|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Brumku, uwielbiam takie metamorfozy.
![]() Dobranoc |
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Po 7 będzie chwila prawdy, trzymajcie jeszcze kciuki
![]() ![]()
|
|
|
|
#2163 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() wczoraj był w żobku. w sumie panie mówiły że nie było źle, płakał trochę ale nie było tragedii. babcia kolonistka poszła ze mną go odebrać i z aparatem, . ona mi dziecko wykończy robieniem zdjęć. no i żeby one jeszcze jakościowo były dobre![]() no nic jutro kolonie sie kończą, w niedzielę mąż wyjeżdża na tydzień i zostanę sama z Emilem. ![]() Brumku - niesamowita zmiana. co daje odrobina jedzenia i multum miłości Mama rzeczywiście wyprowadziła pieska![]() brunetko- trzymam kciuki usilnie. |
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
spróbuję nadrobić, bo wreszcie mam chwilę czasu, a trochę zaległości się zebrało....Lili, Agula, spóźnione wszystkiego najlepszego!! Natka, świetna na teściowa A Domek ma genialne miejsca na drzemkę No i świetne zakupy zrobiłaś! Daj mi Twoją figurę, chętnie bym to założyła ![]() Shira, na ciasto już chyba pora, też planuję robić w tym tygodniu ![]() Oliweczka, jak samopoczucie? Pięknie wyglądasz!! Agni, jak tam koloniści? nieźle teściową załatwiłaś ![]() Kolina, gratuluję wieści z wizyty!! Flowerbombka, witaj! Śliczny synek! Brunetka ![]() Nie pisałam nic ostatnio, bo nie mam kiedy...masa pracy mi się zebrała do przygotowania "na wczoraj" więc siedziałam przy kompie, pewnie na pasku wiszę bo nigdy się nie wylogowuję, ale nawet nie miałam kiedy dokładniej przeczytać, nie mówiąc o odpisaniu. Do tego wkurzona i lekko poddenerwowana chodzę od tygodnia, więc nie było co pisać ![]() Ale dobrze chociaż, że TŻ miał przedłużony weekend, przyjechał w środę i do końca tygodnia był w domu więc małym się zajmował, wszystko panowie razem robili A Adaś nie miał nic przeciwko, taty na krok nie opuszczał Tylko od wczoraj - przegląda książeczkę (bo razem czytają) i słyszę "tata....", wchodzi do sypialni i "tata....?", takim głosikiem że żal mi go strasznie ![]() A z dobrych wieści, to TŻ zdał w czwartek egzamin na prawko na ciężarówki Jadę zaraz na badania krwi, głodna jestem jak wilk, a tu pewnie kolejka babć będzie siedzieć, mam nadzieję że nie padnę w poczekalni ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-11-13 o 06:53 |
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Karolek wczoraj wieczorem zrobił kupkę i siku na kibelek nocnik go nie cieszy, ale na nakładke siada chętnie, widzi że jesgo straszy brat nie uzywa nocnika tylko kibelek. No i mam wrazenie że się zmusił, bo zaczął tak stękać jak nigdy, wie co do czego słuzy i mysle że moze uda mi sie go powoli oduczyć, chociaż jak to mówią "jedna jakółka wiosny nie czyni" jade zaraz odwieżc małego do przedszkola i karolka do tesciowej, bo muszę porządki konkretne porobić, Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2012-11-13 o 07:27 |
|
|
|
#2166 | ||
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() właśnie kończę poranną kawę Cytat:
2. może Cię zaskoczy, choć u mnie kadrowa też zwykle o chłodnym spojrzeniu :/ 3. zdolna Amelkapatik dla Sary zdolniachaCytat:
2. oby dziś było lepiej3. mi strasznie cieżko jest się teraz zmobilizować, ale jak chodziłam wieczorami na fitness to bardzo dobrze mi to robiło |
||
|
|
|
#2167 | ||||
|
Rozeznanie
|
cd.
Cytat:
- dzięki widać, że Nutka się zadomowiła ale ma oczyska ![]() Cytat:
![]() - dzięki - może szedł do łóżeczka, ale nie zdążył ![]() Cytat:
może Cię jeszcze zaskoczy z tym wychodzeniemdzięki Cytat:
![]() dla Tżza krótką kolejkę ![]() tak nieśmiało powiem, że u nas chyba lepiej...... wczoraj Hania spała w dzień 3,5h i dzisiejsza nocka o niebo lepsza, więc idzie chyba ku dobremu
|
||||
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, zanim nadrobie - w podpisie mam linka. zagłosujcie w plebiscycie na ta pania bo to dobra kobieta, a chca ja usunac ze stanowiska bo w partii nie jest. mozna kilka razy bez limitu czasowego, az wyskoczy jakis komunikat ze limit przekroczony
![]() kinga budzi sie w nocy prawie o godzine i nie wiem o co chodzi. jesc i pic nie chce. chyba ma jakies koszmary albo zeby jej jednak w koncu wychodza. dawno zadnego nowego nie bylo ![]() nadrabiam Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-11-13 o 09:34 |
|
|
|
#2169 |
|
Wtajemniczenie
|
brunetka i jak poszło tz?
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam... Carmela sliczny grandziak Gomra oo matko, ze też to cholerstwo sie jeszcze zalęgło.... Brumek biedny Tymuś a dla rodziców tego chlopca, wypadało chociaż przeprosić za syna![]() Eve mi też się C-Max podoba, ale ceny troche wysokie jak dla nas choć w środku wole Mondeo a co do problemów.. w dokumentach brakuje papierów z przeglądu, tzn w dowodzie jest wbita pieczątka i jest ważny do 06.2014 ale bez tych papierów nie zarejestrują nam samochodu. Mozna je odzyskać za darmo tylko trzeba wiedzieć w której firmie był robiony i ta dzwonimy, szukamy itd..jak nie znajdziemy to trzeba robic znowu przegląd a to ponad 100euro w plecy;/ A no i oczywiście gratki zakupu ![]() Iustyna dziękuje za życzonka ![]() Agni ja od tygodnia siedzę i knuje nad prezentami zresztą tutaj już w domach choinki ubierają... wystawy sklepowe itd już dawno wystrojone i ostatnio słyszałam w radiu "Last Christmas" Mamad, Iustyna siniak trochę zbledł, opuchlizna zeszła, ale wydaje mi się że koło oczka też ma troche fioletowe... Dzisiaj ma jakies 3cm średnicy Brunetka dla tż! JustPi dziękuje za życzenia Biedny Haniołem, zdrówka dla niej!Shira dziękuje za życzenia ![]() Agawoo ogromne ratki dla Melci za chodzenie!! ![]() Iustyna słodkie masz zwierzaki Natka ale musisz wymęczyć codziennie syna, że zasypia gdzie popadnie ![]() Oliweczka ważne, że wszystko z Mateuszkiem dobrze ![]() Brumek śliczny psiak dla mamy!Marzena ja zawsze Lilce powtarzam, ze muszę ją wycałować na zapas póki jeszcze nie powie mi "mamo weeeź nie rób siary" Ania dziękuje za życzenia dla tż za zdany egzamin![]() Monia zagłosowane aż do wyczerpania limitu ![]() Nadrobione Obiecuje, ze wstawie zdj mojego prezentu, ale teraz zbieramy się do papierniczego:d bedziemy robic z Lilka latarnie Idziemy dzisiaj na pochód Św. Marcina, dzieciaki idą z kolorowymi latarniami, później spotkanie w przedszkolu, drożdżowe rogale, grzane wino itp ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Dziewczyny mam pytanie: Jak zareagować na bicie ze strony dziecka? Lilka ostatnio zaczęła bić.. mnie, tate, kuzynki. Kiedy rano leżymy w łóżku i chce już wstać zaczyna bić mnie po buzi, drapać, szczpać, kopać... Znajoma stwierdziła, żeby dać jej za to po rękach, ale wg mnie odpowiadanie biciem na bicie dobrego efektu nie przyniesie.... póki co przytrzymuje jej ręke i tłumacze że nie wolno.......... Co robić Jak reagować gdy bije inne dzieciaki
|
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za kciuki, niestety tym razem się nie udało
Aniu gratulację dla męże, a on zdawał C czy C+E. Bo mój właśnie dzisiaj miał na C+E i niestety się nie udało Ale to było wiadome, że za pierwszym razem go nie puszczą, już instruktor jego mówił, żeby się nie nastawiał na pierwszy raz.
|
|
|
|
#2173 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() -Chyba tak. -Maaatko jaka biedna psinka była.Twoja mama uratowała mu pewnie życie... U nas na osiedlu taka starsza Pani ma tej rasy psinę, wygląda przekomicznie, bo on taki ogromny jest a ona ma może z 150 cm. Zawsze się zastanawiam czy on cokolwiek przez te włosy widzi. I ta pani tez tego pieska ma ze schroniska, już kupę lat Cytat:
Tylko zawsze to było w łóżeczku, po prostu tam szedł bawił się i zasypiał, ale ostatnio są to takie miejsca jak na zdjęciach![]() -Ooo tak schody ruchome też kochamy ![]() -Emil celebryta Cytat:
![]() - -Adaś widać bardzo jest za tatusiem. Jak to jest, że dzieciaki widzą ich tak mało, a dalej tak lgnął. Jak Tż wraca z pracy to Dominik nie odstępuje go na krok, skacze po nim, pokazuje zabawki, popisuje się... Też widać, że są strasznie za sobą ![]() -Gratulacje dla męża!! Jakbym wcześniej wiedziała to wczoraj pogratulowałabym osobiście![]() -Aniu, a czemu chodzisz poddenerwowana? -Jak sprawy związane z budową? -Ucałuj mojego małego całuśnika Cytat:
Cytat:
![]() -Hmm Domek jedynie czasem nas uderzy, wtedy mówię że mnie bardzo boli i że mama będzie płakała. Dzieci innych jakoś tak specjalnie nie bije, ale w takiej sytuacji odsunęłabym go od dzieci i tłumaczyła, że jak nie potrafi się bawić z dziećmi to będzie bawił się sam. Chociaż nie wiem czy to dobry pomysł... ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głowa do góry, następnym razem na pewno się uda. Mój miał samo C, C+E planuje robić, ale nie ma czasu na razie.. Cytat:
jakoś mi wyleciało z głowy, żeby wcześniej napisać ![]() - dużo pracy i generalnie stresogenna atmosfera na uczelni, ale o tym (i o promotorce) to by można masę pisać... - właśnie przed chwilą doczekaliśmy się dopiero na mapkę Ostatni raz zgodziłam się żeby mój tata się wtrącił i zlecał zrobienie znajomym fachowcom. Raz, że miało być 6 tygodni czekania a nie 12, to jeszcze policzył wcale nie jak po znajomości, a strasznie miało być tanio. Z ciekawości - ile zapłaciliście za tą mapkę do celów projektowych?
|
|
|
#2175 |
|
Zadomowienie
|
Natka Domek świetny!
Brumek faktycznie jest różnica - jakby zupełnie inny pies Aania bardzo Cię męczą na uczelni? Na UJ jesteś? dla męża!Brunetka następnym razem się uda! Bartessa dla Karolka! Zdecydowaliście coś w sprawie psa?Agawoo dla Amelki!Eve jak Marysia w żłobku dziś? Mały śpi. Ja już drugą kawę piję. Nocka taka sobie - wstawałam chyba z 10 razy. W dzień też płacz i jęczenie, ale lewa dolna trójka już prześwituje. U nas zdecydowanie lżej było przy czwórkach (ale może temu, że lato było i całe dnie spędzaliśmy na dworze: uwaga skupiona była ciągle na czymś nowym). |
|
|
|
#2176 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Agni, skoro już teściowa jest, to niech się na coś przyda - pokaż nam jakąś z tych fotek Emila ![]() Cytat:
Mam nadzieję, ze niedługo będzie miłą tatę na co dzień ![]() - brawa dla ciężarowca ![]() - za wyniki.Cytat:
![]() A Ten jest teraz dużo bardziej zarośnięty, niż na tych zdjęciach, które wstawiłam. I faktycznie całe oczy zasłonięte. Ale widocznie coś widzi. Choć zdarza mu se wleźć na latarnię na przykład, bo to straszna gapa
|
|
#2177 |
|
Zadomowienie
|
Może kogoś zainteresuje: http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...0_0_318&a=1661
|
|
|
|
#2178 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
![]() kla ski:no ja tak samo będę robić tylko muszę sprawdzić, czy wszystko mam? ![]() a jak się czujesz rośnie brzuszek? Cytat:
|
|
#2179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy ![]() Na UR jestem, nie byłoby źle, gdybym była w innej katedrze mówiąc w skrócie, wszystkie inne są normalne... ![]() Cytat:
ja też mam taką nadzieję, dalej czekamy aż papiery wreszcie dotrą ![]() badanie nawet szybko, trzy kobiety pobierały krew więc mimo że ludzi masa, to kolejka szła błyskawicznie
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
Agula Radek niedawno też zaczął nas bić.
Szarpie, drapie, szczypie, nawet gryźć chciał ale to na szczęście odpuścił. Ja różnie reaguję; ignoruję to, innym razem tłumaczę, zdarza się, że nawet głos podniosę ale póki co nie widzę reakcji. Radek jeszcze jak mu coś nie spasuje to zaczyna się drzeć, tak przez gardło, aż się czerwony robi. Dziś na spacerze myślałam, że mu już w dupkę dam. Wyrywa się, drze, na ziemi kładzie, no masakra. Marzena w co się bawisz z Hanią jak siedzicie w domu? Oświeć mnie ![]() Wiecie co, mi to się zawsze wydaje, że wszystko co robię jest niewystarczająco dobre. Że za mało, za słabo itp. Bo przecież ja też ciągle bawię się z Radkiem, to nie jest tak, że ja przed kompem a on pozostawiony sam sobie. Eh. Do d.upy z tym wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Noc u nas też ciężka. Radziu się wybudzał, wiercił. Ale genialna matka wpadła na to, żeby dziąsła posmarować i udało się ![]() W miejscu 4 ma ogromne banie, już bardzo długo. Odkąd wyszedł ósmy ząb( Radek miał 9,5 miesiąca) to nic się jeszcze nie wykluło. Pół roku
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Agula ja też tak robie, mówie, ze mnie to boli i nie wolno tak robić. I trzymam ręke i mowię, ze jak jeszcze raz mnie uderzy to nie będę z nią siedzieć/bawić się itd. i jak uderzy to odchodze.
Gdy bije inne dzieci (a czasem jej się zdarza walka o zabawki) to biorę ją, mówię, ze nie wolno bić, bo boli i odwracam uwagę na inną zabawkę. A i nazywam jej uczucia, mówię, że rozumiem, że jest zła, bo x zabrał jej zabawką, albo y bawi się tą co ona by chciała, ale nie wolno bić. |
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rośnie, powoli już widać ![]() a samopoczucie super, nie mogę narzekać
|
|
|
#2184 | |
|
Raczkowanie
|
Slicznego masz pieska Justynko
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Jaki on slodki na tym dywaniku Cytat:
Jejku jaki on był biedny, a teraz to śliczny jest .Ile Twoja mama musi miec pracy jak linieje , ja jak byłam teraz u rodziców to ich owczarek wlasnie gubi futerko, to jest jakis obłęd
|
|
|
|
|
#2185 |
|
Wtajemniczenie
|
To pokaz ![]() Antek tez bije i gryzie! Ale jednak najczesciej jak chce zwrocic na siebie uwage, gdy np. ja przygotowuje jedzenie, podejdzie i hapsnie w udo. Mowie, ze boli, ze nie wolno i takie tam. Ale najczesciej dziala po prostu skupienie uwagi na nim, przytulenie. Az sie boje co to bedzie jak pojdzie do zlobka... JustPi czytalam, ze Hania ma zapalenie krtani. Biedna! Oby to byla tylko jednorazowa choroba, bo niestety to lubi nawracac. Zuzia jak pierwszy raz zachorowala jak miala 17 m-cy (wyladowala na sygnale w szpitalu), tak potem mielismy to juz cyklicznie, a encorton to byl nasz przyjaciel. Teraz mam nadzieje, ze juz wyrosla, bo od kwietnia juz nie bylo ataku. Obym tego nie napisala w zlym momencie... |
|
|
|
#2186 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i widze efekty, Borysek jak jest zly i ma ochotę uderzyć to zamachnie sie, ale tylko mnie dotknie, albo spojrzy groźnie , a wczesniej bił.Nigdy nie wolno uderzyć dziecka. ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
dla Tż za egzaminU mnie tez Borysek nie odstepuje taty jak przyjdzie z pracy, wszystko chce z tz robic i tak sie popisuje cieszy, uwielbiam na to patrzeć ![]() Cytat:
dla Karolka, zdolniacha!Jednak jak dzieci maja starsze rodzeństwo to duzo sie od nich ucza![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też gryzie, bije, kładzie się na podłodze, zanosi płaczem ( dziś jak wracaliśmy ze spaceru ). Mi generalnie śmiać się chce jak widzę jego sceny. No ale poważnieję
, no i albo ignoruję, albo coś tam tłumaczę, albo odwracam uwagę. To zależy na co mam ochotę, czasem po prostu przestawiam go w inne miejsce ( z klatki schodowej, jak leży bo chce z powrotem na pole ) na dywan do pokoju i idę zająć się zakupami, albo coś.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj w klubie maniaków-spacerowych. Sara nie daje nikomu wyjść z domu, drzwi zastawia i wyje żeby ja zabrać
)
|
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wie, że tylko mama zabierze na spacer (ewentualnie wymusza na tacie, żeby z nami poszedł)
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-11-13 o 13:33 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

oby dziś było lepiej
Na zbyciu można mieć stare meble, a nie żywe stworzenia... 

i dzisiejsza nocka o niebo lepsza, więc idzie chyba ku dobremu

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zakończone: 2

Mam nadzieję, ze niedługo będzie miłą tatę na co dzień
kla ski:

zębole