Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2452 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-07, 09:35   #73531
konspiracja
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Tve:

ma silikon w składzie a umyłam odżywką. niech się włosy zabezpieczą

Jam macie gdzie blisko biedrę, to polecam, fajny ten balsam i ma świetny zapach. A kosztował chyba 9 zł, za wielką butlę.
No tak, znowu zakupy...
Jak mus to mus

Dziewczyny dodoajecie mocznik do masek??? JAk wrażenia?

Ja jestem zadowolona, tylko nie wiem czy to mocznik czy miód...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 09:56   #73532
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Jantarka przy regularnym stosowaniu (po 2 x dziennie) męcze już drugi miesiąc i 1 buteleczka starcza mi na kurację (choć wydobywanie płynu z butelki jest okropne). I polecam męczenie się z nim bo mi naprawde pomaga (w torebce nosze i w pracy już wiedzą, że muszę w ciągu dnia wyskoczyć i się nasmarować)
A zapaszek i mi się podoba - właśnie taki delikatny
jak stosowałam to najpierw od razu go przelałam do buteleczki z porządnym psikaczem (np. po Lotos Rosa we włosach) i po prostu trzymałam w miejscu osłoniętym od światła nie wyobrażam sobie aplikacji z tej ich oryginalnej butelki...

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez zyskowa Pokaż wiadomość
Próbowałam wydobyć dzisiaj skręt, ale do końca nie wyszło. Nie wiedziałam, że to będzie takie trudne. Czuję się nieuczesana i tak dość nieswojo
Przepraszam za estetykę zdjęcia
na początku tak będzie, ale im dalej w las tym lepiej znajdziesz swoj sprawdzony zestaw kosmetyków i zdecydowanie więcej niż "nieuczesanych" dni będzie dni "uczesanych"

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Mnie się gdzieś zdążyło zakodować, że mokrych włosów się nie prostuje, nie powiem, żeby mi się to podobało, bo i na moich włosach na sucho nie było efektu... Ale dostałam lekcję poglądową od fryzjerki i już wiedziałam, czym się to kończy, więc nie kusiło
Mam gdzieś w łazience prostownicę, ale od nawrócenia w czerwcu zeszłego roku nie użyłam jej ani razu A najśmieszniejsze że ścięłam wtedy włosy z długości za pas do poziomu brody, właśnie po to by łatwiej je prostować Wróciłam od fryzjera, zasiadłam do kompa i jakoś przez Google trafiłam przypadkiem tutaj - i było po ptokach
Uwierzyłam, że moje idiotyczne, paskudne i wstrętne kudły mają jeszcze szansę wyglądać bez prasowania [COLOR="Silver"]
no właśnie u mnie tych zniszczeń po takim prostowaniu dłuuugo nie było widać pewnie dlatego, że nie mam cierpliwości, więc zawsze brałam dość grube pasma, to nie wszystkie przy każdym prostowaniu się "smażyły", do tego moje włosy zawsze dość długo trzymały świeżość, więc myłam je wtedy co 3 dni, czyli nie prostowałam codziennie...

no pamiętam ten Twój opis nawrócenia teraz zapuszczaj

hmm a czemu tak często brzydko o nich mówisz marudniku? ktoś Ci kiedyś nagadał głupot o nich i się zakodowało?:brzydal :

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez rozsznurowana Pokaż wiadomość
Z GÓRY PRZEPRASZAM ZA TAKIE NIEWYJŚCIOWE ZDJĘCIA no więc wczoraj miała miejsce moja pierwsza próba wydobycia loków.
chyba nie jest źle jak na pierwszy raz?
pewnie, że nie jest źle powiedziałabym wręcz, że klasyka gatunku - będzie coraz lepiej

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Doniesiono mi właśnie, że jestem poszukiwana, więc stawiam się na zawołanie. Mam w aparacie dwie tury zdjęć włosów-stylizowanych i wysuszonych na prosto, ale jakoś nie mogę się zmobilizować do zrzucenia na komp...

No, dobra, idę zdjecia zrzucać.
w końcu jesteś!nadrabiam i mam nadzieję, że trafię na Twoje zdjęcia

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Uwaga, uwaga ogłoszenia parafialne dla włosomaniaczek z trójmiasta:
dziękuję

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez aga92929222 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie: czy odżywka artiste różowa lub oliwa z oliwek może powodować rozluźnienie skrętu? Czy ja już popadam powoli w paranoję?
oliwa może rozluźniać a z Artiste to nie wiem - moje włosy jej nie lubiły - chociaż kochają proteiny ona robiła mi siano ale wiele Dziewczyn chwali

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
i mam takiego loko-bejbiko-wicherka na środku czoła, który sprawia, że wyglądam jak rozczochrana i totalnie nie wiem, co z nim zrobić
mi się też taki robi czasem jak jestem na dworze, potem go uładzam lekko wodą i zakręcam do reszty włosów, ale zawsze świetnie się czuję, jak wracam ze spraceru z psem, spędziłam dajmy na to 20 minut rozmawiając z obcą psiarą/psiarzem, wchodzę do domu patrzę do lustra, a tam antena na środku głowy tak stercząca, że jak by miał ją ktoś ze mną rozmawiający to bym się nie mogła skupić na niczym innym...

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
"Prawidłowe" (czyt. prawomyślne na wątku zakręconym) włosy wrzuciłam do codziennika. Tutaj dam tylko porównanie stylizowanych ugniataniem z żelem i niestylizowanych, wysuszonych na prosto(nie prostownicą). Końcówki jak widać same falują. Reszta- jak my tu mówimy-"prosta, ale krzywa".

Zatem apel do początkujących: Chcecie fale? Stylizujcie.

Gwoli ścisłości dodam,że fale są w świetle lampy, "proste" w świetle dziennym (stąd różnica w blasku).
zadbane włosy tak jak Twoje są piękne i w falach i "krzywe" fajnie, że wrzuciłaś to porównanie, bo widać, jakie masz cięcie
Stary 2012-11-07, 10:00   #73533
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Ciężko powiedzieć. Jak dla mnie może robić za taką leciutka d/s albo cięższa b/s...
dzisiaj umyłam włosy tylko szamponem Joanny z SLS i nałożyłam tą odżywkę - wyglądały nieźle ale im ostatnio (a szczególnie zaraz po hennie) niewiele potrzeba...
także jak dla mnie ok, jak na innych włosach nie wiem
Dziewczynyyyy ja wiem, że już raz pytałam, ale dziś znowu hennuję ...i nie wiem, jaką odżywkę dać potem na włosy - dodam że tak czy siak muszę kupić, bo w domu na chwilę obecną mam same proteinowe plus emolientowy Garnier AiK (plus jakaś resztka silikoniastego Johna Friedy )... także make my day co kupić nie proteinowego/emolientowego, żeby chlapnąć na hennowane włosy po pierwszym myciu jak już się kolor utrwali...?
Stary 2012-11-07, 10:13   #73534
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
Dziewczynyyyy ja wiem, że już raz pytałam, ale dziś znowu hennuję ...i nie wiem, jaką odżywkę dać potem na włosy - dodam że tak czy siak muszę kupić, bo w domu na chwilę obecną mam same proteinowe plus emolientowy Garnier AiK (plus jakaś resztka silikoniastego Johna Friedy )... także make my day co kupić nie proteinowego/emolientowego, żeby chlapnąć na hennowane włosy po pierwszym myciu jak już się kolor utrwali...?
Dzięki i Tobieza komplimenta :
Ja po hennie daję któregoś Bingacza bez protein. Innych nie polecę, bo nie mam dostępu i nie używam. Garnier AiK (chyba ze względu na glicerynę) bardzo mi wypłukuje hennę (zawsze, nawet po 10-14 dniach od hennowania zółta woda leci, gdy go spłukuję), ale i tak go kocham miłością niezmienną. Wiem,że Eloe koniecznie olej po hennie kładzie na pierwsze O.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Dziękuje za radę
Nie ma sprawy
Jeszcze mi się coś po łepetynie telepie,żeby rycyny nie trzymać za długo (np. nie dłużej niz pół godz.), bo może wysuszać. Ale nie wiem, czy czegoś nie pomyliłam. Z jajem podobnie.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-11-07 o 10:14
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:03   #73535
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki i Tobieza komplimenta :
Ja po hennie daję któregoś Bingacza bez protein. Innych nie polecę, bo nie mam dostępu i nie używam. Garnier AiK (chyba ze względu na glicerynę) bardzo mi wypłukuje hennę (zawsze, nawet po 10-14 dniach od hennowania zółta woda leci, gdy go spłukuję), ale i tak go kocham miłością niezmienną. Wiem,że Eloe koniecznie olej po hennie kładzie na pierwsze O.
dzięki! a możesz mi rzucić nazwami tych Bingaczy? bo w Tesco może dostanę, a generalnie nie znam ich składow, bo probowalam jednego i srednio mi sluzyl (ale kupie to bede miala na pohennowy przesusz )
hmm a pamiętasz może jaki olej Eloe dawała?
Stary 2012-11-07, 11:21   #73536
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
nie masz zwykłej glorii? Po hennie przeważnie ją nakładam, bo wiecznie sie boję o utrate koloru przy pierwszym myciu.
Olej niewnikający to tak na drugi dzień nakładałam i do mycia trzymałam

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:24   #73537
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
dzięki! a możesz mi rzucić nazwami tych Bingaczy? bo w Tesco może dostanę, a generalnie nie znam ich składow, bo probowalam jednego i srednio mi sluzyl (ale kupie to bede miala na pohennowy przesusz )
hmm a pamiętasz może jaki olej Eloe dawała?
Bingo z glinką ghassoul

z shea i 5 alg

z zieloną glinką

Nie pamiętam, jaki konkretnie olej dawała Eloe (właśnie, gdzie ona? tak dawno jej nei widziałam...)
Ale chyba obojętnie jaki, byle niewnikający (kokos odpada), u mneio dobrze się spisywał z pestek winogron z Biedronki.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:28   #73538
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
nie masz zwykłej glorii? Po hennie przeważnie ją nakładam, bo wiecznie sie boję o utrate koloru przy pierwszym myciu.
Olej niewnikający to tak na drugi dzień nakładałam i do mycia trzymałam
nie mam glorii moja stała pielęgnacja jest proteinowo-emolientowa (takie włosowe fanaberie ) więc na stanie zawsze mam Kallosa Serical Latte do mycia, Joannę z apteczki mleko i miód jako b/s, Alterrę morelę (do niedawna) jako d/s i Garniera AiK jako d/s i/lub b/s

czyli np. oliwa z oliwek lub arganowy będą si?

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Bingo z glinką ghassoul

z shea i 5 alg

z zieloną glinką

Nie pamiętam, jaki konkretnie olej dawała Eloe (właśnie, gdzie ona? tak dawno jej nei widziałam...)
Ale chyba obojętnie jaki, byle niewnikający (kokos odpada), u mneio dobrze się spisywał z pestek winogron z Biedronki.
dziękuję!

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-11-07 o 11:35
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:30   #73539
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
nie mam glorii moja pielęgnacja jest proteinowo-emolientowa (takie włosowe fanaberie) więc na stanie zawsze mam Kallosa Serical Latte do mycia, Joannę z apteczki mleko i miód jako b/s, (do niedawna) Alterrę morelę jako d/s i Garniera AiK jako d/s i/lub b/s
u mnie gloria jest zakupiona tylk odo henny, jeśli robiłam glossa to dodawałam jej, mam jeszcze ze 2 słoiczki tej maski.

olej najbezpieczniejszy po hennie dla mnie to zawsze słonecznikowy

Stary 2012-11-07, 11:36   #73540
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie gloria jest zakupiona tylk odo henny, jeśli robiłam glossa to dodawałam jej, mam jeszcze ze 2 słoiczki tej maski.

olej najbezpieczniejszy po hennie dla mnie to zawsze słonecznikowy
dzięki! a dostanę glorię w Tesco, Astrze, Naturze lub Rossmannie? małych drogeryjek u mnie niet

yhy słonecznikowy, takiego też w domu nie mam
Stary 2012-11-07, 11:41   #73541
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
dzięki! a dostanę glorię w Tesco, Astrze, Naturze lub Rossmannie? małych drogeryjek u mnie niet

yhy słonecznikowy, takiego też w domu nie mam
podobno o glorie najłatwiej w oszą ja zamawiałam via net

dzis w sumie hennujesz, więc do jutra masz czas na przemyslenie i ewentualne zaopatrzenie, dzis pogoda taka, że nawet psa by nie wygonił z domu, więc poproś męża o zrobienie zakupów

Stary 2012-11-07, 11:51   #73542
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:

dzis w sumie hennujesz, więc do jutra masz czas na przemyslenie i ewentualne zaopatrzenie, dzis pogoda taka, że nawet psa by nie wygonił z domu, więc poproś męża o zrobienie zakupów
Ja jej też nigdzie u siebie nie znalazłam i pozostał net, z Bingo było to samo (w Tesco też nie było)
tekst wymiata!!!

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 12:08   #73543
stasiek
Wtajemniczenie

jaka ilosc b/s dajecie?

uzywam garniera AiK, kulke wielkosci orzecha laskowego i wydaje mi sie, ze za malo jej daje. Wlosy mam wysokoporowate, dlugosc do polowy plecow.

Edytowane przez stasiek
Czas edycji: 2012-11-07 o 12:20
stasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 12:18   #73544
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:

będę myśleć
no mam psa i z nim chodzę niestety pogoda/niepogoda.. ale męża wieczorem wyganiam
Stary 2012-11-07, 12:48   #73545
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:

no właśnie u mnie tych zniszczeń po takim prostowaniu dłuuugo nie było widać pewnie dlatego, że nie mam cierpliwości, więc zawsze brałam dość grube pasma, to nie wszystkie przy każdym prostowaniu się "smażyły", do tego moje włosy zawsze dość długo trzymały świeżość, więc myłam je wtedy co 3 dni, czyli nie prostowałam codziennie...
Ja robiłam identycznie tylko że prostowałam na sucho. Wieczorem mycie, rano prostowanie. Brałam grube pasma, bo włosów było tak dużo, że prawie zakwitałam jak pierwiosnek przed lustrem.
Moje włosy też długo zachowywały świeżość. W dzieciństwie do dwóch tygodni
Cytat:
no pamiętam ten Twój opis nawrócenia teraz zapuszczaj
Się robi
Cytat:
hmm a czemu tak często brzydko o nich mówisz marudniku? ktoś Ci kiedyś nagadał głupot o nich i się zakodowało?:brzydal :
A skąd! W realu wszyscy się nimi zawsze zachwycali. Że grube, że gęste, że szybko rosną, że kolor naturalny ładny. Nigdy nie usłyszałam złego słowa. Tylko ja je zawsze krytykowałam
Teraz już nie czuję do nich takiej niechęci, przedstawiłam jedynie swoje nastawienie z początku CG Teraz najwyżej mówię o nich, że som gupie.
Stary 2012-11-07, 13:39   #73546
vidia9
Zadomowienie

Malwina_89; yarrowia gdzie ją dorwałyście?

yarrowia piękna fryzura romantico

Ag Rafka zdrowe i błyszczące

U mnie puchato, 2 dni temu do odżywki dałam 5 kropli mleczka pszczelego na glicerynie(zsk), zaszkodziło dziś nowe mycie, dorwałam Garniera AiK
W sklepie do którego chodzę raz na jakiś czas pojawiły się kosmetyki Maron i odżywka Gloria - nada się do mycia? konstystencja Hegrona wzbudza we mnie irytację
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 13:42   #73547
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
W sklepie do którego chodzę raz na jakiś czas pojawiły się kosmetyki Maron i odżywka Gloria - nada się do mycia? konstystencja Hegrona wzbudza we mnie irytację
gloria sie nadaje, konsystencja i zapach hergona mnie rónież przyprawiał o irytację, dopszzz ze większość sie wylało do wanny
uwielbiam natomiast myć pottersem

zafarbowałam odrost

Stary 2012-11-07, 13:51   #73548
Malwina_89
Zakorzenienie

Vidia ja w drogerii Laboo.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 14:22   #73549
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość

U mnie puchato, 2 dni temu do odżywki dałam 5 kropli mleczka pszczelego na glicerynie(zsk), zaszkodziło dziś nowe mycie, dorwałam Garniera AiK
Też wczopraj dałam i teraz to juz całkiem nei wiem po czym mi się dzisiaj tak te włosy podobają nawet ich za bardzo nie spuszyło jak na tę pogodę.

I pochwalę się - nie uległam wczoraj pokusie i nie zrobiłam, na prosto
Po co mi prosto

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 14:27   #73550
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
jaka ilosc b/s dajecie?
Skoro uważasz, że ci nie wystarcza to daj więcej Dopasuj ilość do włosów.

Cytat:
Teraz najwyżej mówię o nich, że som gupie.
Nie som właśnie!

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

I pochwalę się - nie uległam wczoraj pokusie i nie zrobiłam, na prosto
Po co mi prosto
Jestem dumna!
Stary 2012-11-07, 14:38   #73551
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
przy takiej długości kręci mi się tylko przód, a po przeczesaniu palcami nawet na sucho się prostują i tylko końce są wywinięte. całkiem fajnie, na dawnych, niezadbanych i puszących się kłakach miałabym efekt kopernika, a jest tylko lyśniąąca objęęętość jak z reklamy
dla odmiany to fryzjer tłukł mi do głowy, że mam kręcone włosy i nie powinnam ich tak obcinać,ale się uparłam
Zdjęcie numer 3 przeczy temu co napisałaś boskie są!

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
no to już wiem jak by mniej więcej moje włosy wyglądały po ścięciu do takiej długości
pomimo tego jak bardzo jest ładnie to chyba nigdy się nie odważę
Nigdy nie mów nigdy!

Cytat:
Napisane przez bessens Pokaż wiadomość
Czy henna (w odcieniu ciemnego brązu) pokryje siwe włosy???
Nie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
tak, dobrze nałożona henna pokryje całą siwiznę
Niestety mam inne doświadczenia EDIT: pokryje, ale na rudo...siwe będą się odznaczały i tak...jak znajdę odpowiednie foto to wkleję...

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-11-07 o 14:39
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 14:53   #73552
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Nie som właśnie!
Inteligencję mają po mamusi

Złamałam akcję denko, kupiłam sobie Express Wax:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...szczonych.html

Skład:
Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Phenoxyethanol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cetrimonium Chloride, DMDM Hydantoin, Hydrolyzed Keratin, Equisetum Arvense (Horsetail) Leaf Extract, Parfum (Fragrance), Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Glycerin, Panthenol (Provitamin B5), Ethylhexylglycerin, CI 19140

Odżywka oparta na jednym emoliencie, reszta w śladowych ilościach, łącznie z antystatykiem, co mnie akurat cieszy I zgodna z CG
Stary 2012-11-07, 15:07   #73553
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Nadrobienie was graniczy chyba z cudem nie mialam internetu przez kilka dni wiec nie moglam byc na wizazu dzis wchodze patrze a tu juz tyle mam zaleglosci wiec wybaczcie ale poddaje sie nie dam rady was nadrobic jedynie patrzylam tak szybko na wszystkie strony zeby zobaczyc czy jakies zdjecia sa no i znalazlam
Eee, co nie dasz rady ja nadrabiam od poniedziałku

Cytat:
pokryć pokryje... ale możliwe, że będą innego odcienia - czyli rudawe, a nie ciemnobrązowe... to zależy od osoby - jednej pokryje pięknie druga będzie musiała farbować właśnie ze względu na siwki dwuetapowo - czyli najpierw henna naturalna dla uzupełnienia ubytku pigmentu w siwkach, a dopiero potem kolor docelowy
Prawda. Etapowe hennowanie na początku pokrywało siwki idealnie, teraz już nie i nie wiem czego to wina, bo wszystko robię identycznie

Cytat:
Z horrorów przypomniało mi się, jak kiedyś fryzjerka prostownicą wyprostowała mi mokre włosy.

Myślę, że po prostu moje włosy są pod tym względem dosyć wytrzymałe z natury. Praktycznie zawsze mogłam je wyhodować do porządnej długości bez specjalnych zniszczeń. Były jedynie bardziej suche.
Zamordowałabym

Hmm, a końcówki po roku są nadal grube? Nie zwężają się?

Jeszcze 2 strony...

Stary 2012-11-07, 15:22   #73554
katie100
Wtajemniczenie

na mój widok małż wybuchnął radosnym śmiechem... siedzę na głowie z henną (strasznie mi włosy oblepiła, dałam więcej niż ostatnio i jest teraz jakiś ogromny hełm, na to siatka i na to zakrywające ją dwa ręczniki, ciężkie to jak cholera, wyglądam jak debil, lepiej niech pokryje bo mnie szlag jasny trafi, zwłaszcza że cała operacja nakładania trwała 1,5 godziny(!) a po 2/3 odrostów skończyła mi się mieszanka i musiałam dorabiać
Stary 2012-11-07, 15:33   #73555
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez czesterka Pokaż wiadomość

Dzięki wielkie!
Jeśli to za mało daj znać, będziemy szukać czegoś innego

Cytat:
jeśli przyuważę na pewno dam znać

też nie chronię przed szalikiem - nie mam do tego cierpliwości - niech się tam puszą pod spodem
Dzięki

Szalik noszę codziennie (w pracy też, bo zimno :/)...i niestety od niektórych robią mi się kołtuny jak zwiążę to mi zimno

Cytat:
A najśmieszniejsze że ścięłam wtedy włosy z długości za pas do poziomu brody, właśnie po to by łatwiej je prostować
Hmm, nie pamiętam czy wrzucałaś zdjęcie z takimi długaśnymi włosami masz jakieś może?

Cytat:
Zatem apel do początkujących: Chcecie fale? Stylizujcie.

Gwoli ścisłości dodam,że fale są w świetle lampy, "proste" w świetle dziennym (stąd różnica w blasku).
brak mi słów...a jak urosły!

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ja jestem zadowolona, tylko nie wiem czy to mocznik czy miód...
Że tak zacytuję "miód nawilża jak szatan"

Cytat:
A może glutek lniany? Sprawdzę jak się spisze po hennowaniu

Cytat:
Umarłam

Stary 2012-11-07, 15:35   #73556
rozsznurowana
Zadomowienie

mnie jakoś denerwują te moje ''loki'' po 2 dniach od mycia jest jeden wielki kołtun i puch, jak ja to rozczeszę wiem, zeby nie robić tego na sucho ale nawet po nałożeniu czegoś na włosy i po umyciu czuję, że będę musiała wyrwać sobie tyle włosów

włosomaniaczka
kierowca od 25.10.2013
kociara

rozsznurowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 15:37   #73557
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
A może glutek lniany? Sprawdzę jak się spisze po hennowaniu
hmm ale jako płukanka maska czy cio?
Stary 2012-11-07, 15:38   #73558
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
uzywam garniera AiK, kulke wielkosci orzecha laskowego i wydaje mi sie, ze za malo jej daje. Wlosy mam wysokoporowate, dlugosc do polowy plecow.
Za mało a pokaż włosy

Cytat:
na mój widok małż wybuchnął radosnym śmiechem... siedzę na głowie z henną (strasznie mi włosy oblepiła, dałam więcej niż ostatnio i jest teraz jakiś ogromny hełm, na to siatka i na to zakrywające ją dwa ręczniki, ciężkie to jak cholera, wyglądam jak debil, lepiej niech pokryje bo mnie szlag jasny trafi, zwłaszcza że cała operacja nakładania trwała 1,5 godziny(!) a po 2/3 odrostów skończyła mi się mieszanka i musiałam dorabiać
trzymamy kciuki, pokaż potem nowy kolor

Stary 2012-11-07, 15:39   #73559
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
trzymamy kciuki, pokaż potem nowy kolor
pokażę... ale to a razie 1szy etap dwuetapowego
niech to chwyci dobrze to potem będę machać tylko odrosty...
Stary 2012-11-07, 15:40   #73560
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Zamordowałabym

Hmm, a końcówki po roku są nadal grube? Nie zwężają się?
Aż prawie po lupę pobiegłam Nie, nie zwężają się. Widać wyraźnie proste zakończenie jak po cięciu.

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości