Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.II - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 3 części naszego wątku ??
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.III 2 4,08%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 2 4,08%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.III 3 6,12%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.III 1 2,04%
Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 18 36,73%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.3 2 4,08%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.3 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.III 3 6,12%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.III 6 12,24%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-11, 10:13   #1681
xal
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Jaccuzi to fajnie i te bąbelki Byle nie za gorąco. Jak tam mija Wam przedpołudnie? Ja do babci na obiad na 14 lecę, babcia tak sięprzejęła ciążą, że ciągle chce pomagać itp. Druga za to wariuje z radości, że w końcu zostanie prababcią, bo nawet od najstarszego mojego kuzyna jeszcze nie ma prawnuka.
Moja wczoraj mi zrobiła wykład o tym, że mam uważać i nie dźwigać.
Niestety mama się dołączyła i się zaczęło ... jak kupuję wodę w sklepie w zgrzewkach (ok 9 kg) to wkładam do wózka i poźniej przekladam do autka. Z autka dźwiga mężuś po powrocie z pracy. Ja wynoszę tylko to co trzeba, czyli wędliny, sery i tego typu. No i mi się dostało, że sama przenoszę (podnoszę właściwie) do wózka i do autka. Co o tym sądzicie, bo dla mnie to nie ciężar i nie wysiłek, ale sama już nie wiem.
Przecież nie każę specjalnie męzowi jechać do sklepu po wodę, jak ja mam sklep po drodze z pracy, a i tak robię juz w tym sklepie inne zakupy.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 10:14   #1682
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Widziałyśmy już nasze maluszki, choć niewielkie mamy brzuszki. Mamy V-VI 2013 c

Axella Wszystkiego Najlepszego
Duuuużo zdrówka, miłośći i radości z każdego dnia życia.
Nieznikającego uśmiechu, pociechy z maluszka i Tż
Spełnienia marzeń !!!

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 10:17   #1683
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Niestety mama się dołączyła i się zaczęło ... jak kupuję wodę w sklepie w zgrzewkach (ok 9 kg) to wkładam do wózka i poźniej przekladam do autka. Z autka dźwiga mężuś po powrocie z pracy. Ja wynoszę tylko to co trzeba, czyli wędliny, sery i tego typu. No i mi się dostało, że sama przenoszę (podnoszę właściwie) do wózka i do autka. Co o tym sądzicie, bo dla mnie to nie ciężar i nie wysiłek, ale sama już nie wiem.
Przecież nie każę specjalnie męzowi jechać do sklepu po wodę, jak ja mam sklep po drodze z pracy, a i tak robię juz w tym sklepie inne zakupy.
ja zgrzewek nie dźwigam i myślę, że nie powinnaś, ale to moje subiektywne zdanie
Stary 2012-11-11, 10:17   #1684
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem mnie mąż rozczulił troszkę Położył głowę na brzuchu i mówi tak: " Czeeeśśśćć maluchu tu ja Twój tatuś...Słyszysz mnie? Jak tak to kopnij dwa razy..Albo nie bo to za wcześnie...A więc machnij rączką Wiesz? rączki to te co masz bliżej buzi,a nie te na dole"
słodkie

MoTyleKsw masakryczni są Ci znajomi

colourblue za 11 tc

vvgh ja będę mieć większość ciuchów z ciucholandu, są fajne i tanie.

I chciałam się pochwalić że znów nie wstawałam w nocy chyba jednak macica poszła mi już do góry, dlatego ten brzuszek się na dole zmniejszył
Stary 2012-11-11, 10:19   #1685
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja mam chyba jakąś fobię na punkcie noszenia czegokolwiek więc nie noszę. Mój TŻ od początku mi wpajał, że mam nie nosić nic i już był tak przewrażliwiony, że talerze odnosił wyrywając mi z rąk gdy mnie z nimi zobaczył. Najważniejsze, żebyś po schodach ciężarów nie nosiła no i tej wody to też lepiej unikaj, lepiej jedną butelkę kupić.
vvgh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 10:21   #1686
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Sharpnowaja, też się zrobiłam nerwowa. Wczoraj się wkurzyłam na TŻa, że dał potajemnie mojemu psu kawałek chleba. Oszalałam.
no mój TŻ tylko chodzi i mnie denerwuje i mówi później "ale Ty się szybko teraz denerwujesz", znalazł sobie zabawę że sprawdza moją cierpliowść która jest coraz mniejsza

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja zgrzewek nie dźwigam i myślę, że nie powinnaś, ale to moje subiektywne zdanie
też tak uważam, 9kg to trochę za dużo mimo że podnosisz na kilka sek
Stary 2012-11-11, 10:26   #1687
vil84
Wtajemniczenie

Axella - wszystkiego najpiękniejszego, zdrówka dla Ciebie i dzieciaczka, samych pięknych chwil

Marchewka
- współczuje kłótni z TŻem - ciekawe byłoby, jakby oni byli w ciąży ja sobie nie wyobrażam humorów mojego i jeszcze hormonów ciążowych do tego

Cytat:
Moja mama też szaleje i kupuje co chwilę coś Maleństu. Co myślicie o kupowaniu w lumpeksach dla takich Maluchów?
ja bym kupowała, ale nie chodzę ostatnio, chociaż mam jeden fajny niedaleko. jak lekarz pozwoli na wychodzenie, to pójdę pomyszkować a moja mama nie jest przesądna na ogół ale w tym wypadku zapowiedziała nam od razu że ona nic dla dziecka nie kupi póki się nie urodzi. ale wiem, że potem nas zasypie ciuszkami, zabawkami itp

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ja wczoraj w nocy poczułam coś dziwnego w brzuchu ale jak chciałam się wczuć w to coś i położyłam sobie rękę na brzuchu to TŻ się zaczął strasznie wiercić no i już nic nie czułam. Ale chyba na ruchy za wcześnie u mnie.
nie jest za wcześnie niedługo zaczniesz mocniej czuć. jesteś szczupła, więc wcześniej odczujesz niż np. ja

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-11, 10:27   #1688
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Ohh no sory wiesz,ale Wy na serio musicie sie przyjaznic akurat z ta para???
Nie chcialabym miec takich znajomych:/

Wszystkiego najlepszego w dniu urodzinek kochanie!!!!
Toz Ty stara doopa jestes eheeh

Przepraszam za brak polskich znakow,ale prawy alt przestal dzialac i nie mam mozliwosci pisania poprawnie

No i witam sie w 11 tygodniu
To jest tak, że każde z Nas ma przyjaciół z którymi przyjaźni się X czasu. I to jest tak, że mamy przyjaciół od TŻ strony i mamy przyjaciół od mojej strony. W głównej mierze spotykamy się każde ze swoimi przyjaciółmi. Rzadko w parach, ale jak już się spotkamy to takie cyrki
Nie chcę TŻ wybierać przyjaciół, bo ja bym nie chciała by on mi wybierał.
I tak ja toleruję tą parą, a on toleruje mojego przyjaciela.
I no na szczęście różnię się z TŻ i jemu oni odpowiadają, a mi nie bo ja mam hmmm innego "typu" przyjaciół, więc mam do wyboru tolerować ich, albo czekać, aż ta przyjaźń się rozpadnie

Dziewczyny są grzyby? bo do lasu mi się chce :

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 10:28   #1689
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ej Ej dziewczyny!z takimi świątecznymi pierdółkami zaczekajcie na dniach otwieram moją Prezentownię, cudeńka moje i mamy, typowo świąteczne(dlatego otwieramy na sezon), dla koleżanek z wizażu mogą być rabaty Chusteczniki, świeczniki,zawieszki,filc owe zabaweczki,bombki.. wcale się nie reklamuję
Chętnie poczekam

a co do imienia Agata mam takie samo zdanie jak Ty chyba mam tak na drugie
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
omg ale zawias miałam ... faktycznie ciąża odejmuje rozumu
uzupełniłam w końcu albumy ze zdjęciami, bo miałam zdjęcia w większości luzem, a w ciągu ostatnich dwóch miesięcy poukładałam ładnie chronologicznie w 5 albumach. i podpisywałam wczoraj zdjęcia z ostatniego albumu ... ślubne głównie ... ślub cywilny mieliśmy 30stego kwietnia zeszłego roku. podpisane. przyszło do kościelnego. i tu zawias pytam męża, bo nie chciało mi się szukać w kalendarzu, a poza tym to aż wstyd nie pamiętać - którego to było lipca - 30 czy 31 a mój mąż, który pamięci do dat nie ma żadnej, moich urodzin nauczył się po kilku latach, mówi że chyba 31. no ok. podpisałam.
a dziś olśnienie - to było 23 lipca jeszcze się w kancelarii przy księdzu sprzeczałam z mężem, że po co 23, jak może być 30 i 3 miesiące równe różnicy.
i pomyśleć, że zawsze wszelki urodziny, imieniny itp pamiętam, nawet ludzi z podstawówki niektórych pamiętam, kiedy mają urodziny

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
maleństwo zjada IQ
ja zapomniałam ostatnio jak nazywa się paprykarz, poprosiłam prostownik

cały sklep internetowy
sklep już jest,ale towaru "na półkach" póki co brak, za fotki biorę się jutro. myślę,że do połowy miesiąca wszystko ruszy pełną parą
prostownik

powodzenia

Cytat:
no tak życzy się zawsze tego samego- zdrowia, szczęścia, pieniędzy i zadowolenia z TŻtów

oto ja
pięknie
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
a raczej już krzyczy
a potem oglądamy walkę kliczko i wach
też oglądaliśmy walkę

Cytat:
ale czytam opinie i więcej negatywów w ogóle to przez przypadek natknęłam się na forum gdzie jedna dziewczyna była oburzona tym że ktoś jej pożyczył ciuszki dla dziecka i KAZAŁ oddać gdy malec wyrośnie, b ona je sobie chciała zostawić
jak dla mnie nic w tym dziwnego

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Jest też KATAREK, którego podłącza się normalnie do odkurzacza i w ten sposób oczyszcza dziecku nosek... Ja zamierzam go stosować i podejrzewam, że niektóre go sobie sprezentują na okres jesienno- zimowy bo to naprawdę ułatwia życie!
Więc ja popieram Tż Xal w 100%- fajna sprawa

I idę nadrabiać dalej jeszcze 5 stron
eee to ja wolę tę fridę, po co dziecko straszyć odkurzaczem?

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Dziewczyny a Wy juz sie rozgladacie za jakimis rzeczami do pokoju dla malucha? albo czy cos macie juz kupione?
Rozmawialam wlasnie z tesciowa i mowila zebym sie juz zaczela rozgladac za lozeczkiem itd zeby pomalu robic pokoj dla malego. Mowila ze lepiej teraz kupic i potem cos nastepnego niz wszystko od razu. Ale czy to nie za szybko??
Czekam co najmniej do stycznia
a jeśli w grudniu się dowiemy jaka płeć to pewnie kupimy jakiś ciuszek
Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
super, że wszystko ok po badaniuA gdzies Ty ten nosek dojrzała, ze tak atraume masz?

tylko podobno na początku (dokąłdnie do 17 tc) guzek płciowy u dziewczynki wygląda identycznie jak penis dlatego to co mówię lekarze na wczesnym etapie ciąży to istna loteria
Na USG (zdjęcie w klubie jakbyś chciała zobaczyć)

a co to płci to to samo wyczytałam niedawno choć ponoć mój gin ma 99% wykrywalności zobaczymy

nadrabiam dalej

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 10:31   #1690
sharpnowaja
Zakorzenienie

a pamiętasz kiedy ta macica idzie do góry? bo się zastanawiam czy już czy może coś ze mną jest nie tak czytałam kiedyś o tym ale nie pamiętam, dziwne że mam brzuch później nie mam, znów mam i teraz znów nie mam
Stary 2012-11-11, 10:31   #1691
Meliitele
Zakorzenienie

xal - ja tez zgadzam sie z dziewczynami, nie powinnas tyle dzwigac.. ja to jedna butelke 1,5l max wezme a gdzie cala zgrzewke.
Lepiej dmuchac na zimne niz potem miec jakies wyrzuty..

ja tez nerwowa jestem, z mama ostatnio czesto sie kloce. Ale to chyba dlatego ze probuje dawac dobre rady.. a ja juz tego sluchac nie moge i w koncu wybuchne..

u mnie brzydka pogoda, moze nie jest strasznie zimno ale wieje i zachmurzone niebo jest. Nie lubie takiej pogody. Wolalabym juz snieg.. Lubie klimat swiateczny.. a pomyslec ze za rok maluszki beda z nami w swieta.. Kocham swieta i prezenty

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 10:32   #1692
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Stary 2012-11-11, 10:34   #1693
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:

sa grzyby! moja tesciowa chodzila jakis czas regularnie i duzo nazbierala

Cytat:
a pamiętasz kiedy ta macica idzie do góry? bo się zastanawiam czy już czy może coś ze mną jest nie tak czytałam kiedyś o tym ale nie pamiętam, dziwne że mam brzuch później nie mam, znów mam i teraz znów nie mam
Wydaje mi sie ze od II trymestru. bo z poczatku dzieciatko jest nisko, kolo jajnikow a potem idzie w gore.. Tak mi tlumaczyla moja przyjaciolka

7/40
Stary 2012-11-11, 10:35   #1694
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie brzydka pogoda, moze nie jest strasznie zimno ale wieje i zachmurzone niebo jest. Nie lubie takiej pogody. Wolalabym juz snieg.. Lubie klimat swiateczny.. a pomyslec ze za rok maluszki beda z nami w swieta.. Kocham swieta i prezenty
u mnie od wczoraj piękne słoneczko ale chłodno. No ale sam widok słońca świecącego wprost w nasze okna boski aż mam lepszy humor

też już się nie mogę doczekać świąt, już sobie tak wymyśliłam że jeszcze niecałe 3 tyg do wizyty u gina, później tydzień i mikołaj i później dwa i jadę do domku na święta
właśnie nie wiem co chce pod choinkę
Stary 2012-11-11, 10:36   #1695
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja mialam OM 18.07 ale 29.07 kochalismy sie to jakos takos musialo dojsc do zaplodnienia. ja myslalam ze 15 tc a tu 17
Bo liczy się od OM ale nie od zapłodnienia

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
ja za to mylę prawo - lewo jadąc autem
baba

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Axella Wszystkiego Najlepszego
Duuuużo zdrówka, miłośći i radości z każdego dnia życia.
Nieznikającego uśmiechu, pociechy z maluszka i Tż
Spełnienia marzeń !!!
dołączam się do życzeń

Cytat:
idź i sprawdź przy okazji się dotlenisz

Cześć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-11, 10:39   #1696
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi sie ze od II trymestru. bo z poczatku dzieciatko jest nisko, kolo jajnikow a potem idzie w gore.. Tak mi tlumaczyla moja przyjaciolka
no to ja już mam 2 trymestr w sumie już od 2 tyg
a czy wielkość brzucha jest genetyczna? moja mama miała zawsze mały brzuch (5 dzieci), przy bliźniakach dowiedziała się o ciąży w 6 m-cu, moja siostra brzuch też miała dopiero w 6 m-cu (widoczny dla inncyh- taka mała piłeczka), może ja też tak będę miała?

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Cześć

była któraś z was ostatnio w pepko? ponoć mają dużą wyprzedaż staników z różnych firm
Stary 2012-11-11, 10:40   #1697
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
tu coś znalazłam:
http://mamdziecko.interia.pl/ciaza/n...zek,nId,619289
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...ykul,7121.html

wiesz co tak naprawdę to możesz nie mieć brzuszka nawet do 6stego miesiąca- czasem tak się zdarza, i to zupełnie normalne leżałam w szpitalu z dziewczyną, u której zaczął się powiększać pod koniec 6 miesiąca dopiero. i podobno dużo kobiet tak ma, więc spokojnie lepiej później, niż nosić tyle kg przed sobą i obciążać kręgosłup

Stary 2012-11-11, 10:44   #1698
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
a czy wielkość brzucha jest genetyczna? moja mama miała zawsze mały brzuch (5 dzieci), przy bliźniakach dowiedziała się o ciąży w 6 m-cu, moja siostra brzuch też miała dopiero w 6 m-cu (widoczny dla inncyh- taka mała piłeczka), może ja też tak będę miała?
Wielkość brzucha jest sprawą indywidualna i zależy od napięcia mięśni jamy brzusznej oraz skóry. Im szybciej i mocniej mięśnie się napinają, tym brzuszek jest wcześniej widoczny. Zalezy tez od ilosci wod plodowych oraz wielkosci dziecka i kg nabytych w czasie ciazy.

to wyszukalam w necie

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

a no i wzrost mamusi

7/40
Stary 2012-11-11, 10:48   #1699
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

była któraś z was ostatnio w pepko? ponoć mają dużą wyprzedaż staników z różnych firm
Możeliwe, że tak będziesz miała ale nie jest to pewnie

Nie byłam ostatnio w pepco ale nigdy nie widziałam tam za fajnych staników

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-11, 10:49   #1700
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:

mi sie w pepco podobaja tylko rzeczy dla dzieci

7/40
Stary 2012-11-11, 10:50   #1701
sharpnowaja
Zakorzenienie

dziewczyny dziękuję bardzo za pomoc, wychodzi na to że ze mną jest ok. Trochę tego nie rozumie bo brzucha niby nie mam, nie przytyłam a spodnie mnie cisną
aaaa i zauważyłam wczoraj że mi się powiększyły brodawki dokładniej mówiąc ta otoczka zrobiła się wielka
Stary 2012-11-11, 10:55   #1702
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny dziękuję bardzo za pomoc, wychodzi na to że ze mną jest ok. Trochę tego nie rozumie bo brzucha niby nie mam, nie przytyłam a spodnie mnie cisną
aaaa i zauważyłam wczoraj że mi się powiększyły brodawki dokładniej mówiąc ta otoczka zrobiła się wielka
Mi trochę wywaliło brzuch ale nic nie przytyłam i spodnie cisną ale dostałam od mamy wczoraj jedne ciążowe takie do chodzenia po domu
Powiększone brodawki to normalna sprawa ponoć

Stary 2012-11-11, 11:02   #1703
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
ja mialam OM 18.07 ale 29.07 kochalismy sie to jakos takos musialo dojsc do zaplodnienia. ja myslalam ze 15 tc a tu 17
kobieto według licznika masz jeszcze 165 dni do porodu, to jest około 23,5 tygodnia. 40 tygodni - 23,5 = 16,5. czyli minęło ci pełne 16 tygodni i parę dni, jesteś zatem w trakcie 17tego tygodnia ciąży (a 15ty tydzień leci ci od zapłodnienia)
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
wrrr dzisiaj mialam zły dzień...
Od dnia kiedy TZ - przez niby moje kolczyki( bo musiał po nie ze mna pojechać) a nie przez to, że jest ślepy i mnie nie słucha i wjeżdża na chama porysował samochód jest nie do zniesienia. Cały czas ma doła i marudzi jak mu źle w życiu.

Dzisiaj zrobiłam obiad - biały barszcz, zapiekane polędwiczki wieprzowe z boczkiem w sosie serowym z pieczonymi ziemniaczkami i jeszcze deser zrobiłam - pieczone jabłka. Pół dnia to robiłam, jeszcze oczywiście pranie i nastawianie zmywarki..A i jeszcze mu sok zrobiłam z sokowirówki...
No i tak zupę zjadl, drugie zjadl, deseru nie bo już nie mógł. potem powiedział, że go brzuch boli i zły bo za dużo zjadł i po co mu tyle nałożyłam
Potem pojechaliśmy do znajomych i po drodze się pokłóciliśmy bo wolał słychać nawigacji która źle nas prowadziła niż słuchać się mnie - chociaż wiedziałam jak dojechać i o mało się nie zgubiliśmy...
Potem u znajomych oglądalismy walkę kliczki z wachem i siadł tak ze mi zaczął zasłaniać i powiedziałam ze mi zasłania to powiedział zebym się przesiadła i się wkurzyłam, że nie będę się przesiadać bo ja już tak siedziałam a on zmienił pozycję tak zeby mi zasłaniać. W koncu i tak się musiałam przesiąc bo on nic nie zrobił.

Na koncu wracaliśmy samochodem i mi pół drogi gadał zebym patrzyła na to patrzyła na tamto ze on wie lepiej i ze jak ja jeżdże to spalanie duże bo ja biegów nei zmieniam. a ja dopiero 3 raz tym samochodem jeżdże (bo on mi nie daje chociaż zapłaciłam za niego większą częśc mojej kasy) i na razie próbuje go opanować a jego pierd..olen..ie zrób to zrób tamto mi nie pomaga. Powiedziałam, że się wujek dobra rada znalazł który biegi do tej pory myli (cięgle myli 2 z 4)...

No a na koniec albo ja albo on trudno powiedzieć zapaliliśmy światełko w samochodzie i przy wychodzeniu TZ zauważył ze się świeci i wyłączył i mi jazdę zrobił ze ja to na pewno zapaliłam i ze jakby on nie zgasił to by się akumulator rozładowal i ile to by trzeba bylo zapłacić za ładowanie albo nawet i nowy akumulator..

Na koniec jeszcze się poklociliśmy az mu powiedziałam, żeby spier..dalal i tak oto leżę w łóżku wkur..wiona jak 150!!!

ehh

Swoją drogą ale naskrobalam... Ciekawe czy ktos mnie w ogóle przeczyta..
chyba wszystkie, co nadrabiają, to przeczytały
ale tych waszych TŻtów to trzeba chyba w dupsko kopnąć co jeden to lepszy
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
(...) za to meble, wózek, mata edukacyjna, karuzela bujak itp. wybrane wszytsko (...)
eeee... co to mata edukacyjna??????????????? ??
Cytat:
Wczoraj wieczorem mnie mąż rozczulił troszkę Położył głowę na brzuchu i mówi tak: " Czeeeśśśćć maluchu tu ja Twój tatuś...Słyszysz mnie? Jak tak to kopnij dwa razy..Albo nie bo to za wcześnie...A więc machnij rączką Wiesz? rączki to te co masz bliżej buzi,a nie te na dole"
ooooo, dziewczyny, czytać!!! tak ma się zachowywać przyszły tatuś!!!

mój małż czyta o bezpieluchowym wychowaniu dziecka... no spoko, jak on będzie siedział w domu, to niech robi, jak mu się podoba! ja wątpię, że będę miała siły karmić dziecko nad kiblem...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 11:06   #1704
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Mi trochę wywaliło brzuch ale nic nie przytyłam i spodnie cisną ale dostałam od mamy wczoraj jedne ciążowe takie do chodzenia po domu
Powiększone brodawki to normalna sprawa ponoć
moje też powiększone i odstają

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

Taka:

http://allegro.pl/tiny-love-mata-pla...736667968.html

Pomaga dzieciaczkowi się rozwijać a rodzicom daje chwile spokoju
Stary 2012-11-11, 11:15   #1705
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
to taki drogi bajer dla dzieci
w sumie fajna sprawa, kładziesz dzieciaczka i się bawi zabawkami, puszczasz melodyjki itd. Ale cena zależna od firmy i bajerów, możesz kupić matę za 50 jak i za 700zł

Cytat:
jak mu się podoba! ja wątpię, że będę miała siły karmić dziecko nad kiblem...

dziewczyny ręce mi opadły, przyszła właśnie jakaś obca kobieta (pierwszy raz ją na oczy widzieliśmy) żebyśmy jej pożyczyli 20 zł
a przyszła do nas bo jej mąż pochodzi z tej kamienicy (co jest mało prawdopodobne)

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

http://allegro.pl/fisher-price-mata-...780341588.html mój chrześnik ma taką i chcą nam ją pożyczyć ale trochę się boję pożyczać takie drogie rzeczy więc jeszcze się nad tym zastanawiam

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2012-11-11 o 11:10
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-11, 11:17   #1706
cloche
Zakorzenienie

ahaaaa! axella, udanej trzeciej 18tki ci życzę!

xal, ja dźwigam, ale tak bezwysiłkowo. oczywiście lżejsze torby już tylko, ale ostatnio małż mi załadował w me objęcia torbę około 9 kilo właśnie i spokojnie wniosłam te parę schodków ważne jednak, żeby tego nie ciągać kręgosłupem. po prostu przytulić, delikatnie opuścić. jak musisz coś za mocno w okolicach brzucha napinać, to już kiepsko... ja za młodu dość dużo dźwigałam i mam dobrą technikę, więc mi tam parę kilo na chwilkę nie straszne
Stary 2012-11-11, 11:19   #1707
vil84
Wtajemniczenie

pożyczyłaś?

mata fajna rzecz, też chcę kupić, a może w prezencie dostaniemy - jak nie, to na dzień matki sobie zażyczę

zaś się z mężem pożarłam :/ wczoraj mówiłam mu, że za dużo tego chodzenia itp, to się upierał, że już wszystko ok i nie ma przeciwwskazań - ja wolę to od lekarza w piątek usłyszeć - a dziś sprząta, więc jak byłam w łazience to umyłam wannę - i wpadł z awanturą, że miałam leżeć niech mi ktoś da instrukcję obsługi takich typów, po 5 latach nadal nie ogarniam ....

Stary 2012-11-11, 11:19   #1708
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
to taki drogi bajer dla dzieci
w sumie fajna sprawa, kładziesz dzieciaczka i się bawi zabawkami, puszczasz melodyjki itd. Ale cena zależna od firmy i bajerów, możesz kupić matę za 50 jak i za 700zł

dziewczyny ręce mi opadły, przyszła właśnie jakaś obca kobieta (pierwszy raz ją na oczy widzieliśmy) żebyśmy jej pożyczyli 20 zł
a przyszła do nas bo jej mąż pochodzi z tej kamienicy (co jest mało prawdopodobne)

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

http://allegro.pl/fisher-price-mata-...780341588.html mój chrześnik ma taką i chcą nam ją pożyczyć ale trochę się boję pożyczać takie drogie rzeczy więc jeszcze się nad tym zastanawiam
fajna sprawa z ta mata edukacyjna.. slyszalam same pozytywne opinie. Tez bede chciala dla malego kupic.

A co do pani to pewnie klamala zeby dostac pieniadze na jakas flaszke , gdyby ktos przyszedl i poprosil o jedzenie to jak najbardziej ale jakis zuli sponsorowac nie bede.
ja sie ciesze ze moj blok jest strzezony i nikt nie wejdzie obcy

7/40
Stary 2012-11-11, 11:20   #1709
cloche
Zakorzenienie

aaa, znam te maty, tylko nie wiedziałam, że się tak nazywają... myślałam, że to będzie jakaś kwicząca mata, jak dziecko się na nią zesika
fajne te maty, na pewno będę miała
Stary 2012-11-11, 11:20   #1710
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Sharp świetna ta mata, szkoda, że FP ma takie ceny
My pewnie kupimy coś tańszego (w okolicy 100zł) bo ile też to dziecko będzie się tym bawiło?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości