|
|
#751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
tam gdzie rodziła, jest doradca laktacyjny, ale w czasie mojego pobytu zajrzała do sali tylko raz i akurat mnie nie było ![]() Cytat:
|
|
#752 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja byłam przekonana że w szpitalu ktokolwiek cokolwiek powie
|
|
#754 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Doradca laktacyjny, hmmm pięknie brzmi i tyle. Najbliższa poradnia w Chorzowie - 10 km. Jak zadzwoniłam to usłyszałam, żed jest tylko dla rodzących u nich (bo to przy szpitalu). Miałam nawet pisać skargę do portalu okarmieniu, na którym znalazłam adres ale czasu brak. Chcialabym chodzić na taką grupę wsparcia. Bo tego mnie najbardziej brakowało. Teraz chyba z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że ja chyba miałam depresję poporodową. Chwała, że zdawałam sobie z tego sprawę. Teraz jest znacznie lepiej ale na poczatku siedziałam i wyłam. Dzicka się bałam i panicznie bałam się, że coś mu się stanie. Spokojnej nocki. Ja dziś padam. Mały ma ciężkie dni. Chce żeby poświęcać mu całą uwagę. Więc śpiewam, gadam, robie głupie miny, tańczę i wiele innych aktywności a potem nie mam jak mleka przygotować bo Maciek się sobą nie zajmie ![]() ZMykam, bo następne karmienie o 2 a czas leci... dobranoc. Odezwę się pewnie po weekendzie bo nie wiem jak z czasem gdy zostanę sama w weekend z Maciusiem. No i dziękujemy za miłe słowa pod adresem Maciusia. Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-11-09 o 22:01 |
||||
|
|
|
#755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- my mamy porządniejszą ale to akurat nic nie znaczy
|
|
|
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u nas może ten upadek zbiegł się z wyczerpaniem baterii... w każdym razie bardzo się cieszę że działa, bo nie mam za bardzo jak robić zdjęć jak nie ma męża-w jego telefonie jest dużo lepszy aparat niż w moim
|
|
|
|
|
#757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko nie znałam tego skrótu
|
|
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po jakimś miesiącu mi przeszło, ale przez te pierwsze tygodnie prosiłam męża i mamę, żeby nie zostawiali mnie samej z dzieckiem ![]() :p rosi:Potem się oswoiłam z sytuacją, ale te początki były bardzo trudne.
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Scorpionku teraz już będzie tylko łatwiej
|
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj Emil usnał jak zwykle po 19 i spał do 4 a dziś zasnął tuż przed 19 i przed chwilą się obudził
z dzieckiem to nigdy nic nie wiadomo a już miałam nadzieję na jakaś stabilizację
|
#761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pięknie dziękujemy za życzenia!!!
![]() Cytat:
G*** ją to obchodzi!!! Mam bojowy nastrój, bo mnie właśnie babcia wkur*** Cytat:
za Jasia, ale przyrost chyba jest ok...Cytat:
Dziewczyny, zmykam na weekend!!! |
|||
|
|
|
#762 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale zwrócę na to bardziej uwagę.Aga, a jaką kaszką ? Bo ja podaję raz dziennie mannę i właśnie na noc, to jest mega gęste. Takich efektów nie dawała żadna inna kaszka, jakaś ryżowa czy coś. Może spróbuj. Aga, może polewałaś ją wrzątkiem?:P Albo była śpiąca? Cytat:
![]() Cytat:
Ja też uważam deklarację za głupawy pomysł.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie Karolka, ale odp. Kaszkę teraz podaję w miseczce i karmię łyżeczką, mieszam z wodą. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chciałabym nie naduzywać swojego prawa, ale przecież nikt nie może mi nakazać karmienia przez x czasu, na zyczenie, prawda?Zapomniałąm Ci kiedyś odp. w sprawie tej platformy - chodziłam kiedyś na siłownię i tam była ta platforma, często się na niej wibrowałam :P i powiem Ci, że strasznie telepało, aż mi mózg trzepało, uważam, że to działało, ale czy na pewno ? Nie wiem. Cytat:
Dobrze Skorpionku, że już jest lepiej. Początki zwykle bywają trudne. Dobrej nocy dziewczyny ! Dzień zaliczam do w miarę udanych. Szkoda, że tż wrócił od rana dopiero o 22.... cały dzień ręce pełne roboty. |
||||||||||
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Pumas mój jeszcze nie wrócił a jest w pracy, od godz. 8 rano. (Przynajmniej tak mi mówi
Z tą godziną na karmienie to jest jeszcze jedna sprawa: w przyjaznych, prorodzinnych firmach chyba trochę się przymyka oko na to, czy to rzeczywiście na kp czy nie Uznaje się, tak po cichu oczywiście, ze młoda mama i tak ma ręce pełne roboty i pogodzenie pracy zawodowej (nawet w tym zmniejszonym wymiarze) i opieki nad dzieckiem, to i tak wyższa szkoła jazdy. W naszym porypanym kraju i tak ze wszystkim jest pod górkę: brak polityki prorodzinnej, mało elastyczne rozwiązania na rynku pracy, dyskryminacja kobiet na rynku pracy.. czy ta godzina to taki luksus biorac pod uwage, że wracamy do pracy gdy dziecko ma ledwo 5 miesięcy? Nie sądzę.
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-11-09 o 23:52 |
|
|
|
#764 |
|
Zadomowienie
|
Nadal nie mam czasu na bieżące nadrabianie i jutro pewnie wlece dopiero wieczorem na chwilkę, więc zawiadamiam, że Sara konczy dziś 4 miesiące!
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
jestem w domu!!!!!!!!!!!!!!!
ale tz mi zepsul klawiatre od lapka i nie wiem jak ja teraz bede pisa!!!! |
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek - wcześniej o czymś zapomniałam. Skoro Rozalka tak marznie, to może zamiast przesadzać ją do spacerówki lepiej kupić dużą gondolę?
Ponieważ jednak niedługo może się z tej gondoli wychylać i będziesz musiała wyciągnąć spacerówkę, to nie warto kupować wózka nowego i drogiego. Nie namawiam Cię, bo nie wiem, czy sama bym się na to zdecydowała. Zwłaszcza, że Rozalka jeszcze się w wózku mieści. Przemyśl to. Jeśli jednak nie chcesz kupować wózka, który być może posłuży miesiąc, to polecam zakup śpiworka ocieplanego owczą wełną. Mam ten http://allegro.pl/ekskluzywny-cieply...716315843.html ale na all jest znacznie więcej. |
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#768 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, ale malutka na pewno szybko się przyzwyczai i zacznie robić postępy. Cytat:
Czemu Cię zbeształa? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fantastyczny tort. Phdwao - wydaje mi się, że przyrost jest dobry. Gorzej z alergią, a żeby za miesiąc wprwadzić zupki, to przecież najpierw musisz wprowadzić pojedyncze składniki. Ciastek - na początku nie podaje się jednego dnia jabłka, a następnego marchewki. Co prawda w BLW jest inaczej, ale nasze córeczki są jeszcze malutkie. Cytat:
Cytat:
Skorpionku, Irmusia - Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-10 o 01:39 |
||||||||||
|
|
|
#769 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny.
Nie dam rady Was nadrobić ![]() Przeczytałam o Pumas i deklaracji o karmieniu... zrobiłabym tak jak któraś napisała - po 3 miesiącach rzuciłabym na biurko zaświadczenie o karmieniu. Swoją drogą mało to prorodzinne... u nas w firmie spokojnie do roku czasu a nawet i dłużej można sobie skracać czas pracy Wkurzyłam się wczoraj bo mi matka coś wspomniała, że od września Tusk chce wprowadzić macierzyński roczny... Co za patafian... kuźwa jakby nie mógł tego zrobić wcześniej normalnie załamka, nie sądzicie? mogłybyśmy sobie spokojnie rok z dzieciakami posiedzieć, nie musiałabym się martwić czy nauczę Mikołaja w porę jedzenia innych rzeczy niż mleko zanim wrócę do roboty![]() A teraz się stresuję. Zaczęłam mu już wprowadzać powoli jabłuszko... Wiem że to może trochę za wcześnie i pewnie tak jest bo dziś się całą noc męczył i od wczoraj po południu nie ma do tej pory kupy teraz bidulek odsypia. EhhhMoże powinnam raczej zacząć od gotowanej marchewki? Może jest łagodniejsza niż jabłko? Od czego Wy zaczynacie? ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
trzeba się wspierać w końcu, nie?---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
Kupcie sobie coś takiego: http://allegro.pl/nuby-gryzak-do-pod...706395112.html Koleżanka mi poleciła. Zamówiłam i czekam na dostawę. Myślę że może się przydać i sprawdzić - mój Miniek za nic nie chce korzystać z gryzaków. A jabłuszko chętnie dzydza dostanie takie coś do łapy i liczę na to, że się sobą zajmie przez chwilę
|
|
#770 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(praca na umowę o dzieło na wychowawczym u tego samego pracodawcy jest możliwa wg prawa, ale nie może kolidować z opieką nad dzieckiem )ale mój szef nie idzie wszystkim pracownikom tak na rękę - właściwie to muszę przyznać, że wypracowałam sobie dobrą pozycję w firmie, chyba jak żaden inny pracownik. No ale ja to osiągnęłam naprawdę ciężką pracą, bo to co wyczyniali moi podopieczni w tej firmie to czasami przekraczało wszelkie pojęcie a i zdarzało się, że ocierało się o działanie na szkodę firmy... Ciężko teraz o dobrego pracownika to i szefu docenia moje zaangażowanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a to psuja TŻ Cytat:
Oj trzeba szybko inwestować w dobry odkurzacz ![]() a czaimy się z małżem na roombę, tylko wydatek spory...
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Ale mam zakwasy w udach jak ide ti mam wrazenie z emi sie na boki wyginają nie pochwaliłam sie wczoraj rano wykonałam te cwiczenia z E Ch ale wytrzymałam 26 minut i padłam. Tyle ze sumiennie kazde powtorzenie robiłam. No a dzis efekty ![]() wiec dzis te odpuszcze a zrobie inne Wanilka wiesz ze na plytce od Ciebie sa 3 filmiki do cwiczenia? pewnie dałas mi soecjalnie zebym sie wkoncu za siebie wziela![]() ![]() mala jakby mniej tych krostek miala..... i plamek juz niema..... chyba to od jabluszka. I neiwiem czy dzis podawac Jej jeszcze czy czekac az zejdzie i podac drugi raz by zobaczyc czy to od tego?? ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- nadrobie Was za chwile, bo musze cos zjesc , wczoraj nie jadlam nic po 18
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za wszystkie wczorajsze posty! Macie racje waga zla nie jest, lekarka sparwdzala to jest ok. 50 go centyla, no a z ta alergia mam nadzieje ze przejdzie to a nie sie rozwinie, ja alergii nie mam, tz tez nie wiem moze skora dojrzeje i nie bedzie taka wrazliwa.
Wanilko nie wyrzycaj sobie, widze ze to prybieranie zwalnia juz u wielu dzieci, podejrEwam ze cos przybral zobaczysz u lekarza |
|
|
|
#773 | |||||
|
Rozeznanie
|
Odebrałam wyniki morfologii i nie wiem co myśleć... Limfocyty powyżej normy, neutrocyty poniżej... Pozostałe wszystko w normie, no może leukocyty też nie bardzo, bo przy dolnej granicy....
![]() Byłam na zakupach, m.in. w rossmannie i są tam chusteczki te zielone w promocji 6x64szt. za niecałe 27zł ! Cytat:
Co do podnoszenia, to teraz już tak. Jeszcze kilka dni temu Adaś położony na brzuszku od razu darł się i leżał plackiem. I nagle z dnia na dzień i to całkiem przypadkiem (bo położyłam go na brzuchu po kąpieli, żeby mu plecki posmarować) podniósł główkę dość wysoko. A w innych pozycjach już wcześniej trzymał dobrze główkę.Cytat:
Cytat:
Ale myślę, że mała szybko się wyćwiczy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla takich maluchów normy są inne. U nas było chyba podobnie (teraz nie sprawdzę, ale tak mi się kojarzy). Pediatra stwierdziła, że na tym etapie to jest ok
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z mojego domku
![]() (iezko bedzie mi pisa bo zepsla i sie ta literki pomiedzy x i b wie zamiast jednej bede wstawia( nawias (hyba bo nie wiem jak pisa(.... |
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
no bo wylal kawe na klawiature osiol jeden
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Fajnie, że piszesz, ale niedawno kupiłam 3 sześciopaki w Realu, więc mam zapas do stycznia albo lutego. Powinnam zrobić do czerwca? ![]() * Malwina - Paula mi przypomniała, że moja w czasie niechęci do podnoszenia w łóżeczku, na przewijaku po kąpieli (w czasie masowania placków) była bardziej chętna do ćwiczeń. |
|
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
jedziemy dzis do tescow by nie przyjezdzali jutro
bo maja zamiar sie zwalic całą rodziną wiec wole jechac na 2 godizny tam, niech juz strace. I wrocimy a oni by siedzieli u nas pol dnia tak wiec musze gotowac obiad dla B i posprzatac . Nie mam czasu nbadrobic pozniej to zrobie
|
#780 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
kolejna noc z karmieniem co 3 h, ja nie wiem co sie dziejedziś młodego nie zważę bo przychodnia do której chodzimy jest w weekendy zamknięta a nawet nie wiem gdzie mam przychodnie dyżurująca, muszę się dowiedzieć na wszelki wypadek... tak więc ważenie przekładam na poniedziałek dziękuje za wszystkie słowa wsparcia Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-11-10 o 10:13 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

i z tej okazji 

góra (rączka prawa i główka lecą w prawo a nóżki w lewo) 

Trzeba być sierotą, żeby nie wpaść na to, że czasem baterię trzeba naładować 

za Jasia, ale przyrost chyba jest ok...

Trzymasz ją jak przy butelce tylko w bardziej siedzącej pozycji?
, chciałam sobie odświeżyć wszystkie apaszki to teraz mi jadą czadem![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)