|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#73621 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
A została mi taka resztka.... Muszę się wybrać do biedronki u siebie jak będę w domu może jeszcze jakieś resztki się ostały, w końcu małe miasto. A jak nie to będę płakać.... co oni się wszyscy tak na nas uwzięli, najpierw rossmann, a teraz nawet biedrona
28.08.2012: zaczynam z CG ![]() ujarzmiam fale, dbam o włosy....zapuszczam? Edytowane przez justyna_ju Czas edycji: 2012-11-07 o 23:36 |
|
|
|
|
#73622 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam ten krem zielony biedronkowy w mojej wymiance kosmetycznej, jak potrzebujecie to napiszcie w moim wątku - nówka sztuka, nie ruszana, bo mi nie służy, a kupiłam z rozpędu jeszcze za starego składu
|
|
|
|
#73623 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Polowałam jeszcze na stary i u mnie już nigdzie nie było. Kupiłam do rąk ten nowy nawilżający taki niebieski i jest taki średni jeżeli chodzi o używanie na ręczne (jestem bardzo wybredna co do konsystencji i wchłaniania się kremów do rąk ten się lepi i długo wchłania...), na włosowo jest całkiem ok, ale ma parafinę więc i do zmycia sls potrzebny. Kascysko znalazła zamienniki: http://kascysko.blogspot.com/2012/10...o-wosow-z.html ale mnie składowo średnio pasują, gliceryna wysoko, polimery, ale pewnie i tak wytestuję
Edytowane przez Ignis00 Czas edycji: 2012-11-07 o 23:57 |
|
|
|
|
#73624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaż nie wiem czy nie wynajdę sobie jeszcze czegoś innego do testowania, bo niewierna ze mnie bestia jeżeli chodzi o kosmetyki Wyjątek stanowi Scandic i AiK - im zostanę wierna do końca życia chyba
|
|
#73625 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Możliwe
![]() Cytat:
Znam to trochę z autopsji. Jeśli ten Green Pharmacy też powoduje łupież i świąd, to jest za mocny. Cytat:
Joanny nie znam z praktyki, ale nigdy nie widziałam u niej niczego delikatnego. Z tanich szamponów jest Sanosan, potem Fitomed do suchych (wydajny). Z droższych szampony Biovax, moje ulubione (ale niezgodne z CG). Biovaxy bardzo mi przysłużyły, w połączeniu z wcierką Seboradin. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#73626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
1) szampon Timotei Organic Delight jest według mnie po prostu straszny! Akurat kupiłam go razem z Babydreamem, więc mam porównanie i Babydream jest o niebo lepszy (i trzy razy tańszy...). Wydałam na niego 15 zł i teraz się zastanawiam jak go zużyć Szampon ma takie działanie wysuszające, że nie tylko wysuszył mi na wiór włosy (nakładałam tylko na skalp), ale również rękę, którą myłam włosy Po chwilowym kontakcie miałam skórę na dłoni jak moczoną w wodzie z mydłem przez dwie godziny, musiałam natychmiast nałożyć krem do rąk, którego normalnie nie używam. Na włosy za każdym razem mocna maska na godzinę, bo inaczej nie byłam w stanie wbić palców między włosy. Co ciekawe, myłam włosy po całonocnym oleju nałożonym na żel lniany![]() 2) maska Treatment Wax Avocado jest według mnie genialna i zamierzam używać jej na stałe Nigdy nie lubiłam WAXów, ale ta jest super Włosy są niesamowicie gładkie i nawilżone, grzebień wchodzi jak w masło Jakbym użyła jakiejś bomby silikonowej![]() Oczywiście są to zupełnie subiektywne odczucia ![]() Ja też od wczoraj chodzę w wełnianej czapce I wycieniowałam włosy pierwszy raz! Mam teraz stopniowane, także już nie mogę się doczekać aż zmyję wszystkie świństwa nałożone przez fryzjerkę i ułożę po swojemu i pokażę wam efekty
Edytowane przez margitta Czas edycji: 2012-11-08 o 08:46 |
||
|
|
|
#73627 | ||
|
Zakorzenienie
|
st 94
jesusmarian chora byłam, w życiu was nie nadrobię!! ładne włoski widzę ![]() Cytat:
Trza by wzór ułożyć, np średnica/okres=0,5 i mierzyć :P ϕ / λ=0,5 ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#73628 | |||
|
Zakorzenienie
|
antymezis, czesterka , DMkAnia, Ag Rafka, Martek_ Bardzo Wam dziękuje
![]() Cytat:
będzie pięknie. Ja tu zajrzałam przelotem i zostałam (2 miesiące już ) A TŻ przyzwyczai się![]() Cytat:
piknie się podwijają. Foteczka najnowsza mile widziana wręcz wymagana![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#73629 | |||
|
Zakorzenienie
|
str 96
Cytat:
musiałabym domestosa walnąć :P co włos to zabawa ![]() Cytat:
pewnie już są ale zanim dotrę...Cytat:
yarrowia - pierdzielniczek
|
|||
|
|
|
#73630 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Wieki mnie nie było - życie. Mam jakiś ciężki okres, również włosowy. Nie chcą falować, ciągle walczę z łupieżem, ostatnio nawet po Pottersie, którym myję od dawna, miałam śnieg od razu Nie widzę różnicy, czy daje maski nawilżające, czy proteinowe, czy tez robię mixy i uzdatniam półproduktami - zawsze włosy mam spuszone. Jedyna zaleta - po olejach pięknie się błyszczą, odstawiłam lniany na rzecz orzecha laskowego i sezamowego (śmierdziuch). Dziś idę kupić nizoral. |
|
|
|
#73631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No tak...przekonują te zdjęcia A Amla to jaki olej??? Wnikający czy nie???
|
|
|
#73632 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja niestety w początkach dbania o włosy, zanim trafiłam na zakręcony i poznałam CG, szukałam pomocy na wątku olejowym i z rozpędu kupiłam tę na parafinie. użyłam RAZ i nie udało mi się jej zmyć, a w w tamtym okresie-przed uświadomieniem-myłam zawsze włosy dwukrottnie(dziwiłam się dlaczego cały dzień mam włosy wilgotne-a to była po prostu niedomyta parafina). Skutkiem tego stoi gdzieś z tyłu szafki do dziś(właśnie! czas ja wyrzucić, zrobi się miejsce na nowe )
|
|
#73633 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#73634 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A karmisz jeszcze? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ojejejejej....... inwazję beduinów widzę miałaś??? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pijasz alko? Bo bym Ci dała - dobrze prawisz Zachodzę w głowę, co mam zrobic ze sporą ilością odżywek z silkonami w mojej szafce?? Przeważają gliss kury, jest tez sporo ziaji... ![]() A, Justyna, gdzie kupowałaś Bingacze??? ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Oczywiście mam tę gold do jasnych, czyli akcja kubeł? A sezam, migdał? Macie jakiegos linka o tych olejach???
|
|
|
#73635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zdarza się jak zaserwujesz Caipiroskę to nie odmówię![]() ![]() ja przestałam patrzeć na to, że silikonowe i zaczęłam zużywać jako maskę przed myciem (wychodzi jej mi w sam raz na moje włosy ) biorę 4 łyżki badziewnej maski/odżywki i mieszam z 2 łyżeczkami oliwy (zastanawiam się, czy nie spróbować z arganowym) i to pod worek, podgrzane, ręcznik i na 30-60min. sezon grzewczy jest, nie uciekam od silikonów, a ostatnio już musiałam wywalić kilka odżywek sprzed CG bo im termin minął, to teraz zużyję to co jeszcze mam jakoś w miarę konstruktywnie ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- TU i TU są ogólne info o olejach od Myszki o migdale i sezamie też piszemi osobiście sezam nie podszedł, bo zapach mnie mdlił, a migdał jest w mieszance BD fur Mama, więc chyba mi pasuje
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-11-08 o 11:40 |
|
|
|
|
#73636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Yarrowia - 100 pkt za efekt kopernika Cytat:
witaj ![]() Powodzenia za przebrnięcie przez FAQ - ale owszem tam jest wszystko co potrzebujesz wiedziec na początek ![]() Polecam gorąco poszperac w dzienniku regeneracji i znalezc kogos o włosach podobnych w obsłudze - miękkie, sztywne itp. bo co do skrętu to chyba mojaś Ty = falo-pierdzielnik z rulonami będzie
|
||
|
|
|
#73637 |
|
Raczkowanie
|
ja też nie nadążam!!!
Uwielbiam chłodne dni. Wczoraj nałożyłam olej na włosy na noc, wstałam rano i chciałam zrobic rytuał włosowy, a tu z psem trza wyjść! no to czapka na głowę i nikt nie widział mojego smalcu :P ahahaha Co ja zrobię bez tego kremu z biedronki!??!! wypróbuję te od Kascysko... Pytanie do Częstochowy ostatnio jadąc miejskim zauważyłam na ul. Dąbrowskiego sklep z "kosmetykami z indii" czy jakaś taka nazwa?? Była któraś tam, może co do włosów fajnego dają?(czyt. sprzedają )
|
#73638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)Najlepiej chyba (i najtaniej) dodawać sproszkowanej amli do jakiegoś oleju (nie mam amli, ale tak robię z ecliptą-niestety tylko, gdy mi się przypomni-czyt. rzadko ). Chociaż ta Jiva ma prócz amli sporo dobroczynnych składników, więc może i warto wydać te prawie 60 zł....Link do olejów widzę już Katie podała.
|
|
#73639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na razie jestem zachwycona myciem sama odżywką... Dziękuje za linki Cytat:
![]() Czy sie myle czy w tym zestawieniu Myszki nie ma winogronowego?? Jaki to jest? Właściwie to tylko po tym od razu poczułam że go lubię...
|
|
|
#73640 |
|
Rozeznanie
|
Kiedys pisalyscie ze moje wlosy moga nie rosnac bo sie krusza no i radzilyscie mi zebym zabespieczala koncowki np jedwabiem i tak sie zastanawiam czy wybrac jedwab biovax l'biotica czy wybrac l'biotica serum wzmacniajace a+e doradzicie cos ?
|
|
|
|
#73641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- teraz zabezpieczam jedwabiem z l'biotica, mam też jedwab z artise. oba są w porządku i widzę poprawę
|
|
|
#73642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To w takim razie kupie ten jedwam narazie z l'biotica skoro mowisz ze dobry mam nadzieje ze wreszcie zobacze roznice w dlugosci moich wlosow |
|
|
|
|
#73643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#73644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje standardowe myjadło to Kallos Latte Serical, ale akurat mi "wyszedł" i nie zmywałam jeszcze nim tej maski (samego oleju mi nie domywał, ale tutaj być może dałby radę, bo tego oleju jak na moje włosy to jest tutaj kapka
|
|
|
|
|
#73645 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#73646 |
|
Rozeznanie
|
Hej, mam nadzieję, że ktoś tutaj będzie w stanie mi pomóc. Otóż nie wiem jaki mam typ włosów - kręcone czy falowane? Całe życie myślałam, że jestem kręconowłosa, ale jak czytałam (a czytałam dużo, inaczej nie prosiłabym Was o pomoc!), to chyba jednak mam fale. Np. włosy nie kręcą się od nasady, ale dopiero przy uszach. Pomóżcie mi określić mój typ.
![]() Mam nadzieję, że pytam o to w dobrym miejscu, jeszcze uczę się Wizażu. ![]() Plus jeszcze pytanie: naczytałam się, że im lepiej pielęgnuje się włosy z tendencją do kręcenia i falowania, tym bardziej się one zawijają. U mnie jest odwrotnie - im włosy są w lepszym stanie, tym bardziej się prostują. Nie są obciążone.
|
|
|
|
#73647 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje dziewczynom ktore mi opisaly swoje sposoby na reanimacje..w sumie kazde z nich probowalam
wiec nie wiem w czym tkwi problem jesli po myciu sa bardzo fajne a kolejne dni tylko zwiazac...
|
|
|
|
#73648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kupiłam na DOZie wodę utlenioną w psikaczu, wylałam zawartość, odparowałam i mam psikacz za 2zł :P Tobie to poleciłabym SuperSoaker (DMka linkowała, jest w blogu Volyovej) - ugniatasz włosy póki jeszcze ociekają wodą, w wannie (nad wanną) i dajesz im spokój. Jeśli masz cierpliwość to za kilka dni urodzi się wpis na moim blogu o technikach stylizacji zebrane do kupy, będzie moja wersja Soakera też |
||
|
|
|
#73649 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
|
|
#73650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeden z tych momentów kiedy się cieszę że nie mam faceta? ;] |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

A została mi taka resztka.... Muszę się wybrać do biedronki u siebie jak będę w domu może jeszcze jakieś resztki się ostały, w końcu małe miasto. A jak nie to będę płakać.... co oni się wszyscy tak na nas uwzięli, najpierw rossmann, a teraz nawet biedrona

Polowałam jeszcze na stary i u mnie już nigdzie nie było. Kupiłam do rąk ten nowy nawilżający taki niebieski i jest taki średni jeżeli chodzi o używanie na ręczne (jestem bardzo wybredna co do konsystencji i wchłaniania się kremów do rąk ten się lepi i długo wchłania...), na włosowo jest całkiem ok, ale ma parafinę więc i do zmycia sls potrzebny.
Wyjątek stanowi Scandic i AiK - im zostanę wierna do końca życia chyba 
Oprócz tego skłonność do tłustego łupieżu, ekstremalnego świądu itd.
Szampon ma takie działanie wysuszające, że nie tylko wysuszył mi na wiór włosy (nakładałam tylko na skalp), ale również rękę, którą myłam włosy
Po chwilowym kontakcie miałam skórę na dłoni jak moczoną w wodzie z mydłem przez dwie godziny, musiałam natychmiast nałożyć krem do rąk, którego normalnie nie używam. Na włosy za każdym razem mocna maska na godzinę, bo inaczej nie byłam w stanie wbić palców między włosy. Co ciekawe, myłam włosy po całonocnym oleju nałożonym na żel lniany

Oj łatwo mi było na początku je olejować, wcierać odzywki, nie suszyć itp., bo były króciutkie 
piknie się podwijają. Foteczka najnowsza mile widziana wręcz wymagana

Bo bym Ci dała - dobrze prawisz
wiem, zeby nie robić tego na sucho ale nawet po nałożeniu czegoś na włosy i po umyciu czuję, że będę musiała wyrwać sobie tyle włosów