tłumaczyć wszystkiego tylko starać się czytać tak by jak najwięcej zrozumiec z kontekstu a tłumaczyć to co konieczne. Wszystko po warunkiem ze nie mówimy o zaczynaniu od zera bo to inna bajka
nie nie ja zdawałam angielski na maturze, ale chciałabym sobie go poszerzyć
Stary 2012-11-08, 11:44   #940
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
W zależności też od znajomości ang. warto sobie ściągnąć jakiś normalny serial po angielsku i starać się oglądać bez napisów polskich, albo z napisami angielskimi. Jak się nie rozumie to stopować i tłumaczyć. Na początku się mało rozumie ale potem zaczyna się wszystko łapać. Z seriali, które mi było dosyc łatwo zrozumieć to różowe lata 70, dwóch i pół oraz oglądałam gotowe na wszystko ale tam już trochę było trudniej.

Wtedy też jest 2 w 1 ogląda się serial który się lubi i uczy się języka..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-11-08 o 11:46
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 11:48   #941
karolina2121
siedzę i myślę

Kojarzę tego profesora Henrego, którego poleca katherine271
Z chęcią bym sobie przypomniała troszkę angielskiego

Teraz lecę na śniadanie (o 13... ), potem ogarnę łazienkę, pomaluję pazurki i potańczę z Xboxem ... takie mam plany, bo póki co nie ma mdłości

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 11:55   #942
axella
Zakorzenienie

GG do axella

dostałam nowy grafik na tydzien po długim weekendzie

13.11 15.30-21
14.11 10-21
15.11 wolne
16.11 10-21
17.11 10-21
18.11 wolne
19.11 10-21

to jest jakiś chory maraton

ale za 15dni gin

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-08, 12:01   #943
vil84
Wtajemniczenie

na razie dwie strony nadrobione

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja juz po nocy w szpitalu, wlasnie slucham ktg dzieqczyny z lozka obok Powiem Wam, ze ja pognalam do szpitala bo mialam wydzieline zabarqiona krwia, nic wiecej.Juz sama nie wiem czy dobrze czy moglam przeczekac bo to nic powaznego:/
Mysia, bardzo dobrze zrobiłaś, pomyśl, jakbyś się denerwowała w domu ! lepiej jechać i wiedzieć, że wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Widziałam moją dzidzię. Okruszka z bijącym serduszkiem. Powiedział, że wszystko jest w porządku. Maluszek ma 1,28cm i 167 ud/min. Mam 3 fotki, ale tak jak mówię, na razie to okruszek.
super, gratuluje

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja po badaniu w ginekologa. Ech...po tym wczorajszym krwawieniu byłam ciekawa co powie mój ginekolog.
No i nagle się okazało, że to krwiak i to w dodatku ma podobną wielkość jak zarodek ( !!!!) 3 cm.
W rezultacie mam L4 i 3 wersje jak potoczy się historia:
1. krwiak się powiększy i organizm i tak zarodek odrzuci.
2. Krwiak sie nie powiększy ale pojawił się albo pod wpływem niedoborów hormonalnych albo uszkodzenia płodu i w 11 tygodniu dopiero dowiem się czy czasem płód nie jest uszkodzony, a my go sztucznie podtrzymujemy
3. Krwiak się wchłonie ( lub po prostu niepowiększy) a Maluszek rozwinie się zdrowo i dalej.
Póki co mam być w domu, przyjmować leki i 19.11 kolejne badanie
krwiak prawie zawsze się wchłania, tylko leż grzecznie, żeby nie było krwawienia czy plamienia. wszystko będzie dobrze

Cytat:

faceci nie myślą. przynajmniej mój
prosiłam tż by potwierdził mi z tydzień temu,czy jego mama wleci na urodziny moje(niedziela).
i milczał więc stwierdziłam,że z jakiś tam powodów nie chce to nie.
NAGLE TERAZ jak jestem w pracy wysyla mi sms,że jednak będzie.
A w domu mamy taki rozpiździel,że wstyd!
Szafy w pudłach na ziemi w salonie, kartony z rzeczami SYF totalny!
gdzie mam ją przyjąć-w sypialni?!
Nosz ku%$#a!

I oczywiście MOJA WINA bo przecież JA zaprosiłam.
Z tym,że zrobiłam to z miesiac temu, by mieć czas to zorganizować.

no ja nie wytrzymam

faceci czasem z nimi gorzej niż z małymi dziećmi.
u nas też wczoraj była ostra wymiana zdań, bo poprosiłam o podanie lapka, żeby nie wstawać niepotrzebnie, to stwierdził, że jestem "leniwa dupa" i że sama mam się ruszyć no fajnie, tylko że nadal powinnam leżeć, bo lekarz mówił, że się poprawia, ale że leżeć nadal, a ja wczoraj posprzątałam w garderobie, w sypialni, zrobiłam mu kanapki do pracy, pościerałam kurze na półkach w łazience i kosmetyki - potem miałam straszne wyrzuty sumienia, że mogłam zaszkodzić maluszkowi, bo mnie w brzuchu mocno kłuło - ale nie, jestem leniwa i leżę całymi dniami, bo tak mi wygodniej

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 12:04   #944
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
u nas też wczoraj była ostra wymiana zdań, bo poprosiłam o podanie lapka, żeby nie wstawać niepotrzebnie, to stwierdził, że jestem "leniwa dupa" i że sama mam się ruszyć no fajnie, tylko że nadal powinnam leżeć, bo lekarz mówił, że się poprawia, ale że leżeć nadal, a ja wczoraj posprzątałam w garderobie, w sypialni, zrobiłam mu kanapki do pracy, pościerałam kurze na półkach w łazience i kosmetyki - potem miałam straszne wyrzuty sumienia, że mogłam zaszkodzić maluszkowi, bo mnie w brzuchu mocno kłuło - ale nie, jestem leniwa i leżę całymi dniami, bo tak mi wygodniej
też ostatnio usłyszałam coś takiego.
przykre i niesprawiedliwe.
zero empati

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-08, 12:17   #945
humpback
Zakorzenienie

karolina i oby te mdłości już nie wróciły

axella masakra, współczuję. jak ja się cieszę że codziennie mam odsiedzieć 8h, i weekendy mam wolne

Cytat:
Napisane przez vil84
a ja wczoraj posprzątałam w garderobie, w sypialni, zrobiłam mu kanapki do pracy, pościerałam kurze na półkach w łazience i kosmetyki
trzeba było leżeć. mam czasem wrażenie że faceci nie postrzegają posprzątania jako czynności obowiązkowej, bo według nich często jest wystarczająca czysto i nie ma potrzeby sprzątania
Stary 2012-11-08, 12:18   #946
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
na razie dwie strony nadrobione

Mysia, bardzo dobrze zrobiłaś, pomyśl, jakbyś się denerwowała w domu ! lepiej jechać i wiedzieć, że wszystko ok.

super, gratuluje

krwiak prawie zawsze się wchłania, tylko leż grzecznie, żeby nie było krwawienia czy plamienia. wszystko będzie dobrze

co za dupel, jak mogl Ci tak powiedziec
Stary 2012-11-08, 12:28   #947
Magiusa
Zakorzenienie

Vit84, ale bym się wkurzyła na Twoim miejscu. Pół chaty wysprzątałaś, a jemu ciężko podać laptopa.
Tylko mu nie rób kolejnych kanapek do pracy i obiadu też nie...niech się troche nauczy facet.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 12:29   #948
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
mam to samo ... na maturze zdałam rozszerzony angielski na 5, potem na studiach poziom był żenujący ... no i pozapominałam... od miesiąca mi książki z liceum leżą koło łóżka, żeby powtarzać, i nawet ich nie otworzyłam

Cytat:
dostałam nowy grafik na tydzien po długim weekendzie

13.11 15.30-21
14.11 10-21
15.11 wolne
16.11 10-21
17.11 10-21
18.11 wolne
19.11 10-21

to jest jakiś chory maraton

ale za 15dni gin

masakra grafik też miałam takie, i jeszcze dwie h dojazdu w jedną stronę. lubię swoją pracę, ale już kilka razy miałam sny, że w ciąży musiałam tyle pracować, i stać ciągle na nogach i coś układać

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
trzeba było leżeć. mam czasem wrażenie że faceci nie postrzegają posprzątania jako czynności obowiązkowej, bo według nich często jest wystarczająca czysto i nie ma potrzeby sprzątania
dokładnie tak. tylko że ja lubię mieć porządek garderobę sprzątałam zazwyczaj raz na miesiąc, teraz od sierpnia nie ruszana, więc sprzątałam codziennie po 2-3 półki, żeby się nie przeciążać. mąż sprząta dwa razy w tygodniu. już się nauczyłam nie czepiać jak coś jest niedokładnie

Cytat:
co za dupel, jak mogl Ci tak powiedziec
też tego nie rozumiem, zwłaszcza że normalnie się tak nie zachowuje, sprząta, gotuje, zakupy robi .... a jedyne o co go proszę to czasem o zrobienie herbaty, i to jak robi sobie widać miał gorszy dzień, ale nadal jestem obrażona !!! nie ja wymyśliłam sobie to leżenie, gdyby nie szpitale i inne problemy, to bym normalnie funkcjonowała...

ale staram się pomału wracać do normalności, za chwilę idę do biblioteki, a potem wracam do łóżeczka - za tydzień gin i mam nadzieję, że pozwoli na aktywność jakąś
i może zrobię babci dzień dobroci, i pójdę do niej na chwilę - ale zaś się będę denerwować

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 12:30   #949
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli jesteś odpowiednio daleko, to też polecam seriale po angielsku, najlepiej z napisami i to te, które lubisz i już trochę znasz
a jak ci to za szybko leci, spróbuj poszukać e-booków po angielsku, najlepiej z takim codziennym, normalnym językiem - polecam tutaj Sophie Kinsella, wciąga niesamowicie i jest lekka, zabawna
ja w ten sposób nauczyłam się trochę tego "gadanego" języka. bo w pracy wiecznie oficjalnie i businessowo, a potem jak na lunch czy piwo się z ludźmi szło, to już kiepsko ze mną było
ale właśnie jak katherine pisze - nie tłumaczyć wszystkiego, tylko starać się zrozumieć kontekst tłumacząc ewentualnie w razie potrzeby słówka kluczowe

Cytat:
a ja powinnam się wziąć za niemiecki
niemiecki, meine liebe na jakim poziomie jesteś? możesz czytać książki po niemiecku? może bym coś wygrzebała...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 12:36   #950
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
E no, przepraszam. Kto zatem rodzi chore dzieci ? Czuje się wyrwana do odpowiedzi bo miałam 21 lat jak zaszłam w ciąże z dzieckiem z trisomią. Nie piłam, nie paliłam, a wyniki też miałam dobre. Niestety ludzie na mnie suchej nitki nie zostawili. Bo musiałam ćpać, pic i nie wiadomo co jeszcze skoro urodziłam chore dziecko- zawiniłam. Tak myśli zaścianek. Ja tu wszystkich rozumie, każdy chce urodzic zdrowe dziecko, wszystkim tego życzę- ale trochę zrozumienia i szacunku, dla tych którym w życiu nie z ich winy (!) nie poszło tak jak powinno.

.
Kochana, ale nunie o coś innego chodziło, co już chyba jest wyjasnione. Ja tylko napisze parę słów o "zaściankowym" myśleniu. Moją sąsiadka zaszła w ciążę w wieku 46 lat i została odsądzona od czci i wiary, niestety. Bo urodzi chore dziecko, bo będzie niepełnosprawne - zwłaszcza, że jedno specjalnej troski urodziła już w wieku 20 paru lat - i co? I urodziła cudownego zdrowego chłopca. Dzisiaj chłopak ma 18 lat i jest laureatem wszelkich możliwych olimpiad, konkursów itp. W dodatku jest tak dobrze wychowany, ze patrzę z zazdrością i myślę, że chciałabym, by mój syn tak się zachowywał. Budzi podziw całej wioski, która 18 lat temu skazała na potępienie jego matkę. Niestety, mentalności ludzi nie da się zmienić.

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Karolinko mi ginka powiedziała, dziecko będzie wiedziło na co ma "chętkę" i że jak się je codziennie np. pomidory czy sam ser zółty na okrągło z chlebem to najwyraźniej organiz tego właśnie potrzebuje. Ja wcześniej więcej jadłam, teraz to malutko w sumie przez cały dzień!
Chyba tak jest - ja np. objadam się teraz rzeczami, których wcześniej nie lubiłam, typu ryby, jabłka, surówki, ogóry kiszone a nie mogę patrzeć na słodycze, kawę, co było moim numerem 1 w codziennym posiłku

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Kolega opowiedział mojem Tż kawała na temat sexu w ciązy (a dodam wam,że żona kolegi na dniach ma rodzić) :

Idzie facet do ginekologa i mówi, że jego żona w ciąży jest no i chcieliby współżyć ale niewiedzą jak.
Lekarz mu mówi:
-1 trymestr można normalnie po Bożemu, 2 od tyłu by było bezpiecznie dla dziecka a 3 to już tylko na wilka
-na wilka?
-no leżysz pan koło nory i wyjesz

Cytat:
Pozxrawiam Was ze szpitala:/ zaczelam plamic i pojechalismy mam krwiak pod maluszkiaem niewiadomo skad i mam lezec do piatku przynajmniej:/ maluszek ma 8 tygodni i 3 dni, serduszko bije. strasznie sie strachu najadlam
Kochana, trzymaj się odpoczywaj i nie przejmuj się niczym.
Dziewczynki, ja też wczoraj mało nie zeszłam ze strachu - wydawało mi się, że jestem przygotowana na wszystko, bo ciąża jest zagrożona a tymczasem nie Poszłam sobie wieczorem do łazienki, nasmarowałam się resztką kremu i gdy go wybierałam z pudełeczka zacięłam palec o krawędź. Oczywiście, trochę krwi poleciało, ale zaraz zapomniałam o tym, skończyłam toaletę i zaaplikowałam sobie luteinkę i jak wyciągnęłam palca okazało się, ze jest cały we krwi. Zawirowało mi wszystko i film mi się urwał A tyle razy sobie powtarzam, bez paniki, spokojnie

Cytat:
póki co nie mówię,w styczniu nowa umowa-zlecenie..musze mieć pracę a nikt mi nie przedłuży tylko od razu znajdą kogo innego.. do tego w tym mcu już startuje firma.. zusy za coś płacić muszę..

no cóż, pozostaje mi być dobrej myśli..
praca+firma..a potem tylko firma,bo w pracy tylko i wyłącznie siedzę i się schylam a z brzuszkiem to nie będzie już mozliwe
oby tż zaczął zarabiać miliony
maaatko, gdybyśmy musieli utrzymać tylko i wyłącznie naszą 3jkę.. eh..marzenia.. ale kiedys musi zacząć być kolorowo
Ja bym też nie mowiła. Zaczekałabym na umowę, czy to tę stałą, czy śmieciową ale o ciąży ani słowa. Niestety, taką mamy sytuację, że pracodawcy nie liczą się z pracownikami, bo wiedzą, ze na ich miejsce jest 10 nowych osób

Cytat:
no ja nawet widziałam, ze tej witaminy nie ma w tych witaminkach co w ciązy się bierze....

no właśnie niestety humor opadł do zera:/ Bo człowiek tu próbuje się jakoś podnieść na duchu to jeszcze ktoś to ODBIERA TAK. MAM serce i cholernie współczuje osobom które poroniły.
I głupia nie jestem bo też mogę urodzić chore dziecko, bo jest w rodzinie. Bardziej chodziło mi o poronienie i pocieszenie sie
no ale już koniec... szkoda tematu...
dasz mi całuska w polik na pocieszenie??
ja też ci dam

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
2. Nuna teraz każda z nas wrażliwa, może i nadwrażliwa ... więc się nie przejmuj. Ja skomentowałam, bo ja tutaj za skansen chyba robię
Chyba przejmuję pałeczkę, jeśli o skansen chodzi
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 12:41   #951
cloche
Zakorzenienie

dziewczyny, co te wasze chłopy takie jakieś......... mój od początku załatwiał bardziej "męskie" roboty, sprzątaniem i gotowaniem się dzielimy. w sumie parę lat mieszkał sam, więc się nauczył. gorzej jak chłop prosto z "hotelu mama" trafia do dziewczyny, która mu pozwala na folgowanie koniecznie się za to weźcie, kochane, bo jak będzie dzidzia, będzie jeszcze gorzej!

mam czasem wrażenie, że matki puszczają tak synów w świat, jeszcze im wmówią, że ciąża to wymówka, bo one przecież wszystko robiły i dbały o męża, no i taki chodzi potem gwiazdor i czeka, aż mu wszystko podstawią... a potem żonki nie ma przez miesiąc, bo na delegację czy inne roboty wyjedzie (ktoś przecież musi zarobić), mamusi nie ma w pobliżu, i bidak sobie nawet prania nie zrobi
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 12:51   #952
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
dziewczyny, co te wasze chłopy takie jakieś......... mój od początku załatwiał bardziej "męskie" roboty, sprzątaniem i gotowaniem się dzielimy. w sumie parę lat mieszkał sam, więc się nauczył. gorzej jak chłop prosto z "hotelu mama" trafia do dziewczyny, która mu pozwala na folgowanie koniecznie się za to weźcie, kochane, bo jak będzie dzidzia, będzie jeszcze gorzej!

mam czasem wrażenie, że matki puszczają tak synów w świat, jeszcze im wmówią, że ciąża to wymówka, bo one przecież wszystko robiły i dbały o męża, no i taki chodzi potem gwiazdor i czeka, aż mu wszystko podstawią... a potem żonki nie ma przez miesiąc, bo na delegację czy inne roboty wyjedzie (ktoś przecież musi zarobić), mamusi nie ma w pobliżu, i bidak sobie nawet prania nie zrobi
Dokładnie często tak jest

Mojemu TŻ jeszcze w liceum mama zmarła, więc musiał biedaczek nauczyć się gotowania i sprzątania.
Jak tylko się wprowadziłam do niego i mieszkaliśmy jeszcze z jego ojcem to praktycznie tylko on gotował
Teraz gdy mieszkamy sami to ja gotuję ponieważ pracuję w domku, więc dziwne by było gdybym nie zrobiła obiadu Kanapek mu nie robię, no chyba że poprosi Zazwyczaj wpada w przerwie na śniadanie.
Sprzątam też w większości ja, ale to dlatego bo wiem, że zrobię to lepiej od niego
Czasami zmuszę go do zmywania naczyń zmusić, bo oboje tego nie cierpimy

Cytat:
karolina i oby te mdłości już nie wróciły
Dzięki kochana Śniadanko poszło gładko
Stary 2012-11-08, 12:51   #953
Aaś
Zakorzenienie

cześć

ale mam zaganiany dzień dopiero teraz miałam czas wejść na wizaż
ale nadrobić to już was chyba nie nadrobię
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 12:56   #954
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

ale cóż poradzić?
95%czasu jest ok, te 5% potrafią czasem przyćmić całą resztę..
Jesli chodzi o rzeczy które mama pozwalała robić i teraz jest wielki zonk,że ja się nie zgadzam.trochę tego jest..
mój na początku po zjedzeniu,wypiciu czegokolwiek wstawał i wychodził z kuchni nawet nie odstawiał do zlewu..
już na szczęście się naumiał,że brudne talerze same sie nie teleportują do zlewu czy zmywary.

O!jeszcze nabijał parówkę na widelec i obgryzał

Ale co się dziwić jak mamusia mu specjalnie paluszki rybne na święta robiła. Nie ważne ze 12 czy tam ileś potraw ale jeszcze paluszki bo dzidziu nie lubi rybki
a może to ja jestem jakaś nieczuła

Trochę nerwów te początki mnie kosztowały..

Z resztą w tym związku to ja jestem facetem
pierwsze randki: ja-piwo, tż-redsik
ja-kawa,czarna mocna i sypana, tż-capucinno,rozpuszczalne z 3ma lyzeczkami cukru

moja mała blondi

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-11-08, 12:58   #955
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
przyznam szczerze że do końca nie wiem jak to jest. A dziecko bardzo szybko się nauczy ssać pierś. Gorzej będzie jak zaczną ząbki wychodzić
Chociaż z drugiej strony laktator jest polecany gdy nie możesz karmić piersią.
Powiem Ci jak się dowiem w szkole rodzenia czyli za jakieś 4 miesiące

idę robić tą odżywkę i zabieram się za puzzle.
Bo znowu TŻ przyjdzie i powie "co? za trudne"
będę za jakieś półtorej godz
Z laktatorem to jest tak,ze uzywasz np.jesli masz za duzo mleka,a malenstwo nie wypija wszystkiego i masz przepelnione piersi,jak wychodzisz gdzies na dluzej a dzieciaczka z Toba nie ma,to masz laktator ktorym odessiesz sobie mleczko zeby nie wyciekalo itp.
Przeciez malenstwo potrafi ssac juz w brzuszku,zaczyna ssac kciuka chyba w 13 tyg ciazy Tyle ze sutki,brodawki maja inny ksztalt i musi sie nauczyc "zlapac",no i sa delikatne wiec czasem na poczatku robia sie ranki :/

Aaa jeszcze odnosnie laktatora wlasnie wczoraj rozmawialam z kolezanka,urodzila 3 tyg temu i miala wczoraj maly zastoj mleka w jednej piersi,bo karmila malego tylko z jednej i zaczela bolec ja piers,dostala ponad 39 st.goraczki i mleko sie zatrzymalo Pomogly oklady z lisci kapusty,no i na zbicie goraczki brala paracetamol.
To tak zeby powiedziec ze laktator sie przydaje i drobna porada na przyszlosc w razie czego

Wrr puzle,raz probowalam ukladac z Tz bo on sie lubuje w takich po 3tys i 5 tys,ale znalazlam 2 kawalki i zrezygnowalam!!!
Tak jak w przypadku Axelli to nie na moja cierpliwosc :/
Ale za to uwielbiam wyszywac,i chyba musialabym zaczac dokanczac moje dzielo,bo pozniej moge nie miec czasu
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:06   #956
humpback
Zakorzenienie

cloche mój niemiecki leży i kwiczy. kiedyś był na poziomie zaawansowanym, a w czasie studiów w ogóle nieużywany został zapomniany w 90%.

Cytat:
Napisane przez cloche
bidak sobie nawet prania nie zrobi
no właśnie jak kiedyś wyjechałam, i mój mąż chciał zrobić pranie to stwierdził że resztki mydła w kostce można wrzucić do przegródki z płynem do płukania. i pralka się zablokowała w połowie cyklu. dobrze że umiał naprawić, to co zepsuł także o ile radzi sobie z większością codziennych obowiązków, to pranie go przerosło

i ja też ci dam nuna na mega pocieszenie

vil ja też lubię porządek. a jak wracam do domu, i widzę czasem męża przed komputerem a na około bałagan to zmieniam się w potwora i tak go dręczę, że biedny nie ma życia dopóki nie zapanuje porządek
Stary 2012-11-08, 13:06   #957
Atena564
Zadomowienie

Cześć
Godzina czytania i nadrobiłam
Dziś to ja już tylko będe siedziała i nic nierobiła, bo przepracowałam się dziś zabardzo, sprzątać mi się zachciało, myć podłogi, łazienkę , kuchnie , prać i smażyć w między czasie naleśniki.......teraz mi jest niedobrze i w brzuchu tak dziwnie- ciężko......miałam jeszcze wyprasować wczorajsze pranie, ale niedam chyba rady stać z godzinę przy żelazku!!!

Byłam dziś w rosmanie, no i wkońcyu dostałam ta oliwke o kórej pisałyście- zwiełam ostatnią z półki do tego kilka drobiazgów i oczywiście 60 zeta ubyło z portfela

Dziewczyny co zrobić by odżywić paznokcie??????w ciąży je dosłownie straciłam!!!!takich kruchych , łamliwych to niepamiętam czy kiedykolwiek miałam!!! już próbuje wszystkiego, odżywka z sally hensen, z inglota, z golden rose.....nic nieskutkuje i tylko zadzierają się i łamią
Moje paznocie wyglądają teraz tak jakbym je obgryzała do krwi Widać brakuje mi czegoś w organiźmie, ale czego???16 lis mam wizyte u ginki może poleci mi jakieś witaminy

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2012-11-08 o 13:08
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:07   #958
pearl87
Raczkowanie

ojej, rzeczywiście można czasem z tymi facetami oszaleć choć muszę przyznać, że mimo mojej marudności mąż się zrobił w tej ciąży znacznie bardziej cierpliwy. Ostatnio już leżymy do spania i mi się zamarzyły ogórki kiszone - ku mojemu zaskoczeniu od razu pognał do spiżarki, i przyniósł mi.. jednego ogórka na talerzyku na co ja oczywiście:"Ty chyba żartujesz" zamiast podziękować ale wziął to na klatę wcześniej to nie wiem jakby było, oboje lubimy na bieżąco się pozłościć
z tym, że teraz jak jestem na L4 (już się krwiak wchłonął), to mam ogromny problem z poczuciem bycia "do dupy" - właściwie do niczego się nie mogę zmobilizować.. a wcześniej raczej ja ogarniałam domowe rzeczy. Teraz jak patrzę na góry prania itp, warzywa z grządek nie pozbierane przez okno - od razu mnie bierze na spanie...
ale i tak teraz jest lepiej, może magia II trymestru zadziała i się z tego letargu otrząsnę

i jeszcze dziś mnie spotkała cudowna ulga - przyszedł wcześnie rano mięciutki biustonosz ciążowo/karmieniowy (ale z fiszbinami, innych nie lubię) i pierwszy raz od dłuugiego czasu moje piersi przestały cierpieć męki szczególnie, że dziś jedziemy na parę dni do Krakowa i nie mam pojęcia co bym zrobiła
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 13:12   #959
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
moja mała blondi

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk
Wrr puzle,raz probowalam ukladac z Tz bo on sie lubuje w takich po 3tys i 5 tys,ale znalazlam 2 kawalki i zrezygnowalam!!!
3000 i 5000 to już dla mnie hardkor. 1000 to max, i tak mnie zajmują na wystarczająco długo
Stary 2012-11-08, 13:12   #960
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ja na umowie o pracę pracuję od 8października, i już od 13 listopada będę szła na chorobowe Czyli przepracowałam jakby miesiąc, wcześniej 2 lata - ale na umowie-zlecenie. Niech tylko się czegoś doczepią Pracować - pracowałam realnie (sporo świadków ) , a że dostałam umowę i zaszłam w ciąże to już moja sprawa i szczęście
jak pracowałaś na umowę zlecenie w tej samej firmie to to się chyba jakoś inaczej liczy (że lepiej dla Ciebie)

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
sharp - my jutro kończymy 15 tc a zaczynamy 16
wiem będziemy juto świętować

ja tu sobie układam puzzle i się trochę zmęczyłam, idę do kuchni pewna że jeszcze nie ma 13 a tu 5 min do 14 TŻcik zaraz wraca a obiad jeszcze nie jest gotowy ale już robię coś na szybko

poćwiczyłam te moje 3 min i posmarowałam brzuszek i uda. W końcu miałam się smarować dwa razy dziennie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości