|
|
#932 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Dziewczyny mam jeszcze pytanie. MOja znajoma twierdzi, że dziecko po 3miesiącu nie powinno już się budzić w nocy a już na pewno nie karmić go?? No mój mały ma dwie pobudki ok 23-24:00 i 3-4:00 i dostaje mleczko bo inaczej nie zaśnie
co o tym myślicie??
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Phadwao podusia wydaje się być ok
|
#934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwna teoria tej Twojej znajomej przecież każde dziecko inne jest.a dowiedziałam się dziś że szwagierka miała przeboje po tym bananie którego dała małemu. Zwymiotował go i płakał strasznie. ech... a my mamy zmartwienie....straszną wilgoć mamy w mieszkaniu...
|
|
#937 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ooo ![]() Cytat:
zmykam |
|||
|
|
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
Dla Leosia
Nadalka, współczuje teściów
|
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej mamy bratanica ma 18 miesiey i dalej budzi sie raz w nocy o 3 na mleko, to dziecko ma ryczec z glodu i nie dac mu jesc? |
|
|
|
|
#940 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
mamy podobny problem, może nie jakoś strasznie ale trochę o tym czytałam i mogę ci co nieco poradzić, przede wszystkim trzeba poprawić wentylacje w mieszkaniu jeśli to mozliwe, kup też sobie pochłaniacze wilgoci, jeden pochłaniacz oczyszcza 20 m, a poza tym częste wietrzenie mieszkania- otworzyć okno na maksa na 5 min i tak kilka razy dziennie, zimne powietrze ma dużo większą możliwość pochłonięcia wilgoci niż ciepłe, do tego odszczelnij okna, meble przy ścianach zewnętrznych odsuń od ściany na co najmniej 10 cm, jak już masz gdzieś pleśń to trzeba to koniecznie wyprać/oczyścić/wyrzucić natalko współczuje teściów prostacy
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-11-11 o 20:28 |
||
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogóle moja niunia skonczyla dziś 4 miesiące
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wróciliśmy od teściowej z obiadu to zabraliśmy się za przesuwanie łóżka w sypialni - tam jest najgorzej. 10cm to u nas za mało, mimo wszystko wilgoć wychodzi. Teraz jest odsunięte na 60cm. - zobaczymy czy będzie lepiej, jak nie to trzeba będzie inaczej postawić. Kanapę z dużego pokoju też przestawiliśmy, ściany powycierałam. Otwieram okna ale raz dziennie, będę częściej. Jak gotuję to otwieram teraz okno. Te pochłaniacze mam w planach kupić. Jeśli chodzi o okna to w 2 na 4 mam mikrowentylacje non stop. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- nie zagaduj tylko lej ![]() 100 lat dla Małej
|
|
#943 | ||
|
Raczkowanie
|
Nooo, wreszcie nadrobiłam
![]() Sto lat dla Leosia i Rozi!! Cytat:
![]() Bartek bez mleka też by nie zasnął. Ale ma nadzieję, że niebawem z tego wyrośnie, bo nie wyobrażam sobie powrotu do pracy z tymi nocnymi pobudkami. Wanilka, Phdwao piszecie o tych nocnych pobudkach - mój mały też teraz budzi sie średnio 4 razy w nocy. Były już takie piękne momenty, że była tylko 1 pobudka, a teraz mamy powtórkę z okresu niemoewlęcego... nawet w ostatnim karmieniu na noc zaczęłam podawać flachę mm, myślałam, że może dłużej potrzyma, ale nic to nie dało.no, ale wierzę, że się to ustabilizuje. ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#944 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć Mamusie
![]() Miałam prawie 2dniwy odwyk os netu Wczoraj i dziś całe dnie byliśmy u moich rodziców, było super ![]() Poza tym nic więcej nie było. Teraz nadrabiam ale będę odpisywać po kawałku żeby mi nie pozjadało cytatów ![]() dziękuję w imieniu Kuby i swoim Cytat:
Dobrze, że depresja minęła. Teraz pozostaje Ci cieszyć się macierzyństwem ![]() Cytat:
![]() Ja miałam odwrotnie - nie chciałam absolutnie żadnej pomocy przy młodym. Na samą myśl, że ktoś mnie będzie chciał wyręczyć w opiece nad nim targało mną bo tego nie chciałam. Chciałam sama wszystko zrobić, wszystkiego się nauczyć i najlepiej być z małym cały czas sama. Tolerowałam jeszcze męża przy nas ale inni mnie już wkurzali. Teraz już prędzej przyjmuję pomoc ale nadal sama o nią nie proszę. Zresztą ja już taka jestem, że chcę zawsze wszystko robić sama. Tak prywatnie jak i w pracy uważam, że sama dam sobie radę najlepiej. Cytat:
A później to już przestanę. Ale wydaje mi się, że nikt od Ciebie nie może wymagać deklaracji bo co jeśli nie uda Ci się odstawić dziecka?Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja do pracy mam 70km czyli ok. 1h jazdy. Nie ma opcji żebym się zdążyła uwinąć żeby dziecko nakarmić A i nie spotkałam się z tym żeby pracodawca się nie zgodził na wcześniejsze wyjście i mam nadzieję, że zgodzą się na wcześniejsze wyjścia (mnie nawet proponowali żebym w ciąży badania robiła na koszt firmy - mamy lekarza zakładowego i jeśli on by mi wypisał skierowanie na badania - musiałabym iść ze skierowaniem od gin a ona by mi tylko je przepisała na firmowy druk - to firma zapłaci za badania. Ale ja z tego nie skorzystalam bo chodziłam do gina na nfz więc i tak miałam je za friko (płaciłam tylko za 2 badania)).Cytat:
![]() ad. 2. zgadzam się - bardzo trudno o dobrego pracwnika Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#945 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedzi!
Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- właśnie dostałam ogromną michę frytek i colę...i jak tu trzymać linię?!?!?
|
|
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
sto lat dla Rozi
wvictoria ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
|
|
#947 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a tak z innej beczki: ma któraś z Was butelki z Tomme Tippe?
Nam znajomi polecili, zamówiliśmy je przez alle w bardzo dobrej cenie, ale się okazało, że okropnie śmierdzą. Gotowałam je 5 min i już 3 dzień się wietrzę, ale póki co nie pomaga. Śmierdzi plastikiem i chemią. Nie bardzo sobie wyobrażam, żebym podała dziecku w tym mleko... zastanawiam się czy taka jest ich uroda, czy to nie przypadkiem jakieś podróby made by chińskie rączki
|
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ojj, nie kuś nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam frytki, że o coli już nie wspomnę![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- No to u nas jest to samo, też jest w domu duża wilgoć i ściany robią się czarne, zwłaszcza jest to problem w kuchni, łazience i na ścianach północnych. Mam pochłaniacze wilgoci i nawet fajnie się sprawdzają, woda się tam gromadzi momentalnie. A poza tym - tak jak pisała któraś z dziewczyn - częste wietrzenie pomieszczeń, zwłaszcza łazienki, żeby "odparowała", w kuchni włączanie okapu jak coś się gotuje etc. A na te wykwity dobrze działa taki środek - jeśli dobrze pamiętam to nazywa się Savo, kupowaliśmy to na allegro, spryskuje się ścianę i naprawdę pomaga, ale zapach jest taki, że co najmniej przez dwa dni w pokoju nie da się spać.
|
|
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa pleśni najwięce mamy w sypialni i w dużym pokoju, zero u Emila bo to śtodkowy pokój. Łazienkę mamy w drugiej części piętra, a w kuchni w zasadzie nic się nie dzieje, czasem jak dużo gotuję to kafelki mam mokre albo cieknie mi z sufitu.
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-11-11 o 21:33 |
|
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Heja!
Cytat:
Najlepszego
|
|
|
|
|
#952 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale Kuba inaczej niż pionowo nie chce być noszony. Leżaczek już usunęłam żeby mi go teściowa w nim nie kładła. A z noszeniem się zobaczy. Młody na razie nie ma asymetrii więc jest dobrze i oby tak zostało Cytat:
![]() Cytat:
A na politykę prorodzinną składają się żlobki, których nie ma, przedszkola, których brakuje i opiekunki, które są bardzo drogie. Pozostaje też dostęp do służby zdrowia i setki innych spraw, które są utrudnione. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym ja np. nawet jak będę wychodzić godzinę wcześniej z pracy to i tak mnie nikt ulgowo nie potraktuje i jak z czymś nie zdążę w pracy to będę to musiała zrobić w domu. Termin jest terminem i tyle. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś zjadłam... 15
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wszystkie preparaty grzybobójcze są szkodliwe dla zdrowia tzn ich opary więc na pewno jakiś czas nie noża w takim pomieszczeniu przebywać, zresztą poczytaj sama tutaj |
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Vestis, ja mam wszystkie butle TT i żadna nie śmierdzi....
Co do polityki prorodzinnej, zgadzam się z Victorią. Gdyby nie znajomości, B. w życiu nie dostałaby się do dobrego państwowego złobka za 300 ileś złotych, tylko musiałaby brać udział w "rekrutacji" do prywatnego za 1 tys. Temat rzeka.Najlepszego dla Rozi i Leosia !!! |
|
|
|
#957 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz mi napisać od kogo zamawiałaś na all, żebym się przypadkiem nie nacięła, bo właśnie chciałabym zamówić 2 szt o pojemności 260 ml.
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytam jutro bo dziś już idę do łóżka -mąż woła
|
|
#960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

co o tym myślicie??
przecież każde dziecko inne jest.

Zapraszamy na serniczek
prostacy

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam frytki, że o coli już nie wspomnę
przepraszam za jakość ryzunków ale plastykiem to ja nie jestem