|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
jak chce pociumkac cos to woła MAMA 9i kieruje sie do smoczka ![]() no i wczoraj wypila pil kubka mleka krowiego z miodem Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-11-09 o 12:55 |
|
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
chelsea a o co Ty masz mieć stymulacje, jak Julek wyszedł bez wspomagaczy?
Castagnus zbija prolaktne, paru dziewczynom ze staranek udało się zajść w ciąże po nim. A jest ziołowy, lżejszy od bromka. |
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
W dzień generalnie daję UU w takiej porze, kiedy może to uchodzić to za posiłek/przekąskę i usypiacz
![]() A zuo to u nas np ząbki ![]() Jak zje śniadanie, obiad, deser i kolacje to nie wiem kiedy ja miałabym mu podać UU jeszcze ze 4 razy dziennie. ![]() A po jedzeniu posiłków, to UU wg mnie właśnie jest do pociumkania |
|
|
|
#1924 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() -uuu to ostro musial gdzies zahaczyc, ze az sie krew polala, ucaluj go -no po tylku, po tylku, tylko on uwaza, ze to moja wina, dzis z rana kolejna sprzeczka, tym samym dalej sie nie odzywamy ![]() Cytat:
Super, ze dreny siedza tam, gdzie siedziec powinny. Co do frontu... o Tzcie napisalam wyzej Shirce, Wiki troche kaszle, ale w przedszkolu, u Zuzi widze swiatelko w tunelu. A wczoraj miski nie byly potrzebne, wiesz chyba Wiki z tego wyrasta albo ten kaszel jeszcze nie jest na tyle slilny. Obym tego nie napisala w zla godzine. Widze, ze u Ciebie cos jak u mnie...jedno wyzdrowieje, to drugie sie rozklada... Ty masz nianie dla Hani, tak? Jestes fanka Tchibo? Bo ja lubie ten sklep i latte smakowe u nich. Wczoraj sobie kupilam czapke i rekawiczki. Tylko czasem te ceny... |
||
|
|
|
#1925 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najdłużej się karmimy koło południa. Wtedy je i je, aż w końcu zasypia i ma swoją drzemkę ![]() A wieczorem kiedyś zawsze było długo, a teraz króciutko. Bo albo je i zasypia w połowie, tak jest zmęczony , albo possie, odrywa się, chwilę tak leży z otwartymi oczkami i w końcu sobie zasypia na rękach. Jakoś nie jest głodny wieczorami. Cytat:
A propos chusteczki, to Tymek jak widzi chusteczkę hig, to mi ją do nosa przykłada. Bo ja wiecznie ma taki nieduży katar. Cały rok bez przerwy od wielu lat. I chusteczki są w częstym użyciu. Ale żeby było weselej, to wczoraj męża zaszokował lekko. Bo upadał mi taki wacik kosmetyczn, a Tymek go natychmiast podniósł i sobie do oka zaczął przykładać. Tak, jak ja, kiedy zmywam makijaż wieczorem Gorzej, ze codziennie rano patrzy, jak się maluję. Aż strach pomyśleć, co niedługo będzie chciał robić ![]() Cytat:
- no tak... im więcej dzieci, tym weselej się robi zawsze coś zdrówka dla Hani w takim razie teraz!Cytat:
Jeszcze mi się o polarkach przypomniało. Bo tak zachwalałyście te z h&m, ze poszłam poszukac. Ale nie było tych szarych ani nawet niebieskich. Były tylko takie pstrokate Najpierw mi się nie spodobały, ale jak przymierzyłam Tymkowi, to nawet fajnie wyglądało i wzięłam. Bo jakość ma fajną. I jest cieplutki. Szkoda tylko że tych szarych jakoś nigdzie nie ma
|
|
#1926 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A podawałaś dziewczynom przy infekcjach leki typu clemastinum czy aerius - takie na alergie? Oby wyzdrowiały a Antos nie przejąłW tym tygodniu Hania pod opieką tżta, bo do końca tygodnia ma zwolnienie na nogę co to sobie rozwalił, a tak to moja mama przyjeżdża. Fanką może nie, ale z kupionych rzeczy jestem zadowolona, choć czasami ceny mają zdecydowanie za wysokie, tak jak napisałaś. Ostatnio Majce śliczą chustkę na szyję kupiłam (tą co ma na zdjęciu w k.) latte jeszcze nie próbowałam. Fajne mają rzeczy do kuchni i w sumie takie co to nie są niezbędne, ale życie umilają i pomagają. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie się dowiedziałam, że moja babcia ma początki Parkinsona
|
|
#1929 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ucałowany już -oburzył się ![]() takkk Twoja winna ![]() Cytat:
|
|
#1930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() - spostrzegawczy chłopak no wiesz, teraz przeciez i dla mężczyzn są kosmetyki kolorowe ![]() - ojj tak nie nudzę się i dziękuję Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2012-11-09 o 14:11 |
|
|
|
|
#1931 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
świetne poczucie humoru ![]() mały padł pół godzinki temu, dziś jedziemy do znajomych na weekend i będą maluchy, jeden 2 msc, druga 10msc no i mo=ój rozrabiakanie chce mi się nic, obejrzę sobie lekarzy na tvnplayer
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Pokaż Tymka w pstrokatym polarku Ojej, to przykre ![]() Ale jak wcześnie wykryte, to pewnie da się jakoś łagodzić objawy choroby?
|
|
|
#1933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby się wszystko ładnie pogoiło
|
|
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko teraz mnie jakieś choróbsko dopada (koleżanka z pracy mi sprzedała bakcyla ) i muszę uważac, żeby dzidziusi nie zarazić
|
|
|
#1935 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Dziękujemy wszystkim ciotkom/kunom czy kocicom za Haniowe komplementy. ![]() ![]() Apropo zwierząt to Hania uwielbia avatary Mamad, Koliny i Elliki. Nawet z bardzo daleka dojrzy koty i woła "Agni" (Alex, kot rodziców), albo wydaje z siebie przeciągnięte mniaaaam (miał). ![]() Widzę, że dzieciaki zbiorowo miały kiepskie noce, u Nas podobnie. ![]() Lili, jaka współpraca - pozdrowienia dla Radka.JustPi, dobrze że na wizycie kontrolnej wszystko ok. A jak tam buty dla Hani, który model wybrałaś? ![]() Brumku, jak to nigdzie nie ma, na allegro są! ![]() Shira, całusy dla Żbika. ![]() Chelsea, a te wszystkie wspomagacze są już konieczne? Może najpierw popróbujcie bez? (przecież to sama przyjemność) Takie rzeczy po ciąży lubią się wyregulować i w ciążę zachodzi się bez problemu. Trzymam mocno kciuki za starania. ![]() Natka,ładny numer teściowa wywinęła ![]() Moje dziecko mnie zadziwia. Dzisiaj robiąc śniadanie widzę jak wchodzi do kuchni z moimi dwoma kapciami. Wyciągnęła do mnie rączki i mówi "posie" (proszę).
|
|
|
|
#1936 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to zdrówka, to jakąś dawkę uderzeniową sobie zapodaj już mi się nie chce pracować a jeszcze godzina....---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
-ostatecznie takie http://eurobuty.com.pl/pl/p/Primigi-...26-5988277/550 w sklepie mierzyłyśmy wersję granatową i ten model najbardziej przypadł nam do gustu. Może nie do końca kolor mnie zachwyca, ale stwierdziłam, że nie ma co dopłacać 70zł do szarego czy fioletowego i czekamy na przesyłkę - już widzę jak Cię tym rozwaliła Hania ostatnio przychodzi i mówi "oć" i to chyba jest choć i wczoraj jak się kąpały było myju myju.... czyli zaczyna co raz więcej powtarzać |
||
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1938 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -Dokladnie, nigdy nie wiadomo co z tymi rzeczami z kontenera robią... -To chyba Carmela jutro już jedzie ![]() Cytat:
-Hmm mi wszystko co wystawilam zeszlo. Może ze dwie rzeczy wystawialam 2 razy. To akurat byly rzeczy na zimę, może dlatego ![]() -Zostaw ich i wyjdź gdzieś sama ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
A czym Ty się zajmujesz, że pracujesz na autocadzie? ![]() Wczoraj chcialam trochę męża odciążyć i sama pojechalam auto odstawic, parking strzeżony mamy jakieś 500m od domu, nioslam Domka, zgrzewkę wody mineralnej i 2 siatki z zakupami i chyba trochę przegielam Zawsze to Tż odstawia auto i przynosi wodę, chyba tak będzie musialo zostaćAle już lepiej, dzisiaj boli mnie już "tylko" kręgoslup ![]() Cytat:
Bierze moj tusz do rzęs i probuje go sobie wsadzić do oka ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Przykro mi ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1939 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Natko-a gdzie kupiłaś płaszczyk i za ile?
Ale śliczna Cytat:
![]() Super sztuczka Cytat:
Też jestem ciekawa, co u Neroli- zniknęła na dobre. Cytat:
Cytat:
Sprzedaż rzeczy również mi nie wychodzi.... ![]() Witam. Pozostało 12 dni ![]() Brumciu , Aga- faktycznie słusznie zauważyłyście, że jakiś pesymizm bije z moich postów... po prostu jestem TROCHĘ przerażona tym wszystkim co przede mną, ale musi być dobrze i faktycznie zamiast się cieszyć, to przeżywam i przeżywam.... Patik-a kiedy rozpoczynacie remont? |
||||
|
|
|
#1940 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1941 |
|
Wtajemniczenie
|
żegnam się, imprezowy weekend przed nami
za godzinkę wyjeżdżamy bardzo się cieszę na ten weekend ![]() pewno mi zejdzie zanim Was nadgonię po tych 3dniach.... ![]() w przyszłym tygodniu idziemy na szczepienie i tak myślałam i myślałam przy tych Waszych szczepiennych rozmowach, bo nie pamiętałam czy to płatna była czy nie, a to kolejna dawka Prevenaru, ale uff okazało się, że jak dzieć zameldowany w Kielcach to bezpłatna
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-11-10 o 08:45 |
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka z moim tż to ładu nie dojdziesz, konkretnego terminu nie ustalisz. Aktualnie stanęło ze po niedzieli. Ale to jeszcze od mojego taty zależy, bo ona ma to robić, w niedzielę będziemy z nim ustalać kiedy by mu pasowało.
Mam nadzieję że jednak do końca przyszłego tygodnia już będzie po remoncie ( od razu będe miała na święta już poprane i posprzątane ) i zobaczymy się w szpitalu jak już Mateusz będzie na świecie p.s. mój brat urodził się 21.11 tak jak masz termin. Mówiłam Ci? Alibany wiesz z ciuchami to mi ciężko idzie na all. Ostatnios przedałam książki, nową lampkę ikea ( nowa, zafoliowana a ja głupia oddałam za 13 zł. W ciągu 5 min od wystawienia poszła), strój mikołaja sary z zeszłego roku. Nie daję wysokich cen, i kup teraz. Raz sie bawiłam z licytacje i źle na tym wyszłam, pare rzeczy musiałam oddać za grosze ( kurtkę sary z 1zł) bo nie miałam ceny minimalnej. Na faceb troche sprzedałam. W sumie, już 350 zł zarobiłam
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na allegro również dużo sprzedałam.Sprzedałam b.dużo swoich ciuchów ok 5 kurtek zimowych i ciuchy B. ogólnie wszystko co wystawiłam to sprzedałam nawet ten drogi kombinezon za 169zł
|
|
|
|
|
#1945 | ||
|
Zakorzenienie
|
kochana jesteś
Cytat:
Cytat:
Ty chociaż 350zł zarobiłaś, a ja 0zł. ![]() Byłyśmy na spacerku wieczorkiem - ciepło nawet. |
||
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka CHYBA ost dzień skorpiona
|
#1947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a za starania nadal kciuki. Witam sie po pracy - zmeczona. chyba sie wypalilam. Wypisalam wniosek o urlop, pierwszy tydzien grudnia i opieke na Marysie na 19 bo mamy szczepienie. TZ siedzi na necie szuka auta - lepiej niech znajdzie, bo bedzie autobusem do pracy jezdzil a dla niego to kara najgorsza z mozliwych. Ja muze miec auto bo mam kiepskie polaczenie do pracy i musze zawiezc Mery do zlobka i ja odebrac - wiec auta mu nie oddam. Malo tego moje dziecko ma chyba znow katar - nie ma co sie dziwic, jak babcia ja wczoraj wziela na spacer po spaniu i nie przewinela i dala butle picia, moje dziecko przesikalo sie na maxa juz mi sie nie chce do niej gadac... ehh Zaciskam zeby i juz, bo wie ze bede na pewno potrzebowala jej pomocy. zycie....
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Poszukujemy pieska mądrego, jakiegoś małego labradorka albo psa bernńskiego, jako prezent pod choinkę dla dzieci, nie macie może któras, lub nie wiecie czy ktoś nie chce sprzedac? Tylko tak na trasie poznan wrocław, żeby nie jeździć po całej Polsce. Przeglądaliśmy ceny, i niektóre to 2000 zł i wyżej wiec odpada. Coś w rozsądniejszej cenie
![]() Karolek spi w lóżeczku, ciekawe jak długo. Ostatnio na dobre zagoscił w naszym łózku |
|
|
|
#1949 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie, szkoda gadać...
alibany dzieki za namiary! No ja zrobie coś jeszcze chcesz ?(ja Sarce biore namiot blondynka a ty? Cytat:
A tak serio do te wszystkie specyfiki to to samo co dla ludziów, tylko żeby weterynarz mógł sprzedawać maja dopisane VET (i kosztują 3x tyle co w aptece) Cytat:
![]() Cytat:
Jak cos to daj znac, pomogę Wam jakiegos poszukać. |
|||
|
|
|
#1950 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do psów, to polecam schronisko. Jest wiele ślicznych szczeniaków. Nuta ma teraz pół roku i jest przekochana. Kundel, trochę powyżej kolana (jest dwa razy większa niż była, jak ją przywieźliśmy). Nie zamienię jej na żadnego rasowego
. A ile kłaków gubi.... mogłabym drugiego psa ukulać. ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- O patrz Carmela o tym samym pomyślałam .Co prawda było trochę strachu o psa, ale i tak polecam schroniskowe
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

A jak się przytula to już raczej bez piersi w buzi. Nie pociesza się piersią ani nic z tych rzeczy. A, tyle że usypia często w ten sposób.
jak chce pociumkac cos to woła MAMA 9i kieruje sie do smoczka 

ehh biedna Ty 
ale innych objawów brak, więc stawiam na zęby, ewentualnie trzydniówkę, ale to się jutro wyjaśni jak wysypka się pojawi
a Antos nie przejął

Zakończone: 2

Szacun!
zębole