Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 10:23   #2791
afternoon
Rozeznanie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Kciuki za Kraven i Jasia, oby wszystko było dobrze, niech szybko wracają do domu

Dearlie tak więc głowa do góry, brzuch zacznie lecieć sama nie zorientujesz się kiedy. Ja też miałam naprawdę ogromny brzuch w ciąży.

Gda odnośnie podobieństw to Cię jeszcze zaskoczę - z tego ,co kojarzę z podczytywania Was, studiujesz psychologię? Ja skończyłam psychologię 4 lata temu
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:23   #2792
kaczuszka69
potworkowa

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Wow to dziecko będzie znało 3 języki. To dla niej duży plus. Ciekawe tylko czy to jakoś nie spowolni nauki mówienia?

Ide dzisiaj do ginekologa... troche późno, ale trudno.
nie powinno, mój kuzyn jest dwujęzyczny i nie było problemów z nauką mówienia nawet szybko załapał, do kogo w jakim języku ma mówić

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:34   #2793
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Wow to dziecko będzie znało 3 języki. To dla niej duży plus. Ciekawe tylko czy to jakoś nie spowolni nauki mówienia?

moze ale nie musi sie zdarzyć ze zacznie mowic troszke pozniej niz inne dzieci ale to mnie nie martwi moj tz tez jest dwujezyczny i on nie mial zadnych problemow-przynajmniej tak twierdzi tesciowa

ten zloty sweterek to chetnie bym ukradła uwielbiam takie jakby recznie robione i super z Ciebie allegrowiczka w takich cenach upolowac wszystko lata praktyki co ?

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
jak się uda, to mała 3 języki będzie znać ale chyba rzeczywiście wygodniej mieć jeden wspólny język. i tak myślę, że czasami nauka to jedno, a mowienie i operowanie językiem to drugie, chyba lepiej się przyswaja przez mówienie.
masz racje mowiac uczysz sie szybciej. ale moj tz ma opory z mowiniem do mnie po wolsku, bo jego zdaniem to utrudnia nam zycie, bo ja nie zawsze zrozumie i on musi tlumaczyc a leniowi sie nie chce

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:36   #2794
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
moze ale nie musi sie zdarzyć ze zacznie mowic troszke pozniej niz inne dzieci ale to mnie nie martwi moj tz tez jest dwujezyczny i on nie mial zadnych problemow-przynajmniej tak twierdzi tesciowa

ten zloty sweterek to chetnie bym ukradła uwielbiam takie jakby recznie robione i super z Ciebie allegrowiczka w takich cenach upolowac wszystko lata praktyki co ?

masz racje mowiac uczysz sie szybciej. ale moj tz ma opory z mowiniem do mnie po wolsku, bo jego zdaniem to utrudnia nam zycie, bo ja nie zawsze zrozumie i on musi tlumaczyc a leniowi sie nie chce
raczej głupie szczęście, że nikt inny się na to nie czaił

może próbuj mówić Ty do niego po włosku, nawet jak on po angielsku do Ciebie mówi? może zobaczy, że Ci na tym zależy

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-12, 10:37   #2795
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Agnus śluz nie tylko objawia się przy wypiciu mleka, wystarczy jakiś inny produkt alergizujący. Mi ostatnio zdarzyło się przypadkiem zjeść dwa małe kawałeczki grzyba leśnego w jedzeniu i mała zrobiła zieloną śluzowatą kupę (wielkości takiego sporego kleksa), płacząc przy tym bo ją wzdęło, jak tylko ją zrobiła kolejna była już taka jak zazwyczaj. Odkryłam również, że jak zjem owoc ze skórką to małą męczy, a ten sam owoc obrany ze skóry i nic jej nie dolega.

Kraven trzymamy za Jasia oby szybciutko wszystko było w porządku
Grzyby, hm no racja. Dzień wcześniej zjadłam sporo pieczarków, także może to od tego.
Stary 2012-11-12, 10:38   #2796
marta1986222
Zakorzenienie

Kaczuszka piękne łowy

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:39   #2797
mala mysz
Raczkowanie

[

QUOTE=Anusia479;37559304]dzisiaj drugi dzień i nic nie jest lepiejmleko prawie nie leci,pierś czerwona i twarda,jedynie gorączka spadła...[/QUOTE]

Idz kochana do lekarza, da ci antybiotyk i po sprawie, nientrzeba wtedy przerywac karmienia piersia wiec nie ma co sie bac.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

u mnie kryzys na całego
Lena ma tak silne ataki kolki jak nigdy przedtem. wczoraj zdesperowani poprosiliśmy o pomoc teściową. pogmerała trochę w pupci małej natłuszczonym termometrem, odeszły gazy i wreszcie ucichł płacz i pojawił się uśmiech.

dla mnie termometr to konieczność ale nie mogę patrzeć na jej cierpienie. cała czerwienieje i brakuje jej tchu, trwa to minimum 3-4 godziny. wije się z bólu, pręży nóżki, boję się, że nabawi się przepukliny pępkowej...

zamówiłam już te rureczki windi w pobliskiej aptece, do odebrania będą we wtorek.

poza tym od poniedziałku będę miała stałą pomoc.
w tym tygodniu codziennie po południu przyjeżdżać będzie teściowa, a w następnym moja mama i tak na zmianę.
dlatego popołudniami bo wtedy Lena zazwyczaj ma ataki bólu a mi już ręce opadają od noszenia. poza tym będę miała chwilę by zająć się so
bą -bo ostatnio wyglądam jak śmierć na chorągwi
Kurcze a ja to taka dziwna jestem ze nie chce nikogo z mala zostawic, nawet jak przy mnie ktos chce na rece agae wziac to daje ale ze szczekosciskiem

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A jak mowa o pozostałościach po ciąży to mnie martwi mów brzuch. Tzn. inaczej... wcale by mnie nie martwił, gdyby nie głupie gadanie ludzi. Mój brzuch po 2 tygodniach od porodu wygląda jak w 6-7 miesiącu. Widzę, że z każdym dniem macica się obkurcza, bo schodzi co raz niżej, ale wciąż jest jeszcze spory. A niestety ludzie dookoła potrafią mi dowalić tekstami "Jaki masz duży jeszcze brzuch! Jesteś taką młodą dziewczyną, więc powinien Ci szybko zniknąć!" albo "Wyglądasz jakbyś była w ciąży z drugim"... POWAŻNIE usłyszałam takie teksty.

Ja początkowo cieszyłam się, że znika tak powoli, bo tłumaczyłam sobie, że dzięki temu nie będzie zwisał mi nadmiar skóry, bo ja jednak ten brzuchol miałam spory. Dodatkowo powtarzałam sobie, że może to tak wolno następuje, bo miałam cc i w nie karmię piersią. Jednak po tych wszystkich głupich tekstach, zaczęłam się tym moim brzuchem martwić.
Co za ludzie! Sami pewnie w ciazy nie byli! Wredoty jakies. Nic sie nie przejmuj.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Z dnia na dzień, coraz bardziej kumuluje się moje zmęczenie...

Niby Henio zrobił dwie małe kupki(jedna w dwóch partiach) w nocy, ale znowu prężył się od 4 rano, więc chyba nie wszystkiego się pozbył. W ogóle zaczął robić tylko dwie kupy na dobę.

Ja już ledwo na oczy widzę. Pierwsze karmienie o 1 było koszmarem! Nie mogłam się dobudzić, ciągle opadała mi głowa, aż mąż musiał mnie dobudzać

Zapominam ciągle o tym Delicolu przed jedzeniem.

Powoli rezygnuję z takiej rygorystycznej diety, bo widzę że nie ma znaczenia co jadam i tak zawsze jest tak samo (no z wyjątkiem sytuacji, kiedy objadałam się gotowaną marchewką i mały miał jeszcze większe wzdęcia).
A wczoraj pojadłam pyszności, np. udka kurczaka zapiekane z czosnkiem, marchewka pods
mażona (wiem, że nie można smażonego, ale powiedziano mi, że była ta
m chwileczkę), buraczkiii pyszne, kilka Rafaello mmmm i odrobinę winka czerwonego. U Henia bez zmian jak na razie, ale obserewuję.
No i znowu mam to samo . Juz kilka dni temu diete odpuscilam
I jem smazone, slodycze, wlasciwie wszystko oprocz wzdymajacycch i roznicy nie widze. Tyle samo co marudzila tyle marudzi a ja chociaz pojem

Dzis padam na twarz, mala budzila sie co dwie godziny do cyca, a ze trzeba ja po jedzeniu ok 40 minut w polpionie trzymac zeby nie ulewala, to w sumie cala noc w kolko karmilam i trzymalam...
Teraz spala mi chwile na brzuchu ale juzmsie wierci.
Ech...
Uciekam, zaraz tez polozna przyjdzie. Do kitu mam polozna, nie wiem za co ona kase bierze...
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:39   #2798
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Kaczuszka piękne łowy
ale muszę przystopować, bo wszystkie pieniądze na zaproszenia ślubne przepieprzę na ubranka dla Oliwki

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-12, 10:41   #2799
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wieści od Kraven:

Są nadal w szpitalu,wczoraj przeszli na patologię bo Jaś ma bradykardie,na razie jest na obserwacji,nie jest zle ale muszą zostać kilka dni.

Wszystkie kciuki zaciśnięte dla Jasia
O mateńko. Jasieńku trzymaj się dzielnie biedulku! Przesyłam buziaki i ciepłe myśli dla Kraven.

Cudeńka! Czasami to zazdroszczę Wam tych małych księżniczek do strojenia.

A ja zapomniałam pochwalić się, że nam mama TŻ-ta zamówiła na allegro całą pakę ubranek używanych z Anglii dla chłopca na 0-6 miesięcy i wczoraj nam ją przywiozła. Niektóre ciuszki naprawdę rewelacja, zupełnie nie widać, że używane. Jednak sporo z nich jest takich większych, ale patrząc na to jak Antoś rośnie, to już niedługo je wykorzystamy.
Stary 2012-11-12, 10:43   #2800
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
tak, nieśmiertelna wymowa 'i' z ustami złożonymi do 'u' passe compose i strona bierna, o matko jeszcze nauczycielkę miałam taką, która skutecznie obrzydziła ten język już do końca życia

a to z włoskiego jest nie jest trudne, che jak sie wymawia 'ke', a ce jak 'cze'
jak się wymawia to akurat wiem, gorzej z użyciem jak np coś przyszło napisać

Cytat:
Mam wieści od Kraven:

Są nadal w szpitalu,wczoraj przeszli na patologię bo Jaś ma bradykardie,na razie jest na obserwacji,nie jest zle ale muszą zostać kilka dni.

Wszystkie kciuki zaciśnięte dla Jasia

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Mi też a przed chwilą licytowałam sukienkę i jest nasza
i tak to ☠☠☠☠a mać właśnie jest jak durny lekarz wszechmogący wymyśli sobie że ma być sn i już! nóż sie w kieszeni otwiera, a potem dzieciątko musi cierpieć
Stary 2012-11-12, 10:47   #2801
kaczuszka69
potworkowa

poczta polska mnie wkurzyła, najpierw w ogóle nie pokazywali, gdzie aktualnie znajduje się przesyłka, a teraz w ogóle śledzenie im padło

Mysza

-15kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 10:49   #2802
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
ale muszę przystopować, bo wszystkie pieniądze na zaproszenia ślubne przepieprzę na ubranka dla Oliwki
a kiedy ślub ?

Cytat:
O mateńko. Jasieńku trzymaj się dzielnie biedulku! Przesyłam buziaki i ciepłe myśli dla Kraven.

Cudeńka! Czasami to zazdroszczę Wam tych małych księżniczek do strojenia.

A ja zapomniałam pochwalić się, że nam mama TŻ-ta zamówiła na allegro całą pakę ubranek używanych z Anglii dla chłopca na 0-6 miesięcy i wczoraj nam ją przywiozła. Niektóre ciuszki naprawdę rewelacja, zupełnie nie widać, że używane. Jednak sporo z nich jest takich większych, ale patrząc na to jak Antoś rośnie, to już niedługo je wykorzystamy.
kochana jeszcze wszystko przed Toba mała Antosie tez moze sobie sprawicie

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 10:50   #2803
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
a kiedy ślub ? :d

kochana jeszcze wszystko przed toba Mała antosie tez moze sobie sprawicie :d
13.07.13 :d

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-12, 10:54   #2804
marta1986222
Zakorzenienie

Nie mogę uwierzyć,moje dziecię chyba dorosło do maty

Właśnie leży i się śmieje a jak wpatruje się w światełko szok.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-11-12, 10:56   #2805
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:

zazdroszczę, u mnie jest taki ryk, że śmiałam w ogóle położyć

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-12, 11:03   #2806
marta1986222
Zakorzenienie

Wydawało mi się,już płacze

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-11-12, 11:05   #2807
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Kraven dużo zdrówka dla Jasia.

U nas dalej nerwowo. Wczoraj mała zrobiła wielką kupe śluzu... tym razem nie miałam wątpliwości że to śluz. Przechodzę na restrukcyjną dietę bezmleczną.
Zastanawia mnie tylką skąd taka straszna kupa. Niewiele było mleka w mojej diecie. Myślicie że mleko kozie mogło jej zaszkodzić? Czytałam że można pić kozie przy skazie, ale już nie jestem pewna.
Mleko kozie jest najzdrowsze i nie uczula. Ja jak byłam niemowlakiem miałam skazę białkową i piłam tylko kozie Ale teraz bardzo się boję spróbować, bo kojarzy mi się obrzydliwie

Czyli mówisz, że śluzowej kupy nie da się przeoczyć??? A piłaś mleko krowie czy przetworzone tylko?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:21   #2808
marta1986222
Zakorzenienie

O której wieczorem kąpiecie swoje dzidzie?

Idę sobie zrobić kawkę

I zapomniałam się pochwalić że od wczoraj hula hop poszedł ostro w ruch,na początku 15 minut

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-11-12, 11:22   #2809
afternoon
Rozeznanie

Agnus jak dokładnie wygląda taka śluzowata kupa? Bo ja cały czas mam wątpliwości co do kup Filipa, trochę śluzu tam jest, ale mam wątpliwości. Czy to wychodzi sam śluz? Jak to wygląda?

Dziewczyny, mam pytanie. Wczoraj zauważyłam na wkładce śluz identyczny jak śluz płodny, bezbarwny i ciągnący się. Myślicie ,że niepełne 2 miesiące po porodzie przy wyłącznym karmieniu piersią mogę już jajeczkować? Dodam , że do tej pory była tam totalna Sahara

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Ja kąpię Młodego między 19-20 .
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-12, 11:25   #2810
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Agnus jak dokładnie wygląda taka śluzowata kupa? Bo ja cały czas mam wątpliwości co do kup Filipa, trochę śluzu tam jest, ale mam wątpliwości. Czy to wychodzi sam śluz? Jak to wygląda?

Dziewczyny, mam pytanie. Wczoraj zauważyłam na wkładce śluz identyczny jak śluz płodny, bezbarwny i ciągnący się. Myślicie ,że niepełne 2 miesiące po porodzie przy wyłącznym karmieniu piersią mogę już jajeczkować? Dodam , że do tej pory była tam totalna Sahara

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

tak ja jak byłam na kontrolnej wizycie po porodzie, to już ginekolog stwierdził, że jestem po owulacji

my kąpiemy małą koło 22. potem flacha i dobranoc

Mysza

-15kg

Stary 2012-11-12, 12:12   #2811
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
ooo właśnie zapomniałam dodać opisu tej ciemnej linii na brzuchu która jest moją wielką bolączką

skoro Wy się chwalicie swoimi pociechami to i ja pokażę Wam BAŚKĘ - jak zdjęcia były robione miała całe 24 godziny życia za sobą

jutro wrzucę coś bardziej aktualnego, bo na tym laptopie nie mam niestety nic - a Basiek to teraz straszna pyza jest

Cytat:
Mam wieści od Kraven:

za Jasia i Kraven

Cytat:
O 19-20.

Ja mam za godzinę wizytę u gina. A tymczasem młody mi na kolanach zasnął, tradycyjnie... po co spac w łóżeczku.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 12:18   #2812
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:

Afternoon - ja dokładnie mam to samo teraz idzie 3 miesiac jak jestem po porodzie, i tez w piątek miałam typowy płodny śluz, do tego pojawiły się pryszcze dwa ale są i czuję że w tym miechu mnie nawiedzi @

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:

Idę sobie zrobić kawkę

I zapomniałam się pochwalić że od wczoraj hula hop poszedł ostro w ruch,na początku 15 minut
ja kąpię między 19-20 potem jest spanie kolo godzinki w wózku bo zazwyczaj zasypia mi w łazience , karmienie, do łóżeczka i śpimy zależy od dnia do 2 lub 4 w nocy

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 12:23   #2813
katarzinka
Wtajemniczenie

Kraven - kciuki za Jasia zaciśnięte

Konczi - my będziemy przenosić jak rok skończy, taki czas mi się wydaje dobry z obserwacji starszej córki

Cytat:

.
ja dostałam wczoraj @ czyli jakieś 2,5 miesiaca po porodzie, karmię piersią, więc sądzę że jest to możliwe
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 12:23   #2814
marta1986222
Zakorzenienie

Szukam ubranka do chrztu,masakra ile tego jest

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-11-12, 12:24   #2815
Sojka1990
Zadomowienie

My się kąpiemy o 20tej potem od razu wynosimy się z Zosią do sypialni tam już mała wie że będzie flacha bo czeka cierpliwie z otwartą buźką jak skończy flache z kaszą to od razu do łóżeczka, puszczam kołysanki w karuzeli, buziaczek na dobranoc i wychodzę z pokoju, za pare minut wracam sprzątnąć jej smoczka spod policzka bo zawsze jak uśnie to wypluwa
Stary 2012-11-12, 12:29   #2816
anesh_
Zakorzenienie

dzien dobry

my oczywiscie po nieprzespanej nocce:P od 00:30 do 5:00 (jak co noc),ale dzis mama sie zbuntowała i jak Majeczka obudziła sie o 6:00 na jedzonko i jadła do 8:30, a potem poszła spac to ja razemm z nia i tak do 11:30 spałysmy. wiec w miare wyspana jestem. Byłysmy juz teraz na spacerku i potem na spacerku koło domu z pieskiem, no i znowu jemytzn. Majka je:P, bo u mnie z jedzeniem to ciężko. Ważę 51 kg, w koncu sie wczoraj zważyłam , do wagi sprzed ciazy zostało 3 kg.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Pokażę Wam jeszcze na dobranoc naszego zadumanego pana Antoniego w kąpieli.
śliczny i inne nasze dzieciaczki równiez
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 12:33   #2817
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

hej wszystkim. poczytam troche i pocytuje. mala mi spi a za oknem od rana laza po parku z dmuchawami i liscie dmuchaja. a kamu one przeszkadzaja. masakra glosno to robia. pogoda jak pod psem kawusia by sie przydala a tu nie mozna...eh..

Cytat:
jak ja Wam zazdroszczę tych kilogramów, ja mam jeszcze 15 do zrzucenia
ja ma 10kg nie przejmuj sie. jak czytam ze dziewczyny maja po 2-3kg to im mega zazdroszcze. a plaskich brzuszkow tym bardziej. moj nie jest plaski i pewnie dlugo nie bedzie. zawsze mialam na jego punkcie hopla tak wiec mnie to troche irytuje ale wezme sie w garsc to pewnie spadnie.

tez mnie wnerwia jak ktos mowi cos pod katem mojego brzucha. moaj mama dzwoni i pyta czy juz mi spadl to jej powiedzialam ze jak mi spadnie to jej sama powiem nie musi sie mnie za kazdym razem jak do mnie dzwoni pytac.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Oglądałam dziś "Jak urodzić i nie zwariować" i płakałam prawie non stop

bylam na tym w kinie jeszcze w ciazy i na cale kino tylko my sie smialismy z tz bo wiedzielisym ze niektore sceny sa prawdziwe bo bylismy akurat w temacie. podobal mi sie ten film .

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

wczoraj kupilismy jej mate edukacyjną i jest wniebowzieta

miłego dnia
a ile ma ze ja juz na mate kladziesz?
ja myslalam zawsze ze te maty to tak od 3 miesiaca sa.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a ja tam uwielbiam niemiecki
ja tez kocham a szczególnie sluchac tylko ten przez niemcow rodowitych mowiony a nie ten wyuczony.

Cytat:

Ide dzisiaj do ginekologa... troche późno, ale trudno.
a ile jestes po porodzie? ja jeszcze nie bylam a 6tyg minelo. nawet nie mam wizyty umówionej

Cytat:

a ile ma juz twoje dziecie?

Cytat:

ja wlasnie na allego szukam hulahopa. a jakie ty masz? sa jakies z jakimis magnesami i masazerami. wiem ze hula potrafi zdzialac cuda wiec musze szybko dzialac.

jak czytam ze te wasze maluszki po kilka dni nie robia to az mi sie to w glowie nie meisci. moja mala od poczatku cisnie jak trza. codziennie po kilka razy. ale widze ze zaczyna sie normowac nawet spanie zaczyna byc bardziej regularne i jakis tam rytm sie wypracowuje.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 12:34   #2818
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ja już ważę 3 kg mniej niż przed ciążą, też karmię piersią, tylko ja muszę być na diecie laktacyjnej, bo co zjem cięższego to małą boli brzuszek. Brzuch też mam już płaski, tylko ta okropna ciemna krecha mi została i jakaś dziwnie zmarszczona skóra wokół pępka. Poza tym rozstępy na boczkach, też je chyba kiedyś potraktuję laserem . Generalnie kto mnie widzi to mówi, że wyglądam jak bym wcale nie rodziła i w ciąży nie była- miło takie rzeczy słyszeć .

Do mnie wczoraj szwagierka mówi: źle wyglądasz, a ja do niej dzięki

swoja droga jak mam dobrze wyglądac jak ja praktycznie nie spie...

ale jak spojrze na moja Majeczke to mi leppiej od razu i jedno spojrzenie wynagradza mi całe zmeczenie
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 12:35   #2819
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
My się kąpiemy o 20tej potem od razu wynosimy się z Zosią do sypialni tam już mała wie że będzie flacha bo czeka cierpliwie z otwartą buźką jak skończy flache z kaszą to od razu do łóżeczka, puszczam kołysanki w karuzeli, buziaczek na dobranoc i wychodzę z pokoju, za pare minut wracam sprzątnąć jej smoczka spod policzka bo zawsze jak uśnie to wypluwa
u nas podobniekąpiel o 19:30,potem cyc,do łózeczka,krótka kolysanka,buziaczek na dobranoc,sciemniam lampke i wychodze z pokoju.po okolo10-15 min juz spi.musze powiedziec,ze usypia pieknie bez żadnego placzu

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 12:39   #2820
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ta maść to "aesculan".
Wczoraj zastosowane i dziś ani śladu
Z tym że mi one na szczęście nie pękają
Oho, muszę w nią zainwestować.. Ile kosztuje?

Cytat:
ojej, to ja chyba mogę się cieszyć, bo mnie tylko boli, krwi jeszcze nie było...
U mnie też nie pękają, choć swego czasu pękały. Jakby ranę ktoś solą sypał

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
to już jesteśmy w komplecie ? możemy zmykać na odchowalnie ?
Jak dobrniemy do 5000postów.

Cytat:
Ja mam odwrotnie A co chwilę taki babcia Melci przynosi .
Mogę odstąpić

Cytat:
Mam wieści od Kraven:

Cytat:
Oho, jak znajdziesz chwilkę to wstaw zdjęcia

Cytat:
Szukam ubranka do chrztu,masakra ile tego jest
a jakie ceny

Melka dla ciotek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dscn9563n.jpg (64,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dscn9575d.jpg (69,0 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dscn9579u.jpg (44,3 KB, 40 załadowań)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości